2022-08-05 135 浏览
呢度嘅梳乎厘班戟係我最鍾意️嘅❤三舊超厚身嘅pancake 鬆軟又濕潤 蛋香味仲好濃郁🥞揀咗朱古力榛子焦糖香蕉口味✨個忌廉係榛子味🌰再加埋啲朱古力醬 🍫果仁碎、焦糖香蕉🍌味道好豐富!!
2022-07-29 151 浏览
Pan pan in his natural habitat 🥞🤤 Just look how fluffy these pancakes are!Price: HK$50-100ppQuality: 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳Recommend: 💖💖💖💖Service: 💁🏻‍♀💁🏻‍♀💁🏻‍♀(Ratings out of 5)The pancakes are super fluffy and definitely one of the better fluffy pancakes in town. If you can choose one place to have this particular dessert in HK, Flipper's is the one (in terms of taste and convenience of the location). Slightly on the price-y side but Pan Pan has been to other comparable chain fluffy pancakes restaura
Price: HK$50-100pp
Quality: 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
Recommend: 💖💖💖💖
Service: 💁🏻‍♀💁🏻‍♀💁🏻‍♀
(Ratings out of 5)

The pancakes are super fluffy and definitely one of the better fluffy pancakes in town. If you can choose one place to have this particular dessert in HK, Flipper's is the one (in terms of taste and convenience of the location). Slightly on the price-y side but Pan Pan has been to other comparable chain fluffy pancakes restaurants, price points are similar but not as value for money compare to the tastes and texture of the pancakes here.
2022-07-18 177 浏览
即使餐廳在商場裡,也有好多人排隊,但是我們被幸運之星眷顧,還沒看完一個視頻,就排到了。結果,接下來的味覺體驗,哪怕排一個小時也是值得的! 我們點了一個燻肉全日早餐,一個半熟蛋三明治,一個舒芙蕾(打這幾個字時我咽了一口唾沫)。全部滿分。三明治第一口咬下去,就驚艷到我,還第一次吃到香得如此深刻的吐司! 挑戰了我味覺感知極限,令人回味無窮。 而舒芙蕾更不用提,第一口就驚艷,入口後像雲朵一樣柔軟地撫摸你,味道又甜而不膩,反令人感覺是恰到好處的味覺眷顧。

pancake
  • 士多啤梨藍莓香蕉Pancake
  • 半熟三明治
2022-07-04 220 浏览
之前食過一次行吓商場覺得有啲悶就諗住搵個地方坐下又唔想坐喺個food court嗰度食嘢就落咗去樓下見到有甜品舖就入咗去啦嗰一日平日所以就冇乜人唔使排隊不過好多人或者好多學生都會坐喺嗰度坐好耐當嗰度係Cafe咁樣所以可能有陣時要等位不過當時我一入到去就諗住叫嘢食點知原來要自己去收銀嗰度俾咗錢叫咗之後攞個牌仔等吓點知等咗都差唔多有半個鐘嚟到啲嘢食係熱嘅不過基於等得太耐已經唔係好明白呢樣食物點解要等半個鐘質素普通唔係難食但係唔值得等半個鐘
之前食過一次
已經唔係好明白呢樣食物點解要等半個鐘
質素普通
唔係難食但係唔值得等半個鐘
2022-07-04 148 浏览
成朝都唔得閒食嘢,所以早咗食Dinner,就可以早啲食甜品,朋友介紹我食呢間pancake,因為早,都無乜人排隊就可以入坐,呢度要自己行出去收銀落order,之後就可以坐定定等食喇!叫咗杯Strawberry Frappe,話就話沙冰,飲落似奶昔,好棉,好滑,唔會好甜,但可能因為面頭啲士多啤梨糖水,飲落有少少藥水味,但係我覺得好好飲😂呢外一定要試Pancake,個人鍾意朱古力味,所以揀Kiseki Pancake - Hazelnut Chocolate,都係唔太甜,加上Pancake軟棉棉,絕對唔會食濟個肚,賣相又幾好😎值得再黎!

值得再黎!
  • 榛子朱古力焦糖香蕉班戟
最近天氣越嚟越熱 行街行到攰🥵想搵個地方坐下搵杯野食甜品消消暑🧊就搵左呢間喺希慎入面嘅疏乎厘pancake!🥞等位唔算好耐 但因為pancake係即叫即整⏲所以等食時間會比較耐 好彩叫坐杯沙冰頂住先!🍧🍋檸檬芝士脆糖班戟 ($139)Flipper’s 最新出的pancake口味 試試佢!🤣呢度主打用日本雞蛋牛奶製作班戟糊 再經低溫烘熟🍳梳乎厘班戟一客3件 上枱微暖 但蛋香十足!🥚質感軟綿綿又夠空氣感 唔會快速扁塌☁️之後終於知道點解餐廳會俾2枝叉而唔係刀叉🍴就係避免刀切扁班戟 可以保持空氣口感🫶🏻檸檬吉士醬同忌廉芝士偏酸但幾fresh 🍋檸檬雪葩加上微暖班戟 冰火交融 好盞鬼❄️🔥糖漬檸檬同脆糖作裝飾令班戟更igable📸🥤曲奇沙冰 ($45)果然卡路里越高嘅嘢就越好飲🤤曲奇沙冰底加上whipping cream🍦Oreo碎碎同忌廉牛奶的經典組合冇得輸 🥛行到又熱又攰來上一口 簡直透心涼 🧊整體來講唔會太甜 但略嫌味道比較單一🙈如果加多小小朱古力會更好🍫

最近天氣越嚟越熱 行街行到攰🥵
想搵個地方坐下搵杯野食甜品消消暑🧊
就搵左呢間喺希慎入面嘅疏乎厘pancake!🥞
等位唔算好耐 但因為pancake係即叫即整⏲
所以等食時間會比較耐 好彩叫坐杯沙冰頂住先!🍧

🍋檸檬芝士脆糖班戟 ($139)
Flipper’s 最新出的pancake口味 試試佢!🤣
就係避免刀切扁班戟 可以保持空氣口感🫶🏻
檸檬吉士醬同忌廉芝士偏酸但幾fresh 🍋
檸檬雪葩加上微暖班戟 冰火交融 好盞鬼❄️🔥
糖漬檸檬同脆糖作裝飾令班戟更igable📸

🥤曲奇沙冰 ($45)
果然卡路里越高嘅嘢就越好飲🤤
曲奇沙冰底加上whipping cream🍦
Oreo碎碎同忌廉牛奶的經典組合冇得輸 🥛
行到又熱又攰來上一口 簡直透心涼 🧊
整體來講唔會太甜 但略嫌味道比較單一🙈
如果加多小小朱古力會更好🍫
2022-05-27 1958 浏览
時常經過希慎廣場IT 嗰層有間人氣班戟成日都好多人排隊,又覺得吾平,所以從未幫襯過。某日(平日)晚上行過見到竟然冇人排隊,少少猶豫後終於入咗去試吓。有方形餐枱,也有吧位。方形餐桌夠大,雖然四人枱但有隔板後兩人坐一邊都好濶落,幾舒適。呢度原來是自助購票,但有侍應送餐,冇加一,又幾好喎!先生去買完餐後我看看張單發覺比想像平,原來買All-Day Brunch 可以+12 有杯熱飲,+20 有杯凍飲,真係有d驚喜!😃半熟蛋三文治($88)多士焊得香脆鬆軟,半熟蛋份量足,少少流心,還有沙律伴碟,性價比算高。士多啤梨藍莓香蕉班戟($129)招牌班戟夠軟綿,但食落又唔會一陣風咁,有蛋香。三種不同水果和忌廉伴食,顏色鮮艷且滋味。如果藍莓和香蕉可以多番d就比較完美。芒果珍珠奶(+30)以為係珍珠奶茶加芒果味珍珠,原來是芒果奶+珍珠,擺咗烏龍😃大大杯,甜度適中,芒果味算濃,珍珠好有嘴嚼感,幾濃稠,所以飲完好夠飽。Cuppacinno (+12)十分抵飲。

半熟蛋三文治($88)

士多啤梨藍莓香蕉班戟($129)

芒果珍珠奶(+30)

Cuppacinno (+12)
十分抵飲。
2022-05-20
2022-05-19 293 浏览
我唔知道日本本店個pancake texture 係咪都係咁,入面係有泡泡嘅蛋汁,似未熟,價錢同質素不成正比,我究竟食咗啲咩…… 失望,得個樣🤨 成百幾蚊一份pancake ,仲要排哂大隊,不解
2022-05-19
2022-05-16 263 浏览
而家周圍都係梳乎厘pancake店 但係呢一間個人認為係食過最好食嘅❣️一份有三大件超厚嘅pancake🥰佢唔會太有空氣咁 又唔會太似蛋糕 咁實在🥳口感鬆軟綿密 蛋香十足 食落甜而不溜 自己一個都可以K.O.一份😆
2022-05-12 177 浏览
呢間pancake店 成日都見到長長嘅人龍 可能時間仲好早 食嗰陣唔需要排隊今次叫左原味pancake 蛋味超級香濃 口感鬆軟 忌廉細滑 但如果再比多少少會更好榛子香蕉朱古力Pancake香蕉上面有焦糖面 食到超過癮 朱古力忌廉偏淡朱古力味 不過加埋朱古力醬一齊食都唔錯嘅 仲有好多果仁碎添朋友叫左半熟蛋三文治🥪麵包烘到好香脆 味道不過不失我哋仲叫咗一杯雙重朱古力碎冰同Latte 兩杯嘢飲都中規中矩啦個人認為過嚟食pancake就夠啦因為呢度嘅pancake真係幾好味香港其他pancake店嘅pancake都唔及呢間蛋味香濃真係有種去左日本嘅感覺FLIPPER'S (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場6樓i.t blue block

今次叫左原味pancake

個人認為過嚟食pancake就夠啦
因為呢度嘅pancake真係幾好味
香港其他pancake店嘅pancake都唔及呢間蛋味香濃
真係有種去左日本嘅感覺

FLIPPER'S (銅鑼灣)
  • 原味Pancake
2022-05-10 136 浏览
今日又到咗每個月嘅cheat day今次就係豪一豪佢 黎到咗呢一間flippers叫咗一個比較出名嘅士多啤梨藍莓香蕉班戟本身見到佢成$129 都覺得有啲貴但係試咗之後 就覺得物超所值Pancake好鬆軟 士多啤梨同藍莓都好足料 而且好甜 賣相亦都一流❤️
今日又到咗每個月嘅cheat day
今次就係豪一豪佢 黎到咗呢一間flippers
叫咗一個比較出名嘅士多啤梨藍莓香蕉班戟
本身見到佢成$129 都覺得有啲貴
但係試咗之後 就覺得物超所值
2022-05-09 151 浏览
Flippers@flippers.jp Flippers最出名嘅係疏乎厘pancake, 但係個人認為最好食嘅就係呢一個egg sandwich plate 。半熟蛋三文治 $88呢個三文治最神奇嘅地方就係佢將最普通嘅材料:麵包、牛油、雞蛋變成令我流連忘返嘅三文治!佢成個口感非常之酥脆之餘亦都有好重嘅蛋香味,炒蛋creamy,半熟蛋流心,配上酥脆嘅多士同埋牛油香簡直係一流!佢嘅沙律亦都好出色,加咗沙律醋,好香❤非常推薦一定會返嚟再食過除咗之前個post嘅半熟蛋三文治之外,呢邊仲極力推介呢一期嘅特色口味檸檬🍋疏乎厘班戟❤。檸檬疏乎厘班戟$139果然係專賣疏乎厘班戟嘅專門店!熱辣辣嘅時候好似蛋糕咁鬆軟,仲震揗揗❤口感好輕盈,好似棉花咁,食一大啖「空氣」落肚!嗰個檸檬醬都做得好出色,酸酸甜甜,同原味班戟好夾!上面仲有兩個雪糕,好似一個係檸檬雪葩一個係雲呢拿味,配合得非常之好啊!
Flippers
@flippers.jp

。半熟蛋三文治 $88

佢嘅沙律亦都好出色,加咗沙律醋,好香❤

非常推薦一定會返嚟再食過

。檸檬疏乎厘班戟$139

2022-04-15
午餐
行街街見到Flipper's有新口味,而居然唔洗等位,於是即興試試。另外叫左一款皇牌口味。有位之後就先去收銀俾錢,拎左個數字牌之後,服務員會將食物送上。檸檬芝士脆糖班戟 $139呢度係標榜即叫即做日式梳乎厘班戟,以來自日本嘅雞蛋同牛奶整嘅蛋白糖霜,再經低溫烘焙而成,再配自家製天然楓糖漿同北海道奶油。日式梳乎厘班戟一客3件,上枱唔熱,只係微微暖,不過都聞到蛋香,食都食到濃濃甜蛋味。質感當然係好軟綿綿兼夠空氣感,餐廳建議食客用兩隻叉而唔係用刀切扁左班戟先食,可保持口感。班戟灑上白色糖霜,上面有黃色檸檬吉士醬,白色檸檬芝士忌廉,一細球白色檸檬雪葩同兩片糖漬檸檬,仲有珍珠脆糖。檸檬芝士忌廉非常濃厚,好好食。檸檬吉士醬滑溜濕潤。糖漬檸檬配班戟有啲九唔搭八,檸檬雪葩就冇特別,珍珠脆糖可加添口感。可惜配料實在係太少,非常小家,都唔夠送哂班戟食。總括呢款新口味只係過得去。士多啤梨藍莓香蕉班戟 $129士多啤梨藍莓香蕉班戟賣相不俗,有6大粒士多啤梨,唔酸;4粒藍莓;同3片香蕉。最好食係中間嗰pat北海道奶油,好香滑,份量多過檸檬芝士脆糖班戟嘅配料。加配雪糕 加$15見到個嗰pat雪糕簡直係少得可憐,味道

另外叫左一款皇牌口味。

檸檬芝士脆糖班戟 $139

士多啤梨藍莓香蕉班戟 $129

士多啤梨藍莓香蕉班戟

士多啤梨藍莓香蕉班戟

加配雪糕 加$15

雪糕

見到個嗰pat雪糕簡直係少得可憐,味道係雲呢拿味,都算滑,中上質素,不過呢個價錢唔值。

班戟維持一貫質素,不過配料實在係太小家,可否添d?服務唔好有期望,請服務員幫手影相都要等,唔怪得唔收服務費。
2022-04-22
2022-04-15 212 浏览
今日又再次黎到銅鑼灣食Flipper's既soufflé,因為係假期既關係大排長龍,可能都等左40-50分鐘...不過唔緊要,因為真係好想食。同樣係好香蛋味,再配埋士多啤梨、藍莓、香蕉等水果,真係一大享受。希望開多D分店,唔洗排咁耐啦
2022-04-13 237 浏览
超級濃厚蛋味梳乎利🥞甜品做午餐😂😂😂想不起吃什麼,所以先吃甜品吧🤭慕名而來,沒有失望而去⭐原味班戟(kiseki pancake 🥞~plain) 💲 109⭐士多啤梨藍莓香蕉班戟(strawberry, blueberry, banana) 💲 129⭐ 香芒熱情果沙冰(mango passion fruit frappe)💲 50吃了幾間品牌班戟店,這間是最濃厚蛋香味道的👍👍👍🥞其它也大至上也差不多(包括擺設,質感,款式)如果喜歡吃濃厚雞蛋味道梳乎利,這間是首選香芒熱情果沙冰👍👍👍不會太酸太甜,濃厚果香味道總結,值得一試再試重點好吃就行,對嗎😂幸好早來,沒人排隊,離開時已大排長龍😝😝😝
超級濃厚蛋味梳乎利🥞

甜品做午餐😂😂😂

想不起吃什麼,所以先吃甜品吧🤭

慕名而來,沒有失望而去

⭐原味班戟
(kiseki pancake 🥞~plain)
💲 109

⭐士多啤梨藍莓香蕉班戟
💲 129

⭐ 香芒熱情果沙冰
(mango passion fruit frappe)
💲 50

吃了幾間品牌班戟店,這間是最濃厚蛋香味道的👍👍👍🥞

其它也大至上也差不多(包括擺設,質感,款式)

如果喜歡吃濃厚雞蛋味道梳乎利,這間是首選

香芒熱情果沙冰👍👍👍不會太酸太甜,濃厚果香味道

總結,值得一試再試

重點好吃就行,對嗎😂

幸好早來,沒人排隊,離開時已大排長龍😝😝😝
  • 香芒熱情果沙冰
  • 士多啤梨藍莓香蕉班戟