2020-03-08 41 浏览
今晚到了位於何文田的Are U Labeler 吃晚餐。雖然餐廳的地方不大,但環境很舒適,餐廳擺放了不少裝飾品,牆上的壁畫也很美。餐廳門外設有幾個座位,客人可以坐在室外飲咖啡和閒聊,非常寫意。All day breakfast 有煙肉、牛角包、香腸、蕃茄、黑松露炒蛋、大啡菇、茄汁豆和沙律。全日早餐賣相吸引,份量十足,非常美味。香辣蒜片鮮蟹肉意粉 ~意粉軟硬度適中,但蟹肉很少。意粉不太辣,味道相當吸引。另外,我們還點了一杯Mocha和拉花熱朱古力。

All  Day  Breakfast

另外,我們還點了一杯Mocha和拉花熱朱古力。

All  Day  Breakfast
2020-03-08 23 浏览
係旺角東一帶行完街,想揾間好坐既餐廳食下野,係openrice揾到呢間 Are U Labeler,好似環境幾有特色,就黎左試下~入到黎見到個裝修好有style,好多得意既擺設,幾鐘意~Menu 食物都幾多野揀,價位唔高,都係100蚊樓下~我地叫左兩個pasta,一杯飲品~Carbonara呢度既Carbonara我一睇就諗起以前係意大利食過既果種,因為佢既醬汁係偏黃,一睇就諗起係意大利當地人正宗既做法,用蛋黃芝士去做醬汁,一見到就覺得好驚喜!竟然係一間小店試返呢隻味😳 味道就當然正啦,好惹味。另一樣特別既係呢度既意粉好似比較扁同幼身,唔太清楚係邊種麵條,但有趣地我聯想起泰國果隻金邊粉,但食落都好味~另一碟我地叫左香辣蒜片鮮蟹意粉,好香!!呢碟又係好好味,仲要係辣辣地又唔會太辣,仲加蒜,真係勁香勁惹味勁上癮,諗返起都差啲流口水,的確好味!呢碟又係用感覺似左金邊粉既意粉,所以食落真係似泰國野😂😂但又真係好好味。唯一就係唔係好見到蟹肉,應該因為係變成絲撈左入去,所以見唔到一舊舊,但食落都feel都有蟹香既~Matcha Latte,隻杯好靚,有兩層既~埋單兩人加埋250左右,覺得幾高CP值

入到黎見到個裝修好有style,好多得意既擺設,幾鐘意~

Menu 食物都幾多野揀,價位唔高,都係100蚊樓下~

我地叫左兩個pasta,一杯飲品~

Carbonara

Matcha Latte,隻杯好靚,有兩層既~

埋單兩人加埋250左右,覺得幾高CP值~👍🏻
2020-03-04 28 浏览
住係何文田既表妹今晚帶我嚟咗呢度 食晚飯😛餐廳裝修風格工業風, 📸打卡一流👍🏾, 另外餐廳門口位置仲有兩張bar枱, 感覺非常chill (我地遲來一步, 入座時已有客人, 下次再來希望有得坐🤪)焗芝士雜錦海鮮螺絲粉 ($108)雜錦海鮮唔多, 得兩隻青口兩舊魷魚圈同兩粒帶子, 但唔重要, 因為滿滿芝士加蒜香調味過既螺絲粉😍好夾 好好味 超邪惡😋重口味人士必愛龍蝦汁海鮮意大利飯 ($108)生熟程度煮得岩岩好, 非常creamy, 粒粒飯都吸收哂食材既味道精華, 加上三色椒椒, 增加口感😋
住係何文田既表妹今晚帶我嚟咗呢度 [Are U Labeler] 食晚飯😛

焗芝士雜錦海鮮螺絲粉 ($108)

龍蝦汁海鮮意大利飯 ($108)

2020-03-03 33 浏览
去到何文田真係唔知食乜好, 行行下見到一間門面幾靚嘅文青風格cafe, 感覺比較chill, 一於入去試下🤪🤪. . 🐟菠菜三文魚意大利飯🥘: 非常creamy同埋重芝士味, 芝士控必點🧀, 三文魚分量少, 如果多啲就更加好, 話曬我都係一個食肉獸😂😂. .🦀香辣蒜片蟹肉意粉🍝: 比較惹味嘅意粉, 炒到好香口😋, 少少辣好開胃, 不過都係肉嘅份量比較少, 如果可以啖啖蟹肉就好了😍😍. . ~~~~~~~~😋味道: 6/10📸賣相: 8/10🛋️環境:6/10💁‍♂️服務: 6/10💎性價比: 6/10💲人均:$120⏪回頭率:60%~~~~~📍Are U Labeler何文田梭椏道25A地舖~~~~~
~~~~~~~~
😋味道: 6/10
📍Are U Labeler
何文田梭椏道25A地舖
~~~~~
2020-03-01 60 浏览
難得抗疫期間都客似雲來,可見Are u Labaler 已經俾人Label左係間好味的餐廳服務員都係年輕人,不過都有唔錯嘅服務態度,又注重衛生,疫症期間不會外借洗手間,客人要注意啊!牛肝菌意大利飯,飯嘅軟硬度有大師級水準,有牛肝菌、冬菇、磨菇,仲芝士拉絲,即叫即炒,開放式廚房關係,遠遠已經聞到香噴噴!另外,呢碟蒜片蟹肉炒意粉都好有驚喜,意粉夠乾身,啖啖意粉都掛有一絲絲嘅蟹肉,味道有少少辣,好好味!呢杯Flat White 有澳洲的味道,係我嘅至愛!餐廳有3D拉花,喜歡嘅朋友可以睇下師傅有冇返工,可惜今日我遇不上🙃

服務員都係年輕人,不過都有唔錯嘅服務態度,
又注重衛生,疫症期間不會外借洗手間,客人要注意啊!

呢杯Flat White 有澳洲的味道,係我嘅至愛!

2020-02-28
2020-03-01 26 浏览
最近市面經濟好差, 都想幫襯下一啲小眾嘅餐廳, 希望佢地捱得過呢段時間,一齊加油今日去左呢間近旺角何文田嘅小店, 因為我係openrice見到佢有3D 造型嘅飲品, 好似好吸引呢間小店個裝修好有現代感, 同時又帶點文青嘅感覺今日同左一個朋友去, 叫左一個蟹肉意粉, 同埋一個三文魚牛油果多士, 同一杯flat white. 好可惜嘅係, 依加已經冇 3D 飲品, 不過唔緊要啦 個蟹肉意粉好香好惹味, 蟹肉嘅份量都唔少。 個意粉嘅份都好多好慷慨。 至於個三文魚多士都唔錯, 上面個流心蛋好正👍🏻兩個女仔其實食唔哂啲野食, 個份量應該岩一男一女去食 😂杯flat white 係我朋友點嘅, 我就冇試到, 但係個拉花都幾靚

呢間小店個裝修好有現代感, 同時又帶點文青嘅感覺

至於個三文魚多士都唔錯, 上面個流心蛋好正👍🏻
兩個女仔其實食唔哂啲野食, 個份量應該岩一男一女去食 😂

2020-02-29 25 浏览
放假要去chill 下,飲杯咖啡食個牛角包,其實都幾relax今日去左勝利道隔離既梭亞道,呢度有好幾間coffee shop, 其中一間就係呢間Are u Labeler我地一人叫左份Tea Set黑松露炒蛋牛角包($48)牛角包既size 比我想像中大!牛肉包香脆鬆軟,炒蛋滑嫩之餘加埋黑松露夠哂香。卡邦尼意粉($68)卡邦尼意粉醬汁濃郁,沾滿每一條意粉,加上煙肉同埋菇,口感豐富!Cafe Latte咖啡香滑,酸味平衡,易入口。

我地一人叫左份Tea Set

黑松露炒蛋牛角包($48)

卡邦尼意粉($68)

Cafe Latte
咖啡香滑,酸味平衡,易入口。

2020-02-27 36 浏览
這次去了一個很小去的地方覓食 去了這家咖啡廳☕之前已經想去探店 看到其他人也推介這家更加想去店舖位置鄰近巴士站所以挻容易找到 店舖環境不太大但坐位有很多 而牆壁也有特色塗鴉挻有風格感覺不錯之前看到這家的3D拉花飲品看到很美想點一杯來飲的可惜當天沒有供應 有點兒失望 所以就點了其他飲品吧餐牌上食物挻多 而且還有跟餐優惠加購小食升級飲品·香辣蒜蓉鮮蟹肉意粉 HKD$88 ·曲奇芝士蛋糕 HKD$25(跟餐價)·朱古力咖啡 HKD$12(跟餐價)·Sparkling Americano HKD$45食物素質不過不失 意粉辣辣的很香又惹味份量不錯🤤午市套餐還有杯裝沙律附送🥗 酸酸甜甜挻開胃的感覺跟餐加了一份曲奇芝士蛋糕 味道不常見而質地很滑身咖啡有美美的心型拉花很美 咖啡味道很香濃挻突出🤔

這次去了一個很小去的地方覓食 去了這家咖啡廳☕
之前已經想去探店 看到其他人也推介這家更加想去
店舖位置鄰近巴士站所以挻容易找到 店舖環境不太大
但坐位有很多 而牆壁也有特色塗鴉挻有風格感覺不錯

之前看到這家的3D拉花飲品看到很美想點一杯來飲的
可惜當天沒有供應 有點兒失望 所以就點了其他飲品吧
餐牌上食物挻多 而且還有跟餐優惠加購小食升級飲品

·香辣蒜蓉鮮蟹肉意粉 HKD$88

·曲奇芝士蛋糕 HKD$25(跟餐價)

·朱古力咖啡 HKD$12(跟餐價)

·Sparkling Americano HKD$45

食物素質不過不失 意粉辣辣的很香又惹味份量不錯🤤
午市套餐還有杯裝沙律附送🥗 酸酸甜甜挻開胃的感覺

跟餐加了一份曲奇芝士蛋糕 味道不常見而質地很滑身
咖啡有美美的心型拉花很美 咖啡味道很香濃挻突出🤔
2020-02-12
2020-02-27 42 浏览
平時搵食離不開喺旺角上網見到呢間嚟旺角只不過係遠少少行10分鐘左右就到嘅Cafe所以決定遠離繁囂試吓新野呢度除咗室內之外仲有室外出面仲有人帶埋狗狗喺度嘆紅酒🍷所以環境都算做舒適寫意香辣蒜片先蟹肉意粉 🍝$98本來其實我哋呢度係好想食burger不過職員話呢度個炸爐壞咗🥺所有嘅炸嘢都冇得食所以唯有叫其他嘢啦好在呢度嘅意粉都算唔錯意粉質感軟硬適中辣就唔算啦不過蒜味好香濃入面有啲蟹肉碎咁菠菜三文魚意大利飯 $98成個飯都好creamy菠菜份量都算多另外入面有啲三文魚碎Apple Cheese Cake 🍰 $48為咗彌補我食唔到burger嘅心靈創傷我唯有叫返個甜品治癒一下自己提提大家雖然餐牌冇寫到要加一但其實呢度係有+1服務費另外職員為咗保障大家因為肺炎嘅關係洗手間會停用所以大家記得帶定酒精搓手液
平時搵食離不開喺旺角

另外職員為咗保障大家
因為肺炎嘅關係洗手間會停用
所以大家記得帶定酒精搓手液

2020-02-27 89 浏览
CAFÉ位於梭椏道,在旺角東MOKO旁邊的裝修十分適合拍照吸煙人士可以坐在出面的座位用餐店內牆身有飲品餐牌,有些手畫卡通公仔十分可愛入面的牆身也有壁畫,整間也很適合拍照門口有些頭飾可供借用拍照附上餐牌卡邦尼意粉 Carbonara - $80十分的Creamy和香濃的芝士味因用了巴馬臣芝士和蛋來煮,很惹味、很香滑蛋漿沾滿每條意粉,再配上煎脆的煙腩肉,口感豐富蟹肉雜菌意大利飯 Crab meat & mix mushroom risotto - $88意大利飯較軟腍,口感較適合香港人,因意大利人較愛吃硬身醬汁不多不少,味道剛巧不太濃烈,飯黏黏的黏著醬汁,吃起來口感更好錫紙黑松露焗雜菌 Baked black truffle wild mushroom in foil - $78非常之熱騰騰,黑松露的香氣,陣陣的飄過來菌類水份較多,焗起來容易出水,但這個很乾身、惹味
CAFÉ位於梭椏道,在旺角東MOKO旁邊的
裝修十分適合拍照
吸煙人士可以坐在出面的座位用餐

店內牆身有飲品餐牌,有些手畫卡通公仔十分可愛

入面的牆身也有壁畫,整間也很適合拍照

門口有些頭飾可供借用拍照

附上餐牌

卡邦尼意粉 Carbonara - $80
十分的Creamy和香濃的芝士味
卡邦尼意粉
因用了巴馬臣芝士和蛋來煮,很惹味、很香滑
蛋漿沾滿每條意粉,再配上煎脆的煙腩肉,口感豐富
蟹肉雜菌意大利飯

意大利飯較軟腍,口感較適合香港人,因意大利人較愛吃硬身
錫紙黑松露焗雜菌

非常之熱騰騰,黑松露的香氣,陣陣的飄過來
菌類水份較多,焗起來容易出水,但這個很乾身、惹味
2020-02-25
錫紙黑松露焗雜菌
2020-02-25 28 浏览
今日先發現原來何文田有咁多好野食同餐廳選擇🤣好耐無食過西餐,就入左黎呢間試下😆入去唔使等位就有得坐,我地兩個人去食,叫左三樣野再加兩杯野飲😋1️⃣凱撒沙律,另外我地加配左Poached egg同牛油果🥑仲有其他配料可以揀,例如smoked salmon同crabmeat等等👍🏻個賣相靚得黎之餘仲好好食☺️個poached egg整得啱啱好,而個牛油果好足料,另外仲一d都唔會有草青味✔️2️⃣牛肝菌雜菌意大利飯,個意大利飯做得啱啱好,唔好過軟,又保持到有咬口既感覺👍🏻成個risotto都好足料,有勁多牛肝菌❤️個sauce唔會太濃太咸,充溢著牛肝菌嘅香味,正☺️3️⃣香辣蒜片鮮蟹肉意粉,我呢個pasta控食西餐點可以唔叫意粉🤣有好多西餐廳整得唔好就會整到成碟意粉都好油,食到尾聲嘅時候就會見到隻碟好多油,唔想食埋淨翻個d!呢碟pasta完全無咁既情況❗️d蒜味好香,又唔會好油,成碟清光左💯兩杯飲品就係lemon mint soda同blue curacao lime soda🥳

2020-02-19
2020-02-23 23 浏览
話說今日行街行到打算搭車走之際經過 見到呢間小店比佢哋門面裝修吸引左就撩個friend試吓誰知個friend竟然爽快話好 可能知我都係為食㗎啦🤣入到去 既裝修都幾正架都係我好鍾意嘅風格 我哋叫咗一人一份⭕️牛肝菌意大利飯⭕️三重芝士手做漢堡沙律原先想試埋佢既雞翼 好可惜爐壞左💔你睇吓個漢堡扒厚到?🤤一咬落去啲汁bi晒出嚟 正呀👍🏻👑最犀利嘅嘢嚟啦👑就係呢個牛肝菌意大利飯我真係要好好咁讚下呢個廚師👨🏻‍🍳佢呢個飯好足料 我差唔多每一啖飯都會食到牛肝菌大細又岩岩好 口感好好 我清晒碟👍🏻食到我好滿足🤤👍🏻埋單先係$249咋👍🏻值得推介🥂
話說今日行街行到打算搭車走之際

2020-02-17
  • 牛肝菌雜菌意大利飯
  • 三重芝士手做牛肉漢堡配薯條
2020-02-22 328 浏览
在這繁華鬧市當中,要尋找到一絲的喘息空間彷彿已是很困難的事,這次就不找那些在旺區的食店,反而選擇了一間在何文田的小店。別看何文田好似自成一角,其實它距離旺角其實好近,在旺角市中心走過去,8分鐘左右就到了,還可以感受一下寧靜的氣氛。先不說食物的味道,裡面的環境真的給人很悠閒的感覺,顏色也十分鮮艷,真的很舒服呀。本身自己喜歡藍色,牆身的海浪圖案更令我著迷,也很有風格。近門口的桌子還擺放了一些小擺設,作為女生很難會不喜歡這些擺設吧小食的種類都是以雞翼為主,可說是絕對能滿足各個雞翼迷的需求了,不過這天雞翼竟然賣光了,真失望呢意粉和意大利飯的價錢都很便宜,很久沒有試過光顧一間咖啡店的主菜的價錢是$100以內。首先是香辣蒜片鮮蟹肉意粉,蒜片的數量有不少,使得意粉更香口,蟹肉則比較欠缺。香辣的味道很濃烈,刺激著味蕾,我能接受的啦,不過不太能吃辣的人還是不要吃這款會比較好。然後是龍蝦汁海鮮意大利飯,這個飯倒是好吃的,整個飯都很creamy,意大利飯也有點嚼勁,是我喜歡的意大利飯類型。飯裡有大量的海鮮,蝦肉、青口等等,可說是非常足料了,對海鮮迷的我來說真不錯蝦肉大大隻,口感也很爽口彈牙。自己很愛抹茶類的

本身自己喜歡藍色,牆身的海浪圖案更令我著迷,也很有風格。

香辣蒜片鮮蟹肉意粉

蝦肉大大隻,口感也很爽口彈牙。
龍蝦汁海鮮意大利飯

自己很愛抹茶類的甜品和飲品,所以選擇了 GREEN TEA LATTE,真的不的不讚讚他們的拉花。平時常見的是那款心心拉花,相信大家也知道是哪一款了,這裡的拉花很特別呀,由不同的小心心組成,看著感覺很好
味道方面,抹茶的味道也很明顯,不會有抹茶粉不均勻的狀態,味道甘香,不會很苦。
GREEN TEA LATTE
2020-02-09
香辣蒜片鮮蟹肉意粉
龍蝦汁海鮮意大利飯
GREEN TEA LATTE
2020-02-18 24 浏览
喜歡到不同的咖啡室享受美食與悠閒嘅氣氛,喺裏面有種遠離生活煩惱嘅感覺。今日下午時分嚟到are u labeler歎個tea,餐廳嘅環境有情調,裝飾有心思,水泥牆令人有種型格的感覺。天氣凍,想飲熱飲,熱朱古力有美美的拉花。朋友點了玫瑰花茶,散發著花香,好浪漫。叫咗一個凱撒沙律同錫紙焗雜菌,吃多點蔬菜,清新健康。凱撒沙律份量不少,沙律菜新鮮。焗雜菌好香口,充滿黑松露嘅香氣。與朋友談天說地,享用美食,度過了一個 寫意的下午。

叫咗一個凱撒沙律同錫紙焗雜菌,吃多點蔬菜,清新健康。

2020-02-18
2020-02-17 67 浏览
同朋友行完街,想遠離人多既地方食野行遠少少去到何文田呢問cafe位置較近旺角東,其實都方便架小店有幅畫牆可以打卡影相All day breakfast都好靚仔有蕃茄,沙律菜,煙肉,腸仔仲有好多黑松露既炒蛋牛角包暖暖地好香牛油味,又夠酥脆大啡菇juicy好味仲叫左牛肝菌雜菌意大利飯意大利飯粒粒被醬汁包住,加上有磨菇,雞脾菇,鮮菇等等,口感豐富咖啡沖製其間已嗅到陣陣咖啡香Latte & Mocha如果你怕咖啡的苦可以點Mocha朱古力甜味蓋過咖啡的苦如果你喜歡香滑咖啡,可以選Latte
同朋友行完街,想遠離人多既地方食野
行遠少少去到何文田呢問cafe
位置較近旺角東,其實都方便架

小店有幅畫牆可以打卡影相
All day breakfast都好靚仔
有蕃茄,沙律菜,煙肉,腸仔
仲有好多黑松露既炒蛋
牛角包暖暖地好香牛油味,又夠酥脆
大啡菇juicy好味

仲叫左牛肝菌雜菌意大利飯

咖啡沖製其間已嗅到陣陣咖啡香
Latte & Mocha
如果你怕咖啡的苦可以點Mocha
朱古力甜味蓋過咖啡的苦
如果你喜歡香滑咖啡,可以選Latte