荔枝角工廈入邊收藏咗好多間好好味嘅餐廳,今日揀咗間西餐黎試下。餐廳裝修簡單,枱同枱之間位置都好闊落。Lunch Set前菜可以揀餐湯/沙律,咁我地嗌左兩款沙律一齊試下番茄水牛芝士黑醋沙律,啲番茄鮮甜多汁,加上濃郁嘅水牛芝士同啲酸酸甜甜嘅黑醋醬汁,口感好豐富。芝士牛油果煙三文魚沙律,啲芝士香濃,牛油果滑滑嘅口感好啱啱好,加上煙三文魚嘅鹹香味,真係好開胃。主菜:芝士焗椰菜花藜麥 $138椰菜花嘅軟綿加上藜麥嘅香脆口感,配埋濃郁奶味嘅芝士,真係好味!呢道菜嘅味道鮮美又濃郁,有啲微妙嘅酸甜同埋鹹味,一試難忘!烤煙鴨胸配青豆蓉 $158烤煙鴨胸嘅肉質好嫩滑,外面啲油脂焗得啱啱好,個香味同啲汁都鎖喺肉裏面,一切就入口即溶。青豆蓉嘅口感綿密又滑滑地,豆味香濃,同煙鴨胸嘅味道好相融,啲鹹甜味道仲好開胃,真係好好味!甜品:藍莓芝士餅,啲藍莓酸酸甜甜,同芝士餅底嘅鬆軟香甜,真係一啖一個驚喜,好好味!

主菜:

芝士焗椰菜花藜麥
番茄水牛芝士黑醋沙律
藍莓芝士餅
2023-06-02 71 浏览
估唔到d2place 對面工廈都有間唔錯的西餐,今次簡左三道菜,都已經好夠,食到飽飽又好滿足~番茄、水牛芝士、熱情果醬 沙律🥗用匙羹整破由熱情果醬製成的黃色波波,將沙律攪勻,食落整體都好fresh ~焗銀鱈魚配馬來西亞咖哩表面焗到都幾香脆,無腥味,味道都唔錯,肉質都幾嫩滑,咖喱好香而且唔會太辣!西班牙豬鞍配甜薯蓉呢款最出色,豬鞍煎到岩岩好,帶少少粉紅色,入量都幾多,食的時候搭配埋甜薯蓉,口感層次更豐富~
估唔到d2place 對面工廈都有間唔錯的西餐
,今次簡左三道菜,都已經好夠,食到飽飽又好滿足~
番茄、水牛芝士、熱情果醬 沙律

番茄、水牛芝士、熱情果醬 沙律🥗

焗銀鱈魚配馬來西亞咖哩

西班牙豬鞍配甜薯蓉
2023-05-31
番茄、水牛芝士、熱情果醬 沙律
2023-05-25 1969 浏览
好多香港人都著重私隱,係嘅、好多野private咗、成件事可能唔同晒~ 今日講得有d玄,純粹想介紹下呢間位於隱秘角度的私房西餐廳~ 雖然我話係隱秘,其實佢係市區嘅🤭 呢間✨Fab Kitchen就係藏身於荔枝角億利工廈內~ 地方闊落優雅~ 令人瞬間忘卻煩憂享受美食~ 呢度set dinner menu可以自選3-5 courses,價錢真心抵食~ 另外A La Carte menu選擇都不少~ 先上香草餐包外脆內軟,仲要熱辣辣! 配合橄欖油同意大利醋一齊食好好味,如果唔係留肚食主菜😂我仲想食多幾件啊!🧀🥔巴拿馬芝士薄片 配薯蓉湯自家製薯蓉湯,就係喜歡那種微微粗糙帶薯蓉沙的口感,不要期望係好細滑那種,與芝士薄片一起入口好match!🐷義大利巴馬火腿 配蜜瓜Parma Ham肉質柔軟、鹹度適中,油脂均勻~ 配合爽脆蜜瓜一齊食相當合襯!🧈牛油粟米泡沫 配加拿大海膽嘩!好華麗的一道菜!好似打開寶盒一樣!甜甜的粟米泡沫,配搭加拿大海膽同爆谷,帶來特別又豐富的口感!🦀泰式軟殼蟹 配牛油果🥑軟殼蟹酥脆美味!軟滑牛油果蓉混入了蕃茄粒, 加上酸酸甜甜嘅芒果醬,清新又惹味!🐟忌廉 煙熏三文魚意粉一上枱超

地方闊落優雅~ 令人瞬間忘卻煩憂享受美食~
另外A La Carte menu選擇都不少~

如果唔係留肚食主菜😂我仲想食多幾件啊!

🧀🥔巴拿馬芝士薄片 配薯蓉湯
與芝士薄片一起入口好match!

🐷義大利巴馬火腿 配蜜瓜
Parma Ham肉質柔軟、鹹度適中,
油脂均勻~ 配合爽脆蜜瓜一齊食相當合襯!

🧈牛油粟米泡沫 配加拿大海膽
嘩!好華麗的一道菜!好似打開寶盒一樣!

清新又惹味!

一上枱超香呀~
三文魚份量多又大塊,條條意粉掛滿creamy好味忌廉汁😋 而且加入青紅椒炒香過更香更好味呀!

🐐焗羊柳·薄荷青豆蓉·羽衣甘藍
羊柳大件厚身,剛剛好粉紅色的5成熟,肉質鮮嫩多汁好味👍🏻 無乜燥味(我個人偏喜歡,但係怕燥嘅人都可以食)🫶🏻欣賞呢度特製嘅薄荷青豆蓉,平時配搭嘅薄荷啫喱會有少少搶味,
呢個青豆蓉反而有錦上添花嘅效果~ 脆卜卜羽衣甘藍都好味道呀😆!
🐐焗羊柳·薄荷青豆蓉·羽衣甘藍

好喜歡呢度果種優悠的感覺,加上staff有禮、上菜依次序(對我嚟講好加分)。
同佢哋傾落先知,依度亦有包場服務,午餐同晚餐時段都有㗎! 仲可以同Staff傾吓想要啲咩菜式tim ! 😆求婚生日開party都好適合呢~

2023-05-02
2023-05-24 58 浏览
Fab kitchen死黨有好消息分享~所以搵左間好坐既地方一齊傾計ヾ(@^▽^@)ノ 係荔枝角工廠區開既fab kitchen,之前已經食過幾次老實講lunch set係抵好多不過晚餐既質素都好值得去食😉而且佢成日轉menu,好有心思☺👍🧀頭盤選左柚子醬蕃茄水牛芝士店員教我地拮開個柚子波波先再食個柚子波波皮好脆,入面既醬汁好fresh (/^▽^)/ 甜甜既柚子汁,有d似平時沖黎飲既柚子茶mix埋d沙律菜食好正喔~🦑🦐first course 選左魷魚蝦肉,又係好清新既一道菜,魷魚軟嫩唔會un; 蝦肉味道普通,質地偏淋,若果係彈牙質地可能更岩我喜好🐖main course選左慢煮豬配甜薯可能因為係慢煮,所以肉質好嫩滑,配埋個醬汁食好夾,雖然得三舊,但食完好飽🤣題外話,佢既backgound music 好多首都係韓文歌既純音樂版😉
Fab kitchen

死黨有好消息分享~
所以搵左間好坐既地方一齊傾計ヾ(@^▽^@)ノ

係荔枝角工廠區開既fab kitchen,之前已經食過幾次
老實講lunch set係抵好多
不過晚餐既質素都好值得去食😉
而且佢成日轉menu,好有心思☺👍

🧀頭盤選左柚子醬蕃茄水牛芝士
店員教我地拮開個柚子波波先再食
個柚子波波皮好脆,入面既醬汁好fresh
(/^▽^)/
甜甜既柚子汁,有d似平時沖黎飲既柚子茶
mix埋d沙律菜食好正喔~

🐖main course選左慢煮豬配甜薯

2023-05-20 73 浏览
今次嚟到一間位於工廈內嘅高質西餐廳,除咗環境舒服,仲有好多款精緻嘅菜式可以揀擇。🔸假日Set Lunch 🔸Starter + Main + Drink + Dessert 🔸Starter 可揀沙律🥗或湯,揀咗兩個唔同嘅沙律。我揀咗兩款唔同嘅沙律。▶️番茄水牛芝士黑醋沙律新鮮番茄和水牛芝士,再加上黑醋調味,味道非常清新。番茄鮮甜多汁,水牛芝士則帶有一點點的鹹味,和番茄的酸甜味道形成了很好的平衡,黑醋的味道則讓整個沙律更加開胃。▶️芝士牛油果煙三文魚沙律芝士和牛油果的豐富質感和口感非常搭配,口感豐富,配料多元化,而且味道非常平衡。🔸Main▶️烤煙鴨胸配青豆蓉$158我特別推介烤煙鴨胸,鴨胸煮得剛剛好,唔會太過熟透,入口滑嫩。▶️法式燒羊架配中東米$238法式燒羊架亦煮得恰到好處,羊肉鮮嫩多汁。🔸Tea/ Coffee ☕️ ▶️Organic Earl Grey Tea ▶️Organic Breakfast Tea 餐飲揀咗有機伯爵茶同有機早餐茶,一壺份量可以慢慢飲。🔸Dessert of the day▶️芝士蛋糕,質感濃郁,口感滑順。呢間工廈內的高質西餐廳絕對值得一試,菜式多元化,味道出色,而

🔸假日Set Lunch 🔸

🔸Starter
可揀沙律🥗或湯,揀咗兩個唔同嘅沙律。我揀咗兩款唔同嘅沙律。
▶️番茄水牛芝士黑醋沙律

▶️芝士牛油果煙三文魚沙律

🔸Main
▶️烤煙鴨胸配青豆蓉$158

▶️法式燒羊架配中東米$238
法式燒羊架亦煮得恰到好處,羊肉鮮嫩多汁。

🔸Tea/ Coffee ☕️
▶️Organic Earl Grey Tea
▶️Organic Breakfast Tea
餐飲揀咗有機伯爵茶同有機早餐茶,一壺份量可以慢慢飲。

🔸Dessert of the day
▶️芝士蛋糕,質感濃郁,口感滑順。

呢間工廈內的高質西餐廳絕對值得一試,菜式多元化,味道出色,而價格又非常合理。
2023-05-15 902 浏览
星期六放假想食個豐富午餐😆經朋友介紹去左荔枝角食西餐入到去 d擺位都幾grand👍🏻座位都坐得舒服我地叫左兩個set lunch⭐️餐前麵包面包夠新鮮卜卜脆 熱辣辣😁⭐️蕃茄水牛芝士黑醋沙律經典式既西餐前菜份量足夠開胃沙拉菜係新鮮爽口沙拉散發出橄欖油既香氣酸甜清新而且無苦味芝士堅好食😋⭐️芝士牛油果煙三文魚沙律牛油果🥑夠熟唔會好硬👍🏻三文魚都多 夠誠意質地粉嫩易入口 抵讚🤩⭐️烤焗盲曹魚 泰式秘製酸辣蘸汁鱈魚煎得好香口又唔會過火喉咬落去好香脆同埋魚肉處理得幾好好滑口鱈魚底仲有足夠份量既芽菜芽菜就吸曬鱈魚是魚汁再加埋佢個秘製汁同魚肉好夾超高分🥳⭐️法式燒羊架配中東米羊肉個熟度剛好肉質鬆軟 咬落係好入味😍無羊既臊味配埋個醬汁食 小小甜 好易入口 令人難忘🫶🏻最後有埋芝士蛋糕做甜品真係好滿足的一餐😃值得再encore
星期六放假

真係好滿足的一餐😃
值得再encore
2023-05-13
2023-05-14 220 浏览
幾年前食過一次呢間隱世私房西餐廳,覺得佢哋嘅食物質素唔錯,今次再次到訪,美味依然😋 呢間《FAB Kitchen》位於荔枝角嘅工廈,唔係睇Openrice或者朋友帶路都好難會知道有呢間餐廳。裝修簡約企理,坐得舒服,食西餐飲杯酒同朋友仔談天說地就最適合不過。呢度嘅Set Dinner Menu有得揀3 course $358 / 4 course $408 / 5 course $458,算係平民價Fine Dining😋星期一晚市人客數量都多,仲有兩檯係慶祝生日,如果想嚟試吓都係book一book位比較好😬落咗Order之後店員随即奉上熱辣辣餐包,個餐包外脆內軟,用意大利醋+橄欖油沾點餐包嚟食,好好味😋============ヽ(○´∀`)ノ♪是日餐湯 $78每日不同嘅廚師精選餐湯,今日嘅係南瓜湯😋巴拿馬芝士薄片 配薯蓉湯 $78⭐️推薦🫶🏻 見到呢個湯好特別,芝士控必選😍濃郁香滑嘅薯蓉湯,配巴拿馬芝士薄片,邪惡美味🤤義大利巴馬火腿配蜜瓜 $78份量多,Parma Ham油脂充足,配蜜瓜一流,仲有好多沙律菜伴碟,如果沙律菜加返少少沙律醋會更好。泰式軟殼蟹配牛油果 $108⭐️推薦🫶🏻 軟殼

餐包

============ヽ(○´∀`)ノ♪

是日餐湯 $78
每日不同嘅廚師精選餐湯,今日嘅係南瓜湯😋

巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯

巴拿馬芝士薄片 配薯蓉湯 $78

義大利巴馬火腿配蜜瓜 $78

泰式軟殼蟹配牛油果 $108
⭐️推薦🫶🏻 軟殼蟹非常香脆,牛油果蓉混合芒果汁同蕃茄肉,兩者配合口感清新又出奇哋match~

三文魚籽·蜆肉意粉配白酒忌廉汁 $178

三文魚籽蜆肉意粉配白酒忌廉汁

⭐️推薦🫶🏻 大蜆同三文魚籽都非常多🤩 不過個意粉先係主角,忌廉汁味道奶滑濃郁,每條意粉都沾滿忌廉汁🤩🤩 加埋粒粒飽滿嘅三文魚籽,正🤤

焗羊柳·薄荷青豆蓉·羽衣甘藍 $278

焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍

羊柳大概5成熟,但係一啲都唔羶,肉質軟嫩,我叫咗店員俾多少少Mint sauce沾點羊柳食更滋味😋 有燒香咗嘅羽衣甘藍同埋幼蘆筍伴碟。
2023-05-08
餐包
巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯
2023-05-14 1177 浏览
工廈裡fusion菜🌸巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯🌟🌟🌟🌟🌟擺設超靚,薯蓉湯口感超正,巴拿馬芝士好香超重芝士味。🌸牛油粟米泡沫配加拿大海膽🌟🌟🌟🌟🌟好高貴既感覺,牛油粟米好突出,超新鮮既加拿大海膽。🌸泰式軟殼蟹配牛油果🌟🌟🌟🌟🌟超脆軟殼蟹,牛油果蓉做襯碟,好靚呀!好似藝術品一樣,味道好味仲配搭左芒果汁。🌸意式雞肉捲 花雕汁🌟🌟🌟🌟🌟超重花雕味,雞肉鮮嫩,啖啖肉。🌸牛油南瓜白菌素忌廉芝士卷🌟🌟🌟🌟🌟估唔到咁好味,用左千層麵皮包住牛油南瓜白菌,仲冇超多忌廉芝士再配搭蕃茄蓉口感十分豐富呀!🌸焗羊柳薄荷青豆蓉羽衣甘藍🌟🌟🌟🌟🌟五成熟既羊柳好好味呀!超重羊味,小編同朋友都食得好滿足呀!羽衣甘藍炸得好脆呀,仲有甘荀仔同新嫩蘆荀!🌸有機薑茶🌟🌟🌟🌟🌟超香既薑茶,味道可以留在口腔內好耐!🌸美式咖啡🌟🌟🌟🌟🌟咖啡味濃郁!======詳情======FAB Kitchen (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #荔枝角美
工廈裡fusion菜

🌸巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯🌟🌟🌟🌟🌟
擺設超靚,薯蓉湯口感超正,巴拿馬芝士好香超重芝士味。

🌸牛油粟米泡沫配加拿大海膽🌟🌟🌟🌟🌟
好高貴既感覺,牛油粟米好突出,超新鮮既加拿大海膽。

🌸泰式軟殼蟹配牛油果🌟🌟🌟🌟🌟

🌸意式雞肉捲 花雕汁🌟🌟🌟🌟🌟
超重花雕味,雞肉鮮嫩,啖啖肉。

🌸牛油南瓜白菌素忌廉芝士卷🌟🌟🌟🌟🌟

🌸焗羊柳薄荷青豆蓉羽衣甘藍🌟🌟🌟🌟🌟

🌸有機薑茶🌟🌟🌟🌟🌟
超香既薑茶,味道可以留在口腔內好耐!

🌸美式咖啡🌟🌟🌟🌟🌟
咖啡味濃郁!

======詳情======
FAB Kitchen (荔枝角)
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #荔枝角美食 #荔枝角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #fusion菜 #巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯 #牛油粟米泡沫配加拿大海膽 #泰式軟殼蟹配牛油果 #意式雞肉捲花雕汁 #牛油南瓜白菌素忌廉芝士卷 #焗羊柳薄荷青豆蓉羽衣甘藍 #FABKitchen
2023-05-09
  • 牛油粟米泡沫配加拿大海膽
  • 焗羊柳薄荷青豆蓉羽衣甘藍
今日晏晝去咗呢間喺荔枝角工廈入面嘅隱世十級美味餐廳❤️Fab kitchen😍 入到去餐廳職員都好有禮貌,服務態度非常好🥰🥰🥰仲俾咗一個窗邊嘅位置我哋😘 即使係星期六嘅下午 都可以叫套餐😍價錢有百幾蚊至到二百幾蚊就可以有前菜主菜甜品同埋飲品🫶🏻前菜分別叫左蕃茄水牛芝士黑醋沙律❤️同埋芝士牛油果煙三文魚沙律❤️ 兩個沙律調味都好好 好開胃😋😋😋煙三文魚勁好味🥹🥹🥹另外個餐包真係好驚喜 初頭以為係普通嘅餐包 點知佢係熱辣辣焗過 仲要有黑橄欖嘅香 我係一嚟就成個食哂🥹主菜方面,我哋叫咗烤煙鴨胸配青豆蓉同法式燒羊架❤️‍🔥睇相千祈唔好以為佢係細細份 因為佢隻碟好大😹其實個份量都好大 我哋兩個人食係食到勁飽 擺盤勁靚 好似食緊啲貴價fine dining 咁🥹烤鴨胸烤得剛剛好😳😳個皮仲有焦糖脆嘅感覺😍😍😍連我平時唔係特別鍾意食鴨胸,我都覺得激好食😚配埋佢配嘅醬汁,兩者十分夾😘😘😘 仲有個法式燒羊架 個羊完全無騷味🥹🥹🥹肉質好嫩又香😋😋😋😋 最後個甜品係芝士蛋糕🥰細細舊好好味,唔會太甜😍同埋飲品,我哋叫咗凍檸茶同熱咖啡 質素都非常之好💗💗💗總括嚟講,我真係要大力推介呢一間餐廳🥰佢完全係用平民嘅價錢食緊fi

蕃茄水牛芝士黑醋沙律

法式燒羊架配中東米

烤煙鴨胸配青豆蓉

總括嚟講,我真係要大力推介呢一間餐廳🥰佢完全係用平民嘅價錢食緊fine dining 嘅質素🥲我哋食到超飽都只係$436🥲🥲 同埋呢度嘅職員服務態度真係好好 勁Nice💕💕💕如果100分滿分,我要俾呢間餐廳200分🥰🥰🥰🥰
蕃茄水牛芝士黑醋沙律
法式燒羊架配中東米
烤煙鴨胸配青豆蓉
之前來這餐廳吃過午餐,牛扒很不錯,所以今次來試試晚餐🙌🏻/🥣餐包(免費)烤得很香脆🍞可隨心加醋和香油.🥣是日精選南瓜湯($78)🎃濃濃南瓜味😽.🥣巴拿馬芝士簿片 配薯蓉湯($78)足料的薯蓉湯粒粒的薯蓉口感也有芝士味正❣️🥰.🥣牛油粟米泡沫 配加拿大海膽($98)新鮮甜海膽下面是牛油粟米泡沫還有一些爆谷🍿擺碟精緻 非常特別💕味道也不錯.🥣泰式軟殼蟹 配牛油果($108)特別的菜式炸過後的軟殼蟹 不會乾配上牛油果肉和醬味道平衡又好味👍🏻.🥣忌廉煙熏三文魚意粉($178)三文魚多🐟煙三文魚不會過鹹配上三色椒🫑有蔬菜清新的味道😋.🥣德國鹹豬手配酸椰菜($198)份量多😮多肉 骨位不多喜歡炸豬手的朋友可以試試外層比較脆硬上菜後要盡快吃🙌🏻.🥣是日甜品-Lemon parfact ($68)新鮮水果配上檸檬忌廉 和甜醬酸酸甜甜 好味🥰/環境舒服 擺盤精緻不錯的用餐體驗🫶🏻✨
之前來這餐廳吃過午餐,牛扒很不錯,所以今次來試試晚餐🙌🏻
🥣餐包(免費)
烤得很香脆🍞
可隨心加醋和香油
🥣是日精選南瓜湯($78)🎃
濃濃南瓜味😽
🥣巴拿馬芝士簿片 配薯蓉湯($78)
足料的薯蓉湯
粒粒的薯蓉口感
也有芝士味
正❣️🥰
🥣牛油粟米泡沫 配加拿大海膽($98)
新鮮甜海膽
下面是牛油粟米泡沫
還有一些爆谷🍿
擺碟精緻 非常特別💕
味道也不錯
🥣泰式軟殼蟹 配牛油果($108)
特別的菜式
炸過後的軟殼蟹 不會乾
配上牛油果肉和醬
味道平衡又好味👍🏻
🥣忌廉煙熏三文魚意粉($178)
三文魚多🐟
煙三文魚不會過鹹
配上三色椒🫑
有蔬菜清新的味道😋
🥣德國鹹豬手配酸椰菜($198)
份量多😮
多肉 骨位不多
喜歡炸豬手的朋友可以試試
外層比較脆硬
上菜後要盡快吃🙌🏻
🥣是日甜品-Lemon parfact ($68)
新鮮水果
配上檸檬忌廉 和甜醬
酸酸甜甜 好味🥰
環境舒服 擺盤精緻
不錯的用餐體驗🫶🏻✨
2023-05-10 47 浏览
前幾日去咗朋友返工嗰頭陪佢食個lunch見見面,難得見面當然要食得豪少少啦,佢就帶咗我去工廠大廈食一個平民Fine Dining 啦🥰聽朋友講話呢間餐廳都係用啲比較優質嘅食材嚟做的,而且擺盤都好靚,絕對係荔枝角區數一數二嘅優質西餐廳👍🏻👍🏻👍🏻我哋Walk-in上嚟好彩仲有位,坐低後我哋點咗兩個Set Lunch, 套餐包餐湯或者前菜及甜品加飲品,價錢由百幾到二百幾,返工做得辛苦,間唔時食一餐好少少嘅lunch都係應該的😆😆😆《烤澳洲和牛M5牛柳》🌟肉質超鮮嫩及Juicy, 牛柳外面煎得好香口,而肉汁就鎖晒住係裏面,食落啖啖肉又冇筋同渣,絕對高質👍🏻《慢煮鴨胸配法式香橙醬》🌟經過慢煮嘅鴨胸,食落口感更嫩滑,加上香橙醬,令味道變得更有層次🥰呢餐Lunch 真係好豐富,絕對可以治愈工作上的壓力,哈哈😝😝😝

《烤澳洲和牛M5牛柳》

《慢煮鴨胸配法式香橙醬》

2023-05-08 56 浏览
今次係去開荔枝角個邊 就享受左個一人午餐 午餐永遠都是最抵的 而且呢度唔會有午餐比差啲食材嘅情況 甚至我今次午餐食到嘅牛 比唔少地方晚餐嘅牛更高質素 所以真係好值得食🥹四道菜午餐🥘午餐包頭盤主菜甜品飲品頭盤可以揀沙律 餐湯 Parma ham絕對就到唔同人喜好我就揀左沙律 有芝士同黑醋汁健康又惹味🥗🥩烤澳洲和牛m5牛柳($258)首先牛柳係非常大份又厚肉擺盤都好精緻 配上薯蓉同蘆筍等等切開之後係淡淡嘅紅烤得剛剛好🤤 亦都好易切開 食落肥瘦剛好 唔會有肥膏脂肪但又會食到香味唔會太瘦🥳薯蓉有淡淡牛油香味 太好食嫌唔夠配料全部都有先煎香過 我食清曬全碟清曬 大滿足 好耐冇鋸過覺得好食嘅扒😂😂😂😂😂甜品雖然細細舊 但係都係一件好有質素嘅芝士蛋糕 又係食到好想再食 但午市同跟餐真係算係咁 好少地方午餐都有甜品🤤飲品都係一大賣點黎嫁 唔一定奶茶咖啡檸茶檸水 係有一壺壺茶可以叫 我就叫左綠茶 大約斟到兩三杯 配埋蛋糕一流😎😎

四道菜午餐🥘

午餐包頭盤主菜甜品飲品
頭盤可以揀沙律 餐湯 Parma ham
絕對就到唔同人喜好
我就揀左沙律 有芝士同黑醋汁

健康又惹味🥗

🥩烤澳洲和牛m5牛柳($258)
首先牛柳係非常大份又厚肉
擺盤都好精緻 配上薯蓉同蘆筍等等

薯蓉有淡淡牛油香味 太好食嫌唔夠
配料全部都有先煎香過 我食清曬
全碟清曬 大滿足 好耐冇鋸過覺得好食嘅扒😂😂😂😂😂

2023-05-07 1068 浏览
荔枝角工廠大廈隱藏左一間私房菜西餐廳,有闊落座位,精緻嘅西餐,叫左2個 3 courses set dinner $358. 可以試到6道菜。巴拿馬芝士薄片配薯蓉湯,滑溜忌廉薯蓉湯,加上烤過嘅芝士薄片,配搭好夾,係一個溫和幼滑嘅開始。牛油粟米泡沫配加拿大海膽,牛奶泡沫之中加入爆谷,配上加拿大海膽,爆谷香味配上海膽鮮味,係味覺新衝擊。意式雞肉卷配花雕汁,雞肉夠滑,帶花雕香味,係中西fusion 嘅成果。泰式軟殼蟹配牛油果,另一款fusion 菜式,軟殼蟹香脆,牛油果混入蕃茄肉同芒果汁,口味清新幼滑。牛油南瓜白菌素食忌廉芝士卷,千層麵卷入忌廉菠菜,加上忌廉蕃茄汁芝士烤焗,口感幼滑,配上牛油南瓜,鍾意食千層麵嘅話一定要試試。西班牙豬柳配迷迭香,意大利芝士醬,紫酸菜,豬柳嘅豬味好香,肉質嫩滑,配芝士醬令口感更加幼滑,配德國式嘅紫酸菜,可以開胃減少油膩感。餐飲可以揀咖啡或者英式茶包,食飽可以慢慢飲杯英式茶,最適宜做朋友放工聚腳點。

巴拿馬芝士薄片薯蓉湯

意式雞卷配花雕汁
素菜芝士卷
西班牙豬柳配意式芝士醬紫酸菜
2023-05-06 98 浏览
We waited for nearly an hour for the main dishes. Food quality does not worth the price. The beef does not taste good and the pork was just ordinary.  The tablecloth was dirty as well. We ordered three courses set dinner. The total bill was around $1,600 for four persons. The service and the food quality do not worth it. Last time we went to the Peninsula and the bill for four was  $2,200. The experience at Peninsula Hotel was much much better than this one.
2023-05-06
2023-05-06 42 浏览
-Cheesy bake potato soupThe Parmesan Cheese crisp definitely elevated the entire texture of the potato cream soupIt’s rich but not overwhelming and perfect as a stater -Parma Ham & Honeydew MelonLove the rather light green honeydew Paired extremely well with the Parma hamIt’s always nice to have some fruits and vege before the entree -Avocado red prawnHuge prawn with avocado and mango mash at the bottomFull of flavours Extremely umami -Creamy Smoked Salmon SpaghettiThe classic pasta I Want on a
-Cheesy bake potato soup

-Parma Ham & Honeydew Melon

-Avocado red prawn
Full of flavours
Extremely umami

The classic pasta I Want on a carb day’
So fulfilling
Creamy white sauce with Al Dante spaghetti

-Seared Loin of Lamb with Minted Pea Purée & Crispy Kale
Superb plating
Beautiful slice of loin with a well balanced fat
The minted pea purée complemented the lamb well