2018-08-02 43 浏览
每次因公事經過佐敦白加士街的時候, 都會吃那間四川粉。 今日想轉下口味, 行入少少見到有間專吃burger嘅西餐廳。 價錢唔貴, 除了漢堡還有抵吃午餐,小食。 星期日正值午餐時間, 差不多都坐滿人。餐廳 牆壁 刻有許多有心思嘅壁畫和裝飾, 每張餐枱上更鋪上地方色彩瓷磚, 非常之有異國風情。 加上店舖播著歐美流行樂曲, 令假日心情更加輕鬆愉快。漢堡包有多款 由七十多到三百幾元都有,豐儉由人。 我是很專心想吃一個牛肉漢堡, 選了冇咁花巧嘅藍芝士煙肉牛肉漢堡$108。藍芝士味道濃厚, 再加上特濃車打芝士, 漢堡牛肉香口得黎很嫩滑有肉味, ,還有一層附上煎得香香的煙肉, 簡直係完美配搭。漢堡包選用有芝麻而較厚身焗得硬淨少少, 口感一流唔會畀肉汁索腍個包。 所有漢堡包都附設粗身炸薯條, 非常豐富抵吃。香煎澳洲牧場 西冷牛扒配薯條和田園沙律 ($88 ) 包括沙律,薯條,餐湯。是日餐湯:薯仔忌廉紅蘿蔔 薯仔打得很幼滑, 加上忌廉和紅蘿蔔, 健康清甜又美味。西冷扒選了五成熟, 肉質很軟嫩, 非常juicy, 肉味唔算太濃,但係近脂肪位很香口很有牛味。 配上芥末醬沙律菜, 中和了油膩的感覺。蘋果汁

薯仔忌廉紅蘿蔔
香煎澳洲牧場 西冷牛扒配薯條和田園沙律包括沙律,薯條,餐湯。

是日餐湯:薯仔忌廉紅蘿蔔
薯仔打得很幼滑, 加上忌廉和紅蘿蔔, 健康清甜又美味。

蘋果汁和橙汁不過不失。 跟餐加八蚊散叫22。

跟歺加了蒜蓉包。 蒜蓉包唔係普普通通 薄切蒜蓉多士咁, 而係厚切且感覺到 包 裏面嘅軟熟質感, 伴焗熔了的蒜蓉牛油香, 非常美味。

白酒煮青口 $68
白酒汁打上薄薄的芡汁, 富有酒香和薄身紅洋蔥絲味道, 更滲有香料味, 青口唔會煮得過熟, 啖啖鮮甜同個汁好夾! 个汁太正,嘗試用蒜蓉包去蘸, 絕對美味, 酒香加上蒜蓉 好惹味!

食物質素唔錯,價錢非常大眾化, 漢堡set 尤其抵吃。
薯仔忌廉紅蘿蔔
2018-08-02 24 浏览
好耐冇食過漢堡包,難得同女朋友經過,就走入去試下呢間Bigger Burger Café 9點幾到啦,果到佈置都ok簡約,牆上有啲黑膠碟,枱面有D似舊式茶記,間野都幾多野食,有漢堡包,意粉,扒餐同飯 😌間野都有10幾張枱,果晚雖然人唔多,但得一個侍應,見到佢全晚忙到冇得停,廚房唔知係咪都係得一個人,意大利飯等左超耐,漢堡包甚至等左45分鐘 😣牛肝菌意大利飯牛肝菌味好香,女朋友好鐘意呢道菜式 😊意大利飯好爛,相信唔係用珍珠米,搞到啲飯好爛,有啲失望,汁就好多啦,我超鐘意多汁既野,所以開正我果範,食落去唔會太漏 鵝肝軟殼蟹牛肉漢堡女朋友係咁話個漢堡包好貴,最後都比我說服左叫,哈哈鵝肝,軟殼蟹,牛肉,3款野樣樣都唔平,所以呢個價錢其實算係咁 🤔 鵝肝油味好正,但因為我唔食酸野,所以撥走哂D黑醋軟殼蟹都大隻既,肉多,醬汁都ok多搞到隻軟殼蟹淋哂唔脆,牛肉厚就好厚啦,不過啲肉好實,肉汁唔多,叫做有啲肉味啦😲佢既醬汁好酸,我真係搞唔掂成晚播住舊英文歌,都幾岩聽,整體都還可以,不過如果得一個侍應,真係會等死人

牛肝菌意大利飯
牛肝菌味好香,女朋友好鐘意呢道菜式 😊

鵝肝軟殼蟹牛肉漢堡
女朋友係咁話個漢堡包好貴,最後都比我說服左叫,哈哈
鵝肝油味好正,但因為我唔食酸野,所以撥走哂D黑醋
佢既醬汁好酸,我真係搞唔掂
2018-08-02 14 浏览
🤤即叫即整既真係加分既👍🏻成塊芝士溶左係juicy既牛柳上面🧀一咬肉汁都爆出嚟💦薯條有d乾有待進步⋯下次再次過🤭除左burger 仲有意粉🍝款式都唔少gaaaa..………………

..………………
2018-07-31 11 浏览
早排因為要幫媽咪喺裕華買少少嘢而出咗佐敦,任務完成就諗住簡單喺澳牛整個常餐。咁啱見到對面有間新新哋食Burger,一於試一試新嘢。呢度裝修格局好懷舊,MENU上有好多款嘅Burger㨂!另外仲有啲小食、飯/意粉類同飲品。我地分別叫咗檸檬蜜糖酸忌廉薯條,炸軟殼蟹蝦漢堡同埋牛肝菌意大利飯。檸檬蜜糖酸忌廉薯條 $36薯條熱辣辣,而個蜜糖酸忌廉醬係另上既。呢個醬好好味,蜜糖同酸忌廉味道好夾,我啲拎埋黎點漢堡配既薯條,最後係一滴不漏咁比我哋點晒。.炸軟殼蟹蝦漢堡 $118因為朋友唔食牛,所以㨂咗呢一款漢堡。呢個漢堡份量好大,兩個人SHARE食啱啱好。入面有鮮蝦、菜、蕃茄同軟殼蟹,一旁仲會配上好多薯條。漢堡包皮煎香咗,配上佢炸軟殼蟹酸甜汁,口感都幾清新,係女仔會喜歡既味道。牛肝菌意大利飯 $118好香既菇菌味,再加埋面頭加咗少少香草碎,意大利飯本身質地好杰身,菇味愛好者可以試吓。
檸檬蜜糖酸忌廉薯條 $36

炸軟殼蟹蝦漢堡 $118

牛肝菌意大利飯 $118

2018-07-28 61 浏览
今晚朋友帶路食Burger,佢係佐敦返工,所以介紹呢間好多同事去食既Burger。入到去覺得裝修幾靚,枱面都係有一啲民族Pattern,感覺上好精緻。每個人都嗌咗個Burger,我同另一個芝士怪朋友都叫咗藍芝士煙肉牛肉漢堡($108),芝士加牛肉漢堡配搭好正,仲有個煙肉令咬落去個層次更多豐富。另外呢兩個都係另外兩位朋友叫,自己未有試過,不過朋友都好鍾意。黑松露炒蛋牛肉漢堡($108),個蛋勁厚經典雙層牛肉漢堡($128)每個Burger都有配薯條,仲要係厚切,好滿足!黑胡椒辣味雞翼($68),好辣好惹味! 白酒煮酒口($68)因為手工啤酒九點後第二枝半價,我地等到九點後都每人叫咗枝手工啤酒,啲款好似無係香港見過。有朋友就叫咗半無酒精飲品~

黑松露炒蛋牛肉漢堡($108),個蛋勁厚
黑松露炒蛋牛肉漢堡

經典雙層牛肉漢堡($128)
經典雙層牛肉漢堡

每個Burger都有配薯條,仲要係厚切,好滿足!

黑胡椒辣味雞翼($68),好辣好惹味!
黑胡椒辣味雞翼

白酒煮酒口($68)
白酒煮酒口

有朋友就叫咗半無酒精飲品~
經典雙層牛肉漢堡
白酒煮酒口
2018-07-27 16 浏览
前兩天去完尖沙咀剪頭髮,打算行去廟街吃晚飯時,中途見到一間餐廳的餐牌的食物好像不錯,又見天氣悶熱,所以就放棄廟街直接進去點餐。餐廳不算太大,但個人喜歡他用上黑膠唱片做裝飾,有懷舊的感覺。餐廳主要以漢堡為主,當然也有其他選擇。黑胡椒辣味雞翼黑胡椒味甚濃,辣度比我想像中辣,但雞翼焗得外脆內嫰,非常惹味。黑松露炒蛋牛肉漢堡薯條作配菜是必須的,淡淡的黑松露配炒蛋是無懈可擊,牛肉吃起來滿有口感有肉汁,令整個漢堡的口感也不覺乾身。意式海鮮意粉味道帶一點甜,蕃茄汁味道濃,滿不錯,大蝦的蝦味十分濃郁,新鮮爽彈,個人覺得多一點海鮮更佳。凍檸茶大熱天真的要喝一杯凍飲。

餐廳主要以漢堡為主,當然也有其他選擇。

意式海鮮意粉
個人覺得多一點海鮮更佳。

凍檸茶
大熱天真的要喝一杯凍飲。
2018-07-27 23 浏览
近排去完旅行想俾手信朋友,而佢係佐敦附近番工,咁當然係附近食埋飯架啦~朋友話有間漢堡店d款式幾特別,想飲酒仲有得happy hour, 咁梗係去試下啦☝🏻好多人佢都幾就腳, 佐敦站C2出口行兩分鐘就到;裝修仲幾靚添不過果日我地兩個都OT, 夜左去, 所以就唔happy hour lu, 直接試佢d burger吧~叫左兩杯冇酒精飲品, 一個係菠蘿疏打另一個係青瓜疏打,落足料架, 大大舊菠蘿大大片青瓜。 飲落都好正, 特別係青瓜疏打, 有種好fresh既感覺呀~佢其實有個有酒精版本的, 下次可以試下主菜到啦~呢個軟殼蟹漢堡,我冇諗過可以有咁既配搭, 梗係要做白老鼠試下XD 一咬落去, 軟殼蟹同隻醬汁味道係夾的,不過因為醬汁既關係,隻蟹唔再脆了。 不過整體味道幾好, 可以一試。呢個係魚扒大啡菇漢堡, 呢個好味呀,大大隻既大啡菇,配上溶緊既芝士係絕配, 下面既魚扒大大塊亦整得香脆,用黎造burger係唔錯既選擇~不過呢個burger太高身了, 我係想一口咬落去試晒所有料既味道配合的, 但咀細無能為力XD另外叫左兩份薯條, 一份配車打芝士, 另一份配檸檬蜜糖忌廉。忌廉汁個味道其實幾好,冇諗過原

☝🏻好多人

佢都幾就腳, 佐敦站C2出口行兩分鐘就到;裝修仲幾靚添

另外叫左兩份薯條, 一份配車打芝士, 另一份配檸檬蜜糖忌廉。忌廉汁個味道其實幾好,冇諗過原來蜜糖忌廉係夾到薯條的, 不過個汁太稀了, 薯條都係點醬比較有口感;而車打芝士呢個簡直冇得輸, 好味得黎口感好full, 成個人食完好滿足~

等下次黎happy hour時, 我再介紹埋d酒:)
2018-07-25 16 浏览
店子地方不大,不過放到好多座位,有善用到空間👍🏼牆上裝飾顯得店方幾有心思佈置個環境。菠蘿雞肉漢堡 $108真係好大個漢堡!尤其係塊雞排真係特大😳😍而且好厚身!肉質夠滑呀!仲有好juicy 🤤好食!! 炸薯條好脆、薯味濃郁,吾覺得好油膩,高質既薯條😂👍🏼 食呢份漢堡真係會好飽😆👏🏻藍芝士煙肉牛肉漢堡 $108漢堡牛扒好厚身!牛肉味濃,有少少肉汁。藍芝士味非常濃郁!個漢堡如果多加醬汁會更好🙈安格斯肉眼牛扒 $198牛扒好大塊!!肉質軟腍,吾錯呀!不過較少調味,味道淡左少少。有好多雜菌同沙律菜,夠健康!呢個作為健康餐都幾好🤣👍🏼

菠蘿雞肉漢堡 $108

藍芝士煙肉牛肉漢堡 $108

安格斯肉眼牛扒 $198

2018-07-25 17 浏览
係佐敦有唔少好野食,就好似bigger burger咁,有好多人都嚟咗食,所以我哋都要去試吓。但係已經見過好多burgers ,所以我哋決定要試吓佢其他食物。lunch Menu上面有好多不同種類的套餐,要左一份牛扒,另外散叫龍蝦意大利飯。套餐包左一客餐湯一杯嘢飲今日嘅餐湯係南瓜忌廉湯。有粒粒南瓜,證明真材實料!少少甜,飲完唔會膩住飽左。龍蝦意大利飯半隻的龍蝦,蝦肉雖然沒有新鮮的彈牙,但也不會”梅”,蝦頭有橙膏青膏。不得不讚飯煮得得淋,而且入味,唯中心水份多了一點,不過是我喜歡的濕度和軟度,所以我才不介意呢!午餐的澳洲牧場西冷牛扒不算超級大塊,是一個女生可以消化的份量。要了三成熟,果然做到!唯牛扒本身較多筋,所以要用點嚼勁!沙律份量較少,薯條不會太過油膩。藍莓芝士蛋糕這是朋友選的,因她說下雨要點甜的。根本沒關係吧?!就是正常發揮的水準。餅剛解凍好,軟硬適中,是餐廳對客人的細心。凍咖啡最後加一杯凍咖啡配合一下甜品,下雨天也過得不錯。

有粒粒南瓜,證明真材實料!少少甜,飲完唔會膩住飽左。

龍蝦意大利飯

午餐的澳洲牧場西冷牛扒

沙律份量較少,薯條不會太過油膩。

藍莓芝士蛋糕

這是朋友選的,因她說下雨要點甜的。根本沒關係吧?!

凍咖啡

最後加一杯凍咖啡配合一下甜品,下雨天也過得不錯。
2018-07-24 62 浏览
好少寫食評,今次條氣唔順。半年前黎過,間野好有心,野食禮貌都幾好。點知轉左手,簡直係伏中之伏。叫左個排午餐,黎到,成份茶餐廳套餐咁,賣相翠華都做得好過佢。塊排,味道好普通,但係坦白講,牛扒除咗你廚藝真係好差先至會好難食,或者壞咗,不過唔知做乜春,要有篤茶記專用蒜蓉汁。個湯,開希左粟米鑵頭湯,沙律,幾條裝飾用的配菜。價錢,88加1,重點係,轉手前價值一樣,而家好明顯係新東主冇心做,只想 Cut cost賺多D,你睇個盒就知,7到冇朋友,食快餐有呢種盒,我OK接受到呀。總之,做飲食,技術唔到但有心,食客都會feel到都想撐,但完成冇心做,一試便知。DO NOT COME as taken over by another owner who has no heart to run this restaurant. It’s the second time me and my friend revisit, menu are the same, but it’s become a total different story. I ordered a steak for lunch, the s
好少寫食評,今次條氣唔順。

It’s the second time me and my friend revisit, menu are the same, but it’s become a total different story. I ordered a steak for lunch, the soap WAS fresh cooked creamy pumpkin soap; NOW can corn soap. Salad is the worst part, it used to be a decent salad with dressing, now it becomes decoration.

Side story, just look at the box, what a cheap paper box they use now. They are plenty of good choices around the corner.
1K
2018-07-24 39 浏览
Let's Bigger Burger Night 🍔🍔🌒平時去佐敦都係為咗食澳洲牛奶公司,估唔到佢對面有間“Bigger Burger cafe” 而且仲有咁多唔同嘅Burger選擇,我呢位burgerlover又出動囉~🙋‍♂️🙋‍♀️🙋‍♂️🙋‍♀️ 今次同親友order兩款唔同口味嘅漢堡,睇下我哋食咗咩啦~🤣🤣 🍄🍔芝士大烤菇素漢堡$78- 大推👍🏻👍🏻芝士大烤菇素漢堡✔間中食吓素漢堡都不錯,沙律醬汁的紫椰菜十分香甜新鮮,芝士大烤菇很香而且菇味濃郁,非常好味,好食到講唔到野😁😁🐮🍔經典牛肉漢堡$78 - 牛肉漢堡都不錯,不過同場有芝士大烤菇素漢堡就失色了一點。🍽白酒煮青口 $68 - 還可以,酒味很濃,入口就很清香。🍹青檸黃瓜蘇打 $48 - ok, 好正常,不過不失。🌼柚子茉莉花茶 $28 - 茉莉花茶很香,原來喺天仁茗茶包嚟架,不是平價茶包,值回票價。😉😉散叫或套餐都非常抵食,性價比很高。
Let's Bigger Burger Night 🍔🍔🌒

🍽白酒煮青口 $68 - 還可以,酒味很濃,入口就很清香。

🍹青檸黃瓜蘇打 $48 - ok, 好正常,不過不失。

散叫或套餐都非常抵食,性價比很高。
經典牛肉漢堡
芝士大烤菇素漢堡
青檸黃瓜蘇打
芝士大烤菇素漢堡
2018-07-23 41 浏览
夏日炎炎,實在沒有太多胃口吃正餐!這時最好就是吃一些像漢堡包pizza類的晚餐!今天來到佐敦就試了這家Bigger Burger Café. 有另於一般burger店的裝修及陳設,沒有美式burger店的澎湃音樂,取而代之的是一種悠閒的意式浪漫。牆壁是粉藍與白色及木質的配搭,牆上鬆上手繪的食物,更充滿異國風情!桌子是藍色的馬賽克風格,令人心曠神怡!😌好的我們來看看餐牌吧!有Burger, Pizzer,意粉及扒類,實在可以滿足大家的喜好!我們倆一共選了兩選burger為主食~😋藍芝士煙肉牛肉漢堡漢堡份量恰到好處,不會讓人有食不消的感覺!煙肉薇薇煙燻十分juicy,藍芝士更是香氣撲鼻,久久不散!🍽😋 牛肉也十分厚身有囗感,牛味濃郁加上蕃茄生菜一囗咬下去真令人十分滿足!還附上新鮮薯條作配菜!薯條炸得金黃鬆脆,絕不欺場~接下來的是鵝肝牛肉漢堡鵝肝在店員送上來時遠遠巳聞到一股濃濃的油香~心想必是我的鵝肝漢堡!😍對的!香醋汁十分美觀的淋中鵝肝上,鵝肝煎得金黃帶㸃微焦。芝士溶掉在牛肉上真的非常吸引,我真的忍不住先來一口了!鵝肝是外脆內軟,鵝脂肪那種入口即溶的美妙感覺確實無可取代!牛肉十分香濃鬆軟,

藍芝士煙肉牛肉漢堡

還附上新鮮薯條作配菜!薯條炸得金黃鬆脆,絕不欺場~

接下來的是鵝肝牛肉漢堡

鵝肝是外脆內軟,鵝脂肪那種入口即溶的美妙感覺確實無可取代!牛肉十分香濃鬆軟,而且口感十足,絕非一般質數!一口吃下去,真令人回味無窮,齒頰留香!😋😋

最後又怎少得了一道甜品為這完美的晚餐作結呢!我們選了特濃藍莓芝士餅!芝士味非常濃郁,不會過甜!蛋糕十分香軟,是新鮮貨色!粒粒藍莓用料十足,兩個人吃剛剛好~

我們也㸃了一杯涷檸茶及7喜,加一後一共三百多元,有此質數,實在非常抵食!期待下次再光顧呢~
2018-07-17
2018-07-22 30 浏览
女人除咗鐘意手袋之外嘅包包,都會鍾意食漢堡包嘅包包❤ 我都係女人所以我都唔例外成三四點都咁多人 !!!證明食物質素有保證,坐得都幾舒服方便傾計餐牌上面選擇都唔少😂就咁漢堡都有成十幾種 但係好可惜我朝早已經食咗嘢,下晝就冇胃口食啲咁heavy嘅嘢❤所以靈機一觸,就叫咗個素食漢堡!除咗可以食到招牌嘅漢堡之外仲可以清新啲有少少失望想叫迷你漢堡,冇得食,而且菠蘿梳打都冇得買 可能係生意太好一早賣曬喇 唯有下次再食過!環境 幾chill, 吸引咗唔少外國食客幫襯本身想叫職員俾茄汁我,用嚟點薯條,但食食下發現都唔需要喇因為個包每一啖每一種材料都好夠味! 麵包甜甜芝麻香脆, 好出位!大啡菇芝士紅茄汁三樣嘢係夾埋一齊,一切開好多汁!食到大啡菇嘅原汁原味 我第一次食到紫椰菜同埋千島醬嘅配搭 感覺好新鮮,好爽脆😍😍😍 一啲油嘅感覺都冇,調味相當恰到好處!伴碟嘅薯條都唔差, 記唔會太油膩而且亦都唔會好咸 !唔需要點茄汁都好好食!從小小細節可以見到餐廳有心思!因為包住漢堡包嘅紙唔會容易爛,就算熟咗好多汁都唔會爛,證明係細心挑選過!藍色海洋檸檬水 $78士多啤梨莫吉托梳打 $48飲品方面都唔輸蝕, 雖然飲唔到菠

餐牌上面選擇都唔少😂就咁漢堡都有成十幾種

有少少失望想叫迷你漢堡,冇得食,而且菠蘿梳打都冇得買
可能係生意太好一早賣曬喇
唯有下次再食過!

環境 幾chill, 吸引咗唔少外國食客幫襯

本身想叫職員俾茄汁我,用嚟點薯條,但食食下發現都唔需要喇

從小小細節

藍色海洋檸檬水 $78
士多啤梨莫吉托梳打 $48

飲品方面都唔輸蝕, 雖然飲唔到菠蘿梳打,呢一杯嘢飲要成78蚊,但係都物超所值!淨係賣相,for影相已經值曬

望落去真係好有海洋嘅感覺
完全冇改錯名
都好清新唔覺得太甜 !!!唯一要提醒大家嘅就係飲之前真係要好好攪拌個底,因為唔攪拌就會一口飲曬啲糖漿 ,上圖深色地方就係啲糖漿黎啦

但係我朋友飲嗰杯,佢自己覺得就唔太有心機,因為飲落係好重七喜味,冇咩太大特別! 唯一值得一提係,飲品好大部分都可以加酒精
大家唔使等到夜晚都可以把酒談歡呀

鱈魚子蝦肉蛋黃醬意粉

我明白職員食飯時間係非常之緊要, 但都應該處理客人要求。 溫馨提示以及小小建議, 樓面同事運作可以安排得好啲

最後係午餐嘅意粉,都非常creamy! 食落好重
蛋味我都幾欣賞因為本人係好鍾意食雞蛋!!! 而且加十蚊仲可以加沙律或其他食品都算係非常超值! 麵條彈牙, 不容易糊口

用午餐呢一個價錢食到呢個質素嘅食物都係好抵

2018-07-21 266 浏览
颱風山神遠距離略過,朝早明明出猛太陽,收工時卻下了大雨。本來是約了Honey去吃飯,可是遇著大雨,吃飯的興致大打折扣。因為兩人都沒有雨傘,在佐敦站外企了一陣都不知所措,幸而Honey拿起手機搜尋一下附近有甚麼啱我們吃。“找到了,去白加士街吧!” Honey 說。“食包?” 我問。“是啊! 有問題嗎? 這裡人氣高企喔!” Honey說。向內望,格局唔錯,便入內坐低。餐廳正在播放著輕鬆的音樂,心情立刻舒暢了。這邊牆上掛了幾張黑膠唱片、舊海報。Michael Jackson當然出過黑膠,Lady Gaga 咁後生都出過嗎? 我又真係唔知。總之,這樣的擺設都幾好 feel。另一邊牆卻截然不同,竟然畫了楓蜜蘋果蛋糕的 recipe。兩邊牆呈現強烈對比效果。食物方面,除了burger之外,還有意粉、燒豬肋骨、牛扒、咖哩雞飯等等可選擇。既然一場來到,我倆都決定吃 burger。飲品方面,我要了入口手工薑啤,而 Honey 就要了一杯Cappuccino。Cappuccino 的味道OK,但係略嫌泡沫唔夠,所以感到唔夠滑。手工薑啤是入口自英國的,甜甜地,而帶點薑味,都幾好飲。兩個巨型 burger 係

“找到了,去白加士街吧!” Honey 說。

手工薑啤是入口自英國的,甜甜地,而帶點薑味,都幾好飲。

兩個巨型 burger 係藍芝士煙肉牛肉漢堡和大烤菇魚柳漢堡。將兩個包放在一起,讓手機吃先。哈哈!

【藍芝士煙肉牛肉漢堡】
咁大個包,真係不得不將佢切開嚟吃。

啲餡簡直多到一個點。藍芝士開始遇熱溶化著,香氣隨即飄出來。大啖咬落去,芝士、煙肉、牛肉佔據了整個咀巴,Oh my god! 好好味!

【大烤菇魚柳漢堡】
這個包的魚柳大得有點誇張,相信會有一尺長。魚柳炸得外脆內軟。

烤菇亦是超巨型,竟然跟芝麻包的size一樣大。食落的口感有點像雞肉,出乎意外。

起初,見兩個包咁巨型,還擔心食唔晒,但係食落又覺得好好食,每人每款吃一半之下,不知不覺就吃完。而外面,亦雨停了,我們便結帳離開,往附近逛逛。
2018-07-18
2018-07-21 29 浏览
係ig見到呢間既burger 好吸引咁,選擇又多,所以就揀左呢間喇。.藍芝士煙肉牛肉漢堡 $108藍芝士好濃郁,煙肉煎得好,吾油膩,漢堡牛扒好厚身,有牛味👍🏼不過吾夠juicy🙈同埋個醬汁有點單調🤔 炸薯條高質😋.菠蘿雞肉漢堡 $108超厚超大塊既雞排呀!!😳估吾到肉質咁嫩滑呢!又吾會有好多肥膚面且幾juicy ,不過雞排可以再多加調味🙈菠蘿同雞肉真係好爽,好味呀!個包好大個,有一邊經微微烘過,更香口👍🏼.牛肝菌意大利飯 $118口感非常creamy同濕潤,好多菇粒,不過牛肝菌味吾夠濃郁。.蒜蓉辣椒橄欖油浸虎蝦 $68有五隻蝦,好香口,虎蝦新鮮爽口,不過有點油膩🙈

藍芝士煙肉牛肉漢堡 $108

菠蘿雞肉漢堡 $108

牛肝菌意大利飯 $118

蒜蓉辣椒橄欖油浸虎蝦 $68

有五隻蝦,好香口,虎蝦新鮮爽口,不過有點油膩🙈