2022-02-03 3375 浏览
之前食過一次自助晚餐,今次朋友慶生,再食,今次食星期日午餐。早一個月前book,12月份冇任何優惠,自助午餐好似要成400-500,幾多錢已經唔記得。可能冇優惠,當日唔滿座。待應安排我哋坐係餐廳入口左邊嘅位置,枱同枱之間距離都夠,人唔多,所以都清靜,沒有要排隊拎食物,或者食物清盤情況。食物種數好多,中式,試咗大蝦帶子抄菜心,上湯蒜頭菜苗,蒸魚,食材新鮮,有酒樓水準,仲有叉燒,海南雞同燒鴨。西式都好多款,有炸蝦,白汁意粉,牛肋骨,切牛扒,串燒等等,冷盤有沙律bar,cold cut, 火腿芝士,刺身有三款唔吸引,凍海鮮有龍蝦仔,龍蝦蚶,麵包蟹,青口,都幾失望,龍蝦蚶冇味,仲有出水嘅。甜品雪糕好多款式,我冇食,看來唔錯。當然晚市更多甜品選擇啦。整體來講,如果有返之前嘅二送一就會再幫襯。⋯⋯
2022-01-19 2682 浏览
我哋上個禮拜去咗住兩日一夜,跟住第二朝食佢嘅早餐,小童係要198 ,諗住算啦點都要比,唔通大人食小朋友唔食咩,但係去到真係覺得麻麻哋,首先拎嘢食嗰啲位置好迫,人迫人,煎蛋嗰個位置其實係最暢旺,佢隔離就係麵包,跟住嘢飲,全部人堆埋晒一堆,同埋嘢食款式真係唔算多,其實好多香港酒店嘅自助餐早餐真心唔差,我哋都食過好多間,不過呢間應該係款式最冇乜款嘅一間,味道其實可以嘅,但係如果同其他酒店相比佢真係比下去了!
lunch buffet 408加一 會員75折 見大部分人同youtuber 都無咩負皮就去試下 因為假期所以要坐餐廳外圍 但反而仲好坐😂環境舒適乾淨嘅 員工服務都算勤快有禮 冷盤種類不少 質素正常淨係試左蟹鉗 鮮甜有海水味嘅串燒普通 無再拎多次種類lunch黎講正常 食物都係中上水平 無咩特別難食 如果大概要講下 特別推薦係大部分熱食 蒸魚 炸魚柳 蝦仁等都好食 估唔到係火雞整得幾嫩 值得食。👍🏻可以skip嘅有魚生 點心 同埋燒牛肉應該唔好彩 時間太耐難咬 豬肋骨味太重 肉質較鞋口 甜品方面蕨餅 燉蛋較出色 切餅較硬 不推薦 食返雪糕最穩陣雖然入到去個場一眼睇晒 感覺唔算多嘢食 但勝在唔會重複或者揸流攤放啲好普通嘅食物出嚟 每個位置都有心思同分別 全部嘢食一次之後都會好飽🤤整體有折每人300中 算抵食 不過避到就閒日去應該更好更平

lunch buffet 408加一 會員75折

冷盤種類不少 質素正常

淨係試左蟹鉗 鮮甜有海水味嘅

串燒普通 無再拎多次

整體有折每人300中 算抵食 不過避到就閒日去應該更好更平
2021-12-29
2021-12-30 2496 浏览
今日黎左千禧新世界酒店staycation😌酒店Package包埋自助餐😋食物質素高,最愛芝士龍蝦🦞🥰啖啖肉😋唔鍾意芝士有冇芝土嘅龍蝦🦞🤣仲有其他好食推介有乳豬🐖即煎開邊蝦🦐咖喱螺、刺身都好新鮮👍🏻蒜蓉芝士包真係必食!煙三文魚仲有燉湯🤤樣樣都好正!連平時唔係好食甜品嘅我,都食咗好多甜品🤭佢啲甜品有好多種類,仲有心太軟😳梗有幾款岩你心水🤪雪糕有Haagen-Dazs🤗同埋佢哋服務好好執碟好密,見我哋冇橙汁就即刻幫我地斟👍🏻👍🏻
2021-12-21 11167 浏览
📍香港📍尖沙咀📍Cafe East📍尖沙咀麼地道72號千禧新世界香港酒店1樓📍星期一至日 06:00~21:30💫 自助晚餐成人 18:30~21:30💫 $678+1員工態度好 換碟速度👌🏼 問佢地額外攞餐具🍴濕紙巾🧻都好快俾我哋👍🏻可樂橙汁仼飲🍷每人一杯咖啡茶🍵可惜無生蠔🦪鵝肝😭😭😭🌸推介:海鮮 龍蝦🦞新鮮彈牙多膏👍🏻size中等鐵板燒 大蝦🦐三文魚🐟外脆內嫩!!!串燒 雞翼🍗牛舌🐂雞軟骨🐥熱葷 薑蔥炒蠔大隻入味🦪 鮑魚冬菇炆鵝掌🦢 甜品 焦糖燉蛋 生朱古力🍫 🌸可一試:鐵板燒羊架🐑熱葷 清蒸比目魚🐠肉滑 炒海鮮蝦仁大隻 芝士焗龍蝦 燒乳豬仔甜品 蛋白布甸燒🍮 心太軟🍫咖啡芝士餅 烏龍茶奶蓋啫喱 開心果朱古力撻 三色朱古力杯 沙翁🌸不推介:鐵板燒和牛🐂無牛味唔肥美🤔燒西冷肉眼扒🥩中西湯勁淡甜品 紅桑子棉花糖 曲奇🍪 伯爵茶蛋白餅 檸檬馬卡龍 香橙朱古力慕絲 #foodieschu尖沙咀 #foodieschu自助餐
📍香港📍尖沙咀

可樂橙汁仼飲🍷每人一杯咖啡茶🍵

可惜無生蠔🦪鵝肝😭😭😭

🌸推介:

海鮮 龍蝦🦞新鮮彈牙多膏👍🏻size中等

鐵板燒 大蝦🦐三文魚🐟外脆內嫩!!!

串燒 雞翼🍗牛舌🐂雞軟骨🐥

中西湯勁淡

#foodieschu尖沙咀 #foodieschu自助餐
2021-12-20
2021-12-17 3118 浏览
好好的Dinner Buffet, 性價比高,雖然種類不多但食物質素好好。凍海鮮都不錯,refill 食物速度快,熱食咩都好好,燒和牛也好好味,甜品也好好味,種類也多。服務態度好正常。最緊要係無限添飲橙汁可樂。可以再返食。😋
Dinner    Buffet
2021-12-09
Dinner    Buffet
2021-12-03 4764 浏览
趁聖誕節提前來慶祝一下!估唔到星期四平日都會爆滿,真係要預早訂位。餐廳食品種類唔算太多,不過質素都ok刺身有:三文魚、吞拿魚、希靈魚、熟蛋海鮮:蟹鉗、小龍蝦、麵包蟹、青口熟食:比目魚超滑,勁好食😋另外燒物:秋葵、牛脷、雞軟骨、雞翼都十分香口😙十分欣賞侍應之服務,快速換碟、添加飲品,遞上紙巾…飲品:汽水、橙汁任飲🥳🥳🥳甜品賣相精美,甜度剛好,反而生果就麻麻哋😣生果麻麻地😖雪糕約5-6款口味🤩西冷肉眼扒,肉質嫩滑🥰蟹鉗鮮甜燒物好搶手太飽無空間試😌沙律都有好多選擇😘小朋友至愛😍整體來講,食物質素與服務都唔錯☺️有優惠就更加抵🤪
趁聖誕節提前來慶祝一下!

估唔到星期四平日都會爆滿,真係要預早訂位。

餐廳食品種類唔算太多,不過質素都ok
刺身有:三文魚、吞拿魚、希靈魚、熟蛋

海鮮:蟹鉗、小龍蝦、麵包蟹、青口

熟食:比目魚超滑,勁好食😋
另外燒物:秋葵、牛脷、雞軟骨、雞翼都十分香口😙

十分欣賞侍應之服務,快速換碟、添加飲品,
遞上紙巾…

飲品:汽水、橙汁任飲🥳🥳🥳

甜品賣相精美,甜度剛好,反而生果就麻麻哋😣

生果麻麻地😖
雪糕約5-6款口味🤩

西冷肉眼扒,肉質嫩滑🥰

蟹鉗鮮甜

燒物好搶手

太飽無空間試😌

沙律都有好多選擇😘

小朋友至愛😍

整體來講,食物質素與服務都唔錯☺️
有優惠就更加抵🤪
2021-12-02
2021-11-25 4170 浏览
買二送一優惠下,人均$300一位可以由12:00食到2:30環境舒適寬敞,餐廳整潔,服務員足夠且態度友善,收碟收得好快熟食有東南亞風味約8款,主要係咖喱同薄餅,全部冇食😆有粉麵同點心區,只係試左蝦餃,質素一般,蝦肉唔爽口唔鮮味,不過皮幾薄爐端燒有7~8款,試左雞軟骨,一口牛同秋葵,質素不錯中菜有幾款,試左比目魚,蟹鉗同蜜糖豆炒蝦球比目魚鮮嫩,蟹鉗大隻多肉,肉質就一般蝦球爽口彈牙,調味好燒味試左叉燒,個蜜汁非常惹味西餐只係試左個紅酒煮牛腩同燒豬肋骨牛腩煮得夠腍同入味,燒豬肋骨瘦得黎肉質唔"鞋"口,好味有即煎牛扒,三文魚柳同豬扒,牛扒係薄既,水準正常,三文魚柳好滑不過就欠款調味另外有燒牛肉,意粉,焗薯等等,都係冇試😂有基本沙律菜,菜好新鮮仲有少見既紫色菜🥳有一個加左吞拿魚既豆角沙律,好好味另外有個蟹柳絲豆腐,同樣高質水果有三款,需要店員幫手拎,有西瓜,哈蜜瓜同菠蘿菠蘿同哈蜜瓜好甜好多汁,哈蜜瓜食落似日本貨😍😍 西瓜就冇食cold cut 有幾款風乾火腿,煙三文魚,四款芝士煙三文魚好一般,淡口而且有筋四款芝士最鍾意係蒜蓉芝士,勁香勁creamy😋刺身有四款,只試左三文魚,新鮮但不算肥美另外有
買二送一優惠下,人均$300一位
可以由12:00食到2:30
環境舒適寬敞,餐廳整潔,服務員足夠且態度友善,收碟收得好快
熟食有東南亞風味約8款,主要係咖喱同薄餅,全部冇食😆
爐端燒有7~8款,試左雞軟骨,一口牛同秋葵,質素不錯
中菜有幾款,試左比目魚,蟹鉗同蜜糖豆炒蝦球
比目魚鮮嫩,蟹鉗大隻多肉,肉質就一般
蝦球爽口彈牙,調味好
燒味試左叉燒,個蜜汁非常惹味
西餐只係試左個紅酒煮牛腩同燒豬肋骨
牛腩煮得夠腍同入味,燒豬肋骨瘦得黎肉質唔"鞋"口,好味
另外有燒牛肉,意粉,焗薯等等,都係冇試😂
有基本沙律菜,菜好新鮮仲有少見既紫色菜🥳
有一個加左吞拿魚既豆角沙律,好好味
另外有個蟹柳絲豆腐,同樣高質
水果有三款,需要店員幫手拎,有西瓜,哈蜜瓜同菠蘿
菠蘿同哈蜜瓜好甜好多汁,哈蜜瓜食落似日本貨😍😍 西瓜就冇食
cold cut 有幾款風乾火腿,煙三文魚,四款芝士
煙三文魚好一般,淡口而且有筋
四款芝士最鍾意係蒜蓉芝士,勁香勁creamy😋
刺身有四款,只試左三文魚,新鮮但不算肥美
另外有幾款凍海鮮,都係冇試到😅
甜品選擇超豐富,最少有二十款,包括haagen dazs 雪糕,另有德國軟糖
有即製窩夫同鮮果pancake
試左綠茶奶蓋,芒果奶凍,栗子蛋糕,抹茶紅豆慕絲,朱古力布朗尼,鮮果pancake, 法式燉蛋,蘋果金寶,抹茶撻,抹茶芝士蛋糕,蕨餅,同一杯維記榴槤雪糕
榴槤雪糕只屬一般,布朗尼較硬,綠茶奶蓋較淡
其他全部都係水準以上,尤其法式燉蛋,抹茶芝士蛋糕同栗子蛋糕,超水準
整體質素高,食材新鮮選擇多
值得再黎一次🤗🤗
2021-11-25
庆祝纪念
生日
今次介紹嘅係千禧新世界酒店🏨 Package係包三餐自助餐早餐晚餐同房間下午茶🫖千5包哂真係十分之十分之抵到爛🏨☺️😍今次就介紹佢個自助餐究竟抵唔抵食先!晚餐發現都幾多喺出邊特登為咗入嚟食自助晚餐而book枱所以當晚都係好full,當日係星期一到已經咁多人!!可想而知佢晚餐都好多慕名而來🙈👀嗰陣時已經可以六點開始食,都其實可以食到佢兩三個鐘差唔多食到8:30 時間非常之舒適,可以俾你慢慢食餐飽🤣🤣一開始當然就沖咗出去睇吓有啲咩款式,要開餐啦⋯⋯其實唔算太大不過勝在方式認真夠多!壽司刺身呢啲基本都有好多都好新鮮,海鮮值得一讃係啲龍蝦都好好食好靚爽口,雖然冇長腳蟹但係都有普通嘅蟹肉質就唔算太過吸引,青口蝦過d都好新鮮熱食方面十分之多!平時最鍾意食嘅乳鴿都有同埋竟然有一個鐵板爐,呢一個就你可以揀下豬牛羊蝦就幫你燒完個幾分鐘就可以拎返另一邊有個串燒燒烤爐,又有雞軟骨秋葵蝦豬牛!真係應有盡有仲有幾款多國菜有印度嘅薄餅,連乳豬飯都有,之後過咗冇耐中發現原來有芝士焗龍蝦🦞嗰陣時已經食到勁飽了🤣🤣🤣甜品方面個甜品櫃都十分之多款式揀💓有幾款蛋糕🧁糯米糍紅豆冰都有🤪仲有蝴蝶酥朱古力曲奇餅雪糕櫃都勁多Häag

可想而知佢晚餐都好多慕名而來🙈👀

一開始當然就沖咗出去睇吓有啲咩款式,要開餐啦⋯⋯
其實唔算太大不過勝在方式認真夠多!

熱食方面十分之多!平時最鍾意食嘅乳鴿都有
另一邊有個串燒燒烤爐,又有雞軟骨秋葵蝦豬牛!真係應有盡有

甜品方面個甜品櫃都十分之多款式揀💓有幾款蛋糕🧁
糯米糍紅豆冰都有🤪

仲有蝴蝶酥朱古力曲奇餅雪糕櫃都勁多Häagen-Dazs款式!
後來發現去到8點15左右會有心太軟出爐添😍記得唔好錯過😍
#本地遊 #抵玩酒店 #尖沙咀好去處 #千禧新世界香港酒店
2021-11-17 12679 浏览
🇭🇰Café East·Breakfast Buffet $295佢個早餐比我想像中都好食好多 尤其係佢個egg station同pastries超有驚喜😍😍·Egg Station l Continental Buffet Selection佢呢度既蛋蛋味幾重 而且個師傅就算係奄列都整得好好 完全唔會過老 所以我地之後叫多左個炒蛋 都炒得好滑🍳之後佢腸仔 煙肉 番茄仔個啲都唔錯 唔會太油😌不過佢啲芝士同cold cuts質素就一般般啦🤭🤣·Dim sums l Noodle Station l Asian Buffet Selection佢呢度D點心雖然得3款 但係質素都唔錯 佢個雞包仔超級軟屬 而且鹹料調得幾好味 之後佢個糯米雞都好足料😌不過佢個麵檔就一般般啦 因為佢D魚蛋一路擺住係度住 所以食落比較粉🙊🙊之後佢出面個雞粥都幾高質 入面真係好多雞 而且粥底都煲得幾好😎·PastriesFruits l Juices最後佢啲pastries真係超有驚喜 就算佢擺曬出黎都仲係超級酥脆 尤其係佢個芝士牛角酥超脆 夾埋中間個腸仔 口感好好🥐之後佢個banana bread都整得好好食 佢個
🇭🇰Café East

Cheese   Sausage  Danish

brioche
Fruits l Juices
fruits
最後佢啲pastries真係超有驚喜 就算佢擺曬出黎都仲係超級酥脆 尤其係佢個芝士牛角酥超脆 夾埋中間個腸仔 口感好好🥐之後佢個banana bread都整得好好食 佢個甜度剛剛好 而且食落好濕潤 不過個brioche就乾身D🤭🤭之後佢呢度除左果汁仲有益力多 欣賞🥳🥳

📍尖沙咀麼地道72號千禧新世界香港酒店1樓
$300 (早餐)
pancakes
雞包仔
Croissant
Cheese   Sausage  Danish
fruits
2021-11-08 3171 浏览
酒店package包左午餐buffet準時12點入席人好多但枱與枱之間有一定距離空間感幾好·食物集中喺同一個位置冷葷海鮮拼盤有長腳蟹/麵包蟹/青口/蝦/小龍蝦試咗長腳蟹好新鮮Encore左幾轉而麵包蟹蟹膏好多熱葷有即煎三文魚豬扒同和牛扒即煎三文魚外脆內嫩和牛扒專登叫廚師唔好煎咁熟肉味好香好嫩比即切燒牛肉出色好多燒牛肉冇咩肉味而且有啲乾柴熱葷試左咖喱羊/蒸魚羊肉味都好數但係咖喱好好食蒸魚好新鮮 ·麵檔有粉麵有雲吞/丸/菜/魚皮餃選擇試左雲吞有原隻蝦無多餘肥肉·好好食·甜品放置喺甜品櫃想食咩可以叫師傅夾比你試咗幾款蛋糕 其中opera蛋糕好濃味焦糖燉蛋好滑·甜度啱啱好中式甜品有紅豆沙配湯圓紅豆沙好出色而且湯圓有芝麻餡雪糕除咗Häagen-Dazs之外仲有維記嘅榴槤雪糕以lunch buffet黎講佢幾出色·非常高質服務亦週到
酒店package包左午餐buffet

以lunch buffet黎講佢
幾出色·非常高質
服務亦週到
2021-11-05 2419 浏览
Staycation package入面包埋嘅自助早餐 習慣早起嘅我哋係當日第一台客人入場 揀咗餐廳為數不多嘅窗口位🌅不過食食吓就後悔啦 因為陽光會開始曬住半邊面 所以都唔建議大家早餐時間坐窗口位☀️自助早餐來講 呢度都算多嘢食 同埋最緊要啲嘢企企理理 麵包種類繁多🥖🥞🥨🧇🥯🍞🥐比較少見嘅酥皮類都有頗多 但係當日嗰個烘麵包機溫度超級高 行近半步都感覺超級熱 何況啲麵包 一放落去就燶晒😫其他食物嘅表現不過不失 感覺上佢嘅中式食物比起西式早餐更有特色同埋表現得更好👏🏻👏🏻推介佢哋嘅中式炒麵同埋滷水雞翼💕兩樣嘅調味都好足夠 食厭咗西式早餐嘅朋友 呢度嘅中式早餐可以一併👍🏻👍🏻

2021-09-09
早餐
10月20号細仔仔請肥爸,和靚媽到此處食自助午餐,雖然肥爸現時對食自助餐的興趣不大,但不想掃仔仔興,同時此酒店自助餐有三送一嘅優惠,所以當日便和靚媽欣然出席,縱觀此酒店自助餐奉客食材,可說平平無奇,除咗個燒牛肉係較突出外,其他食品如,刺身,熱盤,串燒都係一般貨色,好食吾到佢,難食又無佢份,至於冷盤中嘅巴馬火腿就又乾嚡,難食之致,甜品方便有多款選擇用來拍照呃like無問題,食就無謂飲多兩杯橙汁好過,過無論點,肥爸,和靚媽都衷心多謝仔仔,呢個孝心自助餐
當日係9月頭的一個星期三,為慶祝家人生日,一家人去咗cafe east食自助餐,即場入會,有買2送1優惠,入會係免費嘅,不過10月仲有冇呢個優惠就唔知啦。我哋被安排坐走廊邊位置,冇法我哋雖然三個星期前預訂但當時已經好full。當日凍海鮮有龍蝦,新鮮,肉係有彈性,麵包蟹同蝦都新鮮嘅。不過就冇長腳蟹。熱食有好多款,包括切牛肉,老豆話好食。仲有鐵板燒海蝦勁新鮮有膏嘅,串燒,牛仔骨,燒魚,蒸魚,日式和西式炸物,印度咖喱,中菜款以海鮮配菜炒為主,有帶子,大蝦,鮑魚,花膠,青口,等等……。款式真係好多,湯正正常常有中式西式。甜品都係有好多款,包括細細件西式蛋糕,生朱古力粒,榴蓮糯米滋,豆腐花,葡撻,豆腐花,中東千層酥。雪糕有Haagen Dazs 和乳酪雪糕,仲有好多雪糕toppings 。 飲品係送任飲汽水啤酒🍻。呢餐大家都食得好滿意。優惠有買二送一係好扺食嘅,期待下次再嚟😚

飲品係送任飲汽水啤酒🍻。呢餐大家都食得好滿意。

優惠有買二送一係好扺食嘅,期待下次再嚟😚

庆祝纪念
生日
千禧新世界前身係香港日航酒店🏨好開心小妹有幸同遊🥰見識到佢地既無敵海景套房🌊包入lounge & 自助早餐。Lounge多野食之餘,當然Café East自助早餐質素都吾錯啦😋雖然款式吾多,但應有既都有,都係有cold cut 、粥粉麵飯、egg station 同多款熟食!最正係有即蒸的「小籠包」🥰真係叫做對得起五星酒店🏨級數啦🙌🏻生果有普通野都有菠蘿🍍!正啊!食左好多菠蘿😋好新鮮!野飲都多選擇!橙汁、蘋果汁🍹飲完奶茶最後飲咪杯咖啡☕️先夠皮😂