2016-11-08
經過食市林立嘅山林道想開飯都真係會病發「選擇困難症」一路行發現有間我喜愛嘅名店BV,見餐廳外面啲氣氛佈局幾唔錯,當然就諗都唔洗諗就入去試試佢,場內原來會有live bands ,不過好可惜老闆話歌手身體不適所以取消咗(有少少失望)!見到餐牌嘅細節,覺得老闆對演出者嘅真誠付出希望觀眾用心欣賞!如十個人內左右仲可以包間房玩吓,仲有得掟鏢,感覺幾好!真係好耐無試過咁好服務嘅食市,侍應都好了解菜式造法,我見佢地同各檯食客都好互動,攪到我都以為自己係熟客蟹肉大蝦沙律$118一打開本餐牌就俾蟹肉大蝦沙律吸引左,個賣相非常之靚,色彩鮮艷,配搭方面係蟹肉上面有啲黃色一粒粒酸酸地既柚子味爆珠,感覺好清新好特別,加上大大隻又彈牙又夾口既大蝦,食完個沙律感覺好開胃。日本迷你南瓜配北海道帶子意大利飯$198上枱是已經聞到南瓜飯香味,每一粒帶子都煎到外脆內軟,都有一定既厚度,個意大飯雖然好creamy,但唔算好溜,啲飯唔講得上係硬,如果可以軟番少少會好啲既。美式豬肋骨$288我最鐘意食既ribs終於出場,份量很足夠好厚肉又多汁,每份有十條骨左右,肉質好腍但有咬口,再配上個醬汁簡直係絕配呀!伴碟有沙律菜,仲有熱辣
蟹肉大蝦沙律$118
日本迷你南瓜配北海道帶子意大利飯$198
美式豬肋骨$288
我最鐘意食既ribs終於出場,份量很足夠好厚肉又多汁,每份有十條骨左右,肉質好腍但有咬口,再配上個醬汁簡直係絕配呀!伴碟有沙律菜,仲有熱辣辣炸薯條,好味。