2023-06-09 43 浏览
元朗性價比高居酒屋🐰同朋友叫左悠閒晚市二人餐$498,原價$711有30%off。🥕壽司盛(九貫)配牛肉湯烏冬+$120⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每件都大大件又厚身,飯細細的亦有調味,每件都新鮮肥美。牛肉湯烏冬非常重牛味,🥕88mm直徑A5和牛球石頭鍋飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️真係好大球A5和牛,A5和牛油脂非常香口肥美,完美融入飯中,店員會主動幫你加醬汁去炒,更貼心提醒鍋好熱要小心和不夠醬汁可以再問佢地攞!炒得勁香口,而且形成到飯焦。🥕三點刺身盛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️三文魚、油甘魚、蝦勁厚切大塊,大大啖非常滿足,夠新鮮。🥕鰻魚牛蒡炸蝦卷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️非常足料大大個,口感豐富,全部配料搭一齊好夾!🥕蜜桃烏龍熊茶$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上枱隻熊熊真係好可愛呀~好大杯,飲落好Fresh好香🍑味,不會太甜!🥕北海道芒果牛乳乳酸$48⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️重芒果🥭香,偏微杰身,乳酸口味都出,不會太甜。🥕雪糕一球(2份)⭐️⭐️⭐️⭐️☆揀左雲呢拿和朱古力======詳情======黑木亭-お食事処 (玉成大廈)元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖===============
元朗性價比高居酒屋

🥕壽司盛(九貫)配牛肉湯烏冬+$120⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

壽司盛(九貫)

牛肉湯烏冬

🥕88mm直徑A5和牛球石頭鍋飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

88mm直徑A5和牛球石頭鍋飯

🥕三點刺身盛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
三文魚、油甘魚、蝦勁厚切大塊,大大啖非常滿足,夠新鮮。

🥕鰻魚牛蒡炸蝦卷⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
非常足料大大個,口感豐富,全部配料搭一齊好夾!

🥕蜜桃烏龍熊茶$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕北海道芒果牛乳乳酸$48⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
重芒果🥭香,偏微杰身,乳酸口味都出,不會太甜。

北海道芒果牛乳乳酸

🥕雪糕一球(2份)⭐️⭐️⭐️⭐️☆
揀左雲呢拿和朱古力

雪糕一球(2份)

======詳情======
黑木亭-お食事処 (玉成大廈)
元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖
===============

牛肉湯烏冬
88mm直徑A5和牛球石頭鍋飯
北海道芒果牛乳乳酸
雪糕一球(2份)
2023-06-08 16 浏览
🍣週末放鬆2人餐🍱HK$398食盡刺身、卷物、定食、甜品刺身大大件好新鮮好fresh~擺盤都很美呀!有花紙擺底映入眼簾都覺得特別enjoy~熱辣辣嘅天氣,食返啲麵撈埋刺身🍜冰涼感覺爽呀~最正係有飲品!非常解渴!原價HK$598,星期六、日、公眾假期下午2-5點下午茶時間去嘆下,平HK$200好抵🌟環境好舒適,有日本清酒的佈景呢:有幾間分店架,經過元朗就試下呢間,認真唔錯嘅日式料理!食物、環境、服務都不錯!

🍣週末放鬆2人餐🍱

HK$398食盡刺身、卷物、定食、甜品

刺身大大件
好新鮮好fresh~
擺盤都很美呀!
有花紙擺底
映入眼簾都覺得特別enjoy~

熱辣辣嘅天氣,食返啲麵撈埋刺身🍜
冰涼感覺爽呀~

最正係有飲品!

非常解渴!

環境好舒適,有日本清酒的佈景呢:

有幾間分店架,經過元朗就試下呢間,
認真唔錯嘅日式料理!
食物、環境、服務都不錯!

2023-06-01
2023-06-07 16 浏览
黑木亭-お食事処 (玉成大廈) (元朗)元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖北海道芒果牛乳乳酸$28Hokkaido Mango Milk Lactic Acid口感柔滑、口味清新的酸奶飲品,帶有濃郁的芒果香氣,非常適合夏天。蜜桃🍑烏龍熊茶$38Peach Oolong Tea with Ice Bear冰熊造型的裝飾也增添了一份趣味,蜜桃烏龍熊茶清爽宜人,甜度適中。三點刺身盛三種不同的生魚片:三文魚、油甘魚、八爪魚,味道鮮美、口感鮮嫩,非常值得一試。壽司拼盤(六貫)拼烏冬Sushi Set with Soup Udon (includes 6 Chef's Selected Sushi)池魚 三文魚腩 油金魚 拖羅 帆立貝 章紅魚主廚精選的食材保證了口感和味道的滿足,加上一碗熱騰騰的烏冬湯,讓人感到十分滿足。經典三色丼飯Classic Tricolor Sashimi Rice Bowl三文魚、鰻魚、油甘魚鮮美,飯香軟熟,讓人感到十分飽足。鰻魚牛蒡炸蝦卷Shrimp Tempura Roll Topped with Eel創意十足的壽司卷,鰻魚和牛蒡的搭配非常特別,加上炸蝦的口感,豐富
黑木亭-お食事処 (玉成大廈) (元朗)
元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖

北海道芒果牛乳乳酸$28

蜜桃🍑烏龍熊茶$38

三點刺身

壽司拼盤(六貫)拼烏冬
池魚 三文魚腩 油金魚 拖羅 帆立貝 章紅魚

經典三色丼飯

三文魚、鰻魚、油甘魚鮮美,飯香軟熟,讓人感到十分飽足。

鰻魚牛蒡炸蝦卷

創意十足的壽司卷,鰻魚和牛蒡的搭配非常特別,加上炸蝦的口感,豐富味蕾。
2023-06-07 15 浏览
元朗好多日本菜都好出名,今日我揀左這間,不但食日本菜仲有特式的😆先點了「悠閒晚市二人餐」餐內豐富,好適合選擇困難的我😂🤣 現在甚麼都有了「三點刺身盛」三文魚,劍魚,鮑魚☺️ 魚刺身超超超厚,啖啖肉口感👍🏻「鰻魚牛蒡炸蝦卷」鰻魚烤至小小蕉🤭但好香口,卷物大大件好豐富☺️「A5和牛球石頭鍋飯」熱辣辣的石頭鍋,即時將生和牛攪拌令肉弄至半生熟,好香和牛味而且令飯有油香😍「清酒煮蜆配三文」每隻蜆都大隻,沒有沙的😚 我仲飲左幾啖湯「三文魚牛油果反卷」反卷有牛油果是我的最愛,這個也不例外😉「雞腿肉(沙嗲)」竟然連串燒都有,當然要叫串來食了😌 「蒲燒鰻魚串」烤後加了鰻魚汁,超正呀,又大又厚🥰「雞翼(鹽燒)」一串2隻😌抵食!「北海道士多啤梨牛乳乳酸」👍🏻冰涼開胃又唔太甜,like it☺️「蜜桃烏龍熊茶」可愛的有隻冰茶熊仔在內,就像浸溫泉中😌備註:🔺小店裝修格局整潔,由於天氣熱坐入d會涼d🔺食物款式多,仲有套餐選擇🔺門面仲有外賣壽司🍱櫃,方便平時外賣

「清酒煮蜆配三文」每隻蜆都大隻,沒有沙的😚 我仲飲左幾啖湯
「三文魚牛油果反卷」反卷有牛油果是我的最愛,這個也不例外😉
「雞腿肉(沙嗲)」竟然連串燒都有,當然要叫串來食了😌
「蒲燒鰻魚串」烤後加了鰻魚汁,超正呀,又大又厚🥰
「雞翼(鹽燒)」一串2隻😌抵食!
「蜜桃烏龍熊茶」可愛的有隻冰茶熊仔在內,就像浸溫泉中😌

備註:
🔺小店裝修格局整潔,由於天氣熱坐入d會涼d
🔺食物款式多,仲有套餐選擇
🔺門面仲有外賣壽司🍱櫃,方便平時外賣

2023-06-07 10 浏览
雞腿肉(沙嗲)將雞腿肉整成茸,再整成串燒烤製,口感同調味都好好食。雞翼(鹽燒)串燒雞翼外皮脆,內在嫩,小小咸味,烹調得好好。唐揚小池魚每條池魚仔都係一口size, 炸皮薄,口感脆,作為小食送酒一流。燒安格斯牛扒配日本珍珠米牛扒好大塊,大約5成熟嘅安格斯牛扒,口感嫩滑,上面的牛油脂,配飯食非常夾,另外可以點下醬汁轉下口味。海產細味六杯蠔擺碟花心思,好似酒吧杯咁,每對杯仔放左唔同調味的生蠔,總共有3種調味,每種都有唔同既調味,食得好過癮,生蠔又大隻,好有肉感,好滿足。洛神花茶花茶味道鮮甜,食完油膩食物,可以稍微消滯。芒果烏龍熊茶聞落有少少芒香,味道鮮甜帶有茶味,廚師好有心意,整左隻熊仔造型既冰,一邊飲一邊見熊仔愈黎愈細粒。餐牌:
雞腿肉(沙嗲)
將雞腿肉整成茸,再整成串燒烤製,口感同調味都好好食。

雞翼(鹽燒)
串燒雞翼外皮脆,內在嫩,小小咸味,烹調得好好。

唐揚小池魚

燒安格斯牛扒配日本珍珠米

海產細味六杯蠔

洛神花茶
花茶味道鮮甜,食完油膩食物,可以稍微消滯。

芒果烏龍熊茶

餐牌:
2023-06-07 22 浏览
每次逛千色店,都會經過黑木亭呢間日式料理,今晚終於決定入去食餐靚靚日本餐。 嚟得早,餐廳未算好多人。坐低後,侍應就細心幫我地斟茶,又介紹店中有咩新鮮刺身、特色飲品,感覺非常親切。 我地就聽侍應嘅建議揀左二人晚餐。頭盤:🍣三點刺身盛 - 大大隻厚身鮑魚、鮮味三文魚及油甘魚。大大件,好抵食。 跟住就有同樣大大件嘅鰻魚牛蒡炸蝦卷🍤- 呢個炸物組合幾特別。啱啱炸好熱辣辣,牛蒡減低了炸物嘅肥膩感,食完都唔會有罪疚感😁。 主食:松葉蟹石頭鍋飯🥣-有蟹腳同新鮮嘅刺身;呢個價錢食到呢個餐,價錢合理。尤其係個顏色靚到絕嘅海膽,正! 88MM直徑A5和牛球石頭鍋飯🥘-最開心係侍應會幫我地拌飯,唔洗驚燙熱會辣親手,好貼心。佢仲一邊講解要即拌嘅原因,係因為熱力要夠高,先至可以迫出A5和牛嘅油脂,飯味就會更香。 特色飲料:蜜桃烏龍熊茶🐻- 啤啤熊特飲甚得好友歡心,狂打卡。百香果特飲就酸甜度啱啱好,令人開胃,增加食慾。 總結係,買相、價錢、味道都唔錯,可以再嚟食過。

我地就聽侍應嘅建議揀左二人晚餐。

松葉蟹石頭鍋飯

88MM直徑A5和牛球石頭鍋飯

總結係,買相、價錢、味道都唔錯,可以再嚟食過。

2023-06-06 14 浏览
嚟元朗探朋友,嚟左呢間食野,食物質素都好高質,裝修同天后唔同,但都好日式。邪惡日式辣麵豉牛肉焗飯($75)呢個石鍋飯,真係無得輸!大大塊牛肉舖滿晒成碗飯,再加埋啲沙律醬汁,估唔到咁好食,加埋啲芝士,十級邪惡😈但好惹味😋😋😋~~ 啱晒重口味GE人。而且份量勁足,兩個人都夠食。午餐定食只係$78!勁抵~~千島牛油果軟殼蟹手卷($158)好足枓~ 軟殼蟹好脆,牛油果當造,包住所有材料,唔會一夾就散,好好食~ 好飽肚。😌石板A5宮和牛($388)價錢少少貴🤏🏻但值得一試,外面俾石板燒到好香,但啲肉好腍,無筋,入口即溶。蜜桃烏龍熊茶($58)最鍾意佢啲野飲,小熊蜜桃茶好清甜,加埋啲玫瑰花同熊仔冰,超可愛呢~😍北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)好有驚喜❤️上面有我最愛GE士多啤梨乾~~ 係平時去乾果舖買果款,好有咬口,配埋乳酸飲品,飲到停唔到口,好滿足 ~~最後,仲送左雪糕俾我地食~ 清清口腔,愉快又滿足的一餐~😌

邪惡日式辣麵豉牛肉焗飯($75)

千島牛油果軟殼蟹手卷($158)

石板A5宮和牛($388)

蜜桃烏龍熊茶($58)

北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)
好有驚喜❤️

最後,仲送左雪糕俾我地食~ 清清口腔,愉快又滿足的一餐~😌
2023-06-05 11 浏览
今日我好姐妹老公出門公幹,咁我就去探下佢,我哋約咗係又新街見面,原來我哋都係未食早餐嘅,天氣咁熱,我哋都快啲搵間餐廳涼冷氣同埋填飽個肚呀,我哋邊傾邊講行到呢間餐廳門口就俾佢印咗櫻花圖案膠布條吸引🤩我哋睇咗個餐牌見呢個餐有鰻魚卷物,又有刺身,仲可以揀兩份主食,仲要有埋飲品,都係三百幾,就決定叫呢個Set刺身新鮮厚切,個壽喜燒夠曬濃味,仲有個黑松露石鍋飯好香黑松露味,鰻魚卷仲包住炸蝦,我哋仲叫咗士多啤梨,同埋芒果特飲,食到飽飽好滿足,跟住我哋仲行咗去買料去佢屋企整豬肉乾。

2023-06-03 16 浏览
這裡食物質素好,店員親切友善,是慶生開餐的好去處。士多啤梨牛乳乳酸酸酸甜甜又有士多啤梨嘅果粒,果香味提神可口。芒果烏龍紅茶熊仔造型嘅冰塊非常可愛吸睛,芒果紅茶消暑解渴。88 mm直徑A5和牛球石頭鍋飯A5和牛以球形的生肉上枱,店員在客人面前即場製作,將牛肉貼在石頭碢的邊上煮熟再淋醬汁,入口嫩滑。壽司盛(九貫)配迷你牛肉湯烏冬九款壽司款款不同,食材新鮮,擺盤別緻,烏冬嫩滑彈牙配日本魚蛋和海帶,牛肉嫩滑。三點刺身盛三文魚、油甘魚、八爪魚刺身非常肥美,厚度豐富有口感。鰻魚牛蒡炸蝦卷燒鰻魚包裹住爽口青瓜紫菜同已醃製的牛蒡,還有炸得香脆嘅蝦卷,每一口都很好吃,體驗多層次獨特口感。雪糕可選芒果、士多啤梨或朱古力口味,用天鵝形態的匙羹杯盛載,非常漂亮。
這裡食物質素好,店員親切友善,是慶生開餐的好去處。

士多啤梨牛乳乳酸
酸酸甜甜又有士多啤梨嘅果粒,果香味提神可口。

芒果烏龍紅茶
熊仔造型嘅冰塊非常可愛吸睛,芒果紅茶消暑解渴。

88 mm直徑A5和牛球石頭鍋飯

壽司盛(九貫)配迷你牛肉湯烏冬

三點刺身
三文魚、油甘魚、八爪魚刺身非常肥美,厚度豐富有口感。

• 三點刺身盛
  • 鰻魚牛蒡炸蝦卷
  • 士多啤梨牛乳乳酸
🌟同朋友約會,通常都會再訪黑木亭🌟見到元朗呢間本身係做外賣店,而家開咗堂食,於是就同朋友嚟試吓🌟一睇餐牌,見到悠閒晚市二人餐($498)好似有好多嘢食,於是叫咗試吓😋三點刺身盛-厚切刺身-新鮮肥美😋鰻魚牛蒡炸蝦卷 -配搭好夾-鰻魚蓋係飯最上面,中間夾咗青瓜,牛蒡,同炸蝦卷-壽司醋飯,粒粒分明😋88MM直徑A5和牛球石頭鍋飯-真係用A5和牛粒砌成一個大嘅牛球🤣-上枱嘅時候石頭鍋好夠熱-職員會即場將牛肉粒整熟,攪拌-石鍋飯用咗醬油,芝麻同埋紫菜調味-食到最後,仲要有飯焦,好正😋什錦炸物拼盤配忌廉石鍋鳥冬-炸物新鮮炸起,炸皮唔厚-炸蝦,炸雞,炸蠔,雞軟骨同薯條,好豐富-忌廉烏冬好creamy, 有黑松露香氣😋千島牛油果軟殼蟹卷 ($158)-份量好大,一份有6大卷-用料豐富,牛油果同千島醬超夾-炸軟殼蟹好酥脆🍹北海道士多啤梨牛乳乳酸 ($28)🍹蜜桃烏龍熊茶($38)
🌟同朋友約會,通常都會再訪黑木亭

😋三點刺身

-厚切刺身

-新鮮肥美

😋鰻魚牛蒡炸蝦卷

-配搭好夾

-鰻魚蓋係飯最上面,中間夾咗青瓜,牛蒡,同炸蝦卷

-壽司醋飯,粒粒分明

😋88MM直徑A5和牛球石頭鍋飯

-真係用A5和牛粒砌成一個大嘅牛球🤣

-上枱嘅時候石頭鍋好夠熱

-職員會即場將牛肉粒整熟,攪拌

-石鍋飯用咗醬油,芝麻同埋紫菜調味

-食到最後,仲要有飯焦,好正

😋什錦炸物拼盤配忌廉石鍋鳥冬

-炸物新鮮炸起,炸皮唔厚

-炸蝦,炸雞,炸蠔,雞軟骨同薯條,好豐富

-忌廉烏冬好creamy, 有黑松露香氣

😋千島牛油果軟殼蟹卷 ($158)

-份量好大,一份有6大卷

-用料豐富,牛油果同千島醬超夾

-炸軟殼蟹好酥脆

🍹北海道士多啤梨牛乳乳酸 ($28)

🍹蜜桃烏龍熊茶($38)

2023-06-01 13 浏览
認真的,飲酒,佢地近日有的芝加哥真好飲,連我姐姐唔飲酒都偷飲就知好野食串燒,從來只覺得乾同蒜味,這裡令你喜出望外好好食,又Juice, 唯一要挑剔,那個生蝦,不俾也吧
食串燒,從來只覺得乾同蒜味,這裡令你喜出望外
好好食,又Juice, 唯一要挑剔,那個生蝦,不俾也吧
2023-06-01 25 浏览
呢晚同朋友仔約埋慶生,晚餐揀就返之前食過感覺唔錯嘅黑木亭,野食質素好好味又打卡靚,而且元朗店仲有關東煮、外賣飯盒供應,好岩同朋友仔聚會/作為日常飯堂。❀壽司大滿貫❀有大拖羅、中拖羅、鯛魚、魷魚、赤蝦等壽司,仲有三個迷你海鮮丼:海膽三文魚子、吞拿魚蓉及牛油果三文魚腩,咩都試哂咁滯,魚生新鮮鮮甜,當中海膽三文魚子嘅海膽好甘甜,配上滿滿魚油香嘅三文魚子好惹味🫶🏻❀波士頓龍蝦刺身❀第一次食龍蝦刺身咁奢侈,師傅切成一片片薄片,食落軟嫩又鮮甜,另外師傅將Wasabi整成朵蓮花咁,好有心機。❀龍蝦粥❀本身以為係2人餐,應該唔會好多,點知原來係成煲粥,用上龍蝦頭+龍蝦殼煲製,D粥好綿滑,唔洗點調味已經鮮味十足,最令人震驚嘅係我同朋友仔各自食左4碗😂❀龍蝦腦蟹鉗蒸蛋❀有蟹籽+龍蝦肉,仲有個超大既蟹鉗,好厚肉,因為用料靚,味道當然好好味。❀菠蘿汁及蘋果汁❀聚會少不免要飲下野,揀左2款清清地嘅果汁,味道唔太甜的,但個杯杯底有富士山,細節位取勝,幾靚的。
呢晚同朋友仔約埋慶生,
晚餐揀就返之前食過感覺唔錯嘅黑木亭,
野食質素好好味又打卡靚,
而且元朗店仲有關東煮、外賣飯盒供應,
好岩同朋友仔聚會/作為日常飯堂。

壽司大滿貫❀
有大拖羅、中拖羅、鯛魚、魷魚、赤蝦等壽司
仲有三個迷你海鮮丼:海膽三文魚子、
吞拿魚蓉及牛油果三文魚腩,
咩都試哂咁滯,魚生新鮮鮮甜,
當中海膽三文魚子嘅海膽好甘甜,
配上滿滿魚油香嘅三文魚子好惹味🫶🏻

❀波士頓龍蝦刺身
第一次食龍蝦刺身咁奢侈,
師傅切成一片片薄片,
食落軟嫩又鮮甜,
另外師傅將Wasabi整成朵蓮花咁,好有心機。

❀龍蝦粥❀
本身以為係2人餐,應該唔會好多,
點知原來係成煲粥,
用上龍蝦頭+龍蝦殼煲製,
D粥好綿滑,唔洗點調味已經鮮味十足,
最令人震驚嘅係我同朋友仔各自食左4碗😂

❀龍蝦腦蟹鉗蒸蛋❀
有蟹籽+龍蝦肉,
仲有個超大既蟹鉗,好厚肉,
因為用料靚,味道當然好好味。

❀菠蘿汁及蘋果汁❀
聚會少不免要飲下野,
揀左2款清清地嘅果汁,
味道唔太甜的,但個杯杯底有富士山,
細節位取勝,幾靚的。
2023-05-31 20 浏览
好耐冇入嚟元朗探朋友今次同朋友去咗呢間黑木亭試試佢嘅週末放鬆二人套餐(openrice 有折做緊)餐廳不算大 但氣氛很舒服 門口放咗個好吸精嘅甜品櫃本來都諗住最尾試吓 不過剩係食個餐都飽哂 唯有下次encore先再嚟試講返今次個二人餐 內容都好豐富首先嚟個指定菜刺身拼 有我最愛嘅三文魚 切得超厚身 另外一個指定菜是鰻魚+牛蒡+ 炸蝦反卷質感同味道一流 我係其他地方未有食過而主菜就有幾多選擇可以揀 我同朋友都鍾意食比較熱嘅嘢所以我們各自叫左個松露忌廉石鍋 同拉絲芝士泡菜黑豚share前者配烏冬及吉列豬扒 烏冬吸咗cream source有啲似carbonara果種重身口味 加埋黑松露 有啲似食緊西餐feel嘅感覺 後者有少少似芝士泡菜鍋 唔算太辣 比較易入口 用嚟送珍珠飯都唔錯兩個主菜都配個炸豬扒 所以唔飽就奇啦真係。。。。另外因為跟餐 所以都包左兩杯果汁。。。因為有折關係 每人都係二百蚊就攪掂 性價比都算高啦。。。走果陣都再望左個甜品櫃一眼 有好多口味揀。。。不過真係爆quota 啦成餐希望下次嚟可以試埋佢啦
好耐冇入嚟元朗探朋友
餐廳不算大 但氣氛很舒服 門口放咗個好吸精嘅甜品

講返今次個二人餐 內容都好豐富
首先嚟個指定菜刺身拼 有我最愛嘅三文魚 切得超厚身
另外一個指定菜是鰻魚+牛蒡+ 炸蝦反卷
質感同味道一流 我係其他地方未有食過
而主菜就有幾多選擇可以揀 我同朋友都鍾意食比較熱嘅嘢
兩個主菜都配個炸豬扒 所以唔飽就奇啦真係。。。。
另外因為跟餐 所以都包左兩杯果汁。。。
因為有折關係 每人都係二百蚊就攪掂
性價比都算高啦。。。
走果陣都再望左個甜品櫃一眼 有好多口味揀。。。
不過真係爆quota 啦成餐
希望下次嚟可以試埋佢啦
午餐
2023-05-31 30 浏览
因為母親節正日比較多人,所以我哋通常都係之後再補祝👏🏻 我今日就帶咗媽媽去位於元朗嘅黑木亭食日料❤️‍🔥因為媽媽好鍾意食生蠔🦪咁岩又見到好多枱都有點 就試左佢地既海產細味6杯 佢係有三種唔同醬汁既生蠔,辣椒汁味❤️‍🔥同泰式醬汁味都好好食 可以將生蠔嘅新鮮完全帶出嚟我地仲點左炸物同烤物~ 雜錦炸物拼盤都好出色,有炸雞軟骨炸薯條炸雞塊同埋炸生蠔😎😎 我自己覺得佢哋嘅炸得剛剛好 好酥脆入口嘅時候仲熱辣辣🥹🥹🥹好正 佢哋嘅烤物同樣出色!佢哋嘅雞翼好特別 係落咗武士辣酱❤️‍🔥❤️‍🔥佢哋嘅燒菠蘿同翠玉瓜都好甜👍🏻👍🏻😍最後仲點左一個常滿卷😎👏🏻👏🏻 一個壽司上兩片刺身+ 烏魚子+ 海膽!!! 太大太可了呀!!!👍🏻👍🏻👍🏻 海膽好新鮮 一點也不會苦🥰🥰 兩款刺身就是兩種口感,第一次試到這種好特別😝😝刺身有三文魚🍣,帶子肉等都好新鮮鮮甜沖鴨!!!📍新界元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖(康景街小巴站旁邊)

2023-05-31 19 浏览
首先,大熱天時,冷氣係弱到爆,坐o係度都出汗....以一間食魚生、刺身和壽司o既食店嚟講,實在令人好擔心啲食材會唔會變壞。見佢menu竟然有廚司發辦,分別係288(八件)和398(十二件),見個價錢幾吸引,所以點咗一份288試下本身哩個價錢都無太大期望,點知八件壽司嚟到,我真係打咗個突!竟然有三文魚和cheap o既吞拿魚,仲有一件有化學藥水味o既帶子,生蝦和幾件不知時魚壽司,無人介紹係乜無三文魚子、無海膽.......成件事伏到無人有,仲衰過爭鮮貴啲o個隻壽司拼盤,人哋起碼都幾海膽同幾粒三文魚子.....輪到甲羅燒,佢係連幾塊多士上,咁要用手食,想清潔下隻手,問一問個侍應有無濕紙巾,佢望都無望我,就咁單字︰「無」咁得過嚟就行咗去其實呢~ 咁o既態度,咁o既環境,咁o既食物質素,係侮辱咗「廚司發辦」哩四個字!哩間嘢永久blacklist!!!
首先,大熱天時,冷氣係弱到爆,坐o係度都出汗....
以一間食魚生、刺身壽司o既食店嚟講,實在令人好擔心啲食材會唔會變壞。
哩間嘢永久blacklist!!!