2011-03-25
如果因為我不斷嘅蘋果包食評令你煩厭, 實在唔好意思我今日因為一啲原因, 心情好差去openrcie就係我嘅saviour竟然俾我見到beactriceqq嘅食評, 仲要係蘋果裸麥包!唔知佢係咪俾我影響呢哈哈我見到佢又係話心情唔好所以要be a full ghost先jump down from 14th floor哇, 同我一樣咁down...睇完佢篇食評, 即刻飛咗落去九龍城喇我都知道星期五係唔會出蘋果裸麥包, 但係都好想食ceres啲麵包振奮一下心情點知...皇天不負有心人, 竟然有!!!我開心到真係唔知點形容, 佢原全made my day!!我二話不說夾咗兩個, $36一個 $72兩個 乜都唔緊要, 何況$72買到開心就真係抵但係唔知點解以前嘅店員姐姐哩牌都見唔到, 但係俾我見到老闆係廚房聽佢之前講, 啲蘋果裸麥包係佢整㗎買完蘋果裸麥包之後, 好開心咁去tony wong度買cake本身想買ceres嗰mango cup, 但係tony wong嘅mango delight吸引啲p.s ceres有新嘅cake!用好靚嘅杯裝住!! 下次帶埋媽咪去買蘋果裸麥包:脆得黎又煙韌嘅表面
我今日因為一啲原因, 心情好差
去openrcie就係我嘅saviour
唔知佢係咪俾我影響呢哈哈
哇, 同我一樣咁down... 睇完佢篇食評, 即刻飛咗落去九龍城喇
點知...皇天不負有心人, 竟然有!!!
我開心到真係唔知點形容, 佢原全made my day!!
我二話不說夾咗兩個, $36一個 $72兩個
乜都唔緊要, 何況$72買到開心就真係抵 但係唔知點解以前嘅店員姐姐哩牌都見唔到, 但係俾我見到老闆係廚房
聽佢之前講, 啲蘋果裸麥包係佢整㗎
p.s ceres有新嘅cake!用好靚嘅杯裝住!! 下次帶埋媽咪去買 蘋果裸麥包:
脆得黎又煙韌嘅表面有提子同蘋果嘅蹤影, 蘋果同提子烤過之後有一陣焦甜味
俾皮包住嘅包心,嗰份濕潤感,加上口感豐富嘅合桃,甜又唔黏牙嘅提子(食得出唔乾嗰款提子乾)
,仲有酸酸甜甜嘅蘋果,酸鹹甜嘅平衡一流.
p.s 記住叫切厚啲啲, 如果唔係會冇咗口感 學beatriceqq講, 真係食佢肥死都抵! 唔知道有冇人食生日麵包㗎呢?
我生日想切生日麵包! 今日蘋果包好多料, 完全係highlight of the day, 逼咗daddy食咗一啖, 不過佢冇乜反應