餐厅: A Tavola Bar & Grill
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: A Tavola Bar & Grill
资讯:

2023-10-02 611 浏览
今日同家人到東涌海堤灣畔探朋友,見到屋苑地下有好多餐廳選擇,最後揀咗一間走異國風嘅西餐廳午餐。餐廳分室外室內兩區,我哋坐室內,空間感十足,有多個大型電視供現場睇波或收看其他運動頻道。餐廳嘅服務員態度非常友善,會主動介紹合適嘅菜式俾我哋,最後我哋點咗三個set lunch,跟餐可選湯或沙律+飲品。忌廉湯 mushroom soup 食到粒粒嘅蘑菇及粟米蓉,粟米蓉夠香滑,配埋大大塊嘅蒜蓉包送湯一流。雞肉沙律🥗house salad with chicken 菜底嘅沙律菜同埋三色椒非常爽脆新鮮,配埋燒雞肉,雞肉幼嫩唔乾身,份量多唔吝嗇。白酒蜆肉意粉 Congolese Bianco有好香嘅橄欖油、香草及蕃茄做調味,意粉彈牙,蜆肉超多,新鮮亦無沙,整道菜充滿歐陸感。BBQ烤雞薄餅 BBQ Chicken Pizza 🍕 Pizza上枱份量超大,係單點size,餅底上鋪滿雞肉、芝士,甜椒、蘑菇及洋蔥等,特別欣賞佢嘅烤雞肉,唔會乾身,但餅底一樣可做到鬆脆。加勒比烤雞 Caribbean Chicken 🐓 (可配飯或薯條 with rice or fries) 嫩雞胸肉以不同香料醃製,雞肉同樣幼嫩

忌廉湯 mushroom soup

雞肉沙律🥗house salad with chicken

白酒蜆肉意粉 Congolese Bianco

BBQ烤雞薄餅 BBQ Chicken Pizza 🍕

嫩雞胸肉以不同香料醃製,雞肉同樣幼嫩濕潤,唔會太乾硬骨骨,再配上新鮮嘅沙律菜及薯條🍟。

跟餐加咗$38 食芝士蛋糕
set lunch cheese cake +$38
服務員送上一件full size cheese cakes 🍰, 係我鍾意食嘅New York cheese cake, 為今餐完美作結。

總括嚟講,餐廳有chill嘅環境,食物分量大之餘,質素亦唔差,佢嘅雞肉出品好有驚喜。員工態度親切友善,會主動與小朋友聊天,又送上氣球🎈,值得一試。

2023-10-02 63 浏览
#HawaiinPizza ⭐️⭐️⭐️⭐️#CheeseMac ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#CurlyFries ⭐️⭐️⭐️⭐️#SizzlingGarlicPrawns ⭐️⭐️⭐️⭐️有時係香港未有假期但又好想去旅行就會搵間異國風情嘅餐廳解下渴,今次就去東涌呢間酒吧餐廳!@atavolabar⭕️員工服務態度好又親切⭕️pizza 好大份好岩同朋友share⭕️cheese mac 好香芝士味食唔停口⭕️curly fries 好脆好邪惡⭕️個鐵板蝦熱辣辣上好正⭕️好大個螢幕睇波食飯一流
#HawaiinPizza ⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️cheese mac 好香芝士味食唔停口
⭕️curly fries 好脆好邪惡
⭕️個鐵板蝦熱辣辣上好正
⭕️好大個螢幕睇波食飯一流
大家都知東涌嘅ᴏᴜᴛʟᴇᴛ多,人山人海,今次唔係買野係嚟食野,捐窿捐罅咗去一間有露天同室內ᴀʀᴇᴀ嘅ʙᴀʀ & ɢʀɪʟʟ餐廳💓附近都係拍拖散步聖地嚟嫁🙈 最重要係就算搭地鐵商場過去都唔會行好耐~🤭1️⃣ ᴠɪʀɢɪɴ ᴍᴏᴊɪᴛᴏ 🍹一杯好經典嘅飲品,好多薄荷葉🌱 甜酸既平衡做到岩岩好,仲有檸角🤙🏻 加埋係有氣泡嘅關係,好清新嘅感覺🫧好適合炎炎夏日2️⃣ sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇs 🍓sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇs就揀咗士多啤梨味🍓 啖啖嘅士多啤梨味加埋啲ᴄʀᴇᴀᴍ,開頭入口好似飲緊少少似沙冰咁,到後尾就好似飲緊奶昔🤩3️⃣ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ ᴘɪᴢᴢᴀ 🍕ᴘɪᴢᴢᴀ可以揀厚批或者薄批‼️ 食得多厚批今次就揀咗薄批🤞🏻 因為係薄批所以整到好香口,而啲芝士就溶哂係面,配上一片片嘅辣肉腸,完全就係ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ 🫣4️⃣ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀᴜᴍʙʟᴇ 🍎好熱好熱好熱🔥 即叫即整嫁,蘋果果餡係粒唔係蓉~ 面頭仲有好鬆脆嘅麵包糠,好重肉桂粉味👃🏻 而且仲有一球雪糕,又熱又凍嘅感覺簡直就係冰火兩重天🫦5️⃣ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʙʀᴏᴡɴɪᴇ 🍫真係要推推佢🤙🏻 ʙʀᴏᴡɴɪᴇ好濃朱古力味,仲有啲ɴᴜ

1️⃣ ᴠɪʀɢɪɴ ᴍᴏᴊɪᴛᴏ 🍹
Vingin  Mojito

2️⃣ sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇs 🍓
Strawberry  Smoothies

3️⃣ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴏɴɪ ᴘɪᴢᴢᴀ 🍕
Pepperoni  Pizza  -  Thin  Crust

ᴘɪᴢᴢᴀ可以揀厚批或者薄批‼️
食得多厚批今次就揀咗薄批🤞🏻

4️⃣ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀᴜᴍʙʟᴇ 🍎
Apple  Crumble

5️⃣ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʙʀᴏᴡɴɪᴇ 🍫
Chocolate  Brownies

真係要推推佢🤙🏻 ʙʀᴏᴡɴɪᴇ好濃朱古力味,仲有啲ɴᴜᴛs 係入面,微熱嘅蛋糕配上冰凍嘅雪糕,中和到甜味而入口溫度又恰到好處🤤

職員話星期五六日晚或者特別日子會有ʟɪᴠᴇ ʙᴀɴᴅ🎷 不過平時都有大屏幕,即使只係同朋友嚟ʜᴇᴀ下,播緊ᴍᴠ或者睇波都絕對唔會失望😎
其他
Vingin  Mojito
Strawberry  Smoothies
Apple  Crumble
Chocolate  Brownies
  • Pepperoni  Pizza
🐻一間隱藏在住宅🏡下的高質西餐酒吧🍷,踏入餐廳,一桌桌舒適的餐桌映入雙眼,右手面是一列滿佈不同種類酒瓶的吧枱,一看就知能滿足所有酒鬼的願望。🐻一坐下點了每人一杯生啤🍻,在炎熱的天氣🥵喝一口冰涼的啤酒🍻確人生一樂也。🐻頭盤先來一客水牛城雞翼🍗和炸薯條🍟,酥脆的口感及熱辣辣的温度令人一口食物一口啤酒停不過來。🐻主食我們點了醬燒豬肋骨和烤羊架🐑配炒蘑菇🍄,豬肋骨佈滿燒烤醬,甜而不膩每一口都衝擊舌頭。烤羊架烤至五成熟,上面淡淡的芝士🧀及香草,配合羊騷騷的味道,十分惹味👅!🐻品嘗主菜後,我們依然未盡興,再點了炸雞粒配啤酒,把酒談天🍻。餐廳的環境及待應的服務態度舒適自在,令人不期然坐了一整晚。人均$500🐻A Tavola Bar & Grill (東涌)東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖☎️+852 23215500

🐻A Tavola Bar & Grill (東涌)
東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖
☎️+852 23215500
2023-08-22
2023-08-22 96 浏览
去東涌唔一定係去東薈城嘅~今次放假見天氣幾去又唔係好熱,就去咗東涌海邊散吓步~行到攰見到間酒吧,就入咗去坐下Hea下~🍺入到餐廳以為自己去咗外國,因為成間餐廳嘅裝修,同埋侍應都係外國人,連客都大部份係外國人,大家都好chill,坐喺度Hea吓同一班朋友吹吓水,飲番杯啤酒,吹吓水休息吓,成件事勁relax~唔會太過趕同奔波勞碌🫠Surf & Turf 海鮮牛扒餐🦐🐮 - 份量出奇地多,10oz 牛扒再配上兩隻大大嘅海蝦,烤到勁香,配埋兩個大啡菇🍄同沙律🥗,超級豐富,果然色香美俱全🤤Improssible Burger不可能漢堡🍔 - 店員介紹呢個漢堡連素食者都岩食,因為中間個塊素食肉主要係由大豆同馬鈴薯製成,食落完全冇違和感,岩晒想食漢堡但唔食肉同牛嘅朋友,真係improssible~ A Tavola Bar & Grill (東涌)東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖#天天foodies#天天飲食_東涌評分:8/10 #chill爆 #東涌 #atavola #扒房 #酒吧#steakhouse #Steak #牛扒 #豬扒 #hkig #foodphotography #foodp

A Tavola Bar & Grill (東涌)
東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖
#天天foodies
#天天飲食_東涌
評分:8/10

#chill爆 #東涌 #atavola #扒房 #酒吧
#steakhouse #Steak #牛扒 #豬扒 #hkig #foodphotography #foodphoto #hkfoodblogger #偽食評家 #食評 #食好西 #hkfoodies #instafood #一路食一路post #相機食先 #手機食先 #yummy #delicious #ilovesharefood #全力食 #日日食 #instafood

2023-08-21 84 浏览
今日入東涌,東薈城比較多連鎖餐廳,所以特登係openrice search 其他舒服好坐個餐廳 。A tavola 係東薈城行出多少少就係,近藍天海岸果邊。餐廳有戶外戶內坐,好闊好舒服。入面有大電視可以睇波,夜晚應該仲有live music。野食方面好大份,性價比高。叫左雞肉fajitas d雞肉無雪味而且好多,配埋熱辣辣嘅tortilla,好好味。vongole pasta足料,炒得好香,酸酸地幾開胃。同埋叫左hummus配pita bread,pita bread好大塊,味道都好唔錯。整體餐廳好chill,適合黎同frd 傾計hea 下。

野食方面好大份,性價比高。

vongole pasta足料,炒得好香,酸酸地幾開胃。

整體餐廳好chill,適合黎同frd 傾計hea 下。
2023-08-13 538 浏览
不在東涌商場,捐窿捐罅,都有好嘢食。主打吃歐陸菜的「A Tavóla Bar and Grill」,日與夜都吃過,值得來,和家人也常來。餐廳主打意大利菜及一系列其它歐洲菜系,侍應全是外籍朋友,來光顧的一眾老饕有不少也是老外,外國氣氛濃郁:午餐走套餐型式,有前菜、主菜加飲品 HK$96 全包:前菜可選「Soup / Salad of the Day」,這日挑了「Minestrone Soup 雜菜湯」主菜「Vongole Bianco 白酒蜆肉意粉」大讚!首先重點是意粉做得好。蕃茄、香草、橄欖油和蒜蓉的香都被意粉吸收;意粉保持一定咬口,也具意大利傳統風味:單吃意粉,便可試一間意大利餐館廚師的虛實。連殼蜆肉新鮮,數量不少,肉很嫩,鮮味精華都被意粉吸收,沒有沙,蜆殼也黏上汁,真係可以逐隻慢慢「嗒」:到了晚上,餐廳全部就 À la carte 散叫,不論份量及質素都有所升級,等價交換也,氣氛也完全不同:先擺嗰陣,來過 Happy Hour Vibes,盡情 relax:「Italian Tomato Soup」HK$65恍如蕃茄的分子料理,湯質非常濃稠:酸香很強,內有加插蕃茄肉,有得食有得飲,
午餐走套餐型式,有前菜、主菜加飲品 HK$96 全包:
主菜「Vongole Bianco 白酒蜆肉意粉
單吃意粉,便可試一間意大利餐館廚師的虛實。
Italian Tomato Soup」HK$65
恍如蕃茄的分子料理,湯質非常濃稠:
酸香很強,內有加插蕃茄肉,有得食有得飲,面頭再加圈意大利黑醋增香:
配上新鮮 grilled 的蒜蓉牛油法包,滋味:
Feta Salad」HK$128
希臘沙律」,它可說是我喜歡吃的沙律頭三位之一:
Feta Cheese 是希臘特有的傳統芝士,受到歐盟 PDO 法定產區的認證,威威!
只有希臘本土出產的才能冠以「Feta」,因此要做出道地的希臘沙律,一定要使用 Feta Cheese:
一大盤叠得高高,上枱已聞到意大利醋的香,很有食慾,顏色也鮮艷。我喜歡 Feta Cheese 的味道鹹香深邃,帶些酸味妨如檸檬酸,又帶有奶香及少許如鹹蛋蛋白的風韻:
基於它本質的層次分明亮麗,加大量新鮮蔬菜、配黑橄欖、洋蔥、三色燈籠椒等,拌起來吃是非常醒胃,清爽之餘我係可以一啖接一啖食唔停口,大大滿足味蕾,而且吃蔬菜可以平衡一下我的飲食習慣:
Prosciutto & Rucola Pizza」HK$140
意大利風乾火腿比薩,用 San Marzano Tomato (聖馬扎洛蕃茄),Mozzarella Cheese,24-month Parma Ham 巴馬火腿,Fresh Rockets (新鮮火箭菜) 等製作:
真 • 火爐,一個個 Pizza 新鮮出爐:
Pizza 全部即叫即製,手造餅底邊脆厚薄適中,帶麥香。有了這基礎,放上去的材料自然有加乘:
意大利巴馬火腿大約是超市買到的質素,對我來說鹹香及油香度還算好 (其實對我這重口味人士,怎能完全滿足到呢?XD)
不過始終經過火爐的洗禮,火腿油香盡出,這也是要點所在:
巴馬火腿和火箭菜很多時都是好朋友,簡單配料已足夠,吃的是手功和皮脆油香之感:
逢星期五、六晚有 live band 表演及人客可以跳舞,時間也不會太夜。來這裏可以盡興,XD
2023-07-21
  • Vongole Bianco
  • Feta Salad
  • Prosciutto & Rucola Pizza
2023-07-29 136 浏览
去完東薈城行outlet,唔想係商場食嘢,就出去附近揾食,俾我揾到有間較近海嘅餐廳😎我見都幾多外國人食嘢飲嘢吹水,就入咗去🤩餐廳環境幾暗,有個大mon播緊足球比賽⚽見有幾枱都睇得好肉緊🤣🌮ATAVOLA NACHOS $125  (nachos cilli beef +$50) 4/5一嚟到見到勁大份好開心!😍(薯片馬蘇里拉芝士,胡椒,鱷梨,黑橄欖,酸奶油和莎莎醬)~NACHOS上面舖滿大量以上配料,一拎起每塊都有拉絲🤩牛肉碎有少少辣好過癮,每一塊都可以舖勁多肉碎,又可以放大量芝士,cream同牛油果醬,啖啖滿足!🤤I was thrilled to see such a huge portion when it arrived! 😍 (Tortilla chips, mozzarella cheese, peppers, avocado, black olives, sour cream, and salsa) ~ The NACHOS were loaded with generous toppings, every bite had stringy cheese! The spi

ATAVOLA NACHOS + Beef
I was thrilled to see such a huge portion when it arrived! 😍 (Tortilla chips, mozzarella cheese, peppers, avocado, black olives, sour cream, and salsa) ~ The NACHOS were loaded with generous toppings, every bite had stringy cheese! The spiced beef was slightly spicy and addictive, each piece was generously topped with meat, plenty of cheese, cream, and guacamole. Every bite was satisfying! 🤤
🥩Angus Ride Eye Stick 12 Oz 安格斯肉眼扒 $405 4/5
牛扒我哋揀咗五成熟,餐廳另外俾咗燒汁同海鹽我地自行調味😌食落好夠味,好多肉汁好Juicy💦點埋海鹽令到牛味再突出🐂牛扒側面舖滿煎蔬菜同沙律菜🥗
We chose our steak to be cooked medium rare, and the restaurant provided us with a separate sauce and sea salt for seasoning, It tasted flavorful and juicy, with lots of meaty juices. The sea salt enhanced the beef flavor even more 🐂 The steak was served with a side of grilled vegetables and salad greens 🥗
VIRGIN COLADA
🧉VIRGIN COLADA $62 4/5
好香椰奶味✨帶酸酸地既菠蘿味💕好開胃🤤
It had a delightful coconut milk flavor followed by a tangy pineapple taste~ So refreshing 🤤

🍺GUINNESS DRAUGHT $62 3.5/5
飲落泡沫好滑順,味道較濃郁💦口感幼滑 💕
The foam went down smoothly when I took a sip, and the taste was rich and robust, It had a smooth texture 💕
💕正當我地chill住緊食嘢,餐廳突然播一啲中東音樂,有舞蹈員上台表現跳舞!💃真係好驚喜,舞蹈員跳跳下仲會落台同食客互動🤣全場氣氛high爆!✨
Just as we were enjoying our meal, the restaurant suddenly played some Middle Eastern music and two dancers came on stage to perform!  It was such a pleasant surprise, and the dancers even interacted with the diners while dancing , The atmosphere in the whole place was electrifying! ✨
2023-07-28
ATAVOLA NACHOS + Beef
VIRGIN COLADA
之前去迪士尼樂園酒店兩日一夜,由於忘記咗book 餐廳,最後只剩下一間中式餐廳有位、但我和朋友們都對中菜無太大興趣🙄於是我們索性轉去距離迪士尼樂園不遠既東涌晚餐又比我哋發現到一個超棒既隱世小社區,呢個位置既餐廳全部都好有外國風情🥰可能地方較為偏,所以就算用餐當曰是星期日,都無出現超多人的情況😬好舒服!我哋就揀咗呢間好chill 好有異國風情的意大利餐廳洒吧,並選了張超闊落既戶外大梳化坐位🥰🥩Angus Rib eye steak 12oz完美的烤法,外面少少焦香,內裡軟綿綿的肉質又juicy👍🏻 perfect😚🍕Four Cheese pizza 是Thin 的那款pizza ,比起美式的,我更愛這款薄底的,味道唔錯唯一的是🙄何解有菠蘿的啦?我個人不太喜歡有菠蘿🤪雖然pizza做得好吃,但也給我扣了分😆🐷🦴Baby back ribsRibs烤得出色,肉汁豐富又不會乾👍🏻不得不讚一讚配菜既紅椰菜沙律🥗超醒胃好食,醃制過的紅菜頭真的好好食🤤令人胃口大開大啡菇🍄都烤得好好😋唔會烤得乾🍽Carbonara做得頗傳統口味既Carbonara ,我超級喜愛❤️這裡做到正宗既口味😋太讚了,我實在大
於是我們索性轉去距離迪士尼樂園不遠既東涌晚餐
🥩Angus Rib eye steak 12oz
🍕Four Cheese pizza
🐷🦴Baby back ribs
Ribs烤得出色,肉汁豐富又不會乾👍🏻
大啡菇🍄都烤得好好😋唔會烤得乾
🍽Carbonara
做得頗傳統口味既Carbonara ,我超級喜愛❤️這裡做到正宗既口味😋太讚了,我實在大愛💕
當天order既食物份量頗大,我哋幾個細食嘅女仔差點食唔完😆
除咗pizza上面有菠蘿🍍之外🙅🏻‍♀️其他食物都令我好滿意,會有下次再來☺️
開心星期五🩷當然要chill 一chill , 黎到位於東涌海堤灣畔充滿異國風情的西餐廳🍴「A Tavola Bar & Grill」,同朋友大快朵頤,感受熱鬧氣氛。餐廳分室外室內位置,室外有大風扇吾怕熱親!室內有大螢幕直播足球⚽️賽事,仲有落地大酒櫃即沖Cocktails ☺️🥂🍹🥃🍸。牆上有異國風情的掛畫,打卡一流📸❤️ATAVOLA NACHOS (HKD 125):招牌玉米栗,毫不吝嗇的牛油果🥑蓉仲有水牛芝士🫕同埋拉絲的mozzarella ,燒烤🍗過的雞肉粒,一點都不柴帶點燒烤香氣,仲帶點焦脆。又點少得橄欖🫒同酸瓜解膩,佐酒一流。PROSCIUTTO & RUCOLO (HKD 140):火箭菜配意大利火腿, 不會太鹹,加上誠意十足的自家製焗薄餅底,餅底夠曬香脆,捲上蕃茄醬底芝士🧀️火腿一啖食晒,層次豐富,火箭菜獨有香氣增添不少。APPLE CRUMBLE (HKD 68):即叫即製,大量玉桂粉佈滿整個蘋果批,蘋果蓉帶酸,夾上冰凍的香草雪糕🍦,冰火交融FRUIT PUNCH (HKD 54):MOJITO (HKD 94):

ATAVOLA NACHOS (HKD 125):

APPLE CRUMBLE (HKD 68):

FRUIT PUNCH (HKD 54):

MOJITO (HKD 94):

-餐廳有outdoor同indoor,outdoor唔算太熱,有多部風機🌬,indoor環境較復古,影相好睇啲📸,仲有得睇波⚽️可能位置係東涌,相對市區嘅bar/西餐廳,會稍為寧靜,想同朋友去啲有氣氛嘅餐廳靜靜地傾偈就最適合👭🍗烤雞(半隻) $180烤雞黎講唔算鞋身,仲散發香濃迷迭香味👍🏻配菜嘅薯條🍟亦值得一讚,外脆內軟😋醬汁似蕃茄汁🍅+燒汁,開胃好味。🍝海鮮意大利麵$155海鮮有青口、魷魚圈🦑、魚🐟、蝦🦐,麵底係闊條麵。香濃蕃茄醬🍅,非常掛汁,絕對唔會有乾身嘅情況。由於蕃茄醬濃味,上面就算有頗多芝士🧀,味道都唔係明顯。🍸Lychee Martini $94偏甜,但都飲到好勁嘅gin酒味。🍹Fruit Punch $54偏甜微酸,西柚味濃,夏天飲開胃清爽。

🍗烤雞(半隻) $180

🍝海鮮意大利麵$155

🍸Lychee Martini $94
偏甜,但都飲到好勁嘅gin酒味。

🍹Fruit Punch $54
偏甜微酸,西柚味濃,夏天飲開胃清爽。

午市食客很少,座位寬敞,環境舒適。我叫了個漢堡餐,有湯及飽和餐飲。很快就上湯,顏色很吸引,是日係甘筍湯,喝一口😫,非常重的胡椒味,完全唔係我想像甘筍湯的甜味。而且辣到唔多想飲下去。主菜來了,份量大啊!都吸睛。試吓薯條,香脆,不錯,但幼薯條口感不及粗薯條,但我覺得👌。個漢堡,非常厚料,但塊扒很鹹。整體我就不太欣賞。最後叫了咖啡,一點啡味也沒有,如水一般。百多元一餐,食物質素就不合我口味。或許下次試吓其他,給予多次機會😅
2023-05-29
2023-06-27 107 浏览
異國風情特色餐廳🏝️ 餐廳位於東涌,係outlet 行完街過去食個晚餐就啱曬!餐廳有outdoor 同indoor 位置,入面裝修色彩繽紛,仲有個台仔相信係有機會有live music演出😳 入面仲有個大螢幕可以睇唔同運動賽事,十分有氣氛!/新西蘭青口 $175/青口爽口彈牙,唔會煮到太老,醬汁方面係酸辣汁,食落非常開胃👌🏻仲有兩塊麵包可以點d 汁黎食🤣/混合烤法古塔 $190/烤肉係鐵板形式上,聽到渣渣聲已經食指大動,入面有齊雞、牛、蔬菜,份量十足!另外仲配埋玉米餅,可以點guacamole,sour cream,或者番茄辣醬黎食🥰/挪威煙三文魚 $255/三文魚好大條😍 皮脆肉嫩!就咁食佢個調味已經到位,三文魚嘅魚油香味令人難以抗拒😋 加埋個lemon butter sauce 酸酸地食落冇咁油膩!整體黎講,餐廳氣氛唔錯,服務都幾好,食物嘅portion 都幾大,適合一大班朋友黎飲下happy hour同埋食野!

/新西蘭青口 $175/

挪威煙三文魚

新西蘭青口
混合烤法古塔
挪威煙三文魚
這間酒吧餐廳位於東涌海堤灣畔地下,一出東涌地鐵站C出口就係東薈城,上扶手電梯再行天橋就到,晚飯時間七點幾,場內坐了不少食客及酒客.見環境裝修得幾精緻,氣氛幾好咁,服務員又好友善對我們笑,於是決定在此開餐,場內有不少外國人,感覺好似去咗旅行,座位舒適,牆上掛了很多畫作,裝修得很摩登,感覺這裏有啲似尖沙咀的酒吧街.食物叫咗Roasted Chicken(Half)烤雞(半份)$180、Lamb Kofta羊肉丸$145及Angus Beef Burger安格斯牛肉漢堡$175,食物很快上枱,最先上枱的是羊肉丸,一開始以為佢上錯,因為羊肉丸以為係一粒粒😂,但上網搜尋原來係可以隨不同烹調者的喜好製成不同形狀😮,真係長智識,味道小小辣,有羊羶味,好似我咁鍾意食羊嘅一定like,因為就係鍾意食羊有佢獨特嘅味道,肉質軟硬適中有肉汁,隨碟有兩種醬汁可以點,橙色果個係大蒜🧄醬偏辣,鍾意食辣野嘅人可以試吓,我自己比較鍾意另一個奶白色的係芝麻醬,因為羊肉本身已帶少少辣,再加橙色辣醬感覺好似有啲搶個味,所以點奶白芝麻醬我覺得剛剛好,隨羊肉丸還附上一塊印度烤餅naan,可以包住啲肉一齊食,兩種食法.至於個漢堡,我哋叫咗medium,肉質鮮嫩多汁,大大舊肉,麵包軟熟,熱辣辣香口,配埋粗薯條同沙律,份量十足.最後係烤雞,食肉獸必叫,啖啖肉,肉質不鞋口,食完一定非常之滿足.服務方面幾好,職員路過見到我哋張枱好似放食物放到有啲迫,於是主動幫我們拎走個座枱餐牌👍🏻,整體來講不錯,見場內有個舞台,上面放了樂器,下次再去chill下,聽下live band先得.
@atavolabar
#隱世bar #chill爆 #東涌 #atavola #扒房 #酒吧
#steakhouse #winebar #liveband #musicshow #chillout#drinks#beer#羊肉#漢堡#burger#薯條#特式#gathering#chicken#ハンバーガー#fries#フライドポテト#igable
2023-06-04 138 浏览
意大利火腿披薩見到隔離枱兩個外國人食緊好吸引,即叫waiter 幫我地落一個12吋既要薄底。一上枱熱辣辣,茄醬做base,每件pizza最少有兩塊parma ham,火腿質素唔錯,拎起一塊拉起長長既mozzarella cheese ,配埋勁多火箭菜,pizza好crispy,卷埋黎食超級滿足蘑菇意大利飯意大利米米芯咬落粒粒分明,硬度適中,烹煮時間掌握得好好,難得😋食落有濃郁既黑松露同雜菇味,食落好creamy同埋Parmesan cheese混合黎食好正可惜要揸車,係一間咁cill既酒吧唔叫杯啤酒飲,真係有啲美中不足😞見到現場有大電視睇波,仲有live band,下次要同老友搭車黎邊食pizza飲啤酒邊睇波先👏🏻
意大利火腿披薩

蘑菇意大利飯