2024-05-02 107 浏览
📍Bischofia by mood#5🫶🏻係最高環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-餐廳菜單會列出每個餐點嘅卡路里 岩哂健康飲食嘅你 超貼心 而且餐點都係由營養師同教練製造 岩哂均衡飲食Slow Cooked Chicken Breasts with Cauliflower Rice -$128以健康為主 味道唔重 慢煮雞胸食落會有肉汁 唔會好乾以椰菜花做飯底 口感同飯好似 食落好飽肚Crab Meat Cherry Shrimp with Spicy Tomato Vermicelli -$158呢個相對味道會重啲 但咸淡適中 蟹肉份量唔少 辣味相對唔太食得出 配埋蕃茄 酸酸甜甜咸咸好開胃 Moonrise -$55Summer -$45飲品正常 甜度適中
📍Bischofia by mood

Moonrise -$55
Summer -$45
飲品正常 甜度適中
  • 蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉
減肥的重要一環是飲食,這家餐牌上的所有餐點都有列明營養成分,吸引了我🤣 ✿ 蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉 $158見很多食評推薦,就跟隊選了這個😗頂部的蟹肉很吸睛,而且挺鮮甜!調味微辣,而且因有少許忌廉,令辣味點到即止,很舒服而開胃番茄味道自然,感覺是用上了新鮮番茄而不是茄膏建議餐廳可以多加一隻蛋作配菜,提高蛋白質之餘也更豐富 🤘✿ 抹茶豆奶(熱) $50有植物奶的選項! 抹茶味很濃😍 還有生酮、素食等的選擇!

✿ 蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉 $158
蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉

見很多食評推薦,就跟隊選了這個😗
頂部的蟹肉很吸睛,而且挺鮮甜!
調味微辣,而且因有少許忌廉,令辣味點到即止,很舒服而開胃
番茄味道自然,感覺是用上了新鮮番茄而不是茄膏
蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉

建議餐廳可以多加一隻蛋作配菜,提高蛋白質之餘也更豐富 🤘

✿ 抹茶豆奶(熱) $50
抹茶豆奶(熱)

有植物奶的選項! 抹茶味很濃😍

還有生酮、素食等的選擇!

抹茶豆奶(熱)
2024-04-25 89 浏览
標榜健康飲食的餐廳,菜單由註冊營養師設計。menu中的食物都標註了卡路里和蛋白質的含量。明太子汁烤三文魚配古斯米,三文魚厚身嫩滑,有魚油香,而古斯米是超級有益的食物,可提升免疫力、抗氧化和增進心血管的健康。新牛肉大啡菇漢堡配蕃薯條,全部厚切,十分有口感,整體味道不錯,蕃薯條香脆。營養奶昔比上年光顧時減了價,那麼當然要點了,今次選了Fern,成份有牛油果、香蕉和椰子水,三種成份的味道都能分辨出來,而且味道十分相配,健康又美味,推薦!另一杯飲品抹茶豆奶,朋友亦說美味,抹茶味濃,有豆香。室內環境屬木系陳設,室內有綠植,營造悠閒舒適感,稍嫌枱椅間距離如咖啡店一般,與鄰枱相當靠近。此外原來逢星期四晚有歌手唱live,其實歌者唱得不錯,惜餐廳環境不大,音響卻比較強勁。以個人來說,晚上還是愛靜呢,所以愛聽歌的謹記星期四晚到來,而愛靜的則要避開了。總的來說,女性特別受健康概念,加上食物美味,屬回頭之選。
標榜健康飲食的餐廳,菜單由註冊營養師設計。

menu中的食物都標註了卡路里和蛋白質的含量。

fern

另一杯飲品抹茶豆奶,朋友亦說美味,抹茶味濃,有豆香。

總的來說,女性特別受健康概念,加上食物美味,屬回頭之選。
fern
  • Fern
2024-04-24 73 浏览
為了farewell朋友來了這間餐廳,早一天訂了位,下午茶3點來到,不是太多人。晚上好像會有音樂表演,有人在set場。我們點了一個午餐,3個下午茶,最開初上錯了一個,因為好看順便放上來了。OREO牛角包Waffle蟹肉牛油果double牛角包Waffle布甸double牛角包WaffleTiramisu牛角包waffleLong black with milk on sideEarl Grey tea with milk on side

OREO牛角包Waffle

蟹肉牛油果double牛角包Waffle

布甸double牛角包Waffle

Tiramisu牛角包waffle

Long black with milk on side

2024-04-20
2024-04-24 45 浏览
香港人的生活節奏很快,工作壓力又大,飲食健康很重要,今日嚟到位於牛頭角的bischofia by mood✨餐廳裝潢雅致,有不少綠植,感覺清新舒服😌而且食物係非常有營,每一個菜式都係由營養師設計,健康美味🫶🏻🌟蟹肉櫻花蝦香辣番茄忌廉冬粉色彩鮮豔,口感豐富👍🏻蟹肉和櫻花蝦的鮮味與番茄忌廉的濃郁,竟出乎意料的搭配😋蟹肉份量不少,微辣的醬料提升了層次感,而冬粉的口感非常彈牙💗🌟慢煮嫩雞胸配椰菜花飯以慢煮的方式烹調雞胸,使得雞肉更加嫩滑多汁👍🏻搭配椰菜花飯,健康又輕盈✨枝豆的清甜和意大利青黃瓜的爽脆增添了口感層次🫶🏻這道菜不僅美味,而且營養均衡,健康生活的選擇😋🌟Dirty Matcha 抹茶漸層咖啡這杯抹茶漸層咖啡色澤誘人,口感豐富💗抹茶的香濃和咖啡的苦甜交織在一起,非常搭配✨🌟Sunlight 微光晨曦這杯由菠蘿、芒果和燕麥奶的smoothie清新怡人✨菠蘿和芒果的甜蜜與燕麥奶的綿滑融合,口感香滑濃稠。這杯smoothie 不但能促進皮膚新陳代謝、補充體力,仲有養顏美容的功效💗

🌟蟹肉櫻花蝦香辣番茄忌廉冬粉

• Dirty Matcha 抹茶漸層咖啡
  • Sunlight 微光晨曦  smoothie
  • 慢煮嫩雞胸配椰菜花飯
2024-04-19 77 浏览
🏜️Today, my friend and I had lunch at Bischofia by Mood in Kwun Tong. The restaurant's vibrant green decor created a refreshing oasis-like atmosphere. I appreciate that they provide information about the calorie and protein content of their dishes, catering to individuals focused on muscle building or weight loss. Here are the dishes we ordered:1️⃣ Crab Meat Cherry Shrimp with Spicy Tomato Vermicelli (蟹肉櫻花蝦香辣番茄忌廉冬粉) - $158: This dish features succulent crab claw meat, delicate sakura shrimp, juicy

1️⃣ Crab Meat Cherry Shrimp with Spicy Tomato Vermicelli (蟹肉櫻花蝦香辣番茄忌廉冬粉) - $158: This dish features succulent crab claw meat, delicate sakura shrimp, juicy cherry tomatoes, a hint of chili, and silky vermicelli bathed in a flavorful and spicy tomato cream sauce. 🦀🍅🍤🍜🌶️ It provides 373 kcal of energy and 8.7g of protein. 💪

2️⃣ Seafood Cauliflower Rice in Spicy Tomato Sauce (香辣蕃茄海鮮燴椰菜花飯) - $158: This dish combines plump prawns, tender mussels, and succulent cuttlefish with a zesty and spicy tomato sauce, served with cauliflower rice. 🍤🦑🍅🍚🌶️ It offers a satisfying blend of seafood flavors with a spicy kick. It contains 194 kcal of energy and 32.2g of protein. 🌊💪

3️⃣ To complement our meal, we also enjoyed the Fern Green Smoothie (青松林綠) - $55, a refreshing concoction of avocado, banana, and coconut water. This smoothie is rich in unsaturated fatty acids, which help lower cholesterol, support heart health, and promote healthy digestion. 🥑🍌🥥
Fern Green Smoothie

4️⃣ For a revitalizing beverage, we opted for the Lime Espresso Tonic (青檸咖啡湯力) - $50, a vibrant blend of zesty lime and aromatic espresso. ☕🍈
Lime Espresso Tonic

💰 Total: We spent a total of $463 for 2 people, including a 10% service charge.
2024-04-17
午餐
Fern Green Smoothie
Lime Espresso Tonic
今次我地去左牛頭角呢邊一間食得健康既餐廳食飯,平時出街食飯多數都有種感覺係會食得肥,呢間餐廳食飯就唔洗擔心呢樣野,部分菜式更加係由註冊營養師同健身教練推薦💪🏻餐廳燈光偏暗,幾有情調,指定日子更有live music表演,咁岩我黎食都有人表演,餐牌會寫上食材之餘仲有顯示幾多卡品里同蛋白質既數值,方便客人揀適合既餐🤟🏻明太子汁烤三文魚配古斯米($148)古斯米係一種非洲國家,阿爾及利亞,摩洛哥等國家既主食,係用粗麵粉製成既,形狀同樣貌都似我地食開既米,口感我覺得似碎左既椰菜花,個餐賣相好靚,件三文魚烤得好香,烤到少少脆邊,撈埋飯同旁邊既明太子汁食好夾,估唔到健康餐都有烤三文魚食咁正😍蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉($158)呢碟蟹肉冬粉都幾辣,味道比較似韓式風味,有勁多櫻花蝦,啖啖都食到,d蟹肉都好鮮味,冬粉吸曬d汁既味道,辣得黎又爽口🔥營養奶昔:青松林綠($55)呢杯奶昔用左牛油果,香蕉,椰子水整成既,入口唔會好杰,仲有香濃既香蕉味🥑🍌🥥抹茶漸層咖啡($50)呢杯咖啡好特別,唔止個樣係漸變,味道都係漸變,首先飲落係咖啡味,去到喉嚨感覺到有抹茶味,好有特色既一杯咖啡🍵☕️呢間餐廳健康得黎食物又唔

明太子汁烤三文魚配古斯米($148)

蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉($158)

營養奶昔:青松林綠($55)

抹茶漸層咖啡($50)

呢間餐廳健康得黎食物又唔會淡味,我自己會推介蟹肉香辣冬粉,飲品兩杯都有特色,營養奶昔自己一定唔識整,黎食一定要嗌番杯黎飲👍
2024-04-11
  • 蟹肉櫻花蝦辣蕃茄忌廉冬粉
  • 明太子汁烤三文魚配古斯米
  • 營養奶昔:青松林綠
  • 抹茶漸層咖啡
1K
2024-04-18 22 浏览
近年我比以前更著重健康, 品嚐美食的同時都要健康🧡有間觀塘新開餐廳正合我心意🧡: Bischofia by mood餐廳以木系設計為裝潢,風格寫意🪵,菜色健康飲食為主題,原來是由註冊營養師精心設計的!蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉Crab Meat Cherry Shrimp with Spicy Tomato Vermicelli🦀️ 有蟹肉、櫻花蝦、車厘茄、辣椒、冬粉為材料,清新帶點辣味,開胃惹味🧡再配上我喜愛的咖啡☕️ 聽聽音樂,好難忘呢!觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖
近年我比以前更著重健康, 品嚐美食的同時都要健康🧡

蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉

再配上我喜愛的咖啡☕️ 聽聽音樂,好難忘呢!

觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖
宜家成日都會岀街食飯,好小可翻屋企食有時想食得健康啲既又冇咩選擇🫠最近比我發現左一間係觀塘既健康之選!大部份餐單都由營養師同專業健身教練推薦💪無論想減重減脂定增肌都啱哂!-🥢明太子汁烤三文魚配古斯米三文魚皮脆肉嫩,而且煎到好香口!第一次食古斯米,食落有啲似小米咁非常之幼細,入面仲有粟米同蘆筍,配埋明太子汁識落口感好豐富!🥢蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉中意食蟹既唔可以錯過!超推薦食呢個冬粉!冬粉份量都唔小,每條都卦滿蕃茄忌廉汁,有啲似玫瑰醬咁勁濃,仲有大量既櫻花蝦同蟹肉🦀🦐 每啖都可以食到滿滿既蟹肉係勁滿足🤤 食晒成份都冇400卡路里!🥢微光晨議奶昔用香蕉,芒果同燕麥奶整成嘅一杯奶昔,好飲得黎仲可以促進血皮膚新陳代謝,可以補充體力,仲可以養顏美容!完全係女士嘅恩物🥰🥢flat white咖啡可以揀fruity定nutty ,飲落好香滑-呢間餐廳有時仲會有live show表演咁啱見到有人喺度慶祝生日都好有feel !食物營養又健康 環境又好chill超推介大家嚟試吓!🥰

宜家成日都會岀街食飯,好小可翻屋企食
有時想食得健康啲既又冇咩選擇🫠
最近比我發現左一間係觀塘既健康之選!
大部份餐單都由營養師同專業健身教練推薦💪
無論想減重減脂定增肌都啱哂!
🥢明太子汁烤三文魚配古斯米

🥢蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉

🥢微光晨議奶昔

🥢flat white
咖啡可以揀fruity定nutty ,飲落好香滑
呢間餐廳有時仲會有live show表演
咁啱見到有人喺度慶祝生日都好有feel !
食物營養又健康 環境又好chill
超推介大家嚟試吓!🥰
2024-04-17 21 浏览
蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉 $158蟹肉份量大方🦀堆到成坐小山咁每一啖都食到絲絲既蟹肉香辣蕃茄忌廉調製而成既醬汁🥫酸中帶辣,最後滲出淡淡既甜味味道層次豐富既醬汁令冬粉更惹味👏🏻掛汁既冬粉口感爽彈清爽唔油膩💦明太子汁烤三文魚配古斯米 $148大鄉里第一次嘗試古斯米古斯米啱曬一啲on diet既人士咀嚼果陣有麥味夾雜左枝豆、粟米🌽🫛增加左口感層次三文魚塊好大舊🍣煎到皮脆肉嫩沾埋碟邊既明太子醬一齊食甜甜辣辣🍯🌶️更加惹味🤤暮光森林 $55材料有黑莓、藍莓、士多啤梨同脫脂奶🫐🍓入口微甜、唔會好酸👌🏻上層係泡泡、下層係果汁🍹一齊飲味道更好哩杯smoothie有助消化排毒、維護視力✅一啲都唔邪惡👅芝麻杏仁奶 $50勁濃😍真材實料芝麻味好突出好似飲緊水狀芝麻糊咁🤣芝麻香得黎又唔會有苦澀味加入杏仁奶令口感更順滑🍼係健康又好飲既味道😋餐廳食物、飲品味道有驚喜😻唔會因為行健康路線而做到淡而無味裝潢行木系簡約風格🪵樓底高令人感到舒適輕鬆🌿

蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉 $158
蟹肉份量大方🦀
堆到成坐小山咁
每一啖都食到絲絲既蟹肉
香辣蕃茄忌廉調製而成既醬汁🥫
酸中帶辣,最後滲出淡淡既甜味
味道層次豐富既醬汁令冬粉更惹味👏🏻
掛汁既冬粉口感爽彈
清爽唔油膩💦

明太子汁烤三文魚配古斯米 $148
大鄉里第一次嘗試古斯米
古斯米啱曬一啲on diet既人士
咀嚼果陣有麥味
夾雜左枝豆、粟米🌽🫛
增加左口感層次
三文魚塊好大舊🍣
煎到皮脆肉嫩
沾埋碟邊既明太子醬一齊食
甜甜辣辣🍯🌶️
更加惹味🤤

暮光森林 $55
材料有黑莓、藍莓、士多啤梨同脫脂奶🫐🍓
入口微甜、唔會好酸👌🏻
上層係泡泡、下層係果汁🍹
一齊飲味道更好
哩杯smoothie有助消化排毒、維護視力✅
一啲都唔邪惡👅

好似飲緊水狀芝麻糊咁🤣
芝麻香得黎又唔會有苦澀味
加入杏仁奶令口感更順滑🍼
係健康又好飲既味道😋

餐廳食物、飲品味道有驚喜😻
唔會因為行健康路線而做到淡而無味
裝潢行木系簡約風格🪵
樓底高
令人感到舒適輕鬆🌿

2024-04-13 29 浏览
呢間餐廳唔單止有好多美食,仲有運動同增肌人士都可以盡情食用嘅食物,而且餐廳內仲有註場歌手表演,可以隨意點歌同欣賞音樂,真係好滿足個人嘅味覺同聽覺享受。首先要介紹嘅就係佢哋嘅招牌菜式,明太子汁烤三文魚配古斯米。佢哋將新鮮嘅三文魚烤至剛剛好熟,再配上口感綿密嘅古斯米,加埋枝豆、粟米同迷你蘆筍,最後撒上豐富嘅明太子,真係令人食指大動。三文魚嘅鮮味同明太子嘅鹹香完美結合,每一口都帶出豐富嘅層次感,低碳水高蛋白質,非常之推薦增肌嘅人食。另一款推介菜式係蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉。呢道菜色彩繽紛,令人食指大動。裡面除咗新鮮嘅蟹鉗肉同櫻花蝦之外,亦有車厘茄同迷人嘅香辣味道。配上香濃嘅蕃茄忌廉同彈牙嘅冬粉,味道鮮美而且營養均衡。餐廳嘅飲品方面,我推薦大家試下佢哋嘅招牌飲品「宇宙星塵」。呢杯飲品富含維他命C,有助增強抵抗力同減少心血管疾病,仲有助護眼。佢哋將新鮮嘅芒果、香橙同香蕉混合,再加上杏仁奶,味道鮮甜,主要係香蕉味較重,係一杯健康又美味嘅飲品。

2024-04-11 44 浏览
呢日同同事響Pure Fitness做完運動,想食嘢,又唔想頭先做運動嘅努力白費,就去咗同事介紹呢間健康低卡Cafe食嘢。呢個裝修好有文青風,都幾有情調,而且環境寬敞,坐得好舒服。意式蕃茄海鮮會椰菜花飯:這道菜以新鮮的海鮮為主角,搭配著椰菜花飯和蕃茄汁,味道鮮甜。大蝦、青口和墨魚仔皆煮熟得恰到好處,保持了其鮮嫩和甜美的風味。椰菜花飯提供了低卡路里的替代選擇,同時豐富了整道菜的營養價值。蕃茄汁為菜品增添了微酸的口感,與海鮮的鮮甜相得益彰,讓整體口味更加平衡。明太子汁三文魚扒配古斯米:這道菜結合了豐富的蛋白質和多種蔬菜,味道鮮美。三文魚扒煎得剛剛好,保持了魚肉的鮮嫩和口感。古斯米和蔬菜的搭配提供了豐富的纖維和營養,同時增加了口感的層次感。明太子汁為整道菜增添了一抹鹹香和濃郁的味道,使得整體口味更加豐富。微光晨曦:這是一款清爽的水果飲品,適合運動後補充體力。芒果、香橙和熱情果的組合帶來了豐富的維生素和抗氧化劑,有助於恢復身體的能量。椰子水則提供了天然的電解質,有助於補充身體所需的水分。這款飲品味道鮮美,同時具有健康益處。夏日芒果糖漬綠茶:這是一款清涼的飲品選擇,擁有芒果和綠茶的美妙組合。芒果
呢日同同事響Pure Fitness做完運動,
想食嘢,又唔想頭先做運動嘅努力白費,
就去咗同事介紹呢間健康低卡Cafe食嘢。
呢個裝修好有文青風,都幾有情調,
而且環境寬敞,坐得好舒服。

意式蕃茄海鮮會椰菜花飯:

明太子汁三文魚扒配古斯米:

微光晨曦:

夏日芒果糖漬綠茶:
這是一款清涼的飲品選擇,擁有芒果和綠茶的美妙組合。芒果的甜美和綠茶的清新風味相融合,帶來了令人愉悅的口感。糖漬芒果提供了額外的甜味,使得整個飲品更加美味。
意式蕃茄海鮮會椰菜花飯
明太子汁三文魚扒配古斯米
微光晨曦
夏日芒果糖漬綠茶
意式蕃茄海鮮會椰菜花飯
明太子汁三文魚扒配古斯米
微光晨曦
夏日芒果糖漬綠茶
@bischofiabymood 是一家主打健康低脂低卡飲食的Cafe由營養師和健身教練共同設計菜單大致分為低脂、生酮、低碳水三個系列更貼心地附上每項菜式的營養標籤無論是cutting還是想要增肌的友友都可以找到適合自己的美食!!!˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ʕ⸝⸝⸝˙Ⱉ˙ʔ :𝙖𝙡𝙬𝙖𝙮𝙨 𝙝𝙪𝙣𝙜𝙧𝙮!ꕤ Mood Day Breakfast R$128全日心情早餐的材料超級豐富有炒蛋、慢煮雞胸、意式燴豆、煙三文魚、烤雜菇、合桃酸種麵包、沙律、時令水果在外面很多Cafe吃的ADB大部份都有腸仔和煙肉而且不是每款食物都合小公主心意而這裏的ADB對於小公主這種不喜歡吃太多醃製食物的人來說簡直是完美慢煮雞胸感覺沒有過多調味 簡簡單單的由於採用慢煮的烹調方式 所以肉質非常鮮嫩而合桃sourdough上面塗抹了少許青醬雖然有點油膩但是卻增添不少風味(大食的朋友們更可以選擇加$30加大早餐份量)ꕤ Tuna Nicoise Salad With Kale滿滿一大碟的份量超級佛心有先經過輕灸的吞拿魚、羽衣甘藍、薯仔、法邊豆和青瓜
由營養師和健身教練共同設計菜單
大致分為低脂、生酮、低碳水三個系列
更貼心地附上每項菜式的營養標籤
無論是cutting還是想要增肌的友友
都可以找到適合自己的美食!!!

ʕ⸝⸝⸝˙Ⱉ˙ʔ :𝙖𝙡𝙬𝙖𝙮𝙨 𝙝𝙪𝙣𝙜𝙧𝙮!

ꕤ Mood Day Breakfast R$128
全日心情早餐的材料超級豐富
在外面很多Cafe吃的ADB大部份都有腸仔和煙肉
而且不是每款食物都合小公主心意
慢煮雞胸感覺沒有過多調味 簡簡單單的
由於採用慢煮的烹調方式 所以肉質非常鮮嫩
而合桃sourdough上面塗抹了少許青醬
雖然有點油膩但是卻增添不少風味
(大食的朋友們更可以選擇加$30加大早餐份量)

滿滿一大碟的份量超級佛心
有先經過輕灸的吞拿魚、羽衣甘藍、薯仔、法邊豆和青瓜
吞拿魚色澤紅潤、肉質嫩滑
而且卡路里才75kcal/serving
如果想吃得輕盈一點也是個不錯的選擇

ꕤ Seafood Cauliflower Rice In Tomato Sauce
這道意式蕃茄海鮮燴椰菜花飯非常得小公主歡心
使用平時烹調意粉所用的蕃茄醬汁
鹹鹹酸酸的非常開胃
(雖然知道鈉含量可能超標)
大蝦、青口和墨魚仔等的海鮮健康低卡
以椰菜花飯代替米飯更能減少醣分攝取
吃下來也不覺得自己是在吃蔬菜呢
2024-04-08 40 浏览
喺觀塘做完gym💪發現附近有間餐廳主打健康,但食物又唔會清淡冇味,仲要食落都幾惹味ღ蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉 一送上枱就聞到好香嘅櫻花蝦香氣,蟹肉份量都幾多,冬粉個樣似米粉,口感細緻滑嫩,微辣惹味ღ明太子汁烤三文魚扒配古斯米 烤三文魚肉質嫩滑,搭配香濃嘅明太子汁,好夾好好味😋 古斯米質地細粒柔軟,而且含豐富嘅蛋白質、纖維同維他命,食得健康又飽肚ღ Earl Grey Chocolate Latte $45伯爵朱古力鮮奶,朱古力味香濃,口感滑順ღ營養奶昔 $50 青松林綠由牛油果🥑香蕉🍌奇亞籽同燕麥奶整成賣相青bb,飲落層次感豐富
喺觀塘做完gym💪

ღ蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉

一送上枱就聞到好香嘅櫻花蝦香氣,蟹肉份量都幾多,
冬粉個樣似米粉,口感細緻滑嫩,微辣惹味

ღ明太子汁烤三文魚扒配古斯米

伯爵朱古力鮮奶,朱古力味香濃,口感滑順

ღ營養奶昔 $50 青松林綠
由牛油果🥑香蕉🍌奇亞籽同燕麥奶整成
賣相青bb,飲落層次感豐富
  • 明太子汁烤三文魚扒配古斯米
  • Earl Grey Chocolate Latte
  • 青松林綠
同朋友響觀塘海濱跑完步,佢話帶我去食好味健康嘢。嚟到發現森林木系裝修,好有氣氛,坐得又舒服,食食吓仲有live Band唱歌,可以點唱,一邊聽住歌,一邊享受住健康美食,感覺真係太好❤️明太子汁三文魚扒配古斯米:三文魚扒烹調得恰到好處,肉質鮮嫩多汁。明太子汁的加入為整道菜帶來了豐富的風味,並與三文魚的鮮味相互襯托。古斯米的口感柔軟,與魚肉的組合非常完美,營養豐又美味。蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉:蟹肉和櫻花蝦的鮮甜口感與蕃茄忌廉的香辣味道完美結合。辣椒的加入增添了一些刺激感,而冬粉則提供了絲滑的口感,味道豐富。蜜桃黃梨春茶:蜜桃和黃梨的自然甜味為茶飲帶來了一種迷人的水果香氣。茶的口感清爽,可口解渴。琥珀之夢:這款飲品以橙、士多啤梨和杏仁奶為調配。橙的酸甜和士多啤梨的自然甜味相互襯托,而杏仁奶的濃郁口感增添了豐富的層次感。飲品不僅味道美味,還提供了維生素和礦物質等營養素。

明太子汁三文魚扒配古斯米:

蟹肉櫻花蝦香辣蕃茄忌廉冬粉: