2021-11-26
今日放假,約左朋友一齊去食好西, 放假日子一定要好好對自己, 所以揀左呢間餐廳食飯。 餐廳嘅裝修好華麗,主要以白色做主題,有懷舊西餐廳嘅感覺,但又配有時代感。 食物方面嘅種類有好多,而且餐牌係好有條理咁圖文並茂,樣樣都分門別類放好。 食物方面,我哋今次就叫咗兩個主食, 一個小菜:暖心滷肉飯和明太子意粉。 暖心滷肉飯除咗有一碗滷肉飯再去還有蛋花湯跟配,除咗滷肉飯出去還有流心蛋,賣相很吸引,滷肉肥瘦相間,口感豐富。 而明太子意粉調味適中,明太子嘅鹹都唔會好鹹,都好美味! 仲有個地中海雜菌菇,菇的部分有3種,味道相對比較淡口,好適合用嚟中和返食咗濃味嘅主食。 飲品包括: 可可冰沙和香桃薑綠茶。 最特別嘅係呢杯香桃姜綠茶配有一粒棉花糖,唔知係咪因為怕客人覺得太辣😂😂整體來講連嘢飲都好打卡