Burger’s Friend Forever,BFF,門面就寫住BFF,簡約舒適帶少少工業風,燈飾都好靚搵個位坐就可以去Cashier叫野食,有手套供應俾你食Burger,相當體貼餐牌當然主打漢堡,至尊漢堡、芝士漢堡、和牛漢堡、大啡菇漢堡等都有,款式都好多,沙律、小食、意粉都有供應,仲有少見既KETOGENIC既漢堡、曲奇、蛋糕餐牌啲相吸引到想快啲有得食丹麥藍芝士漢堡,我係一個忠實既藍芝士粉絲,藍芝士出名重名,唔係人人鍾意,但一鍾意就會愛上第一次食藍芝士既Burger,上枱已經超香芝士味,賣相好好豐富既感覺,即刻要食,估唔到既先係麵包皮,脆身有芝麻香,夾住醬同肉食多一份口感醬炒洋蔥都好有驚喜,又甜又香,一啖食晒,免治肉扒好味,配藍芝士好正,好似會膩時有洋蔥平衡下,相當好味份量好足,相當唔錯既漢堡,夠特別加錢做套餐,配洋蔥圈,賣相已經超吸引香脆夠味,正過薯條,真係正,仲有芥末蛋黃醬,即刻將洋蔥圈升級,好正無得輸既套餐,芝士忌廉焗菠菜大啡菇,賣相已經超正流晒口水一切開,大啡菇既汁流出好香鮮味,芝士兩種口味,外面焦香,入面半溶加埋忌廉絶配所有材料都好夾,大啡菇香濃多汁好味,芝士忌廉味濃,菠
餐牌啲相吸引到想快啲有得食

第一次食藍芝士既Burger,上枱已經超香芝士味,賣相好好
份量好足,相當唔錯既漢堡,夠特別

DANISH BLUE CHEESE BURGER COMBO 丹麥藍芝士漢堡套餐

DANISH BLUE CHEESE BURGER 丹麥藍芝士漢堡

加錢做套餐,配洋蔥圈,賣相已經超吸引
無得輸既套餐,芝士忌廉焗菠菜大啡菇,賣相已經超正流晒口水
所有材料都好夾,大啡菇香濃多汁好味,芝士忌廉味濃,菠菜滑而吸味,洋蔥粒香甜好味
整體好夾好好味,鍾意大啡菇既真係要食

洋蔥圈+芥末蛋黃醬

BAKED HUGE PORTOBELLO WITH SPINACH AND CHEESE    芝士忌廉焗菠菜大啡菇

芝士菠菜大啡菇

焗大啡菇

果然係Burger’s Friend,好多Burger選擇,真心正
估唔到小食都咁正,大啡菇焗得好好味
又舒服又好味,好正既漢堡店
能夠有咁多選擇又做到足料好味道就係有實力

#黑松露和牛絶對係第二選擇
#好味在細節

洋蔥圈+芥末蛋黃醬
芝士菠菜大啡菇
焗大啡菇
2022-10-15 18 浏览
今次我哋受邀去咗位於啟德嘅Burger's Friend Forever參加佢哋嘅試食活動🙌🏻 係呢到我哋先多謝餐廳嘅邀請😆 不過大家放心,就算係試食活動,我哋都係本住好就讚、衰就彈嘅宗旨去為大家報告嘅🔥今次嘅餐廳主打漢堡,同時亦有生酮餐單供應,追求健康嘅人士都可以一嘗漢堡嘅滋味👍🏻我哋就試咗佢哋嘅兩款best seller:至尊漢堡($112):漢堡包好巨型,材料有兩大塊漢堡扒、芝士、太陽蛋、生菜及紫洋蔥,漢堡扒係用安格斯牛肉做,肥瘦均勻,一路食啲汁多到滴晒出嚟,好juicy🥹呢個真係驚喜位,而且成個包都唔會有一啲奇怪嘅醬汁,去影響原材料本身嘅質素,大家可以試諗吓,原材料唔夠靚先需要用醬汁搭救🤷🏿‍♂️鵝肝安格斯漢堡($148):呢個漢堡就冇至尊漢堡咁厚身,材料有鵝肝、一塊安格斯漢堡扒及番薯苗,食落口感好Rich,鵝肝夠creamy,而且鵝肝醬有少少紅莓醬去中和油膩感,個廚都幾細心,塊安格斯牛扒嘅質素就同上面一樣,都係咁好食及肥瘦均勻🙌🏻我哋兩個餐都各自加咗$33嘅配菜,包括韓式雞粒及炸洋蔥圈🤤炸洋蔥圈冇乜特別,就唔多講啦!反而個韓式雞粒,真係要介紹下,佢真係炸到外脆內嫩,好好食👍🏻唔

我哋就試咗佢哋嘅兩款best seller:

我哋兩個餐都各自加咗$33嘅配菜,包括韓式雞粒及炸洋蔥圈🤤炸洋蔥圈冇乜特別,就唔多講啦!反而個韓式雞粒,真係要介紹下,佢真係炸到外脆內嫩,好好食👍🏻唔怕辣嘅朋友可以落幾滴 tabasco添,增添風味!

嗱,雖然係試食報告,老實講整體感覺係唔錯嘅,唯獨是呢個價錢居然唔包薯條或汽水,呢個位相信大家都有少少卻步🤫而且,個漢堡包我哋覺得有少少淋身,如果可以用牛油煎到更香脆就仲正喇!
用餐优惠
試食活動
Burger's Friend Forever 📍九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖啟德站D出口之前食過將軍澳間分店今次又約左朋友來啟德食Burger🍔好好味🤤極力推薦大家來試下有3間分店~地點都好方便餐廳裝修設計走工業風~好舒服😌經典芝士漢堡🍔$75 牛肉漢堡、芝士、蕃茄、生菜、紫洋蔥🧅牛肉漢堡即叫即煎十分Juicy🙌~肉質鮮嫩漁夫之堡 $75 魚柳 、芝士、蕃茄、生菜、紫洋蔥、沙律醬魚柳酥脆~👍🏻兩款漢堡都無可能一口咬🤭超大個佢個套餐優惠⬇️ 小食+罐裝汽水+$25 小食可選:有皮薯條/薯格/田園沙律+$33小食可選:蕃薯條/洋蔥圈/一口芝士/韓式炸雞我今次簡左+$25薯條🍟Zero可樂+$25薯格❤️西柚味汽水薯條🍟同薯格表面灑上香料😎👍🏻唔使沾茄汁🥫都好夠味呢間都係有個自助吧👍🏻好貼心提供紙巾🧻同埋即棄手套🧤好味😋又抵食🤭下次要來試試生酮漢堡@burgers_friend_forever
Burger's Friend Forever

好好味🤤極力推薦大家來試下
有3間分店~地點都好方便

餐廳裝修設計走工業風~好舒服😌

經典芝士漢堡🍔$75
牛肉漢堡、芝士、蕃茄、生菜、紫洋蔥🧅
牛肉漢堡即叫即煎十分Juicy🙌~肉質鮮嫩

漁夫之堡 $75
魚柳 、芝士、蕃茄、生菜、紫洋蔥、沙律醬
魚柳酥脆~👍🏻

好貼心提供紙巾🧻同埋即棄手套🧤
好味😋又抵食🤭下次要來試試生酮漢堡

@burgers_friend_forever
2022-10-05 14 浏览
< Burger's Friend Forever >唔係睇樓先要去啟德既🤭 今次介紹既係將軍澳都有分店嫁睇返你地邊度近 兩間分店都食過 質素差唔多😚 兩個包都嗌左set有個小食同野食🍔 -漁夫之寶 & 洋葱圈 (burger set) $108舊炸魚大過塊面🐟 炸漿唔算好厚 入面條魚都算滑✨ 包入面有菜洋蔥同蕃茄 個醬都正正常常 餐廳有手套供應所以唔怕食到好污糟😗 本身想嗌蕃薯條 咁岩個日無哂就叫左洋蔥圈🥺 個炸皮就有啲硬 但味道都正常~鵝肝安格斯漢堡 & 韓式雞粒 (burger set) $181做到人氣之選係有原因既😛 鵝肝份量唔少嫁 個肉幾juicy😚 夾埋一齊食都唔會漏 但整體burger個size都好大 細食啲女仔都未必食得晒一個🙈 雞粒幾香口 始終係小食無乜特別好驚喜 不過會prefer呢個多過洋蔥圈😌 -📍 Burger's Friend Forever九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
< Burger's Friend Forever >
漁夫之寶 & 洋葱圈 (burger set) $108

📍 Burger's Friend Forever
九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
2022-10-03 23 浏览
啟德呢邊剛發展無耐,餐廳數目雖然唔多,但都有唔同種類嘅餐廳供選擇。好耐好耐冇去食漢堡包(除咗麥當勞啊🤣)見到呢間有咁多款式同埋賣相吸引,未食已經流口水🤣餐廳裝修工業風,店舖細細但係一啲都冇壓迫感,平日下午過嚟唔會好多人,可以慢慢坐☺️鵝肝安格斯漢堡$148(配洋蔥圈加可樂+$33)呢個漢堡包都幾巨型,賣相好吸引,鵝肝外層煎到少少脆,而且相當肥美,入口即溶,麵包好香牛油味,煎得脆脆地,安格斯牛肉啖啖肉都幾Juicy,中間夾住濃濃嘅芝士,呢個配搭真係冇得輸😋洋蔥圈食落爽脆,炸粉唔會太厚,味道少少鹹剛剛好,再點埋佢嘅蜜糖芥末醬好match呀👍

鵝肝安格斯漢堡$148(配洋蔥圈加可樂+$33)

~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~【 Burger & 肥美鵝肝 are my BFF💖 】#beerpig啟德 #beerpig西式💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟—#🍻🍖 質素:🍔Crispy Foie Gras Burger|$148|鵝肝安格斯漢堡|作為Best Sales之一既招牌漢堡,又鵝肝又安格斯牛,豬生見到就二話不說揀左佢見到鵝肝就知道呢間餐廳都幾足料,鵝肝夠厚身,一個漢堡仲有2件大大舊肥美鵝肝,每啖都會食到好香濃既油脂香,安格斯牛咬落唔會太乾身,都有啲厚度,呢款Burger幾岩豬生口味🍔Roasted Portobello Burger|$70|特色燒大菇漢堡|加配套餐|+$33小編揀左一款vegetarian既Burger,呢款漢堡睇落好普通,但原來燒大啡菇夾埋啲燒烤過既配菜都幾惹味,加多塊cheese,味道有啲似pizza添另外加配套餐|配左一份洋蔥圈 & 可樂|洋蔥圈份量都ok多,可以配蜜糖芥末醬或者茄汁,正呀🥤Oreo & Peanuts Butter Milk Shake|$48|Oreo花生

#beerpig啟德 #beerpig西式

#🍻🍖 質素:

🍔Crispy Foie Gras Burger|$148
|鵝肝安格斯漢堡|

|特色燒大菇漢堡|加配套餐|+$33

|Oreo花生醬奶昔|
最後小編單點左一杯奶昔,呢款奶昔飲落口感creamy啲,仲有啲攪碎左既Oreo碎咬下,味道方面無想像中咁甜,甜度控制得幾好

🍻 #Burger's Friend Forever 🍖
📍九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友
Crispy Foie Gras Burger
Roasted Portobello Burger
等候时间
8 分钟 (堂食)
用餐时段
Crispy Foie Gras Burger
Roasted Portobello Burger
  • Oreo花生醬奶昔
2022-09-24同女朋友去啟德親戚屋企玩🏠上去之前就醫肚先🫃經過見到有間漢堡店🍔個名叫BFF Burger's Friend Forever🥳星期六下午茶時段,唔算太多人😆餐廳裝修主題係工業風🏗點完餐先後,去咗揀了張四人枱4️⃣我哋點了,黑松露和牛漢堡,118蚊個,加25蚊套餐有薯條同汽水,漢堡有煎蛋,同件超厚嘅和牛扒,大量嘅黑松露醬汁,仲有用咗驚喜嘅豆苗,通常用生菜,麵包部分烘到勁脆,仲有果漢堡勁多肉汁,味道就好重黑松露味,薯條口份量多,炸得好香脆,食完好滿足🍔🥳牛油果軟殼蟹漢堡,108蚊個,軟殼蟹超大隻,仲幾多肉同有少少膏,軟殼蟹炸得酥脆,麵包好香,內層烘過都係好似和牛漢堡咁勁脆,牛油果用咗啱啱熟,所以牛油果都幾清新,漢堡食完就唔會好油膩🤗整體環境好啱打卡,都好舒服唔會太逼夾☺️服務都好好,有推介邊款包最受客人歡迎👏🏻食物味道真係唔錯,起碼份量夠,材料都好新鮮,會再幫襯試吓其他漢堡🫶🏻🍔
2022-09-24

同女朋友去啟德親戚屋企玩🏠
上去之前就醫肚先🫃
經過見到有間漢堡店🍔
星期六下午茶時段,唔算太多人😆
餐廳裝修主題係工業風🏗
點完餐先後,去咗揀了張四人枱4️⃣

整體環境好啱打卡,都好舒服唔會太逼夾☺️
服務都好好,有推介邊款包最受客人歡迎👏🏻
2022-09-21 54 浏览
✨ 鵝肝安格斯漢堡($148)(加黑松露醬 +$15)➡️($163)店舖Best Sales之一,一上枱嘅時候鵝肝首先留意到鵝肝大舊 😆,下面舖咗溶化咗少少嘅芝士,淋上黑松露醬,下層舖埋肉肉同菜。牛肉係採用100%全天然美國安格斯牛,鵝肝好肥,而加埋黑松露醬更惹味 😝,中間仲加咗黑醋都中和返少少油脂,包就係普通甜包,但烘到少焦脆脆哋幾香口。整個漢堡幾豐富同好邪惡 😂,覺得可以進步嘅位係肉肉可以再煎得焦香啲,但綜合都唔錯。✨ 洋蔥圈(加配套餐 +$33)正常發揮。✨ 烏龍茶(餐飲升級 +$8)加配套餐本身有包罐裝汽水,而樽裝烏龍茶要加錢。·店舖位於啟德新興建地區,店內裝修以工業為主,其中兩張高枱係水泥桶幾得意(Pic 6) 😆。值得一提店舖賣點之一係除咗Regular嘅漢堡仲有提供生酮漢堡,生酮飲食中但又想食漢堡嘅朋友都可以食 😝。另外除咗啟德店,店舖係將軍澳都有開設分店。·🧾 免加一服務費💰 $204❤️ Follow @852foodietraveller
鵝肝安格斯漢堡

✨ 洋蔥圈(加配套餐 +$33)
正常發揮。
洋蔥圈

✨ 烏龍茶(餐飲升級 +$8)
加配套餐本身有包罐裝汽水,而樽裝烏龍茶要加錢。

🧾 免加一服務費
💰 $204
❤️ Follow @852foodietraveller

2022-08-23
鵝肝安格斯漢堡
Trucker Burger HK$112Must try‼️Tummy went on exchange in Europe previously and always cooked burger with an European friend. 👯‍♀️That was the best burger I’ve ever had. 🤤Tummy never came across nice burger place in Hong Kong, but here goes the hidden pearl. 💁🏻‍♀️The Trucker burger has two layers of beef patty which is 100% made of US Angus beef. 🐄It was so juicy that you couldn’t stop the juice from leaking. 😱😳Apart from bacon which I normally expected, 🥓it also contains a sunny side up egg, 🍳and t
Trucker Burger HK$112
Must try‼️Tummy went on exchange in Europe previously and always cooked burger with an European friend. 👯‍♀️That was the best burger I’ve ever had. 🤤Tummy never came across nice burger place in Hong Kong, but here goes the hidden pearl. 💁🏻‍♀️The Trucker burger has two layers of beef patty which is 100% made of US Angus beef. 🐄It was so juicy that you couldn’t stop the juice from leaking. 😱😳Apart from bacon which I normally expected, 🥓it also contains a sunny side up egg, 🍳and the bread is mildly baked and brushed with a secret sweet syrup. 🍁The best burger does not need a lot of rich sauce but the combination of ingredients alone would fascinate you 😍and this burger can definitely meet this requirement, yum!😋

Buffalo Chicken Burger HK$78
A high CP option for someone who does not eat beef. 🐓The chicken, though not as juicy as the beef, is thick. 🍗

We added crispy waffle fries and green salad (+HK$25 each). The waffle fries is super crispy though I personally prefers a softer one. But all in all, a satisfying and filling lunch🥰 Think we would encore for the foie gras burger 😝Tummy also added two drinks, the sparkling water in lime flavour (+HK$10) and Fanta. The sparkling water will really make you feel like returning to Europe

2022-09-10
2022-09-10 28 浏览
#fatxtsueungkwano #fatxkaitak ‼️ 邪 惡 漢 堡 包 ‼️•① [ 鵝 肝 安 格 斯 漢 堡 + 𝗢𝗻𝗶𝗼𝗻 𝗥𝗶𝗻𝗴𝘀 + 汽水 (𝘀𝗲𝘁)] | 包有烘底~鵝肝好𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢 ,融合埋安格斯牛肉簡直係𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑 ₍ᐢ‥ᐢ₎ ♡而且加埋啲醬𝚘𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕 好正~ 𝗢𝗻𝗶𝗼𝗻 𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀 也不錯!|𓋪 8.5/10•② [ 一 口 芝 士 ]|係炸芝士,不會太膩~|𓋪 7/10•Burger's Friend Forever (嘉峯匯) (Kowloon City)Shop 5, G/F, K.Summit, 9 Muk Tai Street, Kai Tak, Kowloon City#tsuengkwano #tsuengkwanofood #將軍澳 #將軍澳食物 #啟德 #啟德食物 #kaitak #kaitakfood #hongkongfoodies #香港 #香港食物 #香港美食 #food #hongkong #foodie #hk #hongkongfood #hongkongfoodblogger
#fatxtsueungkwano #fatxkaitak
‼️ 邪 惡 漢 堡 包 ‼️

| 包有烘底~
而且加埋啲醬𝚘𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕 好正~
𝗢𝗻𝗶𝗼𝗻 𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀 也不錯!|
𓋪 8.5/10

② [ 一 口 芝 士 ]

|係炸芝士,不會太膩~|
𓋪 7/10

2022-09-08 25 浏览
之前bookmark左呢間既漢堡好耐因為地方幾近我之餘款式都好多元而且仲有好大份嘅鵝肝和牛漢堡等等呀!不過今次我就決定唔食咁油膩食下d新穎同埋Fresh少少既配搭🥺入到去落單之後佢就會即叫即整🔥所以大家要比少少耐性等待呀🥰有堂食/如果住附近都可以takeaway٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 芒果軟殼蟹漢堡 $108 (8.5/10)平時漢堡都係叫和牛漢堡扒比較多但係今次見到有軟殼蟹就想試吓啦而且上面仲有芒果嘅配搭感覺到新鮮啲軟殼蟹好大隻同埋炸得好脆~而且最重要係麵包有用牛油煎過真係好軟熟!陪埋少少既沙律菜就唔會太油膩啦🥰♪ 水牛城雞肉漢堡 $78 (8.5/10)一打開麵包皮上面就見到好大塊溶左嘅芝士而且雞扒真係好大塊🥹🥹又唔鞋一啖咬落去牛油香麵包同雞肉即可爆汁♪ 套餐 +$22 (8.5/10)套餐就會多左薯條同埋一罐罐裝飲品薯條非常粗而且份量都幾多㗎炸得熱辣辣同香噴噴點埋番茄醬好正
之前bookmark左呢間既漢堡好耐
因為地方幾近我之餘款式都好多元
而且仲有好大份嘅鵝肝和牛漢堡等等呀!
不過今次我就決定唔食咁油膩
食下d新穎同埋Fresh少少既配搭🥺

入到去落單之後佢就會即叫即整🔥
所以大家要比少少耐性等待呀🥰
有堂食/如果住附近都可以takeaway

٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

♪ 芒果軟殼蟹漢堡 $108 (8.5/10)

平時漢堡都係叫和牛漢堡扒比較多
但係今次見到有軟殼蟹就想試吓啦
而且上面仲有芒果嘅配搭感覺到新鮮啲
軟殼蟹好大隻同埋炸得好脆~
而且最重要係麵包有用牛油煎過真係好軟熟!
陪埋少少既沙律菜就唔會太油膩啦🥰

♪ 水牛城雞肉漢堡 $78 (8.5/10)

一打開麵包皮上面就見到好大塊溶左嘅芝士
而且雞扒真係好大塊🥹🥹又唔鞋
一啖咬落去牛油香麵包同雞肉即可爆汁

♪ 套餐 +$22 (8.5/10)
套餐就會多左薯條同埋一罐罐裝飲品
薯條非常粗而且份量都幾多㗎
炸得熱辣辣同香噴噴點埋番茄醬好正
去完mega box 就去埋近近地既啟德行下,果邊除左一大堆地產之外,仲有幾多野食下。聚集唔多個國家既菜式,最後揀左間工業風既burger店。入面有一個人既位置,果位都幾特別,感覺好美式街頭feel,整體黎講都幾舒服! ⦁至尊漢堡 $112果burger好多層,有煎蛋、兩份厚厚的漢堡、仲有洋蔥番茄等,最欣賞係果麵包部分烘到勁脆,仲有果漢堡勁多肉汁,對得起果價錢!轉套餐都係加$25,就多左個小食同罐裝汽水。小食有香脆有皮薯條/薯格/田園沙律可以揀,我都係鍾意食薯條🍟,份量多,炸得好香脆,食落果味有D似shake shake粉既BBQ味!最重要既一點係放耐左仲脆!👍🏻 ⦁香草雞扒意粉 $76香草味好濃,意粉口感偏硬身,口感滿滿。而雞扒都幾大塊,都幾入味。 ⦁自家製炸手指魚條 $38自家制就真係唔同出面冰凍魚手指,尼款系炸粉包裹住魚肉再去炸,炸粉超薄,整體唔油又香口,口感鬆軟。 另外,餐廳仲有提供生酮餐牌,有興趣都可以試下!

⦁至尊漢堡 $112

⦁香草雞扒意粉 $76

⦁自家製炸手指魚條 $38

另外,餐廳仲有提供生酮餐牌,有興趣都可以試下!

2022-09-04
2022-09-05 13 浏览
啓德呢邊越嚟越多餐廳,今次過開嚟試呢BFF, 唔係Best Friend Forever, 係Burger Friend Forever🍔Crispy Foie Gras Burger🍔鵝肝安格斯漢堡煎到脆身嘅厚厚鵝肝,加上安格斯漢堡扒同芝士,再用蘋果醬平衡,肝臟超級Juicy, 切開之後,仲係到標油。咬落去有牛肉味之餘,多咗份鵝肝油香。Danish Blue Cheese Burger🍔 丹麥藍芝士漢堡平時食漢堡包都係用車打芝士,呢一款改咗用丹麥藍芝士再加埋吵到金黃嘅洋蔥。藍芝士嘅味道非常突出,漢堡肉亦都係用安格斯牛肉。呢度除咗安格斯佢哋亦都有和牛漢堡食。可以加錢轉做和牛漢堡。

Crispy Foie Gras Burger🍔

Danish Blue Cheese Burger🍔
丹麥藍芝士漢堡

• 鵝肝安格斯漢堡
  • 丹麥藍芝士漢堡
2022-09-05 40 浏览
每次諗唔到食乜或者唔開心,就會去食Burger🍔,係我嘅comfort food top 1🏆🏅,呢間手工burger 店一直想試好耐burger‘s friend forever,我永遠都會同burger 做朋友👯❤️,呢到用左水泥工風,行causal d嘅路線,感覺反而令人放鬆舒適,岩哂同朋友黎,仲好貼心有condiment bar,有手套,唔怕整污糟👍🏻至尊漢堡🍔 ($112)份量十足,超外國style 🇺🇸❤️,材料豐富有蛋🍳,煙肉🥓,洋蔥🧅,生菜🥬,雙層牛肉🐮,絕對係經典之最,個包新鮮軟熟,就算有咁多材料都唔會令個包變淋,高質👍🏻,牛肉用左美國安格斯牛肉,肉味香濃,仲要好juicy💦,兩層大滿足Combo Set🍟 (+$22)可以加錢要combo set有薯條,時間,沙律等選擇,同埋汽水🥤。揀咗薯條份量超級多,外脆內軟識落鬆化😊,同埋已經有秘製調味,鹹香同有少少辣味,香口惹味👍🏻Oreo花生醬奶昔🍪🥜🥛 ($48)反正都食得burger唔爭在加埋杯奶昔咁就Perfect❤️,Oreo味濃咁到底先至有啲花生味滲出嚟😊,呢度嘅奶昔夠香之餘但係又唔會太甜,同埋質地會比較稀少少,唔會太H

至尊漢堡🍔 ($112)

Combo Set🍟 (+$22)

Oreo花生醬奶昔🍪🥜🥛 ($48)
反正都食得burger唔爭在加埋杯奶昔咁就Perfect❤️,Oreo味濃咁到底先至有啲花生味滲出嚟😊,呢度嘅奶昔夠香之餘但係又唔會太甜,同埋質地會比較稀少少,唔會太Heavy☺️

2022-09-04 18 浏览
又再一次到訪Burger's friend forever,之次食過覺得唔錯❤️😋所以再次相約朋友去食。餐廳講明100%選用美國安格斯牛肉 & 澳洲和牛,食都食得放心d😎。侯斯頓漢堡+洋蔥圈 $88+33 🍔🥓🍅🧅經典漢堡嘅進化版,微甜既麵包略略煎過,包面微脆內裡鬆軟,帶有牛油香🧈,麵包因為煎過嘅關係,冇咁容易索曬啲汁,保持到乾爽,唔會因為索晒d汁而搞到個包淋晒,的確抵讚👍。漢堡扒勁厚身,咬落會滴汁,真係勁Juicy🤤!! 而且唔會過份調味蓋過原身既肉味。最抵讚係塊煙肉,好大塊,而且煎得好香脆,配埋車打芝士片的確惹味!紫洋蔥香甜🧅,蕃茄新鮮🍅,生菜夠爽脆🥬,加入左蔬菜令到burger更fresh 唔會好漏😋。洋蔥圈份量頗多,炸得岩岩好,好香脆,洋蔥清甜,沾上蛋黃醬更加好味。🤩藍芝士漢堡+有皮薯條 $90+28🍔🧀🍟麵包同漢堡扒同侯斯頓漢堡一樣,最大分別在於芝士上!唔好睇blue cheese 份量好似好少咁,鍾意芝士嘅朋友應該都知道藍芝士嘅味道非常濃郁,一個唔小心就會掩蓋曬其他食材嘅味道😥。廚師將芝士份量調得岩岩好,食到濃濃既blue cheese之餘,口腔亦充滿漢堡肉既肉香🤤👍。鐘意芝

侯斯頓漢堡+洋蔥圈 $88+33 🍔🥓🍅🧅

藍芝士漢堡+有皮薯條 $90+28🍔🧀🍟
麵包同漢堡扒同侯斯頓漢堡一樣,最大分別在於芝士上!唔好睇blue cheese 份量好似好少咁,鍾意芝士嘅朋友應該都知道藍芝士嘅味道非常濃郁,一個唔小心就會掩蓋曬其他食材嘅味道😥。廚師將芝士份量調得岩岩好,食到濃濃既blue cheese之餘,口腔亦充滿漢堡肉既肉香🤤👍。鐘意芝士既朋友真係唔好錯過!有皮薯條🍟同m記既非常唔同,由於帶皮嘅關係,食落更脆口,薯仔味濃,又大條,真係食得好過癮。❤️❤️

2022-09-03
  • 丹麥藍芝士漢堡