2012-05-27
WA, 果然係名店, 小人見識少, 未見過咁爆GE coffee shop, 就算係星期日都冇理由咁旺場 ... 唯一解釋係, 佢真係正!! 所以要等一陣先至有位 終於有位, 好彩張椅幾舒服, 一見餐牌咁有心思, 已經好醒神; WA, 有咁多精品咖啡, 如: 著夕貓屎咖啡, 已經好想試 ; 但由於係第一次, 所以都係揀佢ge house coffee.house coffee 上枱, 學ah sir話齋, 飲落去"舒服"最緊要, 呢杯真係令人舒服, 先是輕輕的咖啡香味, 入口薄薄的, 又不會酸 隻杯都好別緻 另外見到咁靚GE latte art, 滿足視覺, 嗅覺, 再到味覺, so good! 你睇隻杯又唔同樣GAR!! 有好多款自製餅食, 試咗外表清麗GE荔枝凍餅, 味道淡, 又有荔枝果肉 再來一件楊苺餅, 好啱炎炎夏日, 相對甜味比荔枝餅重, 但餅底都脆, 冇"益"味單食餅唔夠飽, 試咗個三文治, 睇件佢熱烘烘的包, 就知冇欺場; 咬落去咁脆GE? 原來係一片片鮮菜, 當然有主角pizza味的腸仔, 真係pizza味 但稍嫌腸片唔夠同場所見人地仲有厚厚的吐司, 公仔noodl
終於有位, 好彩張椅幾舒服, 一見餐牌咁有心思, 已經好醒神; WA, 有咁多精品咖啡, 如: 著夕貓屎咖啡, 已經好想試 [AI, 都係自己孤陋寡聞]; 但由於係第一次, 所以都係揀佢ge house coffee.
house coffee 上枱, 學ah sir話齋, 飲落去"舒服"最緊要, 呢杯真係令人舒服, 先是輕輕的咖啡香味, 入口薄薄的, 又不會酸 [再多D形容詞我都唔識LE! ] 隻杯都好別緻
同場所見人地仲有厚厚的吐司, 公仔noodle, 任均選擇, ... 坐著, 飲著, 食著, 傾著 ..... 入坐的人都係川流不息. 所以我地坐粒幾鐘就離開了, 同道參觀了其隔鄰的咖啡概念店, 售賣各種沖劑咖啡用品, 仲有咖啡香皂, 款項捐給東帝汶
好氣氛, 牆上仲有好得意GE畫作; 如果嫌入面侷促, 可以好有情調坐門口, 好寫意!
價錢及服務
3個餐合共$140幾 ... 你問我, 係超值, 鮮炒咖啡豆沖的咖啡, 具獨特風格的室內設計, 雖無連鎖店的寬敞空間, 但有人性化的服務; 雖然好多客好忙, 但各位服務員都好禮貎, 我覺得佢地好開心. what a colourful sunday!