2022-10-12
放工經過將軍澳, 想搵間野食, 見到呢間餐廳網上評價都幾高, 一於入黎試嗌完野食後, 侍應會先上一D麵包試下, 有脆條亦有軟包, 而個醬汁鹹鹹地幾特別, 唔同傳統西餐廳只提供牛油Mango Salad $148: 除左芒果鮮甜之外, 蝦肉亦都煎得好香, 食落去新鮮彈牙, 而且有微暖效果, 再配埋D新鮮沙津菜一齊食, 非常夾~Fettuccini Beef $188: 牛面額又嫩又淋, 食落去真係有入口即融既感覺, 而意粉質感好煙韌, 每條都掛滿醬汁, 食落去好香牛肉味~Pork Chop $278: 呢個個人認為做得最出色, 因為豬鞍扒做到網燒效果, 而且切開中間有少少粉嫩狀態, 食落去唔會覺得好鞋恰恰, 而出面亦都煎得好香, 再配埋個手打南瓜蓉, 食落去非常creamy, 完全唔覺得漏! 另外, 有D西蘭花+椰菜花, 可以中和返之前既飽漏感~Sweet Potato Fries $58: 食落去好香脆之餘, 亦都有微微既甜, 真係好新鮮, 甚至唔需要配茄汁一齊食添呀!FROZEN $58: 有青蘋果+紅蘋果mix埋一齊, 飲落去好清甜, 再加少少沙冰效果, 飲落去尤其解渴White
White Wine $78: 嗌左Sauvignon Blanc, 飲落去少少甜, 亦有D fruity既感覺, 絕對為呢餐畫上完美句號!
So far, 呢間餐廳雖然價錢中上, 但食物質素絕對對得上呢個價錢! 有興趣食西餐既朋友一定要try!! 而且仲可以帶狗仔去添架~