2019-07-27
自己都幾鐘意食牛扒, 而我住嘅地方附近都有唔少嘅餐廳係有"牛扒餐", Cow Bean 係其中之一, 之前每次係Aeon 經過都冇乜留意, 直至到有一次行過見到店外貼咗嗰menu係牆身先吸引到我, 見價錢都幾抵, 就即管試下!每一份餐都可以再加錢轉set meal, 我自己就會揀沙律+薯條+飲品(汽水), 而牛扒就有份澳洲, 美國, 紐西蘭品種, 而亦可以揀200g or 300g. 最後揀咗美國Rib eye 300g, 要咗蒜蓉汁. 每份牛扒都係鐵板上, 份扒份量足, 牛扒最怕食到太多根位難嚼開, 呢塊扒冇呢個問題, 牛肉味唔算濃. 但係以咁嘅價錢有呢個質素算抵食. side dish 反而有驚喜, 沙律同薯條都好好食! 唯一缺點係, 如果塊鐵板係平嘅會好d, 因為好難切塊扒呀想食平牛扒, 近近地, Cow Bean 係一個唔錯嘅選擇
想食平牛扒, 近近地, Cow Bean 係一個唔錯嘅選擇