2022-05-14 18 浏览
星期六晚可以堂食,同朋友一齊試新嘅餐廳。朋友住馬鞍山,佢同我講沙漠開咗新西餐廳,於是就約佢一齊食。晚餐價錢大約係100-200左右,豐儉由人。跟餐的芝麻沙律青綠爽脆,餐湯係濃郁的南瓜粟米湯,會食到啖啖南瓜蓉+粟米粒,同埋唔會溝水,好令人驚喜。美國炭烤西冷:因為無西冷轉咗煙肉包牛柳,肉質食落鬆軟同有牛味,叫咗5成仲食到肉汁,配埋牛汁!另外跟餐的薯條炸得好脆惹味!法式腐乳羊架配薯蓉:羊架無根,腐乳味幾特別同有開胃的效果,跟埋細滑的薯蓉食又幾夾。溫泉蛋卡邦尼意粉🍝:忌廉感十足,同埋有好多菇+煙肉,意粉質感彈牙,如果可以咸多少少就好。Rose Latte:奶香味比咖啡味濃,好滑好飲。白桃梳打:甜度夠okay朱古力布朗尼蛋糕:Brownie出奇地好味,濕潤得黎真心食到粒粒朱古力,雪糕細滑朱古力味濃!

晚餐價錢大約係100-200左右,豐儉由人。

Rose Latte:奶香味比咖啡味濃,好滑好飲。

白桃梳打:甜度夠okay

• 是日餐湯
  • 朱古力布朗尼
  • 卡邦尼意粉
👀拎埋假連住勞動節放多2日真係好爽呀🥹襯住呢個悠長假期,妹妹條脷👅今次就去到烏系沙 CHOWTIME,探索一下🤭!✨帕爾馬芝士脆皮三文魚&虎蝦配牛油果醬 $168呢個係主餐牌單點的, 見到張圖已經知無伏😍!嚟到真係大大份, 聞落好有好重三文魚嘅油香!❤️最正係佢係車厘茄呀!!🤤☣️平時嘅我係完全唔會生食, 見佢燒熟咗就試下啦~哇!估唔到佢超juice!超甜🙀!好似果汁咁!呢個真係爆驚喜💯!仲比我對面果個唔覺唔覺食晒😫btw 小心用叉桔佢會爆汁呀🤭✨芝士海鮮農夫包 $78 (全日餐)賣相超吸引🤤!睇都睇到賞心悅目😂! 由於無晒可愛嘅農夫包,餐廳用方包取替但一樣正👍🏼滿到瀉嘅芝士🧀配上肉質鮮嫩嘅扇貝、爽口大蝦同大大隻青口! 真係好滿足🥰但芝士略嫌有點鹹😂✨蕃茄蘑菇忌廉湯 跟餐加$5🍅蕃茄味濃,質感濃稠,加上忌廉後口感層次豐富!跟全日餐加$5認真抵!🤩☕️熱榛果朱古力 $35 (單點)天氣涼涼地飲返杯熱朱古力就最好!牛奶味重🥛!不錯!只係個拉花形狀有待改善😂環境方面都幾算舒服☺️,雖然室內環境但有戶外嘅感覺!☀️陽光透過商場嘅玻璃,照到餐廳嘅位置, 加上太陽傘同植物嘅點綴,加分👍🏼!但可惜當日無開放"

✨帕爾馬芝士脆皮三文魚&虎蝦配牛油果醬 $168

✨芝士海鮮農夫包 $78 (全日餐)

✨蕃茄蘑菇忌廉湯 跟餐加$5

☕️熱榛果朱古力 $35 (單點)

環境方面都幾算舒服☺️,雖然室內環境但有戶外嘅感覺!☀️陽光透過商場嘅玻璃,照到餐廳嘅位置, 加上太陽傘同植物嘅點綴,加分👍🏼!但可惜當日無開放"戶外"位置😌
2022-04-30 67 浏览
呢間cafe位於屯馬線既尾站—烏溪沙,難得放假就想去遠D既地方玩,第一次黎到烏溪沙,環境幽靜,空氣特別清新!全日套餐價格由$58至$128,價錢都唔算貴,菜式亦好吸引😋套餐加$5配是日餐湯,$12升級即磨咖啡,$15升級熱情果梳打,咖啡拉花好精緻,熱情果梳打味道夠濃🥰🌟盲曹魚配白酒忌廉汁 $88呢款超推介☺️☺️盲曹魚食落滑溜,唔會有魚腥味😌,配埋白酒忌廉汁,食落仲有d清甜😚,加上豐富既薯菜,茄子、翠肉瓜、紅蘿蔔、車厘茄都烤焗過,但仍保留到蔬菜的清香和爽脆度👍🏻😋🌟卡邦尼意粉 $68意粉份量好多,奶味同芝士味都夠平均,唔會太膩,每一條意粉都沾滿醬汁😝仲有大量煙肉同野菌,食到煙肉既咸香!🌟燒雞凱撒沙律 $78有d低估左呢碟沙律既size,比想像中大份😂😂,燒雞好大塊,燒到香脆惹味😝,食落啖啖肉👍🏻,沙律菜亦好新鮮,仲有粒粒用蒜蓉包,增加飽腹感🤣落埋芝士粉同煙肉更香口😚📍CHOWTIME (馬鞍山)馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈2樓6號舖

🌟盲曹魚配白酒忌廉汁 $88

🌟卡邦尼意粉 $68

🌟燒雞凱撒沙律 $78

📍CHOWTIME (馬鞍山)
馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈2樓6號舖
2022-04-27 50 浏览
已經有一段時間冇去堂食,見烏溪沙環境相對幽靜舒適,趁住週末嚟到一間叫CHOWTIME 的餐廳好好 enjoy 吓。今次order左雙層芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋,同埋全日早餐。全日早餐好豐富,入面有松露炒蛋、焗豆、煙肉、沙律、牛角包、英式早餐腸、煎蕃茄、炒雜菌及炸薯餅。炒蛋夠香滑,焗豆同埋煙肉好惹味,沙律好fresh,牛角包加腸仔係必食,蕃茄夠juicy又煎得恰到好處,雜菌同樣炒得香濃,炸薯餅夠晒香脆。雙層芝士和牛值得推薦,和牛味濃,肉質鬆軟,雙層芝士再帶出更強鮮味,配埋煙肉煎蛋簡直冇得彈,又係好滿足嘅一餐。凍飲備有一支貓貓攪攪棒,非常趣緻可愛,令人會心微笑!

今次order左雙層芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋,同埋全日早餐。

凍飲備有一支貓貓攪攪棒,非常趣緻可愛,令人會心微笑!
難得平日放假心血來潮同朋友沿住海濱長廊行到入舊烏溪沙碼頭最後就走左去迎海薈搵食選擇左間靠商場邊嘅西式cafe— CHOWTIME入面有卡位又有梳化窗邊位 樓底高 空間感寬闊 坐得舒服食物質素都很不錯 如果想入烏溪沙玩/踩單車之前食個高質又飽肚嘅brunch 可以試下CHOWTIME*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*🍴香煎黑毛豬扒($128*)👉🏻「Brunch set menu」之一 👉🏻店員介紹佢地最熱門的係黑毛豬扒👉🏻燒到網紋型嘅扒本身已經加左好多分 表面還塗了蜜糖 像食BBQ一樣👉🏻黑毛豬扒份量超過一隻手掌 口感爽脆地有嚼勁 每口都肉汁豐富 是我很喜歡的扒類之一👉🏻配多款薯菜 包含茄子、紅蘿蔔、翠玉瓜、小蕃茄 菜類新鮮帶甜味👉🏻薯角炸得很明確的外香脆內軟粉 本身麻麻地食薯角但喜歡呢到的口感Brunch set menu 可加配餐湯和飲料👉🏻加$5*跟配是日餐湯—本日為蕃茄粟米忌廉湯 無咩味精感 👉🏻加$12*熱朱古力 朱古力味頗濃 奶味重 但整體唔會好甜🍴北海道明太子帶子鮮奶油忌廉白酒意大利粉($128*)👉🏻主menu之一👉🏻呢
難得平日放假心血來潮
同朋友沿住海濱長廊行到入舊烏溪沙碼頭
最後就走左去迎海薈搵食
選擇左間靠商場邊嘅西式cafe— CHOWTIME
入面有卡位又有梳化窗邊位 樓底高
空間感寬闊 坐得舒服
食物質素都很不錯

🍴香煎黑毛豬扒($128*)
👉🏻「Brunch set menu」之一
👉🏻店員介紹佢地最熱門的係黑毛豬扒

Brunch set menu 可加配餐湯和飲料
👉🏻加$5*跟配是日餐湯—本日為蕃茄粟米忌廉湯 無咩味精感

🍴北海道明太子帶子鮮奶油忌廉白酒意大利粉($128*)
👉🏻主menu之一
👉🏻呢味海鮮類白酒意大利粉好食 因為好吊到鮮味
👉🏻帶子有兩粒都新鮮大大粒 食落係好厚肉同鮮甜嘅
👉🏻仲有好多蜆肉混左係意粉堆入面 食極都有
👉🏻意粉口感很好 唔會過淋過硬 又好掛汁
👉🏻成個意粉都很不錯 唯一可惜係 如果明太子味更明顯就更好了
2022-04-27 37 浏览
放假去馬鞍山探朋友,之後一齊落咗嚟迎海薈食晏。友人提議試下商場 2 樓呢間「CHOWTIME」。聽朋友講,餐廳只係開咗大約半年,連佢呢個街坊都未幫襯過。店舖嘅環境好舒服,裝潢雅致,開放式門面配以特高樓底,地方開揚闊落,加上室外嘅太陽傘同周邊嘅花草樹木,氣氛悠閒寫意,好有渡假 feel。細閱餐牌,有前菜、沙律、湯、主食、漢堡等,另外仲有 16 款全日套餐可供選擇。點咗香草蒜蓉包 ($28) 同 兩客 Brunch Set,套餐定價非常親民,最平 $58 就有交易,+$5 更可配埋是日餐湯。是日餐湯為粟米忌廉湯,湯身好順滑,入口有粒粒粟米喺裡面。蒜蓉包味道亦唔錯,外脆內軟,入口帶陣陣蒜蓉香。香煎黑毛豬扒 ($128),件豬扒嘅賣相真係好吸引,非常大塊,勁厚身,而且食落肉質好鬆化,肥瘦適中,香口之餘又唔會蓋過豬扒本身嘅肉味,蘸點燒汁吃,很惹味。伴吃嘅配菜亦唔馬虎,用料講究,有車厘茄、甘筍、翠玉瓜、茄子同薯角等,份量十足,有營又健康。至於另一客盲鰽魚配白酒忌廉汁 ($88) 亦屬驚喜之作,魚皮煎至金黃色,咬下酥香脆口,正。魚肉雪白,肉質紮實,但絕不嚡口,煎後仍然保持嫩滑,伴以白酒忌廉汁同吃,更

是日餐湯為粟米忌廉湯,湯身好順滑,入口有粒粒粟米喺裡面。

蒜蓉包味道亦唔錯,外脆內軟,入口帶陣陣蒜蓉香。

至於另一客盲鰽魚配白酒忌廉汁 ($88) 亦屬驚喜之作,魚皮煎至金黃色,咬下酥香脆口,正。魚肉雪白,肉質紮實,但絕不嚡口,煎後仍然保持嫩滑,伴以白酒忌廉汁同吃,更有助提鮮。

食完仲坐咗一陣,慢慢嘆埋杯凍鮮奶咖啡 (+$5) 同 蘋果汁 (+$8) 先走,店員亦冇催促我哋離開,服務很不錯,下次一定要帶埋屋企人嚟試下。
2022-04-26 33 浏览
行入商場就見到大大隻貓貓霓虹燈砌成嘅招牌吸引住🐱🐱**********法式腐乳寶雲酥澳洲羊架($188)🌟推介🌟寶雲酥係傳統焗羊架嘅方法,喺羊架上塗上芥末醬、香草🌿同麵包糠焗香喺西餐廳見到有羊架order唔會覺得好特別,但係呢度嘅寶雲酥羊架用咗腐乳取代芥末醬❗️叫咗7成熟,肉質唔韌,有少少羊羶味,配搭腐乳醬好特別,羊架冇特別地醃過,靠腐乳寶雲酥嘅鹹香味,而且面頭脆卜卜,整個感覺好有層次,味道又好夾👍🏻👍🏻**********芝士海鮮農夫包($78)🌟推介🌟海鮮材料有帆立貝、青口同大蝦🦐,幾款海鮮都新鮮彈牙濃濃嘅芝士汁配搭清淡嘅海鮮,非常配合芝士汁足夠蘸哂整個麵包食,一個農夫包做Lunch,超滿足🤩-蘑菇湯🍄(跟餐+$5)凍檸檬茶🍋 (跟餐+$5)**********店內裝修以貓為主題,牆上嘅掛畫,仲有餐具都有貓貓喺度㗎😼
行入商場就見到大大隻貓貓霓虹燈砌成嘅招牌吸引住🐱🐱

**********
法式腐乳寶雲酥澳洲羊架($188)

🌟推介🌟

**********
芝士海鮮農夫包($78)

🌟推介🌟
海鮮材料有帆立貝、青口同大蝦🦐,幾款海鮮都新鮮彈牙
濃濃嘅芝士汁配搭清淡嘅海鮮,非常配合
芝士汁足夠蘸哂整個麵包食,一個農夫包做Lunch,超滿足🤩

蘑菇湯🍄(跟餐+$5)

凍檸檬茶🍋 (跟餐+$5)

**********
店內裝修以貓為主題,牆上嘅掛畫,仲有餐具都有貓貓喺度㗎😼

2022-04-14
午餐
2022-04-26 32 浏览
假日同約朋友去街,順道食埋晏晝先。近近地就去咗迎海薈嘅CHOWTIME,地鐵行去3分鐘就到,餐廳裝修簡單,環境舒適。同朋友每人叫咗份套餐我叫咗份[全日早餐 $98]份量多,有驚喜嘅早餐,呢個餐有9款嘢食,有松露炒蛋,焗豆,煙肉,沙律,牛角色,英式早餐腸,煎蕃茄,炒雜菌,炸薯餅,整體唔錯,食完好滿足朋友想食豬就叫咗份[香煎黑毛豬扒 $128]厚身黑毛豬扒,煎到好香,咬落肉質夠嫩滑,食落夠juicy,再配上燒烤醬;另外配埋薯角、茄子、翠玉瓜、紅蘿蔔粒及車厘茄配是日餐湯[粟米忌廉湯]香湯好飲,夠哂creamy,加入麵包粒餐飲配[薄荷朱古力]朱古力奶加薄荷,甜度適中,好飲;另一杯係[Hot Cappuccino]香滑好飲,仲有個雨雲圖案 (襯番今日天氣)CHOWTIME馬鞍山烏溪沙路w8號迎海薈2樓6號舖

CHOWTIME
馬鞍山烏溪沙路w8號迎海薈2樓6號舖
2022-04-24
$144.5 (午餐)
  • 全日早餐
  • 香煎黑毛豬扒
2022-04-25 38 浏览
出名是「美食沙漠」的馬鞍山,近年有不少連鎖店跟小店都在區內開業,居住在馬鞍山的朋友終於不用愁了自己也有很長的一段時間沒有到馬鞍山了,這次到訪最高興莫於發現不少特色小店進註,以下分享的就是其中一間黑松露野菌忌廉湯 配 蒜蓉包 $38本想來一份小吃,可惜食材供款還未有完全穩定過來最後只有來一客餐湯好了不得不說這個湯令我有驚喜,黑松露搭配野菌跟忌廉做湯已不是新鮮事,取勝的唯一原因是用料充足,蘑菇未有完全打碎增強口感,喝一口是濃郁的蘑菇喝黑松露味道而蒜蓉包同樣是塗上滿滿的蒜蓉牛油,焗得香脆,兩款作為前菜同樣出色廚師推介:鵝肝牛柳 $188不想吃精選午餐,還有廚師推介可以選擇點了一份鵝肝牛柳,擺盤漂亮,由最上層煎得焦香的鵝肝再到中層的牛柳,底層放上蘆筍、車厘茄跟薯泥,傍邊還有少量的醬汁,份量不多不少正合我這天進餐的口味鵝肝煎得香口肥美 ,焦糖皮令鵝肝更加外脆內軟還帶甜香,一切開鵝肝油一直滲出來流到牛柳跟薯泥裡,味道變得更加豐富;點的是五成熟的牛柳,熟的程度還差一點點,或許是因為廚師以煙肉包裹著牛柳再煎,一定程度上有所影響,同時這也是最有趣的地方,煙肉的肉汁滲到牛柳入面,味道跟口感變得特別,肉味濃

黑松露野菌忌廉湯 配 蒜蓉包 $38

廚師推介:鵝肝牛柳 $188
不想吃精選午餐,還有廚師推介可以選擇
鵝肝煎得香口肥美 ,焦糖皮令鵝肝更加外脆內軟還帶甜香,一切開鵝肝油一直滲出來流到牛柳跟薯泥裡,味道變得更加豐富;點的是五成熟的牛柳,熟的程度還差一點點,或許是因為廚師以煙肉包裹著牛柳再煎,一定程度上有所影響,同時這也是最有趣的地方,煙肉的肉汁滲到牛柳入面,味道跟口感變得特別,肉味濃郁,附上的醬汁其實可以不用沾上也夠好吃;薯泥做得幼滑香口,加上鵝肝油跟牛柳的肉汁味道更好;清新的蘆筍跟車厘茄令膩感減低,整道菜其實做得頗出色,如果牛柳可以多熟透一點會更好

紅絲絨鮮奶 $12(加配價)
不想喝咖啡,店員推薦這杯加入紅絲絨粉的熱鮮奶,橙橙紅紅的顏色很漂亮,奶泡豐腴綿密,加入紅絲絨粉後味道帶少許酸味蠻特別的,latte art也做得很好,喝過這杯感覺整個late lunch也很圓滿了

聽說店家前身為一間新派茶餐廳,店家接手後就將店面改裝成現在半開放式跟室內的西餐廳,環境頗大而且座位寬敞,還加入一些太陽傘予人一種慵懶的舒適感,蠻寫意的感覺,加上半開放的設計與商場相連,一邊飽覽外邊的翠綠環境,一邊看著滲天然光的商場景觀,非常適合與朋友相聚,不妨收藏一下待即將開放晚市後再來光顧啦~
2022-04-13
2022-04-24 29 浏览
CHOWTIME馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈2樓6號舖今日來到烏溪沙,係去玩之前梗係要食野醫肚先啦,所以就去左最迎港鐵站嘅商場—迎海薈度食啦。入到去,見到間幾靚嘅餐廳,就試一試,反正都未來過。我地一坐低,就叫左個松露野菌意粉,配是日餐湯,再叫多一個雙層芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋,最後叫埋杯凍薄荷朱古力。先講個松露野菌意粉,松露味好香,食落去係開胃,加埋有奶油香,同埋意粉軟硬適中,係正的。至於個餐湯,係粟米湯來,唔會太稀,加5蚊就有得飲,都抵的。至於個雙層芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋,真係好足料,起碼高過一般漢堡包先,加埋個薯條即炸,香口爽脆,好食。個麵包頂,仲好有心咁印左佢地餐廳logo,幾有心思。最後要講埋杯野飲,朱古力味夠濃,加埋上面D cream,岩岩好。
CHOWTIME
馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈2樓6號舖

入到去,見到間幾靚嘅餐廳,就試一試,反正都未來過。

至於個餐湯,係粟米湯來,唔會太稀,加5蚊就有得飲,都抵的。

個麵包頂,仲好有心咁印左佢地餐廳logo,幾有心思。

2022-04-19
2022-04-23 24 浏览
今次約咗去朋友屋企,所以喺佢屋企附近搵食!見到Chowtime Lunch價錢幾合理所以就入咗去試!性價比一流加上店員🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務欣勤,值得Encore!Btw, Weekend都好多客人等食下午茶,仲有呢排好Hit嘅牛角窩夫🧇,有機會入烏溪沙要試下!🌟芫荽蝦意粉雖然👧🏻最近先開始食芫荽(以前覺得好臭😷),今次呢個芫荽意粉係完全可以接受!意粉撈咗海量芫荽醬(應該有用上橄欖油),芫荽切得非常幼細,味道芳香!至少蝦🦐就有4大隻,彈牙爽口。其他配料包括三色燈籠椒🫑、車厘茄🍅,食落幾輕盈冇負擔👍🏻。🌟盲曹魚配白酒忌廉汁盲曹魚魚柳🐟煎得金黃,魚肉嫩滑細膩,冇魚骨冇腥味,魚皮香脆!估唔到呢款中式魚用西式烹調方法都可以煮得咁出色!白酒忌廉汁嘅酒味頗明顯,海鮮配白酒🍶呢個不敗組合唔會令人失望。Main Dish仲有配上海量薯角🍟同燒蔬果,有車厘茄、甘荀🥕、翠玉瓜、茄子🍆,唔會燒得太乾幾Juicy。🌟香煎黑毛豬扒店員事先有提醒🔔黑毛豬扒會煎至七成熟,結果豬扒某啲部份係煎至粉嫩,有啲就基本上全熟(絕對唔介意全熟🤣)。有骨黑毛豬扒略帶點甘香嘅脂肪,至於瘦肉肉質嫩滑香甜,真係食到有橡果香甜味😏。如果想

🌟芫荽蝦意粉

🌟盲曹魚配白酒忌廉汁

🌟香煎黑毛豬扒
店員事先有提醒🔔黑毛豬扒會煎至七成熟,結果豬扒某啲部份係煎至粉嫩,有啲就基本上全熟(絕對唔介意全熟🤣)。有骨黑毛豬扒略帶點甘香嘅脂肪,至於瘦肉肉質嫩滑香甜,真係食到有橡果香甜味😏。如果想食原汁原味就可以唔點醬汁就咁食又得,或者點啲燒汁都得🤩!

🌟南瓜蕃茄粟米忌廉湯
🤜🏻是日餐湯,聽到係咁多蔬果配搭嘅Combination原本有點保留,但反正午餐加$5就有餐湯,諗住一試無妨,結果有驚喜!三種蔬果🍅🌽🎃配搭幾夾又唔搶味,🥣湯嘅Texture順滑綿密,加上湯嘅份量算幾大碗!值得一試😛!

🌟熱榛果拿鐵// 草莓玫瑰梳打
飲品選擇頗多,今次就揀咗咖啡同梳打類飲品,兩款都表現不錯👍🏻。草莓玫瑰梳打以草莓味🍓為主導,不太甜。咖啡就可能因為落咗Syrup☕️,👧🏻唔太試得清楚咖啡味道😫。
2022-04-22 115 浏览
限聚令放寛回4人一枱,終於可以約外母一齊食個 Brunch俾佢出嚟透下氣,一行4人又唔想去太遠,近近地去迎海新開嘅 CHOWTIME 試吓😉店內裝修簡單一般,尚算整潔,所有侍應非常有禮貌,抵讚👍Brunch Set 選擇頗多,不同食品有不同價錢,要湯加$5,要飲品加相應價錢,咁樣將價錢拆散,對客人黎講相對靈活,我哋隨心叫咗4個主食,加兩個湯及咖啡檸檬茶等😉🔻蕃茄忌廉湯原本諗住加$5不帶期望,點知又唔錯喎,賣相都睇得,唔係就咁得碗湯,加左蒜蓉面包粒、香草及忌廉拉花,成碗湯加到唔少分,btw味道絕對對得住果5蚊雞👍👍🔻吉列魚柳呢個真係有啲驚喜,有牛角包、松露炒蛋、炒雜菌、沙律菜及一大塊魚柳,份量算大,炸魚柳好香脆,可惜個牛角包係凍嘅,如果烘熱給客人會更好🤔🔻全日早餐呢個全日早餐,同之前嘅吉列魚柳基本上好接近,不同嘅就係用一塊吉列魚柳換成一小盤茄汁豆、一片煎蕃茄、一片煙肉、一條腸及一塊薯餅,但就要俾多$40,抵唔抵就見仁見智,我自己就食個吉列魚柳都已經好滿足啦🤣🔻芫茜蝦意粉呢碟意粉又再一次俾我驚喜喎,可能我個人好喜愛食芫茜,個意粉食落每啖都有好香芫茜味,蝦亦爽口👍👍👍🔻芝士海鮮農夫包面包皮裡

店內裝修簡單一般,尚算整潔,所有侍應非常有禮貌,抵讚👍

🔻蕃茄忌廉湯

🔻芫茜蝦意粉
芫茜

🔻芝士海鮮農夫包
芝士海鮮農夫包

面包皮裡面有面包粒,海鮮有青口、元貝、蝦等海鮮,side dish 跟薯條,呢個唔算好特別,跟番個 pasta 或 risotto 仲實在😅

整體來講都算不過不失,普普通通食個 brunch 絕對冇問題,加上侍應服務態度真係好好,已經令客人好舒服😊
2022-04-22
蕃茄忌廉湯
吉列魚柳
芫茜
2022-04-20 886 浏览
住左MOS咁耐都無留意, 原來迎海有間咁靚嘅cafe, 係可愛嘅meow meow logo”CHOWTIME”, 門口貼左好多優惠添wor, 係fing消費券嘅時候la! 🍔芝士海鮮農夫包今日用左原個多士取代左農夫包個包, 但切開一樣焗得勁脆👍, 芝士非常澎湃呢, 仲聞到好香嘅海鮮味, 因為裡面有扇貝, 2隻青口, 2隻大蝦, d海鮮本身都燒左先, 夾埋啲蒜香🧄好好味, 重點係好好肉個下先至最正. •熔芝士唔係淨係面頭有ga, 食到底嘅麪包粒都充滿芝士… 叫人點捨得嘥左個包🤪!!•粗身薯條現炸又脆又好味.🍔除左Brunch set之外, 今日嘅是日推介都好吸引:👉🏻和牛芝士漢堡賣相💯分, burger bun鬆軟外脆, 佢咁厚身就知道勁足料. 首先塊和牛patty特別有牛香咬落真係非常和牛, 充滿肉汁. 因為有好多款配料所以口感好豐富, 新鮮紫洋蔥; 煎到卜卜脆煙肉條; 一㩒就超流心太陽蛋, 新鮮生菜, 蕃茄, 青瓜. 真係要推介呢.🥣+5蚊餐湯-南瓜忌廉湯真心覺得好值得加5蚊飲個湯, )好足料, 夠唒濃稠, 熱辣辣無得輸呀.🥤Li度另一特別係在Menu上嘅餐飲選擇之多, 加十零蚊真
🍔
芝士海鮮農夫包

粗身薯條現炸又脆又好味.
🍔
除左Brunch set之外, 今日嘅是日推介都好吸引:
👉🏻

🥣
+5蚊餐湯-南瓜忌廉湯
餐湯

🥤
Li度另一特別係在Menu上嘅餐飲選擇之多, 加十零蚊真係有特飲, 唔係淨得茶啡揀👍. 同埋店員好nice, 會再同屋企人黎食😋.

2022-04-20
餐湯
2022-04-19 568 浏览
疫情放緩返D,約朋友食飯聚餐一下,今次叫左燒雞凱撒沙律($78)、芝士海鮮農夫包($78)、焗海鮮茄汁長通粉($78)、是日餐湯(+$5)、香桃梳打(+$15)、薄荷朱古力(+$15)見餐廳LOGO同內裡掛畫都係喵喵主題嘅😺是日餐湯:蘑菇湯味濃郁,湯D麵包粒仲要係蒜蓉包粒黎,幾香口同脆身😄燒雞凱撒沙律:份量比想像中大份😍雞扒表層燒香,而肉質仍然嫩滑,而沙律菜脆菜清新,加埋DRESSING同香脆蒜蓉麵包粒一齊食,成份沙律都幾滋味😋芝士海鮮農夫包:呢個真係有驚喜,農夫包本身已經好大份,仲要有埋薯條,真係叫一份都夠2個人SHARE黎食😍芝士醬都幾多下,香濃而不膩,令成個農夫包同埋蝦呀青口等海鮮都沾滿芝士,勁惹味🤤焗海鮮茄汁長通粉:海鮮有魷魚仔、蜆肉等,用番茄醬煮長通粉再焗,味道酸酸甜甜幾開胃😃香桃梳打:呢杯極力推介🥰香桃味十足,比起平時飲開嘅更為好味,而且梳打都好足氣,消暑解渴一流🤩 薄荷朱古力:朱古力味同薄荷比例唔錯,如果可以再濃味D會更加好飲😄大合照🤩喺馬鞍山區黎講質素都算係幾好,多一間有質素小店可以選擇👍🏻補MENU

見餐廳LOGO同內裡掛畫都係喵喵主題嘅😺

燒雞凱撒沙律

焗海鮮茄汁長通粉

香桃梳打

薄荷朱古力

大合照🤩

喺馬鞍山區黎講質素都算係幾好,多一間有質素小店可以選擇👍🏻

補MENU
2022-04-14
燒雞凱撒沙律
焗海鮮茄汁長通粉
香桃梳打
薄荷朱古力
2022-04-18 24 浏览
隨著烏溪沙愈來愈多住宅落成,附近餐廳亦愈開愈多🤗迎海薈亦集齊了茶餐、酒樓、cafe、泰菜及台菜等,而CHOWTIME則是近期新開的西餐廳。作為馬友兼烏溪沙居民,當然要試盡每一間☺️⁡👉🏻食物: 4.1/5⁡▪️CHOWTIME芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋漢堡包面印有CHOWTIME的logo☺️,入口帶有牛油香。漢堡扒帶香濃牛味,煎蛋有少許流心,加上芝士、煙肉等,非常飽肚!🐽⁡▪️香煎黑毛豬扒超級無敵厚🤩🤩🤩🤩🤩點七成熟,肉質會較易嘴嚼,肉味濃!最有驚喜的是伴碟薯角🤤非常香脆!連平日不愛吃炸物的媽媽,都忍不住多吃幾件!⁡整體都值得一試,亦是附近少有的西餐,可一解口癮。

👉🏻食物: 4.1/5

▪️CHOWTIME芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋
▪️香煎黑毛豬扒

整體都值得一試,亦是附近少有的西餐,可一解口癮。