2021-06-01
< 有情調高質抵食西餐 >(๑⃙⃘♥‿♥๑⃙⃘)之前行過都覺得呢間餐廳好吸引,今日終於同朋友2人來吃晚餐。一入去就安排我地先入坐到4人卡位。坐梳化好舒服, 成個餐廳的裝潢都好有格調。對住成個Bar檯後的酒櫃好有型格!-Dinner Set有成14樣Main去簡 湯都有4款, 前菜都有8款 ! Dinner Set Menu來講佢真係算多選擇!今日我點左干邑龍蝦湯 + 法國鵝肝|焦糖蘋果|雜梅黑醋 + 烤美國熟成肉眼扒 + Parmeson Cheese薯條配松露Mayo(心諗: 我有無睇錯, 平時百幾蚊一件的鵝肝可以係呢度當前菜叫, 真係好抵.w.) -同朋友點左2杯Riseling飲, ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔWaitor都好專業的先比我地睇睇酒樽,再斟酒比我地 (.__.) 白酒微甜 唔會太dry 岩我飲~-< 干邑龍蝦湯 >上檯時跟埋有自家制的麵包, 一拎上手熱辣辣, MEET開發現好鬆軟好有驚喜的包, 點埋D湯食好好味, 湯唔會係好似平時果D死咸, 好夠鮮味,雖然佢湯入面唔係比龍蝦仔, 但佢隻鮮蝦都真係夠大又彈牙!ლ(╹ε╹ლ)-<法國鵝肝|焦糖蘋果
(๑⃙⃘♥‿♥๑⃙⃘)
之前行過都覺得呢間餐廳好吸引,
今日終於同朋友2人來吃晚餐。
一入去就安排我地先入坐到4人卡位。
坐梳化好舒服, 成個餐廳的裝潢都好有格調。
對住成個Bar檯後的酒櫃好有型格!
Dinner Set有成14樣Main去簡
湯都有4款, 前菜都有8款 !
Dinner Set Menu來講佢真係算多選擇!
Waitor都好專業的先比我地睇睇酒樽,
< 干邑龍蝦湯 >
好有驚喜的包, 點埋D湯食好好味,
湯唔會係好似平時果D死咸, 好夠鮮味,
<法國鵝肝|焦糖蘋果|雜梅黑醋>
擺碟好靚可以滿足到我打下卡的心態
眼見煎到脆皮的鵝肝我真係口水直流
一啖放入口, 脆卜卜的多士同埋焦糖蘋果的香甜滲出來ʕ•͡ɛ•͡ʼʼʔ
再咬破鵝肝的脆皮, 甘香開始迴盪係口入面,
雜梅黑醋同佢好夾, 令到食鵝肝又唔會太濟!
我覺得呢個前菜係必叫!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
< Parmeson Cheese薯條配松露Mayo>
成堆芝士係面, 一邊食一邊有一堆芝士放入口,
再加埋松露Mayo, 呢個配搭係無得輸!
有時同朋友唔食dinner, 叫個snacks飲杯大beer,
叫呢個fries食又係會食唔停 ꒰(@`꒳´)꒱
<烤美國熟成肉眼扒 – 4成>
我係唔可以食老牛肉的女人 ♫꒰・‿・๑꒱
今次佢個4成煮得岩岩好, 令我心情好好
一切開粉紅色既牛肉流左小小肉汁出來
檯面已經READY左PEPPER同埋粉紅岩鹽比您
好細心阿 (.v.) 甘當然佢都有比MUSTARD同埋燒汁比您點牛肉
但我都真比較中意食SALT & PEPPER
牛肉入口有小小焦香, 肉質都軟, 牛味重。
$288 成個SET, 仲有呢個QUALITY的牛牛, 抵啦*
< 自家製開心果雪糕 >
影得好樣衰但呢個一定系我再番兜的主要目的。
自家制開心果雪糕!
每一口都食到開心果碎
軟滑香濃 唔會太重奶味蓋過果仁味道
開心果有烤過的味道
吞完個成個口都仲系開心果味
如果佢大舊小小就HO LA(ノ´³`)ノ♡
食完成餐真係好滿足, 同埋地方好好坐,
服務態度又好好, 我見佢有個台仔
如果唔係疫情可能有LIVE PERFORMANCE果d
甘就會更加有FEEL, 真係可以同朋友係度傾計聽歌飲酒坐成晚!!! ʕʘ̅͜ʘ̅ʔ