餐厅: Homeland (荃灣廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
當你可以同frd一齊返工,呢個開心指數簡直係無上限😍所以一定要好好慶祝一下~我哋去咗勁有藝術感裝修風格嘅Homeland💓一入到去啲色調令人感覺好開心~最重要係啲嘢食質素都唔錯👍🏻當中覺得一定要食嘅係以下兩樣:😍北海道帶子海膽醬意大利燉飯原因係佢勁之creamy,海膽醬同啲粒粒爆嘅三文魚籽令個飯入口smooth之餘仲會喺開始咀嚼嗰吓有微鹹爆出,好好味💓而啲帶子都煎得好靚,外面咬落係微微香脆~入面頗甜同埋軟身,唔會overcook我哋仲叫咗個松露牛肝菌雞肉芝士pizza🍕松露+牛肝菌係勁夾,大家都係菇菌界嘅重口味表表者,我自己就好鍾意.小食嘅話,我哋仲叫咗明太子雪山芝士薯條同埋蒜油蝦,薯條以往我都淨係叫嚟叫去得黑松露,呢度有明太子梗係試吓啦,食落都唔錯我覺得喺我心目中嘅地位可以超越黑松露薯條😗蒜油蝦份量有啲多,如果蒜味再濃啲會更好食.飲品同甜品方面,我哋都揀咗奶蓋系列我覺得都算唔錯,特別係個芝士蛋糕💓唔會死甜,有淡淡嘅茶香,口感唔算超幼滑但食落都係算smooth,不錯👍🏻最正係佢個畫碟服務,畫得勁靚😍啱晒用嚟打卡.呢間我個人認為性價比算唔錯,特別係上面講嗰個意大利飯真係好好食😍有機會大家
當你可以同frd一齊返工,呢個開心指數簡直係無上限😍
所以一定要好好慶祝一下~
我哋去咗勁有藝術感裝修風格嘅Homeland💓
一入到去啲色調令人感覺好開心~

最重要係啲嘢食質素都唔錯👍🏻
當中覺得一定要食嘅係以下兩樣:
😍北海道帶子海膽醬意大利燉飯

我哋仲叫咗個松露牛肝菌雞肉芝士pizza🍕

飲品同甜品方面,我哋都揀咗奶蓋系列

呢間我個人認為性價比算唔錯,特別係上面講嗰個意大利飯真係好好食😍有機會大家真係可以去試吓✅
  • 北海道帶子海膽醬意大利燉飯
  • 黑松露牛肝菌芝士薄餅
2024-10-25 416 浏览
個日同屋企人行街 去到地庫發現咁多餐廳🍴竟然有小編之前係大埔最愛既homeland😚中秋即刻去try try😎水準真係keep到🥹好感動!!以前大埔未執一個月都會幫襯3-4次😭.🍴Pizza Set ($368)包湯+沙律 > 當日係蘑菇湯配蒜蓉包~個湯偏淡但蒜蓉包好好食 好脆口😍沙律加$18 upgrade煙三文魚凱撒沙律🥗正常水準同份量 有好多芝士碎🧀.📍原隻波士頓龍蝦明太子海鮮pizza (+$88)真係成隻龍蝦咁上🦞好澎湃仲有2隻蟹鉗🍕真係啖啖肉蟹柳、蟹籽、三文魚、紫菜、木魚再加埋沙律醬底好好食👍🏻Pizza係薄批 唔會好硬夠鬆軟🤌🏻📍滋味小食拼盤 (+$58)炸蠔、魚手指、芝士薯條、炸雞塊4樣都炸到金黃色💛 整體略為小鹹小編最鍾意芝士薯條🍟因為真係有Pat芝士醬喺上面☝️🤣炸蠔其實都好香脆 屋企人好鍾意~📍 香煎澳洲M5和牛肉眼配薯菜 ($348)呢塊牛扒不得了🥩肥瘦適中又唔多根油脂感好重 牛味又濃🐮小編叫咗7成 中間肉質都仲係粉嫩色💕入口好軟腍 調味剛剛好🫶🏻完全唔使點汁第二出色係個薯蓉🥔真心好綿密配埋啲瓜瓜菜菜食 可以解油膩感~.📍荔枝芒果手工芝士蛋糕 ($68)重
個日同屋企人行街 去到地庫發現咁多餐廳🍴
竟然有小編之前係大埔最愛既homeland😚
中秋即刻去try try😎
水準真係keep到🥹好感動!!
以前大埔未執一個月都會幫襯3-4次😭
🍴Pizza Set ($368)
包湯+沙律 > 當日係蘑菇湯配蒜蓉包~
個湯偏淡但蒜蓉包好好食 好脆口😍
沙律加$18 upgrade煙三文魚凱撒沙律🥗
正常水準同份量 有好多芝士碎🧀
📍原隻波士頓龍蝦明太子海鮮pizza (+$88)
真係成隻龍蝦咁上🦞好澎湃
仲有2隻蟹鉗🍕真係啖啖肉
蟹柳、蟹籽、三文魚、紫菜、木魚
再加埋沙律醬底好好食👍🏻
Pizza係薄批 唔會好硬夠鬆軟🤌🏻

📍滋味小食拼盤 (+$58)
炸蠔、魚手指、芝士薯條、炸雞
4樣都炸到金黃色💛 整體略為小鹹
小編最鍾意芝士薯條🍟
因為真係有Pat芝士醬喺上面☝️🤣
炸蠔其實都好香脆 屋企人好鍾意~

📍 香煎澳洲M5和牛肉眼配薯菜 ($348)
呢塊牛扒不得了🥩肥瘦適中又唔多根
油脂感好重 牛味又濃🐮
小編叫咗7成 中間肉質都仲係粉嫩色💕
入口好軟腍 調味剛剛好🫶🏻完全唔使點汁
第二出色係個薯蓉🥔真心好綿密
配埋啲瓜瓜菜菜食 可以解油膩感~
📍荔枝芒果手工芝士蛋糕 ($68)
重頭戲終於嚟‼️
只要book位講生日 就有免費畫碟~
畫咩都係餐廳決定🍴小編好好彩係chip & dale
真係畫得好靚💕 蛋糕都好好食🍰
有淡淡荔枝芒果香🥭

————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:7/10
環境🥂 : 7/10
2024-10-25 400 浏览
店內有一幅畫像好搶眼,天花上嘅花海,點綴得黎又浪漫,有長枱,方枱,這裡一班朋友黎食都適合。想黎呢度食嘢比個驚喜老公,因為餐廳有寫字畫碟甜品服務,老公好鐘意畫得好靚。泰式柚子蟹肉沙律沙律菜連同蟹籽口感好爽脆,蟹肉清甜柚子清香層次分明,酸甜汁味好醒胃。西班牙蒜油大蝦炸蝦脆香,炸過嘅煙肉同蒜片好香口,配搭酸種麵包,口感好豐富。北海道帶子海膽醬意大利燉飯海膽醬特出,帶子煎香口感彈牙,配上意大利燉飯,質感煙韌軟糯,每口飯味濃郁。焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕無花果伯爵茶奶蓋味道清新,無花果香甜配伯爵茶奶蓋,質感厚實,食落亦唔太甜。青檸話梅梳打青檸🍋‍🟩加話梅,飲落不會過酸,好飲清爽。蜂蜜柚子檸檬梳打清甜蜂蜜,加入柚子檸檬,唔係太甜,薄荷葉令飲料更清新。

泰式柚子蟹肉沙律

西班牙蒜油大蝦

北海道帶子海膽醬意大利燉飯

焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕

青檸話梅梳打
青檸🍋‍🟩加話梅,飲落不會過酸,好飲清爽。

蜂蜜柚子檸檬梳打
清甜蜂蜜,加入柚子檸檬,唔係太甜,薄荷葉令飲料更清新。

2024-10-24 295 浏览
🚩Homeland近排有冇朋友仔就生日‼️極力推薦依一間Σ>―(〃°ω°〃)♡→先講餐廳裝飾好色彩繽紛入到去就已經覺得心情舒暢🧡另外生日仲有靚靚畫碟甜品|相當有驚喜〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈新奧爾良海鮮盤 $759♡黑松露牛肝菌蘑菇湯 ♡法式龍蝦海鮮濃湯兩款湯嘅濃稠度岩岩好蘑菇湯裡面有保留部份蘑菇蓉龍蝦湯比一般餐廳更赤色味道更濃 依個忌廉比例唔錯ʕ•̀ ω • ʔ♡煙三文魚凱撒沙律♡新奧爾良海鮮拼盤蟶子|八爪魚仔|青口|海蝦|鮑魚|蜆肉腸|粟米|焗原粒薯|西蘭花可以自選龍蝦或者松葉蟹腳依一盤份量多到根本三個人食都冇問題海鮮狀態都好好 處理得好乾淨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)♡寶雲酥法式焗田螺田螺肉質比較淋 口感未到好好不過墊底嘅薯蓉好香滑🌈焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕 $98如果有朋友生日可以預先訂座|安排畫碟✨巴斯克蛋糕口感細膩 淡淡茶香味加入奶蓋芝士反而中和左蛋糕甜味整體唔會膩(♡˙︶˙♡)
🚩Homeland

蟶子|八爪魚仔|青口|海蝦|鮑魚|蜆
肉腸|粟米|焗原粒薯|西蘭花
可以自選龍蝦或者松葉蟹腳
依一盤份量多到根本三個人食都冇問題
海鮮狀態都好好 處理得好乾淨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

♡寶雲酥法式焗田螺
田螺肉質比較淋 口感未到好好
不過墊底嘅薯蓉好香滑

🌈焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕 $98
如果有朋友生日
可以預先訂座|安排畫碟✨
巴斯克蛋糕口感細膩 淡淡茶香味
加入奶蓋芝士反而中和左蛋糕甜味
整體唔會膩(♡˙︶˙♡)
2024-10-23 336 浏览
**蘭王蛋素煙肉凱撒沙律 (Caesar Salad with Lan Wang Egg and Vegetarian Bacon)**:這道沙律清新爽口,蘭王蛋的滑嫩與素煙肉的香脆形成了絕妙的對比,凱撒醬的調味恰到好處,讓人一口接一口。The soft Lan Wang egg and crispy vegetarian bacon create a delightful contrast, making this Caesar salad irresistibly refreshing.**秘製北京烤鴨薄餅 (Signature Peking Duck Pizza)**:這道薄餅真是驚艷,烤鴨的香氣與薄餅的酥脆完美融合,每一口都能感受到秘製醬料的獨特風味,絕對是必點之選。The Peking duck's aroma and the crispy pizza base are a match made in heaven, with the special sauce adding a unique twist.**泰式柚子蟹肉沙律 (Thai Pomelo and Crab Me

**泰式柚子蟹肉沙律 (Thai Pomelo and Crab Meat Salad)**:這道沙律充滿了泰式風情,柚子的清香與蟹肉的鮮甜相得益彰,讓人仿佛置身於熱帶海灘。The fresh pomelo and sweet crab meat bring a taste of Thailand, making you feel like you're on a tropical beach.

**法式香草烤春雞配薯菜 (French Herb Roasted Spring Chicken with Vegetables)**:春雞烤得外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,香草的香氣滲透每一絲肉質,搭配的薯菜也十分美味。The spring chicken is roasted to perfection with a crispy skin and juicy interior, infused with the aroma of herbs, and the accompanying vegetables are equally delicious.

2024-10-23 473 浏览
幫小朋友搞生日會🎂唔係一定要去嗰幾間大集團嘅,其實荃灣 Homeland 都係一個唔錯嘅選擇,地方乾淨,有打卡位📸, 會提供 "可食用蠟筆🖍和 簡單畫紙 🗒俾小朋友畫畫📝,最正嘅係餐廳有畫碟服務,唔係齋寫字,係直頭畫埋公仔😍!桂花惹味啤酒雞 原隻雞雞皮烤至金黃焦香,肉質十分嫩滑多汁,雞胸部分同樣軟嫩,味道鮮香又熱辣辣,勁好味😋。新奧爾良海鮮盤大盤內堆滿海鮮,見到已經食指大動😍。包括有北海道松葉蟹腳(400g)🦀/也可以選龍蝦、阿根廷珍寶赤蝦(2隻)🦐、鮮活大蜆、海蝦、墨魚仔、青口、蟶子、德國腸,海鮮全部烤得啱啱好,唔會過熟,鮮甜味美,2️⃣款蝦肉質都感爽口彈牙,貝類肉身肥美飽滿又無沙。松葉蟹大隻🦀,蟹殼內是滿滿的蟹肉🥰,加購嘅波士頓龍蝦🦞同樣厚肉飽滿,食得好滿足😋。龍蝦湯真係🦞勁濃郁,而且入邊真係有幾隻龍蝦仔🦞。德國腸拼盤伴手打薯蓉幾款腸都肉香味濃,口感細嫩多汁,薯蓉薯味及牛油味重,口感幼滑🥰。原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅原隻龍蝦頭🦞放係正中間,充滿霸氣。pizza餅底🍕香脆,食落啖啖龍蝦肉,十分惹味😋。香煎澳洲M5和牛肉眼肉質有彈力,口感有咬勁,每一口都擁有濃郁嘅牛肉香味😋。西班牙蒜油

桂花惹味啤酒雞

新奧爾良海鮮盤
龍蝦湯真係🦞勁濃郁,而且入邊真係有幾隻龍蝦仔🦞。

德國腸拼盤伴手打薯蓉

原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅

香煎澳洲M5和牛肉眼
肉質有彈力,口感有咬勁,每一口都擁有濃郁嘅牛肉香味😋。

西班牙蒜油大蝦配酸種麵包
大蝦🦐爽口彈牙,整體蒜味🧄好濃,非常惹味。酸種麵包吸哂啲麵包就更正。

酥脆雞翼拼盤
雞翼大大隻,炸至外脆內嫩,有3️⃣款口味,分別係鹹蛋黃、冬陰功及芥末,味道香、辣及微辛,各具特色😋。

紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵
慢煮後嘅牛面頰🐂肉質卻非常腍,牛味重但不會有牛騷味😋。

巴斯克蛋糕
口感介乎於紐約芝士餅與日式芝士蛋糕之間,啖啖焦香得嚟又食到芝士🧀嘅軟滑口感😋。

2024-10-06
2024-10-23 368 浏览
今日放假約咗朋友去荃灣行街睇戲,睇完戲喺附近搵啲嘢食,朋友帶咗我去荃灣廣場一間西式餐廳食物質素非常好。Homeland 餐廳喺荃灣大壩街荃灣廣場b1樓109號舖,餐廳環境裝修得好有格調色彩繽紛,喺度食嘢感覺好relax。鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包龍蝦湯味道好香濃,龍蝦味鮮甜,蒜蓉包又香又脆配埋餐湯真係一流。煙三文魚凱撒沙律三文魚份量勁多,配芝士粉令三文魚嘅味道好有層次,煙三文魚帶少少鹹香,沙律菜味道清心食完特別開胃。冬陰功珍寶赤蝦闊麵蝦嘅size好巨型,燒到啱啱好。肉質爽口彈牙,味道鮮甜。闊面口感煙煙韌韌撈埋冬陰功醬汁味道好有層次。黑松露牛肝菌芝士薄餅薄餅焗到啱啱好,餅底做到好香脆。黑松露味道獨特配上牛肝菌口感非常豐富,估唔到黑松露薄餅可以咁好食。

鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包

煙三文魚凱撒沙律

冬陰功珍寶赤蝦闊麵

黑松露牛肝菌芝士薄餅
2024-10-23 420 浏览
👯‍♀️今日同朋友去荃灣呢間Homeland~見到二人餐幾抵食,評價又唔錯,即管入去試吓!🔱原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅真係原隻嘅波士頓龍蝦,肉質爽口鮮甜!明太子嘅份量都好多,唔怪得知係招牌!🔱黑松露牛肝菌蘑菇湯蘑菇湯唔錯~熱辣辣幾好飲!🔱泰式柚子蟹肉沙律呢個柚子沙律超開胃,酸酸甜甜,朋友嘅評價超高!而且柚子份量都好足料~正!🔱明太子雪山芝士薯條份量又係超多,明太子同芝士好夾~忍唔住不停咁食🤤🔱奶蓋抹茶奶蓋做得好好,咸香味配上抹茶甜味,係非常好嘅配搭!

🔱原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅

🔱黑松露牛肝菌蘑菇湯
蘑菇湯唔錯~熱辣辣幾好飲!

🔱泰式柚子蟹肉沙律

🔱明太子雪山芝士薯條
份量又係超多,明太子同芝士好夾~忍唔住不停咁食🤤

🔱奶蓋抹茶
奶蓋做得好好,咸香味配上抹茶甜味,係非常好嘅配搭!

Homeland 在荃灣及旺角均有分店,佢哋嘅畫碟甜品好有心思,配上大大份及質素高嘅意大利美食🍴若想找地方一大班人慶生及打卡嘅朋友呢度就啱晒💯荃灣廣場分店裝潢都好獨特🌈色彩繽紛✨睇得出裝修都好有心思,特別係牆上嗰幾幅合成名畫😮好搞笑!我哋選擇了Homeland Pizza set🍽️🔸黑松露牛肝菌蘑菇湯配上我最愛嘅蒜蓉包💛🔸慢煮胡麻雞胸沙律🥗(一定要拼上無敵的芝麻醬)🔸明太子雪山芝士薯條🍟大大份性價比勁高!明太子愛好者一定啱👍🏻👍🏻🔸和牛面頰墨西哥芝士餡餅🫔🥙真係好好食,個餡餅內拼上 jalapeño 辣椒,好有墨西哥風味!和牛面頰煮得啲都唔韌,餡餅好惹味,真心推介👍🏻 🔸開心果巴斯克芝士奶蓋蛋糕重點係‼️依間餐廳嘅招牌美食係畫碟甜品🍰一定要寫返名句💗Happily Ever After💗賣相好有心思,可以睇得出甜品師傅背後嘅努力!上甜品時店員亦都會幫顧客們拍照留念📸服務周到,留俾顧客們一個紀念🫶🏻而且蛋糕不會太甜太膩,好有層次感😋📍Homeland (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖

我哋選擇了Homeland Pizza set🍽️

🔸黑松露牛肝菌蘑菇湯配上我最愛嘅蒜蓉包💛
🔸慢煮胡麻雞胸沙律🥗(一定要拼上無敵的芝麻醬)

🔸開心果巴斯克芝士奶蓋蛋糕
重點係‼️依間餐廳嘅招牌美食係畫碟甜品🍰
一定要寫返名句💗Happily Ever After💗
而且蛋糕不會太甜太膩,好有層次感😋

📍Homeland (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖
新派意大利餐廳Homeland在大埔開業四年一直深受街坊歡迎,可惜今年年初已經無奈結業,慶幸除了可以繼續到荃灣店回味之外,旺角全新分店亦已於三月開業。店內裝潢色彩斑斕,除了各式各樣意粉、薄餅、沙律、小食等,更有提供三款造型可愛的兒童餐,不論家長或小朋友都能自得其樂。滋味小食拼盤 ($118)拼盤包括芝士薯條、酥炸雞翼、魚手指及炸蠔,整體不過不失屬預期之內,值得一提的是酥炸雞翼配上柚子醬更加清爽。墨西哥雞肉芝士餡餅 ($128)薄餅烤得焦脆再夾著大量Mozzarella芝士,雞肉帶孜然香及微微辣味,配上酸忌廉及牛油果醬但牛油果蓉可更軟滑綿密。波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 ($188)龍蝦占米多(Lobster Thermidor)亦即法式焗龍蝦,將龍蝦開邊龍蝦起肉切粒,加上主要以忌廉、牛油、蘑菇及白蘭地酒製成的醬汁烹煮後連醬帶肉放回龍蝦殼,最後再撒上芝士焗至金黄色,不過龍蝦肉質較韌而且鹹度偏高,然而闊麵整體黑松露香氣馥郁。咸蛋黃喇沙香酥珍寶軟殼蟹燉飯 ($168)軟殼蟹裹上鹹蛋黃醬炸成,外酥內軟而肉汁充沛,燉飯稠厚綿密,加上蟹子、彩椒、翠玉瓜等口感豐富,整體鹹蛋黃味濃郁醇香。手工棉花糖朱古

滋味小食拼盤 ($118)
滋味小食拼盤
拼盤包括芝士薯條炸雞魚手指炸蠔,整體不過不失屬預期之內,值得一提的是酥炸雞翼配上柚子醬更加清爽。

墨西哥雞肉芝士餡餅 ($128)
墨西哥雞肉芝士餡餅
薄餅烤得焦脆再夾著大量Mozzarella芝士雞肉帶孜然香及微微辣味,配上酸忌廉牛油果醬但牛油果蓉可更軟滑綿密。

波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 ($188)
波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵
龍蝦占米多(Lobster Thermidor)亦即法式焗龍蝦,將龍蝦開邊龍蝦起肉切粒,加上主要以忌廉牛油蘑菇白蘭地酒製成的醬汁烹煮後連醬帶肉放回龍蝦殼,最後再撒上芝士焗至金黄色,不過龍蝦肉質較韌而且鹹度偏高,然而闊麵整體黑松露香氣馥郁。

咸蛋黃喇沙香酥珍寶軟殼蟹燉飯 ($168)
咸蛋黃喇沙香酥珍寶軟殼蟹燉飯
軟殼蟹裹上鹹蛋黃醬炸成,外酥內軟而肉汁充沛,燉飯稠厚綿密,加上蟹子彩椒翠玉瓜等口感豐富,整體鹹蛋黃味濃郁醇香。

手工棉花糖朱古力布朗尼 ($68)日本柚子手工芝士蛋糕 ($68)
手工棉花糖朱古力布朗尼/日本柚子手工芝士蛋糕
提前一日訂座可以另加$35要求畫碟,慶祝生日或紀念日一流,芝士蛋糕口感綿密細滑,甜度恰到好處,陣陣柚子清香份外清爽;布朗尼冰冰涼涼,質感濕潤扎實,朱古力味濃厚並混有少量果乾及合桃。

焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋 ($48)
焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋
鴛鴦烏龍別樹一幟揉合咖啡及烏龍茶,而芝士奶蓋鹹香細滑並帶焦糖甜味。

竹炭芝麻牛奶拿鐵 ($48)
竹炭芝麻牛奶拿鐵
黑芝麻味不算太濃但有粒粒芝麻。
墨西哥雞肉芝士餡餅
手工棉花糖朱古力布朗尼/日本柚子手工芝士蛋糕
2024-10-21 295 浏览
今天是週六,原來也有周末lunch set。我們三人分別叫了:🌻 All day Breakfast - 食材很豐富,包括煙肉、德國腸、焗豆、雞肉、太陽蛋、雜菇、沙律菜、牛油果醬、牛角包等等🌻 墨西哥牛頰肉芝士餡餅 - 味道帶辣,餡餅烘得好香脆,可惜牛頰肉較靭,有筋🌻招牌明太子海鮮薄餅- 薄餅很多材料,明太子、煙三文魚、紅椒、蟹柳、紫菜及木魚絲,醬汁很美味,推薦👍🏻套餐另有沙律菜、蕃茄忌廉湯及飲品一杯(加$15),特飲加$23,較平日的貴了一些,整體用餐體驗滿意,服務很好。

2024-10-19
2024-10-20 374 浏览
荃灣廣場的這家西式餐廳慶祝生日,整體用餐體驗非常愉快,菜品的質量和味道都讓人印象深刻。✨️蘭黃蛋卡邦尼意粉,😋鮮香的蛋醬與意粉完美融合,培根的香脆感增添了層次,讓人一試成主顧。✨️新奧爾良海鮮滋味共享餐💚份量十足,波士頓龍蝦的鮮美和貴妃蚌的甜味相得益彰,海鮮新鮮可口,搭配蒜香牛油汁,讓人驚喜連連。✨️黑松義牛肝菌蘑菇湯💛湯品濃郁滑順,牛肝菌的香氣撲鼻而來,完美作為開胃菜,讓人胃口大開。✨️秘製法式龍蝦花膠湯💕浪漫的法式風味,龍蝦和花膠的結合提升了整體的奢華感,口感極佳,令人難忘。✨️慢煮雞胸胡麻沙律😘雞胸肉嫩滑,搭配香濃的胡麻醬,清新健康,為整頓餐點帶來平衡感。✨️小食:酥炸吉蠔💛外酥內嫩,海鮮鮮美,作為小食非常合適,讓人忍不住想多點幾份。✨飲品:檸檬茶,蘋果汁✨ 檸檬茶清新提神,蘋果汁的甜度恰到好處,為整餐增添了清爽感。✨荔枝芒果手工芝士蛋糕* 🎶芝士的醇厚與水果的清新交融,口感輕盈,讓人心滿意足。還有可愛公仔在畫碟,甜點的完美結尾。

✨荔枝芒果手工芝士蛋糕*

見小朋友上左小學一排,每日都好忙,想比個小鼓勵佢。揀左Homeland同佢食餐好嘅,呢度嘅食物大人同細路仔都啱食,有兒童餐,fusion小食,pizza,意粉,牛扒,炸魚柳,燒春雞等等。另外我地都好鐘意嘅就係可以甜品碟上畫卡通同寫字。兒童餐都有三款主菜嘅選擇,小朋友就揀咗個吞拿魚蘑菇意粉。仲有包括炸薯餅,啫哩,生果,唐揚炸雞同果汁。好岩佢胃口,開心。至於我哋大人就揀咗個pizza套餐,有兩個餐湯,沙律同埋pizza。再加左客雞翼同意大利雲吞。餐湯分別揀咗蘑菇忌廉湯同龍蝦湯。龍蝦湯香味獨特,蘑菇湯亦非常creamy兩隻各有特色都好好飲。沙律係蘭王煙肉凱撒沙律,加左蘭王蛋黃食落更加香濃,同芝士味道非常之夾,份量又多,好食!轉頭加嘅小食雞翼就準備好揀咗蜜糖芥末味食落甜甜,微酸辣夠曬開胃,炸左嘅雞翼亦好香口。Pizza 揀左雞肉蘑菇口味,濃濃芝士,又有小朋友最愛嘅蘑菇,pizza 底鬆軟好味又有脆口嘅pizza邊,岩晒佢!意大利雲吞黑松露三文魚籽,呢個我最鐘意食,醬汁超級香同濃郁,口感creamy,意大利雲吞餡料十足又好味,份量又大,同醬汁超夾。最後唔少得重頭戲,甜品加上卡通畫碟。呢排跟得表哥
見小朋友上左小學一排,每日都好忙,想比個小鼓勵佢。

最後唔少得重頭戲,甜品加上卡通畫碟。呢排跟得表哥多,鐘意比卡超,上碟時佢個心心眼,開心得佢!蛋糕同樣好味,朱古力唔會太甜但好夠香濃,加左脆脆朱古力粒粒,多重口感,好味道,唔係得個睇字。

估唔到呢到仲會有即影即有相,留個小紀念,希望佢繼續開開心心。
2024-10-20 293 浏览
今日小編嚟到呢間西餐廳做個小慶祝,食物質素好好,而且仲有最重要嘅甜品畫碟服務💖🦞波士頓龍蝦占米多松露闊條麵一上台嗰陣,就聞到陣陣嘅黑松露味,鍾意黑松露嘅朋友就唔好錯過啦!波士頓龍蝦方面肉質都幾彈牙!由於呢個汁都好Creamy,建議大家一定要趁熱食,如果唔係凍咗就冇咁好食架啦!😜🦀️黑松露蟹肉三文魚籽意大利雲吞意大利雲吞比坊間所見嘅都大件👍🏻個皮都算好簿。而且蟹肉份量都唔少,每啖都可以食到蟹肉同意大利雲吞嘅組合,真係好正🥹🍟黑松露雪山芝士炸薯條大家都知道小編幾鍾意食黑松露架啦😂呢個薯條份量好多,而且每條薯條都熱辣辣卜卜脆,配埋黑松露嘅香氣,真係停唔到口呀😆🐚地中海風鮮大蜆青口 配酸種麵包大大隻青口賠償蕃茄大蒜香草做嘅醬汁,超級惹味🤤而且藍青口嘅份量都好多,好抵食😆最緊要係酸種麵包點埋個蕃茄濃汁,外脆內軟嘅麵包真係一流!

🦞波士頓龍蝦占米多松露闊條麵

🦀️黑松露蟹肉三文魚籽意大利雲吞

🍟黑松露雪山芝士炸薯條

🐚地中海風鮮大蜆青口 配酸種麵包
2024-10-19 265 浏览
今日同幾個朋友去荃灣探個舊同事,一於喺荃灣食埋飯先返。朋友話見好多人介紹Homeland呢間餐廳,話價錢唔貴質素又好,的確入到餐廳俾人感覺好舒服,坐位闊落。我哋嗌咗幾個套餐一齊分享。先有香煎紐西蘭安格斯肉眼扒配薯菜,廚師煎得啱啱好,入口唔柒,保留應有的肉汁,一啖肉一啖薯蓉配菜確係好味。另一款叫左卡真檸檬汁香煎鱸魚配燒薯,鱸魚燒得金黃色,賣相好靚,肉質鮮嫩,雖然係伴碟但大大塊嘅燒薯都非常好味。再有醬燒豬肋骨配薯條🍟肋骨燒得外焦內嫩,肉同骨好容易分離,淋上特製醬汁即時變得更加夾,薯條炸得脆卜卜,食唔停口。另外心思思想食焗飯,呢款南瓜汁蟹棒蟹肉感覺唔會太滯,焗飯份量都幾多,面頭灑滿蟹肉同蝦子,記住撈一撈再食。最後少不甜品,嗌咗個開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕:入口柔滑,甜而不膩嘅奶蓋增添咗層次感。

我哋嗌咗幾個套餐一齊分享。