2021-11-21
輕鬆的周末🌹😋🥑🥗今日星期六,嚟到新蒲崗揾好嘢食,順便輕鬆下,發現COTI the Bistro, 餐廳入里裝修好靚,坐得舒服,枱與枱之間隔離很闊,食得放心。周未當然係嘆下個周末brunch, 牛油果蟹肉他他伴窩夫雜錦沙律,套餐跟埋餐湯係羅宋湯,(有牛肉羅宋湯)同埋一片細細嘅面包仔,玫瑰鮮奶咖啡,仲有很多心心拉花,見到咁靚拉花,心情靚番哂。首先來咗個羅宋湯唔錯,而家很少餐廳煮嘅羅宋湯會有牛肉嘅,配埋一小件面包啱啱好。跟住又嚟咗主菜牛油果蟹肉配他他醬同埋waffles一齊食真係好夾,waffles 好脆,如果配pancakes 🥞或泡夫嘅話,個人感覺會多個選擇。甜品提拉米蘇窩夫(waffles)食落口感好滑cream 同朱古力粉溶埋一齊,濕濕地蛋糕,仲有很香濃whiskey 酒味。玫瑰鮮奶咖啡,心心❤️❤️❤️拉花好靚配埋玫瑰,好靚圖案,有點唔捨得飲。都係慢慢嘆下杯🌹 玫瑰鮮奶咖啡(rose lattle), 令自己打打氣加加油,享受一下寧靜,放鬆心情。