2018-07-11 26 浏览
呢間餐廳嘅漢堡包好食係人都知 今日除咗食佢嘅漢堡之外仲點咗好多唔同嘢食晚飯時間座無虛席 眼見個個都食得津津有味 環境昏暗有情調 牆上亦有掛著一些黑膠碟 餐桌復古嘅圖案 猶如置身喺80年代鵝肝牛肉漢堡鵝肝同牛肉係我嘅至愛 大大個漢堡餡料非常豐富 肥美嘅鵝肝 配上爆汁嘅牛肉漢堡 仲有香濃嘅芝士 根本冇人會抗拒得到 實在太好味啦作為芝士控嘅我 點都要叫番個芝士醬薯條食下熱辣辣嘅薯條配上芝士醬 成件事實在太邪惡啦 薯條 夠咸夠熱 不錯白酒煮青口白酒嘅酒精已經揮發 個汁非常鮮甜 青口新鮮 出乎意料 洋蔥勁好食蒜蓉辣椒橄欖油浸虎蝦懶人必點 蝦殼已經除去啖啖肉 啱曬我呢啲最怕剝殼嘅人 而且蒜蓉辣椒味道突出 非常惹味在這裏和朋友吃著談着 又度過了一個歡樂嘅晚上最好三五知己來光顧食物份量較多 最好分享一齊吃 亦可點多一些不同的食物

鵝肝牛肉漢堡
作為芝士控嘅我 點都要叫番個芝士醬薯條食下

白酒煮青口

蒜蓉辣椒橄欖油浸虎蝦

在這裏和朋友吃著談着 又度過了一個歡樂嘅晚上

2018-07-07 163 浏览
今日心血來潮想食漢堡包,經過一間門面幾靚嘅餐廳就入去試吓啦呢度有唔同嘅套餐同食物可以揀,咁嚟到梗係要食個鼎鼎大名的漢堡包啦店內裝修都幾靚幾光,好有外國style 💁🏻‍♂️叫左個午市套餐,包一個湯一個意粉同嘢飲意粉好大碟好足料,佢入面既蝦都幾多,不錯哦我哋另外叫咗個雙層牛肉漢堡,好多肉汁,好足料,入面有兩塊牛肉蕃茄洋蔥同千島醬有肉汁既漢堡係值得讚,漢堡皮有焗個,脆脆地,熱辣辣,杯嘢飲好大杯,好少咖啡都咁大杯另外仲要個酸忌廉薯條,都好夠份量,好新鮮兩者相對下,我會建議食漢堡包,夠大又好食佢本身漢堡包都有跟chips 🤤仲要係粗chips 總括嚟講,依間餐廳嘅裝修同食物都幾好,假日嚟下談下心都不錯,另外餐廳有提供酒精飲品,夠哂chill 哦
今日心血來潮想食漢堡包,經過一間門面幾靚嘅餐廳就入去試吓啦

店內裝修都幾靚幾光,好有外國style

💁🏻‍♂️叫左個午市套餐,包一個湯一個意粉同嘢飲

意粉好大碟好足料,佢入面既蝦都幾多,不錯哦

有肉汁既漢堡係值得讚,漢堡皮有焗個,脆脆地,熱辣辣,

杯嘢飲好大杯,好少咖啡都咁大杯

另外仲要個酸忌廉薯條,都好夠份量,好新鮮

兩者相對下,我會建議食漢堡包,夠大又好食
佢本身漢堡包都有跟chips 🤤仲要係粗chips

2018-07-07 13 浏览
好耐冇食過高質素嘅美式快餐 其實平時經過佐敦 都見到呢間餐廳人頭湧湧 但總係未有機會一試今日收早一於約埋朋友過嚟食漢堡 心動不如行動每枱客人幾乎必點漢堡 我都一於試一試價錢最平$78的經典漢堡- 最貴的$388的經典四層牛肉漢堡漢堡選擇多 有9種 真是讓人有點眼花繚亂最後揀咗鵝肝牛肉漢堡$128大大個嘅漢堡包 睇見已經流曬口水 餡料包括厚切鵝肝 芝士 牛肉 蕃茄及蔬菜 非常豐富鵝肝入口即溶 牛肉漢堡肉嫩多汁旁邊仲有炸薯條我哋兩個女仔一人一半 分享一齊食 這樣剛剛好 另外點咗個軟殼蟹沙律 軟殼蟹是即叫即炸的熱辣辣脆卜卜 而且沙律菜非常新鮮另外點多咗個小食 蜜糖香草雞翼(6PCS)香草和蜜糖嘅味道非常夾 雞翼外皮香脆甜甜的 突然之間很想bbq特別推介呢杯清新之選 青檸薄荷青瓜梳打 非常消暑解渴 而且有助去除油膩咁難怪每枱都叫漢堡食 食過確實返尋味 重點是漢堡中間的餡料豐富 牛肉漢堡非常多汁

今日收早一於約埋朋友過嚟食漢堡 心動不如行動

每枱客人幾乎必點漢堡 我都一於試一試

漢堡選擇多 有9種 真是讓人有點眼花繚亂

最後揀咗鵝肝牛肉漢堡$128

鵝肝入口即溶 牛肉漢堡肉嫩多汁

旁邊仲有炸薯條

我哋兩個女仔一人一半 分享一齊食 這樣剛剛好

另外點多咗個小食 蜜糖香草雞翼(6PCS)

2018-07-06 20 浏览
平時经過Bigger Burger Cafe ,見到大大隻漢堡包,都想試下,不過見到好似大大份,怕吃𣎴完,浪费食物。今日再同先生经過,既然先生都想試下,就终於有機會入嚟試下了。餐廳装修非常有特色,,墙上布满了大大隻的黑膠碟,及令人垂涎的大大隻漢堡及美食,枱面上也鋪着民族特色的磁磚,令人感受到美食之余,也感受到一份藝術氣息。炸軟殼蟹蝦漢堡$118。十分期待的炸軟殼蟹蝦漢堡终於上埸,比我想像的還要大份,漢堡飽上沾满了一粒粒芝麻,增加了漢堡飽的香味。里面有粟米粒,洋葱....非常惹味。炸軟殼蟹蝦是新鮮剛剛好炸起,還熱辣的,炸蝦爽口鮮甜,我最喜愛的炸軟殼蟹粉酱剛剛好,不是很厚,外皮非常脆口,真是外脆内軟。至於薯條,用可爱的购物車着,美觀又吸引,與牛扒的薯條一樣,雖然不是很脆,但薯仔味道够濃,㸃上茄醤,比之前食過的還要好味。西冷牛扒配香草新薯及田園沙律$98。西冷牛扒七成熟,不過這個已經有九成熟,其實我反而喜歡八,九成熟的,不喜歡食太生,只因㸃菜時侍㒣話最熟是七成。不過可能是侍㒣知道我的意向後作出的調整。厚切的牛扒,有少少𡁻口,牛肉味比較濃,燒汁令牛肉味道更濃厚。整間餐廳显得优雅舒適,令人感覺放

炸軟殼蟹蝦漢堡$118。

炸軟殼蟹蝦漢堡

西冷牛扒配香草新薯及田園沙律$98。
不過可能是侍㒣知道我的意向後作出的調整。

西冷牛扒配香草新薯及田園沙律

整間餐廳显得优雅舒適,令人感覺放鬆心情,可優悠享受美味的食物。
外卖送餐
2018-06-22 37 浏览
服務態度一般啦 但食物勁差飯得舊豬扒 白飯 乜都冇服務生個態度好似愛理唔理咁以為可以同男朋友好好食餐原來可以差到咁真係唔太開心This is the worst restaurant No next time
服務態度一般啦 但食物勁差

真係唔太開心
This is the worst restaurant
No next time
2018-06-22 78 浏览
下午茶時間途經時見到裝修好似幾好咁米同老公行入去食下!望完餐牌D漢堡價錢唔算平!一心諗住無所謂只要好食就得!㸃不知叫個侍應過嚟叫野佢D態度差到極點!其實在場仲有其他侍應早知叫其他人落單!諗住算啦好食就算但係落完單之後足足等左成超過三十分鐘先到等到個人都顛!我地分別叫左一個普通安格詩漢堡$78同一個鵝肝安格詩漢堡$128,首先第一眼望落覺得size頗細而咬落去塊安格詩無汁之餘仲有D乾好似無牛味!非常之差😡如果話比我知呢個漢堡值成$128嘅話我會選擇食麥當勞嘅至尊漢堡好過!本人覺得至尊漢堡好味過佢呢個值成$128嘅所以安格詩漢堡!呢間野下次請我都唔會去!
2018-06-19 78 浏览
這間漢堡包店的漢堡包的價錢很經濟 , 而且, 加少少錢便可以配飲品, 是平食的選擇。他們亦有晚市套餐供應, 有意大利粉、意大利飯等等, 亦有好幾款小吃供選擇。我點了一個素漢堡包吃。大啡菇芝士素漢堡裏面夾了芝士、蕃茄、一件大啡菇、生菜及生洋蔥。 由於我很愛吃大啡菇, 所以我再另外加多一塊大啡菇,並放進漢堡包裡。漢堡包來到的時候, 我被那個大啡菇吸引了, 大啡菇真的很厚身,亦很多汁。 即叫即烘的麵包質感鬆脆, 帶點牛油香和芝麻香。超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡- 安格斯肉扒是藏在煙肉和芝士裡面。漢堡包裡只有蕃茄片和生菜。我個人的吃法是會將煙肉、芝士和牛肉放進漢堡包裏吃, 這樣, 漢堡包的味道才會更豐富。如果分開吃, 漢堡包便會有些乾身。我很喜歡那兩塊麵包, 因為真的很脆卜卜。漢堡包餐還會附上一杯飲品, 真的很抵吃。
大啡菇芝士素漢堡

超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡

2018-06-19
大啡菇芝士素漢堡
超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡
2018-06-16 34 浏览
今晚,在佐敦附近行街 ,途經Bigger Burger Cafe , 被門口的餐牌吸引,與朋友入內開餐點了個香煎澳州牧場西冷牛扒配香草新薯及田園沙律 HKD 98牛扒好有口感,好多汁,啖啖肉。再加上田園沙律,不會油膩。 薯條炸得不錯,香脆!牛扒七成熟,軟硬適中 。約七時半巳坐滿客人,居然當中有一大份都是外國人。餐湯是羅宋湯,鮮甜,餐包是香脆的蒜蓉包,好味道。鱈魚子蝦肉蛋黃醬意大利粉 HKD 88蝦肉爽脆又滑蛋黃醬又惹味,意大利粉軟硬適中,美味。食胞胞,喝杯果汁,傾下計及什息下再欣賞下牆上可愛的畫。

牛扒好有口感,好多汁,啖啖肉。再加上田園沙律
,不會油膩。 薯條炸得不錯,香脆!
牛扒七成熟,軟硬適中 。

約七時半巳坐滿客人,居然當中有一大份都是外國人。

餐湯是羅宋湯,鮮甜,餐包是香脆的蒜蓉包,好味道。

鱈魚子蝦肉蛋黃醬意大利粉 HKD 88

蝦肉爽脆又滑
蛋黃醬又惹味,意大利粉軟硬適中,美味。

食胞胞,喝杯果汁,傾下計及什息下

再欣賞下牆上可愛的畫。

2018-06-13
2018-06-16 59 浏览
Lunch time 經過,見到呢間店無乜人,環境又坐得好舒服甘,所以同男友入去試。岩岩入到去坐,裝修都幾有格調,有好幾張梳化位,舒適度十足。見到店名 Bigger Burger,當然係試下佢啲 burger 啦!於是叫左一份 “經典安格斯” 同西冷牛扒。到餐時,賣相都幾吸引。首先切開塊西冷,一切半熟,都唔係問題,落刀嗰下,一啲肉汁,一啲血水都無,已知有啲瀨野。切左2細舊,一人一舊,安全咬唔入,啜左少少肉汁,根本係8成渣,吐返出黎。於是乎,成塊西冷都無食,額外叫多左份蒜蓉包頂肚。2個人share個安格斯burger佢啦!一刀分2份,切開時又係乜肉汁都無,又干又鞋,唉 。。真係唔想再評論。最後上嘅蒜蓉包,係多士狀上餐,一如以往,又係 overcooked,得個硬字,唔脆又無蒜蓉味,成餐食完好似無食過一樣。

經典安格斯漢堡 & 西冷牛扒
2018-06-07
2018-06-15 30 浏览
呢間我想試好耐, 因為平時成日都經過見到呢間野食價錢經濟,今晚終於有機會試下啦安排左坐4人台, 舒適, 而且都多人食同事叫左個晚餐咖哩雞肉飯,我地share一齊食!餐湯就正常野,夠熱仲有塊牛油多士,好脆吖咖哩飯好大碟吖,咖哩汁唔太辣,食落去似日式個種咖哩的味道,甜甜地送飯一流!雞肉算滑之後我地再叫左藍芝士煙肉安格斯漢堡漢堡好大個吖,而且即叫即整,拎上手好熱吖材料好多,一口都咬唔曬,牛肉肉汁好多,而且煎到好香,藍芝士味道好濃烈,正!我地用套餐優惠再加多左個薯條,黑松露味勁香,仲有芝士配搭真係無得頂好香口,而且份量多,抵食套餐仲附送飲品添

安排左坐4人台, 舒適
, 而且都多人食

同事叫左個晚餐咖哩雞肉飯
,我地share一齊食!

餐湯就正常野,夠熱

仲有塊牛油多士,好脆吖

之後我地再叫左藍芝士煙肉安格斯漢堡

漢堡好大個吖,而且即叫即整,拎上手好熱吖

材料好多,一口都咬唔曬
,牛肉肉汁好多,而且煎到好香,藍芝士味道好濃烈,正!

好香口,而且份量多,抵食

套餐仲附送飲品添

2018-06-15 49 浏览
佐敦澳牛對面有間叫Bigger Burger 嘅西餐店,裝修有D外國小餐館嘅感覺,一邊黑膠唱片懐舊feel , 另外一邊用意大利🇮🇹美食地圖作簡介。既然店名Bigger Burger 就一定要試下佢個Burger, 除了漢堡包🍔佢仲有意粉套餐。我地點咗藍芝士煙肉安格斯漢堡餐跟薯條沙律及熱飲。Bigger Burger 所指嘅大D應該是指漢堡排,煎得比較乾身的漢堡排也有成寸厚,配合藍芝士汁及卷起的煙肉和番茄,四寸漢堡包🍔就此誕生了。香煎三文魚粉紅忌廉汁意大利粉餐跟紅湯,法式蒜蓉包及熱飲。煎三文魚幾香口,粉紅忌廉汁係加咗番茄嘅忌廉汁,小小酸配肥美三文剛剛好。
, 另外一邊用意大利🇮🇹美食地圖作簡介。

藍芝士煙肉安格斯漢堡
香煎三文魚粉紅忌廉汁意大利粉餐跟紅湯,
香煎三文魚  粉紅忌廉汁意大利粉餐
法式蒜蓉包及熱飲。
紅湯.蒜容包跟意粉餐
藍芝士煙肉安格斯漢堡
香煎三文魚  粉紅忌廉汁意大利粉餐
2018-06-12 18 浏览
剛在佐敦做完FACIAL,蠻肚餓的,想食牛類的包包,跟朋友約好在她公司附近的Bigger Burger晚膳。餐檯舖上馬賽克磚,感覺乾淨又衛生。點了以下:SET DINNER:安格斯牛漢堡套餐三文魚扒意粉我點了SET DINNER:安格斯牛漢堡套餐。先上了蒜蓉多士配餐湯。蒜蓉多士幾脆,但如果牛油和蒜蓉再多上就更好。餐湯的味道中規中矩。再來了安格斯牛漢堡和薯條。安格斯牛漢堡的裡的安格斯牛扒頗多肉汁,肉質香嫩多汁。薯條頗香脆,該是「即起」的。三文魚扒意粉三文魚扒的外皮煎得好香,裡層的魚肉仍是嫩滑的,不錯。不過略嫌意粉不夠汁,令意粉的味
剛在佐敦做完FACIAL,
蠻肚餓的,想食牛類的包包,

跟朋友約好在
她公司附近的Bigger Burger晚膳。

餐檯舖上馬賽克磚,
感覺乾淨又衛生。

點了以下:

SET DINNER:
安格斯牛漢堡套餐
三文魚扒意粉

我點了SET DINNER:
安格斯牛漢堡套餐。

先上了蒜蓉多士配餐湯。
蒜蓉多士幾脆,
但如果牛油和蒜蓉再多上就更好。
餐湯的味道中規中矩。

再來了安格斯牛漢堡和薯條。
安格斯牛漢堡的裡的
安格斯牛扒頗多肉汁,
肉質香嫩多汁。

薯條頗香脆,該是「即起」的。

三文魚扒意粉
三文魚扒的外皮煎得好香,
裡層的魚肉仍是嫩滑的,不錯。

不過略嫌意粉不夠汁,
令意粉的味
2018-06-11 27 浏览
佐敦開咗幾間 Burger place,本身諗去入另一間,但最後都係想坐得舒服啲,可以同 friend 傾耐啲計,所以嚟咗呢度。嚟得呢度又點以唔食 Burger 呢?松露蛋漢堡 ($98)好正呀啲芝士流晒岀嚟,個蛋仲有蛋汁流岀,配埋好香嘅松露味,同埋烘到脆一脆嘅包包,好 yummy!雙層安格斯漢堡 ($128)呢個夠晒份量,一啖都唔可以咬晒。塊肉好厚好香,牛味濃郁,鮮嫩有口感。就連伴碟嘅薯條都好味,係粗身薯條,炸得金黃色而好香脆。全部餐都包個餐茶。
松露蛋漢堡 ($98)

雙層安格斯漢堡 ($128)
全部餐都包個餐茶。

半年前來過這間漢堡包店,漢堡包很美味。所以今晩便約了舊同事放工後7點半來到,坐下才發現包已經賣光了,只有飯和意粉供應,然後當我每點一個餐又説已賣光。最後弄了很久,選了以下兩個晩市套餐:餐湯是蕃茄湯,並不是濃郁的蕃湯,湯質很稀。蒜蓉包很好味,焗得香脆,而蒜蓉味也很香。日式牛肉飯 ($78) 不過不失,牛肉的味道也不錯的,又不會太肥。但份量少了點。我的黑松露野菌意大利飯 ($98) 反而有驚喜,意大利飯做到粒粒有咬口,黑松露和野菌很濃郁,上面還有粒彈牙鮮甜的帶子。最後包括普通餐茶。同埋依加收加一。

最後弄了很久,選了以下兩個晩市套餐:

餐湯是蕃茄湯,並不是濃郁的蕃湯,湯質很稀。
蒜蓉包很好味,焗得香脆,而蒜蓉味也很香。
最後包括普通餐茶。

同埋依加收加一。
在白加士街地鋪,有點 steak house 風格,徐徐播放帶少許 rock 味音樂,不會太嘈,沒有影響客人閑聊,牆上掛滿舊唱片,配合氣氛。坐位不多,我們被安排卡位入座,座位尚算舒適。冷氣超夠勁,穿外套會比較適宜。有多款套餐可供選擇,飲品食物價錢大眾化;兩小無猜拍拖必選餐廳。我和友人各自點了一個漢堡包餐,味道不錯,價格實惠。黑松露煎蛋安格斯漢堡 $98煎蛋滲出淡淡黑松露香味,乍看餐牌還似為是炒蛋;另加配蘑菇,生菜蕃茄,醬汁夠厚身 ,安格斯漢堡扒份量足,加起來就是美味 🍔🍔薯條金黃色一大堆,再配點沙律菜,份量超班,當然少不得大大杯的凍飲 😎超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡 $108煙肉包著安格斯漢堡扒,仿冒一罐啤酒🤗🤗,上面淋上茄汁肉醬及蓋上芝士,半溶芝士又真的有幾分似啤酒泡……😂😂。漢堡包內夾著蔬菜,適合用刀叉吃的漢堡包 😂 。煙肉若能再香一點就更惹味。

黑松露煎蛋安格斯漢堡 $98

超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡 $108