2023-08-02 334 浏览
呢間爆谷好好食,但係越來越少分店好難買到嚟食。突然間好掛住佢有個焦糖朱古力喺面嘅爆谷,但係原來已經無出到了真係可惜,求其買咗啲朱古力味,但係唔及嗰隻好食,今次仲要特登托住太古城嘅同事買俾我先食到
2023-03-15 517 浏览
以前食爆谷通常係因為睇戲先食,但依家就算睇唔睇戲都會有時想買返包黎食下🍿😋🥢士多啤梨味爆谷🍓🍿($66).爆谷睇落好似好脆身,好似幾吸引🍿.但係我食落去之後,發現味道同我預期嘅「🍓士多啤梨味」唔同.佢係一種又鹹又甜既味道,完全無任何士多啤梨味😕.依款爆谷有一個好困擾既問題,就係佢好痴牙😬.仲有一個問題係,依款爆谷上面既粉紅色會甩落d手指上面,我唔知係咪因為添加色素既關係所以先會咁,但係真係有d令人不安🤔🤷‍♀️.價錢方面:佢比同size普通焦糖味貴多$30💸,性價比都唔高🤔

🥢士多啤梨味爆谷🍓🍿($66)

.爆谷睇落好似好脆身,好似幾吸引🍿

.但係我食落去之後,發現味道同我預期嘅「🍓士多啤梨味」唔同

.佢係一種又鹹又甜既味道,完全無任何士多啤梨味😕

.依款爆谷有一個好困擾既問題,就係佢好痴牙😬

士多啤梨味爆谷
2022-09-04 1002 浏览
👧🏻Matcha Caramelcrisp深綠色嘅外表💚睇落似好重手嘅抹茶味🍵食落同普通焦糖味差唔多🍿不過就有對對回甘嘅茶味🌿如果要咗嘅價錢就有啲失望❗️
👧🏻Matcha Caramelcrisp
2022-08-05 986 浏览
𝙱𝚛𝚘𝚠𝚗𝚒𝚎 𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕𝚌𝚛𝚒𝚜𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚆𝚊𝚕𝚗𝚞𝚝𝚜 𝚒𝚜 𝚋𝚊𝚌𝚔!!! 🍿 YAY to all popcorn lovers, because here comes a special flavour from Garrett Popcorn again 🎉 - Brownie Caramelcrisp with Walnuts! 🥳 Garrett Popcorn never fails to amaze me with their different flavours of popcorn, you can get them in little packs (cos they are really tempting and you might finish them all in one go 🫢), or get them in tins of different sizes for celebration (and they look really cute too!) This mid autumn special edition is only till

YAY to all popcorn lovers, because here comes a special flavour from Garrett Popcorn again 🎉 - Brownie Caramelcrisp with Walnuts! 🥳 Garrett Popcorn never fails to amaze me with their different flavours of popcorn, you can get them in little packs (cos they are really tempting and you might finish them all in one go 🫢), or get them in tins of different sizes for celebration (and they look really cute too!) This mid autumn special edition is only till 12 September, so don’t miss out on them! PLUS they are also doing a special promo now - get a Petite tin of any flavour, and you’ll be given a complimentary pack of any flavour of your choice! 👏
Popcorn
Popcorn
2022-06-22 933 浏览
我對爆谷本身唔係好熱愛但係呢個牌子既爆谷就係會令人食唔停🤩但分店得返幾間 唔係順路都未必買以前係ifc 食既 都結左業好耐🙈最喜愛就係車打芝士 mix 焦糖夏威夷果仁又咸又甜咁 惹味可口 真係好食到停唔到口😋😋芝士唔會過咸 焦糖甜度又適中 加埋夏威夷果仁更有口感 ! 所以次次都係買呢個mix🥰上個月咁岩出左限定, 花生醬朱古力焦糖花生醬又係我喜愛,所以買左一包試味道唔會好怪,但係有咸香又甜味👍我覺得唔錯呀!爆谷實在太邪惡真係一日之內已經食哂😂😂😂不過有啲偏貴 咁樣買都過百蚊🤫
我對爆谷本身唔係好熱愛
但係呢個牌子既爆谷就係會令人食唔停🤩
但分店得返幾間 唔係順路都未必買
以前係ifc 食既 都結左業好耐🙈
最喜愛就係車打芝士 mix 焦糖夏威夷果仁
又咸又甜咁 惹味可口 真係好食到停唔到口😋😋
上個月咁岩出左限定, 花生醬朱古力焦糖
花生醬又係我喜愛,所以買左一包試
味道唔會好怪,但係有咸香又甜味👍
我覺得唔錯呀!爆谷實在太邪惡
真係一日之內已經食哂😂😂😂
不過有啲偏貴 咁樣買都過百蚊🤫
2022-05-26 693 浏览
呢間係美國人氣爆谷店🍿 之前買過返屋企食之後 味道簡直係令人念念不忘😮 由於全港嘅分店只係有四間 其中一間仲要係機場 地點對我來講唔係特別方便 每一間都要特登去先買到 今日行經港島 當然要買返包過吓口癮啦😗夏威夷果仁焦糖脆脆呢隻味係全間舖頭最貴嘅 一包大包嘅要$150 但係絕對值得買㗎🥰 因為入面嘅夏威夷果仁好多 焦糖將佢地同埋啲爆谷痴埋一齊🤣 鍾意食nuts嘅朋友一定唔可以錯過焦糖脆脆由於之前食過其餘兩款 都係覺得佢嘅焦糖味係最出色 所以加錢果包就買咗焦糖味 焦糖包住爆谷 咬落口真係索索聲 煲住Netflix真係食唔停口啊🤤 真心推介夏威夷果仁焦糖脆脆 我每次嚟都係買呢隻味☺️ 由於佢個罐太靚啦 所以我都買咗一盒罐裝嘅🙊

夏威夷果仁焦糖脆脆

2022-05-11 210 浏览
ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ ᴛɪᴍᴇ﹗🍿You can’t miss out on Garrett’s Popcorn if you are also a big fan of popcorn like me😋 They just introduced the 𝙡𝙖𝙩𝙚𝙨𝙩 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧 - 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙋𝙚𝙖𝙣𝙪𝙩 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙖𝙧𝙖𝙢𝙚𝙡𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥 🍫 🥜 It’s SUPER GOOD!!!!! I would say it’s even better than the usual chocolate and caramel ones. The taste is absolutely wow with a mixture of peanut butter and chocolate 👍👍 Definitely worth the calories, and you could just finish it super quickly without realizing
ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ ᴛɪᴍᴇ﹗🍿

• Peanut  butter  chocolate  caramelcrisp
今年新年前,我終於 Book 到太古人氣酒店的東隅酒店 East Hong Kong 為虎年新年前 Staycation, 到達酒店 Check in 前,先到太古城中心食 Lunch;當日,好姊妹 join 我,她還很客氣送上新年禮物:Garrett Popcorn 爆谷及一嚿雲水晶球燈擺設!實在好多謝她!看到 Openrice 網上 menu,才得知兩款 Package 分別紙袋裝及鐵罐裝;各分4種 size,共有5款口味!包括:Chicago mixCheese cornCaramelcrispPlain/ ButteryNut Caramelcrisp價錢由 $26~$999 不等 Nut Caramelcrisp 夏威夷果仁焦糖脆脆我不知道粉紅色鐵罐裝是甚麼口味,直至食到才知,總算驚喜! 後來看到 menu,才得知這款口味價錢是最貴!好姊妹真是破費嘞!夏威夷果仁焦糖脆脆每粒平均以焦糖包圍住爆谷,加入少量夏威夷果仁,有些更是原粒夏威夷果仁,十分香脆!原來甜美又脆口的爆谷,跟夏威夷果仁可以咁夾得來!由於想跟家人分享,鐵罐裝簡單以膠紙封條,為了保存耐啲,媽咪建議用玻璃樽裝起一半慢慢

包括:
Chicago mix
Cheese corn
Caramelcrisp
Plain/ Buttery
Nut Caramelcrisp
價錢由 $26~$999 不等

Nut Caramelcrisp 夏威夷果仁焦糖脆脆
我不知道粉紅色鐵罐裝是甚麼口味,直至食到才知,總算驚喜!

原來甜美又脆口的爆谷,跟夏威夷果仁可以咁夾得來!
由於想跟家人分享,鐵罐裝簡單以膠紙封條,為了保存耐啲,媽咪建議用玻璃樽裝起一半慢慢食!
2022-02-02
下午茶
Nut Caramelcrisp 夏威夷果仁焦糖脆脆
之前同朋友去睇戲, 買咗爆谷外賣返屋企食, 雖然戲院嘅焦糖爆谷味道已經唔錯, 但大食妹依然最鍾意美式爆谷專門店Garrett Popcorn嘅爆谷上次食咗Garrett Popcorn嘅經典焦糖味道同期間限定嘅Brownies口味, 今次決定試吓其他口味<夏威夷果仁焦糖脆脆>夏威夷果仁焦糖脆脆細包嘅價錢已經係經典焦糖味大包嘅價錢, 相差咁遠, 一定有佢嘅獨特之處夏威夷果仁焦糖脆脆同經典焦糖味一樣都係焦糖底, 但裏面加多左夏威夷果仁, 味道更香更有層次, 而且間住間住咁樣食, 冇咁容易食膩
<夏威夷果仁焦糖脆脆>
  • 夏威夷果仁脆脆
2021-07-10 707 浏览
成日聽人講哩間爆谷好食,好想試好耐啦,今次終於買左細size黎試下。係屋企一路睇 netflix,一路食🤣今次簡左兩隻味,焦糖同芝士。焦糖爆谷好脆,俾一層好厚嘅焦糖包住,聞落超香😍但食落對我黎講就有d太甜,食得多有d膩🙈 芝士爆谷鋪滿芝士粉,味道好濃,但唔會過鹹😋 一鹹一甜嘅配搭真係好啱😚無可否應爆谷真係高質,但係價錢d貴,如果便少少就好😩

無可否應爆谷真係高質,但係價錢d貴,如果便少少就好😩
2020-11-04 1799 浏览
零食當中我最鍾意食薯片, 買薯片返屋企我係好有信心可以食得曬。爆谷我都鍾意, 但就怕會嘥左食唔曬。咁啱前排屋企人提議去野餐, 呢個實在係一個好機會買自己少買但又想食既零食。於是我就上網睇下有咩可以帶去, 比我睇到有個牌子既爆谷好受歡迎, 唸住跟住評價去買唔會錯得去邊。但係......唔好味喎, 唔脆又唔夠味。因為咁, 令我唸起幾年前曾經食過一款味道不錯, 係又一城買既爆谷, 即刻上網CHECK下, 原來Garrett係比較方便我地既太古城都有分店。我地買左焦糖脆脆medium size。未食淨係睇佢既顏色就知道真材實料, 焦糖滿滿而平均咁包覆住每一粒爆谷。食落脆口又充滿香甜焦糖味道。誠意推介比覺得網上有售, 預先包裝好既爆谷已經好好味既朋友試下Garrett Popcorn, 食過就會知道分別, Garrett Popcorn真係好味太多。
。我地買左焦糖脆脆medium size。
真係好味太多。

2019-10-13 2377 浏览
雖然「爆谷」一向都是電影院裡面小食部專有售賣的產物,甚少有對外公開發售版本。但是現在已經有非電影院食店,發售獨立真空包裝,口味十分有新意的新派爆谷店,近年坊間出現了一些售賣獨立包裝爆谷小食食品。例如我上次在九龍灣購物商場「德福廣場」二樓裡面,就曾經光顧裡面的其中一間另類「爆谷」小食食店「Pop Pop RXXgers」,還購買過他們製作的鹹味爆谷小食。不過,「Pop Pop RXXgers」售賣的「爆谷」口味和種類,相對於今次我光顧的爆谷小食食店「Garrent Popcorn」就明顯有所不及,因為「Garrent Popcorn」主打非一般口感構造的另類「爆谷」小食。我在「太古城中心」商場分店「Garrent Popcorn」裡面,無意中發現到「Garrent Popcorn」原來有推出一些,集爆谷與果仁於一身,可以同時食到甜味爆谷,還有果仁香脆口感的小食。雖然「Garrent Popcorn」售賣的口味爆谷款式不算很多,但是「Garrent Popcorn」的爆谷卻偏偏別樹一幟,口感前所未有的新食法,例如焦糖爆谷混合香脆夏威夷果仁而成的「Macadamia Popcorn」。太古分

太古分店「Garrent Popcorn」展示櫥窗裡面,總共有六款不同口味和口感的創新爆谷,包括我一早已經想食,期待已久的夏威夷果仁爆谷脆脆「Macadamia Popcorn 」。

太古「Garrent Popcorn 」裡面的創新果仁口味爆谷的英文名稱叫做「Macadamia Popcorn」,中文版本的名稱叫做「夏威夷果仁焦糖脆脆」,顧名思義即是在焦糖味爆谷,裡面塞入原粒夏威夷果仁。

之前我在光顧「太古城中心」裡面其他食店的時候,就已經一直有留意到有「Garrent Popcorn」這間零售爆谷小食食品店。所以我明知晚餐位置在將軍澳,我也要先幫襯太古「Garrent Popcorn」。

「Garrent Popcorn」裡面所有對外發售的爆谷食品,都分別有「包裝」跟「罐裝」兩種不同版本,「Garrebt Popcorn」「包裝」版本的爆谷售價相對比較便宜。

至於在太古分店「Garrent Popcorn」裡面,可供食客選擇的爆谷口味分別有五款,包括原味爆谷跟「夏威夷果仁焦糖脆脆」口味爆谷,價錢按份量包裝版本而定。

「夏威夷果仁焦糖脆脆」口味爆谷食品,是太古「Garrent Popcorn」五款發售口味爆谷食品裡面,價錢最昂貴的口味,最小包裝的「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷,售價都需要港幣六十元。

所以我決定立刻掏腰包,付款購買了一包在「Garrent Popcorn」裡面,最小版本的「夏威夷果仁焦糖脆脆」口味爆谷小食。

太古「Garrent Popcorn」裡面的「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷,已經是「Garrent Popcorn」所有口味爆谷裡面,價錢最貴的爆谷,所以即使是最小版本「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷,也需要賣港幣六十元一包。

由於我光顧太古「Garrent Popcorn」當日,正值星期日下午,晚上還需要找食店食晚飯,所以我在直接付款,購買了最小版本「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷後,就立刻坐車返回將軍澳。

跟著我在將軍澳坑口裡面食完午飯,坐車返回西貢墟之後,第二日就立刻打開小包裝的「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷小食,開始試食感受「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷的口感與味道。

「Garrent Popcorn」的「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷,雖然只是最小版本的包裝,爆谷都已經足夠塞滿整個食店提供的紙包裝,然後密封起來,彷彿膨脹鼓起來的樣子。

未打開「夏威夷果仁焦糖脆脆」之前,我已經看到有少許的「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷,爆谷裡面的夏威夷果仁已經率先脫落,與焦糖爆谷自動解體分離。

可想而知,「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷雖然算是口感外軟內脆,甜味爆谷包裹着香脆口感果仁的滋味小食,可惜爆谷裡面的夏威夷果仁也有點經不起外界考驗,可能在食店未入袋前,爆谷與果仁已經搖搖欲墜,快要瓦解了。
Macadamia Caramelcrisp

「Garrent Popcorn」「夏威夷果仁焦糖脆脆」給我第一個的有關味道或口感感覺,就是口感非常香脆。「夏威夷果仁焦糖脆脆」的焦糖爆谷味道本來已經很甜,甜味是來自焦糖的濃厚感覺。

至於「夏威夷果仁焦糖脆脆」裡面包裹着的夏威夷果仁,夏威夷果仁外表看似很硬,但是口感卻非常爽脆,一咬即碎。夏威夷果仁在口裡面,隨著我的牙齒咬爛夏威夷果仁,而立刻崩解碎裂。

至於「Garrent Popcorn」「夏威夷果仁焦糖脆脆」焦糖味爆谷本身的濃厚焦糖甜味,某程度算是能夠配合到夏威夷果仁的香脆口感,變成甜味又香口的爆谷小食。

只是「Garrent Popcorn」「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷在放入口裡面咀嚼,濃厚焦糖甜味跟夏威夷果仁香脆層次化口感一過,剩下的味道就是過猶不及的甜味。

我承認「Garrent Popcorn」「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷裡面的焦糖味道是甜,但是焦糖的甜味,停留在口腔和味蕾的感覺就會開始變得很膩,焦糖甜味隨著時間變膩,就是「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷味道的缺點。

換言之,「Garrent Popcorn」的「夏威夷果仁焦糖脆脆」口味爆谷裡面的焦糖味道,焦糖味道香甜濃厚,但是感覺卻不能保持長久,遲早會有食厭的一日降臨,即使有夏威夷果仁香脆口感支援也無法改變事實。

我享用「Garrent Popcorn」的「夏威夷果仁焦糖脆脆」口味爆谷,食到最後的時候,發現包裝裡面食到剩下的爆谷,夏威夷果仁幾乎已經脫離剝落,剩下甜味過猶不及的焦糖爆谷而已。

「夏威夷果仁焦糖脆脆」爆谷雖然味道甜,口感香脆,然而「夏威夷果仁焦糖脆腍」不是能夠耐食,百食不厭的小食,遲早會有食膩的感覺,需要放下的一刻到來。

「Garrett Popcorn」「夏威夷果仁焦糖脆脆」口感與甜味,無法在味覺神經裡面維持極長時間,尤其剩下空殼,欠缺夏威夷果仁的「焦糖脆脆」爆谷,更加可以不理。
2019-09-15
3 分钟 (外卖自取)
Macadamia Caramelcrisp
  • MacadamiaCaramelcrisp
  • MacadamiaCaramelcrisp
2019-09-22 1330 浏览
今日係中秋節,公司就就四點,等麥生放工之際,不如去太古城中心拿之前在UNIQLO訂左的褲,行上UNIQLO 路過Garrett popcons 行去諗住買少少食下啦,我最初以為所有味道都係一個價錢,原來唔係的,我叫左佢新口味BBQ芝士味脆脆 $39細size最初之前試過焦糖脆脆,我覺得偏甜,我問店員邊隻味道會冇咁甜,店員就介紹我有果仁果d脆脆冇咁甜,食落真係冇咁甜,咁我就再叫多一個夏威夷果仁焦糖脆脆$59 細size , 😱點知一食上癮,係會食唔停口,而BBQ芝士味我個人覺得偏咸左少少😣#叮叮噹雲遊記 #叮叮噹食貨人生

#叮叮噹雲遊記 #叮叮噹食貨人生
2019-08-21 921 浏览
Garrett popcorn可以話係令我一試難忘平時食開Cinema果隻Popcorn既你食完Garrett一定會番唔到轉頭佢每一粒Popcorn都沾滿Caramel🍿食落特別Crunchy而且Caramel味超級好食又鹹又甜同一般個隻齋得個糖味唔同如果大家第一次買唔知道自己中意邊隻Flavour💁🏻‍♀️可以問佢地比Sample你試總之 無論係路過/睇戲/囗痕都女子大家記得一定要買黎試下❣️
Garrett popcorn可以話係令我一試難忘

Caramel  Popcorn
Caramel  popcorn
Caramel  Popcorn
2019-08-14 651 浏览
今日同朋友去咗 太古城睇戲。睇戲之前我哋竟然經過咗呢間買爆谷嘅店舖,一入到去嘅時候見到有好多唔同口味,亦都有唔同大細簡。最後我同朋友因為 覺得價錢有少少貴,就嗌咗 個焦糖加芝士味嘅爆谷兩個人share。 焦糖味嘅爆谷食落去粒粒都好脆口,而且每一粒都一定有充足嘅焦糖包住而芝士味嘅爆谷,亦都非常濃郁個人 ,覺得好好食一定會再買!!!