2024-08-15
有時去第二區就會有驚喜,今次搵好嘢食搵到去北角,果然搵到間平民價錢嘅好食韓國炸雞店!雖然似家庭餐廳,但地方乾淨,冷氣又夠,用埋QR Code落單,夠晒清楚~!見到晚飯時間都坐滿晒,仲唔停手咁出外賣order,證明真係好食又抵食啦~急不及待就拎起個電話落單!炸雞(任選-無骨)]為咗俾客人試多啲款式,店家竟然貼心地有四拼炸雞餐揀!就算係四拼,份量都好足夠,一上枱已經好開心!我哋叫咗芝士雪花炸雞、乳酪洋蔥炸雞、香蔥炸雞同埋蜜糖粟米雪花炸雞。炸雞每件都熱辣辣,外脆內軟,唔會炸到好乾咁!我哋最推介佢哋個招牌乳酪洋蔥炸雞,個洋蔥有醃過唔會太搶口,酸酸哋,加埋個乳酪醬,一定要一齊啪落口!幾種味道好夾,好滋味呀!下次一定會encore呢隻味!強烈建議大家都叫個湯飲,呢款泡菜餃子湯個湯底好清,除咗有大大隻足料泡菜餃子之外,仲有韓國粉絲、雞蛋、年糕等配料,食完咁多炸雞,再飲啖熱湯潤吓,正!為咗均勻營養,我哋都點咗款捲飯做主食,個捲飯包得好靚,份量又足,配料清新爽口~本來以為係低成本罐裝飲品,上枱時先知係大大杯,勁抵飲!西梅汁唔會好似中式酸梅汁咁酸,甜度啱啱好,促進消化!呢一餐真係好抵食,比我哋預算便宜但又
[韓滋樂四拼炸雞(任選-無骨)]
[泡菜餃子湯]
[蟹肉捲飯]
[凍西梅汁、紅葡萄柚梳打]
呢一餐真係好抵食,比我哋預算便宜但又食到好飽,誠意推介去北角嘅朋友去食!