2023-02-23 38 浏览
餐廳門口呢個紅色霓虹招牌非常吸睛, 一入到去見到一系列唔同口味嘅tap beer🍺晚上7點前係happy hour岩哂約埋三五知己放工黎啤啤佢🍻 餐廳剛剛推出飲品freeflow 優惠! 2個鐘任飲$300 per head 包括5種啤酒加1梳打、House Red & White Wine、罐裝Higherthan, Highball、梳打、檸檬水、果汁etc. 今晚同友人點左一個二人套餐, 每人$238套餐包左一個凱撒沙律, 一款小食, 一款烤雞翼, 一個Pizza加兩杯飲品, 抵過散叫! 沙律🥗菜好新鮮食落索索聲, 仲加左叉燒粒同芝士片!招牌肉丸~肉味既肉丸配以特製蕃茄醬汁, 肉味濃郁好味道☺️威士忌燒烤雞翼~食落有少少似Buffalo wings 唔辣的, 威士忌味唔算好濃, 味道係酸酸甜甜的幾惹味!呢度嘅pizza全部都係handmade Sourdough pizza, 批邊食落好煙韌唔會乾, 味道同口感都同意大利當地食到嘅好似! 因為之前同朋友gathering已經試過創意pizza白鬼, 今次就試下classic D嘅口味~香腸蘑菇薄餅! pizza芝士份量超多, 每一啖

招牌肉丸~
肉味既肉丸配以特製蕃茄醬汁, 肉味濃郁好味道☺️

威士忌燒烤雞翼~

呢度嘅pizza全部都係handmade Sourdough pizza, 批邊食落好煙韌唔會乾, 味道同口感都同意大利當地食到嘅好似! 因為之前同朋友gathering已經試過創意pizza白鬼, 今次就試下classic D嘅口味~香腸蘑菇薄餅! pizza芝士份量超多, 每一啖都食到非常香濃嘅mozzarella cheese, 中意芝士嘅朋友一定中意😇

因為揸車唔飲得酒, 飲品方面揀左兩杯mocktail ~
Gamay 同Snarky Nippo~ Gamay用左用帶有紅酒顏色嘅Melati 帶有清香莓果味同洛神花香味💖 Nippo 就有D似飲緊燈味嘅雪碧😊兩款都各有特色👍🏻
2023-02-15
2023-02-22 19 浏览
📍位置:香港大學站 C2 出口,過馬路到對面街往西環街坊福利會步行約5分鐘,再轉入荷蘭街就到了。🏠環境:以紅色為主題,紅色的門面,室內分左右兩邊,左邊是吧台和窗台,右邊是二至六人木枱,深紅色的牆上以大大小小的舊相作裝飾,燈色也偏紅,裝潢非常有美國鄉村風格,個人非常喜歡。🤵🏻服務:可以中或英文下單,不用擔心溝通問題,收加一。職員說遲些有手工啤free flow優惠,推介我們再來!2個鐘任飲$300/head (另收加一服務費)包括:5種啤酒加1梳打、House Red & White Wine、罐裝Higherthan, Highball、梳打、檸檬水、果汁 !🍽️晚市:二人套餐$238/人,包括有兩個小食、一個沙律、兩杯手工啤酒和一個10吋薄餅。 每款都有得選擇,手工啤酒和薄餅都有十幾款可供挑選,而手工啤的名字都挺玩味,例如Add Oil、Clear Your Mind、Sour Punch、Purple Mare、Cereusly IPA、Yat Cheen、Three's A Party和8 ANNIVERSARY DIPA 等。🍟Curly Fries 扭扭薯條一大盤炸得脆脆的薯

🏠環境:以紅色為主題,紅色的門面,室內分左右兩邊,
左邊是吧台和窗台,

🍟Curly Fries 扭扭薯條
一大盤炸得脆脆的薯圈😁,份量極多,很適合佐酒的小食。

🍗Bourbon Barbecue Wings 威士忌燒烤雞翼
一碟有四隻炸雞翼,面有少許炸蒜配洋蔥乳酪醬,雞翼外層的醬汁極為似印尼撈麵的醬油,是甜甜的,朋友說加了炸蒜好像吃印尼撈麵😂,真是想不到呀🤣!

🥗Alvy's Caesar 腐乳汁凱撒沙律
這款沙律是很有創意,竟然用腐乳來做沙律醬😂,但想不到又挺配合😉,不過腐乳的味道就淡了少許,另外有叉燒、腩肉等中式配料😆,很配合港人口味。

🍕The Seafood Popper 墨西哥辣椒海鮮薄餅
份量絕對絕兩個人吃飽☺️,以青辣椒、蝦、魷魚、蜆肉為配料,辣勁是慢慢滲出來😙,味道比我想像中較淡,不過餅底是出色的😍,因為雖然是薄,但原來口感是很煙韌😋,他們是用自然發酵麵團,自已人手搓,難怪餅底味道和口感都很棒!

🍺Beer No.3 Classic Pale Ale
這款是朋友點,味道略苦澀,口感仍順喉😊。

🍺Beer No. 11 Pins and needles Passionfruit
這杯啤酒的果酸味突出🍊,淡淡的熱情果味,不錯😙。
2023-02-13
Great spot for pizza & beer, their staffs are all very friendly, polite and cheerfulMeat Balls in Sunday SaucePock|Chuck|Veal|Pecorino|Lemon Panko招牌肉丸> Meaty & juicy, I could really tasted the flavorful veal meat, texture was soft and tenderBourbon Barbecue WingsBarbecue Wings|Geung Yeong Sour Cream|Celery威士忌燒烤炸雞翼> Wings were succulent and tasty, fried garlic on top was delicious; love to have some crunchy celery dipped in those irresistible sour creamAlvy's Caesar Char Siu|Fermented Bea

Meat Balls in Sunday Sauce

Bourbon Barbecue Wings
威士忌燒烤炸雞

Alvy's Caesar
Char Siu|Fermented Bean Curd|Anchovy Dressing|Parsley|Crispy Wonton Skin|Zested Lemon Panko
腐乳汁凱撒沙律

> Char siu was surprisingly crisp and savoury, what a bonus! Their sauce is one of a kind, made me want for more

Alvy's Classic (handmade sourdough pizza)
Tomato|Bocconcini Mozzarella|Basil Pesto
蕃茄水牛芝士薄餅

> Unlike the usual pizza, the texture of their pizza is more flimsy & crispy. I always go for this classic combo, tomato+mozzarella+basil pesto, simply the best

Neonotic|Cider|HK|4.85%

> A zesty number! Peachy, sweet & refreshing cider, girls will definitely love it

Just found out they are having 2-hour freeflow promotion, including:

▪︎ Beer(5 kinds)
▪︎ Soda
▪︎ House Red/White Wine
▪︎ HIGHERTHAN highball in assorted flavors (can):
- Yuzu Gin
- Salted Lime
- Iron Goddess Tea Whiskey

Sounds fun! We'll revisit this place for sure

威士忌燒烤炸雞翼
庆祝纪念
情人节
威士忌燒烤炸雞翼
2023-02-21 26 浏览
由大西北特登出黎食完全係因為佢地既中西合璧pizza😳見到叉燒薑蓉pizza即刻想試,睇下是福是禍🤣我地就叫左二人set($238 per ppl),包前菜、小食、沙律、pizza同埋兩杯啤酒。.招牌肉丸 💛💛💛💛🖤本來係想試薑蓉猶太薯餅,但已經sold out🥹唯有下次再黎,呢個肉丸都唔差㗎,好似紅燒獅子頭!🤣但係用豬肉同牛肉整成,而且個醬汁係意式番茄醬,配埋意大利綿羊芝士,睇落普通,內藏玄機😋.腐乳汁凱撒沙律 💛💛💛💛🖤又係中西合璧😳竟然腐乳汁都可以撈沙律,但又出奇地夾,同埋佢唔係用煙肉,係叉燒🤣有gimmick又好食。.威士忌燒烤炸雞翼 💛💛💛💛🖤唔飲得既人唔洗擔心,呢個只係帶微微酒味,整體味道少少似水牛城,另有薑蓉沙律醬比你點🤣新奇有趣!.白鬼叉燒薑蓉薄餅 💛💛💛💛🖤全晚最期待!不負所望😋估唔到handmade sourdough pizza底配叉燒、薑蓉同芝士係咁夾。如果芝士再拉絲啲就好喇😋.至於啤酒,佢有足足13款比你揀(Contemporary pilsner, Hop Terrace, Classic pale ale, Jeng, Just peachy cider,

招牌肉丸 💛💛💛💛🖤

腐乳汁凱撒沙律 💛💛💛💛🖤

威士忌燒烤炸雞翼 💛💛💛💛🖤

白鬼叉燒薑蓉薄餅 💛💛💛💛🖤

至於啤酒,佢有足足13款比你揀(Contemporary pilsner, Hop Terrace, Classic pale ale, Jeng, Just peachy cider, Red hare, Peaches &cream, Raspberry, INK, Citrine & embarressador yuzu sour, Passionate passionfruit, Me time eclipse,Hugin)

我地就揀左fruity啲既Peachy cider(4.6%)同埋 Red Hare(6.7%)個人覺得兩杯都好飲,前者就真係似飲緊桃味7up,後者就比較酒味濃,紅桑子既味會令佢酸酸甜甜😳😋

✨ 同埋見到有個飲品freeflow 優惠,2個鐘任飲$300/head (另收加一),包括:5種啤酒加1梳打、House Red & White Wine、罐裝Higherthan, Highball、梳打、檸檬水、果汁等等,好多外國人叫呢個🫢

經過依間紅磚pizza店好搶眼又好chill🍻望完menu發現有結合咗好得意嘅港式fusion嘢!仲要勁!好!食!🍕Dinner set for 2 $238/人依個set好抵食‼️包1前菜2小食1pizza仲有2杯野飲~前菜係腐乳汁凱撒沙律🥗識落又唔覺得好腐乳🤣仲加咗啲叉燒落去比平時嘅沙律仲好食!小食就嗌咗扭扭薯條同余均益雞翼~薯條熱辣辣唔使點醬都好食😋雞翼就用咗余均益辣椒醬😳食落好似水牛城雞翼咁辣辣哋好惹味🌶️成個餐最驚喜係個白鬼pizza🍕本身因為好奇先嗌點知咁好食!!聞落去成個叉燒飯咁🤣有叉燒同薑蓉係面再襯埋忌廉同芝士~食落去一啲都唔怪仲勁夾!homemade嘅sourdough pizza勁煙韌,凍咗都唔會硬繃繃👍下次要再同Fd黎試吓唔同口味嘅特色pizza🤓✨餐廳黎緊有飲品freeflow優惠‼️每人$300可以2個鐘任飲🥂仲包House Red & White🫶

🍕Dinner set for 2 $238/人

一間充滿美式風格既餐廳主打手造薄餅同手工啤👍👍二人餐 每人$238 (二人為一份)前菜三選一 (薑蓉猶太薯餅/薯條/招牌肉丸)雞亦二選一 (余均益炸雞亦/ 威士忌燒烤炸雞亦)凱撒沙律一份一份手工薄餅兩杯手工啤酒350ml凱撒沙律同出面唔同既係佢用左腐乳汁🤣但係一啲都唔搶味 同啲沙律菜幾夾而且沙律以叉燒粒取代傳統煙肉粒 非常有口感👍威士忌燒烤炸雞翼酒味唔重 可能係被返條後揮發左但係放係旁邊配製既醬汁 估唔到係薑蓉沙律醬🤣但又幾有趣唔會奇怪!招牌肉丸係由豬肉同雞肉混合而成配上蕃笳醬 味道也不錯👌🏿手工薄餅- 白鬼叉燒薑蓉薄餅好特別亦有驚喜既pizza餅底人手搓完之後即刻放入石爐燒烘 少少煙靭既餅底 好味🤤同埋諗唔到叉燒薑蓉都可以配pizza但食落又match喎😂😂 真心推介!另外套餐包兩杯手工啤酒Beer list 有成13種啤酒揀(Contemporary pilsner,Hop Terrace,Classic pale ale,Jeng, Just peachy cider,Red hare, Peaches&cream,Raspberry,INK,Citrine & embarre
一間充滿美式風格既餐廳
主打手造薄餅同手工啤👍👍
二人餐 每人$238 (二人為一份)
前菜三選一 (薑蓉猶太薯餅/薯條/招牌肉丸)
雞亦二選一 (余均益炸雞亦/ 威士忌燒烤炸雞亦)
凱撒沙律一份

手工薄餅- 白鬼叉燒薑蓉薄餅
好特別亦有驚喜既pizza
餅底人手搓完之後即刻放入石爐燒烘 少少煙靭既餅底 好味🤤
同埋諗唔到叉燒薑蓉都可以配pizza
但食落又match喎😂😂 真心推介!
另外套餐包兩杯手工啤酒
Beer list 有成13種啤酒揀
(Contemporary pilsner,Hop Terrace,Classic pale ale,Jeng, Just peachy cider,Red hare, Peaches&cream,Raspberry,INK,Citrine & embarressador yuzu sour,Passionate passionfruit, Me time eclipse,Hugin)
總有一款岩自己心水☺️🍻

我揀左 Classic Pale Ale 同INK
前者有花果香味好易入口!
後者有朱古力同堅果香既黑啤!都幾好飲🤤
餐廳嚟緊會有freeflow promotion
即係有藉口再黎chill 多次🤭😆
2023-02-18 45 浏览
對呢間咁有 fushion 意味嘅 pizza 餐廳我一直都有留意,甚麼薑蓉腐乳叉燒余均益竟然可以融入西式嘅酒吧餐桌之上實在令人躍躍欲試,今日喺新居附近覓食,係你喇,上嚟啦。餐廳嘅氛圍好有離港 feel,加上現場音響,氣氛相當唔錯。我地擇咗個二人餐,只係238 就有一沙律兩小食一 pizza 或 pasta 仲有兩杯啤酒,真心非常抵食。餐廳有好幾款時令嘅手工 tap beer,全部寫哂喺吧枱上嘅呢面鏡板度,我揀咗 Heroes CITRINE & EMBARRASSADOR YUZU SOUR IPA,一入口係撲鼻嘅柚子香氣,跟住係溫和嘅芒果同桃味嘅啤酒花香,同絲絨般順滑嘅清爽酒體互相平衡。另一杯就揀咗 Young master ink stout,充滿麥芽烘烤嘅香味,加上來自可可豆嘅完美香氣,Perfect 池。腐乳汁凱撒沙律,呢個沙律真係 fushion 到極致,經典嘅凱撒沙律汁加上腐乳之後味道令人驚喜,最啜核係平時凱撒沙律上面嘅煙肉碎,廚師竟然用咗叉燒去取代,中西合璧得嚟完全沒有違和感。招牌肉丸,肉圓口感紮實,面頭有炸香咗嘅紫蘇葉同埋海量嘅 Mozzarella cheese,同

餐廳嘅氛圍好有離港 feel,加上現場音響,氣氛相當唔錯。

招牌肉丸,肉圓口感紮實,面頭有炸香咗嘅紫蘇葉同埋海量嘅 Mozzarella cheese,同底下個肉醬味道好夾。

威士忌燒烤炸雞翼,雞肉嫩滑,難得面頭淋上咗個燒烤汁之後外皮依然相當香脆,經典嘅美式燒烤汁帶啲威士忌嘅餘韻相當特別,隔離嗰個薑蓉沙律醬簡直係神來之筆,用佢嚟點西芹整體感覺相當過癮。

香腸蘑菇薄餅,材料有意式茴香肉腸、炒磨菇、蕃茄同埋用上咗 Fontina 同 Mozzarella 兩種芝士,味道夠哂豐富,個 handmade Sourdough pizza 嘅香度同煙韌度真係唔講得笑,加上大烤爐烤出嚟的確份外香脆,連平時將個餅皮邊質哂俾我食嘅胖侶都照單全收,滿足。
2023-02-18 34 浏览
位於堅尼地城荷蘭街嘅呢一間酒吧《Alvy's》甚有去咗外國嘅感覺除咗提供各式各樣嘅Tap beer之外仲有多款【港式 x 西式】fusion嘅菜式非常特別而且具有香港特色先講下呢度嘅Tap beer有成十款選擇當中有少都係港產嘅啤酒當然每款啤酒都加入咗唔同嘅元素保證唔會都有各有特色 有驚喜先叫咗一杯 no.2《 少爺啤酒花街 Hop Terance》係一款低苦度 易入口 夠清爽嘅IPA用了新鮮嘅啤酒花呷落有多款嘅迷人水果香氣 西柚、蜜桃等感覺非常清新 另一款《少爺啤Red Hare赤兔馬》介紹話呢款啤酒會讓人回味無窮事實如是 氣味非常芳香未入口就已經聞到陣陣的烘烤咖啡香氣而且亦帶有可可嘅香甜飲落有少少焦糖拖肥糖嘅味層次非常之豐富 果然令人回味無窮叫咗一個二人餐餐前沙律《 腐乳汁凱撒沙律》睇見個名已經知道非常特別腐乳係經過發酵嘅豆製品 帶有鹹香而且用咗香港特色嘅叉燒粒來代替傳統嘅煙肉碎超級有香港特色尤其係適合外國嘅朋友小試牛刀 輕輕嚐一嚐腐乳嘅滋味小食《余均益炸雞翼》年輕一代可能未必知道余均益係乜嘢其實係香港老字號嘅一款辣椒醬辣中帶酸 落幾滴非常醒神炸雞翼先揸上余均益再去炸皮脆內嫩點賣特
位於堅尼地城荷蘭街嘅呢一間酒吧《Alvy's》

當然每款啤酒都加入咗唔同嘅元素

保證唔會都有各有特色 有驚喜

係一款低苦度 易入口 夠清爽嘅IPA

用了新鮮嘅啤酒花

呷落有多款嘅迷人水果香氣 西柚、蜜桃等

感覺非常清新

辣中帶酸 落幾滴非常醒神

炸雞翼先揸上余均益再去炸

皮脆內嫩

點賣特色嘅blue cheese醬汁 更加惹味

《 扭扭薯條》 灑滿咗paprika 同garlic powder

脆卜卜 又香口惹味

令人垂涎三尺嘅pizza就係咁樣整成

餐廳遲啲仲有free flow 優惠

大家不妨留意下

2022-12-30 437 浏览
-{堅尼地城薄餅酒吧🍕}🤤白鬼🤤 ($158)好濃香嘅芝士香☺️之後係忌廉白汁味配埋雞肉同少少薑蓉 好特別嘅fusion配搭😛全部野都好夾🥳個餅邊好有焦香味😎係偏向實淨嘅口感😗係個餅底可以再脆身啲😚👖褲評: 8.3/10🤤猶太薯餅🤤 ($83)薯餅唔係平時食嘅嗰種質感 依個脆啲 薯仔絲會粗身啲☺️一定要加叉燒先似食緊燒味飯同埋有香口啲👖褲評: 7.8/10環境好似啲美式酒吧咁 再加啲音樂夜晚黎chill下都唔錯 最緊要係野食都高質亦唔算貴😚性價比: 8/10服務: 7/10環境: 8.5/10🚩 Alvy's 🚩地址: 西環堅尼地城荷蘭街8號地舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai西環 #fuudjai薄餅
{堅尼地城薄餅酒吧🍕}
🤤白鬼🤤 ($158)

👖褲評: 8.3/10

🤤猶太薯餅🤤 ($83)

👖褲評: 7.8/10

白鬼
猶太薯餅
白鬼
猶太薯餅
🔅Alvy’s 🔅堅尼地城🔅酒吧餐廳🔅最近又去encore左呢間酒吧,今次試左佢嘅食物!佢嘅啤酒tap當然係選擇好多,仲有特別少爺啤,好開心又可以chill一晚!我地叫左個「白鬼 Bak Gwei」pizza ,超有驚喜!佢個pizza好creamy,有忌廉味,上面竟然係叉燒同薑蓉!估唔到咁夾,同埋完全唔油膩,我地兩個人食左個10吋pizza完全係享受!我地仲叫左個威士忌燒烤雞翼!個醬唔係好重威士忌味,不過燒烤醬加 sour cream就一定好好食!Encore 啤酒幾round and this is a good night again! Alvy's立即在OpenRice網上訂座 網址: https://s.openrice.com/QrbS09o0800~uZ5MGAA地址: 西環堅尼地城荷蘭街8號地舖電話: 23122996=====================#黃店 #酒吧推薦 #酒吧 #pizza #新鮮烤pizza #聖誕大餐 #白鬼 #創意pizza #西環黃店 #手工pizza #雞翼 #啤酒 #啤酒控
🔅Alvy’s 🔅堅尼地城🔅酒吧餐廳🔅

Alvy's
立即在OpenRice網上訂座
地址: 西環堅尼地城荷蘭街8號地舖
電話: 23122996
=====================

1K
2022-12-12 277 浏览
“Bak Gwei 白鬼”($158)“The Cheeseburger”($178)“Yu Kwen Yick Hot Wings”($96)“Another One”($78/500ml)“Aunty Apple”($92/500ml)身為西環街坊周不時都會經過呢間Alvy's紅色嘅門面實在太搶眼❤️見咁耐都未食過一於入去食個晚餐😆Alvy's主要提供各款Pizza🍕好多款都好特別,其他地方係唔會搵到嘅😝我地叫咗當中2款試吓😍首先係The Cheeseburger🍔用上蕃茄醬,肉碎,車打芝士,煙肉,醃青瓜,紅洋蔥食落去真係好似食緊Cheeseburger咁🤣另一款叫咗白鬼用上gruyere béchamel,叉燒,薑蓉,Mozzarella呢個味道好特別😆好似食緊燒味飯咁🤣Pizza批底都係薄批,香香脆脆咁好唔錯☺️除咗Pizza,餐廳都有提供小食我地就叫咗份余均益炸雞翼🐔雞翼外層均勻沾上辣醬🌶食落仲微脆,入面juicy點上blue cheese又係另一番風味😚嚟到呢間餐廳不由自主點咗2杯啤酒🍻😂呢道仲有幾款少爺啤提供😛邊飲啤酒邊食pizza真心爽🤣
“Bak Gwei 白鬼”($158)
“The Cheeseburger”($178)
“Yu Kwen Yick Hot Wings”($96)
“Another One”($78/500ml)
“Aunty Apple”($92/500ml)

身為西環街坊周不時都會經過呢間Alvy's
紅色嘅門面實在太搶眼❤️
見咁耐都未食過一於入去食個晚餐😆
Alvy's主要提供各款Pizza🍕
好多款都好特別,其他地方係唔會搵到嘅😝
我地叫咗當中2款試吓😍
首先係The Cheeseburger🍔
用上蕃茄醬,肉碎,車打芝士,煙肉,醃青瓜,紅洋蔥
食落去真係好似食緊Cheeseburger咁🤣
另一款叫咗白鬼
呢個味道好特別😆好似食緊燒味飯咁🤣
Pizza批底都係薄批,香香脆脆咁好唔錯☺️
除咗Pizza,餐廳都有提供小食
我地就叫咗份余均益炸雞翼🐔
雞翼外層均勻沾上辣醬🌶食落仲微脆,入面juicy
點上blue cheese又係另一番風味😚
嚟到呢間餐廳不由自主點咗2杯啤酒🍻😂
呢道仲有幾款少爺啤提供😛
邊飲啤酒邊食pizza真心爽🤣
記得剛和另一半在一起時,我們有天乘電車去吃煲仔飯,途中見到當時新開一年左右的Alvy's,我在車上嚷著下次要去,怎料時間過得飛般快,這個「下次」是三年後哈哈。早在網上訂好位子,星期五八點半左右到達,不用排隊但亦熱鬧。小店牆上以大大小小的畫作作裝飾,色調偏紅,非常有美國鄉村風格。意式生牛肉片沙律 $98風乾牛肉片調味得宜,鹹鹹香香,配上火箭菜沙律好合襯。威士忌燒烤雞肉薄餅 $148薄餅新鮮焗製,燻黑了的批邊部分有少少苦,批底煙韌有麵粉香,自製的燒烤汁帶著蘋果香氣,酸酸甜甜,雖然不太嚐得出威士忌,但整體味道有深度,和一般市售的是兩回事,出色。加上兩杯手工啤,將整天站立的辛勞一掃而空,期待下次再臨。
意式生牛肉片沙律 $98
風乾牛肉片調味得宜,鹹鹹香香,配上火箭菜沙律好合襯。
威士忌燒烤雞肉薄餅 $148
加上兩杯手工啤,將整天站立的辛勞一掃而空,期待下次再臨。
2022-08-26 1264 浏览
I have always wanted to try Alvy’s, finally got a chance to try! Opted for their two signature pizzas, cheeseburger pizza and bak gwai pizza. also ordered beef carpaccio Bak gwai pizza topped with charsiu and ginger scallion sauce .. Cheeseburger topped with beef, sausage, onion and pickles Both taste not bad, my hubby likes the cheeseburger one more, but I think is a little too heavy for my liking. I like their pizza dough, very thin and the crust was quite soft and chewy.. Overall, food was no

Overall, food was not bad there, they do have some innovative fusion flavours for pizzas, but I guess I personally would prefer classic flavours. 😆

Ratings: 7.5/10
2022-04-09 1891 浏览
餐廳外觀以紅色為主調,內外裝修都係走美式風格,黎到要食佢地主打嘅美式手工pizza,上枱時見到pizza不規則嘅圍邊已經知道一定唔會令人失望😍**********<Bak Gwei> $148白鬼pizza以意式芝士白醬搽底,再配上薑蓉叉燒作為餡料,味道就好似同時食緊中式薑蓉叉燒飯同pizza咁,估唔到會咁夾🤩pizza一定要趁熱食,個底超級煙韌好好食😋**********<Sweet & Spicy Wings> $96本身想叫余均益炸雞翼但驚太辣食唔到就決定轉軚,最後好彩叫左甜辣炸雞翼😂辣度係可接受嘅程度,醬汁厚厚地沾滿外皮超惹味🔥

**********
<Bak Gwei> $148

**********
<Sweet & Spicy Wings> $96
外卖自取
2021-12-09 1678 浏览
去咗Alvy試試品酒節限定Pizza 都係期間限定平日就無啦~2款都係薄身脆款 其中一個就overcook左少少 個ricotta cheese好香 都足料大塊 Classic Bear好香好fruity好易入口😝氣氛都唔錯 比想像中多人