2017-10-13
上網見到呢間有一款牛犇麵, 個名好特別,一睇都知好多牛肉,所以入去一試。7點鐘食飯時候,都坐滿晒人,好彩仲有兩個卡位,我同朋友一人點左一款麵,再加口水雞同兩杯豆漿,食完都好飽,而且味道都唔錯。朋友試咗個牛犇麵$46,牛肉嘅份量都好多,首先試左佢嘅湯底,幾清甜,飲落冇加味精,牛肉夠淋身,煮嘅時間啱啱好,一啲都唔痴牙,整碗面嘅份量都好足夠我就食咗碗擔擔麵$36,面嘅份量真係超多,差唔多有成兩個面👍🏼👍🏼,真係超抵食,個湯底好濃郁,好重嘅花生味,帶點微辣,面底吸晒湯汁,我個人鍾意呢種食法。口水雞$58佢只有大份嘅選擇,份量都幾多,雞肉夠滑身,而且都幾大件,唔好睇上面好似好多辣椒,其實都唔係太辣,下面係青瓜鋪底,一款餸可以當兩個小食,幾好嘅選擇😂豆漿$5一杯,豆味幾香,而且都係屬於少甜系列,用嚟解擔擔面嘅辣度啱啱好。唔使加一,埋單$150 ,都算抵食,下次去開西九龍都可以再食。
7點鐘食飯時候,都坐滿晒人,好彩仲有兩個卡位, 我同朋友一人點左一款麵,再加口水雞同兩杯豆漿,食完都好飽,而且味道都唔錯。
口水雞$58佢只有大份嘅選擇,份量都幾多,雞肉夠滑身, 而且都幾大件,唔好睇上面好似好多辣椒,其實都唔係太辣,下面係青瓜鋪底,一款餸可以當兩個小食,幾好嘅選擇😂