2018-08-19
早兩日去大館睇下, 行行下發現一間門面好特別既餐廳, 原來係食越南野架喎!呢間名叫CoThanh既越南餐廳, 木板做門口, 旁邊裝有磚牆身, 比人感覺好似仲係裝修緊...食物種類唔多, 有三款越南粉! 可惜我黎既時候太晚, 2:30已賣晒粉類, 只能點小食! 下次我一定要早d黎!呢個係Banh Mi, 越南傳統三文治, 超好味, 好味既程度難以形容! 本身我唔鐘意芫荽, 但食落口出奇咁夾!! 我唔sure食材係乜東東, 疑似特製肉醬加特製火腿, 配合埋青瓜甘筍芫荽等等新鮮Raw Food, 口感清新唔膩!越南野食又點少得春卷呢~即叫即整, 超熱辣辣, 勁新鮮勁好味! 炸得黎唔會油膩, 配上魚露後將春卷味道提升! 而生菜, 細細件用黎包春卷一流!雖然食唔到越南粉, 但食到Banh Mi 同Cha Gio係超驚喜好味! 如果想上粉既話一定要2:30前到; 或者6點後晚餐時段啊~
越南野食又點少得春卷呢~
即叫即整, 超熱辣辣, 勁新鮮勁好味!