2023-05-06 30 浏览
今晚食左個三道菜嘅晚餐,可以先選擇前菜或湯,再有另一道前菜,再加 main course,當然最後有飲品 巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯🥣薯蓉香滑,還有巴拿馬芝士薄片香味,配上美味麵包,更加開胃 牛油粟米泡沫配加拿大海膽🥗酸酸甜甜的粟米泡沫,加上清新海膽更美味 泰式軟殼蟹配牛油果🥑軟殼蟹外殼香脆,泰式牛油果醬汁好惹味 意式雞肉卷花雕汁🐥意式雞肉卷樣子好像火腿卷,雞肉用上花雕汁浸泡,食落幼滑似花雕醉雞般 焗羊柳薄荷青豆蓉羽衣甘藍🍖主菜選了焗羊柳,羊柳肉質嫩滑,加配薄荷青豆蓉汁加羽衣甘籃非常配合 牛油南瓜白菌素食忌廉芝士卷🫔另一個主菜揀左素主菜,南瓜汁好creamy,忌廉芝士卷味道香濃,皮薄又美味♡

巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯🥣
薯蓉香滑,還有巴拿馬芝士薄片香味,配上美味麵包,更加開胃

牛油粟米泡沫配加拿大海膽🥗
酸酸甜甜的粟米泡沫,加上清新海膽更美味

泰式軟殼蟹配牛油果🥑
軟殼蟹外殼香脆,泰式牛油果醬汁好惹味

意式雞肉卷花雕汁🐥

焗羊柳薄荷青豆蓉羽衣甘藍🍖

牛油南瓜白菌素食忌廉芝士卷🫔

聽朋友講話荔枝角有好多好食既餐廳,佢仲介紹左哩間隱藏喺荔枝角工廈入面嘅西餐廳,咁我就即刻book定位去試一試。我地平日去食,都座無虛席,相信食物質素有一定保證。3-Course Set Dinner Menu⭐️餐包意式香草餐包上檯既時候係熱辣辣的,口感外脆內軟,蘸埋橄欖油同埋意大利黑醋一齊食,酸酸地夠哂開胃。Soup 餐湯⭐️巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯哩個湯係將薯仔打至綿密既薯蓉,入面仲加左牛奶去打,口感好滑嫩細緻,飲落充滿濃濃既薯仔同埋牛奶既香味,面頭仲有一片燒脆左既巴拿馬芝士,兩樣夾埋一齊非常之夾。First Course 頭盤⭐️地中海香草番茄乾凍批呢道菜係一道好清新既開胃菜,食落口感似番茄啫喱,味道酸酸地,好特別。⭐️牛油粟米泡沫配加拿大海膽女孩見到一定心心眼既一道菜,因為佢係用一個玻璃首飾盒做擺盤的,睇落賣相十分精緻,一打開入面見到最愛既海膽,仲有爆谷、粟米、泡沫,海膽好鮮甜,加埋香甜既粟米、香脆既爆谷,同埋玉米味既泡沫一齊食,口感味道好有層次、好特別!Second Course⭐️意式雞肉捲配花雕汁雞捲肉質好嫩滑,一啲都唔柴口,將意式雞捲融合中式既花雕酒,原來可以咁夾。Entrees

3-Course Set Dinner Menu

⭐️意式雞肉捲配花雕汁

Entrees 主菜
焗㭲陵蘭銀鱈魚 配黑松露忌廉汁

⭐️焗㭲陵蘭銀鱈魚 配黑松露忌廉汁
真係第一次見咁厚身嘅銀鱈魚,銀鱈魚肉質好嫩滑,鮮嫩多汁,煎香兩邊仲更加香口,旁邊既醬汁係黑松露忌廉汁,味道有啲似黑松露忌廉蘑菇湯,兩者夾埋一齊食簡直係絕配。

焗羊柳配薄荷青豆蓉

⭐️焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍
我自己一向都好怕啲羊羶味,但呢個羊柳一啲都唔羶,烹調時間亦都控制得剛剛好,可以保持到羊柳既肉質鮮嫩,羊味亦恰到好處,旁邊仲有啲炸過嘅羽衣甘藍,食落好似紫菜,好得意!

薑茶

晚餐跟兩杯餐飲,最後我同朋友都叫左有機薑茶,食左咁多野食之後飲番杯薑茶暖下個胃,真係好舒服~

推介指數:⭐️⭐️⭐️ (3.5/5)

📍FAB Kitchen (荔枝角)
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖
2023-04-20
2023-04-27 46 浏览
估唔到荔枝角都有私房菜食😋雖則係fine dining,價錢非常相宜!我地就叫左兩個3-course dinner set,每人$358✨不得不說,佢地既餐包好出色!係烘得啱啱好,外脆內軟既拉絲麵包磚🥹點埋油醋非常開胃!餐湯都好出色,我地分別要左是日餐湯(南瓜忌廉湯)同巴拿馬芝士薄片 配 薯蓉湯。南瓜湯creamy但唔會好杰,有調味但唔會蓋過南瓜本身香甜味。而薯蓉湯就杰少少,粒粒口感,啖啖都好濃薯仔香,鋪喺上面既巴馬臣芝士片少少煙韌,配湯口感好夾😍starters - 牛油粟米泡沫 配 加拿大海膽同埋意式雞肉捲(花雕汁)睇相都見擺盤好靚😍首飾盒啱曬打卡。海膽夠曬香甜,配埋creamy泡沫同鮮甜粟米,加上爆谷一齊食,係個好新奇既配搭😆雞肉捲係一道工序好複雜既菜,餐廳整得好香軟,帶微微花雕酒香,中西合璧✨main - 焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍羊柳超嫩😋5成熟啱啱好鎖住肉汁,配埋薄荷青豆蓉令層次豐富啲😋澳洲牛柳 配 XO醬燒汁(+$48)估唔到牛柳都可以點XO醬😆但出奇地夾!牛柳肉質亦係鮮嫩多汁,外層微脆,而XO醬微辣並無蓋過牛味,反而有令牛柳更香😋drinks- 美果洋甘菊茶&有機綠茶

main - 焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍

澳洲牛柳 配 XO醬燒汁(+$48)

drinks- 美果洋甘菊茶&有機綠茶
兩杯茶都好香,食完比較heavy既肉好解膩!飲完覺得好舒服,條氣即刻gur曬🤣
2023-04-26 29 浏览
🔺餐包 - Foccacia❅ 自家製香草包翻焗至外脆內軟,麵包香味不錯,橄欖油的比重相對沒有那麼重不過香草的味道很香🔺前菜 - Parmesan Cheese Salad❅ 灑滿了大量shaved parmesan飄來淡淡的芝士鹹香,吃下去又不會很heavy,令它比較輕盈同時帶點芝士香味🔺前菜 - Parma Ham & Melon❅ 火腿有3大片,味道不會過鹹,適中的鹹度同時帶出火腿的肉味配上蜜瓜的香甜一起吃果然就是絕配🔺Chicken Margherita$158❅ 這個完全令我驚艷,完全會為了它而回頭🤩健身控必叫的菜式,它有5大片雞胸肉,超級高P雞胸肉鋪上mozarella cheese,喜歡cheese不會太厚,適中所以不會很膩/油,同時帶出芝士的鹹香,而且烤焗後還有拉絲的效果雞胸肉肉質不錯,不會很乾,芝士把肉汁鎖在裡面,而且調味夠所以雞味也蠻濃的還有番茄醬把整個雞肉和芝士的香味帶出來,酸酸甜甜的既解膩又能提味🔺Clam Spaghetti with Salmon Roe & Cream Sauce$148❅ 份量很多,覺得滿足到男生胃口意粉煮至帶點硬度剛好,口感彈牙,而且掛

🔺餐包 - Foccacia

🔺前菜 - Parmesan Cheese Salad

🔺前菜 - Parma Ham & Melon

配上蜜瓜的香甜一起吃果然就是絕配

🔺Chicken Margherita

❅ 這個完全令我驚艷,完全會為了它而回頭🤩
健身控必叫的菜式,它有5大片雞胸肉,超級高P

❅ 份量很多,覺得滿足到男生胃口
意粉煮至帶點硬度剛好,口感彈牙,而且掛汁力高每一口都有吃到白酒cream sauce,卻有又不會太濃稠
蜆肉份量多,偶爾會有點沙不過整體都很鮮甜,配上三文魚籽的鹹香味更好吃

🔺甜品 - Blueberry Cheesecake Bite

❅ 不過不失的甜點,一口size令大家不會飽得過份

2023-04-20 45 浏览
荔枝角嘅工廈簡直就係美食天地 😍 各種各樣菜式應有盡有 🤤 所以自從變成荔枝角嘅一份子之後,我真係 bookmark 左唔少餐廳 😎 今次就去左 FAB Kitchen,之前已經聽過好多好評,勁期待!巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯個湯薯仔味超濃,好似將薯蓉變成汁咁 🤤 但就 keep 到有薯仔嘅微小粒粒口感 👍🏻 巴拿馬芝士勁香濃,配湯一齊食好夾,成個湯香濃左好多 😋地中海香菜番茄乾凍批酸酸地番茄味好濃,凍批口感似啫喱,口味好清新 😆牛油粟米泡沫配加拿大海膽好似個首飾盒嘅賣相已經好吸引 😍 打開見到海膽更加係心心眼 😍 粟米非常鮮甜,食落仲有濃濃嘅牛油香味 😋 海膽就夠香甜,兩樣嘢加埋再配合埋 creamy 嘅泡沫同埋爆谷,口感幾得意 😆意式雞肉捲 花雕汁雞肉捲煮得剛剛好,肉質仲好嫩,咬開充滿肉汁同埋有淡淡嘅花雕香味,將意式嘅雞肉捲配中式嘅花雕汁,估唔到咁夾 😋焗格陵蘭銀鱈魚 黑松露忌廉汁厚身嘅銀鱈魚熟度適中,魚香滿滿,切開好 juicy 🤤 個汁好似蘑菇湯咁濃 😍 菇味滿瀉之餘散發住陣陣黑松露香味,唔錯 😆焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍個羊柳好高質 😍 完全唔會羶到入唔到口 👍🏻 有羊脂嘅香味

巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯

地中海香菜番茄乾凍批
酸酸地番茄味好濃,凍批口感似啫喱,口味好清新 😆

牛油粟米泡沫配加拿大海膽

意式雞肉捲 花雕汁

焗格陵蘭銀鱈魚 黑松露忌廉汁

焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍
個羊柳好高質 😍 完全唔會羶到入唔到口 👍🏻 有羊脂嘅香味,好正 👍🏻 我幾鍾意佢嘅熟度,唔會生到見曬紅,又唔會熟到切唔開,真心推介 💕 炸過嘅羽衣甘藍就好似紫菜咁,鹹鹹地幾得意 😋

餐前提供左香草餐包,外脆內軟,配埋油醋好醒胃啊 🤤 3-Course Dinner Set 仲有嘢飲,叫左有機姜茶,清清地為豐富嘅一餐畫上完美嘅句號 💕
2023-04-19 48 浏览
🔅𝒮𝑜𝓊𝓅巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯建議薯蓉湯同芝士片一齊食口感幼滑加埋特濃帶點咸味既芝士片好夾😚🔅地中海香草番茄乾凍批好少見既款式蕃茄凍批味道酸酸甜甜好清爽好開胃🔅意式雞肉捲 花雕汁花雕香氣用黎入饌醉人又芳香加埋滑嫩嘅雞肉卷冇骨又啖啖肉好滿足🔅牛油粟米泡沫配加拿大海膽表面有爆谷牛油粟米鋪底配上華麗既擺盤打開再發現海膽點綴柯打俾女朋友黎實鍾意!🔅西班牙豬柳配迷迭香 意大利芝士醬 紫酸菜一上碟好驚豔靚到一幅畫咁!😍豬柳瘦而嫩好岩怕肥膩既女士飽肚又低脂完全係食得既藝術品🎨🔅焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍羊柳厚身大件切開依然係嫩粉紅色而且略帶微微羶味一切都恰到好處點左兩杯凍飲連杯都凍既呢啲細心位就睇得出係好認真看待每份餐
🔅𝒮𝑜𝓊𝓅巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯

表面有爆谷
牛油粟米鋪底
配上華麗既擺盤
打開再發現海膽點綴
柯打俾女朋友黎實鍾意!

🔅西班牙豬柳配迷迭香 意大利芝士醬 紫酸菜

一切都恰到好處

點左兩杯凍飲
連杯都凍既
呢啲細心位就睇得出係好認真看待每份餐
隱藏於荔枝角工廈內嘅西餐廳, 星期一晚都座無虛席, 相信有其吸引之處質素有一定保證📍餐包3-Course Set Dinner Menu ~ $358 per head先嚟一份意式香草餐包, 餐包焗過後熱辣辣外脆內軟, 蘸埋橄欖油同意大利黑醋食酸酸地夠哂開胃📍餐湯🫕巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯薯仔已打成口感非常綿密嘅薯蓉, 飲落口感非常滑嫩而且帶香濃嘅薯仔咸香! 另外亦加左牛奶同奶油口感好creamy👍🏻 巴拿馬芝士薄片金黃香脆, 獨有嘅芝左鹹香味同薯蓉湯好夾!🫕南瓜忌廉湯南瓜湯入口好香滑, 入口陣陣奶油香味, 南瓜蓉完全打成綿密狀態!📍頭盤🌽牛油粟米泡沫配加拿大海膽賣相非常精緻的頭盤, 一上菜已令人胃口大開! 玉米味道嘅細滑泡沫、別具口感嘅粟米粒、矜貴嘅新鮮海膽, 加埋粒粒爆谷, 口感同味道都好有層次! 🐔意式雞肉捲配花雕汁估唔到西餐會有咁中式嘅頭盤, 雞捲肉質嫩滑, 花雕酒味香濃, 簡單而又開胃嘅前菜!📍主菜🍴澳洲牛柳配XO醬燒汁牛柳煎得表面帶輕微焦脆, 內質粉嫩, 特別之處係用左同XO醬黎做醬汁, 微辣嘅味道同牛肉味出奇地夾, 一道幾有創意嘅Fusion菜式🐠焗格陵蘭銀鱈魚黑松露忌廉汁

📍餐包

📍餐湯
🫕巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯

🫕南瓜忌廉湯

📍頭盤
🌽牛油粟米泡沫配加拿大海膽
賣相非常精緻的頭盤, 一上菜已令人胃口大開!

🐔意式雞肉捲配花雕汁

📍主菜
🍴澳洲牛柳配XO醬燒汁

🐠焗格陵蘭銀鱈魚黑松露忌廉汁
銀鱈魚算係價格偏貴嘅魚, 一見到二話不說就揀左! 魚肉微微煎香後更加香口, 魚肉帶油脂香非常惹味, 烹調時間掌握得剛剛好, 魚肉鮮嫩多汁! 配上秘製香濃黑松露醬更是錦上添花💖

Dinner set跟兩杯餐飲~ 滋潤荔枝蜜 / 有機洋甘菊金橘果茶 無糖有機夠哂健康, 食左咁多好野食之後飲番杯暖野, 個胃舒服哂~

2023-04-17
2023-04-17 797 浏览
荔枝角工廈的一間高級 餐廳 FAB kitchen, 環境清靜舒適, 我們order了兩份午餐包括有餐湯 或前菜,主食 ,甜品,咖啡或茶,看看價錢一啲都唔貴, 包你食得飽肚 開心,而且味道非常之好.洋蔥蘑菇黑醋燴意大利飯..配蓮藕脆片( 素食).......( 包括 前菜或餐湯,主食 ,甜品,咖啡或茶)128元首先這道菜賣相非常之美麗, 黑醋能夠 帶出 蓮藕和蘑菇 嘅鮮甜味道,醒胃清香, 意大利飯的特色就是軟綿綿的好creamy 😁, 飯一粒一粒的柔軟得嚟又有些微彈口, 好好 味道。😋😋酵澳洲和牛m5牛柳...( 包括餐湯 或前菜,主食 ,甜品咖啡或茶)258元和牛厚厚的大大嚿, 有露筍,蕃茄,紅蘿蔔伴碟, 和牛咬落肉質鮮甜多汁,肉質嫩滑, 口感嫩滑之餘仲有微微的彈口 ,五成熟啱啱好(幾成熟可選擇),能夠用呢個價錢食到和牛真係好抵呀, 真是不容錯過的好莱式。👍👍😋😋意大利巴馬火腿配蜜瓜( 前菜)2客用了好新鮮啲材料有 巴馬火腿,車厘茄,蜜瓜, 雜菜, 這菜鮮甜美味,巴馬火腿略鹹的味道混合 了鮮甜的鮮果蔬菜, 令人開胃食慾大增,好好食呢😋😋😋芝士蛋糕.... 甜品 2客濃沃嘅芝士味正是

👍👍😋😋

意大利巴馬火腿配蜜瓜( 前菜)2客
用了好新鮮啲材料有

芝士蛋糕.... 甜品 2客
濃沃嘅芝士味正是我們的至爱, 一口一口的吃下去,在口中慢慢融化的感覺, 真是想來多一客㖭😁😁😋😋😋😋 好滋味。

咖啡,熱檸檬水( 餐飲)
咖啡味夠濃香配上香滑的奶, 飯後一杯不能缺少,好好的一種享受,開心之極。
檸檬水清腸胃,健康之選
  • 香煎特選澳洲M5和牛肉眼扒
2023-04-16 48 浏览
.FAB Kitchen原來荔枝角唔係得工廠!!以前荔枝角返工都唔覺有咁多好野食😯原來工廠🏭入面好多高手👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳今晚去呢間一開門就好似離開左工廠大廈咁😂,入左一間高級餐廳🍴🤩……….無論擺碟,還是食物質素,都係一流,唔洗故意搵一個打卡位,已經可以影得好靚。🤩當晚見到附近嘅人都係黎慶祝生日😆以前嘅我如果要係工廠大廈慶祝生日我應該會喊😂😂但呢間嘅食物質素都可以收貨嘅😎………今日食呢個餐,算抵食,平平地慶祝生日🎂都幾唔錯🤩3道菜人均只係$358,性價比極高😜………羊好嫩口,無羊蘇味,無得簡幾多成熟🤔,前菜都幾岩口味,芒果🥭醬配牛油果🥑都幾夾,軟殻蟹略嫌有d細隻🤔但呢個價錢都真係抵食嘅………意大利麵包好香,外層好脆身,暖暖地,幾唔錯🥸………
FAB Kitchen

原來荔枝角唔係得工廠!!以前荔枝角返工都唔覺有咁多好野食😯
……….
但呢間嘅食物質素都可以收貨嘅😎
………
今日食呢個餐,算抵食,平平地慶祝生日🎂都幾唔錯🤩
3道菜人均只係$358,性價比極高😜
………
意大利麵包好香,外層好脆身,暖暖地,幾唔錯🥸
2023-04-13
2023-04-14 431 浏览
平時都知道荔枝角工廈臥虎藏龍,特別多美食。早排平日下午去到荔枝角食飯,找到這間餐廳FAB Kitchen。見到有不少在附近工作的officers都在這裏用餐,下午一時多,餐廳都接近滿座!!餐廳裝修清雅簡約。店員服務殷勤,收碟速度很快。Lunch set $128起,包了starter、main、dessert和一杯飲品,用餐後感覺很滿足,食物味道不錯,擺盤和賣相都很用心細緻!!!估唔到工廈都有呢個質素!!餐包毫不馬虎,是小見的義式香草餐包,面頭有少少橄欖,嗅到有淡淡的香草味。餐包外皮烘得香脆,一咬下去內裏是超級鬆軟,很驚喜!!! 枱面放有黑醋和橄欖油,可以點麵包一齊食!!Starter☁️蕃茄黑醋巴馬臣芝士沙律☁️義大利巴馬火腿配蜜瓜蕃茄黑醋巴馬臣芝士沙律好新鮮,沙律菜食落好爽脆清甜!!黑醋比例剛剛好,作一個調味之用,並沒有喧賓奪主搶了沙律菜的味道。而且巴馬臣芝士是刨成薄片,入口即化,芝士味香濃,推薦!!!義大利巴馬火腿配蜜瓜,不得不提的是蜜瓜超級清甜軟腍,爆汁可口!!和意大利巴馬火腿的鹹香配搭很清爽,口感甚佳。Main☁️ 三文魚籽蜆肉意粉配 白酒忌廉汁 $148☁️ 慢煮鴨胸配 法式香橙醬
麵包

慢煮鴨胸配法式香橙醬

Main
☁️ 三文魚籽蜆肉意粉配 白酒忌廉汁 $148
☁️ 慢煮鴨胸配 法式香橙醬 $178
三文魚籽蜆肉意粉有很多三文魚籽!!!粒粒飽滿,輕輕一咬就流出充滿海水味的卵汁,好幸福。有不少青椒紅椒黃椒絲增加口感。意粉軟硬適中,同白酒忌廉汁好match!!!忌廉味偏重,每條意粉都沾滿醬汁!!好食~

慢煮鴨胸有點小驚喜。因為本人不太喜歡吃鴨胸,但慢煮的方式令到鴨胸肉質十分嫩滑,配上旁邊的法式香橙醬令鴨胸味道得到昇華,覺得不錯。特別喜歡旁邊的伴菜,紅蘿蔔經過烹調十分軟腍,充滿蔬菜汁。

食完主菜,有件小小的藍莓芝士蛋糕作最後收尾,藍莓芝士蛋糕芝士味濃郁順滑,好滿足!!另外餐飲包了一杯$35以下的飲品,我們選了凍美式咖啡,咖啡都很濃郁!
  • 餐包
  • 三文魚籽蜆肉意粉配白酒忌廉汁
  • 慢煮鴨胸配法式香橙醬
2023-04-14 35 浏览
之前見到朋友分享過依間餐廳 睇啲相好似幾吸引 所以我都book左位食晚飯😜🍀巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯一大塊芝士薄片 味道鹹鹹地 配埋薯蓉湯嘅清淡 形成強烈對比😉🍀花雕汁意式雞肉捲花雕味香濃突出 雞肉捲吾會好紮實 口感軟嫩有嚼勁☺️ 連埋雞皮一齊食都冇油膩感 口感幾清新 一定要試🤤🍀牛油粟米泡沫配加拿大海膽牛油粟米好清爽🌽 泡沫令粟米同海膽嘅口感更加creamy🫧🍀西班牙豬柳配迷迭香豬柳燒得好香 聞都聞到香味好濃郁☺️ 豬柳嘅肥瘦比例分明 肉質都算軟嫩 保持到肉汁😋 食落香口 鹹度適中👍🏽🍀焗羊柳配薄荷青豆蓉依個真係一定要試 羊柳鮮嫩多汁🐑 熟度恰到好處 表面熟嘅同時 入面保持到五分熟🤩 口感軟嫩 味道好濃郁 齒頰留香🥰 食完吾夠喉 好想再叫多份黎食🫣

🍀巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯

🍀花雕汁意式雞肉捲

🍀牛油粟米泡沫配加拿大海膽
牛油粟米好清爽🌽 泡沫令粟米同海膽嘅口感更加creamy🫧

🍀西班牙豬柳配迷迭香

🍀焗羊柳配薄荷青豆蓉
2023-04-11 51 浏览
係荔枝角食lunch,通常有好多餐廳選擇,但想搵一間高級、安靜既餐廳就比較少見,特別係午餐時間。為左同朋友聚會,我地選擇左呢間餐廳,性價比好高,大力推薦!💯👍呢度既午餐套餐非常實惠,包括餐包、湯或沙律、主菜同甜品,CP值極高!🤗餐包🍞餐包味道非常香,橄欖同香草既味道有烤過,再加上橄欖油同醋,口感美妙。當日我地選擇左不同既菜式,開胃菜分別為「蕃茄,黑醋,巴馬臣芝士沙律」同「義大利巴馬火腿配蜜瓜」,令人耳目一新!巴馬臣芝士配黑醋既芝士味道十分香濃,淋上黑醋後更加提升左整道菜既風味,口感極佳!👍🏼義大利巴馬火腿配蜜瓜則是一道清新開胃既菜式。蜜瓜既甜同咸香既火腿交融係一起,清爽又有層次感,十分適合夏日用餐。🍈🍖主菜方面,我地點左「洋蔥蘑菇黑醋燴意大利飯配蓮藕脆片」同「烤澳洲和牛 M5 牛柳」。洋蔥蘑菇黑醋燴意大利飯配蓮藕脆燉得剛好,口感鮮嫩多汁,且配上黑醋既風味,燴飯整體更加香濃。呢道菜既創意與味道讓人難以忘懷。😋烤澳洲和牛 M5 牛柳係主菜中既一道頂級菜式,和牛既鮮嫩同細膩口感深深地打動左我既味蕾,烤得恰到好處,每一口都係幸福既感覺!🥩整體而言,呢家餐廳既菜式創意獨具,味道極為美味,絕對值得

餐包🍞

整體而言,呢家餐廳既菜式創意獨具,味道極為美味,絕對值得一試!👌🏼
甜品是藍莓芝士蛋糕,口感濃郁,加上綿綿既口感,讓整個用餐體驗更加美妙。🤤🤤🤤

FAB Kitchen (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖

#foodiehk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood
2023-04-08 62 浏览
FAB Kitchen位於荔枝角D2 Place路程1分鐘,近年許多工廈轉型為食肆,億利工業大廈因享有近地鐵地利之便加上餐廳聚集帶來集客效應,算的上是工廈轉型食肆較為成功的案例FAB Kitchen 第二次來,餐廳每隔一段時間就會換菜單,讓食客有更多新鮮感今晚選擇的是3 Course套餐 HKD $358🥂巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯薯蓉湯好濃郁,湯沒有加入太多添加物,很rich的薯泥感,搭上芝士薄餅增加了更多層次,湯份量不少,出面Fine Dining的湯找不到這麼有份量🥂牛油粟米泡沫配加拿大海膽藝術創作的餐點從擺盤開始,以牛油粟米做為基調,泡沫作為中層,上層疊加一小塊加拿大海膽,創意十足,口味新奇🥂意式雞肉捲配牛油果雞肉捲很軟嫩並保有肉汁🥂澳洲牛柳配XO醬燒汁 (+HKD$48)五成澳洲牛柳很正,肉質軟嫩適中,外皮為酥脆,牛排配上XO醬倒是第一次見,也不突兀,很有特色,推薦一試🥂Earl grey tea最後以熱茶劃下美麗的完結整體而言,餐點道道都有一定水準,擺盤有巧思,另外值得一提的是餐廳的餐盤有特別選過,餐盤各個引人奪目。餐廳環境舒適,檯與檯有一定間距,是入門級及較高性價比Fine

今晚選擇的是3 Course套餐 HKD $358

🥂巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯

🥂牛油粟米泡沫配加拿大海膽

🥂意式雞肉捲配牛油果
雞肉捲很軟嫩並保有肉汁

🥂澳洲牛柳配XO醬燒汁 (+HKD$48)
澳洲牛柳配XO醬燒汁

🥂Earl grey tea
最後以熱茶劃下美麗的完結

整體而言,餐點道道都有一定水準,擺盤有巧思,另外值得一提的是餐廳的餐盤有特別選過,餐盤各個引人奪目。餐廳環境舒適,檯與檯有一定間距,是入門級及較高性價比Fine Dining的好選擇,適合做為慶祝特別節日、好友聚會的好地方。
澳洲牛柳配XO醬燒汁
2023-04-05 59 浏览
間吾中返工都會想食好d😋 有日lunch就去左億利食好西,餐廳有lunch set~百幾蚊已經有齊starter, main course, dessert & drink 🥗🍝🍰🍹starter 就揀左巴馬火腿配蜜瓜😋 Parma Ham一啲都吾乾身,仲好夠味tim ,系有誠意嘅starter❤️之後嗌左個慢煮鴨胸配法式香橙醬~慢煮嘅烹調方式,令到鴨胸嘅口感好嫰身,鴨肉配上橙醬,好fresh 有解膩嘅效果👍🏻最後仲會送上細細件嘅藍莓芝士蛋糕~食完好西又有動力繼續工作🤣

2023-04-04 62 浏览
去開荔枝角買嘢,都會搵餐廳食完野先走,睇到呢間工廈中嘅西餐廳🍽️,靜靜地食野傾下計。Starter:💛Mango Salad with Zesty Lime Vinaigrette(Red Bell Pepper, Red onion, Cilantro & Lime Vinaigrette)🧡Thai Roast Beef Salad 3(Cucumber, Cherry Tomato, Red Onion & Chilli )Main: 🤎Pan-Fried Ling Fish with Coconut Lemon Garlic Foam (Hard Boil Egg, Potato & Herb) $168🖤 Roast Lamb Rack(Lentil, Baby Onion & Mint Jelly) $228Free Dessert 🍰 & coffee☕️、tea🫖

Starter:
🧡Thai Roast Beef Salad 3