2023-02-26 41 浏览
💖Freshlane主打智能櫃拎外賣🥡,係手機app📱度落單,再去智能櫃自取或者外賣速遞就🉐️,自取唔使一早去等夠曬方便。今次食嘅係同佢地合作嘅Chef’s Lab,主打高質高CP值西餐,雖然係外賣,但賣相同食物質素仲好過好多堂食餐廳!1⃣️意式烤雞香草意大利飯🐔 $88💖一開盒係撲鼻而黎嘅香草味🌿,烤雞帶肉汁,外皮脆、肉質嫩又濕潤唔會乾身。意大利飯粒粒飽滿,食落飽肚但唔油膩。2⃣️煎北海道帶子香辣扁意粉🍝 $98💖開胃微惹味嘅配搭,大大粒嘅帆立貝軟嫩,加上辣椒🌶️、蒜片🧄嘅調味,味道香口。扁意粉軟硬度適中,唔會太硬但keep到嚼勁。3⃣️主廚牛肉漢堡🍔 $68💖外賣分裝幾貼心,內餡同漢堡包分開,唔驚拎到返去個包比肉汁搞到soggy。內餡有蔬菜🥬、番茄🍅、牛肉🐮同蛋🥚,厚實大件嘅牛肉咬落啖啖肉好滿足,蛋滑得黎蛋黃流心,再配上黑椒調味。另外有香脆嘅薯角🥔,咬落粉嫩。4⃣️椰皇焦糖燉蛋🥥 $38💖估唔到甜品質素都咁好😲,滑嫩綿密嘅燉蛋面頭係香甜脆口嘅焦糖,再配上外微焦、咬落香軟滑溜嘅椰子肉,呢個價錢揮得過出面嘅甜品鋪!💖佢地嘅menu仲有好多前菜、小食、肉排、海鮮等,望落都好吸引🤩,下次要試埋!

1⃣️意式烤雞香草意大利飯🐔 $88

2⃣️煎北海道帶子香辣扁意粉🍝 $98

3⃣️主廚牛肉漢堡🍔 $68

4⃣️椰皇焦糖燉蛋🥥 $38

2023-02-25 170 浏览
而家好多地方都開咗Freshlane,雲集咗唔同高手在內,呢日去開旺角又開App睇吓,就見到有間叫「CHEF'š LABS」。菜式選擇都幾多,而且亦有做到會服務。食物即叫即整,熱辣辣送上,份量都幾多,但當然價錢就唔算好平。松露野菌忌廉汁扁意大利麵($78),扁意粉麵條彈牙,松露野菌忌廉汁惹味得嚟,一啲都唔覺漏,佢另外仲加咗大量雜菇同洋蔥,即使無肉都唔覺單調。普羅旺斯式蜆意大利飯($88),意大利飯口感正宗,即係有少少似生米,而唔係單用汁煮到濕晒。蜆選用大蜆,蜆肉鮮甜肥美,其他配料仲包括多種雜菜粒。菠蘿乾咖哩燒雞墨西哥烤餅($58),墨西哥烤餅一客有六件,烤餅皮軟熟,餡料層則唔算厚。菠蘿乾味道蓋過咖哩味,所以整體偏甜,有啲似鳳梨酥咁,我個人希望咖哩味重啲。脆蟹肉薯丸($68),炸脆薯丸外層脆卜卜,咬開真係見到一絲絲蟹肉,算真材實料,反而薯蓉就唔係塞到滿。如果唔想乾身,可以沾醬食啊。 總括嚟講,外賣都食到精美西餐🍽,食物質素同賣相都唔會差過餐廳。不過扒類同海鮮嗰啲,我就感覺始終偏貴呢,或許一大班人食就化算啲。

10 分钟 (外卖自取)
2023-02-21 54 浏览
放咗工,個人比較攰,又唔想出街食飯,在公司附近叫外賣,這間外賣店有多款西餐選擇,決定一試。1. 北海道帶子香辣扁意粉 $98有三隻帶子,每隻帶子都大大粒,經香煎更加美味。配上香辣扁意粉,份量十足,扁意粉非常彈牙,軟硬度適中,CP 值高。2. 脆蟹肉薯丸 $68共有六粒脆蟹肉薯丸,外層鬆脆,配上沙律醬,非常美味。3. 椰皇焦糖燉蛋 $38這個焦糖燉蛋來做晚餐的總結非常配合,淡淡燒焦的焦糖味,配上燉蛋,食到心都甜,真係大滿足。4. 牛油梨烤雞漢堡 $68這個漢堡不過不失,我覺得可以再整得好食啲,如果烤雞的肉質嫩滑一點會比較好。5. 明太子烤雞翼 $28兩隻明太子雞翼,比較多肉,令人開胃。

1. 北海道帶子香辣扁意粉 $98

2. 脆蟹肉薯丸 $68

共有六粒脆蟹肉薯丸,外層鬆脆,配上沙律醬,非常美味。

3. 椰皇焦糖燉蛋 $38

4. 牛油梨烤雞漢堡 $68

5. 明太子烤雞翼 $28

兩隻明太子雞翼,比較多肉,令人開胃。
2023-02-19 56 浏览
自從疫情沒有晚巿堂食,巿面上有不少外賣店,只需要手機下單,就按時間去自取,確實非常方便,又能減少人的接觸。當中有不少小店食物質素甚高,Chef's Lab 就是其中一間,以西式美食外賣為主,可以以美食apps下單,自取或送貨,也可以到店外的平板上下單自取,在家也能享用美味美食,確實方便無比。******************************Chef's Lab 位置旺角的舊式大廈2樓,前來時就看見Fresh Lane地下,有個平板給人點菜,然後可以上2樓等候區安座,等候區也有平板讓客人查詢自己訂單狀態如何。當然,手機美食apps 都有得訂餐,也是在此取貨。餐牌都簡單,有小食、主食及甜品。就只欠飲品。主食有意粉、飯、漢堡和肉類。價錢由港弊幾十到港弊300以内不等,食物都以多國菜式的西式美食。下單大約等候了20分鐘,食物就準備好。外賣盒都以紙質為主,都幾環保。回家打開一看,食物賣相都以精緻吸引。脆蟹肉薯丸 HKD68,圓圓的薯丸炸至金香,外脆内軟的薯丸,帶有蟹的鮮味。附上醬汁還帶點微辣,又幾惹味。西班牙腸蒜香虎蝦 HKD68,蒜蓉虎蝦都幾彈牙,蒜香味不錯,配上西班牙腸,咸香味十足

西班牙腸蒜香虎蝦 HKD68,蒜蓉虎蝦都幾彈牙,蒜香味不錯,配上西班牙腸,咸香味十足。

菠蘿乾咖喱燒雞墨西哥燒餅 HKD58,第一次吃墨西哥燒餅,卷餅食得多,燒餅有點像無酵餅的味道,薄薄地咸咸地,用上菠蘿乾配燒雞,菠蘿乾口感有點像薯蓉,咖喱味都幾香,而且份量都不少,整個燒餅又幾特別。

伊比利亞火腿卡邦尼扁意粉 HKD98,卡邦尼醬汁不用多說,醬汁香濃,還要加上伊比利亞火腿,咸香味配卡邦尼醬汁更加香。扁意粉口感不錯,看上細細盒,但其實份量足夠2人所吃,吃得飽肚又滿足。

外卖自取
庆祝纪念
情人节
  • 菠蘿乾咖喱燒雞墨西哥燒餅
  • 伊比利亞火腿卡邦尼扁意粉
  • 脆蟹肉薯丸
  • 西班牙腸蒜香虎蝦
最近發現左間主打外賣既西餐,先喺Apps落單,再直接到餐廳自取,或者安排外送員送餐。出餐非常準時,去到即刻有得拎😛 非常方便嘅平台。✨炒蜆👍🏻👍🏻份量比想像中多,醬汁炒得好入味,每粒蜆都蘸滿醬汁,酸酸甜甜好開胃。值得一讚嘅係蜆肉飽滿,完全冇沙,處理得好乾淨。✨西班牙海鮮飯米粉粒粒分明,有經過調味,就咁食飯已經好好味。海鮮唔會煮到乾爭爭,尤其係大蝦新鮮彈牙,性價比絕對OK。-✨慢煮八爪魚🐙八爪魚醬汁香口,口感有嚼勁,係一個唔錯嘅小食。✨椰皇焦糖燉蛋 👍🏻👍🏻👍🏻本來冇任何期望,但有意外驚喜,估唔到甜品都咁出色。椰皇味道突出,每啖都有蛋香同椰子既香氣,超級滿足😍😍😍

✨炒蜆👍🏻👍🏻

✨西班牙海鮮飯
✨慢煮八爪魚🐙
八爪魚醬汁香口,口感有嚼勁,係一個唔錯嘅小食。

✨椰皇焦糖燉蛋 👍🏻👍🏻👍🏻
情人節🌷都要返工,放又放得晏,慶祝都係買外賣返屋企食。千挑萬選左呢間西餐外賣,早45分鐘whatsapp 落單,放工去拎就剛剛好。去到拎既時候,原來呢度淨係做外賣,咁樣可以節省成本,價錢💰就平啲啦。吞拿魚柑橘🍊沙律,柑橘好清甜、沙律菜🥗新鮮,吞拿魚輕輕整熟左小小,囗感唔錯,沙律汁酸甜,越食越開胃。西班牙辣肉腸炒蜆,炒得香口惹味,蜆既份量都唔少。牛油梨🥑慢煮雞胸🐔烤餅,慢煮雞胸肉質嫩,用上creamy又 健康既牛油果,真係食得好味又放心。牛油果🥑睡蟹🦀意大利飯,又係用我鐘意既牛油果,每粒飯煙煙韌韌、creamy 同蟹味十足。好滿意呢餐呀,係屋企💒都可以食到高級西餐既味道,四樣野都係3百蚊鬆啲咋,抵食。

西班牙辣肉腸炒蜆,炒得香口惹味,蜆既份量都唔少。

• 吞拿魚柑橘沙律
  • 西班牙辣肉腸炒蜆
2023-02-12 59 浏览
今日放假同老婆去咗旺角行街,途經廣華街見到一個好特別嘅機器,自助外賣點餐機點餐機操作很方便,就選擇你喜歡的店舖,外賣店舖嘅選擇都特別多,最後我選擇(CHEF'š LABS )為什麼我選擇它,因為他家食品拍得特別有食慾。按入店舖在選擇你喜歡嘅菜單, 然後選擇結帳,支付方式可以(八達通、支付寶、微信、信用卡)。等待30分鐘上自提點提取👍👍燒美國特級牛扒邊柳🥩七成熟的牛排睇到就食慾大增🤩 色香味俱全!牛肉味濃郁,份量既多😋 大大的滿足!推介主廚牛肉漢堡🍔漢堡胚松軟,牛肉大塊非常嫩👍搭配蔬菜特別爽口,一口咬落下去真係雙重快樂🤭幾抵食!一個人食足夠飽👏烤焦糖菠蘿🍍很驚喜!外皮有一層薄薄焦糖脆皮🤩菠蘿🍍汁水豐富,果香味十足!沒食過一定要嘗試下👍📍 CHEF'š LABS (旺角)旺角豉油街126-128號明威閣2樓29號廚房

燒美國特級牛扒邊柳🥩

主廚牛肉漢堡🍔

烤焦糖菠蘿🍍

📍 CHEF'š LABS (旺角)
旺角豉油街126-128號明威閣2樓29號廚房
2023-02-12 71 浏览
今日係網上見到呢間位於旺角豉油街FreshLane 嘅Chef’s Lab好似好方便, 又有多款菜色, 唔同餐廳比你選擇, 就等我試下先。Chef’s Lab係一間只做外賣, 不做堂食的「雲端廚房」, 在一個共享廚房內提供共享烘焙工作室, 醬料及熟食製做工作室。食客透過應用程式apps或者用QR code落單, 網上下單後,餐廳便會在廚房烹調菜式,再將餐點交付給香港不同的美食外賣平台, 又或者去到工作室的locker自取, 非常方便! 👍🏻👍🏻是日套餐 - $138是日套餐, 前菜有韓式醬燒五花肉配泡菜 / 奇亞籽烤煎吞拿魚柑橘沙律/黑松露野菌忌廉湯 / 意式番茄烤麵包 / 香濃蝦湯 / 烤煙燻蕃紅椒慢煮西班牙八爪魚 / 香蔥銀魚烤燒茄子比你選擇主菜有煎北海道帶子香辣扁意粉 / 松露野菌忌廉側汁扁意粉 / 牛油果睡蟹意大利飯/ 伊比利亞火腿卡邦尼意粉意 / 意式香草烤雞意大利飯我揀咗奇亞籽烤煎吞拿魚🐟柑橘🍊沙律🥗配煎北海道帶子香辣扁意粉🍝, 吞拿魚煎得好靚, 嫩粉紅色, 沙律菜同埋柑橘都好新鮮, 柑橘清甜, 配上意大利醋, 酸酸甜甜, 好開胃。煎北海道帶子香辣扁意粉🍝有三隻帶子, 每隻

是日套餐 - $138

煎北海道帶子香辣扁意粉🍝有三隻帶子, 每隻帶子都大大粒, 煎香之後更加美味, 配上香辣點意粉, 份量十足, 扁意粉非常彈牙, 啱好, 賣相好靚。

我仲叫咗多一份意式香草烤雞意大利飯🍛, 烤雞嫩滑, 烤的微微金黃色, 配上白汁嘅意大利飯好惹味。

你可以係大堂睇到你order個No.就攞得。全個過程等約15分鐘左右就可以完成。
2023-02-11 32 浏览
高質西餐外賣店CHEF'š LABS (旺角)旺角豉油街126-128號明威閣2樓29號廚房外賣都有高質。Seafood Paella西班牙海鮮飯$108海鮮足料,二人份量夠飽。蝦彈牙,青口帶子大大隻,重有蜆鮮甜。Avocado Brown Crab Risotto 牛油果睡蟹意大利飯$108每食一啖都能品嚐到蟹肉,完全能夠收服鍾意滿口蟹膏蟹肉嘅朋友。牛油果係我大愛,第一時間食晒,好creamy。Scallop Carpaccio IncreaseTaste with Lobster Dil 北海道帶子薄片沙律$88新鮮製作沙律🥗汁略略醃一下,會配上蕃茄薄片點綴,味覺同視覺都即刻refreshing ,博切北海道帶子超爽口,好味甜滑。
高質西餐外賣店
CHEF'š LABS (旺角)
旺角豉油街126-128號明威閣2樓29號廚房

外賣都有高質。

Seafood Paella西班牙海鮮飯$108

Scallop Carpaccio Increase

2023-02-11 31 浏览
CHEF'š LABS 旺角星期六唔想出街,一於係屋企叫外賣,見到旺角有間新嘅西餐外賣店,性價比好似幾高,一於試下!🤭😝兩個人叫左三樣嘢,一個主菜,一個沙律,同一個小食~小食叫左PULPO A LA GALLEGA,八爪魚配上酸酸甜甜嘅雜椒汁,好開胃,八爪魚大大粒,煙煙韌韌😋沙律叫左GRILLED TUNA WITH TANGERINE SALAD,吞拿魚配上奇亞籽,口感好新奇,鮮甜嘅吞拿魚,配上奇亞籽做邊邊,咬落去外脆內軟,再加上沙律菜同金橘,將之後嘅主菜提升一個層次😍主菜叫左GRILL IBERICO PORT WITH CORIANDER N YOGURT,黑毛豬烤得剛剛好,唔會太熟,區落去仲有鮮甜嘅肉汁,份量好足夠,兩個人食簡直好飽🤣🤣
CHEF'š LABS 旺角

兩個人叫左三樣嘢,一個主菜,一個沙律,同一個小食~

2023-02-11 64 浏览
今日陪完屋企人覆診,經過廣華街見到新開了一個美食廣場,不過全部都係外賣為主,可以經某外賣APP落單後到儲物櫃提貨,十分方便。明太子烤雞翼炸至香脆,中間釀滿明太子,咸香味十足。意式蕃茄烤麵包很鬆脆,番茄醬酸甜開胃。菠蘿乾咖喱燒雞墨西哥烤餅幾有特色,咖喱有香料味道,加上燒雞焦香味,烤餅外脆內軟,十分惹味。松露野菌忌廉汁扁意大利麵超大盒,意粉軟硬適中,十分creamy,有淡淡松露清香。西班牙海鮮飯表面舖滿了海鮮,有大蝦、青口、蜆及帶子等,十分足料,海鮮飯爽口,充滿海鮮鮮甜味。

明太子烤雞翼炸至香脆,中間釀滿明太子,咸香味十足。

意式蕃茄烤麵包很鬆脆,番茄醬酸甜開胃。