餐厅: AGE Cuisine Express
资讯:

🇭🇰 Quarry Bay 鰂魚涌|AGE Cuisine Express Quarry Bay may not be a popular place but there is a well-hidden 🤫 gem inside all the office 🏢 and factory buildings, and AGE Cuisine Express is one of them! 💎 Apart from having catering service for external events, 🎉 they also have a decent menu for dinner! This time, I tried:🦑 Squid Risotto in Homemade Ink Squid Cream 🍛This black dish may not look tasteful, but after having a bite, I immediately fell in love 🥰 with the squid cream sauce! The squids 🦑 are a

This black dish may not look tasteful, but after having a bite, I immediately fell in love 🥰 with the squid cream sauce! The squids 🦑 are also very well cooked and I love the chewery texture! 😋

🐠 Pan Fried Sashimi Grade Yellowtail Fillet & Tiger Prawn with Caviar 🍤
This is the highlight of the meal! ⭐️ The fish fillet is so soft and smooth, exactly what a delicious fish would taste like! 🤤 The tiger pawn is also so huge, 👀 I can’t even finish it with several bites!

🦀 Crispy Jumbo Lump Crab Cake with Sweet Corn Salsa 🌽
This is also one of my favourites! ❤️ The sweet corn salsa sauce tastes very unique and fits perfectly with the crab cake! 😋

📍Room 1105, 11/F, Eastern Centre, 1065 King's Road, Quarry Bay
💲Price per person: $232 + 10% service charge
2024-08-26 198 浏览
AGE Cuisine Express鰂魚涌英皇道1065號東 中心11樓1105室電話:21113770海膽,香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬 $212-是日甜品-是日餐湯-凍奶茶燒美國Prime級牛扒(8oz)伴雜菜及薯條$248-是日甜品-是日餐湯-凍奶茶合計;$460服務費(10%):$46總計:$506這店海膽,香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬,意粉好軟熟,海膽、香煎帶子配海鮮汁好夾、好好復,湯好好飲,凍奶沖得好夠菜味,牛扒好軟熟配雜菜、薯條絕配好好味,甜品好有特色好好食
AGE Cuisine Express

合計;$460

服務費(10%):$46

總計:$506

2024-08-24 174 浏览
「AGE Cuisine Express」價錢相宜,食物質素又唔錯😌原來又推出新菜式🤩.小食拼盤🥢有2件迷你牛肉漢堡🍔2件珍寶蟹脆蟹餅🦀4件香脆蝦多士伴華都夫沙律🍤🍞4件菠菜芝士生蠔及薯皮🧀🦪2件蜜糖燒雞翼🍯2件炸雞翼🍗芝士焗露筍及沙律🥦🥗牛肉漢堡Juicy又有牛油香🧈蟹餅滿滿蟹肉😍蝦多士同芝士生蠔脆卜卜🤤.即燒熟成黃油雞🐓外皮燒到金黃酥脆✨😆肉質嫩滑多汁😋配上薯仔同蕃茄🥔🍅
2024-08-22 185 浏览
今日去咗太古AEON度買嘢,之後去咗大食妹最鍾意嘅AGE開餐太耐冇嚟過,叫咗兩個煮食同埋一碟雞翼,兩個大食精清晒蜜糖雞翼$82蜜糖雞翼查滿蜜糖擺入焗爐焗,D蜜糖浸曬入雞翼度流漿芝士牛肉火腿漢堡伴薯條$154流漿芝士擺左成十分鐘打完卡,仲系keep 到流漿狀態個包又好鬆軟,夾住濃郁的芝士食,真系極品牛肉打得唔太實又唔會太鬆散,口感極佳超級推介佢個漢堡豚肉蕃茄乾菠菜蕃茄忌廉汁扁意粉$124意粉相對就失色少少,蕃茄醬比expect 的味道mild.,無左個種酸酸地的味道豚肉肥膏多左少少,正體味道不過不失

太耐冇嚟過,叫咗兩個煮食同埋一碟雞翼,兩個大食精清晒

蜜糖雞翼$82
蜜糖雞翼查滿蜜糖擺入焗爐焗,D蜜糖浸曬入雞翼度

流漿芝士牛肉火腿漢堡伴薯條$154
流漿芝士擺左成十分鐘打完卡,仲系keep 到流漿狀態
個包又好鬆軟,夾住濃郁的芝士食,真系極品
牛肉打得唔太實又唔會太鬆散,口感極佳
超級推介佢個漢堡

豚肉蕃茄乾菠菜蕃茄忌廉汁扁意粉$124
豚肉肥膏多左少少,正體味道不過不失

2024-08-19 164 浏览
又平又抵食😝😝仲要所有菜式都拍得住高級西餐廳🫶🫶🫶🤩即燒熟成黃油雞這道菜的雞肉經過熟成處理,黃油的香氣彌漫,外脆內嫩,口感豐富😍🤩香煎帶子,乾貝,櫻花蝦醬寬蛋意粉帶子和乾貝煎得恰到好處,鮮嫩多汁,搭配上帶有櫻花蝦風味的寬蛋意粉🤓🤓🤩珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎蟹餅外酥內嫩,蟹肉鮮美,搭配清爽的粟米莎莎,口感十分平衡,既有香脆感又不失海鮮的鮮甜☺️☺️🤩提拉米蘇提拉米蘇濃郁滑順,咖啡香氣與甜蜜的奶油層次分明🥳🤩凍檸茶🤩甘荀湯甘荀湯暖心又暖胃下次都要再叫埋其他菜式,叫埋多啲朋友一齊嚟分享❤️
又平又抵食😝😝仲要所有菜式都拍得住高級西餐廳🫶🫶🫶

🤩即燒熟成黃油雞

🤩香煎帶子,乾貝,櫻花蝦醬寬蛋意粉

🤩珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎

🤩提拉米蘇
提拉米蘇濃郁滑順,咖啡香氣與甜蜜的奶油層次分明🥳

🤩凍檸茶

🤩甘荀湯
甘荀湯暖心又暖胃

下次都要再叫埋其他菜式,叫埋多啲朋友一齊嚟分享❤️
2024-08-19 156 浏览
男朋友話呢間西餐廳出名熟成牛扒,見到價錢唔係好貴,就過黎試下我地叫左1️⃣燒美國Prime 級牛扒伴雜菜及薯條🥩💰248+💰50dry age 呢個熟成牛扒第一次食,味道相當好。肉質好軟熟,叫左5成熟,完全無筋,肉味好香濃,咬落去肉汁豐富,好好食,建議大家要加錢試下👍👍❤️薯條新鮮炸,係粗薯條,好香口2️⃣海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬Set dinner 真係好抵食,有南瓜湯、又有野飲同埋甜品,香蔥蛋醬好味,咸香滑溜,加埋軟硬適中嘅意粉同埋煎得啱啱好嘅帶子,幾好👍食完店員仲送上甜品,係brownie 同埋朱古力蛋糕,好滿足😌消費價錢:2人💰561,人均💰280.5結論:(10分為滿分)味道:8/10性價比:8/10回頭指數:8/10餐廳名稱:AGE Cuisine Express餐廳地址:鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室#hkfoodie #hkeats #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #西餐 #agecuisineexpress #agecuisineexpresstaikoo #鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #香港探店

我地叫左

2️⃣海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬

消費價錢:2人💰561,人均💰280.5

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:8/10
回頭指數:8/10

餐廳名稱:AGE Cuisine Express
餐廳地址:鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室

• 燒美國prime  級牛扒伴雜菜及薯條
估唔到近期咁多朋友介紹我來到東區工廈既餐廳就係我曾經經歷過返overnight 工作既地方, 所以location 對我黎講一D 都唔陌生...餐廳有種家居簡約風既感覺, 而且仲有個小小既空間可以當VIP 房, 岩晒近期舉行巴黎奧運時一路食飯一路支持香港, 對我同我老公黎講七夕一齊咁樣食飯真係滿滿既儀式感啦, 而且我留意到menu 上既菜式旁邊會有些例如: Chef's Recommendation, Vegetarian/NEW 呢D 方便客人去揀食咩老公一見到有牛扒同薯條既dinner set 真同是日餐湯係南瓜湯係急不及待咁一路食牛扒同一路睇奧運俾自己一種儀式感, 我就因為見到呢個波菜生蠔意大利飯係新出而order, 而且覺得味道不錯, 生蠔都軟身少少甜最後甜品既brownies 細細件, 我同老公食完個dinner 都係乜罪惡感, 食飽飯撘車回家前去shopping 好快消化晒😆

【港島樓上工廈西餐—環境典雅舒適】在太古區內,步行約5mins就能找到的隱世樓上工廈西餐Age Cuisine Express。裝修優雅舒適,而每個卡座背後亦有乾花作裝飾,充滿典雅美,絕對能拍出你斯文大方的一面💖。Set dinner🥘 🔷是日餐湯(南瓜湯)配餐包、餐飲南瓜濃郁甘,清新開胃。🔶海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬 $212鮮美的海鮮醬汁和香蔥蛋醬配合得很好,十分香濃,層次豐富,香煎帶子亦恰到好處。🔷燒美國Prime 級牛扒(8oz)伴雜菜及薯條 $248牛扒外層香煎得不錯,配以時蔬和薯條,薯條亦很香脆。🔶是日甜品三款口味的蛋糕拼在一起(芝士、咖啡、巧克力),但稍嫌蛋糕可能剛從雪櫃取出,有點硬。但整體味道不錯,芝士蛋糕綿密濃郁,以及有香醇的咖啡味蛋糕和滿足巧克力控味蕾的巧克力味蛋糕。📍:AGE Cuisine Express (鰂魚涌)鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室..........#hkfoodie#hkeats#香港好去處#香港打卡#香港美食#西餐#agecuisineexpress #agecuisineexpresstaikoo#鰂魚涌#鰂魚涌美
【港島樓上工廈西餐—環境典雅舒適】

Set dinner🥘

🔷是日餐湯(南瓜湯)配餐包、餐飲
南瓜濃郁甘,清新開胃。

🔶海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬 $212

🔷燒美國Prime 級牛扒(8oz)伴雜菜及薯條 $248
牛扒外層香煎得不錯,配以時蔬和薯條,薯條亦很香脆。

🔶是日甜品

📍:AGE Cuisine Express (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室
#hkfoodie#hkeats#香港好去處#香港打卡#香港美食#西餐#agecuisineexpress #agecuisineexpresstaikoo#鰂魚涌#鰂魚涌美食#香港探店#太古美食#太古西餐
#foodielagblah太古#foodielagblah西餐
2024-08-10
  • 海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香蔥蛋醬
2024-08-13 163 浏览
今日同朋友去咗太古嗰邊行街行行吓大家都覺得肚餓啦就揀咗間附近嘅西餐廳食嘢,呢間餐廳真係比較隱蔽但係呢度啲嘢食真係好正好獨特!好多你出面食唔到嘅嘢呢度都有包括風乾牛,仲要係原塊食! 朋友話呢間餐廳嘅裝修都好靚亦都好闊落坐得好舒服!重點係呢度嘅服務都好好!今次我哋叫咗個:海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉配洋蔥蛋醬海膽係熟嘅但係都好好食、帶子超鮮甜食落去好滑嫩,再加上洋蔥蛋醬非常之獨特食落去意大利粉非常之開胃!之後叫咗個重頭菜,慢煮本身M6食黃牛西冷配黑醋蜜糖芥末醬,淨係講呢個M六嘅牛已經回晒本,除咗好香濃之外肉質非常鮮味!再加上配上黑醋特別開胃同埋蜜糖芥茉漿食落去味道好夾!最後飲品同甜品方面分別叫咗兩樣可樂、意式奶凍配芒果甘露:呢款意式奶凍極度推介!除咗因為味道非常清香自然之外甜品嘅甜度唔會太勁!食落去都非常津津有味!Age cuisine express鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室

海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉配洋蔥蛋醬

最後飲品同甜品方面分別叫咗兩樣

可樂、意式奶凍配芒果甘露:

Age cuisine express
鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室

2024-08-11 207 浏览
位於鰂魚涌有間隱世餐廳😆係工廈樓上~環境好闊落,坐得都好舒服平時真係完全唔知道原來達中心都會有間咁高質既餐廳,朋友同我講先知所以諗住經開附近就一試😛佢係主打西餐,熟成牛扒都好出名我今次同朋友冇叫到熟成牛扒叫左Prime級牛扒都好好食😍仲有叫左幾款野食性格比好高~😋燒美國Prime級牛扒(8oz) 套餐 $248伴雜菜同薯條份量都好多,同朋友share可以叫多啲唔同款野食,仲有湯,飲品同甜品送,依個套餐真係好抵食~👍🏻甜品仲係自家製brownies 同朱古力蛋糕,唔會過甜,細細件,岩岩好😋意大利芝士,蘆筍火箭菜番茄汁意大利粉$120份量一樣好多🤩番茄味好濃~好好食😋水牛城雞翼 6隻 $92雞翼大大隻,加埋水牛城個汁,好味同埋個汁唔會過辣,調味岩岩好😍
位於鰂魚涌有間隱世餐廳😆
係工廈樓上~環境好闊落,坐得都好舒服
平時真係完全唔知道原來達中心都會有間
咁高質既餐廳,朋友同我講先知
所以諗住經開附近就一試😛
佢係主打西餐,熟成牛扒都好出名
我今次同朋友冇叫到熟成牛扒
叫左Prime級牛扒都好好食😍
仲有叫左幾款野食
性格比好高~

😋燒美國Prime級牛扒(8oz) 套餐 $248
伴雜菜同薯條

😋意大利芝士,蘆筍火箭菜番茄汁意大利粉
份量一樣好多🤩番茄味好濃~好好食

😋水牛城雞翼 6隻 $92
雞翼大大隻,加埋水牛城個汁,好味
同埋個汁唔會過辣,調味岩岩好😍
朋友介紹我帶我去,原來好方便行幾分鐘便到。晚上餐廳內好多客人,D座位坐得幾舒服,仲有電視睇~ 海膽香煎帶子海鮮汁意大利粉拌香蔥蛋醬(跟羅宋湯、餐飲及甜品)羅宋湯幾好味(有埋脆身麵包條),酸酸地又多蔬菜粒。意粉個香蔥蛋醬好creamy,又帶少許鹹香。海膽煮熟後為粒狀配埋質感好滑既帶子食好正😊。甜品朱古力蛋糕幾濃味,質感軟屬!炸豬手自家醬配上豬手食唔停口,外皮炸到超脆,而豬手肉好冧身又厚身有口感!

[晚餐]
甜品朱古力蛋糕幾濃味,質感軟屬!

[單點]炸豬手
  • 炸豬手
2024-08-07 254 浏览
喺鰂魚涌太古返工嘅朋友應該唔會唔食呢間樓上西餐廳,佢專做一站式到會服務,啲嘢又靚又好食,公司開party就啱晒,亦當然唔少得工廈靚裝修堂食位置佢哋平日有做唔同優惠,咁啱當日星期三做緊飯惠顧三份萬事套餐就會送價值$208嘅半隻風乾黃油雞,但我哋得兩個人,就同優惠失之交臂啦😭 套餐同單點一般差$50左右,會包括餐湯、餐包、餐飲同甜品,芝麻軟包同蕃茄湯質素唔錯,幾開胃。個甜品有幾舊小蛋糕,仲有好靚嘅擺盤裝飾,又唔會太甜都幾好食香煎鰽魚魚柳 伴海鮮濃汁 番魚柳好大塊口肉,肉質軟滑多汁,個海鮮濃汁有少少偏鹹,但都係海鮮味,點咗魚肉就平衡返,另外配即炸薯條新鮮炸起好好食意式牛肉丸意大利粉伴香草蕃茄汁個牛肉丸真係好多汁,唔係頹頹的來貨,吸滿蕃茄汁味,酸酸地好開胃,另外意粉都好掛汁,連埋瓜、蕃茄、椒一齊炒好香,當然唔少得芝士碎再增添意粉嘅風味

2024-08-06 191 浏览
🌟鰂魚涌工廈嘅高質西餐🎇一路坐嘅時候都好多外賣單 仲有到會服務 都幾多生意🎁🐷散叫咗一個德國酥脆咸豬手伴普羅旺斯式酸菜及薄荷蕃茄汁🍅個豬手已經係切好一件件 唔使自己動手真係好方便🤪鹹豬手塊皮好脆 而且係完全脆卜卜食得落口😗豬手既肉都好林 有鹹香味道加啲蕃茄汁就有少少酸味味我仲叫咗侍應俾啲芥末我 都好夾👌豬手下低有好多配菜 例如翠玉瓜 小椰菜 茄子🥦🌽🥬🥕仲有脆卜卜嘅薯仔粒粒🥔🇪🇸小食西班牙辣肉腸炒蝦🍤炒得幾香 大大隻蝦 好開胃🍝豚肉蕃茄乾菠菜蕃茄忌廉汁扁意粉都好惹味🌶️肚餓嘅我食咗第一啖都停唔到手扁意粉煮得啱啱好 硬度啱啱好😙配菜有大量蔬菜、豚肉 係高水準
🌟鰂魚涌工廈嘅高質西餐🎇

🍝豚肉蕃茄乾菠菜蕃茄忌廉汁扁意粉
都好惹味🌶️
肚餓嘅我食咗第一啖都停唔到手
扁意粉煮得啱啱好 硬度啱啱好😙
配菜有大量蔬菜、豚肉 係高水準
2024-08-04 157 浏览
朋友推介這間位於太古的西餐廳,一試之下真的想向大家推介一下;這次我與🧑🏻‍🦱點了Set Dinner及一份單點主食;💬薯仔忌廉湯 (set dinner已包括)是日餐湯也不馬虎,今天的薯仔忌廉湯滿有驚喜,當中的忌廉味香濃,入口有綿密的薯仔蓉及細碎的椰菜絲,配上滲出淡淡牛油味的麵包十分美味!💬烤魷魚自家製墨魚汁意大利飯意大利飯軟硬適中,以咸鮮不腥的墨魚汁製作,調味包括蒜蓉、黑椒碎、芝士粉等,醬汁非常creamy及鮮味,而烤魷魚份量十足,與醬汁中的咸香味道相💬燒美國Prime級牛扒五成熟的牛扒肉味香濃,咬下時滿滿的肉汁,當中配以特製調味醬汁一同吃,滋味無比!而薯條香脆乾身,是我喜歡的粗幼度💬甜品Dinner set還包括甜品😍是帶點酒香的tiramisu與濃濃巧克力味的brownie,還佈滿食用花、水果和棉花糖,襯托著滿有儀式感的擺盤🤩高質西餐廳於工廈當中,存在著有趣的反差感,整體而言值得一試🧡❤️AGE Cuisine Express❤️鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1105室❤️2111 3770▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂ @hamm.eat.alot ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ

💬薯仔忌廉湯 (set dinner已包括)

💬烤魷魚自家製墨魚汁意大利飯

@hamm.eat.alot
ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ
1K
2024-08-04 168 浏览
👧🏻😋👅🍽✨工廈Dry-aged靚牛☺️-🇮🇹 太古城附近「酒店級水準 大眾化價錢」工廈餐廳地方好大, 主打附近office午市同到會服務, 晚市得幾枱客, 服務更周到, 環境更安靜-🥩 燒美國Prime級牛扒 (8oz) 套餐價 $248轉用Dry-aged牛扒+$50💯Day-aged只需加$50, 切左邊邊位入面極軟嫩, 同時Prime級牛扒肉味肉汁都好夠💯Total $298一個餐有埋餐湯餐包甜品飲品都真係抵食; 甜品係Tiramisu同Brownie, 擺盤靚又有三件細cake, 就算唔係叫人頭套餐都方便share-🍕 北京烤鴨Pizza $186✨Pizza底口感薄脆, 個甜醬最有北京烤鴨feel, 唔似烤鴨有油潤鴨皮, 但鴨肶肉都好juicy✨另有水牛芝士, 大蒜,意大利青瓜同蕃茄乾, 食落香口中西合璧幾唔錯
👧🏻😋👅🍽✨
工廈Dry-aged靚牛☺️