2023-06-07
荔枝角工廈入邊收藏咗好多間好好味嘅餐廳,今日揀咗間西餐黎試下。餐廳裝修簡單,枱同枱之間位置都好闊落。Lunch Set前菜可以揀餐湯/沙律,咁我地嗌左兩款沙律一齊試下番茄水牛芝士黑醋沙律,啲番茄鮮甜多汁,加上濃郁嘅水牛芝士同啲酸酸甜甜嘅黑醋醬汁,口感好豐富。芝士牛油果煙三文魚沙律,啲芝士香濃,牛油果滑滑嘅口感好啱啱好,加上煙三文魚嘅鹹香味,真係好開胃。主菜:芝士焗椰菜花藜麥 $138椰菜花嘅軟綿加上藜麥嘅香脆口感,配埋濃郁奶味嘅芝士,真係好味!呢道菜嘅味道鮮美又濃郁,有啲微妙嘅酸甜同埋鹹味,一試難忘!烤煙鴨胸配青豆蓉 $158烤煙鴨胸嘅肉質好嫩滑,外面啲油脂焗得啱啱好,個香味同啲汁都鎖喺肉裏面,一切就入口即溶。青豆蓉嘅口感綿密又滑滑地,豆味香濃,同煙鴨胸嘅味道好相融,啲鹹甜味道仲好開胃,真係好好味!甜品:藍莓芝士餅,啲藍莓酸酸甜甜,同芝士餅底嘅鬆軟香甜,真係一啖一個驚喜,好好味!
主菜:
芝士焗椰菜花藜麥 $138