2021-11-14
本身以為觀塘同埋荔枝角嘅工業大廈係最多嘢食,原來炮台山同埋北角呢邊嘅工業大廈都好多隱世嘅美食,今日就嚟咗呢間朋友介紹嘅小店西餐。首先環境唔算大,但係裝修都幾靚,用木枱小懷舊又有啲文清嘅風味,我哋坐嘅位幾適合影相。《凱撒沙律》$82食西餐頭盤梗係要嗌個沙律啦,凱撒沙律仍然係最經典,份量好多,而且有我最愛嘅麵包粒同埋煙肉碎,巴馬臣芝士唔係芝士粉咁簡單真係食到一片片,一啲都唔吝嗇!《椰香辣醬燒春雞伴炸薯條》$178呢個燒春雞雖然等得耐少少,但係上枱果一刻都覺得好值得,春雞超大隻斬開咗兩邊,方便同朋友一人一隻唔使切嚟切去咁麻煩,而且真係燒得好好,外皮好脆,雞肉又唔會好乾,辣辣地越食越開胃,而薯條就正正常常,分量取勝!《德國酥脆鹹豬手伴普羅旺斯式酸菜及薄荷番茄醬》$188呢個鹹豬手真係好出色,正宗之餘真係整得好酥脆,豬手皮脆卜卜,而且豬手肉都唔會好乾同埋好硬,口感來講真係好唔錯,仲有好多酸菜做點綴同埋配料,推薦! 總括來講雖然呢度比較隱世啲,但係食物真係好唔錯比起好多街鋪要出色得多,如果經過呢度不妨試吓。
《凱撒沙律》$82
《椰香辣醬燒春雞伴炸薯條》$178