2020-03-25 35 浏览
女兒唔想去太多人的地方食晚飯,同我去左何文田Are U Labeler,是一間休閒小型咖啡店, 由幾位年輕人主理的食店,水泥牆身配上霓虹燈,招牌很吸睛。店內擺設雅緻。有不錯的打卡背景。餐牌選擇豐富,有沙律、小食、多士、漢堡、意粉、意大利飯、全日早餐等,價錢公道。焗芝士雜錦海鮮螺絲粉:熱騰騰剛出爐,上枱芝士香味四溢,材料新鮮,有青口、魷魚、帶子、蝦等,螺絲粉軟硬適中,濃郁芝士醬汁包住每條粉,惹味非常!龍蝦汁海鮮意大利飯:龍蝦醬汁伴均勻意大利飯,口感creamy,海鮮有蝦和鱿魚,爽口彈牙,美味可口。

2020-03-21
2020-03-23 51 浏览
好耐無出嚟拍拖想揾個靜啲嘅地方就嚟咗哩度男朋友叫咗dinner setBurger+ French fries 連飲品我唔太肚餓就嗌咗個窩夫pizza☺️牛肉漢堡雖然唔係好太塊 但都好juicy連埋啲餡料 淡淡肉🥰薯條份量都唔少飲品嗌咗凍朱 hazelnut flavour 🤪Waffles pizza 其實係鬆餅🧇底但舖面就有蜆肉、蟹柳、口感好豐富窩夫又外脆內軟 配埋啲芝士同醬汁好好味😋食完仲食埋男朋友半件先夠喉食完我地諗住玩數字牌 點知無但staff 定唔知係老細🙈勁好人 介紹咗我地玩新遊戲一開頭仲同我地玩一鋪😂😂我地後尾玩到好激動So relaxing ☺️☺️
好耐無出嚟拍拖

連埋啲餡料 淡淡肉🥰

薯條份量都唔少

飲品嗌咗凍朱 hazelnut flavour 🤪

Waffles pizza 其實係鬆餅🧇底

但舖面就有蜆肉、蟹柳、口感好豐富
窩夫又外脆內軟 配埋啲芝士同醬汁

So relaxing ☺️☺️
2020-03-16
  • 三重芝士手做牛肉漢堡配薯條
2020-03-20 285 浏览
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 Are U Labeler (何文田)📍何文田梭椏道25A地舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟告急告急!嗰日星期日入去幫襯佢,竟然有坐低佢都食完,除咗我哋之外一個客都冇呀!大家點解唔去懲罰佢啊!porcini mushroom risitto $88個醬汁整到好creamy, risotto嘅軟硬度啱啱好,加上完全勁揼本超多份量嘅蘑菇,好良心,好好味😭truffle salmon avocado benedict $118 首先賣相好靚,相機食先,之後不得不讚佢係一個完美嘅poached egg!一切開啲蛋漿就湧左出嚟,睇到好治癒,下面墊住就係牛油果蓉,均勻咁樣查咗喺麵包上面,如果墊底嘅係用sourdough更好!DIRTY $45咖啡控,黎到Cafe梗係要飲咖啡啦,整得好好,無論外表上,定係味道,都非常完美嘅dirty☺️✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 Are U Labeler (何文田)
📍何文田梭椏道25A地舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

porcini mushroom risitto $88

DIRTY $45

dirty

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
2020-03-20 31 浏览
bookmark 左好耐前排終於黎到試,選左個香辣蒜片蟹肉意大利粉同冬蔭公海鮮意大利飯冬蔭功risotto 好rich. 冬蔭功香味濃郁, fusion 又幾match. 海鮮有青口魷魚. risotto 口感可以再硬身一點,但總體味道都唔錯Flat White 落左double shot, coffee 偏向nutty, 拉花都頗細緻,蠻大一杯已有野食供應cafe 黎講算唔錯香辣蒜片蟹肉意大利粉都係橙黃色系,其實都係較重口味系列不過味道無risotto 咁濃. 主要係蒜香,加左點辣椒有點香辣感覺. spaghetti 口感都唔錯, 不過蟹肉量唔多, 又有點被蓋過味道整體味道都唔錯,環境都好坐

整體味道都唔錯,環境都好坐

2020-03-20 144 浏览
😢疫情其實冇停過,所以到左weekend 都好驚去一d多人嘅地區。🙈但係又會有d要見嘅人,🧐所以最近都會去一d靜d嘅區搵野食。今日同💫Jupiter 去食野,由於佢係附近番工,知道呢條街有一間🤔感覺幾好嘅cafe,所以就黎左呢間食了。我地7點到左了,好似冇咩人咁,應該主要做附近居民生意。🤩過左一陣,就多左兩、三枱,應該都幾受歡迎。⭐️AglioE olio 🧄with Crab meat pasta🦀🌶呢個有點兒辣,我食唔到🙈。佢嘅🧄蒜味偏重。我覺得我點錯左,因為我食唔到辣又麻麻地蒜味。但反觀,如果有呢啲特別口味嘅人,就會好鐘意食了。😂⭐️Smoked salmon & spinach risotto❤️我鐘意呢一個!Risotto主要用左忌廉汁,配埋煙三文魚,可以沖淡三文魚嘅咸味。加左綠色嘅菠菜,賣相都好好,十分開胃。👍🏼⭐️Rose Lychee Soda🌹好靚啊,淡粉紅色,上面再有幾片玫瑰花瓣。入面有幾粒原粒荔枝啊!⭐️Caffee Latte☕️心心拉花❤️

⭐️Rose Lychee Soda🌹

⭐️Caffee Latte☕️

心心拉花❤️
2020-03-14 17 浏览
雖然餐廳細細,但係牆上嘅設計別具特色,影相幾靚📸 而且食物都唔錯🧃🔸香辣蒜片蟹肉意粉🍝好多蟹肉,有少少蒜蓉及辣味,意粉有彈性,味道唔錯。🔸龍蝦汁海鮮意大利飯🦞呢個幾有驚喜,因為Cafe好少有咁高質嘅意大利飯,飯整得軟硬適中;而且芝士唔會太多,但係味道恰到好處;海鮮有魷魚🦑、青口、帶子及蝦🦐🔸Mocha ☕️拉花幾靚,咖啡味都幾香,充滿香濃朱古力味🍫只係我覺得偏甜左少少。總括來講都唔錯!

🔸香辣蒜片蟹肉意粉🍝
好多蟹肉,有少少蒜蓉及辣味,意粉有彈性,味道唔錯。

🔸龍蝦汁海鮮意大利飯🦞

🔸Mocha ☕️

總括來講都唔錯!
一段好長嘅時間冇去何文田喇!難得今日要去嗰頭做嘢順便搵間cafe食個Tea😆餐廳有室外位置可以坐,可以chill下😛聽講佢哋有3D咖啡拉花服務,有興趣可以提電話查詢先呀😍未到下午茶時間,所以睇睇佢哋主菜Menu見到fusion菜式🤓二話不說就order左🥰泰陰公海鮮意大利飯 $98等候時間稍長!但係食第一啖就覺得完全值了!!😍 唔好睇佢外表好平凡,我都以為同一般餐廳嘅燴飯差唔多😂但係個汁食落真係好濃郁!好creamy!好冬陰公!😂 海鮮方面有大蝦、帶子、魷魚而且樣樣都係新鮮彈牙😘 意大利飯口感濕潤,酸酸甜甜小辣食到停唔到😂Tea Set就再抵啲,包埋嘢飲☺️黑松露炒蛋牛角包 $48佢嘅黑松露係混入左炒蛋入面🥐所以每一啖都可以食到香口嘅黑松露🥰牛角包口感軟熟微脆,有埋沙律菜😜炒蛋都係剛剛好,滑溜溜的🍳夏威夷海鮮薄餅 6吋 $88pizza係薄批用上穩陣既千島醬~整體調味比較淡, 未有太大驚喜🤓 加$12就可以叫特飲啦我哋試咗Green Tea Latte + Rose Lychee Soda 😚賣相好吸引!鍾意荔枝梳打,好清新Green Tea latte可以再濃少少
一段好長嘅時間冇去何文田喇!

未到下午茶時間,所以睇睇佢哋主菜Menu

見到fusion菜式🤓二話不說就order左🥰
泰陰公海鮮意大利飯 $98

Tea Set就再抵啲,包埋嘢飲☺️

黑松露炒蛋牛角包 $48

佢嘅黑松露係混入左炒蛋入面🥐
所以每一啖都可以食到香口嘅黑松露🥰
牛角包口感軟熟微脆,有埋沙律菜😜
炒蛋都係剛剛好,滑溜溜的🍳

夏威夷海鮮薄餅 6吋 $88

pizza係薄批用上穩陣既千島醬~
整體調味比較淡, 未有太大驚喜🤓

加$12就可以叫特飲啦

賣相好吸引!鍾意荔枝梳打,好清新
Green Tea latte可以再濃少少
2020-03-12
2020-03-11 143 浏览
放工約朋友食一飯,突然想食all day breakfast,搵搵下,我同朋友就搵到依間cafe。門口出面己經好有feel ,霓虹光管嘅門口,而且外面有張枱可以比想望戶外嘅人用。入面都幾靚,有啲乾花嘅擺設,而且有啲公仔,比人一種悠閒生活嘅感覺。而餐廳牆係藍色嘅油畫,為餐廳添加咗一種新潮藝街嘅感覺。我地仲發現Are u Labeler 係一間動物友善嘅餐廳,歡迎啲主人帶佢地嘅寵物去食野。食物種類都好多,而且仲有畫碟嘅服務。All day breakfast (全日早餐)🥞 $108。份量好大,而且好豐富,牛角包烘得鬆脆可口,黑機露炒蛋細滑。另外嘅煙肉丶沙律丶腸仔同煎蕃茄丶大啡菇都好入味,而沙律加咗酸醋,酸甜嘅感覺好開胃。Chocolate 🍫 (熱朱古力)$40。大大杯,而且上面嘅拉花好細緻同好有心機,不過甜咗少少,如果無咁甜就好。Black truffle mix mushroom paste( 黑松露雜菌意粉)$82。份量好大,雜菌份量都好多,不過意粉硬咗少少,如果軟身少少就完美,我地食得好飽好滿足。整體都唔錯,可以一試。

食物種類都好多,而且仲有畫碟嘅服務。

Chocolate

黑松露雜菌意粉

整體都唔錯,可以一試。
2020-03-10
  • All  Day  Breakfast
2020-03-10 38 浏览
與友人於旺角的小巷中找到呢間細細的隱世CAFE
裝修有點工業CAFE風, 比較FREE STYLE隨性
餐廳提供室內及室外座位,今天去到餐廳時,戶外座位已爆滿,一大班人坐戶外絕對係自己的天下食物的選擇不多,但價格都算抵,最欣賞餐廳播放的歌曲,好有FEEL😎CAFE的熱門菜-卡邦尼意粉意粉的醬汁絕對是意粉的靈魂
呢個意粉的醬汁濃度調得剛剛好,每啖食落去都有濃濃的蛋香味,亦唔會有好肥膩嘅感覺,意粉中有好多菇,正!🍝另一款CAFE的熱門菜-All day breakfast每次見到colorfull的all day breakfast,都會特別開胃,呢個all day的份量十足牛角包好正,蜜糖味的牛角包,甜甜的味道炒蛋上面有黑松露,十分香滑,大啡菇入味食完真係好飽好有滿足感😋Ending叫咗杯Chocolate 拉花圖案很治癒朱古力同奶味嘅balance 都ok聽住餐廳播放的舒情歌,飲一口可可,陶醉極了🤤
與友人於旺角的小巷中找到呢間細細的隱世CAFE
裝修有點工業CAFE風, 比較FREE STYLE隨性
CAFE的熱門菜-卡邦尼意粉

意粉的醬汁絕對是意粉的靈魂

另一款CAFE的熱門菜-All day breakfast

牛角包好正,蜜糖味的牛角包,甜甜的味道
炒蛋上面有黑松露,十分香滑,大啡菇入味
食完真係好飽好有滿足感😋

Ending叫咗杯Chocolate

拉花圖案很治癒
朱古力同奶味嘅balance 都ok
聽住餐廳播放的舒情歌,飲一口可可,陶醉極了🤤
2020-03-07
2020-03-10 19 浏览
旺角人來人往莫講話條街非常嘈雜,就連餐廳入面都一樣咁嘈想揾個靜啲嘅地方兩個人談下心都好有難度難得係旺角隔離揾到間環境好有文青feel嘅cafe風格非常適合我地呢啲年青人扮下文青打下卡一邊影一邊食我地叫左個煮藍青口,一個海鮮意大利飯,一杯好特別嘅咖啡Dirty 青口煮得夠入味而家新鮮,汁濃,件多士點啲汁食真係好正意大利飯煮得好有口感,料足,海鮮豐富又大隻,兩個人都唔係好食得晒咖啡味道好特別,有啲似鮮奶咖啡但又香濃啲,一定要試呢度閒時好去處
旺角人來人往
莫講話條街非常嘈雜,就連餐廳入面都一樣咁嘈
想揾個靜啲嘅地方兩個人談下心都好有難度
難得係旺角隔離揾到間環境好有文青feel嘅cafe

風格非常適合我地呢啲年青人扮下文青打下卡
一邊影一邊食

青口煮得夠入味而家新鮮,汁濃,件多士點啲汁食真係好正

咖啡味道好特別,有啲似鮮奶咖啡但又香濃啲,一定要試

呢度閒時好去處
2020-02-22
呢間舖頭只有三個年青男仔喺度坐陣!由呢三個男仔煮餐!我叫咗個漢堡包同牛肝菌意大利飯!牛肝菌意大利飯,呢碟飯未上枱已經傳嚟陣陣香味,賣相都唔錯!一入口就覺得無選擇錯誤,每粒飯都掛咗牛肝菌汁,味道濃而不油膩!真係食極都唔厭‼️之後嚟咗個漢堡包嚟啦!一切開好香嘅芝士味,包裏面嗰塊漢堡扒煎得啱啱好,又唔會煎太生或太熟,啱啱好七成熟!切開見到一層薄脆,咬落原來係芝士薄脆,一層軟芝士加一層脆芝士,令到個漢堡包好有口感!可惜個包底唔夠熱又唔夠脆!嘥咗啲!牛肝菌意大利飯真係最值得一試,真係一試難忘🤩P.S呢間西餐需要好食!但可惜一啲服務都無!如果你要求有服務嘅話就唔好期望啦!😂
呢間舖頭只有三個年青男仔喺度坐陣!由呢三個男仔煮餐!
牛肝菌意大利飯真係最值得一試,真係一試難忘🤩

2020-02-17
  • 牛肝菌意大利飯
“Are You Labeler”位旺角東A出口行大概7分鐘左右就到,很方便而且呢個位置清靜遠離了煩囂的環境😊和朋友享受這個寧靜的晚上🌃🔸焗芝士雜錦海鮮螺絲粉 $108▶焗完熱辣辣送上枱♨️滿滿係芝士舖左係上面,有2種芝士🧀 也有香草🌿作點綴海鮮方面有青口、蝦蝦🦐、魷魚和帶子,每樣有2粒的😊2個人share食既話分得好平均😉唔會打架仔😂底也有很多忌廉汁唔好會好乾身🔸菠菜三文魚意大利飯$98▶面頭灑上了芝士碎,波菜mix埋三文魚好香又creamy💛
“Are You Labeler”位旺角東A出口行
大概7分鐘左右就到,很方便
而且呢個位置清靜遠離了煩囂的環境😊
和朋友享受這個寧靜的晚上🌃

🔸焗芝士雜錦海鮮螺絲粉 $108
底也有很多忌廉汁唔好會好乾身

🔸菠菜三文魚意大利飯$98
▶面頭灑上了芝士碎,波菜mix埋三文魚
好香又creamy💛
2020-03-09 40 浏览
旺角黎講都唔擔心無野食!今次行遠遠少少去到何文田搵間隱世cafe,因為聽講有3D嘅拉花,好吸引。餐廳細細地坐得唔係好多人但係都幾正幾舒服適合傾吓計。可惜今日咖啡師唔係到!無得試3D立體拉花。但依到啲野食都真係好有驚喜!叫左個龍蝦汁海鮮意大利飯($108)一上枱已經勁香龍蝦味湧上黎!面頭有啲芝士,撈埋真係好邪惡。食落個龍蝦汁真係幾濃郁,而且個汁都夠多,成個飯唔會太乾。另外仲嗌左個黑松露煙三文魚班尼迪牛油果多士($118),聽個名都覺得豐富。好足料,成個配搭都好襯,個蛋汁配埋煙三文魚多士真係好好食,牛油果蓉係多士面,但比蛋汁搶左個味,如果再多少少就更好!下次黎試埋個飲品有立體拉花就完美喇!

餐廳細細地坐得唔係好多人但係都幾正幾舒服適合傾吓計。

下次黎試埋個飲品有立體拉花就完美喇!
2020-03-09 28 浏览
呢間店店面細細 人都算幾多而且食物出品水準都唔錯突特係意粉方面⭐️卡邦尼意粉$80意粉軟硬 適中個汁都做到緊緊痴住意粉 夠濃奶味 芝士味都好都OK⭐️香辣蒜片鮮蟹肉意粉$98小小小辣味 帶住小小蟹肉絲如果可以多小小配料會好啲⭐️凍mocha $48適合朋友約會 慢慢坐係到傾足一晚價錢係何文田區唔算貴如果下午茶黎到 感覺會幾抵食可以套餐價 加埋蛋糕(餐牌可以睇圖) Are U Labeler (何文田)地址:何文田梭椏道25A地舖
呢間店店面細細 人都算幾多

適合朋友約會 慢慢坐係到傾足一晚
價錢係何文田區唔算貴
如果下午茶黎到 感覺會幾抵食
可以套餐價 加埋蛋糕
(餐牌可以睇圖)
Are U Labeler (何文田)
地址:何文田梭椏道25A地舖
2020-03-08 26 浏览
之前成日搭小巴經過梭椏道見到啲餐廳都心思思想試上網睇完今日專登行過嚟食!同朋友兩個人佢食黑松露野菌意大利粉我食龍蝦汁海鮮risotto我仲嗌咗杯凍朱古力野菌好多有雞髀菇、冬菇同啲雜菇,份量好足意粉係用扁意粉🍝黑松露醬都啱啱好可以蘸晒每一條麵不過最令我驚喜嘅係佢個意大利飯平時唔係好食飯嘅我都食不停口真係煮係好香我夠膽講真係我食過最好食嘅龍蝦汁risotto !佢啲海鮮都唔係hea料蝦仁彈牙、帶子大粒有咬口連青口都煮得好入味一般急凍青口啲肉好實我唔知哩兩隻係咪急凍但佢真係煮到好有鮮味令我有少少愛上咗青口凍朱正常發揮即係好啱我口味☺️好飲!
之前成日搭小巴經過梭椏道
見到啲餐廳都心思思想試

上網睇完
今日專登行過嚟食!

同朋友兩個人
佢食黑松露野菌意大利粉

我食龍蝦汁海鮮risotto

我仲嗌咗杯凍朱古力

野菌好多

有雞髀菇、冬菇同啲雜菇,份量好足
意粉係用扁意粉🍝
黑松露醬都啱啱好可以蘸晒每一條麵

不過最令我驚喜嘅係佢個意大利飯

平時唔係好食飯嘅我都食不停口
真係煮係好香
我夠膽講真係我食過最好食嘅龍蝦汁risotto !
佢啲海鮮都唔係hea料
蝦仁彈牙、帶子大粒有咬口
連青口都煮得好入味
一般急凍青口啲肉好實
我唔知哩兩隻係咪急凍
但佢真係煮到好有鮮味
令我有少少愛上咗青口

凍朱正常發揮
即係好啱我口味☺️好飲!