2021-12-20 634 浏览
因為有海港城coupon, 所以買咗盒送畀朋友, 不過過左兩日準備送畀朋友嘅時候,貼紙甩開咗,朱古力散開曬, 嘗試再黐番實啲但係貼紙似乎冇乜黏力, 希望下次有機會再買嘅時候會有所改善, 好少盒裝朱古力會出現咁嘅情況圖中嘅choco box係喺dalloyau借圖以便反應

圖中嘅choco box係喺dalloyau借圖以便反應
32pcs 朱古力
2021-12-18 518 浏览
海港城真係好鬼大,餐廳選擇好多,嗰日行得耐,真係是但入一間坐下,用下佢啲coupon。最終去咗Dalloyau,叫咗杯 flat white,幾香,但不是濃烈咖啡味,個人偏好苦一啲。柚子芝士蛋糕($58),味道清新,不過有點死甜,可能係糖太多的關係。芝士火腿三文治配咖啡($113),反而三文治幾出色,芝士唔會過量(好怕嗰啲為咗打卡,勁加芝士落去增強拉絲感嗰種),包面烘得剛好。鋪面有啲細,不過當日無乜人,坐得還可。

鋪面有啲細,不過當日無乜人,坐得還可。
2021-11-03 875 浏览
朋友介紹左熱愛開心果雪糕同甜品既我 黎到Dalloyau 話呢度既開心果蛋糕世一 咁我緊係即刻衝過黎試試啦老實講佢地個 開心果朱古力榛子蛋糕 賣相係最普通 見到真身之後 有啲動搖 因為咁既價錢緊係想食件靚靚蛋糕架啦 不過最後都係要左開心果我以為係好軟好棉既texture 點知一切落法質地非常硬 硬到要用啲力先切得到 食落口 開心果既味道即刻湧出黎 接住係榛子既味道 佢地相互交替出場唔會搶到對方既風頭 蛋糕質地雖偏硬但有朱古力醬係中間 提供濕潤既口感偏甜架 送杯咖啡會唔錯熱朱古力 普普通通 偏苦同澀 飲半杯已經超級飽肚!今次大約五點左右黎到餐廳 大概等左15分鐘先有得入座

偏甜架 送杯咖啡會唔錯

熱朱古力 普普通通 偏苦同澀 飲半杯已經超級飽肚!

今次大約五點左右黎到餐廳 大概等左15分鐘先有得入座

2021-09-14 846 浏览
海港城有美食券,買野同食飯係名單中既店舖都可以享用。呢間係其中一間,因為中秋節將到,所以我走左黎呢度買一啲餅乾送禮,但可以用美食券,相應地野食係半價。如果無券,我都會買黎食,佢既餅乾都好出色,呢個價錢係可以一試
2021-08-27 673 浏览
我不是馬卡龍fans, 不過今日想有d儀式感,就想買黎食下馬卡龍 $24/粒,要9粒先有盒呢咁就唯有買9粒...一食有驚喜佢竟然唔會勁甜!外脆內軟個人偏好柚子,檸檬,紅莓等酸酸口味但佢朱古力,焦糖甜度亦都恰到好處!無膩嘅感覺!因為唔會勁甜,我連續食了4粒都無覺得嫌會想再買另外,佢附有乾冰&冰袋,盒內頂部都有透明蓋作保護,送畀女仔朋友應該會好開心
我不是馬卡龍fans, 不過今日想有d儀式感,就想買黎食下

馬卡龍 $24/粒,要9粒先有盒呢

咁就唯有買9粒...
一食有驚喜
佢竟然唔會勁甜!外脆內軟
個人偏好柚子,檸檬,紅莓等酸酸口味
但佢朱古力,焦糖甜度亦都恰到好處!無膩嘅感覺!

因為唔會勁甜,我連續食了4粒
都無覺得嫌
會想再買

2021-07-25 1177 浏览
因為附近甜品舖太多人排隊,但食完飯又好想食個甜品完美作結,就求其搵咗間食🍰$68 Blcak Truffle Opera食落真係有黑松露味,但可惜個人認為黑松露同甜品真係唔太夾🥲$58 Raspberry Opera見櫃內得番最後一件所以叫咗,算係咁多件入面最好食,但都不過不失🥲$50 Pistachio & Chocolate Hazelnut Cake食落係好淋的布朗尼🤔開心果味可以再重點,榛子朱古力味反而蓋過咗🌰$58 Yuzu Cheese Cake柚子味香,蛋糕軟稔,但芝士味又唔夠🥺$58 Dalloyau見佢用埋做店名諗住有驚喜,點知叫蛋白餅但又唔夠馬卡龍脆,叫蛋糕又略嫌硬身咗少少🤏🏻係好多榛果碎好香,但⋯都係金莎好食🥲總括而言,後悔冇睇下食評先🌚個樣係幾好睇打卡able,可惜五個人食五件細甜點都覺得好膩好漏x_x真係可一不可再🥲
Blcak Truffle Opera

$68 Blcak Truffle Opera
食落真係有黑松露味,但可惜個人認為黑松露同甜品真係唔太夾🥲
Raspberry Opera

$58 Raspberry Opera

Yuzu  Cheese  Cake

$58 Yuzu Cheese Cake
柚子味香,蛋糕軟稔,但芝士味又唔夠🥺
Dalloyau

$58 Dalloyau

$65 (宵夜)
2021-07-24 783 浏览
紅桑子歌劇院蛋糕🍒朋友覺得依個最好食。蛋糕上面有層紅桑子朱古力,酸酸甜甜咁,幾開胃。下層就係比較普通既朱古力蛋糕😕但有啲可惜既係紅桑子朱古力味道唔算太濃,加埋下面蛋糕一齊食就要食真啲先食得出🙈黑松露歌劇院蛋糕🍄一食落好重黑松露味,但後勁唔大。但我同朋友都覺得黑松露配上朱古力蛋糕呢個組合係有少少怪🙈焦糖脆榛子杏仁蛋白餅🌰食落又真係好榛子,就好似食緊金莎咁🤣中間杏仁蛋白餅得好少,令整體成個餅偏甜偏膩。開心果朱古力榛子蛋糕🍫個蛋糕偏實,實到好難吉,食落口感似brownie 多d。開心果味一開始好出,但食多幾啖之後就只係食到朱古力味🥴柚子芝士蛋糕🧀係正正常常既味道,上面有柚子啫喱,同埋柚子醬,下面係mousse 蛋糕。依個cake係五個入面最清新果個。
紅桑子歌劇院蛋糕🍒

黑松露歌劇院蛋糕🍄

焦糖脆榛子杏仁蛋白餅🌰

開心果朱古力榛子蛋糕🍫

柚子芝士蛋糕🧀
2021-07-14 729 浏览
第一次來Dalloyau,感覺上是很適合女士打卡的地方,裝修很漂亮,坐得亦很舒服,在場的客人通常都是情侶,或幾位闊太之類的女士。今天我點了$138的莓果羅勒慕絲撻套餐配了一杯Cappuccino,朋友只點了一杯Americano。莓果羅勒慕絲撻上共有三種不同的莓果,出乎意料的一點也不酸,因本人比較怕酸的,berries很新鮮,少少甜,配合中間粉紅色的慕絲吃下去有很清新的感覺,除了外觀很漂亮,其實也幾好吃的。其實這個價錢吃的除了食物,還有是感覺,耐唔耐來一次都幾好。

Cappuccino
莓果羅勒慕絲撻
2021-06-20
莓果羅勒慕絲撻
2021-07-07 631 浏览
我自己好中意食macaron,所以都成日會買,不過呢間就第一次買咋。馬卡龍 一共買咗3隻味,柚子香幾香柚味,但甜度偏高,同埋佢一咬就碎哂,應該唔會再買呢隻味。松露朱古力真係有黑松露味,幾特別,冇諗過可以加埋一齊食,甜度就啱啱好,好過柚子味。三隻中朱古力味最好食,唔會過甜而且朱古力味濃郁,又唔會一咬就碎,呢隻買得過!其他評價:因為用咗海港城coupon,所以70蚊有5粒,呢個價錢就抵,但如果原價,只會買朱古力味食。

馬卡龍

其他評價:

2021-06-25 762 浏览
到海港城閒逛又想飲杯咖啡,見DALLOYAU 有好多好靚的甜品、朱古力、蛋糕等好吸引,而且唔需要排隊便入去試試。套餐精選可選自己喜歡的,有唔同價錢,都有好多選擇。藍莓鬆餅+ 鮮奶咖啡套餐,鬆餅比較重麵粉味道,我不太喜歡,Latte 都算幼滑,質素不錯。朋友叫了一杯王牌朱古力飲品,她說好好味,好香滑,不過唔夠濃。

2021-05-28 1008 浏览
DALLOYAU👁‍🗨尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓📍GW3220號舖@----------------------假日想悠悠閒去食個Tea,就選依間歷史悠久專賣法式貴族甜點嘅Dalloyau由於無得訂位就一早12:30pm 左右到步,門面典雅高貴,蛋糕櫃旁就有堂食位置,環境充滿現代簡約又略有貴氣,座位不多,都是梳化位,入座時只有1人,坐得十分舒適Menu有季節精選/套餐精選,揀唔啱也可自選蛋糕/三文治/鬆餅配搭各款飲品⚑ 季節精選 $118➰ 經典歌劇院蛋糕精緻小巧嘅長條外型朱古力蛋糕,側身睇深淺不一嘅層次非常多,入口綿滑鬆化,以濃厚朱古力及甘味咖啡交替主導整體味道➰ 伯爵朱古力 $60用上法式伯爵茶,比較清淡,多了一點果香,加上牛奶,配上微甜嘅朱古力,飲落清香幼滑,完全不甜膩⚑ 套餐精選 $113➰ 英式鬆餅(原味/提子味)迷你鬆餅有2款口味,牛油味算香濃,口感鬆軟,抹上附有嘅酸忌廉,感覺輕盈,而另一款草莓果醬,無一貫滑溜起膠嘅啫喱口感,呈現深紅色,非常濃厚綿密質感帶點酸甜,最適合配提子味鬆餅👍🏻➰ 皇牌朱古力飲品 $65 < 套餐+$10 >牛奶依然幼滑
DALLOYAU

經典歌劇院蛋糕

➰ 伯爵朱古力 $60

伯爵朱古力

⚑ 套餐精選 $113
➰ 英式鬆餅(原味/提子味)
英式鬆餅(原味/提子味)

➰ 皇牌朱古力飲品 $65 < 套餐+$10 >
牛奶依然幼滑,以各半比例嘅朱古力不算濃郁,感覺清新易入口
皇牌朱古力飲品

💬 以食件蛋糕嘆杯野飲,價格恰當,質素不錯,座位不算寬敞舒適,但要提提用餐時間限制90分鐘,所以想同朋友慢慢坐傾吓偈就不太建議
2021-05-22
用餐优惠
優惠券
伯爵朱古力 & 經典歌劇院蛋糕
經典歌劇院蛋糕
伯爵朱古力
英式鬆餅(原味/提子味)
皇牌朱古力飲品
2021-05-20 850 浏览
【 送禮得體的精緻甜品 】🍰來自法國的Dalloyau,最出名就係甜品,我今日係海港城就買左幾款馬卡龍試吓,佢哋的馬卡龍都好多選擇,好多都好想食呀!色彩繽紛的馬卡龍真係好吸引,買滿9粒有盒子包裝,送禮好得體,所以我都買左9粒番去同屋企人分享。🍓當中口味比較清新的檸檬味都幾驚喜,酸酸甜甜咁,好開胃,yummy yummy。另外紅莓和草莓味有好香的水果甜,伯爵茶茶味香濃,仲有榛子朱古力和焦糖雲呢拿都值得一試!
【 送禮得體的精緻甜品

2021-05-10
2021-05-12 933 浏览
因為在海港城上班,疫情期間免得四圍去,所以Dalloyou差不多變成家中御用蛋糕店。總括來說,蛋糕質素和Tony Wong或是Fine Foods同級。本身價格中上,但近來疫情關係海港城不斷派$100減$50 coupon,立即變得好抵。👍🏻Dalloyou蛋糕口感是比較厚實,不是空氣感蛋糕。款式算多,instagrammable。味道是好吃的高級的味道,朱古力底或是草莓底的都是穩打穩扎的水準之作。特別是朱古力,整個蛋糕都是真朱古力片,都能吃,並且好吃。只是remark一下,之前cheesecake底奇騷,真的是吃不下去,但現在同款造型蛋糕已經轉了做blueberry,應該無伏。特價母親節蛋糕糖皮比較多,蛋糕份量太少,好看的就不好吃。但其實一句到尾,品質是很好的,就是95% out of 100%都是好的,隨便選一個中伏機會微。我從來都是玻璃肚,吃冷凍製品很易肚痛,但吃了這麼多個Dalloyou蛋糕,從未試過肚瀉。那管大時大節訂單超多的時候,食品保存方面仍然很優質,單憑這點已能令我回購。
特價母親節蛋糕糖皮比較多,蛋糕份量太少,好看的就不好吃。
2021-03-05 1502 浏览
路人甲路過 見一名四眼瘦哥哥店員將啲櫃裡面既蛋糕執緊位...係疫情下 咁樣可能掂到啲蛋糕 無任何工具 用手...更甚係無戴手套....我同一名男路人都側目望住 我唔知佢係咪同我同一想法 但我邊行邊忍唔住再望 真係賣貴蛋糕既店 都咁樣處理蛋糕?好唔衛生 就算你無掂到 個客見到都驚啦...我買過送比同事 同事話好食 我未食過 但請檢討一下員工服務及training. Ensure the hygiene n safety of the food

2021-02-02 1690 浏览
來自法國的貴族甜品☺️已經有三百多年歷史,更是創造出歌劇院蛋糕🍰的品牌🤩在以往,DALLOYAU家族四代均為凡爾賽宮的御用糕點師,十分值得一試😋#經典歌劇院蛋糕$58最為經典的一款蛋糕🍰,來到原創了這個蛋糕的店舖,當然值得一試😚蛋糕由不同層數組成,除了有濃郁巧克力🍫味,更有淡淡的咖啡味☕️中間有鬆脆的餅底,增加了口感😋味道小評分:😋😋😋😋/5#朱古力棋盤蛋糕$58十分有趣的外型所以選擇了這一款😍但是竟然十分之甜🤢基本上甜味覆蓋了其他所有味道,更令人喉嚨十分乾涸😧這一款真的很難接受😥味道小評分:😋/5🌟喜歡的話可以Like & Follow, 有你的支持是小編的動力🌟整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰/5環境:💕💕💕💕/5打卡指數:📸📸📸📸📸/5

#經典歌劇院蛋糕$58
味道小評分:😋😋😋😋/5