2023-08-14 113 浏览
食開灣仔、中環Burger Joys覺得幾OK。西營盤哩間之前都幫襯過一次,覺得還可以。今次再幫襯真係後悔。個包乾憎憎無得幾多滴醬,個patty又鹹到咩咁,搞到我忍唔住自己加茄汁。第一次食到咁難食嘅漢堡,連麥記都不如。$99一個最普通嘅牛肉漢堡,一D 都唔值。唔講真係以為係同Burger Joys share舖間Lucky Smxxh出品嘅$50包。整D咁嘅嘢比人食真係做壞晒Burger Joys個名。我估都應該無下次,睇下仲做到幾耐。
外卖自取
2023-05-24 210 浏览
自從老麥同老鄉雞偷工減料又貴又唔好食質素每況愈下拒絕幫襯之後,已經好少食漢堡飽同薯條.雖然以前已經唔多幫襯!今晚女友小熊出差上環,就約我落去西環嘅 Burger Joys 開餐.係灣仔幫襯過一次質素滿意,所以今次嚟西環分店好放心幫襯.今次點芝士味薯條同蒜香味薯條,芝士漢堡同魚柳包.魚柳包係足一塊芝士,老麥嘅魚柳包得半塊芝士咋! 而枱上嘅魚柳包魚柳炸得啱啱好外層香脆內裡有肉汁 Juicy,沙律汁夠多,咬落去好複雜,又有麵包軟綿又有生菜洋蔥脆口又有沙津汁帶少少酸.芝士漢堡塊牛肉漢堡夠厚足料,牛肉 Juicy 再加上惹味芝士一同入口,滿足!薯條分量足,食薯條已經飽肚一半,最特別係蒜香薯條,感覺蒜蓉係生蒜泥,一上枱蒜味已經撲鼻而來,再加上兩個足料份量大嘅漢堡包,晚飯都唔洗食.蒜香雞翼亦都係足料之作,用嘅係D比較大隻嘅雞翼,唔似D什麼老鄉雞用D瘦雞雞翼,甜中帶酸又有輕微辣味,夾自己唔食辣口味.原本想點洋蔥圈,但係兩個包實在太足料,再加埋薯條,已經頂肚,唯有下次再叫洋蔥圈!

雖然以前已經唔多幫襯!

係灣仔幫襯過一次質素滿意,所以今次嚟西環分店好放心幫襯.

今次點芝士味薯條同蒜香味薯條,芝士漢堡同魚柳包.

芝士牛肉漢堡
蒜味薯條
蒜香雞中翼
芝士牛肉漢堡
蒜味薯條
蒜香雞中翼
2023-05-15 876 浏览
間中行行吓街都會想食burger ,但係又唔想食每個地方都會有一間喺你附近嗰啲牌子,咁啱行過見到一間隱世小店🤩,諗都唔諗就入咗去🤣。Single Burger🍔 同一樣食開嘅burger 唔同,不論係包嘅質感,蔬菜嘅新鮮程度,牛肉嘅質感唔同肉汁,厚度,都唔一樣😋。食落真係唔同,所以點解見到要即刻試試👍。Fish Burger試完個牛堡,點可以唔試埋個魚堡😋,除咗本身個包同配料都好食之外,魚堡個魚做得金黃脆口,陣陣香味飄出嚟👍,食落脆卜卜不得了,魚🐟唔會有雪味,咬開仲有煙出👍👍。Coconut Water + Garlic Fries薯條🍟食原味之外,都可以試下啲特色啲嘅味道,見佢鋪頭有garlic 味嘅薯條🍟,朋友都忍唔住話想試試,因為唔係度度有得叫。食落除咗本身香口脆卜卜之外,重garlic味令到薯條再升華咗去另一層次😋。Beer + French Fries真心食得burger嘅,一定會有薯條🍟,薯條唔單止脆卜卜,食落又好香口,所以配搭薯條嘅絕配必定係Beer🍻🍻🍻🤩🤣。配得啤酒,當然係食佢完美嘅薯條🍟,咁先夠原汁原味👍。

Single Burger

Fish Burger

Coconut Water + Garlic Fries

Beer + French Fries

配得啤酒,當然係食佢完美嘅薯條🍟,咁先夠原汁原味👍。

2023-04-15
  • 牛肉漢堡
  • 魚柳漢堡
2023-05-11 157 浏览
不嬲都知西環多嘢食,不過要星期五先可以多少少時間去遠啲食,今次都係同事帶我去依間漢堡包店 初初搵咗一輪,算係好顯眼嘅位置。可能過咗最多人嘅時間,入到去竟然一台客都冇,但係就不斷有啲外賣來取貨我有叫佢Cambo另外再加錢叫奶昔,有我最鍾意嘅曲奇奶昔我哋叫咗雞翼,漢堡包,同埋曲薯條,+2杯奶昔,加埋$300左右算係幾滿足嘅一餐,平時食開中上環,都係主要食碟頭飯茶餐廳為主,呢間啲風味漢堡包,麵包元素,塊扒都幾Juice!

初初搵咗一輪,算係好顯眼嘅位置。

我有叫佢Cambo另外再加錢叫奶昔,有我最鍾意嘅曲奇奶昔

今日好大雨,紅雨呀!梗係吾想行好遠去揾嘢食啦,於是就決定近近地就去屋企附近嘅漢堡包店食個lunch🍔呢家漢堡包店雖然細細間,係內街,但平時都見到好多人嚟堂食,同好多人叫外賣。我地叫左Sides ⭐️Melted Cheese Fries芝士薯條 $50(個芝士醬汁好濃郁,好味👍)⭐️Classic Buffalo Wings經典水牛雞翼$60 (6PCS/隻)(雞翼一啲都唔乾,仲好有肉汁👍)⭐️Burgers 🍔 漢堡Single Burger牛肉漢堡 $100(牛肉漢堡,材料十足,生菜洋蔥蕃茄配埋件厚身牛肉,麵包鬆軟,雖然個包好大個,但一啲都唔滯,可以成個食曬😆)⭐️DrinksMilk Shakes 奶昔Vanilla青草 $70 add on +$32 Kahlia咖哩酒)(奶昔就好特別,加左Kahlia 酒入去,味道好濃,正👍其實咁樣叫,都已經可以食到好飽,好滿足啦🤗

我地叫左Sides
⭐️Melted Cheese Fries
芝士薯條 $50
(個芝士醬汁好濃郁,好味👍)

⭐️Classic Buffalo Wings
經典水牛雞翼$60 (6PCS/隻)
(雞翼一啲都唔乾,仲好有肉汁👍)

⭐️Burgers 🍔 漢堡
Single Burger
牛肉漢堡 $100

⭐️Drinks
Milk Shakes 奶昔
(奶昔就好特別,加左Kahlia 酒入去,味道好濃,正👍

其實咁樣叫,都已經可以食到好飽,好滿足啦🤗
2023-05-07
  • 經典水牛雞翼
  • 牛肉漢堡
2023-05-06 91 浏览
Happy Friday lunch 同事們都會去遠啲搵好嘢食☺️今次我哋撇甩大伙兒,兩個人走到西環第一街嘅小巷 @burgerjoys 食漢堡包。店外有幅好靚嘅graffiti,全因幅塗鴉吸引到我眼球先搵到呢間隱蔽小店👀店舖雖小,但來頭不小!食完先知道,原來佢拎咗全球50間最佳漢堡店嘅第31位,係香港唯一一間上榜😱我哋去到已過咗食晏高峰時間,店內得我哋一台客,但係勁多外賣,只係10分鐘已經出咗2-3個外賣,利害利害😧見啲小食好吸引,我哋㨂咗一份漢堡combo 和雞翼。🐔經典水牛雞翼酸味較重配上搶口嘅辣,啱而家天氣濕濕熱熱做開胃小食。🐮芝士牛肉漢堡combo以前嘅經驗食完漢堡包都覺得好膩,但呢度嘅份量剛剛好而且食完係好滿足,唔會有種油膩感。佢哋用嘅麵包係軟熟型,食落好舒服,容許我用入口即溶嚟比喻🫶🏻又係食完先知,麵包係由米芝蓮得獎主廚Michael Gillet提供嘅特別配方製作😳👍🍟扭扭薯條扭扭薯條炸得非常之好,唔會油淋淋,紙盤都無吸收多餘嘅油漬👍🥤曲奇和草莓奶昔同事飲曲奇味,佢話係完全係佢鐘意嘅奶昔味道。我要咗草莓味,好似食緊雪糕咁😄
見啲小食好吸引,我哋㨂咗一份漢堡combo 和雞翼。

🐔經典水牛雞翼
酸味較重配上搶口嘅辣,啱而家天氣濕濕熱熱做開胃小食。

🐮芝士牛肉漢堡combo

🍟扭扭薯條
扭扭薯條炸得非常之好,唔會油淋淋,紙盤都無吸收多餘嘅油漬👍

🥤曲奇和草莓奶昔
2023-04-25 81 浏览
🔸Single burger ($100) 😋3.5/5看著menu有點點下不了手,burger單價已$100。雖說美味的,肉身沒想像中厚,但有肉汁的,芝士很香口,可是算不上很有特色。朋友點的加了maytag blue cheese (+$14),再跟餐有汽水 (+$42),再加melted cheese fries ($12)。加著加著快感$200了,不過說是好吃的。Menu上的milk shakes是很吸引的,但是看見$70,我卻步了。環境:🖼️🖼️店舖較細,吃飯時間人滿多。服務: 🤗🤗🤗正常,當時只有1人打理,如果客人多可能食物要等。✴️總結:因為在西營盤地段,物價較貴。好吃,可以一試,但burger來說,附近也有很多其他選擇。
🔸Single burger ($100) 😋3.5/5

環境:🖼️🖼️
店舖較細,吃飯時間人滿多。

服務: 🤗🤗🤗
正常,當時只有1人打理,如果客人多可能食物要等。

✴️總結:
2023-04-18 76 浏览
其實好耐之前都有食過,印象中係一間好好食既burger,隔左幾年再食返,好似轉左人咁,不過都依然好食!· 芝士牛肉漢堡 $110 + combo $42我覺得整體上個包都幾豐富幾好食嘅,個包有酸瓜有洋蔥有生菜有牛肉漢堡扒,雖然係叫芝士但芝士味比較淡,同埋個漢堡扒就鹹左少少,不過值得一提嘅係個漢堡包係新鮮即做,拎起手熱辣辣,個包係脆脆地,醬汁幾match另外combo就係薯粒,啱啱炸起,份量都足夠,1份2個人食都啱啱好!!!· MILKSHAKE (combo) + $32叫左cookie and cream flavor,覺得正正常常,甜度都OK~· 雞肉漢堡 $90成個burger都熱辣辣,雞肉都好出色好juicy~~ 個包唔似連鎖個啲咁,係好鬆軟!!至於服務方面,可能我地啱啱入去嘅時候得一個員工,無論整定order,所以會有啲慢,但之後有多一位員工番就翻快啲,我覺得啲人都係幾nice~因為我同朋友叫左兩個漢堡包share,問佢可唔可以幫我地分一半,佢地都肯幫手🍽 Burger Joys | 西營盤📍 西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖

· 芝士牛肉漢堡 $110 + combo $42

· MILKSHAKE (combo) + $32

· 雞肉漢堡 $90

🍽 Burger Joys | 西營盤
📍 西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
2023-03-21 146 浏览
喺中西區同小朋友打完籃球覓食,又去返呢個老地方。座位唔算多,但貪佢喺市區入邊,又有寧靜嘅空間。食物嘅選擇同以往一樣,冇特別大轉變。最欣賞佢嘅Combo ,唔一定要係薯條,你可以揀薯堡、洋蔥圈或者扭扭薯條。我哋叫咗一個牛肉漢堡Combo ,要扭扭薯條同Zero;另外一個要咗芝士牛肉漢堡。佢所有嘢都係即叫即整,所以薯條勁脆,個包外脆內軟,熱辣辣,舊漢堡夠Juicy,而洋蔥、生菜同蕃茄都好新鮮,所以一口咬落去都好Fresh,唔會話好油膩。另外,想欣賞佢嘅包裝,好細心,就算漢堡好厚好大個,都唔使擔心整污糟對手。下次有機會試埋佢嘅雞翼先。
喺中西區同小朋友打完籃球覓食,又去返呢個老地方。

座位唔算多,但貪佢喺市區入邊,又有寧靜嘅空間。

食物嘅選擇同以往一樣,冇特別大轉變。

下次有機會試埋佢嘅雞翼先。
2023-03-16 114 浏览
⌂ 西營盤Burger Joys西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖(到訪分店)灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖星期一至日 11:30 - 21:30· 牛肉漢堡+ 洋蔥圈 $99· 芝士牛肉漢堡 + 薯堡 $109· 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)𖧷 設有加一𖧷 Lunch set 逢星期一至五 11:30 - 14:00供應︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜網民票選亞洲第五漢堡゜・*西營盤Cafe就聽得多啦,原來係隱蔽嘅街巷有間漢堡包店?!同朋友一齊去,傾得太忘我,差啲Miss咗間鋪都唔知添ヽ(‘ ∇‘ )ノ間鋪細細地大概得10個位到! 見佢哋應該係做外賣居多~今日兩點到一個客都無(゜▼゜*) 靜靜地咁聽住餐廳播嘅歌再同朋友Chill住食嘢~ 完美嘅下午 (ृ´͈ ᵕ `͈ ृ )而且廚房Open Kitchen,可以望到廚師煮緊咩!同埋Staff 嘅態度都好好! 最值得讚嘅位係個包裝同其他餐廳嘅唔同,勁User friendly 唔單止可以一眼睇到晒個包入面有咩餡料,仲可以攞上黎食仲唔洗擔心整污糟手嘅衛生問題添~西營盤諗唔到有咩好嘢食又想去靜靜地嘅地方就嚟B
⌂ 西營盤
Burger Joys
西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖(到訪分店)
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
星期一至日 11:30 - 21:30

· 牛肉漢堡+ 洋蔥圈 $99
· 芝士牛肉漢堡 + 薯堡 $109
· 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)

𖧷 設有加一

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
*・゜網民票選亞洲第五漢堡゜・*
間鋪細細地大概得10個位到! 見佢哋應該係做外賣居多~
今日兩點到一個客都無(゜▼゜*)
西營盤諗唔到有咩好嘢食又想去靜靜地嘅地方就嚟Burger Joys 啦~

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
๑ 牛肉漢堡 $99
見到餐廳寫住話係採用美國安格斯牛肉,以及紅酒與牛油烹調成漢堡肉,而且個包係Brioche bun是由米芝蓮主廚特調,真係同其他快餐店無得比(#´ᗜ`#)睇住廚師新鮮滾熱辣煮出黎( ˊᗜˋ)
個包極大舊!同埋勁鬆軟唔係啲又扁又細同硬彬彬嘅包,超級好食.ᐟ‪‪.ᐟ
而入面就有牛肉、番茄、洋蔥、生菜,仲有酸瓜,但我同朋友都走咗! 酸瓜打咩!!!

๑ 芝士牛肉漢堡 $109
朋友就嗌咗呢個包~
而套餐就係包一份小食同嘢飲
呢個價錢又食得飽肚黎講性價比好好!

๑ 洋蔥圈 (套餐加配)

๑ 薯堡 (套餐加配)
推薦嗌薯堡ヽ(‘ ∇‘ )ノ
超大份,我哋兩個女仔都食唔晒Orz

๑ 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)
朋友話漢堡包就係要配奶昔,係健康同減肥兩個選擇入面,我哋揀咗卡路里超標!但好滿足!勁Creamy好好飲꒰ᐡ´т ‧̫ т ̀ ᐡ꒱♡

2023-03-16
  • 曲奇奶昔
2023-03-13 98 浏览
我哋呢幾個星期都好深歸🤣秘撈完畢又好攰,我同我的他心思思想食burger,就喺屋企附近嘅Burger Joys外賣burger返去食啦🥰之前已食過幾次😋所以一嚟到已好快睇啱食乜,簡單點了Cheese burger、Single burger,其中一個轉Combo🍟🥤+$42。因為餐廳係即點即制,但店員好好咁同我哋講要等15分鐘左右,所以我哋去附近行一陣先👫15分鐘後返嚟,真係剛剛攞得👍👍Cheese burger $110。一啖咬落去,熱辣辣㗎😍等15分鐘都好值得🤣個包外皮香脆內裡鬆軟,牛肉漢堡好厚好juicy,又濃牛肉味,加埋洋蔥、番茄、生菜、熱溶芝士,超級好味滿足😍Single burger $100。只係無咗1塊芝士而已😝都一樣咁好味😋薯條都仲係好熱,竟然可以外脆、內煙韌,正啊😄做完嘢真係好攰,我倆能夠舒舒服服喺屋企享受咁美味嘅burger,真係好滿足😎

薯條都仲係好熱,竟然可以外脆、內煙韌,正啊😄

2023-02-25
外卖自取
🍔芝士牛肉漢堡-漢堡包是用牛油微微烘烤過的很香~ 面包又酥又軟 肉餅充滿了肉汁 配菜好新鮮有洋蔥、番茄、酸瓜、生菜和芝士片 份量又大又好吃😋難怪可以得全球50大漢堡排名!🍟薯條-薯條是細薯條 很脆 不過要蹭熱吃!🥔薯堡- 外酥里嫩 像迷你版harsh brown 份量很足一個人完全吃不完!

🍟薯條-薯條是細薯條 很脆 不過要蹭熱吃!
  • 芝士牛肉汉堡
  • 薯堡
2023-02-15 877 浏览
小時候面對麥當勞漢堡包覺得係人間美食😌時至今日麥記既包已經滿足唔到我除左用上USDA認證既安格斯牛肉漢堡😝仲要係全球50大最佳漢堡店亦有所排名真係唔惹少🥹🙌🏻漢堡包賣相討好餡料表露無遺包裝乾淨衛生 由頭到尾都可以唔洗整污糟雙手🙌🏻👍🏻絕對值得一讚⍥ 芝士牛肉漢堡 ❙ $110 使用Brioche bun軟熟又有彈性烘過暖暖地 會提升好味指數🤤牛肉即煎 充滿肉汁油脂酸瓜 蕃茄 紫洋蔥 牛油生菜 仲有塊半溶芝士好滿足😋+$42 upgrade套餐 包汽水及薯條不過我同朋友都係愛「芝」人士🤣🤣所以又再+$12 轉熱溶芝士味薯條薯條比麥記更幼 微脆 要盡快食熱溶芝士非常澎湃 偏淡味😝如果唔係芝士海會浸稔晒薯條食到底少少輪盡 建議可以比支叉如果唔係手指就要浸落芝士海到🤭⍥ 雞肉漢堡 ❙ $90半煎炸雞扒大大塊 微脆唔油膩而且唔乾唔柴 好有肉汁👍🏻對我黎講 幾驚喜配料同芝士牛堡大同小異😌一樣係不死配搭要大大啖咬先開心😘
小時候

😌一樣係不死配搭
要大大啖咬先開心😘

• 雞肉漢堡
2023-01-13 93 浏览
約咗一個好耐冇見嘅朋友,趁住佢放假嚟到西營盤呢邊食lunch~佢之前已經話好想食呢間burger餐廳,今次終於有機會嚟試吓~芝士牛肉漢堡$110好大塊牛肉夾係中間,食落仲有芝士拉絲嘅效果~牛肉好Juicy,好多肉汁流出來!雞肉漢堡$90煎得好香嘅雞肉,好大個burger,夾住啲生菜🥬洋蔥🧅等等~醬汁好好味😋食落同樣有好多肉汁曲奇Mikshake $32有好多曲奇脆脆,面頭係雲呢拿雪糕🍦飲落覺得幾甜,不過都幾好飲香草Milkshake $32好香雲呢拿味~同樣有好多cream喺面,感覺好邪惡,但係好飲嘅洋蔥圈炸得好香脆嘅洋蔥圈🧅好大個圈圈⭕️食落脆卜卜,有淡淡嘅洋蔥味,幾特別薯條佢係自家製嘅薯條🍟卷卷扭紋狀,食落覺得好香好好味😋餐廳老闆同老闆娘都好好人~Lunch set大概$100,包burger,小食同飲品,幾抵食~

芝士牛肉漢堡$110

雞肉漢堡$90

曲奇Mikshake $32

香草Milkshake $32

洋蔥圈

薯條
佢係自家製嘅薯條🍟卷卷扭紋狀,食落覺得好香好好味😋

2023-01-12
2022-12-26 82 浏览
【人氣獲獎漢堡包店】《Burger Joys》今次要介紹曾經喺網上便獲得旅遊網站票選獲獎嘅人氣漢堡包店- Burger Joys ~鋪頭行傳統美式快餐店路線 ,雖然食物種類唔算多 ,但係以質量取勝貴精不貴多▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸Single Burger ($100) (Combo + $42)同坊間嘅美式快餐漢堡包店唔同 ,麵包明顯鬆軟好多 , 牛肉除咗juicy之外 ,亦都唔會太油膩 ,配埋醬汁一流!套餐入面薯條份量算係唔少~同埋都炸得幾好!!🔸Buffalo Wings ($58)Buffalo Wings個醬汁整得幾辣下~亦都非常入味! 如果唔係太食得辣,可能會有啲辛苦,不過係幾好食!!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️📍西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
【人氣獲獎漢堡包店】
《Burger Joys》

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

套餐入面薯條份量算係唔少~同埋都炸得幾好!!

🔸Buffalo Wings ($58)

[IMG.1]

設加一收費