2024-04-25 134 浏览
有一排冇食過燒牛肉,有啲掛住,即刻搵吓邊間未試過嘅去食吓,呢間有二人set好似幾唔錯,主打鹿兒島嘅薩摩牛,$268/位,試到五款牛~整體牛肉質素都好好,講幾款特別鍾意嘅~最好味係牛腹肉,油脂豐富,難怪亦被人稱為牛五花,油花靚入口即溶~另外三筋肉薄燒都好正,呢個部位即係牛板腱,肉質軟嫩具彈性,肉味濃郁,脂肪較少,附上生雞蛋撈飯一齊食,非常美味~講埋澳洲和牛西冷,肉質比想像中柔軟好多,易咬開,唔太肥但好食~除咗牛肉,蟹膏蟹肉海膽多士都幾驚喜,多士夠脆,先鋪上一層蟹膏蟹肉,加上兩層海膽,各款鮮味嘅結合,正~跟餐仲有沙律菜、昆布蛋花湯同白飯,最後原來甜品可以自己出去揀各款日式雪糕,店員仲話任何惠顧都會送雪糕,lunch set都可以咁又幾好~

整體牛肉質素都好好,講幾款特別鍾意嘅~

2024-04-23 80 浏览
位於尖沙咀地鐵站旁邊The Otto 酒店2/F嘅Beefar's鹿兒島燒肉主打【薩摩和牛】... 地理位置超級方便... 好易搵到!我同朋友order咗《尊享個人體驗晚餐》: ✨薯絲沙律配日式芝麻醬✨蟹膏蟹肉味噌海膽多士✨鰹魚昆布蛋花湯✨三筋肉薄燒✨牛後腿肉✨牛腹肉✨澳洲和牛三角腩✨澳洲和牛西冷✨跟配蛋汁、白飯-沙律唔錯... 清新開胃! 最鍾意係佢加咗炸薯絲... 香脆得嚟有咬口!-海膽多士勁吸睛... 肥美大大塊嘅海膽夠鮮甜... 夾埋香味濃郁嘅蟹膏蟹肉、同埋烘到香脆嘅多士... 食落多重口感!-蛋花湯好清淡... 飲完唔會覺得好味精!-幾款肉質量相當唔錯... 尤其三角腩同西冷... 入口軟腍嫩滑... 鮮美無比!上面提及嘅套餐(星期日至四限定)... 每set $268 (另收加一服務費)!✨4%奇跡之牛極上牛肋肉(追加食物)✨極上厚切牛舌扒(追加食物)-呢個套餐可以追加嘅食物有十九款... 除咗牛肉之外... 仲有豬肉、海鮮、蔬菜、冷麵etc.-喺鹿兒島和牛產量最高嘅農場裏面... 每年平均出產13000隻和牛... 當中大約500隻(4%左右)和牛可以達到A5級數...

我同朋友order咗《尊享個人體驗晚餐》:
✨牛腹肉
✨澳洲和牛三角腩
✨澳洲和牛西冷
✨跟配蛋汁、白飯

-蛋花湯好清淡... 飲完唔會覺得好味精!

✨4%奇跡之牛極上牛肋肉(追加食物)
✨極上厚切牛舌扒(追加食物)

-喺鹿兒島和牛產量最高嘅農場裏面... 每年平均出產13000隻和牛... 當中大約500隻(4%左右)和牛可以達到A5級數... 同埋霜降程度係呢喺等級10或以牛... 絕對係極上品質!
-4%奇跡之牛極上牛肋肉油花均勻... 有入口即化嘅感覺!
-牛舌扒好厚身... 有細密嘅𠝹花... 方便烤肉... 食落口感彈牙多汁!

✨日式雪糕

-凡惠顧套餐嘅都可以隨便享用雪糕櫃入面嘅日式雪糕、雪條!

2024-04-22 88 浏览
bookmark 咗好耐,終於可以一試😋來慶祝生日😍緊係要食好啲😚Beerfar‘s 位於尖沙咀 The OTTO酒店2樓,主打鹿兒島燒肉,依家重推出咗個人體驗晚餐✨頂級薩摩牛晚餐每位$268✨(2人或以上限定)套餐除咗燒肉外仲有沙律🥗湯🍲🤩蟹膏蟹肉味噌海膽多士每人一件蟹膏蟹肉味噌海膽多士加拿大海膽又大又厚口感creamy 鮮甜蟹膏蟹肉好好味😋🤩日式芝麻醬沙律好足料炸薯仔絲、車厘茄、青瓜、新鮮蔬菜🥒🤩澳洲和牛三筋肉薄燒、牛腹肉、牛後腿肉、澳洲和牛三角腩及 澳洲和牛西冷油花分布均勻、肉質嫩滑。入口牛味濃郁,感覺非常豐富🥰🤩甜品好多日本甜品雪糕任食😍😍😍有我最愛嘅綠茶紅豆麻糬👅同宇治金時雪條👅Ps:真心推薦🩷呢度嘅食物同埋服務係酒店及水準👍🏻值得一試🥰Beefar‘s 鹿兒島燒肉 @beefar_s ❣️尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓

🤩蟹膏蟹肉味噌海膽多士
每人一件蟹膏蟹肉味噌海膽多士
加拿大海膽又大又厚口感creamy 鮮甜蟹膏蟹肉好好味😋

🤩日式芝麻醬沙律
好足料炸薯仔絲、車厘茄、青瓜、新鮮蔬菜🥒

🤩澳洲和牛

🤩甜品

Beefar‘s 鹿兒島燒肉 @beefar_s
❣️尖沙咀金馬倫道8號The Otto酒店2樓
最近被尖沙咀The Otto酒店內的Beefar's 鹿兒島燒肉燒到不行!他們家的薩摩牛全部來自鹿兒島自家農場,由得獎飼養員悉心照料,品質絕對有保證。個人十分推薦尊享個人體驗晚餐 ($268/位)價位適中卻可以一次過品嚐到多款頂級和牛不同的部位由前菜到主菜,每道都讓人驚艷!-前菜-沙律菜爽脆,芝麻醬香濃,車厘茄酸甜,薯絲香脆,非常開胃。蟹膏蟹肉味噌海膽多士:蟹膏濃郁,蟹肉鮮甜,海膽鮮甜,口感豐富。鰹魚昆布蛋花湯:清澈的湯頭,配上軟嫩的蛋花,非常暖胃-主菜三筋肉薄燒(配日本生蛋):入口即化的三筋肉,搭配生蛋一起享用,更是美味。---牛腹肉:油脂豐富的牛腹肉,口感軟嫩多汁。-澳洲和牛三角腩:油花均勻的三角腩,肉香四溢, 肉香味濃郁。-牛後腿肉:瘦肉較多的牛後腿肉,口感扎實有嚼勁。-澳洲和牛西冷:油脂較少的西冷,肉質鮮嫩。依家係Beefar’s 社交平台讚好,及留言「我要食飲嘢」就有「蒜香蟹籽燒扇貝」了~鮮甜的扇貝,搭配蒜香蟹籽, 好好食~甜品記住食埋任食日本雪糕先好走~!-
他們家的薩摩牛全部來自鹿兒島自家農場,
由得獎飼養員悉心照料,品質絕對有保證。
個人十分推薦尊享個人體驗晚餐 ($268/位)
價位適中卻可以一次過品嚐到多款頂級和牛不同的部位
由前菜到主菜,每道都讓人驚艷!
前菜
沙律菜爽脆,芝麻醬香濃,車厘茄酸甜,薯絲香脆,非常開胃。
鰹魚昆布蛋花湯:清澈的湯頭,配上軟嫩的蛋花,非常暖胃
主菜

牛腹肉:油脂豐富的牛腹肉,口感軟嫩多汁。
澳洲和牛三角腩:油花均勻的三角腩,肉香四溢, 肉香味濃郁。
牛後腿肉:瘦肉較多的牛後腿肉,口感扎實有嚼勁。
澳洲和牛西冷:油脂較少的西冷,肉質鮮嫩。
依家係Beefar’s 社交平台讚好,
及留言「我要食飲嘢」就有「蒜香蟹籽燒扇貝」了~
鮮甜的扇貝,搭配蒜香蟹籽, 好好食~
甜品
記住食埋任食日本雪糕先好走~!
2024-04-17 68 浏览
之前都食過尖沙咀Beefar’s幾次 今次再嚟發現出左個超抵食嘅set每人268已經可以食到幾款靚牛雖然呢個set係澳洲和牛 但係性價比已經贏晒 仲有19款食材可以用優惠價加配當中餐廳最出名嘅日本奇蹟之牛都有優惠先食個日式薯絲胡麻沙律開開胃先每人一件蟹膏蟹肉味噌海膽多士加拿大海膽又大又厚 口感creamy又鮮甜下面仲有好多蟹膏蟹肉 真係超正值回票價燒肉拼盤就有三筋肉薄燒 牛後腿肉 牛腹肉 澳洲和牛三角腩 澳洲和牛西冷我就鍾意油花比較重嘅三筋肉同和牛三角腩另外三款就肉味比較濃 都係好正三筋肉薄燒由職員幫手 燒得啱啱好 點埋蛋漿口感更嫩滑 仲好食呀套餐仲有昆布蛋花湯同白飯 唔加野都夠飽飯後甜品係任食日本雪糕 好高質呀麻糬雪糕口感煙韌 抹茶紅豆味最正呢度仲免開瓶費 可以自己帶支大吟釀嚟嘆下
之前都食過尖沙咀Beefar’s幾次

飯後甜品係任食日本雪糕 好高質呀
麻糬雪糕口感煙韌 抹茶紅豆味最正
呢度仲免開瓶費 可以自己帶支大吟釀嚟嘆下
2024-04-11 60 浏览
今日突然好想食燒肉,就同老公一齊去尖沙咀搵嘢食,見到 Otto Hotel 2樓嘅鹿兒島燒肉店,就走去試下。 餐廳環境寬敞舒適,氣氛好,枱與枱之間有適當嘅距離, 服務員服務一流貼心,見到我們立刻介紹餐牌內嘅美食。 餐牌內有不同種類嘅牛肉,有貴有平,我哋睇中左每人268蚊嘅2人套餐,有沙律、海膽多士、鰹魚昆布蛋花湯、不同部位嘅牛肉 ,食物多元化。 💢薯絲沙律配日式芝麻醬薯絲炸咗好香口,沙律菜好新鮮爽口,口感好,配上芝麻醬好開胃。 💢蟹膏蟹肉味噌海膽多士海膽好大件,係新鲜嘅海膽上加上蟹膏蟹肉,再配上脆口嘅多士,一口咬落去,成口海膽,好正! 💢鰹魚昆布蛋花湯昆布好彈口,鰹魚香,再加上蛋花,真是唔錯! 💢燒肉拼盤有不同部位的牛肉,包括三筋肉薄燒、牛後腿肉、澳洲和牛三角腩、澳洲和牛西冷和牛腹肉,牛花分佈平均,口感不同,燒的時間也各異。 燒三筋肉薄燒嘅時候,只要見到它在燒網上收縮,约2-3秒後,就將它放入鲜雞蛋中,令它沾滿蛋醬,鮮蛋汁與牛肉混成一體,又滑又嫩,放入口中,再配上白飯,完全不覺油膩,美味極了! 牛腹肉夠薄,咬落去有好香嘅牛脂味,入口即溶,好吸引。 💢甜品可以任食,有多款日式雪糕和雪條任

💢薯絲沙律配日式芝麻醬

💢蟹膏蟹肉味噌海膽多士

💢鰹魚昆布蛋花湯
昆布好彈口,鰹魚香,再加上蛋花,真是唔錯!

牛腹肉夠薄,咬落去有好香嘅牛脂味,入口即溶,好吸引。

💢甜品可以任食,有多款日式雪糕和雪條任客揀選,想食多少都可以,但不可以浪費。我地食左黄豆牛奶味麻糬、红豆香草味麻糬、抹茶红豆味麻糬和朱古力曲奇碎杯裝,仲有其他味道,下次再試。
2024-04-09 1952 浏览
這間來自鹿兒島的日式燒肉店位於尖沙咀,主打鹿兒島出產及直送的薩摩和牛。店內環境寬敞舒適,以簡約的木系為主題,充滿時尚的和風。抽風系統完善,衣物不沾油煙味。尊享個人體驗晚餐 - $268/位星期日至四限定薯絲沙律配日式芝麻醬新鮮翠綠的沙律菜,淋上香甜的芝麻醬,還有多汁的車厘茄及香脆的薯絲添口感。蟹膏蟹肉味噌海膽多士外脆內軟的多士,塗滿了經味噌調味的蟹肉絲及蟹膏,甘香清甜帶淡淡豆香,再鋪上一大片海膽,嫩滑而水分重極鮮甜。鰹魚昆布蛋花湯大量鰹魚熬成的高湯鮮甜無比,同時帶有昆布香氣,香滑的蛋花添口感。三筋肉薄燒大大塊有著分佈均勻的豐富油花,軟嫩具彈性,香甜多肉汁,蘸上日本生蛋更幼滑惹味。牛腹肉帶有適當的油脂,同時有點嫩筋,嚼勁十足且肉汁豐富。澳洲和牛三角腩高品質的霜降紋理油花,軟嫩且肉味香濃。牛後腿肉取自運動量非常大的部位,肉質結實且油花更細緻,濃厚的牛味帶點嚼勁。澳洲和牛西冷具有美麗的大理石花紋,且口感軟嫩,融化的脂肪非常可口。推廣期內,凡惠顧堂食即享免費任食日本雪糕,包括日本樂天、井村屋及明治共六款口味。

尊享個人體驗晚餐 - $268/位
星期日至四限定

三筋肉薄燒

三筋肉薄燒
牛腹肉

牛腹肉
帶有適當的油脂,同時有點嫩筋,嚼勁十足且肉汁豐富。
澳洲和牛三角腩

澳洲和牛三角腩
高品質的霜降紋理油花,軟嫩且肉味香濃。
澳洲和牛西冷 & 牛後腿肉

牛後腿肉
澳洲和牛西冷
具有美麗的大理石花紋,且口感軟嫩,融化的脂肪非常可口。

2024-04-08
2024-04-08 51 浏览
💫真心想同大家分享吓呢個性價比超高嘅燒肉限定套餐🥰💫🌟Beefar's 鹿兒島燒肉 - 尊享個人體驗晚餐 (星期一至四限定)@$268 🌟🔸薯絲沙律配日式芝麻醬🔸新鮮沙律菜,爽口鮮甜,加上脆炸薯絲,口感滿足,配上芝麻醬成為開胃頭盤🔸鰹魚昆布蛋花湯🔸好多昆布,有鰹魚香味,味道唔錯嘅湯🔸蟹膏蟹肉味噌海膽多士🔸好大堆海膽😍,食得出海膽新鮮,仲有蟹膏蟹肉,配脆脆多士食,好滿足呀🥰🔸燒肉拼盤:三筋肉薄燒、牛後腿肉、澳洲和牛三角腩、牛腹肉、澳洲和牛西冷🔸客人可以試到牛嘅唔同部位,有唔同口感,牛花分布平均,咬落去好香牛脂味道,更可以試到高人氣極罕部位 ─ Yaki-Shabu 三筋肉薄燒,輕輕燒10 多秒就可以食,咬落好juicy,好想再encore啊🥰🔸白飯加生雞蛋🥚🔸燒香嘅牛肉可以配上生雞蛋同白飯一齊食,感覺冇咁油膩🔸甜品:任食雪糕及雪條🔸多款日式雪糕杯及雪條任客人隨便選擇,鍾意食幾多都得😍,我揀咗呢款抹茶紅豆麻糬雪糕杯👍🏻套餐均可以追加19款食物,包括多款燒牛、海膽、牛他他、黑豚肉、甲羅燒、野菜等等
💫真心想同大家分享吓呢個性價比超高嘅燒肉限定套餐🥰💫

🔸薯絲沙律配日式芝麻醬🔸

🔸鰹魚昆布蛋花湯🔸
好多昆布,有鰹魚香味,味道唔錯嘅湯

🔸蟹膏蟹肉味噌海膽多士🔸

🔸白飯加生雞蛋🥚🔸
燒香嘅牛肉可以配上生雞蛋同白飯一齊食,感覺冇咁油膩

🔸甜品:任食雪糕及雪條🔸

2024-04-03
2024-04-07 61 浏览
朋友介紹了位於酒店二樓薩摩牛肉燒肉😍 同朋友一齊黎食番餐好的。餐廳環境寬敞舒適,服務員餐態度親切有禮。點了兩人份量,店員推薦的尊享個人體驗套餐,價錢抵食,勝在樣樣都有,值得再來🥢蟹膏蟹肉味噌海膽多士多士夠肥,上面加有蟹膏、蟹肉同超大條味噌海膽。味道更夠鮮,非常滿足🥢薯絲沙律配日式芝麻醬有炸薯絲、車厘茄、青瓜、什錦蔬菜,每款材料夠新鮮,再加上最鍾意的芝麻醬提味🥢鰹魚昆布蛋花湯簡簡單單的蛋花湯, 味道不錯🥢燒肉牛肉就有牛肉三筋肉薄燒、牛腹肉、牛後腿肉、澳洲和牛三角腩及澳洲和牛西冷。每款都有幾片,牛肉質素夠高。每片肉都是油花分布均勻、肉質嫩滑。入口牛味濃郁,感覺非常豐富。🏅甜品餐廳限時放題日式甜品~ 當中最鍾意明冶朱古力曲奇碎杯同井村屋紅豆香草味麻糬~ 🍶清酒店員介意清酒,味道幾好~

🥢蟹膏蟹肉味噌海膽多士

🥢薯絲沙律配日式芝麻醬

🥢鰹魚昆布蛋花湯
簡簡單單的蛋花湯, 味道不錯

🥢燒肉

🏅甜品

🍶清酒
店員介意清酒,味道幾好~
2024-03-31
2024-04-04 53 浏览
最近主打頂級薩摩牛嘅Beerfar’s推出咗尊享個人體驗晚餐 每位只需$268 一見到就即刻book位啦😆呢度地點方便 就喺尖沙咀The OTTO酒店2樓 環境都好寬敞呢個尊享個人體驗晚餐 係2位或以上嘅限定🍽️套餐除咗燒肉外 仲包埋沙律/湯同小食 ꕥ日式芝麻醬沙律都幾大碗 沙律菜新鮮 仲有車厘茄🥗重點係芝麻醬足夠 可以拌勻整個沙律ꕥ鰹魚昆布蛋花湯口味較清甜 唔會好醎🥣加埋蛋花增加口感ꕥ蟹膏蟹肉味噌多士賣相精緻矜貴✨兩大片海膽加黑魚子 下面就有層蟹膏蟹肉 鮮味十足燒肉方面就有五款🥩ꕥ 三筋肉薄燒職員好好幫我地燒埋呢款 因為薄身怕我哋難處理 燒好後放喺米飯上 再加埋隻蛋😍就好似壽喜燒做法咁 味道當然有層次 而牛肉本身都好軟嫩 正👍🏻ꕥ 澳洲和牛三角腩係我最鍾意嘅一款🐂質感鮮嫩軟稔ꕥ 澳洲和牛西冷牛味特別濃郁 個人推介點胡椒鹽係最正🧂味道更加提升ꕥ 牛後腿肉較有咬口嘅一款 肉汁滿滿 一邊咬一邊有肉汁咇出嚟 又係另一種滿足💫ꕥ 牛腹肉油花最靚就係佢 好吸引🤤入口有溶化感 食落好香 但又唔會覺得好膩食完之後仲有唔同嘅日本雪糕食🍦要咩款可以自己揀另外職員都超nice 會主動換燒烤網/加茶等等🍵經理

呢個尊享個人體驗晚餐 係2位或以上嘅限定🍽️

牛味特別濃郁 個人推介點胡椒鹽係最正🧂味道更加提升

ꕥ 牛後腿肉
ꕥ 牛腹肉

食完之後仲有唔同嘅日本雪糕食🍦要咩款可以自己揀

另外職員都超nice 會主動換燒烤網/加茶等等🍵經理仲幫我地揀咗枝好啱口味嘅sake添

2024-04-02 1008 浏览
餐廳位於ᴛʜᴇ ᴏᴛᴛᴏ酒店二樓, 以頂級的薩摩牛肉聞名, 環境帶點時尚風, 主打多款高質燒肉、精選套餐、廚師推介及酒精飲品✨我們點了ʙᴇᴇғᴀʀ's尊享個人體驗晚餐🥩 套餐有薯絲沙律配日式芝麻醬、蟹膏蟹肉味噌海膽多士、鰹魚昆布蛋花湯及五款高質靚牛肉三筋肉薄燒、牛後腿肉、牛腹肉、澳洲和牛三角腩及澳洲和牛西冷 蟹膏蟹肉味噌海膽多士多士帶酥脆, 再配上蟹膏、蟹肉及滿滿味噌海膽, 味道特別鮮美, 味道更加有層次, 非常邪惡😍薯絲沙律配日式芝麻醬🥗沙律新鮮爽脆, 配料非常豐富, 有炸薯絲、車厘茄、青瓜、什錦蔬菜, 加上日式芝麻醬, 作前菜一流鰹魚昆布蛋花湯散發香氣, 滑嫩的蛋花湯口感, 味道不錯牛肉三筋肉薄燒、牛後腿肉、牛腹肉、澳洲和牛三角腩及澳洲和牛西冷 牛肉質素高、牛味濃郁又夠肉汁、油花分布均勻、肉質軟嫩非常豐富, 當中三筋肉薄燒是高人氣稀有部位, 中間透明嫩筋口感ǫ彈, 絕對是燒肉達人必點牛魔王套餐😍2位或以上期間限定, 星期日至四晚市時段供應, 更可以優惠價追加十九款精選食材, 有不同部位的高質牛肉、海鮮、野菜盛合及冷素麵, ᴄᴘ值高👍🏻環境寬敞舒適, 設有卡座, 服務員由帶位至用餐態

我們點了
ʙᴇᴇғᴀʀ's尊享個人體驗晚餐🥩

薯絲沙律配日式芝麻醬🥗

鰹魚昆布蛋花湯
散發香氣, 滑嫩的蛋花湯口感, 味道不錯

環境寬敞舒適, 設有卡座, 服務員由帶位至用餐態度親切有禮, 每枱客人都招呼周到, 抽氣系統做得很好, 用饍完沒有沾上燒肉味, 很適合一大班朋友聚會, 值得再回顧💕
  • 尊享個人體驗晚餐
  • 蟹膏蟹肉味噌海膽多士
2024-03-03 202 浏览
又食生日飯了,今次就選擇了食燒烤晚餐,聽朋友講這間位於尖沙咀金馬輪道The Otto Hotel內的Beefar's鹿兒島燒肉都不錯,於是就訂座一試。雖然這祇是一間細舖,但坐得頗為舒適,不會覺得有擠迫感。入座後每個客人祇要like佢社交平台 ,都有一隻扇貝送。侍應殷勤招待,令我們有賓至如歸的感覺。😊牛油蟹籽扇貝因避免我們燒得過生或過熟,這道菜有專人負責幫我們燒,認真細心。扇貝夠新鮮,再加上吸收了蟹籽和牛油的香味,豐富了我的味蕾。全牛盛合這是用了一隻木制的牛形狀碟上,頗為有趣。碟內盛載了牛柳粒、特上肩胛肉、牛後腿肉、牛肉裙邊、上等牛舌和澳洲和牛封門柳,牛肉感覺又新鮮又滑,咬落微微的肉汁香味滿佈了口腔裏,再點上少許醬油和日本芥辣提升了牛肉的香味,令我一試難忘,如果不是肚子飽了,真的想encore。至於牛舌,不知是否切得太厚,咬落感覺有少許硬,但質地都尚算滑。北海道黑豚五花腩條一層肥肉加一層瘦肉,再加一層肥肉一層瘦肉的黑豚肉五花腩條,舖在爐上燒烤時,陣陣的肉香味四散,食落微微的豬肉汁滲進口腔裏,又冧又滑,再點了少許醬油和日本芥辣,提升了這道菜的香味。甘熟豚肉腸又名啤酒腸,但食落一啲都感覺唔到
雖然這祇是一間細舖,但坐得頗為舒適,不會覺得有擠迫感。
入座後每個客人祇要like佢社交平台 ,都有一隻扇貝送。
侍應殷勤招待,令我們有賓至如歸的感覺。😊

牛油蟹籽扇貝

全牛盛合

北海道黑豚五花腩條

甘熟豚肉腸
又名啤酒腸,但食落一啲都感覺唔到有啤酒味,咬落外脆內軟還爆汁,滋味無窮,不喜歡啤酒味道的人都可以一試。

京葱醬油唐揚雞
雞肉食落感覺又嫩又滑,咬落還有微微的雞肉汁滲出,再加上雞肉吸收了京葱和醬汁的香味,十分好味。

和牛芝士春卷
這道菜感覺不到有芝士味,春卷皮咬落比較冧,沒有脆口的感覺,內裏包裹著的免治和牛感覺嚡。

温泉蛋凱撒沙律
沙律菜又新鮮又嫩,再配上温泉蛋、芝士粉和沙律醬,食落感覺舒服,令人心曠神怡。

井村屋抹茶紅豆味蔴薯雪糕
這裏的雪糕和雪條是任食的,全部都是日本雪糕和雪條,有多款選擇,我就揀了抹茶紅豆味蔴薯雪糕,因感覺比較特別。
雪糕的底部是抹茶雪糕,中間是舖滿了紅豆,再加上數粒蔴薯,最面層就舖滿了抹茶粉,層次感十足。

• 極上和牛盛合
For a festive and flavorful meal, try the christmas set at @beefar_s 🎄 We loved the satsuma gyu tartare, snow crab and seafood soup and the variety of top-quality beef dishes. Don't miss it!.三訪日本過江龍燒肉店 @beefar_s 依然水準十足,餐廳主打來自鹿兒島薩摩和牛,水準有保證🤩 臨近聖誕所以揀咗個聖誕二人套餐咩都有得試吓咁,和牛聖誕樹睇得又食得打卡一流~ 另外推介墨魚籽和牛他他、白酒煮青口同松葉蟹海鮮湯,好值得一試!
2023-12-26 201 浏览
今個冬天凍冰冰梗係要圍爐啦食靚和牛燒肉 d肉真係好美味又暖身仲有刺身、青口、甜品同埋任食多款日本雪糕二人套餐好豐富呀要趁聖誕新年假期食多幾次!🔸黑魚籽和牛他他整得好滑呀!配黑魚籽嘅咸鮮香,打開咗食慾。🔸聖誕花圈雜錦刺身沙律有不少鮮甜嘅帶子刺身、彩椒、蔬菜,再配日本醋汁,開胃又靚。🔸蒜香白酒煮藍青口包到好似禮物咁,店員幫我地擺上爐度燒,可以睇住啲青口煮熟,一打開酒香滿滿,煮得肉嫩可口。🔸聖誕燒肉拼盤⏺️是日稀少部位⏺️奇跡之牛極上牛肋肉⏺️上等牛舌⏺️上等牛後腿肉4款肉都好靚👍🏻,有油花平均嘅稀少部位,入口軟滑。牛舌彈牙。牛後腿肉較有口感。牛肋肉牛肉味好突出。各有特色。🔸上等牛肩肉🔸上等牛後腿肉薄切🔸澳洲和牛牛頸脊薄切切成一棵聖誕樹咁,好打卡able📸!肉味香濃,輕輕燒吓已經好好食!🔸松葉蟹肉海鮮湯🔸聖誕最中餅再嚟一碗海鮮湯暖一暖胃及清口,最後食埋甜品同雪糕,完美。▫️12月18日前預訂早鳥85折 (不能預其他折扣優惠享用、walk-in食聖誕餐沒有折扣)

今個冬天凍冰冰
梗係要圍爐啦
食靚和牛燒肉 d肉真係好美味又暖身
仲有刺身、青口、甜品
同埋任食多款日本雪糕
二人套餐好豐富呀
要趁聖誕新年假期食多幾次!

🔸黑魚籽和牛他他
整得好滑呀!配黑魚籽嘅咸鮮香,打開咗食慾。

🔸聖誕花圈雜錦刺身沙律
有不少鮮甜嘅帶子刺身、彩椒、蔬菜,再配日本醋汁,開胃又靚。

🔸蒜香白酒煮藍青口

🔸上等牛後腿肉薄切
🔸澳洲和牛牛頸脊薄切

🔸松葉蟹肉海鮮湯
🔸聖誕最中餅
再嚟一碗海鮮湯暖一暖胃及清口,最後食埋甜品同雪糕,完美。

2023-12-25 150 浏览
唔使講咁多,我一啖啖咁食落去,啲牛肉香得嚟,棒到無朋友!啲煎雞海膽雞泡,啲雞泡外脆內軟嘅口感夾埋海膽嘅鮮美,真系呢一講都唔夠形容,好得嚟又驚喜。炒飯我仲以為會好普通,點知個香口度真係有驚喜,啲飯粒啖啖清晰,夾啲牛肉一齊食,真係令人回味無窮。最正宗嘅當然系啲和牛拼盤,每一塊都好似仙女咁細緻,啖啖肉香,真系食到我心都化晒啦 🥩👅💖。啲肉仲有一種煙韌嘅質感,所謂嘅「彈牙」,食落去嘅滋味真正過癮。仲有啲甲羅燒,雖然我係冇食,但聞到隔離桌嘅香氣,都覺得自己好似食咗一樣。今次嘅食味之旅真系正,可以話係一個創意包裹嘅傳統香港美味旅程。下次想揾啲地道又新鮮嘅味道,我知道我會去邊度搵啦!要分享俾朋友知,這家餐廳嘅食物真係畀五個讚👍👍👍👍👍!