📌 Gwee Coffee & More ~上環Merry Christmas!🎅🏻🎅🏻聖誕又點少得去Gwee飲聖誕特飲😌每日限量供應 感受到濃濃的聖誕氣氛❤️感覺每年節日都要嚟呢度喝Special Drinks😂飲品造型有創意 非常受歡迎座位唔多 想去嘅記得早啲去!今次人流冇上次新年嚟嘅時候咁誇張星期一二有Bagel 星期六日同公眾假期先有蛋糕🍰每週口味不同 每次嚟都可以試新嘢🥰1️⃣ 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 $𝟴𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)蛋白餅又換上新嘅聖誕裝飾 很可愛😍不過造型同上年嘅一樣 有節日氣氛蛋白餅灑上抹茶粉就變成一棵聖誕樹🎄超級鍾意下面嘅自家製岩鹽忌廉奶蓋Espresso加入左70%黑朱古力🍫咖啡味香濃 酸味比較出☕️2️⃣ 𝗖𝗶𝗻𝗻𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗥𝘂𝘀𝘁𝘆 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 $𝟳𝟴 (𝟲/𝟭𝟬)呢杯係Winter Special 賣相亦都很可愛🤣親自製作嘅陶瓷杯子亦很用心加入左espresso/海鹽焦糖/冷壓蘋果汁/肉桂/岩鹽奶蓋/蘋果乾/紅棗/蘋果片脆脆包含很多味道 但一入口味道真係好酸😐蘋果味也突出 但酸味很重個人唔係好接受到🤭💡整體嚟講 呢度嘅飲品造型冇得輸💯亦可以感受到滿滿的聖誕氣氛🎄咖啡
📌 Gwee Coffee & More ~上環

Merry Christmas!🎅🏻🎅🏻
聖誕又點少得去Gwee飲聖誕特飲😌
每日限量供應 感受到濃濃的聖誕氣氛❤️
感覺每年節日都要嚟呢度喝Special Drinks😂
飲品造型有創意 非常受歡迎
座位唔多 想去嘅記得早啲去!
今次人流冇上次新年嚟嘅時候咁誇張
星期一二有Bagel 星期六日同公眾假期先有蛋糕🍰
每週口味不同 每次嚟都可以試新嘢🥰

1️⃣ 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 $𝟴𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)
蛋白餅又換上新嘅聖誕裝飾 很可愛😍

包含很多味道 但一入口味道真係好酸😐
蘋果味也突出 但酸味很重個人唔係好接受到🤭

💡整體嚟講 呢度嘅飲品造型冇得輸💯
亦可以感受到滿滿的聖誕氣氛🎄
咖啡的味道係偏酸 鍾意飲fruity咖啡嘅朋友仔就啱晒~
不過座位真係好逼狹 唔太適合坐好耐🥲

環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 7.5/10

🍴: Gwee Coffee & More
📍: 上環太平山街1號地舖
🔍: 09:30 -17:00(Mon-Tue, Fri); 11:00-17:00 (Sat-Sun) *WED, THUR OFF*

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie上環
☟︎同類型餐廳
#hkhungryfoodie西式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodiecafe
2021-12-19 211 浏览
又到聖誕,又到聖誕🎄~🎅🏻HohohohohoGwee充滿聖誕氣氛既特飲再度登場~~Winter Special❄️Cinnamel Rusty Coffee🍎🌿🍭🎄100%冷壓蘋果汁 mix 濃縮咖啡及肉桂岩鹽芝士奶蓋再加埋色彩繽紛既乾果~最後仲有脆脆蘋果片點綴~一杯色彩繽紛既聖誕特飲就始誕生~蘋果汁酸酸甜甜既味道~加上味道層次豐富既濃縮咖啡~令味道厚次提升到無限♾️愛咖啡既朋友一定要試試~唔好咖啡既朋友都一定無問題~再配埋店主親自製作既靚靚陶瓷杯🌌完全感受到果份熱誠~~飲完之後真係暖在心頭❤️‍🔥Cream Mocha聖誕限定版🎄Signature Cream Mocha換上聖誕裝節日氣氛倍添🎅🏻頂層係灑上搽茶粉既聖誕樹蛋白餅~下層係岩監芝士奶蓋 & 70%黑朱古力~再加上nutty base 既espresso ☕️蛋白餅吸收左咖啡既精華後會變成棉花糖口感相當有趣~唔只睇得仲要飲得又食得🤣有興趣感受聖誕氣氛既朋友一定要去試試丫😊
又到聖誕,又到聖誕🎄~
🎅🏻Hohohohoho
Gwee充滿聖誕氣氛既特飲再度登場~~

Winter Special❄️
Cinnamel Rusty Coffee🍎🌿🍭🎄
100%冷壓蘋果汁 mix 濃縮咖啡及肉桂
岩鹽芝士奶蓋再加埋色彩繽紛既乾果~
最後仲有脆脆蘋果片點綴~
一杯色彩繽紛既聖誕特飲就始誕生~
蘋果汁酸酸甜甜既味道~
加上味道層次豐富既濃縮咖啡~
令味道厚次提升到無限♾️
愛咖啡既朋友一定要試試~
唔好咖啡既朋友都一定無問題~
再配埋店主親自製作既靚靚陶瓷杯🌌
完全感受到果份熱誠~~
飲完之後真係暖在心頭❤️‍🔥

Cream Mocha聖誕限定版🎄
Signature Cream Mocha
換上聖誕裝節日氣氛倍添🎅🏻
頂層係灑上搽茶粉既聖誕樹蛋白餅~
下層係岩監芝士奶蓋 & 70%黑朱古力~
再加上nutty base 既espresso ☕️
蛋白餅吸收左咖啡既精華後
會變成棉花糖口感相當有趣~
唔只睇得仲要飲得又食得🤣

有興趣感受聖誕氣氛既朋友一定要去試試丫😊
由上年halloween見到好可愛既造型飲品已經bookmarked咗要去🎃 今年一直等佢出先去 點知冇咗👻個杯🥺 不過試到呢一杯都開心😚 同埋行上去全部都係樓梯 少啲毅力都唔得🥵Hollow Brain $78🧠其實係個pudding 就咁食係冇味的 所以整碎同野飲一齊食會好啲😆 之後個層係奶蓋 下面有紅桑莓梳打 仲有支針筒俾大家玩🤣 因為成杯都好滿 最好飲幾啖先均勻黎飲 咁樣個味道會係最好 同埋raspberry酸酸地咁好fresh✨ 整體都算特別 可以一試🤩評分: 8/10🌟————————————————————————Gwee Coffee & More (上環)上環太平山街1號地舖

Hollow Brain $78
評分: 8/10🌟
————————————————————————
Gwee Coffee & More (上環)

Hollow Brain
Hollow Brain
2021-09-29 265 浏览
Gwee Coffee & More呢間係其中一間⋯小編非常喜歡既咖啡店☕️店主既期間限定Special Drink每次都好有心思創作令人驚艷❤️Gwee 完來最近已經開業2周年~雖然小編算不上是常客~但耐不耐都會專程去一趟~今次就同大家分享一下佢既一系列2周年Special !!!|Blingsberry Mocha✨紅桑莓朱古力咖啡杯邊沾上了一層~有濃濃既紅桑莓朱古力🍫仲有細細既星星燈做點綴~當然唔小得店主手做既meringue ~成杯特飲比靚靚既感覺就好似閃令令既粉紅銀河一樣🌟✨除左賣相靚之外味道都調配得好好嫁👍🏻微微既紅桑酸味~同expresso 既味道相當匹配~再加上厚厚既奶蓋飲落口感特別醇厚~飲到一半再整碎蛋白餅沾上咖啡一齊食又別有一番風味~|Taro Paste Milk Pudding Strawberry Cream Cheese Bagel Sandwich 🍓🧀🥯 芋泥奶凍草莓忌廉芝士夾心貴為Gwee 2歲特別版Bagel 相當有份量~睇個名長到禁就知啦😂今次用上煙韌有咬口既Bagel同中間棉密細滑既芋泥形成強烈對比~而草莓忌廉既微酸味相當醒胃~所以口感味道層次非常豐
Gwee Coffee & More
呢間係其中一間⋯
小編非常喜歡既咖啡店☕️
店主既期間限定Special Drink
每次都好有心思創作令人驚艷❤️
Gwee 完來最近已經開業2周年~
雖然小編算不上是常客~
但耐不耐都會專程去一趟~
今次就同大家分享一下
佢既一系列2周年Special !!!

Blingsberry Mocha✨
紅桑莓朱古力咖啡
杯邊沾上了一層~
有濃濃既紅桑莓朱古力🍫
仲有細細既星星燈做點綴~
當然唔小得店主手做既meringue ~
成杯特飲比靚靚既感覺
就好似閃令令既粉紅銀河一樣🌟✨
除左賣相靚之外味道都調配得好好嫁👍🏻
微微既紅桑酸味~
同expresso 既味道相當匹配~
再加上厚厚既奶蓋飲落口感特別醇厚~
飲到一半再整碎蛋白餅
沾上咖啡一齊食又別有一番風味~

芋泥奶凍草莓忌廉芝士夾心
貴為Gwee 2歲特別版Bagel 相當有份量~
睇個名長到禁就知啦😂
今次用上煙韌有咬口既Bagel
同中間棉密細滑既芋泥形成強烈對比~
而草莓忌廉既微酸味相當醒胃~
所以口感味道層次非常豐富~
真係落足料嫁!
所以食半件都已經有小小飽嫁!

同場加影Gwee名物之一
How Come Pudding?!
孝感布丁🍮
呢個布丁既誕生係有段故嫁~
店主仲將由來製作成圖書同大家分享添😂
布丁口感軟滑柔細~
味道濃郁而不膩口還有淡淡的蛋香~
配合帶點苦甜味的焦糖~
非喜歡這個平衡而調和既味道❤️
致於How Come Pudding?!
就等大家自己去發崛啦!
P.S. Gwee仲出左一套三款既
靚靚Pin collection ~
Gwee logo/鎮店Cream Mocha/孝感布丁
我果套仲未有貨🥲
所以就未有相片同大家分享啦
有興趣既朋友可以留意下~
孝感布丁
  • 孝感布丁
  • Cream  Mocha
2021-09-24 225 浏览
♡︎♥︎ 𝕃𝕠𝕧𝕖𝕝𝕪 𝕄𝕠𝕟𝕕𝕒𝕪 ♥︎♡︎With @gwee852 .不專業食評👀下次再嚟試其他Special Drink 😆☕️ Cream Mocha (𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸)店員話首先飲幾啖,先再將on top 蛋白餅篤碎,令蛋白餅慢慢滲入mocha, 食落去好似棉花糖嘅質感,口感好豐富❤️‍🔥🍵 Matcha Latte (個人偏愛)仲要喺無糖🙈
♡︎♥︎ 𝕃𝕠𝕧𝕖𝕝𝕪 𝕄𝕠𝕟𝕕𝕒𝕪 ♥︎♡︎
With @gwee852
不專業食評👀
下次再嚟試其他Special Drink 😆
🍵 Matcha Latte (個人偏愛)仲要喺無糖🙈
2021-07-12 261 浏览
Gwee Coffee & More搶牛成功捉緊了牛牛既尾巴Sesamoo Latte🐮上層香濃芝麻味奶蓋,下面配埋香濃咖啡。食到一半再食埋隻牛牛。絕!Black Sugar Oolong Tea Red Jujube Bagel🥯呢個連唔食紅棗既的都覺得好味!Vanilla Seed Burnt Cheese Cake 🍰 雲尼拿味夠香芝士夠滑之餘又夠挺身😋Gwee定時都會推出咖同既可愛latte大定有興趣一定要留意住丫!
Gwee Coffee & More
搶牛成功捉緊了牛牛既尾巴
Sesamoo Latte🐮
呢個連唔食紅棗既的都覺得好味!
雲尼拿味夠香芝士夠滑之餘又夠挺身😋
Gwee定時都會推出咖同既可愛latte
大定有興趣一定要留意住丫!
Sesamoo  Latte
Sesamoo  Latte
_<<🐰🐣>>好誇張bookmark左成年由佢新年推出黑芝麻牛牛🐮即刻準時排隊🐶可惜都撲空 復活節見有兔仔 (本人生肖!)怎麼能不去吃兔兔🐰🐰.Ti-rabbit-su Latte (8/10)人手製作超有心思每隻表情唔同😝賣相精美好考功夫將lady finger浸泡咖啡係蛋糕口感幾特別~奶啡無糖好香滑🥰甜味來自蛋白餅可惜tiramisu食落比較似純忌廉加特濃可可粉🙈冧酒同mascarpone 味唔算明顯.另外仲試咗佢哋手沖咖啡係有桃香的🍑非常特別 仲有bagel賣 會再訪~.💰: $88.📍Gwee Coffee & More (上環)上環太平山街1號地舖
_
<<🐰🐣>>
好誇張bookmark左成年
由佢新年推出黑芝麻牛牛🐮
即刻準時排隊🐶可惜都撲空
復活節見有兔仔 (本人生肖!)
怎麼能不去吃兔兔🐰🐰
Ti-rabbit-su Latte (8/10)
人手製作超有心思
每隻表情唔同😝賣相精美好考功夫
將lady finger浸泡咖啡
係蛋糕口感幾特別~
奶啡無糖好香滑🥰甜味來自蛋白餅
可惜tiramisu食落比較似
純忌廉加特濃可可粉🙈
冧酒同mascarpone 味唔算明顯
另外仲試咗佢哋手沖咖啡
係有桃香的🍑非常特別
仲有bagel賣 會再訪~
💰: $88
📍Gwee Coffee & More (上環)
上環太平山街1號地舖
雖然復活節都過咗一排 但仲飲到復活節限定嘅兔兔 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚🐇✨每次一有節日就會見到𝙜𝙬𝙚𝙚超用心嘅限定飲品 真係好佩服💓.① 𝙏𝙞-𝙧𝙖𝙗𝙗𝙞𝙩-𝙨𝙪 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚🐇 ($88)最表層嘅𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 咖啡味香濃而且係厚實🤏🏼(私心厚實忌廉多於入口即化的(´∀`•) 𝙇𝙖𝙙𝙮’𝙨 𝙛𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧𝙨浸淋左會變成蛋糕質感 吸晒咖啡嘅味道☕️ 蛋白脆餅一如既往好食🤍脆卜卜又唔會太甜🥰 至於latte就還好 唔算好rich 味道偏淡(´・_・`) 但整體造型好完美😽layers都好豐富!//𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 :🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌟𝙁𝙤𝙤𝙙 :🌕🌕🌕🌕🌖🌑② 𝙒𝙞𝙙𝙚 𝙮𝙚𝙖𝙨𝙩 𝙥𝙤𝙥𝙥𝙮𝙨𝙚𝙚𝙙 𝙗𝙖𝙜𝙚𝙡 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙡𝙚𝙢𝙤𝙣 𝙮𝙪𝙯𝙪 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 🥯 ($48)// 貝果咬勁唔錯🤤而且有內裡都頗鬆軟✨配檸檬柚子𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚好清新🍋仲有少少柚子皮令果香更出💛如果齋食貝果 罌粟籽會令本身貝果帶有微微鹹香🤞🏼兩種食法都幾鐘意!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) //𝙁𝙤𝙤𝙙 :🌕🌕🌕🌕🌕🌑.🎗Gwee Coffee & More (上環)上環太平山街1號地舖🍮#aiiifoodie 🍔
① 𝙏𝙞-𝙧𝙖𝙗𝙗𝙞𝙩-𝙨𝙪 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚🐇 ($88)
𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 :🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌟
𝙁𝙤𝙤𝙙 :🌕🌕🌕🌕🌖🌑
Tirabbitsu  latte

𝙁𝙤𝙤𝙙 :🌕🌕🌕🌕🌕🌑
Wide  yeast  poppyseed  bagel  with  lemon  yuzu  cream  cheese

🎗Gwee Coffee & More (上環)

🍮#aiiifoodie
🍔#aiiifoodie_sheungwan #aiiifoodie_上環
Tirabbitsu  latte
究竟為左食可以去到幾盡😂話說為左一日限定嘅金鑽鳳梨bagel🍍一個肯陪我癲嘅朋友話一於番工前去🙂然後我哋做到了🥺金鑽鳳梨bagel入面有埋咸蛋黃🤤相對我覺得鳳梨味冇咁出試埋青海苔鰹魚湯櫻花蝦bagel 果然一如以往咸bagel得我歡喜多啲🥰🥰勁好食次次都畀gwee嘅iced cream mocha吸引左 今次終於飲番自己嗌開嘅dirty 不過不失😛朋友嗌嘅fizzling espresso就好特別👍🏻唔係普通espresso tonic 係espresso再加店家自己醃嘅柚子漬加soda water 比平時嘅espresso tonic味道同口感豐富好多 好值得一試🥰👍🏻👍🏻
究竟為左食可以去到幾盡😂
話說為左一日限定嘅金鑽鳳梨bagel🍍
一個肯陪我癲嘅朋友話一於番工前去🙂然後我哋做到了🥺
金鑽鳳梨bagel入面有埋咸蛋黃🤤相對我覺得鳳梨味冇咁出
2021-03-30
$100 (早餐)
  • fizzling espresso
2021-05-10 82 浏览
Gwee Coffee & More 經常推出令人驚喜的特色造型飲品,今次回歸咖啡本體,點選了咖啡師推薦的 Grapefruit Espresso Tonic。將果味為主的濃縮咖啡,倒入湯力水中,再加上醃製過的西柚,三者碰撞下為這杯飲品帶來濃濃的果汁感,而氣泡就像是點綴一樣,為這杯夏日特飲帶來清涼快感。

Grapefruit Espresso Tonic
Grapefruit Espresso Tonic
現在的上環開了很多大大小小的精品咖啡店特別是愈向山上走就更多~那麼便要有些什麼來引起興趣讓人特地跑一趟囉像這次來到的 Gwee Coffee & More 就有推出限定飲品門口在小巷內,可能會不小心忽略掉,幸好有看到放在巷口的小黑板店內的座位並沒有很多,有趣的是和一間眼鏡店共用一個空間呢其實除了特地想來喝的限定飲品外,這店還有其他的咖啡、茶之類,也有蛋糕的啊沒想到星期日客人有點多,只能在店外的企位享用咖啡偶然可能有冷氣機滴水,這點有些不好就是囉 ... Ti-rabbit-su Latte ($88) - 只有凍飲。是復活節限定 (5月4是最後供應日),所以有一個復活兔造型的蛋白餅,而且不算太甜雖然和朋友都是飲同一款,但那兔兔的表情是不一樣的啊這杯飲品看起來一層層,十分有層次~在蛋白餅下面是 Ladyfinger建議稍微浸軟一些才吃。之後就是 Tiramisu,質感幼滑且入口即溶最底層當然是 Latte 的部份~味道濃醇,但略覺得奶的比例好像少了點!?話說蛋白餅兔兔做得頗仔細,還有尾巴的喲~不知道下一次會推出什麼限定飲品呢
現在的上環開了很多大大小小的精品咖啡店

店內的座位並沒有很多,有趣的是和一間眼鏡店共用一個空間呢
沒想到星期日客人有點多,只能在店外的企位享用咖啡
偶然可能有冷氣機滴水,這點有些不好就是囉 ...

雖然和朋友都是飲同一款,但那兔兔的表情是不一樣的啊
Ti-rabbit-su Latte

2021-05-02
$88 (其他)
Ti-rabbit-su Latte
終於有機會試到他們的的出品!之前新年推出牛牛時已經很想試 可惜排了兩次隊也等不到這次能嚐到ᴇᴀꜱᴛᴇʀ ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟ真的很感動🥲🐰𝗧𝗶-𝗿𝗮𝗯𝗯𝗶𝘁-𝘀𝘂 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟴𝟴很欣賞這杯飲品的層次 ♥ • 先用勺子嘗嘗面層細滑的ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ ᴄʀᴇᴀᴍ除了ᴍᴀꜱᴄᴀʀᴘᴏɴᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ 還有店主特意搜羅的無酒精冧酒!• 然後喝幾口冰凍的ɪᴄᴇᴅ ʟᴀᴛᴛᴇ(๑˃̵ᴗ˂̵)ﻭ• 待ʟᴀᴅʏ ꜰɪɴɢᴇʀ浸在咖啡裡 變軟後會有蛋糕的口感• 最後還要把兔兔蛋白餅敲碎來配搭咖啡!看到店員仔細地製作飲品的時候就好像在做藝術品一樣 每一杯都承載著滿滿的心思☕️已經很期待之後的ꜱᴇᴀꜱᴏɴᴀʟ ᴅʀɪɴᴋ了🥰
終於有機會試到他們的的出品!
之前新年推出牛牛時已經很想試 可惜排了兩次隊也等不到
這次能嚐到ᴇᴀꜱᴛᴇʀ ꜱᴘᴇᴄɪᴀʟ真的很感動🥲

🐰𝗧𝗶-𝗿𝗮𝗯𝗯𝗶𝘁-𝘀𝘂 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟴𝟴
很欣賞這杯飲品的層次 ♥
• 先用勺子嘗嘗面層細滑的ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ ᴄʀᴇᴀᴍ
• 然後喝幾口冰凍的ɪᴄᴇᴅ ʟᴀᴛᴛᴇ(๑˃̵ᴗ˂̵)ﻭ
• 最後還要把兔兔蛋白餅敲碎來配搭咖啡!

看到店員仔細地製作飲品的時候
就好像在做藝術品一樣
每一杯都承載著滿滿的心思☕️
已經很期待之後的ꜱᴇᴀꜱᴏɴᴀʟ ᴅʀɪɴᴋ了🥰

2021-05-02 68 浏览
🐰意大利芝士蛋糕咖啡($88)🐰雖然復活節假完左好耐,我地終於抓到最後機會試呢杯復活節主題甜品/飲品~🤩有果仁味咖啡做底,中間有用mascarpone cheese整成既意大利芝士蛋糕,再加埋隻兔兔喺面就完成~兔兔係蛋白脆餅坐喺蛋型既lady finger上面,真係好可愛!😍可以先食芝士蛋糕,之後將lady finger浸喺咖啡一陣,等佢軟身成蛋糕既口感!👍🏻 再飲埋杯凍咖啡,爽呀!❗️供應到5月4日咋!記得早啲到,因為數量有限,位亦唔多。我地去到都已經要企出面喇~
🐰意大利芝士蛋糕咖啡($88)🐰
Tiramisu  Latte

Tiramisu  Latte
⟰ 趕上復活節的尾班車,一試老闆娘Wendy復活節另一力作Ti-rabbit-su,好看又好喝ฅ•ω•ฅ 先挖一口mascarpone cream吃,喝一口堅果味latte,再狠心把兔兔沉下去🥲 蛋形的自製ladyfinger浸泡了咖啡會變成海綿蛋糕體,吸飽了充滿奶香的咖啡~整體是杯口感豐富、不過甜,很滑很滑的咖啡飲品,好厲害🔥兔兔售至5月4日。
Tiramisu  latte
Tiramisu  latte
2021-03-07 350 浏览
日前我同朋友諗住試呢間店嘅咖啡,我地見人多,已經喺門口等左一陣,一直冇人理我地。之後朋友入店內,好禮貌咁問一位吹緊水嘅店員仲有冇位,店員話位置得咁多,仲有人等緊,我地繼續喺門外等候。20分鐘之後,同一個店員問我地係外賣定喺店內飲,我地答喺店內飲,佢先話要寫名登記,我地又照寫啦。過多10分鐘,又有另一個店員同我地講,outdoor位都係用黎招呼客人,唔方便俾我地等,叫我地周圍行下,轉頭再返黎。我想講佢叫人留名係唔使留電話,即係冇人會通知我地有位,我地好似俾人趕走咁。我唔知呢間店嘅咖啡除左可愛造型呢樣gimmick 之外,係未真係咁好飲,但店員非常趕客嘅服務態度,已經令我唔會幫襯。