cafe TOO

2024-10-07 1830 浏览
一個月前在kkxxx平台買了這間自助餐優惠,聽聞口碑不錯,於是同黃兔試下而且在此平台買會送每人一杯酒,好似著數左,哈~餐廳環境不錯,沒有壓迫感,枱與枱之間有距離。食物款式海鮮為主,適合喜歡食海鮮的我主打有清蒸原味/蒜蓉味龍蝦任食,龍蝦啖啖肉,肉質彈牙已經覺得回本冷盤有凍蝦,花蟹, 翡翠螺,長腳蟹, 瀨尿蝦, 麵包蟹等等。酒店又每人送一隻大閘蟹,質素不錯,勁多膏超邪惡熱盤有一樂燒鵝, 茅台炒蝦,鮑魚,蒸魚, 燉湯等等。又有沙津吧,飲品有各款調製果汁及自製珍珠奶茶甜品有蛋糕,哈根大雪糕,格仔餅等等。當然還有5,6款刺身選擇啦最後還包飲品每人一杯咖啡或茶,劃上完美句號。今晚食物質素不錯,海鮮控的我食得好滿足
而且在此平台買會送每人一杯酒,好似著數左,哈~

主打有清蒸原味/蒜蓉味龍蝦任食,龍蝦啖啖肉,肉質彈牙
已經覺得回本

酒店又每人送一隻大閘蟹,質素不錯,勁多膏超邪惡

熱盤有一樂燒鵝, 茅台炒蝦,鮑魚,蒸魚, 燉湯等等。

又有沙津吧,飲品有各款調製果汁及自製珍珠奶茶

最後還包飲品每人一杯咖啡或茶,劃上完美句號。

今晚食物質素不錯,海鮮控的我食得好滿足

2024-09-29
2024-08-30 2860 浏览
今晚去咗食buffet,6: 15分去到要等到6:28先給人進場,其他酒店都會提早最少10分鐘先給客人內進坐下,這點需要改善,食物種類不算太多,尤其是熱葷完全唔吸引,龍蝦和刺身合格,甜品完全唔掂,仲差過三星酒店,Häagen-Dazs雪糕完全唔似,似係自家製雪糕唔好食,沙律太少,座位狹窄,七百多元一位我就冇下次啦,自己諗!
平日中午時間、位於港島香格里拉的Cafe Too相當旺場, 酒店的位置方便, 金鐘地鐵站經太古廣場步行兩分鐘便到, 建議提前預訂避免摸門釘。餐廳非常寬敞, 餐桌間的距離足夠, 餐桌也夠大, 可以容納很多餐盤, 用餐環境非常舒適。自助午餐的食物選擇甚多, 海鮮區有麵包蟹、青口、海蝦等海鮮冷盤, 也有熱食的海鮮例如煎鱸魚。刺身也有五款, 包括三文魚、希靈魚、吞拿魚、海蝦。湯品有西湯 (西蘭花忌廉湯) 和一點後才供應的原盅中式燉湯。中式燉湯值得一提, 足料、瘦肉多、不油膩、沒有味精, 非常滋補。除了沙律區外, 還有日式熱食區, 三色玉子、日式串燒任君選擇。熱食區有蟹肉西蘭花、紅酒燉牛柳、咖喱雞等等的菜式。甜品還有haagen dazs雪糕、雞蛋仔、夾餅、榴槤蛋撻等等的選擇。可以吃到2點半, 相當滿足。

可以吃到2點半, 相當滿足。
2024-08-20
午餐
2024-08-13 4550 浏览
港島香格里拉自助餐Cafe Too 今次好特別,將香港幾間人氣食店集合埋一齊,仲要任食!由12點食到3點~自助餐主打任食米芝蓮一樂燒鵝任食西貢海鮮任食低調高手雞蛋仔+格仔餅燒味- 1個人食左2隻一樂燒餓髀,好滿足~海鮮- 第一次係自助餐睇住海鮮由活魚池捉上嚟整,好新鮮甜品- 低調高手雞蛋仔係出面次次食都要排隊等一輪,今次可以食返夠本,特登睇住佢一整起就拎,拎左幾轉❤️ 仲可以配Haagen-Dazs 雪糕一齊食!睇返啲食評先知原來佢蛋撻係泰昌蛋撻,但係我一個都冇食到😂我今次嘅湯係個湯係胡椒豬肚雞湯,好重胡椒味,好岩我飲品區有果汁,果茶同珍珠奶茶任飲,但唔建議飲珍珠奶茶,勁淡其他熟食、刺身就正常味道可惜游水龍蝦係Dinner buffet 先有,如果你係鍾意食龍蝦記得夜晚先嚟

自助餐主打
任食米芝蓮一樂燒鵝
任食西貢海鮮
任食低調高手雞蛋仔+格仔餅

燒味- 1個人食左2隻一樂燒餓髀,好滿足~

海鮮- 第一次係自助餐睇住海鮮由活魚池捉上嚟整,好新鮮

睇返啲食評先知原來佢蛋撻係泰昌蛋撻,但係我一個都冇食到😂

我今次嘅湯係個湯係胡椒豬肚雞湯,好重胡椒味,好岩我

飲品區有果汁,果茶同珍珠奶茶任飲,但唔建議飲珍珠奶茶,勁淡

其他熟食、刺身就正常味道
2024-07-28 4446 浏览
甜品都是偏向東南亞口味, 甚少西式甜品, 有點失望。 但海鮮量多, 而且十分新鮮。 飲品選擇算多, 而且任飲。 侍應態度良好, 環境也不錯。 食品整體質素高, 當天總算enjoy。
2024-07-20
2024-07-14 4438 浏览
今年生日決定係港島香格里拉食自助餐,六點半第一場,平日星期四睇落有9成入座以上。我哋去嘅時候$808一位,去到先知仲有8折,開心!今期自助餐係賣海鮮主題。龍蝦、青口、蝦、蟹、蜆等海鮮就係基本啦,另外有避風塘蟹鉗,魷魚,烤魚等有烹調過嘅海鮮,可以換下口味。拖羅限時供應,質素唔差,值得一試。熟食方面有點心,飯,麵,湯,雞,牛,串燒,車仔麵等,我就無乜點食留返個肚。今期有一樂燒鵝嘅燒味,推介叉燒,唔肥唔瘦,岩岩好!但我鍾意食嘅燒肉就唔見有喇。記得聽到鐘聲去排老火湯,我哋拎左兩盅,胡椒豬肚雞湯,胡椒味唔算重,清清地,加上岩岩滾起,鍾意飲熱湯可以去拎返盅試下。甜食方面有少見嘅雞蛋仔、格仔餅、泰昌餅家嘅蛋撻(八點左右先出)等,個人覺得好食過好多雞蛋仔店,師傅剪開每一份4至5粒,唔會食飽個肚,夠細心!另外有榴槤蛋撻,我就無食喇。飲品方面選擇唔算多,除左果汁,仲有三款口味嘅珍珠奶茶: 原味、芋頭、蜜瓜,無得揀甜度。另外每位有一杯飲品,不過差唔多食完有職員黎落單先知,叫左一杯凍檸水就算喇。因為生日,枱面嘅餐枱紙都有寫happy birthday,仲送左個約6寸嘅生日蛋糕,好有心但真係食唔落,最後成個打包

,叫左一杯凍檸水就算喇。

但真係食唔落,最後成個打包走

整體而言,自助餐質素係好的,對比其他自助餐黎講有一啲特色嘅食物,例如雞蛋仔、珍珠奶茶。亦欣賞有同其他餐廳聯乘
,一樂同泰昌。講真大部分自助餐食物種類都差唔多,就係要有呢啲先令香格里拉自助餐有獨特性,加深食客印象!
2024-07-11
上次去Cafe Too 食buffet已經係幾年前嘅事。因為知道餐廳最近攪咗個海鮮街嘅主題,所以吸引我再一次訂枱試試。網上訂咗6月尾平日dinner buffet, 當晚個場都算Full晒, 証明呢個海鮮街主題都幾有吸引力。入座後我第一時間行一轉睇吓有乜嘢食, 除咗冷熟海鮮 ,吞拿魚拖羅外, 其他冷盤,熱葷,燒烤,甜品對我其實不算十分吸引。凍海鮮方面,可能人多關係,好多凍海鮮俾客人攞哂後,補充速度會比較慢。 呢個級數酒店來講,要客人等食物,應該需要改善。凍海鮮中,我較喜歡係有多款唔同種類嘅蟹。 懶碌蟹殼嘅會有一個蟹肉沙律,蟹拆咗肉, 啖啖肉食得更方便。 凍蝦甜但蝦肉唔爽。青口,蜆唔錯。魚生方面, 吞拿魚大,中拖羅當然會係最受歡迎。自助餐來講拖羅質素相當唔錯, 但好可惜八點半後已再攞唔到。 其他魚生如三文魚,油甘魚等都肥美。清蒸/蒜蓉蒸開邊即劏龍蝦, 我每款各食咗兩隻, 個人會比較喜歡清蒸。當晚燉湯好似叫五指毛桃燉瘦肉, 湯清但不太甜。 相反熱葷中嘅大㷛湯比較更好飲 。熱葷方面款式選擇算多,各式其式。當然不會全部都啱囗味,我估我試咗當中大概六,七成左右。但大部分受歡迎嘅熱葷食物其實過咗8

熱葷方面款式選擇算多,各式其式。當然不會全部都啱囗味,我估我試咗當中大概六,七成左右。但大部分受歡迎嘅熱葷食物其實過咗8: 45後大都不再補充。

熟海鮮除咗蒸龍蝦外, 另有羅氏蝦,螺, 魷魚,蒸龍躉,鮑魚仔等,海鮮種類不算多。每種海鮮廚師會用不同烹調方法處理。但可惜客人不能要求廚師選用自己喜好方法烹調海鮮,原本我要求廚師用清蒸方式烹調幾隻鮑魚仔,但被廚師拒絕,感失望。

甜品方面款式選擇很多,各式各樣甜品都有,而我主攻嘅會係糕餅, 糕餅水準其實不錯,但如果要跟同級某幾間酒店自助餐嘅糕餅比較,我個人覺得會略為遜色。

-Cafe TOO最近身邊朋友不約而同介紹我食港島香格里拉酒店自助餐推出全新主題「海鮮街:香港滋味的自助餐盛宴」概念係將餐廳化成海鮮市場 呈現最上乘的本地海鮮將海洋既鮮味直接帶到面前 確保每啖都係最新鮮🥰另外重點係有同一眾本地老字號食店攜手合作限定推出一系列馳名地道美食 可以一次過試匀一樂燒鵝 + 低調高手大街小食雞蛋仔 + 泰昌餅家🥳🥳🌟Dinner buffet ($808/mon-thu; $868/fri-sun, ph)🌟重點推介 - 馳名地道美食 🌟+一樂燒鵝估唔到可以唔洗排隊都食到米芝蓮一樂燒鵝既招牌脆皮燒鵝 皮脆肉嫩 油香滿滿 配一樂秘製酸梅醬同區仲有鵝油炒飯 可惜當日太飽食唔到🥹🥹+ 茅台炒醉蝦用上茅台王子去快炒大蝦 呢個堅係好好味 大大隻 新鮮爽口彈牙仲炒得非常入味 茅台香味濃郁+ 泰昌餅家曲奇蛋撻蛋漿香濃軟滑 曲奇皮底香脆+ 低調高手大街小食雞蛋仔聯乘推出多款特色口味 仲可以配Haagen-Dazs 雪糕一齊 ✨海鮮區+ 凍海鮮區包括雪場蟹腳 / 花蟹 / 麵包蟹 / 瀨尿蝦 / 凍蝦 / 翡翠螺 /蜆 / 青口 每次一有蟹腳就好快比人拎哂 好彩餐廳都密密手Ref
Cafe TOO

最近身邊朋友不約而同介紹我食港島香格里拉酒店自助餐
推出全新主題「海鮮街:香港滋味的自助餐盛宴」
概念係將餐廳化成海鮮市場 呈現最上乘的本地海鮮

+ 熟海鮮區 - 係我當晚最愛🌟
蒜蓉 / 清蒸新鮮波士頓龍蝦- 用蒸籠去炮製龍蝦 份外鮮甜
個人推介清蒸龍蝦 大大隻 肉質新鮮爽口彈牙 原汁原味
罕有係自助餐可以食到有咁高質既龍蝦 另外仲有白灼蝦 /
白灼螺 / 避風塘炒龍蝦 / 蜆介鯪魚球 / 椒鹽鮮魷可以揀

✨日式刺身壽司串燒區
有師傅即切藍鰭吞拿魚 完全可以媲美高質日本菜質素
仲有得揀要赤身 / 中拖羅 / 大拖羅 入口肥美甘香
另外仲有非常新鮮既赤蝦同油甘魚!
壽司方面有拖羅 / 三文魚 / 希靈魚 / 八爪魚等等
估唔到自助餐有咁高質素嘅刺身 值回票價
特別推介自家製作玉子燒同串燒系列 有多款口味選擇

✨沙律冷盤區
有各式各樣沙律及新鮮蔬菜、芝士、凍肉切片
包括凱撒沙律 /日式沙律 / 多款沙律醬料 自行調配

✨熟食區 - 熱葷 / 燉湯 / 粉麵
中西式熱葷款式多不勝數 由中式既蒸海魚 / 小炒王 / 豉椒炒蜆 / 東風螺 / 叉燒油雞 去到西式既烤牛肋肉 / 烤羊腿 / 紅酒牛腩 / 燒鵝清湯意大利雲吞 / 煎鴨胸配香橙燒汁
以至印度咖喱都有 非常豐富 模有一款岩食!
當日西湯係椰菜花忌廉湯 香濃細滑 同養生中式燉湯
粉麵區除左平時常見牛腩麵 / 雲吞麵 / 牛丸麵之外
都特別地有提供泰式湯底~

甜品飲料區
因為當日8點先入去食 無耐就出左招牌火焰雪山表演
本身諗住食完熟食先食甜品 點知派晒🥺🥺
不過好彩仲有多款精緻小蛋糕 / 格仔餅 / 木糠布甸/ 朱古力 / 雜錦水果碗等等
飲品方面除左有包杯咖啡檸檬茶 仲可以任飲珍珠奶茶 (原味 / 芋頭 / 蜜瓜味)或者排毒香茅水 / 果汁添~
2024-06-14
2024-06-29 2599 浏览
六月嘅工作天終於完結啦😀今晚同事請我哋食buffet,對於我呢個海鮮精嚟講好豐富呀😋😋推介熟食,蒸大頭蝦🦐同埋蒸龍蝦🦞我食咗17隻大頭蝦🦐2隻龍蝦🦞全部都爆哂膏😻蒸得啱啱好,啲膏仲係腍腍地,唔會過硬,真係膽固醇之夜啊🤪其他熟食同埋甜品都好豐富😄飲品自助任飲👍🏻略嫌刺身款式一般🙁同埋長腳蟹好鹹🙁因為夜咗收工嘅關係,7:30左右嚟到,第一輪叮叮叮特別推出嘅拖羅已經冇晒,係唔會再出嘅😭坐低冇耐再叮叮叮第二輪特別推出食品係火焰雪山,有點火表現睇😜如果係蝦精同埋龍蝦精嘅朋友絕對值得嚟食👍🏻👍🏻
推介熟食,蒸大頭蝦🦐同埋蒸龍蝦🦞
其他熟食同埋甜品都好豐富😄飲品自助任飲👍🏻
略嫌刺身款式一般🙁同埋長腳蟹好鹹🙁
如果係蝦精同埋龍蝦精嘅朋友絕對值得嚟食👍🏻👍🏻
  • 甜品
  • 龍蝦
  • 大頭蝦
2024-06-28 2650 浏览
自助餐唔平質素一般食個名賣點聯乘一樂燒味,低調高手雞蛋仔,茅台醉蝦,太昌蛋撻枱與枱之間非常迫,似去了快餐店驚喜是生日唔係送朱古力牌, 是成個蛋糕。因為太飽,食唔到,免費打包。蛋糕盒和紙袋浮誇,令你覺得物超所值!廁所非常有氣派,要到此一遊

自助餐唔平
質素一般
食個名
賣點聯乘一樂燒味,低調高手雞蛋仔,茅台醉蝦,太昌蛋撻

枱與枱之間非常迫,似去了快餐店

廁所非常有氣派,要到此一遊
2024-06-28
生日
用餐优惠
團購
2024-06-20 2614 浏览
最近朋友生日已經去過二次午餐,食物同環境都好好,服務態度真係有心嘅,佢哋會準備生日牌同原個生日蛋糕🎂·好貼心啊·食物非常多總類,有海鮮區、粥麵區、燒烤區、燒味區、熟食區、刺身區、甜品多到不得了、各種味雪糕、仲有泰昌蛋撻、凍飲果汁、咖啡熱飲就係叫上嘅、座位舒適嘅空間,坐得舒服嘅.仲有三個鐘頭嘅免費泊車·食物質素非常好·整體比九龍香格里拉更好·就算唔揸車搭地鐵都好方便,金鐘站直上就到·一定會再次訂枱啊·
2024-06-07
  • 中式甜品
  • 自助餐
  • 雪糕
  • 原盅燉烏雞湯
香港人引以為傲的美食文化,融合了各地的烹飪風味,孕育出獨特的"廣東菜"。如果您想一次品嚐香港本地人最愛的各式美食,這家自助餐絕對是您的不二之選。熟食區匯聚了各式海鮮佳餚,包括避風塘炒蟹鉗、粉絲蒸龍躉、清蒸龍蝦、蒜蓉蒸龍蝦 蒜蓉調味能夠很好地突出龍蝦的甜美鮮味 還有為人熟悉粵式經典菜式 一樂燒鵝 估唔到自助餐都可以試到!海鮮刺身款式眾多 定時有即切藍鰭拖羅 肥美多汁,入口即化!旁邊亦有多款日式串燒 我就比幾款玉子燒吸引住😋甜點區則有低調高手雞蛋仔、格仔餅和泰昌蛋撻,都是香港人的最愛 兩樣都係即整好新鮮!甜品櫃亦提供多款西式甜點 檸檬撻同朱古力片好吃!值得一提的是自助飲品吧選擇很多 竟然還有珍珠奶茶供應 大人細路見到都心心眼整體來說,如你喜歡品嚐海鮮同試到香港特色美食 值得來一試啊!

2024-06-07 9556 浏览
同家人慶祝節日,最好去吃自助餐,而cafe Too是我近期心水推介,食物種類選擇多又高質,地方寬敞,坐得舒適﹗巨型竹簍內盛著新鮮切割的龍蝦,以大蒜和荷葉蒸煮而成,另有原味清蒸,龍蝦鮮嫩爽甜,絕不能錯過。鮑魚、蜆、海螺、蝦、魷魚等海鮮,再運用不同烹調方法,炮製出白灼羅氏蝦、白灼螺、金銀蒜粉絲蒸龍躉、椒鹽鮮魷、椒鹽鮑魚仔。還有果皮蒸魚、必食酒香醉人的茅台炒醉蝦,好惹味,旁邊鐵板海鮮也不能錯過。和風美食區也大受歡迎,刺身方面非常多選擇,甜蝦、希靈魚、吞拿魚、三文魚、油甘魚、 北寄貝、赤貝、阿根廷紅蝦,最吸引是中拖羅及大拖羅,入口即化,油脂豐盈。即製日本串燒、章魚燒、玉子燒、箱壓壽司、花雕醉鮑魚等等,旁邊是預伴沙律、芝士拼盤及麵包等。冰鎮海鮮區有雪蟹、麵包蟹、花蟹、瀨尿蝦、熟蝦、翡翠螺、蜆,定能滿足海鮮迷。切肉區的烤牛肋骨及烤羊腿,肉味香濃美味。湯品川貝雪梨南北杏瘦肉燉湯、清補涼、西式南瓜湯。燒味區的叉燒油雞固然美味,米芝蓮星級食府一樂燒鵝也不能錯過,皮脆肉嫩。熱葷滋味蠔皇鴨掌蝦子燴海參、煎魚配紅花汁、愛爾蘭燉肉、燒鵝清湯意大利雲吞、牛油雞、沙拉骨等等,即蒸饅頭、蝦餃、燒賣。超足料的竹笙瑤柱豆

切肉區的烤牛肋骨及烤羊腿,肉味香濃美味。
湯品川貝雪梨南北杏瘦肉燉湯、清補涼、西式南瓜湯。
超足料的竹笙瑤柱豆腐羹、大排檔美食如豉椒炒蜆、辣酒螺、蝦乾小炒王,超惹味。
澱粉質類有泰式船麵、蟹粥、炒飯等。
一輪美食後,喝杯排毒水、果汁、自製珍珠奶茶特飲也不錯。
甜品區又是非常豐富,港式方面,有低調高手大街小食的格仔餅及雞蛋仔,蛋香軟熟;泰昌蛋撻。

五星級酒店蛋糕,款式口味搭配出眾,柑橘朱古力撻、朱古力鳥結、榛果朱古力、玫瑰盆妹泡芙、綠茶紅豆大福、榛果牛奶朱古力蛋糕、荔枝茉莉花茶蛋糕、桂花奶茶蛋糕、焦糖香蕉朱古力蛋糕、白朱古力士多啤梨、雲呢拿芒果蛋糕等等。
6款雪糕口味,敲鐘時間有火焰雪山。
實在太飽了,最後要來杯茶消滯一下。總括來說,食物種類選擇多又高質,可以慢慢享用3.5小時,推介。
2024-05-30
2024-05-20 2082 浏览
選擇自助餐最緊要是什麼?平當然可以吸引到不少人,但一分錢一分貨,對有點要求的人來說,就未必會有興趣了;那食物水準出色、CP值高、選擇又多的,好自然就會想起最近食過的這間。😋這間餐廳,不但地點方便(就在金鐘地鐵站附近),而且食物水準超高,還有多款凍海鮮、刺身、熱葷、新鮮海產 及 甜品,要回本應該不是難事!🤔咁有什麼高質食物?首選當然是藍鰭金槍中拖羅和大拖攞,這樣昂貴的吞拿魚,在自助餐是比較少見的;其次是新鮮嘅海鮮,包括:龍蝦、鮑魚、蜆、海螺、大頭蝦等;廚師更會即場蒸煮,確保食物能盡快送到客人面前。熱葷也有多款食物,例如:蒸龍蝦、蒸魚、一樂燒鵝、鵝油炒飯、烤南瓜、煎魚配紅花汁、愛爾蘭燉肉、燒鵝清湯意大利雲吞、南瓜湯、烤牛肋骨、烤羊腿、叉燒、油雞、滷水蛋及豆腐、清寶涼、牛油雞、藏紅花飯、蝦餃燒賣饅頭、黃金茄子、沙拉骨…等。自己最喜歡當中的蒸龍蝦及一樂燒鵝,龍蝦有原味及蒜蓉兩款,原味可吃到鮮甜爽彈嘅蝦肉,而蒜蓉味道香濃,更顯滋味;燒鵝皮脆肉嫩,油潤甘香,如拿到脾位,啖啖肉口感更佳。師傅即場製作的「茅台炒醉蝦」,大蝦在熱騰騰的鐵板上清炒,已聞到淡淡的香味,當茅台被點燃及灑上鐵板時,立時火花四起,
選擇自助餐最緊要是什麼?

師傅即場製作的「茅台炒醉蝦」,大蝦在熱騰騰的鐵板上清炒,已聞到淡淡的香味,當茅台被點燃及灑上鐵板時,立時火花四起,酒香撲鼻,食落更覺茅台滋味,非常出色,必吃之一!

朋友叫的這碗船麵,可有三款湯底及大量配料和蔬菜可供選擇,什是吸引,可惜自己實在太飽,最後還是放棄了。

侍應用手推車推著四圍問:「是否要燉湯?」,大部分人聽到也會來一盅,而且不用出去取,感覺更加安全,始終燉湯會比較熱;今日係「川貝雪梨南北杏瘦肉」,飲落滋潤又清甜,材料充足,非常好喝。

飲品有六款口味,包括:熱帶果汁、蘋果青檸檸檬茶、排毒香茅水及三款珍珠特飲,可每款試少少,看看自己最喜歡那一種口味。

休息過後,直接進入我至愛的甜品時間,櫃面放滿琳瑯滿目,數之不盡的甜品,實在令人眼花撩亂,不知如何選擇!😍

每件甜品的的骰骰、細細件件,一口一件啱啱好;而且單看外型已非常吸引,那選什麼好呢?最後還是決定每款拿一件回枱和朋友一起分享,好吃之後再取;每款也各有特色,應該不難找到你所喜歡的;當中以泰昌蛋撻、格仔餅及鹹蛋雞蛋仔最有特色,必試首選。當然還有Häagen-Dazs雪糕,今次有六款口味,要了其中三款,好吃。

這件冰凍的火焰雪糕,淋上點燃中的甜酒,外層蛋白霜食落口感順滑,中間像吃雪糕一樣美味。

最後加多杯伯爵茶解解膩,非常滿足的一夜!😋

自助餐供應時間由晚上6 時半至 10 時,逢星期一至四 收費為 $808/位,星期五至日、公衆假期及前夕 收費為 $868/位;對食物有要求,又想去吃自助餐,相信這是一間不錯的選擇!🤗

cafe TOO
  • 龍蝦
  • 自助餐
  • Dinner Buffet
2024-05-18 1758 浏览
今天是父母的結婚紀念日所以請父母嚟食香格里拉午餐自助餐應該係最近做緊海鮮主題嘅午餐自助餐,所以今日嘅主要食材都係海鮮為主基本嘅長腳蟹啊,凍蝦,青口,田螺都係正常水平本人極力推薦嘅,就係佢嘅刺身本人好鍾意食油甘魚,佢哋油甘魚都好新鮮冇雪味。一流🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤另外就係熟食啦,佢熟食係好多嘅,中式,西式啦,泰式款式好多。熟食方面佢都有點心嘅,但係蝦餃嘅皮呢就偏厚,但係燒賣呢就不錯。另外就有好多唔同嘅小炒,有酸梅骨,叉燒,燒味。講真佢叉燒真係幾好食。亦都有馳名嘅燒鵝。另外牛朳羊朳都唔錯。今日仲有避風塘蟹鉗,好食🥰🥰🥰🥰🥰甜品方便呢佢有即整嘅雞蛋仔啦同格仔餅仲有昌記嘅蛋撻咁因為我係香格里拉會員嘅關係,新入會嘅時候有七五折嘅coupon,所以我今次同爸媽嚟食呢個結婚紀念餐有七五折優惠🤗🤗🤗🤗🤗下次都會再黎食🤗
今天是父母的結婚紀念日
所以請父母嚟食香格里拉午餐自助餐
基本嘅長腳蟹啊,凍蝦,青口,田螺都係正常水平
本人極力推薦嘅,就係佢嘅刺身
本人好鍾意食油甘魚,佢哋油甘魚都好新鮮冇雪味。
一流🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
另外就有好多唔同嘅小炒,有酸梅骨,叉燒,燒味。
講真佢叉燒真係幾好食。亦都有馳名嘅燒鵝。
另外牛朳羊朳都唔錯。
今日仲有避風塘蟹鉗,好食🥰🥰🥰🥰🥰
甜品方便呢佢有即整嘅雞蛋仔啦同格仔餅
仲有昌記嘅蛋撻