1K
2023-10-23 22 浏览
勁耐冇去西九龍中心上面個food court,冇去一排,啲餐廳多咗又密咗其中一間係韓式炸雞檔,買嘅口味都好特別正當猶豫嘅時候,大胃見有兩人餐,都幾抵食,有六件炸雞、一份酥炸魷魚同兩份嘢飲炸雞揀咗皇牌芝士味,同一般嘅芝士味好唔同橙橙黃黃咁,有啲海苔,非常香口,外脆內嫩,好有肉汁炸魷魚鬚都可以揀味,蒜香味都好惹味,份量都幾多,條條酥脆彈牙,完全冇油膩濕身嘅感覺,炸得非常之好食炸嘢點會唔預埋薯條呢?呢間啲薯條有好得意嘅口味,其中呢份係粟米濃湯味,果然非常香濃,茄汁都慳返,就咁食已經好滿足

其中一間係韓式炸雞檔,買嘅口味都好特別

雙人滋味C

炸雞揀咗皇牌芝士味,同一般嘅芝士味好唔同

橙橙黃黃咁,有啲海苔,非常香口,外脆內嫩,好有肉汁

粟米濃湯脆薯條

2023-10-23
等候时间
10 分钟 (堂食)
雙人滋味C
粟米濃湯脆薯條
  • 粟米濃湯薯條
2023-10-11 260 浏览
韓式炸雞是不少人喜歡的韓國料理之一,但無論在韓國當地或香港吃到的炸雞份量大得都不太適宜「獨食」,但一個人偶意想吃的話,非常推薦這家既可一人獨享,價格又經濟親民的韓式炸雞甜辣炸雞餐 $48粟米濃湯脆薯條 +$20(跟餐)一人份炸雞套餐不用50塊錢會有什麼的食材組合呢?原來是三件炸雞兩件年糕的拼盤,再配飲品及自選口味飯或一件炸雞,更可以多加廿塊錢換購自選口味薯條一客,單看這個配搭就覺得份量超豐富的,比一般的連鎖速食店價格還要划算!男士們仍覺得不夠飽還可以多付5塊錢增加自選口味飯的份量啊~先說炸雞,供應的口味與外邊吃到的都差不多,自己很喜歡吃韓式甜辣醬就要一份甜辣炸雞!炸雞全是預先去骨啖啖肉,雞肉沾上薄薄的炸漿再油炸,就算加上醬料炸漿仍能保持鬆脆度,油炸的時間剛好,外脆內嫩,撕開雞肉還有不少肉汁啊,加上甜辣醬味道夠惹味,甜中帶辣很開胃!較特別的是每份炸雞會添加一兩件同樣口味的韓式年糕,煙韌口感很對味!至於自選口味飯方面就有卡邦尼飯、安東雞飯跟白飯選擇,看網上有不少朋友選了卡邦尼飯就來一份吧!飯的份量如某連鎖炸雞速食店的差不多,食材有薯仔粒、洋蔥、煙肉等,味道跟白汁相似帶牛奶香,如果醬汁可以多
甜辣炸雞餐 $48
粟米濃湯脆薯條 +$20(跟餐)

先說炸雞,供應的口味與外邊吃到的都差不多,自己很喜歡吃韓式甜辣醬就要一份甜辣炸雞炸雞全是預先去骨啖啖肉,雞肉沾上薄薄的炸漿再油炸,就算加上醬料炸漿仍能保持鬆脆度,油炸的時間剛好,外脆內嫩,撕開雞肉還有不少肉汁啊,加上甜辣醬味道夠惹味,甜中帶辣很開胃!較特別的是每份炸雞會添加一兩件同樣口味的韓式年糕,煙韌口感很對味!
至於自選口味飯方面就有卡邦尼飯、安東雞飯跟白飯選擇,看網上有不少朋友選了卡邦尼飯就來一份吧!飯的份量如某連鎖炸雞速食店的差不多,食材有薯仔粒、洋蔥、煙肉等,味道跟白汁相似帶牛奶香,如果醬汁可以多一點會更好
自選口味薯條有三款,但最舉人氣的非粟米濃湯莫屬!小店用上波浪紋的粗薯條,份量很多而且炸得外脆內軟又乾身,口感很好,加上調味料均勻地沾在薯條上,味道甜甜的很濃郁,有如在吃某品牌的粟米濃湯零食
芝士炸雞 $86(半份) $156(全份)
蒜香酥炸魷魚 $39(半份) $71(全份)

除了套餐以外也有炸雞單售可以跟家人朋友一同分享!由於芝士口味才是這店的皇牌,還是購買半份來淺嚐一下~ 雖然半份還是有三大件搭配數件同口味的韓式年糕!店家的炸雞質量很好,既做到外酥脆又鎖住肉汁,這個比甜辣醬更好吃,芝士調味粉更是毫不客氣地沾滿炸雞的每個角落,芝士粉鹹香濃郁惹味到不得了!好吃!難怪成為人氣口味~不想只吃炸雞嗎?店家還有小食供應啊~ 來半份蒜香酥炸魷魚試試,跟炸雞一樣都是以薄薄的炸漿配搭新鮮爽彈的魷魚和蒜香粉,酥脆不油膩,口感煙韌又好吃,同樣滋味滿分!
翻查資料才知道店主曾於首爾居住十多年及經營餐廳,由首爾到香港,都以最親民的價格為客人帶來正宗的韓式味道!觀乎價錢跟食物質素的確是實惠的,完全是「糧尾恩物」!店家選址在深水埗一個大型商場的美食廣場開業,地理位置非常便捷,但環境來說就普普通通,不過食物的性價比就真的很高!如果外帶的話其實沒太大問題啦~
2023-09-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
呢個西九龍中心美食市集🤭可比海傍市集地道和吸引多了!小小地方,有幾十間美食小店,價廉物美種類繁多,而且足夠集中,有美食廣場式小型枱凳,比葵廣更方便!這間haha chicken很受歡迎,能在眾小店中突圍而出當然有實力,價格非常便宜,無甚期望下卻發現它質素也不錯,性價比非常高了!我們一行三人點了三個餐~✨皇牌芝士炸雞餐($49)✨蒜香醬油炸雞餐($48)✨甜辣炸雞餐($48)每個餐有3件雞(+2條炸年糕!!)、一個安東雞飯或卡邦尼飯、及汽水,非常豐富~它用的可是雞件!斬出來那些,炸得不錯,外脆內有肉汁,口味偏濃郁,是適合年青人的口味,當中我最喜歡的是芝士炸雞,芝士粉用量非常慷慨,營造出濃濃的芝士香!飯都是有味飯,以這個比KFC更便宜的價錢能吃到如此豐盛的韓式炸雞餐,真不錯了 。另外要特別提下這個+$20選購的脆薯條(狂熱/粟米濃湯/紫菜),三款口味,我選的是粟米濃湯,入口驚為天人,想稱它為世一粟米濃湯薯條🤭🤭🤭因為真係好似食緊粟米濃湯味薯片咁!!超濃味的!有吃零食的快感 ,不過因為真係濃味,一個人多吃易膩,分享吃就剛好了!

我們一行三人點了三個餐~

✨皇牌芝士炸雞餐($49)

✨蒜香醬油炸雞餐($48)

✨甜辣炸雞餐($48)

它用的可是雞件!

2023-10-02 23 浏览
狂熱甜辣口味炸雞。這種口味的炸雞外皮酥脆,而且醬汁的調味非常獨特。雖然稱之為甜辣,但其實它的味道更偏向辣味,這讓我這個愛辣的人非常開心!炸雞肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到辣味的刺激和香氣的飄散。這款炸雞絕對是辣味愛好者的首選!接下來是道地金桔檸檬口味的炸雞。這個口味給人一種清新的感覺,金桔檸檬的酸味和淡淡的甜味完美地融合在一起。炸雞外皮同樣酥脆,但內裡的肉質更加柔嫩,搭配著金桔檸檬的香氣,真是讓人回味無窮。如果你喜歡口感更柔軟、帶有柑橘風味的炸雞,我強烈推薦你嘗試這款口味!除了炸雞,我還品嚐了他們的狂熱脆薯條。這些薯條炸得金黃酥脆,每一口都散發出誘人的香氣。它們的外皮酥脆,內部卻保持著軟嫩的口感,絕對是一種完美的搭配。無論是作為配菜還是單獨品嚐,這些薯條都能讓你愛不釋手。

2023-10-01 17 浏览
HAHA CHICKEN 하하치킨 @hahachicken888 位於深水埗西九龍中心炸雞店🍗$50內已經有個炸雞套餐🐓跟餐飲同飯🍚價錢實惠✅又好味又抵食😋一共有7款口味👅手工炸雞🍗包括皇牌芝士味、原味、蒜香醬油味、辣芝士味、甜辣味、香辣味同狂熱味🤩今次叫左三款炸雞🍗。皇牌芝士味。狂熱味。香辣味~炸雞炸到夠哂香脆~🥳雞皮好香口雞肉質結實又保留到Juicy感~仲要夠大份足料好味😎認真唔錯套餐跟個細飯~我食哂兩款口味。卡邦尼飯 ~ 好creamy🍦呢個汁撈飯好正。安東雞飯 ~ 跟薯仔🥔香辣惹味好開胃~優惠加配$20 粟米濃湯脆薯條🍟呢個係店員推介😜認真唔錯👍🏻好香粟米味🌽另外再加多款小食~蒜香酥炸魷魚 $39香而不油膩~佢地炸粉漿做得好好😌夠哂脆味😎大家來開西九~可以一試呢間性價高韓式手工炸雞小店🇰🇷🍚📍深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖

位於深水埗西九龍中心炸雞店🍗

炸雞炸到夠哂香脆~🥳雞皮好香口
雞肉質結實又保留到Juicy感~仲要夠大份
足料好味😎認真唔錯

套餐跟個細飯~我食哂兩款口味

。卡邦尼飯 ~ 好creamy🍦呢個汁撈飯好正

。安東雞飯 ~ 跟薯仔🥔香辣惹味好開胃

~優惠加配$20 粟米濃湯脆薯條🍟

韓式手工炸雞小店🇰🇷🍚

📍深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
外卖自取
2023-09-26 16 浏览
韓式炸雞酥脆的外皮,提供各種口味和配料選擇,如原味、辣芝士味、芝士味、狂熱、蒜香醬汁等。人流太多地方座位不多,最後外賣自取❥芝士炸雞 (半份 6 隻) 具有濃郁的芝士味和鮮嫩炸雞口感,芝士粉量剛剛好,味道值得一試,加上無骨有別於一般炸雞,食落超輕鬆無感,容易入口。❥卡邦尼飯淡淡地奶油味和乾酪醬汁~小朋友就最啱食😉 ❥安東雞飯🍗保持柔軟的質地,肉汁充分鎖住,豐富的口感。❥魷魚飯 酥脆的面衣跟飯跟飲品,算最抵食套餐👍❥紫菜脆薯條 🍟香脆配紫菜味有兒時味

❥卡邦尼飯
淡淡地奶油味和乾酪醬汁~小朋友就最啱食😉

❥安東雞飯🍗保持柔軟的質地,肉汁充分鎖住,豐富的口感。

❥魷魚飯 酥脆的面衣跟飯跟飲品,算最抵食套餐👍

❥紫菜脆薯條 🍟
香脆配紫菜味有兒時味
外卖自取
  • 辣芝士炸雞
  • 芝士炸雞餐
今天要介紹的餐廳是一家主打韓式炸雞餐廳,在九龍有兩間分店。其中一間分店位於西九龍中心,雖然店內沒有位置供應但foodcourt有位置提供,而餐廳主打食無骨炸雞同韓式小食,而且一人餐非常實惠,可以試下。-雙重享受炸雞可以任選餐牌上既炸雞兩款,每款炸雞約有 8件,今次我地選左皇牌芝士炸雞同蒜香醬油炸雞。-皇牌芝士炸雞芝士粉均勻覆蓋在炸雞上,味道濃郁而均衡。同埋炸雞本身非常大塊,肉質還可以,而且沒有骨頭,食得更開心。-蒜香醬油炸雞喜歡食甜味既朋友可以試下蒜蓉豉油醬炸雞。炸雞有甜的味道,而且蒜蓉豉油醬的使其更加美味。同埋炸雞本身非常大塊,肉質還可以,而且沒有骨頭,食得更開心。-蒜香酥炸魷魚魷魚圈外層酥脆可口,咬落口時,魷魚爽彈但略嫌炸粉太厚。HAHACHICKEN深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖港鐵深水埗站 D 出口, 步行約5分鐘

-雙重享受炸雞

-皇牌芝士炸雞

-蒜香醬油炸雞
喜歡食甜味既朋友可以試下蒜蓉豉油醬炸雞炸雞有甜的味道,而且蒜蓉豉油醬的使其更加美味。同埋炸雞本身非常大塊,肉質還可以,而且沒有骨頭,食得更開心。

-蒜香酥炸魷魚
魷魚圈外層酥脆可口,咬落口時,魷魚爽彈但略嫌炸粉太厚。

HAHACHICKEN
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
港鐵深水埗站 D 出口, 步行約5分鐘

1K
2023-09-20 17 浏览
今日到訪西九龍中心,無意中發現咗間超級抵食嘅炸雞店☺️ 呢度主打多達7款唔同味道嘅正宗韓式炸雞,另外亦提供炸魷魚、薯條、飯類等主食,地點方便,價錢超級親民化,令人一試難忘~ 極度推介呢度個炸雞套餐,包括三件雞、兩件小年糕、飯同飲品!建議同朋友仔一齊食,咁就可以試多幾款唔同口味嘅炸雞!炸雞炸至金黃色,香脆可口,外脆內嫩,肉厚,食落嫩滑又多汁~ 口味方面各有千秋,原味更能食到雞肉香氣、蒜香醬油感覺冇咁油膩,狂熱帶點微辣,有啲似食緊薯片,最惹味,個人最鍾意芝士,夠濃,仲有醬汁可自行決定份量😂值得一讚係個小年糕,外脆,內裡Q彈,煙煙韌韌,好有咬口,正正正😄 飯有安東雞同卡邦尼口味,醬汁內有滿滿嘅肉粒同薯仔,前者惹味,後者creamy,暖飯配炸雞真係冇得彈!

極度推介呢度個炸雞套餐,包括三件雞、兩件小年糕、飯同飲品!建議同朋友仔一齊食,咁就可以試多幾款唔同口味嘅炸雞炸雞炸至金黃色,香脆可口,外脆內嫩,肉厚,食落嫩滑又多汁~

• 安東雞飯
  • 卡邦尼飯
  • 芝士炸雞餐
係咩驅使我幫襯呢間餐廳?就係粟米濃湯口味薯條🥹!粟米濃湯爆谷就成日食,原來配薯條都好好食😍 順便試埋小店嘅王牌芝士炸雞,竟然有驚喜!呢個價錢嚟講,冇嘢可以挑剔了🙈✨皇牌芝士炸雞 $89果然係皇牌,大量濃郁芝士粉,外脆內嫩,仍然保留到肉汁。炸粉適中,唔會有粉團嘅感覺,當然味道未到驚為天人,但值得推薦俾朋友😋✨蒜香醬油炸雞$89口感有少少似雞扒,完全冇乾柴嘅感覺,蒜香醬油鹹鹹甜甜,都值得一試!✨粟米濃湯脆薯條 $26 要即刻食系列😛 金黃色、熱辣辣,脆卜卜嘅粗薯條,由於我係粟米濃湯愛好者,所以好鍾意♥️♥️

✨皇牌芝士炸雞 $89

✨蒜香醬油炸雞$89

✨粟米濃湯脆薯條 $26
2023-09-11 22 浏览
西九龍中心food court絕對係一個臥虎藏龍嘅地方!入邊有好多隱世店舖等待你去發掘😙而我就發掘咗哩間食韓國炸雞嘅店鋪啦😆哩間韓國炸雞店叫「HAHA CHICKEN 」,望一望佢套餐嘅價錢💵OMG‼️$48-9有雞有年糕有飯有嘢飲🧃加$20仲有薯條🍟WHAT‼️會唔會太抵?嗱~韓式炸雞套餐就包炸雞三件配兩件年糕卡邦尼飯/ 安東雞飯/白飯/一件雞仲有汽水或紙包飮品~想轉大飯加$5想加薯條加$20~真心超值👍🏻🐔原味炸雞+ 卡邦尼飯炸雞係無骨炸雞🍗食落啖啖肉🤤卡邦尼飯creamy 得嚟帶小小咸香,好開胃🤤🐔芝士炸雞+ 安東雞飯炸雞沾滿咗滿滿嘅芝士粉😌芝味十足安東雞飯好惹味,必食之選👍🏻🐔+$20 粟米濃湯味薯條未食已經聞到超香🤤濃郁嘅粟米味加上薯條,好食到令人停唔到口啊🥹🐔 芝士酥炸魷魚未試過所以試吓,出奇地芝士同魷魚都幾夾😆而且一啲都唔油膩~正除左套餐,仲有雙人套餐,或者半份雞/一份雞咁嗌😌下次去西九龍中心food court一定會再去食😎🐔

嗱~韓式炸雞套餐就包炸雞三件配兩件年糕

🐔原味炸雞+ 卡邦尼飯
炸雞係無骨炸雞🍗食落啖啖肉🤤
卡邦尼飯creamy 得嚟帶小小咸香,好開胃🤤

🐔芝士炸雞+ 安東雞飯
炸雞沾滿咗滿滿嘅芝士粉😌芝味十足
安東雞飯好惹味,必食之選👍🏻

🐔+$20 粟米濃湯味薯條

🐔 芝士酥炸魷魚

除左套餐,仲有雙人套餐,或者半份雞/一份雞咁嗌😌

下次去西九龍中心food court一定會再去食😎🐔
2023-08-31 23 浏览
叫咗個香辣炸雞餐,套餐包個飯都幾抵👍🏻香辣炸雞有啲嚇親,成隻紅卜卜,食落都幾辣不過可以接受,衝擊得來幾好食😂三隻都好大隻,食落好多似好滑,外皮幾脆卡邦尼飯好多汁,忌廉味好重,不過冇乜配料同埋肉,但呢個價錢算係咁啦😂
一直都好鍾意食呢間嘅芝士炸雞今日唔洗OT喺觀塘坐車趕在佢收工前黎食平時落單嘅姐姐服務態度好好但今日落單嘅男仔好惡…好似唔想做我生意咁都叫做買左兩個餐一個薯條我都返左成日工過嚟食個飯點解要受佢氣…希望我今日係special case啦🥲
一直都好鍾意食呢間嘅芝士炸雞

我都返左成日工過嚟食個飯
點解要受佢氣…

希望我今日係special case啦🥲
2023-08-28 13 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 深水埗 - HAHA CHICKEN ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 嚟到西九龍發現food court 有好多新餐廳超超超吸引啊!呢日想食熱氣野 見到韓式炸雞HAHA Chicken 好似幾吸引門面有實物模型展示幾大份 咁好抵喎今日叫咗二人套餐可以揀2款口味嘅炸雞我揀咗皇牌芝士炸雞、香辣炸雞🍗共12隻 兩款口味分開盒裝上芝士炸雞超香溢香辣炸雞微辣 幾惹味大大舊 食咗2-3舊就飽啦🤣另外加咗魷魚鬚 脆卜卜 ◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.Haha chicken 深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖

嚟到西九龍發現food court 有好多新餐廳
超超超吸引啊!
門面有實物模型展示
幾大份 咁好抵喎

今日叫咗二人套餐
可以揀2款口味嘅炸雞
我揀咗皇牌芝士炸雞、香辣炸雞🍗
共12隻 兩款口味分開盒裝上
芝士炸雞超香溢
香辣炸雞微辣 幾惹味
大大舊 食咗2-3舊就飽啦🤣

另外加咗魷魚鬚 脆卜卜

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
Haha chicken
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
2023-08-27 20 浏览
🐔 食韓式炸雞唔一定要去尖沙咀嘅!深水埗Haha Chicken 韓式炸雞店都好好味,呢度有七種味道嘅韓式手工炸雞,仲有薯條、 飯類等等,價錢非常親民👍🏻我哋今日食咗炸魷魚鬚、原味炸雞同埋蒜香醬油炸雞,lunch time嗰時買,set lunch唔使$50已經有炸雞、飯同埋汽水!魷魚鬚一份都唔少,香脆可口,味道濃郁。原味炸雞我哋好鍾意,夠晒香口,外皮非常香脆,雞肉嫩滑多汁,一份有成16件,仲要件件都冇骨啖啖肉😯 抵食!蒜香醬油炸雞味道濃啲,不過面頭啲汁就令到炸雞冇咁香脆,睇吓你鍾意脆啲定冇咁脆。下次想食炸雞可以再encore 呢度
🐔 食韓式炸雞唔一定要去尖沙咀嘅!

魷魚鬚一份都唔少,香脆可口,味道濃郁。

下次想食炸雞可以再encore 呢度

2023-08-26
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
用餐时段
2023-08-26 427 浏览
今日Duck哥🦆係西九龍政府合署做完嘢,順道逛下隔離西九龍中心,為食嘅我梗係要行下food court啦😆!見到一間韓式炸雞店“HaHa Chicken”。大約$50蚊嘅1️⃣人炸雞套餐,已經有3️⃣件炸雞及2️⃣件年糕,再配汽水及卡邦尼飯/安東雞飯/白飯或一件炸雞,仲可以加$2️⃣0️⃣優惠價換購滋味薯條1盒(小)。嘩😱!見未試過又咁抵,真係忍唔住要買啲返屋企開心share😃。炸魷魚套餐跟卡邦尼飯 $57魷魚🦑炸得香脆乾身,質感彈牙有魷魚香味,卡邦尼飯醬汁似忌廉白汁,但滲出淡淡芝士味🧀,又加入洋蔥粒🧅、薯粒🥔及煙肉粒🥓,令味道十分香口好食😋。炸年糕口感煙韌,有嘴勁🥰。蒜香醬油炸雞餐跟一件炸雞 $48雞件及年糕炸過後,再混上蒜香醬油,雞件🐓肉厚質感軟滑,外層微脆帶醬油鹹鮮味。年糕稀上醬汁更加好味😋。原味炸雞餐跟白飯 $48雞件🐓炸得香口乾身,外層香脆肉質嫩滑。配白飯🍚一齊食同樣好味又好餸飯😋。加$40配咗2盒細薯條(狂熱及紫菜味)薯條🍟炸得香脆,狂熱味味道微辣惹味,紫菜香口,兩款同樣好好食😋。總括而言,價格親民,份量唔少,惹味之選。

炸魷魚套餐跟卡邦尼飯 $57

蒜香醬油炸雞餐跟一件炸雞 $48

原味炸雞餐跟白飯 $48

加$40配咗2盒細薯條(狂熱及紫菜味)

總括而言,價格親民,份量唔少,惹味之選。
2023-08-18
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段