2021-08-01 553 浏览
為慶祝屋企人生日而選擇左呢間餐廳,到當日我哋4位出席,職員都好好見到我哋有長者,所以安排左張卡位。一上枱,職員主動詢問我地有冇黎過,話向我地簡單介紹餐牌,最後我地簡左一個超抵食既set,入面有11款不同國家既肉,只需要$598👍🏿👍🏿仲叫左一塊佢地公司主打既廚師推介A5熟成牛🤤🤤呢個拼盤就係$598 右上角就係A5熟成牛啦🤤🤤有興趣可以嗌埋佢地個沙冰啤酒,個屎屎塔好搞鬼🤣🤣都有單點其他牛肉,海膽放上牛肉上面食🤪可以定期叫職員換網。食到中途職員都好細心會派濕紙巾,仲會係交枱前半個鐘提醒我地last order驚我地太遲落單燒唔切。👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿我成餐飯唔小心跌左4次筷子,職員唔洗我舉手都即刻拎筷子俾我,夠晒細心,搞到我勁唔好意思🥰

呢個拼盤就係$598 右上角就係A5熟成牛啦🤤🤤

有興趣可以嗌埋佢地個沙冰啤酒,個屎屎塔好搞鬼🤣🤣

都有單點其他牛肉,海膽放上牛肉上面食🤪可以定期叫職員換網。

2021-07-20
庆祝纪念
生日
  • A5日本熟成牛
  • 牛腹肉
  • A5牛肋條
2021-07-29 648 浏览
當日食飯入場前提示食到八點半, 八點鐘話last call冇問題, 8点2叫埋單又催,八点四又說還有十分鐘。食物方面 , 我點咗個最貴的海膽和牛餐, 食物真係唔錯,但係咁嘅service點叫人再幫襯。
2021-06-01
星期六特登跑入大圍🌼專門過嚟試吓呢間燒肉店其實佢好似有其他火鍋分店🥘印象中佢啲肉好好食😋肉質超正 又有牛味🐂神奇嘅係今日唔使等位☺️☺️一入到門口滿滿嘅日式feel🌼🌼絕對係有用心設計👏🏻👏🏻然後轉角位見到佢雪櫃啲肉 就覺得應該冇嚟錯😋坐嘅地方幾舒服 係卡位 嚟到梗係要食佢嘅燒肉定食🤤🥩餐前會有茶碗蒸 上面啲蟹肉真係OK 㗎🥰定食來講燒肉份量啱啱好 ⭕️不得不說係佢嘅牛肉真係充滿油脂而佢啲雞都幾嫩滑 豬肉就不過不失啦食完仲會有抹茶🍵蕨餅另外都試咗佢嘅雪糕 推介柚子味~~清新嘅柚子味中和返燒肉嘅油膩🔥😆完美😋
星期六特登跑入大圍🌼

定食來講燒肉份量啱啱好 ⭕️
不得不說係佢嘅牛肉真係充滿油脂
而佢啲雞都幾嫩滑 豬肉就不過不失啦
食完仲會有抹茶🍵蕨餅
另外都試咗佢嘅雪糕 推介柚子味~~
清新嘅柚子味中和返燒肉嘅油膩🔥😆
完美😋

2021-07-05 552 浏览
話說此店剛開時食過一次,雖然好幾年前,但當時感覺不錯,食物質素很好,環境很有日式風味,雖然都有限時,但度度都有好正常。最近朋友想食燒肉,近近地就同朋友推介下,點知未成功食到就要受氣,open rice剛訂枱即刻有人打嚟話有最低消費$2500,感覺唔好囉,雖然我地6個人要食2500應該唔難,但依家個感覺比人覺得係如果我地冇呢個budget就唔該唔好阻住佢張枱咁,都唔好計佢之後會有限時,雖然五六日出去食野都預左,但好似咁未食就一肚委屈都唔會想去食,仲要特地推介比朋友,野都未食就要問朋友介唔介意有最低消費,講真,我朋友一聽已經忍唔住話間野係咪好巴閉,要轉場。大家去唔去食,自己判斷LA,我就pass LA.
2021-06-02 1595 浏览
人數:4個(女)日期:3月尾(哈~而家先寫)時間:8:15天氣:少少涼見大家分享過都話都比較多人食所以就預先book位想book 7:00或7:30但只有8點8點前去到話要等十分鐘左右等到8點3左右入得點左個598拼盤- 每款都有4件另外加左一份日和牛肩肉一份(三款嘅)牛舌,一份牛肋肉同兩份熊本黑毛豬,兩個白飯好似仲有叫菇整體評分:中上🥩🥩🥩🥩肉質:唔會難咬,唔會食到有筋嘅部位味道:比一般嘅香濃肉味,有料嘅很入味(個人比較欣賞)服務:有禮貌,主動性低咗少少環境:裝修以和風格調令你好似去左旅行清潔:中間(有些地方可再細心啲)
人數:4個(女)
日期:3月尾(哈~而家先寫)
時間:8:15

8點前去到話要等十分鐘左右
等到8點3左右入得

點左個598拼盤- 每款都有4件
另外加左一份日和牛肩肉
一份(三款嘅)牛舌,一份牛肋肉
同兩份熊本黑毛豬,兩個白飯
好似仲有叫菇

整體評分:中上🥩🥩🥩🥩
肉質:唔會難咬,唔會食到有筋嘅部位
味道:比一般嘅香濃肉味,有料嘅很入味(個人比較欣賞)
服務:有禮貌,主動性低咗少少
環境:裝修以和風格調令你好似去左旅行
清潔:中間(有些地方可再細心啲)

2021-04-05 2024 浏览
今日哥哥生日,所以book咗呢間餐廳。叫咗個燒肉拼盤,牛肋肉,黑松露飯團,雞肉拼盤。燒肉拼盤入邊有牛肋肉牛肋條等等嘅六種食材,每一樣野都好好食,但係我最欣賞係牛腹。肉質好鮮黑松露飯團好香,夾埋啲肉一齊食超級夾雞肉拼盤,有雞心雞皮雞腎雞肉四種材料,最鍾意食係雞心,燒到好脆!另外佢俾咗三種醬我哋點雞肉,有辣醬麵豉醬同埋燒汁,雞皮燒到好脆之後點辣醬係非常之夾!成餐飯嘅肉都好出色,每一樣都好新鮮,下次一定會再試埋其他款式!
今日哥哥生日,所以book咗呢間餐廳。
叫咗個燒肉拼盤,牛肋肉,黑松露飯團,雞肉拼盤。

黑松露飯團好香,夾埋啲肉一齊食超級夾

食物質素良好, 可是就算星期六晚飯,亦只限於一小時,一小時之內四度催促令人感到十分討厭 , 四人總共點了一千七百蚊燒肉,想叫啤酒卻沒有凍啤,當夠鐘時便聲稱門口有客人等待, 嚷著要盡快離開,當出到門口時空無一人。 服務態度差可怕, 奉勸大家不要浪費金錢
2021-01-25 2658 浏览
【黃店推介 - 深黃燒肉 - 616燒肉酒場@大圍🍢】🐷🐷🐷🐷💭616 打邊爐就食過好多次, 佢地嘅牛肉又新鮮又多選擇, 而且仲好講究!! 但原來喺大圍唔止有616火鍋, 仲有616燒肉!今次就試下呢間燒肉啦! 希望大家去幫襯下, 等黃店停晚市都依然可以頂得住!🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 616嚴選拼盤 $498個menu花多眼亂, 老豆二話不說就先揀左個拼盤先! 分別有7樣野:✨扇貝X2 - 連埋牛油原隻慢慢燒, 又新鮮, 都好難唔好食✨鹿兒島薩摩地雞X一堆 - 冇諗過雞都咁講究, 而食落又真係好香滑, 連雞油都多到燒燒下差啲搶火✨牛肋肉X4 - 牛肋算半肥瘦, 肉質嫩又唔會太肥, 口感幾好, 而且好快熟! ✨澳洲和牛舌 X4 - 牛舌就食得多, 和牛舌食落係肥少少淋少少咁, 肉味都會出啲!✨熊本黑毛豬X4 - 原本以為凳腳, 點知好食程度拍得住牛肉呢! 切得夠薄又半肥瘦!✨肉眼上蓋X3 - 肉眼最為人熟識, 唔使多介紹啦! 點少少汁會再好食啲!✨日和三角肩 X4 - 呢個一定最遲先食, 因為最肥美, 而且唔可以燒太耐, 入口即溶!!🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 澳和 - 牛腹肉 $9
【黃店推介 - 深黃燒肉 - 616燒肉酒場@大圍🍢】

🐷🐷🐷🐷💬1️⃣ 616嚴選拼盤 $498

🐷🐷🐷🐷💬2️⃣ 澳和 - 牛腹肉 $98
網上多介紹呢款, 當然要叫嚟試下, 同打邊爐份量相似, 切到薄薄咁(厚過邊爐少少), 仲配埋芝麻, 蔥同醬汁, 肉味濃郁, 非常推介!

🐷🐷🐷🐷💬3️⃣ 無激素燒鳥拼盤 $88
呢份全雞串燒總共有4樣野, 分別有雞皮, 雞心, 雞腎, 同埋雞肝,岩晒鍾意食串燒嘅豬仔🐷!! 最正當然係老豆燒到岩岩好脆卜卜嘅雞皮啦!

🐷🐷🐷🐷💬4️⃣ 櫻花蝦和牛炒飯 $88
食開616都知, 牛肉每碟份量唔算多, 但部位講究而且好多品種嘅和牛都有得食! 試完燒肉7-8成飽, 最岩就叫埋個炒飯填飽個肚, 而且即叫即炒, 比想像中乾身同好食呢!

2021-01-17 1800 浏览
2020年係好差嘅一年, 所以我地決定食好啲去迎接新嘅2021年。我哋選擇咗去食呢間616日式燒肉 🐮因為疫情關係六點後無得食晚餐, 好彩公司早放四點, 所以成功捉緊2020年最後一餐晚餐!除夕決定豪一豪佢, 叫咗個和牛8點盛, 原價$888, 因為當午市堂食所以有折。經Openrice訂枱都有折! 份量唔算多, 有好多款澳洲和牛同日本和牛, 份鹽燒同埋醬汁上兩款。店員建議先燒鹽燒最後先燒醬汁因為怕個網會燶。和牛真係唔講得笑, 牛肉味好重又好香。經過燒烤後嘅和牛, 去除了多餘的油脂, 多了烤肉香, 貴啲都值🤤 其中日本和牛牛肋條因為肥脂肪含量比較高, 所以佢地建議包生菜食, 另外牛肋肉就建議夾住海膽刺身一齊食。追加左一份牛舌芯, 無筋好淋, 好食!食燒肉又點少得啤酒!呢間餐廳性價比真係唔高, 但係佢啲和牛肉質非常之好, 所以間唔中黎慶祝一下享受一下都係一個好好嘅選擇!

店員建議先燒鹽燒最後先燒醬汁因為怕個網會燶。

牛舌心

追加左一份牛舌芯, 無筋好淋, 好食!

食燒肉又點少得啤酒!

2020-12-31
牛舌心
呢間位於大圍嘅燒肉店,精明嘅你一定會揀午市黎食,因為相對經濟又實惠。入到舖頭,好有置身於日本嘅感覺,餐廳環境十分好亦都相當闊落,牆身有畫,天花吊有吊燈同櫻花,可以見到餐廳佈置方面有落足心機。午市燒肉套餐已經包左沙律,茶碗蒸,白飯同甜品,當日我哋揀咗澳洲和牛套餐同雜錦烤肉套餐,澳洲黃牛套餐全部都好有油花味,牛舌更加係相當厚肉,而且餐廳嘅燒肉汁唔咸之餘仲好惹味!開頭以為雜錦烤肉比較普通,但餐廳配上嘅豬腩肉又係厚身淋口,雞肉的香草味都顯得有特色!茶碗蒸既蛋好滑,而且加咗百合,味道更清甜,茶碗蒸上面都毫不吝嗇加上蟹肉!讚!當日食嘅甜品係綠茶厥餅,雖然細細份,但口感煙韌內層涼浸浸之餘,綠茶粉嘅回甘配上適當既黑蜜亦都係好好既配搭!另外,欣賞服務員主動為我地添加熱茶!餐廳門口亦都放有信封,供顧客放口罩!總括而言,係食得相當愉快嘅一餐!用OpenRice訂位更加有單點餐牌九折優惠添!

總括而言,係食得相當愉快嘅一餐!
用OpenRice訂位更加有單點餐牌九折優惠添!
  • 澳洲和牛定食
2020-12-20 1092 浏览
好味的燒烤午餐616 是大圍日本料理中性價比比較高的餐廳,最喜愛的是午市的燒烤套餐非常抵食,六日也沒有特別加價,冬天兩口子對着燒烤爐慢慢燒烤,樂也融融。還要讚的是他們的茶碗蛋,上面有蟹柳,而且蛋汁非常鮮味濃厚,有日本水準。甜品是綠茶蕨餅🍵為午餐畫上完美句號。
好味的燒烤午餐

甜品是綠茶蕨餅🍵為午餐畫上完美句號。
2020-12-20
庆祝纪念
纪念日
2020-12-02 1143 浏览
616火鍋我就成日食💛今次試下佢嘅燒肉店先🔥🥩日式裝修, 抽風做得唔錯, 坐卡位舒服, 不過好少卡位, 想坐嘅話記住訂位時mark低, 同埋電話confirm嗰陣再講多一次😉 Openrice訂枱, 食品有折㗎💡 牛肉水準不過不失 (質素同佢火鍋嘅牛肉差唔多, 厚切啲)🐂 飲品方面有冰麒麟啤酒🍺清酒, 梅酒, 柚子酒, 但就冇日本燒肉餐廳多數都有嘅Highball / Chuhai ☹️ 平日都分咗兩輪枱, 訂6:30pm枱8:15pm要交枱😳 又要燒肉又飲酒, 時間真係趕咗d 👉👈 朋友話佢double confirm張枱嗰陣喺電話度都冇講話限時。。係入座嗰陣先至同我哋講。。不過佢又真係有客人喺出面等緊😔 因為時間嘅關係,佢哋都會提醒我哋最後落單時間,我哋都冇再特別加嘢食啦。。如果唔限時,真係會飲多好多酒,食多好多嘢~要讚一讚朋友, 佢好用心咁將雞皮燒到好脆‼️超耐冇見喇, 多謝佢請客🙇🏻‍♀️
616火鍋我就成日食💛今次試下佢嘅燒肉店先🔥🥩

牛肉水準不過不失 (質素同佢火鍋嘅牛肉差唔多, 厚切啲)🐂

2020-11-25
2020-11-26 634 浏览
不同價位及質素 豐儉由人盛讚店舖員工服務超好 餐廳環境舒適 通風系統理想-I guess most of the people tried 616 hot pot and love that so much as they provided different kinds and position of high quality of beef! This time, we tried the 616 Yakiniku and hope for the amazing experience too. We decided to go for the set and there are 5 sets to choose from, which cost from $498 to $1088. We have chosen $598 one, which is the second cheapest. The quality of the meat is on average. The texture and freshness is up to standard and we like
不同價位及質素 豐儉由人
盛讚店舖員工服務超好 餐廳環境舒適 通風系統理想
I guess most of the people tried 616 hot pot and love that so much as they provided different kinds and position of high quality of beef! This time, we tried the 616 Yakiniku and hope for the amazing experience too. We decided to go for the set and there are 5 sets to choose from, which cost from $498 to $1088. We have chosen $598 one, which is the second cheapest. The quality of the meat is on average. The texture and freshness is up to standard and we like the way they presented the meat that the little paper on the set showed which part of meat we were having. Indeed, the garlic butter mushroom is quite nice! The butter matched very well with the sukiyaki sauce inside the bowl makes the taste so rich! Last but not least, the service of the staff scores 101 marks!! They are really helpful and make me feel comfortable since we sit down, during our meal and even after I left the restaurant. They helped me to keep my phone which I left in the restaurant and they are so kind to find ways to reach me!!! Just go and support this restaurant! 💛
616特撰拼盤

🥩 616特撰拼盤 ($598)
餐牌有五款特盛拼盤可以俾你選擇 店員介紹話單點每款一碟有六件 而拼盤就每款四件 我同朋友一行二人都想試多啲唔同款 每人兩件啱啱好就選擇拼盤啦🥰 呢款係第二便宜嘅 餐牌上總共有五個唔同拼盤選擇由$498至$1088 最貴個兩個set都係食日本和牛嘅 而我地今次叫呢款就有來自日本 澳洲 西班牙 俄羅斯等等🤙🏻 食過616火鍋都知佢地有好多唔同部位嘅牛 上枱時都會介紹清楚 616燒肉同樣寫住啲牌仔介紹唔同嘅肉 有一款豚肉一款雞肉 而其他嘅都係牛肉😆 個人私心比較推介嘅係🐮肉眼上蓋❤️牛肩芯同埋🐂牛腩心!! 肉味比較濃郁 口感亦唔錯👍🏻 而橫隔膜同雪花胸肋可能因為呢啲位置所限 肉味唔突出 比較普通🤭 枱上有鹽同黑椒可以調味 我覺得普遍肉味唔太濃 都再有自己加少少調味料🤏🏻 整體各款肉類都係合格水準 未有好驚艷嘅感覺 相比616火鍋嘅話 火鍋實在正好好好好好多!😮
蒜香牛油什菌
蒜香牛油什菌

🍄 蒜香牛油什菌 ($28)
什菌反而幾好食 上枱嘅碗係好重手嘅石碗 可以成個碗放上網上面燒! 有壽喜燒嘅湯浸住啲菇 又有大舊蒜香牛油係面 撈落去燒熟佢都幾好味😋 食肉之餘加少少菇呢個係好選擇✌🏻

🤰🏻 #大肚腩小分享
餐廳嘅店員服務超級好 會詢問客人使唔使介紹下餐牌 然後佢好細心講解 又了解我地得兩個人 俾啲意見提我地單點可能唔太適合我地💕 食嘅過程會幫我地睇住進度 食晒啲菇立即收起石碗 一叫店員就應 換網個啲都好快手👏🏻 而重點係 我食完晚飯之後漏咗個電話係枱面 過咗大半個鐘先發現 最後借個電話打返去餐廳佢地話幫我keep起左 睇返紀錄佢仲嘗試過打電話想聯絡返我 嗚嗚好感激佢地!!!😭😭😭 最後最後 良心店係要支持 你懂的💛💛💛
2020-11-09 935 浏览
早一個月前經OpenRice訂四個位,註明麻請安排卡位,直至當日收到來電確認訂座,並話未必一定可以安排卡位但會盡量安排,最後有得坐,開心仔。門面好有日本風,一入門口左邊有屏風隔住食堂,唔會一開門就見到食客,佈置係細心嘅。入座前提醒用餐時間90分鐘,但之前電話冇提到用餐時間。因第一次嚟,店員介紹拼盤同單點有咩分別。拼盤係樣樣有啲各4片,單點就有5片,最後拼盤係啱食啲,抵食啲店員會介紹燒肉次序同埋講解食法,有一份生菜跟牛肋條,有2條海膽(夠分到4片肉)跟牛肋肉,仲有柚子鹽同唔記得。肉質幾好,燒落好油香,但入口有肉味又唔會好油膩,唔會未解晒凍咁梗晒。唔記得咩卷,有忌廉芝士 牛肉 鰻魚 芒果,屋企人話牛肉幾香,🤷🏻‍♀️但我淨係食到芒果 鰻魚,但都幾好食。跟住掛住食無影相...蕎麥麵: 正正常常。櫻花蝦牛肉炒飯:呢個好味,唔係好油,炒得好香。飯到時,有3個碗一齊嚟。沙冰麒麟啤酒: 夠凍,配燒肉,感覺即刻冇咁熱氣牛舌拼盤: 有3款,其中一款有汁,片砌條砌都有鰻魚: 嚟嘅時候已經半熟,店員多次提醒要經常反轉燒,因為容易癡底其間店員經常提醒如果燒網開始黑,可以叫佢哋換,又經常加熱茶,係貼心嘅。係咁啱跟

跟住掛住食無影相...
蕎麥麵: 正正常常。
沙冰麒麟啤酒: 夠凍,配燒肉,感覺即刻冇咁熱氣
牛舌拼盤: 有3款,其中一款有汁,片砌條砌都有

係咁啱跟炒飯到嘅其中一個碗有啲污糟,冇沖走啲漬,衞生可以多加留意下

所有食物都同iPad 餐牌內嘅相係一樣,真正可以參考
2020-11-07
2020-10-24 1203 浏览
女朋友話掛住日本和牛,但今年疫情關係冇得去旅行,唯有喺香港搵下有冇高質和牛食下我地去日本係食和牛放題嘅~每人埋單港幣$1500左右~所以我今次都預左相應價錢去食因為即興關係仲要係星期六😂打去訂枱都話full曬又唔想食冇乜誠意嘅X角女朋友失望之際,俾我搵到呢間喺大圍嘅616即管打去訂枱!又真係有wo!於是就即刻揸車出發入大圍諗住一路搵下位泊車又睇下有冇咩好行因為我咁大個仔都未入過呢頭😂(屯門牛一隻)點知出到去發現又冇嘢行又難搵位泊車🙈結果就去咗玩自助洗車消磨時間😂都咁上下時間夠鐘去食嘢,喺門口望已經覺得餐廳裝修幾靚,入到去頭頂會有啲假花吊落嚟一入門口右手邊又會有啲dried age櫃望落都似模似樣落單係用iPad落嘅,食物價錢唔算好貴咁我哋就乜嘢都叫啲黎試吓小食叫左個唔知咩魚皮,凍食嘅,爽爽脆脆少少辣幾惹味😂相信係用鯇魚皮整嘅~我覺得送啤酒一流!肉方面就叫左三角肩、日和肉眼上蓋、澳和肉眼上蓋、牛舌心、澳和橫隔膜、牛肋肉等~個人覺得日和肉眼上蓋值得再叫,油花好靚好均勻輕輕燒兩邊就食得~入口即溶果種感覺真係似去左日本🇯🇵唯一唔同嘅就係冇專人建議你食呢個部位用邊種醬料配搭係最好~而另外幾驚喜嘅
我地去日本係食和牛放題嘅~
每人埋單港幣$1500左右~
所以我今次都預左相應價錢去食
因為即興關係仲要係星期六😂
打去訂枱都話full曬
又唔想食冇乜誠意嘅X角
女朋友失望之際,俾我搵到呢間喺大圍嘅616
即管打去訂枱!又真係有wo!
於是就即刻揸車出發入大圍
諗住一路搵下位泊車又睇下有冇咩好行
因為我咁大個仔都未入過呢頭😂(屯門牛一隻)
點知出到去發現又冇嘢行又難搵位泊車🙈
結果就去咗玩自助洗車消磨時間😂
一入門口右手邊又會有啲dried age櫃
望落都似模似樣
落單係用iPad落嘅,食物價錢唔算好貴
咁我哋就乜嘢都叫啲黎試吓

個人覺得日和肉眼上蓋值得再叫,油花好靚好均勻
輕輕燒兩邊就食得~入口即溶果種感覺真係似去左日本🇯🇵

唯一唔同嘅就係冇專人建議你食呢個部位用邊種醬料配搭係最好~
而另外幾驚喜嘅係牛舌心,之前去日本冇食到呢個位
又幾爽口同埋唔會「un」,牛味又香濃,好正!
整體黎講,食物質素唔錯,兩個人食飽飽埋單都係二千左右😂平過喺日本食和牛放題

• 日和肉眼上蓋