2015-09-07 456 浏览
平時見呢間餐廳係商場都排晒隊超多人等位,所以都無機會。平時中午12:00 開門, 今天難得星期六之餘又早到落去,見到只等三枱,所以都照等,好在都等唔係好長時間。餐版其實好簡單,選的食物不算太多,但基本韓式食品都有,例如:年糕、湯麵、石頭窩飯等....今次我試了個辣豆腐湯,我老公叫了個雜菜餅拉麵豆腐湯底,再加一杯凍的麥芽發酵米茶。我覺得辣豆腐湯做得有板有眼,真的不錯。但雜菜餅拉麵豆腐湯底,老公覺得韓式不似韓式,日式不似日式。而那杯凍的麥芽發酵米茶,其實不知道是什麼味,因為似糖+水,沒有其他特別味道。不過今次我們叫的食物也是最普通的,因為覺得普通的做得好,其他一定好。所以打算之後再去過試其他食品!但環境乾淨, 以及侍應十分有禮貌,以及超細心,侍應見你背著個大袋,會主動拿張圓櫈比你放個大袋,呢個服務態度,真係值得一讚!

我覺得辣豆腐湯做得有板有眼,真的不錯。

但雜菜餅拉麵豆腐湯底,老公覺得韓式不似韓式,日式不似日式。

2015-09-05
等候时间
15 分钟 (堂食)
$47.5 (午餐)
2015-08-31 576 浏览
晚上約了男朋友睇電影,7點35分場,結果我地7點先去到新都城,仲要未食晚餐,於是匆匆忙忙咁選左呢個韓國快餐店!係面外排隊的人都幾多,幸好剛剛有一班人走,所以有位!個店員非常親切,知道我地急,就預先幫我地下單,所以一坐入到無幾耐,食品就呈上啦!我點左豆腐湯飯,我男朋友就係泡菜湯飯!以40幾ge價格黎講,味道算是不錯!可以比我地選無辣,小,中,大辣,頗為貼心了!我要了中辣,男朋友大辣,果然夠辣!湯的味道不會太單一,頗濃,第一口試是頗為驚喜!料不算多,女生份量剛好,但男生可能不多,這點比較可惜!題外話,我在吃飯時因為心急,不小心把豆腐弄到褲子上,店員姐姐一見到就馬上拎紙巾比我,真係𣊬間提出好感!可惜今次比較急,下次有足夠時間一定會慢慢食,叫下其他菜!
我點左豆腐湯飯,我男朋友就係泡菜湯飯!
以40幾ge價格黎講,味道算是不錯!
可惜今次比較急,下次有足夠時間一定會慢慢食,叫下其他菜!
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
2015-08-28 405 浏览
I went here in June 2015 with my wife. The service was friendly and quick. I had the Chul Pan Gu E (beef dish with rice) and my wife had soup noodles. Both were tasty and comparable to other good Korean food I have had, exactly what you would expect for this type of place. However shortly after leaving we both felt extremely thirsty and had mild headaches. That night we had trouble sleeping. I suspect this was due to a large amount of MSG that was added to the food, as these are typical symptoms associated with MSG. If you don’t have a problem with MSG then the food in this restaurant is fine. For me the quality of the food is below what I would hope for (I appreciate some MSG is used in a lot of places but this felt like too much).
2015-06-14
等候时间
1 分钟 (堂食)
2015-08-03 375 浏览
今日食呢間韓國野 間鋪座位有d少 所以都等左陣 不過d野食黎得好快 點左泡菜湯 韓式壽司 辣抄豬肉 同甜麥茶 泡菜湯辣辣地 好開胃 入面有好多料 洋蔥 紅蘿蔔絲 豆腐等等 呢個湯送飯啱哂 而韓式壽司就揀左魷魚配料 呢個壽司就比較普通 不過勝在魷魚幾爽口 食落有口感 細細舊 一啖一件啱啱好 另外果個辣炒豬肉都算好食 本身以為好辣 點知又唔係wo 其實味道偏甜 如果追求好辣感覺既朋友就應該唔啱食啦 不過我自己就幾中意d醬 調得啱啱好 最後要講既就係呢杯甜麥茶 夠凍 甜度適中 不過始終係甜野 就唔係好解渴啦 總話黎講 呢間野算好抵食 幾十蚊就有一樣野食 係銅鑼灣都算難搵
2015-06-17
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 韓式壽司
2015-06-06 1202 浏览
新都城近期加入了不少新的食店, Hungary korean是其中一間. 近下午茶時候, 經過這間人氣店, 發覺居然只有三兩人在排隊等位, 而且又未吃午餐, 決定入內一試它的韓式快餐.餐牌清楚易明, 一目了然. 在門口的收銀處先付款點食物, 之後由店員安排座位入座, 等店員送上食物. 兩老偏愛石鍋飯, 而我卻不大餓, 於是點了壽司.石鍋牛肉飯:送上來時仍然是滾熱的, 拌起來也有飯焦! 賣相看起來也不錯, 不過牛肉嚡口又沒有味道.豬肉石鍋飯: 豬肉用辣醬撈過, 帶丁點辣味.魷魚壽司: 微辣, 魷魚和其他配料爽口, 份量也充足; 不過紫菜不脆. 整體上是道清爽的菜式.飲品 (連前菜+$15, 單飲品+$9)熱人參茶: 有人參味, 不錯.凍麥芽發酵米茶:  帶點點米味, 不過味道偏甜.前菜+15, 一共有三款.泡菜辣度較強, 酸辣適中.魚餅: 切成片狀, 味道偏鹹, 要拌飯吃.薯仔沙律: 混有青瓜粒, 內有好多薯仔粒, 吃後很飽肚. 水準與school food相差不大, 不過價錢相宜得多, 喜愛韓式食物的大可一試.
1930 浏览
豬肉石鍋飯: 豬肉用辣醬撈過, 帶丁點辣味.

飲品 (連前菜+$15, 單飲品+$9)
熱人參茶: 有人參味, 不錯.
凍麥芽發酵米茶:  帶點點米味, 不過味道偏甜.
前菜+15, 一共有三款.
泡菜辣度較強, 酸辣適中.
魚餅: 切成片狀, 味道偏鹹, 要拌飯吃.
薯仔沙律: 混有青瓜粒, 內有好多薯仔粒, 吃後很飽肚.

2015-05-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 熱人參茶
2015-05-14 724 浏览
平時朋友都說間味道不錯值得一試,今天閒來無事便來光顧一次。叫了一份雞肉石鍋飯加上三份跟餐小食,和辣白菜豬肉飯。首先雞肉石鍋飯的白飯在石鍋的煎烤之下變得軟硬適中,愛吃飯焦的人可以等久一些再享用。雞肉與生雞蛋的配搭令到雞肉的嫩滑口感更升一級,在加上偏甜味的韓式辣醬的攪拌後,每一粒飯和肉都沾滿了可口的紅色醬料,令每一勺都顯得那麼誘人。最後紫菜,豆芽菜和胡蘿蔔又再次令口感更佳豐富。缺點就是飯量太少。三個跟餐小食中的泡菜很入味,辣味激起味覺,酸味引起食慾,正式用餐前進食能達到醒胃的效果。

2015-05-02 819 浏览

• 石鍋飯
2015-03-31 718 浏览
一直都好想試Hungry Korean,但係銅鑼灣個間永遠都大排長龍,等到將軍澳寶林終於開左間Hungry Korean啦,呢間雖然都係要等,但人少d,Hungry Korean係一間食韓國菜嘅快餐,先係門口比錢埋左野食,店員安排座位,坐低等野食就可以啦,我地三個人食,就乜都叫d分嚟食,有魷魚紫菜卷,豚肉石鍋飯,牛肉鐵板,同埋韓式粉絲,其實都幾抵食,咁我就逐樣分享下啦。個魷魚紫菜卷用料十足,大大舊魷魚,味道同schoolfood有得揮;豚肉石鍋飯熱辣辣,連埋辣醬一起上,撈埋食好正;牛肉鐵板跟一大碗白飯上,就咁食d牛肉同菜會頗甜,撈埋一齊食就啱啱好啦;韓式粉絲味道好夠好好味,咁多樣最中意食呢個:P
2015-01-29 1026 浏览
這日有點事忙,過了食飯時間好久才記起要吃東西( ´▽` )ノ~三點三這個尷尬時刻,俺又不想隨便食個下午茶餐了事QAQ所以便選了這間hungry korean......在這間鋪食飯要先自行拿餐牌細閱,再到櫃檯叫餐俾錢,然後到指定坐位坐底等候,之後會有專人送餐。因為想食輕食,又吾想食太貴,就只叫了這個韓國壽司www~韓國壽司俺以前有段時間經常吃(在西九),所以對此有點情結。這款壽司應是全店最平之選,其他飯或小菜都是平均40至60蚊左右→_→。。。壽司有六款配料任君選擇,只可擇其一( ´▽` )ノ! 俺便叫了雞肉,卷內還有菠菜,蛋,蘿蔔絲,酸菜,再配以類似日式燒汁的醬汁,一啖一個,口感豐富(≧∇≦)雞肉就是雪藏雞肉但有醬汁配搭都幾滋味,蛋口有如腐竹,不甜,不及日式甜蛋。一堆蔬菜食落感覺都幾健康下。十舊很快就食完了www與日式壽司不同的地方是韓國卷物多是卷熟食的餡料,而且卷物的餡料亦比日式的多,若食厭了日式卷物,韓國壽司是乃們不錯的新選擇!!!(p.s.就是份量有點少TAT。。。七分飽~
......
韓國壽司($34)

因為想食輕食,又吾想食太貴,
。十舊很快就食完了www

!!!
(p.s.就是份量有點少TAT。。。七分飽~
2015-01-29
韓國壽司($34)
2014-12-16 1206 浏览
係將軍澳呢區住咗10幾個年頭  一直沒有咩韓國野食  成日都要出去韓國街 老銅呢啲旺區食  又多人又要等又要逼~  今次HungryKorean殺入黎  超開心  一直等佢開幕  今日終於就黎食  水準都沒有變  同cwb一樣  我仲覺得多番了小區味道   因為唔係太多人  整野食節奏唔駛咁趕  可以慢慢整  我係cwb食 壽司係一早包好  方便出餐咁既款  但呢度係即叫即整  開放式廚房  睇住佢親手包  好足料  每舊啲料都就爆咁  雖然包得普通  外觀麻麻哋  但咁先至食出好似媽媽自家包製咁  韓式粉絲  我覺得好味  只係略咸了 泡菜豆腐湯配個白飯  熱辣辣既石頭鍋  啱曬咁凍既天氣  食完個胃即刻暖曬  不過佢湯食係頗辣的  唔食得辣的人要小心了  其次佢既鐵板烤肉配豆腐  好健康既配搭  烤肉夠入味  熱辣辣😋今次係帶媽媽黎食  佢都好滿意  我都係   兩母女食住熱辣辣韓國美食  暖笠笠  温馨的說👭  還配了杯玉竹茶  因為係茶包  還可以叫佢加熱水呢👍另外店員都好好食  見到佢哋大家有講有笑(碰著他們午膳時間)😊  呢到比起韓國街韓食價錢好吸引 平民韓食  但水準比得
韓式粉絲  我覺得好味  只係略咸了

另外店員都好好食  見到佢哋大家有講有笑(碰著他們午膳時間)😊  呢到比起韓國街韓食價錢好吸引 平民韓食  但水準比得起  一啲都唔遜色  份量亦唔少  這餐我食咗才170多~  值得我再三幫襯👍