2020-04-08 1015 浏览
和朋友行街,有點累,朋友帶我試下冬甩。 大概有十多款,瞬間陷入 選擇困難症 ,花多眼亂。好不容易揀了兩款試試看。 中間有洞洞的大概是沒有餡料 ,沒有洞洞的, 通常都會夾著忌廉等餡料。 我當然是選有餡料的啦 ,不好甜的人可以選有洞的。 外表很飽滿,一切下,內裡的cream都溢出來了。 冬甩口感綿密,非油淋淋質地。餡料好香,但絕非過甜。 ▶️cheese cakelicious 芝士蛋糕味,面頭有oreo朱古力粉,內裡creamy,夾著厚厚的芝士味忌廉。個人推薦這款口味。 ▶️期間限定 造型趣緻 ,味道也很好,帶點焦糖香, 都是內裏很creamy的。

▶️cheese cakelicious

▶️期間限定
2020-03-04 648 浏览
雖說在家可以自己沖咖啡可是donut嘛,還是出去吃好了眾多色彩繽紛的甜甜圈...最後選了抹茶杏仁,竟然不太甜另一個選了royal tea,冬甩中心的忌廉蠻滑,奶茶味很突出,不錯的吃。2個donuts的甜度完全不是美國的那種,怕甜的人也不太抗拒。另外,他的口感有點像軟麵包的感覺。但最令我矚目的就是那 一杯M size的咖啡,真的很大杯,猶如一杯啤酒🍻😅//食店門外有斜坡,輪椅可以輕易進入。但是,店內卻較擠逼,尤其通往點餐與付款的通道很窄,輪椅人士較難前進或離開。整體來說,還是建議買外賣較方便。
雖說在家可以自己沖咖啡

可是donut嘛,還是出去吃好了
眾多色彩繽紛的甜甜圈...
最後選了抹茶杏仁,竟然不太甜

食店門外有斜坡,輪椅可以輕易進入。
2019-12-17 711 浏览
今日突然想食Egg Benedict,就嚟到呢間食,其實食過幾次,有時好食,有時唔好食,但附近只有呢間有得食Egg Benedict ,所以決定俾多次機會,可惜都係失望。早餐1—不過不失,炒蛋有一點太油,其他尚可。早餐2— 蛋整得唔令,無左淋上去精華既荷蘭醬,變左一pat結既荷蘭醬,結到唔知點食。呢間既Egg Benedict水準不穩,上次黎食,個蛋直到係生既..冬甩,呢個OREA冬甩就唔錯,可能係店內主打,所以水準比較穩定。下次唔會再黎,除非係食冬甩。

早餐1—不過不失,炒蛋有一點太油,其他尚可。

下次唔會再黎,除非係食冬甩。
2019-12-03
This is my second time having lunch here. The first time I would say it’s so tasty chicken burger, chIcken was big, juicy and soft, bread was big, hot and crunchy. However, this time the chicken burger is too oily and overcooked. I'm very disappointed about this.
2019-11-28 492 浏览
平時去J co都係買冬甩,今次放工路過,又有小小眼訓,就入去買杯凍飲提提神😁店內環境除咗將軍澳分店,我都去過旺角分店,J co俾人感覺好舒服,燈光好足,好適合自己黎做嘢Cappuccino Chip Frappe平時除咗食冬甩,我亦都會飲佢地嘅Thai Tea,因為好正宗!!今次想提神而又唔想飲太重咖啡因味道嘅飲品,所以就叫咗沙冰沙冰質地好正,唔係亦融嘅質地,而飲落口仲食到一粒粒分明嘅朱古力碎碎,好有口感。而上面嘅cream係企身嘅質地,食落唔會好甜,唔錯㗎!下次有時間再坐係度慢慢嘆咖啡食冬甩!
店內環境

Cappuccino Chip Frappe

Cappuccino  Chip  Frappe
2019-11-22 452 浏览
我唔係一個非常好甜品既人,不過我實在抗拒唔到Donut既誘惑,連我自己都唔知點解!平時去旅行我一定會幫襯Krispy Kreme、Mister Donut,仲試過誇張到hand carry帶返黎添。當我知道香港有Donut專門店,仲要將軍澳都開左分店就忍唔住要試試佢,其實買過好多次,係最近先的起心肝寫個review介紹比大家。首先J.Co Donuts個價錢好吸引,其他店講緊係起碼$20 up一個,其次係呢度有超多選擇,大約有15-20款口味,另外仲有mini donut,同埋我特別欣賞佢地使用低糖配方,平時嗰d會食到好漏,未食完一個已經飽左,J.Co Donuts既fillings亦唔會太甜,食多一個都仲得!BTW我覺得咖啡選擇多,味道都唔差,值得一試。

2019-10-31 395 浏览
今日有同事派散水餅,一打開個盒蓋,嘩,好靚好吸引丫,未開始派餅已經個個走埋去影相先🤣,其實之前聽個仔講好好味架d冬甩🍩,都想搵日去買黎試下,今日就一嘗心願🤤我揀左個朱古力味🍩,朱古力味好濃郁,唔太甜,冬甩🍩質地好似食緊麻薯咁,有d煙煙韌韌,口感好好,中間仲有cream夾心,真係好好味😋,其他同事個個食完都讚口不絕👍🏻好睇又好食,真係要的起心肝搵日買多幾款返去同屋企人一齊開心share。
Tea
2019-09-27 512 浏览
黎將軍澳行下 為食既朋友想搵啲野食 見有間donut未試過 就入左去睇入面環境好舒服 仲有chill既音樂 係一間適合打發時間既cafe 我地去果時唔多人 同朋友諗左好耐揀咩味 最後點左berry同green tea味試試佢 買完之後係自己去拎刀叉既 佢有自助站 配備埋紙巾 服務員態度都好好 問佢野都會答清楚講下donut既味道 佢兩個donut入面都有cream 啲cream係幾高質 唔會好甜 但有淡淡既甜香味 個人覺得berry味幾fresh,green tea比berry甜啲 佢表面果層綠色朱古力較甜 食berry味會中和返朋友就話覺得berry似藥水味🤣不過我唔贊同整體黎講 donut都係share黎食最好 可以試唔同既味 又唔洗怕食哂一個會太甜
黎將軍澳行下 為食既朋友想搵啲野食
見有間donut未試過 就入左去睇
服務員態度都好好 問佢野都會答清楚
朋友就話覺得berry似藥水味🤣不過我唔贊同
2K
2019-09-21 406 浏览
認識筆者的朋友知道 , 我很喜歡喝咖啡 .... 但自從六月開始就發生了一點狀況 , 筆者開始 "盡可能" 遠離 Starbucks 和 Pacific , 而選擇去另一些咖啡店 ~Menu ~Iced Americano : 味道稱不上是芳香濃厚 , 而且酸度偏高 , 不太適合筆者的口味 , 但還算是 OK 的 ~筆者點了兩款口味的 donuts, 包括了 Glazzy & Berry Spears ~Glazzy : 這個即是原味 donut, 其咬口感輕柔 , 吃入口十分舒服而且不會有飽滯感 , 更重要的是甜度適中 , 實在是筆者的心頭好 ~Berry Spears : 這個算是店方的人氣出品 , 在鬆軟的 donut 上塗上士多啤梨果醬,而在 donut 內裏藏著 cream cheese, 再加上果醬旁圍邊的白朱古力脆片,讓 donut 口感鬆軟之餘帶點脆脆,味道酸中有甜更是豐富 ~ 本篇完 ~
Menu ~

本篇完 ~
2019-09-17 329 浏览
今日好忙所以諗住食過簡簡單單嘅lunch, 不嬲都鍾意食冬甩,所以就揀咗呢間食啦。呢間食品通常都係冬甩coffee 等等。但係第一餐就唔係好想食甜野就揀咗個鹹點-cheese and ham burger , 唔係好大個對我來講啱啱好,如果係男士就應該唔夠啦。我老公就揀咗個芝士火腿法包再加一個泰式冬奶茶,個凍奶茶我哋次次都飲嘅非常正!值得推介👍🏼👍🏼👍🏼 佢嗰個法包都好脆㗎,size 屬於正常啦冇我嗰個咁細,應該夠飽嘅😊

2019-09-07 381 浏览
今日食完lunch同個朋友兩個人買左杯水果茶坐左係沙發,杯茶好大,坐左一個鐘都冇,杯茶未飲哂就比員工叫去坐高枱,話因為佢地要做生意,有其他客人,但我自己本身都係一個消費者,有比生意佢地做,唔明點解佢地要叫我坐高枱,我幫襯先搵張舒服啲既沙發坐都唔得,好似消費高就可以坐沙發,消費低就要坐硬凳同高枱,感覺員工以消費價格高低去對待客人,啲野食普通 ,同starbucks比佢只係啲枱闊落啲舒服啲,依家都冇乜優勢,唔會再幫襯。
2019-08-31 318 浏览
今次同朋友食個下午茶 由於諗唔到食咩於是就喺附近搵咗間連鎖嘅咖啡☕️店 其實見到呢間鋪頭已經好耐旺角將軍澳度度都有分店但係都好少真係入去試 今次去到叫咗一個smoked turkey panini $48加咗$20要咗杯 ☕️☕️照燒雞扒漢堡 $68相比於panini 呢個就抵食得多因為大個啲 同埋有薯條拌碟 🍟總括嚟講覺得呢間餐廳其實都唔錯不過除咗漢堡包之外其他嘢食嘅價錢就偏貴左少少不過會多咗一啲健康少少又可以坐喺度食嘅選擇 後尾發現原來呢間鋪頭比較出名嘅係冬甩遲啲有機會可能會試吓🥯

加咗$20要咗杯 ☕️☕️

照燒雞扒漢堡 $68

• 照燒雞扒漢堡
2019-08-10 374 浏览
J.Co Donuts & Coffee in TKO closes real early so I don't often come here.The choices at this branch are poor and they stopped doing the pandan latte frappe which I ended up getting in the city.Anyway, tried the lychee fruit tea which was just sweet and tasteless.Grapefruit might have been better.Sadly the grapefruit four seasons tea was sweet and that was it.

2019-08-05 328 浏览
冬甩多款式不嬲都受女仔歡迎,尤其是係粉紅色紅色呢啲顏色鮮豔嘅款,更加好吸引人,不過為咗避免食嚟食去都係水果味,今次選擇咗外表比較樸實嘅綠茶味。哩個冬甩嘅質感同普通麵包鋪嘅比相對較為軟熟,如果喜歡口感比較實淨嘅人可能未必太適合,感覺有啲似食鬆軟版嘅菠蘿包底哈哈。抹茶味唔算太出,食左先有淡淡地,聞唔出嘅。不過奶味相對濃一啲,都不失為一個幾清新嘅味道,但如果抱住食日式抹茶嘅期望可能就會有啲不一致喇。其實地面嘅花紋都幾靚,算係幾有心思,底部仲有少少朱古力,所以同比較淡嘅綠茶味夾埋,都算適合。可能因為呢個味道上面少左d topping,所以口感上略為單調,但因為都幾甜食完都好飽肚。性價比都叫高

抹茶冬甩

2019-07-21
2019-07-21 373 浏览
大概於兩年前吃過這間位於灣仔的店, 那時候覺得性價比也挺高的, 兩年後的今日帶上了朋友一起去吃, 再次點了同款的冬甩, 除了每個冬甩的價錢比當時貴了百分之幾十之外, 味道也大不如前點了巧克力忌廉餡($16)和芝士忌廉餡($16)的, 前者的味道吃了一口也不敢恭維, 那種甜味很不自然, 不知道是否菜譜改了..?後者芝士忌廉餡的比前者好一點, 但是味道都是怪怪的, 和我平日吃的cream cheese甜品有很大出入, 這個比較像白朱古力的味道, 不太像cream cheese還有一點就是環境不太乾淨, 我發現枱面還殘留着上一手留低的朱古力醬

2019-07-21