2019-10-03
沒想到裝潢都不錯又舒服,原來可以LIKEFB可有玫瑰特飲當然即LIKE啦,不過好似至八月尾,我見到差不多每桌都有叫拼盤,當然我地都叫一個再加三個點心,二人份量都夠有餘。茶茗選擇不少,今次叫了桂花烏龍好香又有茶味,不錯,點心都開始來到,每款都好靚而且又足料,十分滿意。待應推介這款金瑤柱脆皮蘿蔔絲腸粉,幾特別,有點脆口帶腸粉滑,入面仲有不少甜的蘿蔔絲。XO蘿蔔糕的辣度好香不太辣岩岩好,口感不錯食到足料蘿蔔絲。第一次食沙姜北菇雞飯,有點沙姜味雞都幾滑。當然沒有失望是,創作六式拼盤有金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃好香蟹粉,海膽鳯眼餃的海膽多又甜,蝦都爽口,原只鮑魚雞粒酥的鮑魚味道夠,又彈牙,底的雞粒酥不錯大夠脆口,啤梨做型的咸水角夠曬特別,濃郁味道的黑白芝麻流心煎堆仔,最後可作為甜品的燕窩蛋撻,不太甜又足料,成頓點心晚餐都十分滿意。