2021-06-13 315 浏览
Daddy節又黎啦,去APM買左嗰買左嗰夏日‧日和系列 美肌の夏START系列既開胃的黑莓無花果黑芝麻雪芳蛋糕🎂俾爸爸❤️無花果雜莓慕斯,面層鋪上無花果雜莓忌廉、無花果、黑莓、黑加侖子及紅加侖子,再加上日本金芝麻及日本金箔,感覺好歡欣呀😚芝麻味夾雜不同的生果,味道濃郁,啖啖芝麻香🤤而雪芳海綿蛋糕🍰鬆軟細緻,食落口十分鬆軟,又有空氣感😚蛋糕又唔會太甜,加上新鮮黑莓等等,香甜美味,好岩一家人👨‍👩‍👧‍👧食喔🤩係幸福既味道呢💕

2021-06-13
2021-06-08 258 浏览
一去到夏天,就好期待食水果,水果除左健康,有D仲好適合解暑。今日去到apm,見到Italian Tomato新出左Summer Breeze系列嘅蛋糕,仲用新鮮嘅水果整成,就買左個試下,價錢都幾抵。今次Summer Breeze系列主打健康為主,又可以食到好嘅野,又可以保持下健康。今次揀左依個血橙茉莉慕斯蛋糕係因為佢係美白之選,美白對女仔黎講好重要,特別係夏天嘅時候。佢面頭有橙肉同忌廉,橙肉食落好甜,而忌廉有淡淡嘅橙味。而裡面係特濃朱古力蛋糕夾住黑朱古力脆脆,鍾意朱古力嘅朋友一定好鍾意,佢有好多層都係朱古力味,包括蛋糕同慕斯。最驚喜嘅係中間有層血橙果蓉醬,出面嘅橙果醬好難食,但依個醬食落唔錯,有甜甜嘅橙味,同朱古力蛋糕好夾。
2021-06-07 259 浏览
Apm草莓蛋糕好吃APM周圍都很多人,想吃晚餐都要等位,這家餐廳要等位但不用很久。環境寬敞、座位舒適。提供紙巾,另收+1服務費#意式風乾火腿薄餅 $85脆卜卜薄餅,不會太厚,風乾火腿也很惹味,咸度適中跟餐加$58邊有餐飲、餐湯、自家製甜品蛋糕選了 #士多啤梨芒果蛋糕 #🍰士多啤梨蛋糕賣光了,所以選了這個,這個也很好吃。很多幼滑的忌廉配上鬆軟的海綿蛋糕鬆軟,不會太甜。還有大大粒草莓和中間夾著芒果🥭推介在這裏吃蛋糕#香脆雞翼 $48單骨雞翼方便吃用,熱騰騰脆脆的,可惜味道偏淡#橙汁 另加$10服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
Apm草莓蛋糕好吃

#意式風乾火腿薄餅 $85

脆卜卜薄餅,不會太厚,風乾火腿也很惹味,咸度適中

跟餐加$58邊有餐飲、餐湯、自家製甜品蛋糕

選了 #士多啤梨芒果蛋糕 #🍰

#香脆雞翼 $48

單骨雞翼方便吃用,熱騰騰脆脆的,可惜味道偏淡

#橙汁 另加$10

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
等候时间
20 分钟 (堂食)
2021-06-05 243 浏览
呢間野執到得返好小分店Apm呢間由以前地下搬左上5樓我地叫左黑松露意粉 好食 再多汁少少會更好食芝士煙肉薯條 普通炸雞翼 普通雜錦pizza期間限定cake 百香果烏龍茶脆脆 百香果味好出一定要叫佢嘅咖啡系列 我哋叫咗一杯焦糖咖啡一杯hazelnut mocha 2杯都好正
呢間野執到得返好小分店

雜錦pizza
期間限定cake 百香果烏龍茶脆脆 百香果味好出
2021-06-05
等候时间
15 分钟 (堂食)
2021-04-18 597 浏览
// bacon & mozzarella cheese with rice in tomato cream sauce //Only tried their cakes previously so was surprised to find out that they have a cafe as well. This dish was pretty average and I personally think the tomato sauce was way too runny for my liking. Bacon was barely there too But the cakes are so so good!!!

Tomato  risotto  with  bacon
2021-03-27 560 浏览
【春桜綻放】ITALIAN TOMATO 夢幻桜花甜點祭🌸又到 #櫻花 盛開的時候,雖然去唔到旅行 #賞櫻,都可以係ITALIAN TOMATO 食到櫻花 #期間限定 甜品🎂。新出多款 #櫻花系列 甜品,我特別喜歡 《桜滿開》#桜花士多啤梨芝士忌廉雪芳蛋糕 🍰。粉紅色為主的蛋糕,面頭有櫻花煉乳忌廉製成的櫻花,加埋 #鹽漬桜花 及 #金平糖裝飾,充滿日本感覺。裡面係鬆軟的桜花雪芳蛋糕,配上桜花麻糬味忌廉,中間注入三種芝士🧀製成的忌廉以及鮮甜士多啤梨🍓果醬。食落有淡淡花香味,芝士忌廉中和了甜度,食得多都唔會膩。無論外型同味道都很好,令我視覺同味覺都去咗旅行☺️
【春桜綻放】ITALIAN TOMATO 夢幻桜花甜點祭🌸

無論外型同味道都很好,令我視覺同味覺都去咗旅行☺️

2021-02-12 627 浏览
年初一跟父母拜年後,到了觀塘APM逛逛。經過Italian Tomato,看到下午茶餐牌,而且不太多人等候,於是在這間店品嘗一下下午茶。下午茶時段由三點開始,最難得今天是公眾假期都不用單點。餐單有沙律,意粉,Pizza,小食及甜點,套餐包括咖啡或茶。我倆點了藍莓忌廉芝士釀西多士及脆香炸雞配薯條。藍莓忌廉芝士釀西多士$52 藍芝士釀入西多士不太濃味,西多士配上藍莓醬及忌廉,酸酸甜甜,很開胃。脆香炸雞配薯條$62 脆香炸雞其實是單骨雞翼,炸得金黃可口,薯條熱燙燙,碟邊還有沙律菜。最後我們分別加了$15及$18轉了特飲,凍意式泡沫咖啡及凍焦糖鮮奶咖啡。

藍莓忌廉芝士釀西多士

脆香炸雞配薯條

2020-12-24 515 浏览
今年冬至無得出街食飯,收工經過APM見啲Cake有買4送1既優惠,梗係唔執輸買返去同家人開心SHARE啦✨✨總共買左6個款😍😍🍰藍莓芝士撻 $40🍰法國海鹽焦糖純米蛋糕 $40🍰檸檬芝士撻 $36 (送)🍰日本栗子蛋糕 $38🍰朱古力慕斯蛋糕 $38🍰黑森林蛋糕 $38每款蛋糕都好味😋,放雪喺櫃一晚都唔會硬身,好新鮮呀🉐🉐🉐⭕️重點推介⭕️🍋檸檬芝士撻呢個芝士撻未入口之前已經聞到勁香檸檬味,餅底係杏仁同果仁整成,食落卜卜脆~芝士夠濃滑,🍋🍋香又唔會搶走芝士既味道,咁既價錢可以話大件夾抵食呀!!🈵整體評價‼️好食指數8/10 ‼️推介指數8/10

總共買左6個款😍😍

🍰藍莓芝士撻 $40
🍰法國海鹽焦糖純米蛋糕 $40
🍰檸檬芝士撻 $36 (送)
🍰日本栗子蛋糕 $38
🍰朱古力慕斯蛋糕 $38
🍰黑森林蛋糕 $38

每款蛋糕都好味😋,放雪喺櫃一晚都唔會硬身,好新鮮呀🉐🉐🉐

⭕️重點推介⭕️

🍋檸檬芝士撻

整體評價
‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

2020-12-13 429 浏览
$38 + $38栗子蛋糕非常甜整體冇乜栗味,雖然有栗子粒但好假好加工味,難食呀!濃郁朱古力味而且係濃度高嘅黑力味如果唔愛朱味可能覺得苦但我最愛黑力、所以覺得好味😋

$38 + $38

栗子蛋糕
非常甜
整體冇乜栗味,雖然有栗子粒
但好假好加工味,難食呀!

濃郁朱古力味
而且係濃度高嘅黑力味
如果唔愛朱味可能覺得苦
但我最愛黑力、所以覺得好味😋

2020-12-07 449 浏览
明太子魷魚意粉不過不失, 醬汁香濃👍🏻👍🏻Hot chocolate 都係啲正常野 ,冇咩特別🍫蟹肉黑松露pizza 見佢期間限定就點左, 簡直不知所謂🤢餅底好硬, 成塊餅乾咁, 啲料又少黑松露只係出面買既現成黑松露醬塗上去,蟹肉都係現成罐頭蟹肉放上去, 哩個價錢都接受到, 但係最接受唔到既係....有條眼睫毛係道,平時都算, 家下疫情,見到都反晒胃🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮檸檬芝士撻檸檬芝士酸酸甜甜係開胃既, 杏仁餅底偏硬, 不過配落檸檬芝士就加添左份咬口👍🏻朱古力慕絲蛋糕香濃既朱古力味.....都係果句, 不如正正經經淨係做返cake 啦

明太子魷魚意粉

不過不失, 醬汁香濃👍🏻👍🏻

Hot chocolate 都係啲正常野 ,冇咩特別🍫

蟹肉黑松露pizza
見佢期間限定就點左, 簡直不知所謂🤢
餅底好硬, 成塊餅乾咁, 啲料又少
黑松露只係出面買既現成黑松露醬塗上去,
蟹肉都係現成罐頭蟹肉放上去,
哩個價錢都接受到, 但係最接受唔到既係....

檸檬芝士撻

檸檬芝士酸酸甜甜係開胃既,
杏仁餅底偏硬,
不過配落檸檬芝士就加添左份咬口👍🏻

朱古力慕絲蛋糕
香濃既朱古力味.....
都係果句, 不如正正經經淨係做返cake 啦
2020-11-01 371 浏览
今日萬聖節🎃點解去左搵蕃茄🍅唔係搵南瓜🎃嘅?意大利蕃茄🍅最出名緊係佢個草莓蛋糕🎂啦~都唔洗多講!不過今日係去佢間Cafe 試佢嘅意粉🍝 pizza 🍕 薯條🍟 雞翼😎仲有仲有......我最愛的藍莓芝士蛋糕🍰第一樣~蝦肉黑松露意粉🍝我去到邊都好。只要見到世界以桌上鑽石💎為封號的(黑松露)的食物!我都會首選點佢!講真~~~第一眼睇到時...我覺得份量可以多返小小!食落~松露味頗香~ 菌超多!🍄🍄🍄啱曬愛菇人!好正❤️❤️我男朋友都忍唔住比一比意見👇🏻👇🏻👇🏻👱🏼‍♂️肥先生話:(意粉質地係啱啱,粉身微硬,咬落有口感~最憎D煮到冧哂嘅意粉,好似食面粉咁🤢🤢🤢)薯條🍟方面呢..!睇得出係賣相方面係有構思過嘅!不過唔夠靚!食落就比較淋身。唔夠脆卜卜!唔夠香口...佢仲附上左兩款醬... 茄醬同芝士醬~芝士醬芝士味唔夠濃厚! 我覺得依款嘢食可以更加突出~ 到雞翼..其實我覺得食落係ok 嘅。因為夠熱夠脆卜卜。但係佢無咩特式~ 食落唔會留下深刻印象囉~ 雞翼市面上好多款式~ 好多味道! 我覺得又係可以改變下。過於平實!欠特式!可以加插下可能水牛城雞翼啦柚子味雞翼..等等的味道! 還有更多進步嘅空間到煙三
今日萬聖節🎃
點解去左搵蕃茄🍅唔係搵南瓜🎃嘅?

意大利蕃茄🍅最出名緊係佢個草莓蛋糕🎂啦~
都唔洗多講!

第一樣~蝦肉黑松露意粉🍝
我去到邊都好。

講真~~~第一眼睇到時...
我覺得份量可以多返小小!

食落~松露味頗香~
菌超多!🍄🍄🍄
啱曬愛菇人!好正❤️❤️
我男朋友都忍唔住比一比意見👇🏻👇🏻👇🏻

薯條🍟方面呢..!
睇得出係賣相方面係有構思過嘅!不過唔夠靚!

食落就比較淋身。唔夠脆卜卜!唔夠香口...

到雞翼..其實我覺得食落係ok 嘅。
因為夠熱夠脆卜卜。
但係佢無咩特式~ 食落唔會留下深刻印象囉~
雞翼市面上好多款式~ 好多味道!
我覺得又係可以改變下。
過於平實!欠特式!
可以加插下可能水牛城雞翼啦柚子味雞翼..等等的味道!

還有更多進步嘅空間

到煙三文魚pizza 😏
我男朋友足足讚左十次...係呀!你無睇錯呀!系十次

話好好食..好好食...好好食........

👱🏼‍♂️: (賣相呢~一般啦,不過佢就令我有啲驚喜,因為佢哋放在 Pizza 中間嘅蕃茄醬,並唔係用一般意大利 pizza 用開嘅加入香草嘅蕃茄醬,稀稀果D…而係真係用蕃茄自家整嘅,你可以食到茄肉㗎~加上餅皮夠亁身,有放材料的位置唔會太冧,冇放料餅邊就香脆可口,一流❤️❤️❤️~)
👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻
佢忍唔住要講出心聲😹😹😹
拿! 所以依個pizza. 大家可以安心點😹
我男人對嘢食好有要求架。佢話好的 都是好好的!

到最後....登登登登~~~~~

藍莓芝士蛋糕🍰出場😋
食左第一啖時....
唔.....我問一問大家...芝士 Cake, 最緊要係乜?

係《餅底》 呀

因為藍莓本身應該係帶酸嘅~

用嚟中和芝士嘅油利感~
再加上要餅底帶一點麥味~
呢啲先叫正嘅藍莓蛋糕

重有果D要將藍莓痴實在蛋糕上面而做到太厚太硬,no good

唉...芝士蛋糕是女生又愛又恨的美食。明明知道又芝士、又牛油、又砂糖 ⋯⋯卡路里爆燈,都要食!點知......浪費曬我d Quota
哼!

總結一下~
我深思熟慮完...依間餐廳質素中規中矩!
因為本身唔差~ 但我覺得佢地無用心去研究食品去滿足客人❤️
可以有更大進步空間~可以走更遠的路

但值得一讚係職員態度好好❤️
2020-10-22 294 浏览
自朗豪坊個間執左之後,都好耐無食過呢間。終於有機會放假可以再來觀塘一試。個日同朋各點了lunch set 食意粉,感覺味道變了,無以前咁好食,同埋啲意粉好油,油到都食吾落了。另外,我地再點了最出名既士多啤梨🍓蛋糕,的宜且確又係只有甜品沒有令我失望。
2020年10月1日 (星期四) 4:30pm 28°C 提供多元化麵包、西餅及咖啡等飲品。 燈光明亮,環境整潔乾淨,各款蛋糕賣相精緻,擺放齊整,一目了然。 為了慶祝 ※懶懶熊大聯盟※ 11 週年紀念日,故此特地挑選此餅店。 店員十分貼心,主動提供膠叉子。 人數:2人 HK$152 不用排隊 咖啡蛋糕 - 面層細緻的咖啡味忌廉,質感滑溜,味道濃厚。朱古力碎卷既脆且濃。輕柔的蛋糕質感及濃醇的咖啡,梅花間竹,當中奶油和慕斯如絲香滑,口感幼滑細膩,層次分明。旁邊放置了一整粒栗子,帶些香脆感覺。整體來說,賣相美觀,充滿歐陸浪漫感,而且味道極佳。【推介之選】❤❤❤ 梅花間竹,吃起來充滿層次,香甜卻不油膩。 法國海鹽焦糖純米蛋糕 - 法國海鹽的焦糖忌廉配以日本沖繩的黑糖,再以日本米粉製成咖啡海綿蛋糕,口感綿密,咖啡味香濃。面層的慕斯很幼滑,朱古力塊芳香美味,而紅桑子和藍莓酸酸甜甜,開胃醒神。加上以焦糖脆粒圍邊,極具咬口。整體來說,質素屬高水準!【推介之選】❤❤❤【 溫 馨 提 示 】:❶ 提供膠叉子

2020年10月1日 (星期四) 4:30pm 28°C

提供多元化麵包、西餅及咖啡等飲品。

店員十分貼心,主動提供膠叉子。

人數:2人 HK$152

不用排隊

咖啡蛋糕

梅花間竹,吃起來充滿層次,香甜卻不油膩。

【 溫 馨 提 示 】:

提供膠叉子
2020-10-01
庆祝纪念
纪念日
2020-09-24 482 浏览
自選意粉幾有創意,係張紙剔剔剔。我選了全蛋闊條麵、黑松露忌廉汁、法蘭克福腸、蘑菇、雙色芝士:車打、馬蘇里。侍應問我加唔加38元要湯同飲品,我見得個意粉好似好dry,咁就加咗。白湯、熱檸茶。可是個湯白side side ,唔知以為係杏霜,同幅相有點差異,有一粒蘑菇係裏面,味道一般,似罐頭,不及格。杯熱檸茶亦好細杯。早知唔加38.意粉ok. 算al dente。d腸切開一片片,唔多。磨菇不是很香,得果幾片,芝士就正常。加了一共107.8 ,未必再去幫襯。
加了一共107.8 ,未必再去幫襯。
2020-09-24
2020-06-04 1239 浏览
最近天氣熱辣辣搞到個人無晒胃口,行街見到Italian Tomato推出咗新產品迎接熱辣辣夏天。紫色嘅賣相表現出浪漫優雅又帶有高貴嘅氣質,於是買嚟試吓!巨峰藍莓芝士雪芳蛋糕 ($258)蛋糕比紫色嘅葡萄忌廉包圍住,上面仲有新鮮藍莓同食用花做點綴,好吸引!葡萄忌廉入口有陣陣葡萄清香,幼滑順口唔會好甜,巨峰雪芳蛋糕口感濕潤綿密,有空氣感、好鬆軟 ,而蛋糕中心係藍莓芝士忌廉,藍莓味中又帶有芝士味,甜甜地又有咸香,好正!

紫色嘅賣相表現出浪漫優雅又帶有高貴嘅氣質,於是買嚟試吓!

巨峰藍莓芝士雪芳蛋糕 ($258)
巨峰藍莓芝士雪芳蛋糕

巨峰藍莓芝士雪芳蛋糕