2022-08-07 454 浏览
最近又燃燒起一股burger癮,上網見最近呢間既burger店討論度幾高就特登黎試試!估唔到佢地都有幾多款burger可以選擇之餘亦撞正我喜好既secret burger!侯斯頓漢堡以澳洲安格斯牛肉漢堡配上脆煙肉,車打芝士,紫洋蔥,生菜,蕃茄及炸洋蔥碎.完全係一款相當重量級既burger,一啖咬落去已經充滿層次感.漢堡及香軟德黎面上既黑白芝麻粒令味道更香.內裏牛肉漢堡充滿肉汁,juicy得黎亦充滿牛香.配上特製帶點香辣感既醬汁及車打芝士令整個burger味道更濃厚.Special burger - 花生醬漢堡一上枱已經吸引住我呢位花生醬控!多到滿瀉又帶住粒粒花生碎既香滑花生醬好似瀑布咁流落到漢堡包底.花生醬超濃郁,香滑得黎又帶脆口感.同樣配上澳洲安格斯牛肉漢堡,脆煙肉,車打芝士,紫洋蔥,生菜,蕃茄.估唔到牛肉漢堡同花生醬既配搭可以咁夾.雖然食晒成個burger後真係捧住個肚出餐廳,但真係超滿足.薯格The best薯格!係我食過咁多薯格中最脆,拎上手又唔會好油膩既no.1!薯格帶點辛香感又惹味.

Special burger - 花生醬漢堡

薯格

用餐时段
2022-07-30 56 浏览
去開啟德探friend, 順德覓下食,見到有間burger好多幾正咁,就入左去坐~款式都幾多,仲有keto款同pasta. 我地叫左兩個burger, 其中一個跟餐配洋蔥圈同汽水~✨鵝肝安格斯漢堡 - 一望到就覺得juicy, 鵝肝入口即溶,安格斯牛啖啖肉仲有肉汁,難怪呢款係best seller😻✨漁夫之堡 - 我揀左走醬冇咁邪惡😂塊魚都幾大塊,外脆內滑,中間有蕃茄生菜balance下,唔會太膩😚✨洋蔥圈 - 好夠脆,份量都幾足,圈圈都幾大下🤩住附近真係可以周不時食下😜

✨洋蔥圈 - 好夠脆,份量都幾足,圈圈都幾大下🤩

住附近真係可以周不時食下😜
漁夫之堡
🖤🍔【 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫’𝐬 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐯𝐞𝐫 】🍔🖤 ⋄—————⧫♟⧫—————⋄𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫’𝐬 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐯𝐞𝐫 採用本地每天即製麵包,漢堡扒則使用100%美國安格斯牛肉及澳洲和牛,脂肪更低,牛味更濃,very juicy!⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄今日嚟到啟德分店,由地鐵站行過嚟都算近,好方便。店內裝潢走簡約水泥風,型格的感覺。🦆鵝肝安格斯漢堡🐂( $148 )自選漢堡配料:🍄黑松露醬(+$15)揀咗店內嘅Best Seller之一,有齊鵝肝同安格斯漢堡扒,一次滿足兩個願望!我仲另外加咗黑松露醬,勁香濃,絕對冇揀錯🤩🤩鵝肝煎香,油香四溢,安格斯牛肉漢堡扒都好juicy,配埋菜苗、半溶化嘅芝士,真係太邪惡。⋄加配套餐:(+$33)🍠番薯條 及 🥤罐裝汽水加$33就可以有套餐,番薯條份量好多,炸得金黃香脆,甜甜嘅味道,好鍾意食。⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #

—————⧫♟⧫—————

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

今日嚟到啟德分店,由地鐵站行過嚟都算近,好方便。

店內裝潢走簡約水泥風,型格的感覺。

🦆鵝肝安格斯漢堡🐂( $148 )
自選漢堡配料:🍄黑松露醬(+$15)

加配套餐:(+$33)
🍠番薯條 及 🥤罐裝汽水

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami啟德 #ccrreamiburgersfriendforever #burger #hamburger #burgersfriendforever @burgers_friend_forever
2022-07-22
用餐时段
2022-07-25 12 浏览
今日肥妹仔跟肥仔去朋友位於啟德嘅新居housewarming,由於朋友未準備好,所以我哋就係樓下搵野食填下肚先,行下行下就見到依間門面幾有特色嘅漢堡包店🍔入面裝修帶有少少工業風嘅感覺初初以為餐廳只有漢堡包食,原來仲意粉同埋其他小食可以選擇👍我哋就點左一份漢堡包餐同埋一份意粉🍔🥤🍝候斯頓漢堡+套餐($88+$33)套餐可以選擇蕃薯條、洋蔥圈、一口芝士或者韓式雞粒,我哋揀左洋蔥圈,熱辣辣又脆卜卜,如果洋蔥圈再粗身啲會更加好,口感略有不足,而重點漢堡包好足料,包身有烘過食落脆身,整體口感唔錯幾豐富,味道方面都唔錯配搭得好,最緊要係塊漢堡用安格斯牛肉整夠多肉汁😋茄汁大蝦意粉$88意想不到有幾多蝦🦐,初初以為得兩三隻仲爽口彈牙添🤣意粉質感唔錯幾彈牙係我鍾意嘅口感,茄汁味道唔錯,仲蕃茄碎增加口感👍兩份野食到我哋兩個飽一飽,好彩我哋無幫漢堡包加配料,如果唔係真係會食唔晒🙈
入面裝修帶有少少工業風嘅感覺

候斯頓漢堡+套餐($88+$33)

茄汁大蝦意粉$88

2022-07-19 74 浏览
人生第一次去啟德站🤣今日同朋友去嗰頭既一間食burger 既餐廳食lunch~ 呢間唔係普通既burger shop,特別之處係餐廳有提供生酮餐單,啱晒我呢啲怕肥又為食既女仔😆😆餐廳既裝修簡約得黎帶點工業風,都幾特別😆- 水牛城雞肉漢堡🍔 💰$78個burger 都幾巨型😍水牛城醬汁甜酸辣味完美結合,帶有獨特煙燻香氣☺️雞肉好juicy ,唔會鞋😋個包烘得好香脆,充滿牛油香🤤+💰$33 轉套餐: 一口芝士🧀 & 可樂Zero個一口芝士好正😍😍😍外層炸得香脆,入面係香濃幼滑既cream cheese😋😋 正!- 炸洋蔥圈🧅 💰$48脆卜卜 好好食呀😆- 生酮雙重朱古力蛋糕卷 💰$42冇諗過連甜品都可以生酮😆😆蛋糕濕潤 軟熟,中間係香濃既朱古力忌廉😍😍好味得黎甜度適中👍🏻就算食晒都唔會有罪惡感🤤- 蜜糖香蕉雲呢拿奶昔🍌 💰$48香蕉味好重,而且可以食到粒粒香蕉蓉😍雲呢拿好香濃,好有飽足感!☺️環境寧靜舒適,而且都幾掋食,不設加一服務費!係值得回頭既小店!😋

餐廳既裝修簡約得黎帶點工業風,都幾特別😆

- 水牛城雞肉漢堡🍔 💰$78
個burger 都幾巨型😍
水牛城醬汁甜酸辣味完美結合,帶有獨特煙燻香氣☺️
雞肉好juicy ,唔會鞋😋
個包烘得好香脆,充滿牛油香🤤

+💰$33 轉套餐: 一口芝士🧀 & 可樂Zero
個一口芝士好正😍😍😍

- 炸洋蔥圈🧅 💰$48
脆卜卜 好好食呀😆

- 生酮雙重朱古力蛋糕卷 💰$42
冇諗過連甜品都可以生酮😆😆
就算食晒都唔會有罪惡感🤤

- 蜜糖香蕉雲呢拿奶昔🍌 💰$48
香蕉味好重,而且可以食到粒粒香蕉蓉😍
雲呢拿好香濃,好有飽足感!☺️

小市民好日都唔會入啟德,竟然俾我發現到一間高質嘅小店😆鍾意食burger嘅朋友絕對要試下❣️🍔至尊漢堡 $112呢個係招牌人氣之選😎有兩大塊漢堡超juicy,d肉汁多到張紙都濕哂😍夾住煎蛋煙肉芝士超邪惡但好好食😋勁大個,個口要擘到勁大先食到一啖😂唔適合初次約會嘅朋友食🤣🤣🍔漁夫之堡 $75依個本身以為係普通料,但意外地好食🤤超大塊魚柳咬落去仲有肉汁唔會乾爭爭😳加埋洋蔥同沙律醬👍值得一提嘅係佢嘅麵包皮都烘過咬落好脆㗎😋🍟另加$25 配薯格汽水/$33洋蔥圈汽水推薦洋蔥圈🧅炸皮唔厚而且炸得岩岩好👍點埋蛋黃醬食好perfect❣️

🍔至尊漢堡 $112

🍔漁夫之堡 $75

🍟另加$25 配薯格汽水/$33洋蔥圈汽水
//🍔 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟’𝑠 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑛𝑑 𝐹𝑜𝑟𝑒𝑣𝑒𝑟 | ᴋᴀɪ ᴛᴀᴋ好耐無食過高質的漢堡了來到啟德食 朋友基本上menu好多item都食過佢都大讚🍔 鵝肝安格斯漢堡 $148 加set $25包身脆及較乾口 唔會好似平時快餐店的焗到淋哂亦唔會有大量醬汁 所以食得出漢堡的牛肉味再加鵝肝入口即融 真係夠哂邪惡薯格好脆 唔會油淋淋🍔 水牛城雞肉漢堡 $78水牛城雞肉唔算辣 可以一試兩個人食好夠飽了!//#kafefooddiary2022#kafefood_kaitak

好耐無食過高質的漢堡了

再加鵝肝入口即融 真係夠哂邪惡
薯格好脆 唔會油淋淋

🍔 水牛城雞肉漢堡 $78

水牛城雞肉唔算辣 可以一試
兩個人食好夠飽了!

#kafefooddiary2022
#kafefood_kaitak
2022-06-27 15 浏览
裝修行輕工業風,以明亮灰色為主調,店內感覺簡約舒適,空間感足夠。餐具獨立包裝方便衛生,仲有即棄手套唔怕食到成手都係。漢堡包款式非常多,仲有幾款意粉可供選擇。另有生酮餐牌,屬減肥人士友好。-🔸水牛城雞肉漢堡 $78加咗水牛城醬汁少少辣辣地幾惹味蕃茄、生菜、紫洋蔥清新又爽口雞扒都幾厚切,唔肥膩整體食完唔會覺得太邪惡,負擔無咁大😛-🔸黑松露和牛漢堡 $118食到淡淡黑松露味和牛漢堡扒幾juicy,要小心一咬就漏汁~加左芝士同煎蛋啱曬我口味😚-🔹套餐 +$25跟餐有汽水一罐,小食可以揀香脆有皮薯條/薯格/田園沙律,補多少少錢仲可以揀番薯條/洋蔥圈/一口芝士/韓式雞粒,好多選擇👍🏻
餐具獨立包裝方便衛生,仲有即棄手套唔怕食到成手都係。
漢堡包款式非常多,仲有幾款意粉可供選擇。
另有生酮餐牌,屬減肥人士友好。
🔸水牛城雞肉漢堡 $78
加咗水牛城醬汁少少辣辣地幾惹味
蕃茄、生菜、紫洋蔥清新又爽口
雞扒都幾厚切,唔肥膩
整體食完唔會覺得太邪惡,負擔無咁大😛
🔸黑松露和牛漢堡 $118
食到淡淡黑松露味
和牛漢堡扒幾juicy,要小心一咬就漏汁~
加左芝士同煎蛋啱曬我口味😚
🔹套餐 +$25

2022-06-23 53 浏览
再次回訪嘅burger~✨ 鵝肝安格斯漢堡 $148今次再食都係忍唔住揀多次呢個burger🤭舊鵝肝真係好好食🥹一咬落去啲油脂咇晒出嚟超級香口٩(ˊᗜˋ*)و安格斯牛肉都好juicy,加埋塊半融芝士同脆卜卜嘅包體,好好食!!🔹加配套餐:一口芝士、蜜糖香蕉雲呢拿奶昔 $33+$28小食揀咗一口芝士~份量比我想像中少,食落有少少似炸牛奶芝士咁,都幾好食!呢度嘅奶昔texture較為甜同稀身~飲落香蕉味好出,隱約有淡淡嘅蜜糖味成個combination都幾夾!✨日式豚肉漢堡 $70本身以為係丼飯嗰種薄身一塊塊嘅豚肉點知中間原來係夾咗好嫩好嫩嘅豬扒!再配上燒洋蔥、芝士片等等嘅配料~呢款食落都幾有驚喜!!🔹加配套餐:薯格、Oreo花生醬奶昔 $25+$28薯格同上次食嘅一樣都係好香脆!好味!至於Oreo花生醬呢個combination咁邪惡又係冇得輸🤭少少cookies and cream嘅味道,最出嘅都係花生醬味,好濃郁啊~~*✨為私心推介!
再次回訪嘅burger~
✨ 鵝肝安格斯漢堡 $148
今次再食都係忍唔住揀多次呢個burger🤭
舊鵝肝真係好好食🥹
一咬落去啲油脂咇晒出嚟超級香口٩(ˊᗜˋ*)و

🔹加配套餐:一口芝士、蜜糖香蕉雲呢拿奶昔 $33+$28
小食揀咗一口芝士~
份量比我想像中少,食落有少少似炸牛奶芝士咁,都幾好食!

呢度嘅奶昔texture較為甜同稀身~
飲落香蕉味好出,隱約有淡淡嘅蜜糖味
成個combination都幾夾!

✨日式豚肉漢堡 $70
本身以為係丼飯嗰種薄身一塊塊嘅豚肉
點知中間原來係夾咗好嫩好嫩嘅豬扒!
再配上燒洋蔥、芝士片等等嘅配料~
呢款食落都幾有驚喜!!

🔹加配套餐:薯格、Oreo花生醬奶昔 $25+$28

薯格同上次食嘅一樣都係好香脆!好味!

*✨為私心推介!
2022-06-20 18 浏览
朋友喺啟德站附近工作今日午聚就帶foodamin到啟德一齊試試這家漢堡店餐牌上有各式各樣的漢堡口味選擇亦有素食漢堡及意粉menu提供朋友挑選了炸魚柳漢堡「漁夫之堡」我就試試牛堡「經典芝士漢堡」漢堡可加$25或$33配成套餐包括小食一款及汽水食漢堡當然要配薯條先夠過癮可惜店員表示因為貨期問題未有薯條和蕃薯條供應於是改選了韓式炸雞粒作套餐小吃漢堡portion頗大麵包給高分柔軟又帶牛油香芝士大片香濃牛肉採用上美國天然安格斯牛肉帶點肉香亦有肉汁口感實在漁夫之堡的炸魚柳有點像鯰魚跟一般在快餐漢堡店吃到的味道和質感都有點不同韓式炸雞粒是不折不扣的炸物感覺像港式茶餐廳的炸雞塊但外皮又不是很脆口的款式油分充足非常邪惡
朋友喺啟德站附近工作
今日午聚就帶foodamin到啟德
一齊試試這家漢堡店

餐牌上有各式各樣的漢堡口味選擇
亦有素食漢堡及意粉menu提供
朋友挑選了炸魚柳漢堡「漁夫之堡」
我就試試牛堡「經典芝士漢堡」
漢堡可加$25或$33配成套餐

但外皮又不是很脆口的款式
油分充足
非常邪惡
2022-06-19 15 浏览
呢間Burger平日經過都見到好多人幫襯,今日唔知食咩好,想食啲邪惡既野,一於試下先😎🔸Trucker Burger 至尊漢堡🍔呢個至尊漢堡真係超大個,有兩塊超厚既漢堡,我一啖真係咬唔晒🤣麵包都烘得好香,漢堡夠Juicy,唔會食到乾爭爭。Burget set有埋小食同飲品,除左薯片仲有薯格,我哋鍾意薯格多啲😗薯格香脆可口即炸熱辣辣好好食😋🔸Wagyu Burger和牛漢堡🍔呢個burger 塊漢堡煎得啱啱好,肉味濃郁,脂肪比至尊漢堡多少少🤣📍Burger's Friend Forever (#九龍城美食)九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

🔸Trucker Burger 至尊漢堡🍔

🔸Wagyu Burger和牛漢堡🍔

九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
2022-06-19 420 浏览
老公系burger🍔嘅狂熱愛好者,特登搵咗間出色嘅手工漢堡店同佢一齊食。哩間坐落在啟德嘅新樓盤嘅漢堡店,走水泥工業風🕋,高樓底,內裡乾淨企理,水泥牆身加上暖洋洋嘅燈光💡,非常舒適。▶️至尊漢堡🍔($112),哩度漢堡嘅選擇非常多元,海陸空🐟🐄🐥食物任君選擇。因為老公吾中意太多花款,一坐低即刻已經決定食signature trucker burger。話說佢真係冇改錯名,burger分量驚人,除咗上下兩塊柔軟有麥香嘅麵包,裡面仲夾有海量食材,蔬菜方面已經有生菜🥬、番茄🍅同洋蔥🧅,漢堡扒肉嫩多汁到爆出嚟,未入口已經系睇得出嘅juicy💦,兩片芝士🧀由漢堡扒本身嘅熱力融化滴落,加埋片煎蛋🍳同培根🥓,一啖入口,肉汁四濺,簡直系finger licking good👍🏻👍🏻👍🏻!▶️BFF小食拼盤🍟($98),一大籃上枱,內有雞翼、韓國脆雞粒、一口芝士各3件,當然吾少得洋蔥圈、薯條同薯格等,兩人食卓卓有餘!其中脆雞粒非常特別,外面炸至酥香,但裡面嘅雞粒仲好多汁,都幾特別!▶️百香果梳打🥤($38),夏天☀️解暑必須飲返杯凍野!酒鬼表示,如果有得揀啤酒🍻就更完美喇!而個burger🍔,絕對系滿分之作,來到

▶️百香果梳打🥤($38),夏天☀️解暑必須飲返杯凍野!

酒鬼表示,如果有得揀啤酒🍻就更完美喇!而個burger🍔,絕對系滿分之作,來到系必食!
  • 至尊漢堡
2022-06-16 12 浏览
幾好食 叫左鵝肝安格斯、至尊漢堡、雞翼、香蕉奶昔1. 鵝肝安格斯 $140鵝肝煎得好香,塊肉仲有少少粉紅,幾夾幾好食2. 至尊漢堡 $95同枱我哋叫左2份,唔知點解至尊嘅肉反而全熟,有少少不足咁,如果可以生返啲同多汁就更好3. 雞翼唔記得係邊款啦 不過上枱熱辣辣又juice幾好食4. 香蕉奶昔好飲,唔會好杰好漏,香蕉味好正,又唔太甜
幾好食 叫左鵝肝安格斯、至尊漢堡、雞翼、香蕉奶昔
1. 鵝肝安格斯 $140
鵝肝煎得好香,塊肉仲有少少粉紅,幾夾幾好食
2. 至尊漢堡 $95
3. 雞翼
唔記得係邊款啦 不過上枱熱辣辣又juice幾好食
4. 香蕉奶昔
好飲,唔會好杰好漏,香蕉味好正,又唔太甜
  • 鵝肝安格斯漢堡
2022-06-15 14 浏览
#慶祝 #都可以食Burger.話說我同攸桐爸結婚週年紀念諗唔到食咩好佢問我食Burger🍔 好唔好?我無問題呀
所以就去咗呢度~.Burger's Friend Forever 📌九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖.佢哋座位真的不是太多但座位都算幾寬敞係啟德站行出去,好快就到啦!!睇個餐牌見到有好多特色食物,都唔知叫咩好.....結果我哋叫咗♦️ BFF小食拼盤有雞翼,韓國🇰🇷脆雞粒,洋蔥🧅圈,一口芝士🧀同埋蕃薯🍠條咁多樣我最鍾意❤️就係蕃薯🍠條佢炸到脆卜卜食落口又有蕃薯🍠嘅甜味!而其次就係韓國🇰🇷脆雞🐔粒同埋一口芝士🧀啦!脆雞食落好Juicy又好有嫩滑,而一口芝士...好邪惡架...諗起都想食!.攸桐爸一向都鍾意食鵝肝,所以佢點咗♦️ 鵝肝安格斯漢堡你哋睇吓塊鵝肝....好厚好大塊呀!鵝肝入口即溶....而安格斯好淋好juicy又好有牛🐮味個漢堡大到要分層食呀!.我就點咗♦️ 菠蘿蝦🦐堡呢個漢堡都係唔可以一口食哂我都係要分層食我分開咗3層食(好抵食)燒菠蘿好清甜多汁之後就到炸蝦🍤果一層啦超彈牙又juicy(打實咗)食咗個蝦🦐堡真係飽飽啦!.攸桐爸好似未飽咁,仲叫咗小食🙈🙈♦️ 素麥樂雞塊相
#慶祝 #都可以食Burger
話說我同攸桐爸結婚週年紀念
諗唔到食咩好
佢問我食Burger🍔 好唔好?
我無問題呀
所以就去咗呢度~
Burger's Friend Forever
📌九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
佢哋座位真的不是太多
但座位都算幾寬敞
係啟德站行出去,好快就到啦!!
睇個餐牌見到有好多特色食物,都唔知叫咩好.....
結果我哋叫咗
♦️ BFF小食拼盤
有雞翼,韓國🇰🇷脆雞粒,洋蔥🧅圈,一口芝士🧀同埋蕃薯🍠條
咁多樣我最鍾意❤️就係蕃薯🍠條
佢炸到脆卜卜食落口又有蕃薯🍠嘅甜味!
而其次就係韓國🇰🇷脆雞🐔粒同埋一口芝士🧀啦!
諗起都想食!
攸桐爸一向都鍾意食鵝肝,所以佢點咗
♦️ 鵝肝安格斯漢堡
你哋睇吓塊鵝肝....好厚好大塊呀!
鵝肝入口即溶....
而安格斯好淋好juicy又好有牛🐮味
個漢堡大到要分層食呀!
我就點咗
♦️ 菠蘿蝦🦐堡
呢個漢堡都係唔可以一口食哂
我都係要分層食
我分開咗3層食(好抵食)
燒菠蘿好清甜多汁
之後就到炸蝦🍤果一層啦
超彈牙又juicy(打實咗)
食咗個蝦🦐堡真係飽飽啦!
攸桐爸好似未飽咁,仲叫咗小食🙈🙈
♦️ 素麥樂雞塊
相比起韓國🇰🇷脆雞粒
素麥樂雞比較乾身
♦️ 芝士忌廉焗菠菜大啡菇
呢個超好味呀!滿滿嘅菠菜再加大啡菇
可以食到蔬菜之餘又滿足到呢個邪惡!
♦️香橙合桃鴨胸沙律
好在唔係再嗌熟食咋
今次小食以蔬菜為主啱晒我口味啊!
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣
總括嚟講,Burger's Friend Forever 環境雖然比較細少
但佢哋食材都非常新鮮可口
佢哋都支持多個外賣平台架!
唔親自去都可以叫返屋企食架!
@burgersfriendforever
@burgers_friend_forever
#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #啟德美食 #香港美食 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie

2022-06-13 21 浏览
呢晚去左啟德嗰邊本身諗住去搵個FD拿 絕對唔係想去睇人哋啲露台呀🙈去到佢先話要開OT😭咁唯有喺附近搵間餐廳等佢—————————————————————由於係新發展地區可以選擇嘅餐廳唔多不過中島最後都搵到間高汁漢堡包淨係包都有十幾款選擇 花多眼亂仲有意粉同少量生酮飲食嘅包食肉獸朋友嚟到就叫左個至尊漢堡走醬兩塊漢堡扒好厚初頭佢仲驚食唔晒好彩食落又唔似出面果的咁油膩仲話感覺上食多塊都仲得🙄本身個包冇醬以為會好dry點知食落本身啲材料夠新鮮又夠jυιcy完全唔需要再落調味跟餐可以配薯格/薯條/沙律+汽水中島為免眼闊肚窄都係叫個包就算成日食嚟食去都係茄汁沙律醬嗰類今次試ввq又幾有新鮮感個醬係有少少甜甜哋可以提升漢堡鮮味再加埋個脆脆牛油香嘅包體瞬間食慾大開🤤估唔到呢啲咁「荒蕪」嘅地方都有好西😎—————————————————————☑︎ 至尊漢堡 $112☑︎ 侯斯頓漢堡 $88☑︎ 薯格+汽水跟餐 +$25
呢晚去左啟德嗰邊
本身諗住去搵個FD