呢間餐廳相信去過K11 musea 都差唔多一定會經過😆主打藝術同美食結合😍本身想試藝術打印嘅飲品,可惜當日部機壞咗🥹唯有下次再試!值得一讚係店員服務好好,見到我哋跌咗餐具,即刻主動拎過新嘅俾我哋🥰🥰🥣餐湯是日餐湯係蘑菇湯,質感較濃稠,內有滿滿嘅蘑菇碎✨🍕PROSCIUTTO AND MOZZARELLA PIZZA薄餅底非常之薄同脆😳配上意式火腿、🥫蕃茄醬同🧀水牛芝士,係十分經典嘅組合😚🦑DEEP FRIED SQUID WITH TRUFFLE SAUCE魷魚圈炸得金黃香脆😋黑松露蛋黃醬汁松露突出,兩者係黃金組合!🐮ANGUS PREMIUM RIB-EYE STEAK (10 oz) WITH POTATO 加$48可以配餐湯同嘢飲~肉眼牛扒叫咗medium, 肉味重而且肉質粉嫩,配菜有清新嘅沙律同澱粉質滿滿嘅薯仔!最值得一讚係焗🧄蒜頭,十分香口😍TIRAMISU即叫即整,咖啡味濃郁,另外Mascarpone cheese 亦十分creamy😋☕️Iced cappuccino 香濃幼滑,上面奶泡亦十大綿密✨推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️再訪:Yes

🥣餐湯
是日餐湯係蘑菇湯,質感較濃稠,內有滿滿嘅蘑菇碎✨

TIRAMISU

☕️Iced cappuccino
香濃幼滑,上面奶泡亦十大綿密✨

推介指數: ⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:Yes
  • Tiramisu
  • DEEP FRIED SQUID WITH TRUFFLE SAUCE
  • ANGUS PREMIUM RIB-EYE STEAK (10 oz) WITH POTATO
2023-04-21 32 浏览
首先係佢哋嘅炸魷魚圈,外層炸得酥脆,入面嚼落去仲有煙韌嘅口感,再配上黑松露蛋黃醬汁,真係好正呀!🤤🙏🏻接下嚟就係奶酪醬烤糯米釀雞翼,雞翼表皮炸得好香脆,糯米釀料軟糯糯又唔會太黏,配埋上面焗過嘅奶酪醬更加正,味道層次豐富!😍❤️再嚟就係厚切吞拿魚三文魚子菠菜汁意大利飯,吞拿魚份量十足,食落好新鮮好美味,意大利飯煮得啱啱好,口感唔會過軟過硬,配搭埋鮮甜嘅三文魚子同清新嘅菠菜汁,好開胃!👍😆最後就係香煎慢煮三文魚扒,三文魚扒部分煮得好嫩滑,入口即化,搭埋醬汁更加突出味道濃郁!😋🙈呢間餐廳掛左好多畫作,充滿藝術感嘅氛圍,而且仲可以俾客人提供照片,製作客製化嘅拉花圖案嘅咖啡,好啱閨蜜、情侶一齊黎!😃😃

2023-04-21 63 浏览
K11呢間可以打印咖啡相信好多人都知道同埋有去打卡啦, 但其實除左咖啡受歡迎, 佢既西餐都好唔錯平時收工時間去食, 如果無提早BOOK位係有可能需要等位, 應該佢個場唔算大, 而且都好多捧場客佢有套餐提供, 套餐會包左普通野飲同埋是日餐湯, 當日係南瓜湯, 幾唔錯的, 南瓜味夠, 口味豐富主食叫左安格斯高級肉眼牛扒配烤薯 ($238) - 肉質鮮嫩多汁, 另外仲配上帶有紅酒味的醬汁, 層次又再升一次, 真係齒頰留香, 必試!另外叫左個夢幻早餐 ($148), 其實佢係平時我地食開既all day breakfast, 不過佢個擺盤好靚, 岩晒中意打卡既人士, 呢個早餐, 肉同水果都係好平均, 減肥人士都好岩食最後, 點可以少左飯後甜品, Pancake with ice-cream ($68), 先唔好講個質素, 呢個價錢係呢個地點真係少之有少, 而且佢個質素又真係唔差喔, 好鬆軟, 配上蜜糖同埋雪糕, 簡直一流!

𝐿𝑖𝑣𝑖𝑛𝑔 𝑎 𝑑𝑢𝑙𝑙 𝑎𝑛𝑑 𝑏𝑙𝑎𝑛𝑑 𝑙𝑖𝑓𝑒? 𝑊ℎ𝑦 𝑛𝑜𝑡 𝑎𝑑𝑑 𝑠𝑜𝑚𝑒 𝑐𝑜𝑙𝑜𝑟 𝑡𝑜 𝑖𝑡 𝑏𝑦 𝑣𝑖𝑠𝑖𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑡ℎ𝑒 𝐶𝑈𝑅𝐴𝑇𝑂𝑅 𝐴𝑟𝑡 & 𝐶𝑎𝑓é?🌈 𝐶𝑜𝑖𝑛𝑐𝑖𝑑𝑖𝑛𝑔 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑡ℎ𝑒 𝑎𝑟𝑟𝑖𝑣𝑎𝑙 𝑜𝑓 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑛𝑔, 𝐶𝑈𝑅𝐴𝑇𝑂𝑅 𝐴𝑟𝑡 & 𝐶𝑎𝑓é 𝑖𝑠 𝑜𝑓𝑓𝑒𝑟𝑖𝑛𝑔 𝑎 𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑒𝑑 𝑠𝑒𝑎𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙 ‘𝑆𝑝𝑟𝑖𝑛𝑔 𝐵𝑙𝑜𝑠𝑠𝑜𝑚 𝐴𝑓𝑡𝑒𝑟𝑛𝑜𝑜𝑛 𝑇𝑒𝑎 𝑆𝑒𝑡’🌸. 𝐼𝑡 𝑓𝑒𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒𝑠 𝑎𝑛 𝑎𝑟𝑟𝑎𝑦 𝑜𝑓 𝑠𝑤𝑒𝑒𝑡 𝑎𝑛𝑑 𝑠𝑎𝑣𝑜𝑢𝑟𝑦 𝑑𝑒𝑙𝑖𝑔ℎ𝑡𝑠, 𝑚𝑜𝑠𝑡 𝑜𝑓 𝑤ℎ𝑖𝑐ℎ 𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑡𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑛𝑔 𝑎𝑛𝑑 𝑓𝑙𝑜𝑟𝑎𝑙 𝑒𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑠 𝑡𝑜 𝑝𝑙𝑒𝑎𝑠𝑒 𝑡ℎ𝑒 𝑒𝑦𝑒𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎𝑙𝑖𝑧𝑒 𝑡ℎ𝑒 𝑡𝑎𝑠𝑡𝑒 𝑏𝑢𝑑𝑠. 𝑇𝑜 𝑒𝑛ℎ𝑎𝑛𝑐𝑒 𝑡ℎ𝑒 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑖𝑒𝑛𝑐𝑒, 𝑎𝑑𝑑 $38 𝑡𝑜 𝑢𝑝𝑔𝑟𝑎𝑑𝑒 𝑡ℎ𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑙𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑦 𝑑𝑟𝑖𝑛𝑘 𝑡𝑜 𝐴𝑟𝑡𝑠𝑦 𝑃𝑟𝑖𝑛𝑡 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒/𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 (𝐶𝑜𝑙𝑑). 𝑇𝑟𝑢𝑠𝑡 𝑚𝑒, 𝑡ℎ𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑖𝑐𝑜𝑙𝑜𝑟 𝑓𝑙𝑜𝑤𝑒𝑟 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑡🌼 𝑏𝑦 𝑇𝑎𝑘𝑎𝑠ℎ𝑖 𝑀𝑢𝑟𝑎𝑘𝑎𝑚𝑖 𝑎𝑛𝑑 𝑡ℎ𝑒 𝑆𝑡𝑎𝑟𝑟𝑦 𝑁𝑖𝑔ℎ𝑡🌌𝑝𝑟𝑖𝑛𝑡 𝑏𝑦 𝑉𝑎𝑛 𝐺𝑜𝑔ℎ 𝑤𝑖𝑙𝑙 𝑚𝑎𝑘𝑒 𝑦𝑜𝑢𝑟 ℎ𝑒𝑎𝑟𝑡 𝑏𝑢𝑟𝑠𝑡 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑗𝑜𝑦!🥰
品嚐春日之美味,感受花漾的藝術氣息🌸

𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 ℬ𝓁𝑜𝓈𝓈𝑜𝓂 𝒜𝒻𝓉𝑒𝓇𝓃𝑜𝑜𝓃 𝒯𝑒𝒶 𝒮𝑒𝓉
花漾田園盛宴下午茶套餐 $398/兩位

ǫᴜɪɴᴏᴀ ᴡɪᴛʜ ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ᴠᴇɢᴇᴛᴀʙʟᴇs (ᴡɪᴛʜ ᴄʜɪᴘᴏᴛʟᴇ ᴀɪᴏʟɪ)
藜麥烤蔬菜花卉杯🥦🥕🍆(配蒜泥蛋黃墨西哥辣醬): 將盆栽食落肚子! 烤蔬菜七彩繽紛,調味輕盈,保留蔬菜嘅清甜同爽脆

ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴ ᴀɴɢᴜs ʙᴇᴇғ ᴍᴇᴀᴛʙᴀʟʟ sʟɪᴅᴇʀs
美國安格斯小漢堡🍔: 包體鬆軟煙韌,一口安格斯牛肉保留肉汁,仲有芝士點綴

ɴᴏʀᴡᴇɢɪᴀɴ sᴍᴏᴋᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ ɢᴜᴀᴄᴀᴍᴏʟᴇ ɴᴀᴄʜᴏs
挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片🥑: 煙三文魚同軟滑嘅牛油果醬係完美配搭,脆片可中和煙三文魚鹹味

ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴏᴄᴛᴏᴘᴜs sᴀʟsᴀ ɴᴀᴄʜᴏs
烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片🇲🇽🐙: 莎莎醬酸酸甜甜似蕃茄醬好開胃,八爪魚都幾彈牙
ғʀᴇsʜ ʙᴇʀʀɪᴇs ᴘᴀɴɴᴀ ᴄᴏᴛᴛᴀ
鮮雜莓法國忌廉奶凍🫐🍓: 奶凍夠晒滑同輕盈,甜度低所以不膩,奶凍上面淋上一層雜莓果醬,加上新鮮士多啤梨同藍莓,非常有驚喜
ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴏʟᴛᴇɴ ʟᴀᴠᴀ ᴄᴀᴋᴇ ᴡɪᴛʜ ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ
心太軟配ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ 雪糕🍨: 心太軟外脆內軟,內裡有濃郁朱古力流心,再配可愛迷你盆栽造型嘅ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ 雪糕,雲呢拿味勁香濃,明知道肥都無法抗拒

仲可以$38 升級藝術打印咖啡/朱古力(凍),村上隆花花同梵高嘅星夜超美💗
2023-04-17
  • 藝術打印咖啡
  • 藝術打印朱古力
  • ARTSY PRINT COFFEE
  • Artsy  Print  Coffee
  • Artsy Print Chocolate
2023-04-18 43 浏览
好耐冇同老公拍下拖,趁著拍拖週年老公話帶我去間藝術cafe chill下,順便可以行下K11 musea餐廳開放式設計,一去到就見到有好多唔同當代藝術家既作品,村上隆、奈良美智同草間彌生都有,好多作品都可以買返屋企留念😻有得食有得睇有得買旁邊玻璃櫃都仲有好多藝術展示品,簡直係個mini exhibition晚餐都有唔同既set dinner提供,+$48仲可以試到佢地最出名既藝術打印咖啡,除咗咖啡之外仲可以揀濃朱古力,兼且自己揀相嚟打印都得,我就揀咗我寶貝仔❤️老公就話不了,感覺飲咗寶貝仔落肚咁🤣所以就揀咗海鹽香蕉朱古力。飲品分層好靚!面層奶泡綿密到好似啲芝士奶蓋咁,糖脆面加買奶泡好似食緊甜品咁杯朱古力真係印得好清,瘋狂影相到真係唔捨得飲🤣朱古力非常濃稠,口感好絲滑,好掛杯,係我飲過最厚身既朱古力今日心血來潮想食墨魚汁意粉,所以就叫咗橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子。墨魚汁用咗囉意粉本身,唔怕食到嘴黑黑😛意粉口感好煙韌,蒜香味濃,香煎帶子有5大粒而且唔會overcook,好有鹹鮮味小食叫咗個炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬汁,魷魚圈揸得好鬆脆,黑松露醬好香,一上枱就即刻清晒老公就叫咗個安格斯高級肉眼牛扒配

老公就叫咗個安格斯高級肉眼牛扒配烤薯,足足有成10oz咁大,伴碟仲有沙律同埋烤蒜,份量十足

我哋叫咗三成熟,煎得好juicy,而且好有牛味。烤薯外皮煙靭,質感好綿滑

離場時見到有客人帶狗狗一齊嚟用膳,而且staff好友善咁協助拍攝,無論餐廳環境同氣氛,以及侍應態度,都值得一嚟再嚟❤️
  • 藝術打印朱古力
  • 橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子
  • 海鹽朱古力香蕉冰雪世界
2023-04-15 67 浏览
平日喺尖沙咀返工都好少行嚟呢邊今日想好好慰勞下自己黎到之前經過K11已經見過藝術打印咖啡為主打嘅Cafe😎跟餐叫咗杯抹茶latte 淡淡的抹茶香味,奶嘅口感都幾濃郁,唔太甜欣賞!呢個沙律最精彩嘅係佢加咗花生(果仁類嘅嘢)加埋醬汁食落去同沙律菜超級配!主打就係呢個雞肉蔬菜燴意大利飯名正言順蔬菜真係主打!所有蔬菜都好新鮮最欣賞係茄子、蘆筍、胡蘿蔔食落去超清甜飯入面除咗有雞肉都仲有荀,加埋番茄醬汁酸酸甜甜幾清新之餘口感亦好豐富就算食到最尾都完全唔覺得飽飽濟濟😆食食吓店員換咗燈光都幾有feel~最後呢個疏乎厘都一流!雖然唔係我鍾意嗰隻好鬆軟嘅疏乎厘,佢係似蛋糕嘅實心口感但好欣賞佢係好似年糕嗰種煙韌嘅口感,啱啱整出嚟烘到個面同底都仲係脆食到尾仍然有煙韌但表面窿嘅口感少少建議係覺得其實齋食個疏乎厘已經夠晒甜 如果蜜糖可以自己落或後上就更好啦🤭.環境都唔錯 見到幾多遊客同外國人鍾意壽Cafe飲吓嘢好有藝術感大家可以來同朋友吹吓水都幾好~
平日喺尖沙咀返工都好少行嚟呢邊
今日想好好慰勞下自己
黎到之前經過K11已經見過藝術打印咖啡為主打嘅Cafe😎
抹茶拿鐵

跟餐叫咗杯抹茶latte
淡淡的抹茶香味,奶嘅口感都幾濃郁,唔太甜欣賞!
巴馬火腿哈密瓜沙律

雞肉蔬菜燴意大利粉

主打就係呢個雞肉蔬菜燴意大利飯
名正言順蔬菜真係主打!
所有蔬菜都好新鮮最欣賞係茄子、蘆筍、胡蘿蔔食落去超清甜
就算食到最尾都完全唔覺得飽飽濟濟😆

食食吓店員換咗燈光都幾有feel~
疏乎厘伴雪糕

最後呢個疏乎厘都一流!
雖然唔係我鍾意嗰隻好鬆軟嘅疏乎厘,佢係似蛋糕嘅實心口感
食到尾仍然有煙韌但表面窿嘅口感
大家可以來同朋友吹吓水都幾好~
2023-04-12
抹茶拿鐵
巴馬火腿哈密瓜沙律
雞肉蔬菜燴意大利粉
疏乎厘伴雪糕
  • 丸久小山園抹茶拿鐵
  • 梳乎厘班戟配雪糕
之前因為打印咖啡所以bookmark咗呢間餐廳好耐,嗰日經開K11 musea見到人流唔算太多,就決定同朋友試一試~之前預期呢間餐廳lunch會比較貴,但係估唔到平日都有lunch set,價錢都係$150-$200之間😝📌Mixed vegetables and chicken risotto餐廳食物嘅擺盤絕對配合到佢哋藝術嘅主題🧡有擺盤去到設計都好有心思😆蔬菜方面用咗紫色嘅椰菜花、西蘭花、完條嘅紅蘿蔔同埋黃椒等等。除咗色彩好豐富,risotto嘅醬汁亦都用咗唔同蔬菜去煮,味道非常豐富🤤不過由於蔬菜方面準備得太出色,雞肉嘅存在感相對就比較低少少啦🤔📌Angus Premium Rib-Eye Steak (10oz) with potato我哋揀咗五成熟,生熟比例啱啱好,肉質鮮嫩多汁🤤最有驚喜,係牛扒嘅筋位處理得唔錯,加上脂肪部位煎到有少少焦香感🥰唯一比較可惜嘅係伴碟嘅醬汁味道比較淡🧐不過整體都係值得一試~

被藝術氣氛籠罩住既餐廳🎨終於到happy Friday 👍放工後當然要同家人食正野 來到尖沙咀k11 musea 今日就試呢間集合藝術跟美食於一身既餐廳😬入到去已見到好多村上隆藝術品同埋多拉A夢既縱影 ✨多幅名畫掛在牆上 👍 仲可以買到充滿藝術氣息既產品 😄 呢個combination 好正呀!1. 🦞波士頓龍蝦意粉🍝- 完全是原汁原味😋 - 濃郁既醬充滿住每條意粉😆- 半隻龍蝦完全呈上 仲要拆好哂 好易就可以取出厚厚既龍蝦肉!- 龍蝦肉好鮮甜 口感彈牙 滿分💯- 仲有啲蕃茄仔 令到食落去有fresh既感覺🥰2.香煎慢煮三文魚扒🔥- 煎得剛剛好 每一part都perfect😋- 三文魚皮煎得很香脆😍- 個三文魚肉就煎得剛剛好 - 佢唔會乾唔會柴 食落口是夾雜住魚油😍 是在種入口即化既feel! 且不需加其他醬料 已好有鮮味😍 - 家人話冇骨既魚好岩佢口味🤣- 三文魚下仲有啲菠菜 上面就有海量魚子 頗豐富的😉3.藝術打印朱古力🍫☕️- 只要airdrop 相片比職員 就可以幫你打印上朱古力上面😍真是具有特色- 家人揀了她最愛的公主系列相片職員小心翼翼地放上枱 真係打卡一流呀😚- 唔好以為淨
被藝術氣氛籠罩住既餐廳🎨

- 個三文魚肉就煎得剛剛好
- 家人話冇骨既魚好岩佢口味🤣
- 三文魚下仲有啲菠菜 上面就有海量魚子 頗豐富的😉

3.藝術打印朱古力🍫☕️

- 唔好以為淨for 打卡 個朱古力味道都好好飲 起初仲以為係熱既 原來係凍朱😜
- 牛奶朱古力味好濃厚🥰

4.洋甘菊柚子茶

- 好清香既感覺😊
- 花香都幾重! 食完野飲一口就正好了😍

5. 南瓜湯🎃

- 啖啖南瓜肉😙
- 真材實料既湯 比較杰身😚

6. Tiramisu

- 十分出色!lady finger 同 馬斯卡彭芝士既比例正好😍
- 咖啡味也幾重的☕️
- 且唔會好甜 仲要口感香滑 大推😜

呢到既可欣賞到藝術擺設 又可買到野 仲食到美食 真是令我大開眼界呢🤪
2023-04-14 59 浏览
充滿格調的K11 Musea 唔單止購物咁簡單,裏面仲有一間充滿藝術氣息的cafe, 好評如潮的CURATOR Art & Cafe,今日行完街,一定要去朝聖🤩店內仲有不少靚到好似藝術品嘅產品俾食客購買。❤️我哋揀咗Spring Blossom Afternoon Tea Set🌟藜麥烤蔬菜花卉杯(配蒜泥蛋黃墨西哥辣醬),擺設可愛,味道清新🌟美國安格斯小漢堡,size剛剛好,肉質鮮嫩🌟挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片、烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片,我個人比較喜歡八爪魚脆片,莎莎醬有少少辣味,而且八爪魚好柔軟,易入口。🌟鮮雜莓法國忌廉奶凍,香濃幼滑🌟朱古力心太軟,外脆內軟🌟雲呢拿味Movenpick雪糕配Tiramisu 🌟🌟凍蝶豆花蜂蜜青檸梳打、藝術打印咖啡,只要將相片WhatsApp 俾店員,唔駛5分鐘就有一杯同相片一模一樣的打印咖啡了,簡直將科技結合藝術的咖啡😍除咗食物質素很好之外,店員服務態度亦不錯👍🏻
店內仲有不少靚到好似藝術品嘅產品俾食客購買。

花漾田園盛宴下午茶套餐

藜麥烤蔬菜花卉杯(配蒜泥蛋黃墨西哥辣醬)

🌟美國安格斯小漢堡,size剛剛好,肉質鮮嫩
美國安格斯小漢堡

挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片、烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片

🌟鮮雜莓法國忌廉奶凍,香濃幼滑
鮮雜莓法國忌廉奶凍

🌟朱古力心太軟,外脆內軟
朱古力心太軟

🌟雲呢拿味Movenpick雪糕配Tiramisu

雲呢拿味Movenpick雪糕配tiramisu

凍蝶豆花蜂蜜青檸梳打,藝術打印咖啡

除咗食物質素很好之外,店員服務態度亦不錯👍🏻
下午茶
花漾田園盛宴下午茶套餐
藜麥烤蔬菜花卉杯(配蒜泥蛋黃墨西哥辣醬)
美國安格斯小漢堡
挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片、烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片
朱古力心太軟
雲呢拿味Movenpick雪糕配tiramisu
凍蝶豆花蜂蜜青檸梳打,藝術打印咖啡
  • 藝術打印咖啡
2023-04-13 27 浏览
行開尖沙咀,聽講有一間係結合藝術同美食於一身嘅Cafe好奇心驅使之下,一於去試吓啦!喺門口已經感受到一股好強烈嘅文藝氣息,簡直可以用museum形容裏面仲陳列咗好多出售嘅藝術品,果然嚟到呢度真係欣賞好好多我哋由於三點幾先嚟到,所以而家做緊嘅田園主題下午茶餐,我哋有機會品嚐提供嘅甜品或者點心好足夠登登登!登!!!好有皇室莊園feel而且每層都係我地有興趣嘅點心第一層係美國安格斯漢堡,一啲都唔細而且仲有好多花嘅裝飾喺隔離,果然心思嘅嘢成功吸引我哋嘅注意大家要留意嗰個小盆栽,最有心機整嘅沙律,呢個方式感想真係好新鮮別出心裁第二層係煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片,同埋八爪魚莎莎醬墨西哥脆片兩個嘅味道完全唔同,每樣嘢都係心機之作如果你問我邊樣係我最鍾意,我會比較鍾意牛油果醬配搭煙燻三文魚,牛油果嘅fresh,將三文魚嘅味道口感提升至另一個層次第三層係甜品,每樣嘢都好好味特別要提呢一個心太軟蛋糕,一切落去嘅時候仲好脆,朱古力醬流晒出嚟真係好正啊!另外有佢哋最得意之作,雲呢拿雪糕配酒心蛋糕,用盆栽嘅形式相真係好得意最後我哋加錢升級印刷朱古力,我哋可以提供圖俾佢,然後佢將我哋嘅圖案印出嚟可以嘅話,建議情侶
行開尖沙咀,聽講有一間係結合藝術同美食於一身嘅Cafe
好奇心驅使之下,一於去試吓啦!

裏面仲陳列咗好多出售嘅藝術品,果然嚟到呢度真係欣賞好好多

提供嘅甜品或者點心好足夠

登登登!登!!!
好有皇室莊園feel

而且每層都係我地有興趣嘅點心

第一層係美國安格斯漢堡,一啲都唔細

而且仲有好多花嘅裝飾喺隔離,果然心思嘅嘢成功吸引我哋嘅注意

別出心裁

兩個嘅味道完全唔同,每樣嘢都係心機之作

第三層係甜品,每樣嘢都好好味

真係好正啊!

可以嘅話,建議情侶不妨將自己嘅合照人喺上邊
真係好有心機㗎 !

最後,下次嚟到K11 Musea ,呢啲咁有藝術氣息嘅嘢真係要試多一次!
2023-04-12 55 浏览
K11 Musea 有一間好特別嘅CAFE ,餐廳環境都唔錯,唔講住食物, 先講佢嘅裝飾同環境,裝修好靚,有好多打卡位,佢最特別嘅係餐廳係集藝術,展覧同購物於一身,感覺置身係Gallery 藝術館一樣, 餐廳內有唔同嘅畫,同埋潮物,有村上隆,Kaws,草間彌生,Bearbrick等等….亦都有好多設計好靚擺設,唔同嘅生活用品等等,食野時都可以購物,CONCEPT 好好,讚輪到主角,我地叫咗兩 main course,加餐 (連餐湯),沙律,3款小食,飲品&甜品,main course叫咗安格斯高級肉眼牛扒,帶子墨魚汁意粉,烤蝦牛油果沙律,小食酥脆雞錘配水牛芝士醬,糯米釀雞翼同埋炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬汁安格斯高級肉眼牛扒好大份,擺盤好靚,見得到廚師好有心思,份量兩個人食剛剛好 烤蝦沙律牛油果好清新,佢有醋同芝麻醬混埋一齊好開胃小食酥脆雞錘配水牛芝士醬,糯米釀雞翼同埋炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬汁,炸物細細件,每款都配上唔同醬汁,尤其炸魷魚圈,好彈牙帶子墨魚汁意粉,帶子好新鮮,大大粒,用料好足,墨汁意粉食完唔會牙黑黑最後係花茶同埋甜品,意大利Tiramisu同芒果芝士蛋糕, Tiramisu好出

烤蝦沙律牛油果好清新,佢有醋同芝麻醬混埋一齊好開胃

最後係花茶同埋甜品,意大利Tiramisu同芒果芝士蛋糕, Tiramisu好出色,蛋糕內有冧酒,而芒果芝士蛋糕係賣飛佛,唔會太過重芝士味,食完唔會膩

2023-04-11
細細個好羨慕同學有村上隆花花既產品,之前見到𝐂𝐔𝐑𝐀𝐓𝐎𝐑 𝐀𝐫𝐭 & 𝐂𝐚𝐟𝐞有村上隆花花既打卡飲品就bookmark左💁🏽‍♀️ 上個禮拜襯放假就約左朋友喺個度食個dinner🍽Chef’s Special Menu上既item加$48可以轉做set,我地叫左兩個set同埋一個甜品😋➿ 餐湯 南瓜湯好厚身,南瓜味道濃稠🎃➿ 安格斯高級肉眼牛扒(10盎司) 配烤薯 ($238)牛扒處理得比較乾身,幾有牛味~ 鍾意佢地既烤薯🥔 用兩種薯仔,有新薯,亦都有紫薯 🥰 另外仲有烤蒜🧄沙律菜伴碟🥗➿ 厚切吞拿魚三文魚子菠菜汁意大利飯 ($168)火灸過既吞拿魚鹹香味突出,外皮沾上少量芝麻,味道有層次😋 三文魚子份量慷慨,增添鮮味~ 意大利飯煮得軟冧,加上幾粒芒果粒🥭 味道又出奇地夾👍🏼➿ 意式提拉米蘇 ($68)每次同呢個朋友食飯都總會以Tiramisu作結🤭 今次佢食左一啖就流露左個「😍」既表情!佢大讚呢度Tiramisu既手指餅完完全全被咖啡浸透☕️ 真材實料!而我就鍾意佢地有處理過既杏仁片,好似琥珀合桃咁脆卜卜!雪糕都好香雲呢拿味🍦➿ 藝術打印朱古力 (+$48)去到先知道原來可以打印自己既

➿ 餐湯
南瓜湯好厚身,南瓜味道濃稠🎃

➿ 安格斯高級肉眼牛扒(10盎司) 配烤薯 ($238)

➿ 厚切吞拿魚三文魚子菠菜汁意大利飯 ($168)

➿ 意式提拉米蘇 ($68)

➿ 藝術打印朱古力 (+$48)
去到先知道原來可以打印自己既相,原來Whatsapp俾餐廳就ok了,最後tailor-made左呢杯樹懶朱古力🦥🍫 我唔捨得飲到留到最後🤭 好彩default左唔係熱飲,所以唔會起泡,亦都唔會影響造型😛 本身對自己個杯藍色飲品都有少少恐懼😂 但係一飲落去就覺得有被驚艶到,打印部份既奶蓋好香牛奶味🥛絕對係睇得又飲得,係貴少少但一次半次當俾個surprise俾朋友/另一半都值得👍🏼

➿ 丸久小山園抹茶拿鐵
upgrade套餐既話,呢杯係唔需要額外加錢就可以飲到既飲品黎架🍵 朋友話味道Ok,奶香味比較重~

店內仲有村上隆花花、草間彌生、小王子等等精品,食完野可以行下~ 不過發現自己已經冇左想擁有村上隆花花既慾望喇😌
2023-04-10 25 浏览
約咗朋友去咗呢間藝術感滿分嘅餐廳食飯,最吸引我係呢到可以為飲品打印自己想要嘅圖案,好特別呀,咁就可以做出獨一無二嘅飲品,食物擺盤都好用心同埋好精緻,呢度真係非常適合打卡
2023-04-09 44 浏览
ᴄᴜʀᴀᴛᴏʀ ᴀʀᴛ & ᴄᴀғᴇ二訪 K11 Musea Curator 這間開了多年仍頗受歡迎最近他們推出全新 Spring Blossom Afternoon Tea Set花漾田園盛宴下午茶套餐🌸每份下午茶定價為 $398 for 2好襯現在的春天氛圍啊~四款滋味咸點包括:✧藜麥烤蔬菜花卉杯(配蒜泥蛋黄墨西哥辣醬)✧美國安格斯小漢堡✧挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片✧烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片兩款精緻甜品:✧鮮雜莓法國忌廉奶凍✧心太軟配Movenpick 雪糕下午茶包括二杯飲品【春日限定】凍蝶豆花蜂蜜青檸梳打美式咖啡/卡布奇諾/拿鐵/馥芮白/蜂蜜青檸水客人更可以以優惠價$38為每杯飲品升級為為藝術打印咖啡/朱古力可自訂圖案唷~不過我與友人還是覺得他們的經典款最美
ᴄᴜʀᴀᴛᴏʀ ᴀʀᴛ & ᴄᴀғᴇ
二訪 K11 Musea Curator
這間開了多年仍頗受歡迎
花漾田園盛宴下午茶套餐🌸
每份下午茶定價為 $398 for 2
好襯現在的春天氛圍啊~

四款滋味咸點包括:
✧藜麥烤蔬菜花卉杯(配蒜泥蛋黄墨西哥辣醬)
✧美國安格斯小漢堡

客人更可以以優惠價$38
為每杯飲品升級為為藝術打印咖啡/朱古力

可自訂圖案唷~
不過我與友人還是覺得他們的經典款最美
而家去酒店嘆下午茶,已經貴咗好多。有時想平啲嘆個下午茶,可以選擇呢啲靚靚餐廳嘅下午茶套餐。呢間位於K11 MUSEA嘅餐廳三層下午茶餐只係$398兩位,真係性價比高😍呢個下午茶真係味道唔錯又可以打卡!Tea Set for two:藜麥烤蔬菜花卉杯美國安格斯小漢堡🍔挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片鮮雜莓法國忌廉奶凍心太軟配 Movenpick 雪糕包兩杯飲品☕️餐廳食物有誠意,鹹點嘅安格斯小漢堡夠晒熱,而且味道唔錯,細細個過下口癮,又唔怕太飽。煙三文魚及烤八爪魚墨西哥脆片香口小食,好適合下午茶食。藜麥烤蔬菜花卉杯夠晒健康,嘆下午茶亦都可以食啲蔬菜。甜點方便我鍾意心太軟配Movenpick 雪糕。雪糕係雲呢拿籽雪糕,下面配上Tiramisu。心太軟夠熱,入邊流心朱古力香濃😍食埋個忌廉奶凍已經好滿足。飲品叫咗一杯拿鐵、一杯蜂蜜青檸水。喺度嘆個下午茶真係唔錯。

呢個下午茶真係味道唔錯又可以打卡!
Tea Set for two:
藜麥烤蔬菜花卉杯
美國安格斯小漢堡🍔
挪威煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片
烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片
心太軟配 Movenpick 雪糕
包兩杯飲品☕️

飲品叫咗一杯拿鐵、一杯蜂蜜青檸水。喺度嘆個下午茶真係唔錯。