2021-03-04 58 浏览
店舖以高枱高椅為主。店內提供多款漢堡,每款都好吸引,店主有照顧到唔食牛既朋友仔,可以選其他種類漢堡,例如:雞堡。我就鍾意食牛,所以一定揀牛堡。 店內有個自助角落,入面有醬料,手套,紙巾提供,食時更方便。 🔻招牌芝士漢堡 $65要食就食個最原始風味的牛堡,漢堡包即叫即製,大約等候8分鐘左右就有得食啦,漢堡肉厚身,牛味重,好juicy,芝士都用上2塊,令芝士味更出,另外仲可以追加自選漢堡套餐配料,低至$8。 食漢堡包點可以唔配汽水,所以我加了$33轉做套餐,套餐可選蕃薯條/洋蔥圈/肉醬薯條及罐裝汽水,我揀左個肉醬薯條,汽水夠凍,好滿足😋

店內有個自助角落,入面有醬料,手套,紙巾提供,食時更方便。

🔻招牌芝士漢堡 $65

2021-03-04
等候时间
8 分钟 (堂食)
2021-03-03 58 浏览
大角咀成條街都開滿食肆,今日好想食漢堡包見到間鋪頭細細裝修好簡約勝在有幾張枱座下,可以慢慢嘆下個包先😁鵝肝和牛漢堡:重點就更係鵝肝啦⋯⋯佢地加左酸甜醬汁中和左所以咬落去個漢堡時一d都唔油,和牛唔使講就更係正正正,兩樣加埋啱啱好非常之夾,麵包仲整到小小脆好正👍🏻👍🏻👍🏻脆炸黃金拉斯芝士條:炸到熱辣辣一咬開就拉到長長一條絲出來,鐘意食芝士嘅朋友唔好錯過喇😍洋蔥圈🧄炸得好脆一個個圈好香口。

洋蔥圈🧄炸得好脆一個個圈好香口。
鵝肝和牛漢堡
洋蔥圈
脆炸黃金拉斯芝士條
2021-03-02
用餐时段
2021-02-23 57 浏览
呢間漢堡店好似好出名咁,有日行街途經見冇人排隊就諗住試下。我揀咗食和牛漢堡,唔想食薯條咁飽滯就轉左蕃薯條,另外仲有罐可樂送。個包熱辣辣食幾好味,幾多肉汁,美中不足係有啲筋。番薯條幾甜。
2021-02-20 50 浏览
餐廳:Burgerman地區:大角咀地址:大角咀埃華街95-97號地下日期:15/2/2021時間:17:30人數:2人 等位: 0mins 價錢: $102今日係旺角行完街係晚市前半個鐘去左大角咀食漢堡包🍔呢間Burgerman既漢堡包款式好多,今次就試咗佢嘅推薦嘅和牛漢堡再加$20配薯格同汽水,總共$102。佢哋嘅漢堡即叫即整,等咗大約7-8分鐘就上餐,佢嘅和牛非常之Juice👍🏻係真和牛,一咬就爆曬啲汁出嚟😋而且佢嘅包皮都幾脆搭配埋佢嘅醬汁食落真係好搭好出色👍🏻而佢嘅薯格都唔錯而且有蕃茄醬同沙律醬可以自己加。今次食嘅呢間漢堡包店可以話係我食過之中排前三名,味道出色、份量夠值對值得呢個價錢👍🏻
餐廳:Burgerman
價錢: $102

2021-02-15
  • 和牛漢堡
2021-02-18 62 浏览
今天經過burgerman店,臨時起意買份漢堡試食下!!呢間店嘅店鋪做成開放式廚房,收銀同廚房分開,衛生做得足足!!店裡唔會感覺擁擠,想堂食都大把位!!我點左一份至尊漢堡-$95,足足有八層,因此有個好特別嘅別名叫「食肉獸」!!兩層漢堡扒都採用美國安格斯牛肉製成,牛肉新鮮,多汁又厚!!兩層牛肉中間夾著芝士,香炒洋蔥絲,番茄片,咬一啖,好享受,香而唔鹹!!唔好忘記左,總有一塊煎蛋和煙肉,如果覺得唔夠味,可以牛肉加埋煎蛋煙肉一起食!!麵包好鬆脆,單食都可以!!一個漢堡都夠一個人食,而且係好飽!!真係抵食!!
2021-02-17 91 浏览
大年初四無年拜 晚餐落樓下周圍搵下野食就決定食Burgerman舖面只有15人座位到全部都係bar檯高櫈因為最近無得堂食 所以都有人係外面等外賣Burger價錢由$58-$140可加$20配薯條/薯格/沙律 + 汽水可加$33 配蕃薯條/洋蔥圈/肉醬薯條 + 汽水最後就叫左一個牛油果軟殼蟹漢堡配薯格一個特級黑松露和牛漢堡配肉醬薯條牛油果軟殼蟹漢堡配薯格軟殼蟹大過個包 包面應該烤左陣脆脆地食落口唔太油膩 粉亦好薄 炸得好靚配埋牛油果 蕃茄 沙律醬同生菜 Perfect~而薯格/洋蔥圈喺其他店其實都好難搵到所以呢間有咁多選擇 我覺得真係好唔錯而另一個特級黑松露和牛漢堡配肉醬薯條黑松露非常多 肉亦非常juicy再配上煎蛋及芝士 中和返黑松露既濃味咬落去味道岩岩好而薯條本身比較乾身 唔點茄汁而配肉醬肉醬可以再多d汁 因為而家感覺係多肉少醬有d難點黎食既感覺食完有種罪惡感 因為好似太多肉XDD整體唔錯 可以再encore外賣既質素亦無下降 下次可以再外賣
大年初四無年拜 晚餐落樓下周圍搵下野食

最後就叫左一個牛油果軟殼蟹漢堡配薯格

一個特級黑松露和牛漢堡配肉醬薯條

軟殼蟹大過個包 包面應該烤左陣脆脆地

食落口唔太油膩 粉亦好薄 炸得好靚

配埋牛油果 蕃茄 沙律醬同生菜 Perfect~

而薯格/洋蔥圈喺其他店其實都好難搵到

牛油果軟殼蟹漢堡
特級黑松露和牛漢堡配肉醬薯條
特級黑松露和牛漢堡
2021-02-11 58 浏览
年三十朝早都要上堂,放學之後趕住返屋企準備團年飯,所以要食個quick lunch🏃🏻‍♀️食快餐就最快,所以上網搵吓邊間近我又好食,見到呢間 @burgermanhk 係香港top 10 burger,咁就一於食好啲,嗌個靚包試下!🤑🍔 招牌芝士漢堡 $65原本想食丹麥藍芝士漢堡,不過賣曬🥲 咁就簡簡單單食個原汁原味嘅漢堡包啦,更加試到餐廳嘅基本功!皮烘得好脆,牛肉勁juicy好厚身,牛味好出,而且一邊咬一邊滴汁🤤 芝士片都係濃味👍🏻 個包都疊得幾高,難啲一啖食曬所有料😂套餐 +$20 有小食同飲品🥗 田園沙律就黎牛年🐮,咁就食下草啦🤣 份量都幾多,菜好新鮮,食到chop chop聲😂 配埋我至愛嘅麻醬同埋車厘茄,呢個沙律又健康有好食😋🥤 罐裝汽水我要左+C檸檬🍋 酸酸甜甜,好正!餐廳幾貼心,提供埋即棄手套,唔洗食到好狼狽👍🏻 Staff又幾nice~ 食完之後飽肚之餘又唔覺得滯😆💰$85

🍔 招牌芝士漢堡 $65

套餐 +$20 有小食同飲品

🥗 田園沙律

🥤 罐裝汽水
我要左+C檸檬🍋 酸酸甜甜,好正!

💰$85
2021-02-11 39 浏览
大角咀呢個地方雖然唔係好大,但係就隱藏着好多好嘢食😎上次嚟呢度食過韓國嘢,行過嘅時候比呢間外貌雖然唔係好突出嘅漢堡包店吸引住,可能係因為佢門口好大過霓虹燈😆早兩日冇咩野做又帶咗我細妹陪我嚟食漢堡包😆🍔 日本飛驒牛漢堡 $108餡料: 蘑菇、牛肉、芝士、雞蛋、翡翠苗平時食漢堡包多數都係夾生菜,今次夾翡翠苗都係第一次感覺幾新鮮,漢堡包烘得外脆內軟,牛肉厚身重牛味而且煮得啱啱好唔會過熟咬落仲滴緊肉汁出嚟🤤不過如果蘑菇可以炒香少少就更加好🙈整體上呢個包都唔錯,同埋我覺得成個漢堡包都好大個我同細妹一人一半都覺得好飽了😆
🍔 日本飛驒牛漢堡 $108
餡料: 蘑菇、牛肉、芝士、雞蛋、翡翠苗
放工後來到burgeroom,點左一個牛油果🥑軟殼蟹漢堡。兩位俊男係廚房即時製作,由於外賣單都比較多,都要等15-20分鐘。麵包夾着新鮮、 健康的牛油果果肉,仲有生菜、蕃茄!吾想又食牛肉漢堡可以試吓軟殼蟹!夠曬霸氣,麵包只能蓋住蟹身,蟹腳長到伸哂岀嗰包外面,畫面夠壯觀!炸至香脆酥化,而且不會好油膩,仲有少少蟹肉,我對佢簡直一見鍾情💘下次打算試下佢啲小食💕餐廳仲提供手套、紙巾🧻就算食得論盡,都吾洗怕🤣💕

麵包夾着新鮮、 健康的牛油果果肉,仲有生菜、蕃茄
!吾想又食牛肉漢堡可以試吓軟殼蟹!

餐廳仲提供手套、紙巾🧻就算食得論盡,都吾洗怕🤣💕
漢堡包店嘅型格紅磚牆相當吸睛,所有漢堡包即叫即製,如果唔係禁咗晚市堂食,可以坐低食都幾好😆外賣盒入面嘅漢堡用竹籤固定好,就算拎到番屋企都冇變形,仲係新鮮整好嗰時嘅靚樣🍔🍔和牛漢堡 配 有皮薯條🍟半溶嘅provolone cheese包裹住和牛漢堡扒,望見都流曬口水🤤和牛漢堡扒肉嫩多汁,一咬肉汁就流出嚟😋配料有炸洋蔥絲同豆苗,醬汁係日式芝麻醬,整體感覺都有啲日式style~始終係外賣拎番屋企食,薯條自然唔及即炸即場食咁脆口,但因為係粗身嘅有皮薯條,所以入面維持到薯仔實在嘅口感,而且薯條嘅份量都幾多,配套餐只係加$20,CP值高👍👍

🍔和牛漢堡 配 有皮薯條🍟
外卖自取
相約舊同事見面,她居位在大角咀,我便去找她。舊同事帶我去「Burgerman」,食店人流很旺,被它的漢堡所吸引,打算進入去外賣覓食。地理位置方便,有一份雅緻休閒,周末假日這裡十分墟冚,很多顧客前來捧埸,所以我和好友平日過來。整間店不算大,感更舒適,店內佈置優雅,感覺舒適,周圍添置了很多充滿風情的藝術格調。餐牌添置美食的圖片及價錢,每款價格相宜,未食巳吸睛,令我胃口大開。今次選了燒菠蘿雞腿漢堡,另加8元有煙肉,再加20元包括有皮薯條及汽水。燒菠蘿雞腿漢堡燒菠蘿雞腿漢堡,另加8元有煙肉,雞腿及煙肉嫩滑有嚼口,不會太多油膩,十分美味,燒菠蘿令人品嘗到鮮味,提升了味道很清新,令口感昇華,特別美味,我們都很鐘意。有皮薯條平時經常都會食有皮薯條,但這裡同一般的很不同,有皮薯條很脆好香口,外脆內熱,點上醬汁,口感豐富,齒頰留香,值得推介。汽水汽水方便,選擇了+C汽水,味道清香,吃得有點飽滯,最想喝汽水,中和之前的濃味食物,非常止渴,讓人回味。Burgerman 大角咀     地址:大角咀埃華街95-97號地下       相約舊同事見面,她居位在大角咀,我便去找她。舊同事帶我去「Burgerman

燒菠蘿雞腿漢堡

汽水

Burgerman 大角咀

2021-02-01
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2021-02-05 36 浏览
小妹近排想食少D牛 所以今次無簡最出名既牛反而試下燒菠蘿雞腿漢堡.▶️燒菠蘿雞腿漢堡$68 套餐+$20 (8/10)🍔🍟雞腿超大塊而且厚身炸皮薄薄一層 炸得香口但唔會油配合埋塊厚切菠蘿 超級JUICY🍍中和返個油膩感 成件事FRESH晒😌😌包皮有微微烘過 外脆內軟 但唔會硬 小妹好驚烘到硬框框個隻包皮🥖🥖好有驚喜另外套餐可以係有皮薯條/薯格/入面自選一款 仲有一罐汽水薯格略嫌咸左少少 落少D鹽就更好!希望下次可以堂食食到 更加滋味/🔺味道 ⭐⭐⭐⭐🔺性價比⭐⭐⭐⭐🔺可回頭🙆🏻‍♀️.🔎總結: 定價略貴 但份量質素絕對對得起價錢 外賣用紙盒包裝 竹籤固定 加上紙盒有氣孔設計好好💯 誠意用心十足💕💕
小妹近排想食少D牛

但唔會硬 小妹好驚烘到硬框框個隻包皮🥖🥖
好有驚喜

另外套餐可以係有皮薯條/薯格/入面自選一款
仲有一罐汽水
薯格略嫌咸左少少 落少D鹽就更好!
希望下次可以堂食食到 更加滋味

🔺味道 ⭐⭐⭐⭐
🔺性價比⭐⭐⭐⭐
🔺可回頭🙆🏻‍♀️
設計好好💯 誠意用心十足💕💕
2021-02-04
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
  • 燒菠蘿雞腿漢堡
2021-02-04 35 浏览
第二次吃這間本土漢堡包店了店內使用開放式廚房,收銀及廚房人手分開,食品非常衛生外賣需要加$2,勝在包裝夠堅固,油紙盒有竹籤固定漢堡包,又有餐具及厚料膠袋還有膠手套提供,完全不擔心會弄髒雙手,非常貼心至尊漢堡 - $95足足有八層,故有「食肉獸」之名兩層漢堡扒均由每日新鮮手打及採用了美國安格斯牛肉製成牛肉味自然新鮮又濃郁又多肉汁,口感更有層次再夾著芝士、香炒洋葱絲、蘑菇絲等煎蛋帶濃郁蛋香味及煙肉的油香酥脆感,更是錦上添花田園沙律及汽水 +$20沙律菜頗新鮮翠綠且份量多中間夾雜粟米粒、青瓜粒及車厘茄帶爽口感配美國蜜糖芥末沙律醬香甜不辣易入口
第二次吃這間本土漢堡包店了
店內使用開放式廚房,收銀及廚房人手分開,食品非常衛生
還有膠手套提供,完全不擔心會弄髒雙手,非常貼心

至尊漢堡 - $95
足足有八層,故有「食肉獸」之名
兩層漢堡扒均由每日新鮮手打及採用了美國安格斯牛肉製成
牛肉味自然新鮮又濃郁又多肉汁,口感更有層次
再夾著芝士、香炒洋葱絲、蘑菇絲等
煎蛋帶濃郁蛋香味及煙肉的油香酥脆感,更是錦上添花
田園沙律及汽水 +$20
沙律菜頗新鮮翠綠且份量多
中間夾雜粟米粒、青瓜粒及車厘茄帶爽口感
配美國蜜糖芥末沙律醬香甜不辣易入口
2021-02-03
2021-01-24 74 浏览
Burgerman是大角咀的人氣良心小店,以高質的漢堡抓住食客嘅心!依家冇晚市堂食,當然要去嗌個外賣支持下啦!和牛漢堡 $82配上炸洋蔥絲、日本豆苗、日式焙燒芝麻醬和意大利寶伐朗芝士的和牛漢堡,草飼漢堡肉入口軟綿而且爆汁,甘香的和牛牛脂味、濃郁的麻醬和芝士味在口中一併爆發,真係正到不得了!招牌芝士漢堡 $65Burgerman手打的牛肉漢堡,肉味濃香,配車打士芝是簡單經典又美味的組合!有皮薯條 & 罐裝汽水 +$20加廿蚊就有高質嘅薯條喇,厚切的有皮薯條又香又脆,係食Burger嘅良伴!

和牛漢堡 $82

招牌芝士漢堡 $65

有皮薯條 & 罐裝汽水 +$20
2021-01-19 79 浏览
收工去買外賣,今日食漢堡包,其實之前都已經食過Burgerman,但上次就係食佢個至尊漢堡,今次自己就是另外一樣野:大啡菇。佢呢度一個大啡菇漢堡包係$68,如果要買套餐嘅話就加$20 ,可以有薯條同埋飲品,由於我唔想太熱氣嘅緣故,所以我就揀咗樽裝水。可以講嘅就係,我覺得大啡菇比至尊漢堡更好食,因為佢非常多汁,而且個口感係非常軟綿綿,再加埋醬汁一齊食,食個包就好juicy。薯條都係新鮮炸起,所以大概要等10分鐘,但呢度啲薯條好粗,亦都好有口感,大大傳條。唯一美中不足嘅係,一大盤薯條只係得一包茄汁😅😅餐廳亦都非常貼心,準備咗膠手套🧤俾我哋食薯條,值得一讚。

餐廳亦都非常貼心,準備咗膠手套🧤俾我哋食薯條,值得一讚。
2021-01-16
等候时间
10 分钟 (堂食)