2020-12-06 462 浏览
今日去左試左flippers ,之前一直都想試但因為次次經過時都大排長龍,都係唔想排隊所以無試,最近疫情關係,又少返好多人出街,咁岩經過發現只有兩三人排隊,就立馬決定食。flippers 既pancake空氣感十足之餘,而且有野食到,唔係淨係食空氣,但係蛋香味都差咁D。以souffle pancake黎講,其實真係唔差不過友人話,都係日本個個好食D🤣
不過友人話,都係日本個個好食D🤣
2020-12-03 467 浏览
flippers 我係日本食過一次 一直都非常難忘 今次知道佢有抺茶限定 一定要試試! 我地試左兩款~士多啤梨藍莓香蕉班戟 一黎已經非常及睛😍😍😍 好多生果 好靚呀💕梳乎厘班戟厚厚的 蛋味都算重 濕度都適中 可惜士多啤梨味唔重 有少少酸 如果用甜王 應該好正❤️奇蹟の宇治抺茶班戟最吸睛就係草莓大福 連班戟都有混入抺茶 變相蛋味有點蓋過了 而抺茶cream既味道濃滑 冇苦澀味👍🏻👍🏻抺茶草莓大福 外皮比較軟林 勝再抺茶蓉不會太甜膩 最重點竟然係抺茶生朱古力 好好味 好滑 入口即溶🤤🤤加上配左抺茶雪糕 一冷一熱 增加口感!大家有機會都去試下 不過記得早D去 我地去到等左一陣 大約一點就冇哂了!超搶手!!!
奇蹟の宇治抺茶班戟
2020-11-24 393 浏览
🤎Foodie🤍🧈Pancake 🥞 Pancake🥞 日本Pancake Flipper’s🥞💕以前我不是一個Pancake愛好者,吃過麥記的pancake,以為pancake就是扁扁的蛋糕,反正沒什麼好感。😂 第一次吃到有空氣感而且蛋味非常重的pancake💕就在Flipper’s。Pancake空氣感就如疏乎厘,脹卜卜又軟淋淋🥰🍓士多啤梨雜莓Pancake,酸酸甜甜,中和左pancake的甜味,加上柔滑奶香的cream,食落真係有啲感動🥰 🌿抹茶紅豆pancake就相比下就比較普通,綠茶味cream是比較濃厚茶味的,附加的蜜糖令pancake嘅香味更突出,但賣相和味道還是士多啤梨味比較吸引🍓 🥞Flipper’s地址: 6/F Hysan Place, 500 Hennessy Road, Causeway Bay
🤎Foodie🤍
🧈Pancake 🥞 Pancake🥞
日本Pancake Flipper’s🥞💕

🥞Flipper’s
2020-11-16 390 浏览
软软糯糯,入口即化的pancake简直就是生命之光,这一间pancake周末的时候人好多,我和朋友足足排了一个小时,排到花儿都快谢了,但!!它真的值得排这么久的队,因为真的是松软香糯,只有自己试过才知道,如果不是需要排这么久的队,估计我每周都过去吃

2020-11-14 280 浏览
我係喺疫情前食嘅,前後食過兩至三次,水準保持一貫良好!喺銅鑼灣食完晚飯之後就會過去食返一個做甜品,嚟到9點呢啲時間就開始冇乜人排隊,每次去都淨係想order 返個士多啤梨藍莓香蕉味。基本上冇試過佢啲咸食同埋其他口味,唔太建議佢哋嘅飲品。
我係喺疫情前食嘅,前後食過兩至三次,水準保持一貫良好!

基本上冇試過佢啲咸食同埋其他口味,唔太建議佢哋嘅飲品。
  • 士多啤梨藍莓香蕉班戟
2020-11-12 398 浏览
香港flippers其實開左好耐,但一直都冇特別去試,自從係日本食完flippers之後,就對佢個strawberry pancake念念不忘,今次終於要去香港分店食下啦~小小的店,在希慎廣場內,一半吧台一半普通座位一進店就會有店員帶位加比餐牌你,然後睇完出去買飛,坐低等最低消費每人一樣野食,同日本一樣,所以我地兩個人又叫左一份pancake一杯野飲紅寶石strawberry pancakepancake一上枱已經好香蛋味cream非常幼滑,cream內藏一舊雪糕cream上有紅寶石,就係一粒粒粉紅色既朱古力,我個人就唔係好喜歡食士多啤梨好甜pancake好香蛋味,食落口感鬆軟,熱辣辣配上雪糕好好味strawberry milkshake好濃strawberry味,cream亦係好好味,不過細杯左D囉~
小小的店,在希慎廣場內,一半吧台一半普通座位

一進店就會有店員帶位加比餐牌你,然後睇完出去買飛,坐低等

紅寶石strawberry pancake
pancake一上枱已經好香蛋味
cream非常幼滑,cream內藏一舊雪糕
士多啤梨好甜
pancake好香蛋味,食落口感鬆軟,熱辣辣配上雪糕好好味

strawberry milkshake
2020-11-02
2020-11-05 586 浏览
呢個品牌已經打入咗香港段時間我係最近先有機會試到咋果陣次次都排曬隊🦖🦖🦖🦖今次係喺閒日夜晚8點幾去到餐廳都仲有幾班等入座好彩排幾分鐘就到我哋🌻我自問一個人食唔曬一份pancake🤭🤭🤭🤭真係到有人一個人隊一份除非果日無食飯啦否則做唔到🤪🤪🤪🤪叫咗個棒子朱古力焦糖香蕉班戟你問我🍌🍌🍌🍌🍌最好食我覺得係條焦糖蕉層焦糖厚厚地令香蕉香味更出眾🍌🍌🍌🍌咬落好有質感而且仲keep住有微溫個pancake係鬆軟嘅但我自己覺得唔太夠甜無俾到我戀愛嘅感覺而且單食佢唔夠好味🍫🍫🍫🍫要夾埋啲朱古力醬同其他配料先好食咁所以係啲配料好食唔係pancake本身好食🤣值得一讚係連棒子粒都焦糖化咗令成件事又香甜咗杯提子果醋飲品好麻麻除咗加咗塊西瓜入去幾得意之外味道好平淡🍉🍉🍉🍉🍉似係平時似果啲減肥醋咁味唔太討好🍇另外呢杯就唔同講法我俾好高評價☕☕☕☕咖啡味對我嚟講本身就係無敵(只喜歡咖啡副產品唔鐘意咖啡本身,雖然我學做咖啡師都係咁話)仲要做埋沙冰!!!好正🥛☕🥛☕佢又唔會凍到啲牙打曬冷震就算係稍甜都不失奶香🥛咖啡又中和返個甜味☕如果唔係食飽咗我真係會飲曬成杯!!!

呢個品牌已經打入咗香港段時間

唔太討好🍇

另外呢杯就唔同講法
我俾好高評價☕☕☕☕
咖啡味對我嚟講本身就係無敵

仲要做埋沙冰!!!
好正🥛☕🥛☕
佢又唔會凍到啲牙打曬冷震
就算係稍甜都不失奶香🥛
咖啡又中和返個甜味☕
如果唔係食飽咗我真係會飲曬成杯!!!
2020-11-04 384 浏览
喜歡甜食嘅MM, 一定要食呢度嘅pancake! 鬆軟微甜嘅pancake配非常新鮮嘅生果,大滿足!今次點埋珍珠奶茶伴餐,諗住點都食唔晒啦,點知食晒之餘仲唔覺得滯! 而且今次去食仲唔駛排隊添!下次再食過~~

下次再食過~~
2020-11-01 408 浏览
眼看都會有一段時間未能去日本,但係食pancake 的慾望越來越大,唯有去一去日本過江龍flippers 當去左轉日本。士多啤梨藍莓班戟一上枱即有種之前去日本的回憶湧上來,班戟的香味令人的胃口大開,見到軟綿綿的pancake 第一時間當然要瑤下佢,再一啖連埋香甜的cream 食落口,一種小確辛即刻出尼,flippers pancake 依然有水準

士多啤梨藍莓班戟

再一啖連埋香甜的cream 食落口,一種小確辛即刻出尼,
flippers pancake 依然有水準

2020-10-25 533 浏览
在銅鑼灣區揾食從來不是難事。中西日韓英美法。但要食好食的甜品好似唔係咁多。呢間我地係希慎揾到嘅pancake真係好得。地方舒適,人龍不絶。我地排咗大半個鐘先有得入坐。叫咗佢招牌pancake比我老婆同我好鐘意嘅三文魚配pancake。買相吸引,綠茶同紅豆都甜度合適,豆沙入口滑溜。pancake口感從來都因人而異。但這裡出品好合我地口味。咖啡亦香濃,入口有回甘。三文魚可能係我喜愛食品,所以不合口味一定比我彈。不過這裡的亦係我食過嘅中上水準。整體我地都好鐘意。一定會會encore!
2020-10-19 615 浏览
自從開始生酮後,已經習慣了無糖,可是對Flipper 絕對是零抗拒每個月都會寵愛自己一次食甜品,今次就帶埋媽咪嚟食,她細食,我又可以食多份真開心!他們的餐牌來來去去都只有四款鬆鬆班戟加一個期間限定,今次就叫了原味和綠茶紅豆。每次見到待應拿著那碟彈吓彈吓的黃色小物走來走去都感覺好療愈,放在我們面前時更加有種幸福感,吃一口更加有種雲上飄浮的感覺,好chill好relax我覺得這才是真正的「幸福班戟」啊!
真開心!
我覺得這才是真正的「幸福班戟」啊!
綠茶紅豆班戟
2020-09-29
綠茶紅豆班戟
2020-10-08 569 浏览
其實呢間Flippers 都唔係第一次黎,就係覺得佢好食😋所以再來食其他口味pancake🤗,食呢啲港女餅最重要影相 📸️ 又可以慢慢坐喺度傾計~*飲品:左面是 hot cafe latte ,朋友說很香滑 好飲 ~右面是 Green tea Frappe ,上面有堆cream和有舊kit kat chocolate ,佢唔算好甜,綠茶奶味重,還有唔算多冰呢!唔會溝到淡哂👍🏻推介!*食物:三文魚牛油果班戟 $129三文魚牛油果都是平常味道,pancake底都是鹹的,厚實啲,食完好飽,但個人覺得甜的pancake 比較好吃~榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $119之前有食過原味,今次試朱古力蕉,pancake依然是鬆軟好吃😋香蕉加上蕉糖很夾,還有一大pat 榛子朱古力醬cream 和nuts 塗上去 ,味道都可以,但我還是較喜歡原味。

*食物:三文魚牛油果班戟 $129

榛子朱古力焦糖香蕉班戟 $119
2020-09-25
2020-09-30 651 浏览
女人有兩個胃是常識吧!😎一個for正餐一個就for甜品。小妹都唔例外🤣小妹每次食完晚餐都話要食甜品,要生要死個隻。🤪終於成功R到男朋友陪我去食甜品喇❣️YEAH😝😝😝😝🥳係銅鑼灣甜品選擇都幾多,想旅行既小妹今日就揀左Flipper’s食下空氣pancake兼夾思下鄉😝難得男朋友陪我食甜品,咁梗係扮下野比佢揀啦lol身為朱古力控既佢就揀左,榛子朱古力焦糖香蕉班戟🥞($119)等左15分鐘左右pancake上枱喇!震騰騰既pancake配上滑捋捋既棒子醬口感比一般空氣pancake厚實😝(但小妹中意食再空氣d既pancake)蛋味香濃,面頭仲有d香香甜甜既脆脆🍯NICE!!好!滿!足!呀!🤩🤩再叫左杯,提子果醋特飲($38)酸酸甜甜可以中和翻pancake既甜膩感😍仲有幾粒提子同西瓜食下添😋滿足哂😇
女人有兩個胃是常識吧!😎
一個for正餐一個就for甜品
小妹都唔例外🤣
小妹每次食完晚餐都話要食甜品
要生要死個隻。🤪
終於成功R到男朋友陪我去食甜品喇❣️
YEAH😝😝😝😝🥳
係銅鑼灣甜品選擇都幾多,
想旅行既小妹今日就揀左Flipper’s
食下空氣pancake兼夾思下鄉😝

難得男朋友陪我食甜品
咁梗係扮下野比佢揀啦lol
身為朱古力控既佢就揀左,
榛子朱古力焦糖香蕉班戟🥞($119)

等左15分鐘左右pancake上枱喇!
震騰騰既pancake配上滑捋捋既棒子醬
口感比一般空氣pancake厚實😝
(但小妹中意食再空氣d既pancake)

蛋味香濃,面頭仲有d香香甜甜既脆脆🍯
NICE!!好!滿!足!呀!🤩🤩

再叫左杯,
提子果醋特飲($38)

酸酸甜甜可以中和翻pancake既甜膩感😍
仲有幾粒提子同西瓜食下添😋

滿足哂😇
2020-09-22 804 浏览
Flipper’s算係我食過咁多pancake入邊最好味嘅,蛋香好濃,好有空氣感,入口即溶,每一啖都好幸福好滿足☺️☺️ ​身為珍奶控嘅我緊係有試埋珍奶,我叫嘅係抹香珍珠奶茶,奶同茶嘅比例啱啱好,有著幽幽嘅抹香,可惜珍珠有啲硬,飲到最尾已經唔想再吸珍珠 ​

原味班戟
士多啤梨藍莓香蕉班戟
下午茶
原味班戟
士多啤梨藍莓香蕉班戟
▶︎ 奇蹟の士多啤梨紅寶石朱古力班戟 $139 ❤️期間張定😎夏天竟然出士多啤梨味🍓又唔酸喎😝大大粒士多啤梨~口感滿足!朱古力cream唔算好甜~但朱古力🍫既味道失了蹤🙂配上用焦糖烤過既果仁🌰甜甜脆脆~好食🤩Pancake🥞空氣感十足😗又唔會有成pat粉既感覺!蛋香味道🥚滿意~好好味~~味道 🌕🌕🌕🌕環境 🌕🌕🌕🌕價錢 🌕🌕🌕🌗服務 🌕🌕🌕🌕回頭率 🌝 8/10整體:日本過江龍pancake店黎講~Flippers質素相當唔錯❤️所以經常要排隊🙂預要等半個鐘至一個鐘入座🙈雖然要等😎但值得回頭!

▶︎ 奇蹟の士多啤梨紅寶石朱古力班戟 $139 ❤️

味道 🌕🌕🌕🌕