工業風嘅灰白色簡潔大門 稍微不留神就會錯過嘅悠閒小角落💗環境舒適 坐低放鬆下 返工放飯都可以好𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡😽(平日𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝都不需等位.ᐟ.ᐟ ).🐈.𝙎𝙪𝙢𝙢𝙖𝙧𝙮100%會回訪 高質多元化特色菜🤤 寧靜氣氛 繁忙中的一點放鬆~.🐈.🌟番茄濃醬煮香烤雞肉配酸種麵包 - $118𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘦𝘸呢個Sourdough好有驚喜 邊邊脆 中間濕潤 唔會太乾~麵包好襯帶有中東香料味嘅juicy雞肉因為配麵包太好食 到最後一滴醬汁都冇剩😂.🌟意大利辣肉醬貓耳朵 - $128 𝘖𝘳𝘦𝘤𝘤𝘩𝘪𝘦𝘵𝘵𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘚𝘱𝘪𝘤𝘺 𝘚𝘱𝘳𝘦𝘢𝘥𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘗𝘰𝘳𝘬 𝘚𝘢𝘶𝘴𝘢𝘨𝘦 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦微辣碎肉配上芝士調出來的醬很惹味‼️加上掛汁的貓耳朵非常煙韌 有口感.🌟骯髒咖啡 6oz - $43 (跟lunch set +$25)𝘋𝘪𝘳𝘵𝘺漸層分明 維持了幾分鐘 很好看📸質感幼滑 咖啡味重奶味唔重 推薦😋
工業風嘅灰白色簡潔大門
稍微不留神就會錯過嘅悠閒小角落💗
環境舒適 坐低放鬆下 返工放飯都可以好𝘾𝙝𝙞𝙡𝙡😽
(平日𝙡𝙪𝙣𝙘𝙝都不需等位.ᐟ.ᐟ )
🐈
𝙎𝙪𝙢𝙢𝙖𝙧𝙮
100%會回訪 高質多元化特色菜🤤
寧靜氣氛 繁忙中的一點放鬆~
🐈
🌟番茄濃醬煮香烤雞肉配酸種麵包 - $118
𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘦𝘸
呢個Sourdough好有驚喜
邊邊脆 中間濕潤 唔會太乾~
麵包好襯帶有中東香料味嘅juicy雞肉

骯髒咖啡
番茄濃醬煮香烤雞肉配酸種麵包
骯髒咖啡
2022-11-14 151 浏览
2022.10.28 breakfast呢一天放全日,走出嚟食早餐,本身有target 的,好可惜⋯⋯裝修🫠 好彩,搵咗一陣,都搵到間幾好嘅😊一入到去,成間店都充滿肉味,唔係咖啡味😝 可能平日呢個時間冇客,店主就準備緊午餐嘅食物。 不過我哋都選擇留低,因都搵咗幾間,都唔想再搵了。 睇咗餐牌又ok,我要蘑菇多士,$15要poppyseed bagel,我至愛😁 女友要三文魚煎蛋鬆餅😋 落單後,點知話鬆餅要等大約20分鐘⋯⋯⋯女友決定食住等,因為唔趕時間又唔想轉普通多士、bagel😅個蘑菇多士好賣相好靚呀😍 好開心呀😃 可能加埋隻靚蛋黃,靚餐具,成件事好靚,bagel 就另一隻碟上,睇得到嘅用心製作😊 好好味呀😋食食吓,三文魚煎蛋到來了,又係好靚,未食都開心咗先😃 呢一個就味道正常⋯⋯鬆餅終於出場了⋯⋯嘩!好香呀,新鮮熱辣,好開心😃好彩女友堅持等,唔係就錯失左呢個美味鬆餅😋 呢款真係抵食,又三文魚又鬆餅都只係六十幾蚊😁😁 因為鬆餅遲啲出場,所以分開影,影完先發覺似咗一塊漢堡朳🤣 享受美味食物之後就叫咖啡,我倆都鐘意食哂嘢先叫,唔想杯咖啡凍晒😌 加$10就可以揀手調咖啡了😌 女友要 Fla
2022.10.28 breakfast

蘑菇多士,加$15轉poppyseed bagel
三文魚煎蛋鬆餅
因為鬆餅遲啲出場,所以分開影,影完先發覺似咗一塊漢堡朳🤣
三文魚煎蛋嘅鬆餅
享受美味食物之後就叫咖啡,我倆都鐘意食哂嘢先叫,唔想杯咖啡凍晒😌 加$10就可以揀手調咖啡了😌 女友要 Flat white,我要 Cappuccino ⋯⋯ 出嚟嘅都唔大分別,都好滑,幾香😌 但又未到特別出色😅
flat white    &  cappuccino
2022-10-28
$105 (早餐)
蘑菇多士,加$15轉poppyseed bagel
三文魚煎蛋鬆餅
2022-10-22 126 浏览
Brewed在公司附近,原來已經開業兩年,竟然走漏了眼。小店店面只是一塊大玻璃,以為只賣咖啡,但原來食物質素非常有驚喜。早上無意經過,走入內見正在自製scone, 馬上加分,二話不說,即訂中午八人午餐。人多好辦事,馬上點了餐牌上想試吃的食物。中午人多,起菜比預期慢,竟然先上法式多士。頂一球雪糕、下層有邪惡的燒熔棉花糖、兩塊丹麥多士,圍邊有切開的青提子和藍莓,是我見過,砌得最有心思的法式多士。Cheese bagel 面和底都有焦脆芝士,包身有嚼勁,再配jam和clotted cream,美味.Scones又moist,又熱又鬆軟,不似那些硬磞磞的貨色,不愧是自家製產品。Brewed big breakfast非常足料,雙蛋、煙肉、腸仔、磨菇、小蕃茄、少許沙律菜、兩大片sourdough.Black truffle orecchiette 黑松露貓耳朵份量足,夠熱,又醬汁香濃,軟硬適中。Slow cooked duck Ragu tagliatelle 中規中矩Grilled chicken stew 醬汁,香濃冶味,配sourdough 一流。Earl Grey chocolate,
Brewed在公司附近,原來已經開業兩年,竟然走漏了眼。

人多好辦事,馬上點了餐牌上想試吃的食物。

Earl Grey chocolate, houjicha latte ,Uji matcha latte 三款都是水準之作。

Earl grey tea 用了日式無印feel嘅茶具,彷彿身在日本的喫茶店。
以一間店面細小,只有三個大男孩,能夠推出水準不俗的出品,一定要再惠顧這用心的小店。
2022-09-20 1560 浏览
-{上環特式cafe🍵}🤤 Grilled Chicken Toast 🤤 ($98)塊sourdough好厚😂雞扒亦塊係好厚身嘅😎最有驚喜係底嘅hummus😋搖身一變變左中東菜🥳夾埋一齊咁食💯仲要有流心蛋😆👖褲評: 8.3/10🤤 Spreadable Pork Sausage Cream Orecchiette🤤 ($128)肉醬幾辣好惹味 有啲似星馬菜嘅味道☺️不過覺得貓耳朵份量可以多啲啲~👖褲評: 7.5/10🤤 French Toast with Marshmallow 🤤 ($88)有啲蛋香😉吐司烤得脆脆地🤓有三嚿熱溶棉花糖拉絲十級邪惡😆側邊有啲青提 藍莓同開心果粒配搭🥰👖褲評: 8/10🤤Hojicha latte🤤 ($42)焙茶味夠香 回甘嘅感覺都有☺️拉花都靚😙不過冇俾到匙羹搞拌有好多粉沈澱左飲唔倒🥹👖褲評: 8/10環境好舒服😌好有假日嘅感覺🙌整體食物質素好好😉值得再黎😇性價比: 7/10服務: 7.5/10環境: 8.5/10🚩 Brewed 🚩地址: 上環禧利街27號富輝商業中心地下E號 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai
{上環特式cafe🍵}

👖褲評: 8.3/10

👖褲評: 7.5/10

👖褲評: 8/10

🤤Hojicha latte🤤 ($42)

👖褲評: 8/10

環境好舒服😌好有假日嘅感覺🙌整體食物質素好好😉值得再黎😇

性價比: 7/10
服務: 7.5/10
環境: 8.5/10

🚩 Brewed 🚩
地址: 上環禧利街27號富輝商業中心地下E號

#fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai上環 #fuudjaicafe
Grilled Chicken Toast
French Toast with Marshmallow
Hojicha latte
Grilled Chicken Toast
French Toast with Marshmallow
Hojicha latte
  • 棉花糖焗法式西多士
  • 意大利辣肉醬貓耳朵
  • French  toast  with  marshmallow
📍上環 𝚂𝚑𝚎𝚞𝚗𝚐 𝚆𝚊𝚗❝高質既特式cafe🤤☕️會回頭❤️✨中東香雞肉sourdough🐔棉花糖丹麥西多士🍞❞Cafe食黎食去個d野…都係個句 如果我會去既話 相信係因為我覺得佢有特別既菜式/feel到有心機❤️食完仲要覺得高質推介既話 就真係做到stand out左啦!✨呢間cafe我推介‼️坐得舒服好chill😌黎開呢邊都會想回頭試埋其他菜式!✌🏻🍳香烤雞肉多士 $98 (4.5/5)先講sourdough好高質!🍞厚身✌🏻中間軟綿濕潤 外邊硬脆 帶點麥香🌾雞肉好juicy🐔以啤酒醃製好惹味 帶點中東香料味😍除左太陽蛋🍳最底有hummus! 點sourdough一流❤️想試埋其他toast款!🍝意大利辣肉醬貓耳朵 $128 (4/5)Nduja cream sauce辣辣地🌶好creamy又有芝士鹹香 好惹味🤤每粒貓耳朵都沾滿醬汁 意粉質地夠al dente煙韌😋🍞棉花糖焗法式西多士 $88 (4/5)以丹麥酥多士做既french toast! 好酥脆 中間浸滿蛋漿唔乾😍帶點玉桂味🤤配半融既棉花糖又唔錯 幾特別!☁️🍂𝐇𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $42 ꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶
📍上環 𝚂𝚑𝚎𝚞𝚗𝚐 𝚆𝚊𝚗
❝高質既特式cafe🤤☕️會回頭❤️✨
中東香雞肉sourdough🐔棉花糖丹麥西多士🍞❞

香烤雞肉多士

🍳香烤雞肉多士 $98 (4.5/5)

意大利辣肉醬貓耳朵

🍝意大利辣肉醬貓耳朵 $128 (4/5)

棉花糖焗法式西多士
🍞棉花糖焗法式西多士 $88 (4/5)

🍂𝐇𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $42

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Brewed
上環禧利街27號富輝商業中心地下E號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_上環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
2022-08-27 207 浏览
上環的高質咖啡店假日的下午時分到達Scone 應該很受歡迎三點幾以經賣晒卷蛋或其他款式的蛋糕都sold out 但下午茶應該要選甜的所以點了棉花糖焗法式西多士配雲呢拿雪糕三款醬可供選擇~朱古力、士多啤梨或楓糖選了楓糖漿生果同果仁配料也很多多士是danish toast的款式口感鬆脆 很重牛油香味溶溶哋嘅棉花糖加埋雲呢拿雪糕味度剛好不會過甜呢間cafe是選用頂級的磨豆機EK43應該很專業Dirty啡味重奶味唔重👍🏻漸層分明質感幼滑Flat white 相比之下冇Dirty咁出式
上環的高質咖啡店
假日的下午時分到達
Scone 應該很受歡迎
三點幾以經賣晒
卷蛋或其他款式的蛋糕都sold out

但下午茶應該要選甜的
所以點了棉花糖焗法式西多士配雲呢拿雪糕
三款醬可供選擇~朱古力、士多啤梨或楓糖
選了楓糖漿

Flat  White

棉花糖焗法式多士
  • 棉花糖焗法式西多士
2022-08-23 563 浏览
🌟Crab tartare 🦀 $158 (9/10)意外地還有蟹膏 份量也蠻多 另外配上柚子汁 吃起來更有鮮味 蟹肉跟芒果埋青瓜這些清新的配料很搭 以前也吃過蠻多crab tartare 通常都是鹹食 甜的我還是第一次吃到Shashuka (small) 🍲 $88 (8.5/10)第一次吃到這種菜式 看到蠻多人推薦的一款 一共有兩個size 小的比較適合一到兩個人吃 大的就比較適合三到四個人分享 這次我們就點了小size 一共有三塊sourdough 可以沾上番茄醬 中間還有隻流心蛋 吃起來有點像蕃茄肉醬 雖然餐牌上寫的是小辣 但連我這個不能吃辣的也吃不出來 哈哈 Mocha (iced) ☕$54 (8/10)巧克力的味道比較重 還吃到一點巧克力顆 不喜歡重咖啡味道的朋友可以點這個🌟Prana chai latte (iced) ☕ $54 (9/10)這杯latte做得蠻不錯 平常我蠻怕點iced chai latte底部會有還沒完全融化的粉末 但這一杯是及格的 另外這杯咖啡本身已經包了oat milk 因為奶味比較淡 所以chai tea 的味道更突出OVERALL: 大推薦
🌟Crab tartare 🦀 $158 (9/10)

Mocha (iced) ☕$54 (8/10)

OVERALL: 大推薦🤩 (9/10)
這家cafe的座位不多 大概只有10多個位子 特比是假日 會坐得比較擠 但食物的選擇蠻多 而且都是一些特色菜 週末大概兩點已經full house了 因為這家不能提前預約 最好早一點來 當天很幸運 等了5分鐘就有位子了

🌟為推薦
Crab  tartare
Shashuka
  • Prana  chai  latte
2022-08-04 203 浏览
Been here twice over the past few weeks, and the food and coffee have been really nice and consistent.The quality of food, taste, presentation, and overall experience was perfect. The staff are friendly and the decor is relaxing.Had the breakfast, Grilled chicken and dirty coffee. Also had the Mushroom toast and dirty coffee for the second visit.

早餐
  • Dirty
2022-08-03 231 浏览
Brewed 上環 @brewed.hk .減脂完畢 外食又可以盡情進行啦😂喂.. 講笑.. 純粹今日陪太子讀書👩🏻 過上環陪大幫手lunch黎到呢間之前一直都想試試嘅cafe.1. 香烤雞肉沙律 Signature grilled chicken salad $989.5/10.喂.. 呢個沙律好好味..雞肉嘅部分 雖然份量未去到話超多.. 但已經好可觀..肉質方面 以「雞扒」肉黎講唔算特別juicy 嫩滑.. 但厚身重點係入味 皮脆 🤤但我會覺得呢個沙律高質在於佢成個味道配搭同主題面頭嘅牛油果蓉配合開心果碎粒真係無得輸.. 沙律菜新鮮 爽脆但畫龍點睛的係佢嘅 紅菜頭蓉 完全彌補有d沙律dry嘅問題😌同埋 味道係好多元滿足我醬汁其實另上 根本都無點過已經覺得好夠味 好滿足🫡卡路里係有計算埋呢個汁嘅..唔點嘅話可以去除 30kcal.2.蒜油大蝦多士 $1089.1/10.大蝦係真係誠意十足 大隻 新鮮 彈牙 滿足🫡酸種包的部分 就真的只是脆而已.. 無乜麥味可言.. 作為配料係ok.. 但單純話鍾意酸種包嘅你 就唔好太大期望啦😂微辣的鷹嘴豆泥配合些少檸檬醬 調味入味度ok 好味但佢嘅
Brewed 上環 @brewed.hk
黎到呢間之前一直都想試試嘅cafe
9.5/10
喂.. 呢個沙律好好味..
雞肉嘅部分 雖然份量未去到話超多.. 但已經好可觀..
重點係入味 皮脆 🤤
但我會覺得呢個沙律高質在於佢成個味道配搭同主題
同埋 味道係好多元滿足
我醬汁其實另上 根本都無點過
已經覺得好夠味 好滿足🫡
卡路里係有計算埋呢個汁嘅..
唔點嘅話可以去除 30kcal
會有些少偏油 自行注意🫡
3.香濃鮮茄意粉 $148
9.2/10
認真嘅.. 呢份意粉幾適合健人
滿滿嘅鮮茄醬 但唔係平時果種油膩嘅茄汁.. 係真係幾清爽足料嘅鮮茄配方🥹
所以入味 鮮甜 但不油膩..
味道滿足的.. 意粉條條分明.. 彈彈哋.. 但同平時食開嘅意粉相比 感覺幼些少 我個人幾鍾意..
大蝦同上述一樣 大隻 新鮮 誠意十足
就味道 份量 健人友好度
我覺得佢更勝一籌😂
但價錢方面就相比1/2 會貴些少
但cafe價錢其實係均真💰
飲品方面 +$20 可以叫熱飲
+$25 凍飲 (lunch set)
我哋就叫咗dirty & latte
真心嘅 都高質 值得呢個價錢🫡
btw 比較之下
大家係咪都幾驚訝卡路里macro的部分..
看似敵人的碳水「意粉」竟然同其他卡路里相若..
反而你以為最健康嘅「沙律」卡路里都唔係最低..
你以為有酸種包嘅碳水含量會很高
繼續一起享受食物
一齊學習享受生活🤤
阿門😂🫡
2022-08-01 150 浏览
You can just tell when a cafe is serious about their food 🍳😍.I am loving their new menu, which serves a variety of pastas, toasts and chicken 🐓 pastries! .Their pasta was al dente and coated with a delicious sauce that had dimensions to its flavour. .I went for their grilled chicken stew, which was just absolutely amazing! Incredibly satisfying and perfect with their slice of chunky sourdough (crispy along the edge and super fluffy at the centre!)😍.Can’t wait to revisit🥳🍝Orecchiette with spicy n

Can’t wait to revisit🥳

🍝Orecchiette with spicy nudja cream sauce HKD 128
🥘Grilled chicken stew toast HKD 118
2022-07-31 120 浏览
終於黎到呢間備受好評嘅Cafe!平日朝早黎到Brewed,獨霸窗口位好爽,加埋陽光好舒服好chill呢~ 好鍾意呢間cafe比平時嘅地舖高半層,望到街邊人來人往之餘,又唔會有眼神接觸。🍴Brewed除左有Benedict、蘑菇toast、大蜆意粉、雞肉沙律,仲有非一般嘅cafe food:北非焗蛋、慢煮鴨肉多士、鯷魚意粉等。星期一至五朝早黎到仲有breakfast set▪️北非香辣番茄焗蛋配酸種麵包 $88/smallShakshuka其實係中東地區嘅家常早餐~ 入面有唔少洋蔥、紅黃燈籠椒、番茄蓉、feta cheese、流心蛋。入口酸甜開胃,微辣惹味,香料味突岀但容易接受。篤穿隻流心蛋一齊食,口感滑溜。Sourdough烘得好脆!就咁食就偏乾韌,但蘸埋汁岩岩好。外皮香脆,麵包煙韌富麵粉香,索汁一流!好鍾意佢酸甜唔鹹,惹味得黎又覺得好fresh又light,叫個small一個人早餐食岩岩好 (之前食過有間好鹹好重口味)▪️伯爵茶朱古力 $45/Hot有拉花嘅朱古力!入口伯爵茶味濃郁,朱古力再慢慢跑岀。甜度適中,係以伯爵茶為主角嘅一杯,略嫌口感唔夠順滑,飲到少少茶粉。
終於黎到呢間備受好評嘅Cafe!

▪️北非香辣番茄焗蛋配酸種麵包 $88/small
北非香辣番茄焗蛋配酸種麵包

北非香辣番茄焗蛋配酸種麵包

▪️伯爵茶朱古力 $45/Hot
伯爵茶朱古力

2022-07-29 83 浏览
成日都好想試吓北非焗蛋😚呢到嘅北非香辣番茄焗蛋 材料都幾豐富✨除咗有流心雞蛋🥚仲有番茄蓉🍅芝士🧀三色椒🫑洋蔥🧅再配埋個外脆內煙韌嘅酸種麵包 沾晒汁 酸酸甜甜帶辣 都幾開胃❣️
2022-05-30 201 浏览
法式西多士就食得多 但係佢地呢度最特別嘅係 係用咗丹麥多士嚟整!所以食落更加香脆 而且仲好香牛油味🧈同埋比一般更加清甜!棉花糖焗法式西多士 面頭仲有超級邪惡嘅煙花糖 再加埋個楓糖漿一齊食 真係好鮮甜!!
𓊔 𓊔Brewed是我經常到訪的cafe。很簡單,因為食物超高質素。畢竟客人回頭,食物是最最最決定性的因素。常常在想,Brewed的食物那麼多元化,又炒又煎,怎麼小小的open kitchen,但是都沒有太大油煙?告訴大家,他們的廚房是有魔法的。今次再訪,他們又有新菜式了!𐜨 Slow Cooked Duck Ragu Tagliatelle 香濃慢煮鴨肉闊條麵鴨肉與蔬菜慢煮成香濃肉汁,闊條麵非常掛汁,與軟嫩鴨肉絲一拼入口,很滿足的一道菜。𐜨 Garlic Prawn Toast 蒜油大蝦多士以home made蒜油烹調大蝦,大蝦每隻都超大隻爽口。酸種麵包多士沾上蒜油和鷹嘴豆泥,很香口惹味。𐜨 Shakshuka 北非香辣蕃茄焗蛋配酸種麵包經過改良後的無肉版本更貼近傳統風味,酸酸辣辣非常開胃,最適合夏天吃。𐜨 Passion Fruit Pomegranate Soda 百香果石榴梳打用上新鮮果肉自家調配果漿,淡淡柑橘香味,很fresh! 𐜨 Earl Grey Chocolate 伯爵茶朱古力驚喜之作。朱古力的濃和伯爵茶的香配合得剛剛好,完美比例。𐜨 Affogato夏天必點的Aff
𓊔 𓊔
Brewed是我經常到訪的cafe。
很簡單,因為食物超高質素。
告訴大家,他們的廚房是有魔法的。
今次再訪,他們又有新菜式了!

𐜨 Garlic Prawn Toast 蒜油大蝦多士

Garlic Prawn Toast 蒜油大蝦多士

𐜨 Shakshuka 北非香辣蕃茄焗蛋配酸種麵包

Shakshuka 北非香辣蕃茄焗蛋配酸種麵包

用上新鮮果肉自家調配果漿,淡淡柑橘香味,很fresh!

𐜨 Earl Grey Chocolate 伯爵茶朱古力
驚喜之作。朱古力的濃和伯爵茶的香配合得剛剛好,完美比例。

Earl Grey Chocolate 伯爵茶朱古力
Earl Grey Chocolate 伯爵茶朱古力  + Passion Fruit Pomegranate Soda 百香果石榴梳打

𐜨 Affogato
夏天必點的Affogato,看著澆上Espresso的雪糕,暑氣全消!
𓇥 ☄︎

Garlic Prawn Toast 蒜油大蝦多士
Earl Grey Chocolate 伯爵茶朱古力
Affogato
2022-03-31 370 浏览
呢間上環小店bookmarked 好耐,但一直未有時間🥺 上星期終於可以一試😋發現自己來得太遲!錯過呢間咁好味嘅餐廳🍴當日特登早起身,11:30~到餐廳,打算避開繁忙時間。友人點咗杯Mocha☕️佢話味道偏苦,但尚可接受👌🏼我就點咗杯Earl Grey Chocolate 🍫 真係好有驚喜!😻我未試過飲過一杯咁濃嘅伯爵茶味!會愈飲愈想繼續,但因為食完都飽飽地,實在飲唔落,陣間講下點解😹另有餐廳俾客人自行斟水&拎餐具,所以無收10% 服務費,我11點左右想叫12:00lunch hour 嘅嘢食,職員都好有禮貌回應,因為我都怕唔啱規矩,我話我可以等到12:00先嗌,職員都話唔緊要,仲問我想幾時上,真心覺得服務好好👍🏼👍🏼我終於明白點解有foodie 將  列做佢心目中第一位cafe🤩連食物質素都好正😋圖三係早餐menu可以見到,雖然話早餐,但相當濃味,都有辣味,好彩我當佢lunch咁食,裡面啲雞肉好滑!汁同塊toast 都夾,我覺得啲雞肉正過塊toast 🤪另一款都係辣肉意大利醬貓耳朵,上面灑咗一層芝士,不過友人唔好芝士,所以大部分貓耳朵都係我食晒😬正!嘢食極度新鮮,即叫即煮,好鍾意個熱度

另一款都係辣肉意大利醬貓耳朵,上面灑咗一層芝士,不過友人唔好芝士,所以大部分貓耳朵都係我食晒😬正!嘢食極度新鮮,即叫即煮,好鍾意個熱度,會推薦朋友黎食🥶

最後想講呢度自助斟水嘅水係檸檬水,食完濃味嘅嘢真係可以fresh
一 fresh😚

餐廳環境:適合同朋友黎吹水食飯,裝修偏向木色系、簡約設計。有廁所👍🏼

餐廳位置:鄰近上環地鐵站,地點方便👍🏼地鋪,只須行幾級樓梯(畢竟上環都係依山而建,店鋪係斜路上面都正常)

餐廳消費:250~(兩人,不加一)
2022-03-27