2023-02-06 74 浏览
深井不只有燒鵝,來歎啡亦不錯喔!假期悠閒歎杯啡,輕食或是全日早餐 位於深井村July coffee係不錯選擇!注意只在早上9:00營業到晚上19:00西西里檸檬咖啡 (凍)$45 係本店招牌,非常推介!對於我不是一個愛飲咖啡嘅人,亦覺得味道非常新穎特別,顛覆左對咖啡想像~咖啡嘅香、檸檬酸酸清新感,沒任何苦味,就是清爽!髒髒抹茶 (凍)$42 不誇張,是我飲過matcha latte 中頭幾名,飲落很滑順,完全無粉感,亦有濃濃日本抹茶回甘!蟹肉明太子意粉不是平時會食到明太子creamy感配上真蟹肉意粉有咬口,食起來較清爽!全日早餐 (沙律菜、巴拿馬火腿、牛油粟米、炒滑蛋、酸種麵包)都幾豐富,最出色嘅係佢地外脆內chewy 口感sour dough 酸種麵包
深井不只有燒鵝,來歎啡亦不錯喔!

假期悠閒歎杯啡,輕食或是全日早餐

位於深井村July coffee係不錯選擇!
注意只在早上9:00營業到晚上19:00

西西里檸檬咖啡 (凍)

咖啡嘅香、檸檬酸酸清新感,沒任何苦味,就是清爽!

髒髒抹茶 (凍)

蟹肉明太子意粉

不是平時會食到明太子creamy感配上真蟹肉
意粉有咬口,食起來較清爽!

全日早餐

(沙律菜、巴拿馬火腿、牛油粟米、炒滑蛋、酸種麵包)

2023-02-05
  • 西西里檸檬咖啡
  • 溫泉蛋明太子蟹肉意粉
2023-02-05 348 浏览
農曆新年假期完結前和友人一聚,約了試位於深井的July Coffee & Co.。深井對我們來說比較不就腳,平日很少機會進來。和朋友約在荃灣西站等,再轉乘巴士入深井,路途遙遠😂午餐時段的July Coffee & Co.有不少食客,大多是住在附近的街坊。到達的時候只有吧枱位,等了約5分鐘後有客人離開可以入座😄門外的menu不是最新的,顧客可以scan QR code看最新餐單和落單,落單後可以直接使用apple pay或其他電子支付方式付款,非常方便。第一輪點了一個lunch set和一杯特色咖啡。女巫湯意麵的賣相非常漂亮,分量較小。意麵有分普通和墨魚麵,但蔬菜湯底非常淡,麵沒有味道。另外,意麵採用的是凍湯底,比較適合在夏天品嚐。漢堡扒味道和口感非常好,配合清淡的麵食不會有油膩感。Cappuccino正常發揮。朋友點的特飲,店員呈上飲品時會詳細介紹飲品的用料和飲法,非常有誠意😍吉普塞女皇是冬季限定咖啡,名字非常優雅。咖啡上桌時仍冒著熱氣,店員細心提醒取用時拿杯腳以免燙傷。吉普賽女皇由多種香科和水果配合咖啡製作而成,攪勻材料前後會呈現不同的味道層次及風味。攪勻前較清新,可以品嚐到水果酸甜
深井對我們來說比較不就腳,平日很少機會進來。
和朋友約在荃灣西站等,再轉乘巴士入深井,路途遙遠😂
到達的時候只有吧枱位,等了約5分鐘後有客人離開可以入座😄
第一輪點了一個lunch set和一杯特色咖啡。

[Lunch set]女巫湯意麵(包一杯餐飲)
女巫湯意麵的賣相非常漂亮,分量較小。
意麵有分普通和墨魚麵,但蔬菜湯底非常淡,麵沒有味道。

另外,意麵採用的是凍湯底,比較適合在夏天品嚐。

漢堡扒味道和口感非常好,配合清淡的麵食不會有油膩感。

[跟餐]Cappuccino (加大杯)
Cappuccino正常發揮。
[冬季限定咖啡特調]吉普賽女皇
吉普塞女皇是冬季限定咖啡,名字非常優雅。
咖啡上桌時仍冒著熱氣,店員細心提醒取用時拿杯腳以免燙傷。
攪勻前較清新,可以品嚐到水果酸甜的味道;攪勻後味道較濃郁,香料味道突出。
其後我們加點了檸檬撻和另一杯特色咖啡。
檸檬撻
檸檬撻CP值高,size是平常西餅店檸檬撻的2倍,兩人share剛剛好。
檸檬餡偏酸,清爽開胃,是我喜歡的口味😍
西西里檸檬咖啡
西西里檸檬咖啡是有氣的凍咖啡,果香配合espresso亦很清新。

總括而言,July Coffee & Co.的甜品和特色咖啡非常出色,CP值高。
可惜地點比較遠,如果在我家附近應該會經常光顧😩
2023-01-26
[跟餐]Cappuccino (加大杯)
[冬季限定咖啡特調]吉普賽女皇
檸檬撻
西西里檸檬咖啡
星期六去咗呢間咖啡店,食咗個全日早餐,咁樣放假真係好正!😍😍😍 唉,又要開始返工,好唔捨得我啲假期呀!😫😭 好彩過一個禮拜又可以放假啫!👻😂😂😂有排都未等到七月,但係一月已經忍唔住要去呢間book mark咗好耐嘅Cafe!😙正所謂「一日之計在於晨,飲杯咖啡提提神!」幾時都話去Cafe嘆個靚早餐真係好緊要!😜😜😜🔸秘密花園💲4️⃣4️⃣呢個花茶好養生,沖出嚟嘅茶味好香,冬天唔想飲太凍嘅嘢,等我扮吓健康先!🫖🍵 個杯同埋茶壺都好靚!💕🔸七月早餐💲9️⃣8️⃣呢個July all day breakfast 有炒滑蛋🍳、蟹餅、煙火腿、粟米🌽同埋沙律菜,賣相算係咁,如果多啲料豐富啲會更好食!🥗😋🔸卡邦尼意大利麵💲7️⃣9️⃣卡邦尼意粉嘅醬汁炒得好香好好味,用嘅肉絕對唔係普通嗰啲罐頭肉,而係一粒粒厚切嘅豬肉粒,旁邊仲有兩塊乾煙肉🥓做伴碟,賣相超靚!🍝🔸抹茶latte 💲3️⃣8️⃣抹茶嘅拉花好靚,抹茶味都好香濃,好好飲!🍵🥛

🔸秘密花園💲4️⃣4️⃣

🔸七月早餐💲9️⃣8️⃣

🔸卡邦尼意大利麵💲7️⃣9️⃣

🔸抹茶latte 💲3️⃣8️⃣
抹茶嘅拉花好靚,抹茶味都好香濃,好好飲!🍵🥛
2023-01-18 50 浏览
周末最想就係遠離塵囂🌥️去一個偏遠啲既地方嘆個早餐🥣而離島就最適合不過🈴️呢間Cafe都食過幾次,有信心保證,不過weekend就都要等一陣位。🐒蟹肉明太子意粉💰$91平時都係食Toast/Croissant多但今日晏左就想full啲,嗌左個意大利粉🍝估唔到都唔錯,味道偏淡🦀但感覺好健康,份量一個人食就岩岩好。🐒July All Day Breakfast💰$104呢款入面除左有牛油粟米🌽沙律菜之外,比較特別既有巴馬火腿,櫻花蝦炒蛋同Homemade薯餅🥔如果想食豐富啲既話仲可以加Toast🍞保證砌到個滿足又滿意既早餐🥣。🐒Caramel Latte(L)💰$45🐒Oat Milk Latte(L)💰$45早上唔少得既當然係咖啡☕️所以就嗌左2杯,除左有唔同奶類選擇,仲有唔同風味🍯小店店員唔多,所以忙起上嚟都未必抽到空,但大家都好helpful同nice❤️

🐒蟹肉明太子意粉💰$91

估唔到都唔錯,味道偏淡🦀但感覺好健康,份量一個人食就岩岩好

🐒July All Day Breakfast💰$104

🐒Caramel Latte(L)💰$45
🐒Oat Milk Latte(L)💰$45
2022-12-22 76 浏览
純粹放假想搵個地方放鬆一吓!游來深井竟然俾我發現一間純白概念的咖啡July coffee 簡單的,乾淨的,寧靜的就是走進cafe的感覺,那份潔白的純粹,讓人安定而放鬆.真的可以給我自成一角優悠地放空. 🔮西西檸檬咖啡  一試便愛上,完全是檸+啡perfect的結合.微酸的檸檬味, 手沖咖啡的純粹甘澀,再加上微甜sparkling, 入口即時有種清爽的感覺,feeling so fresh! 難怪這是店家的signature drink ! 🔮刁草煙三文魚酸忌廉酸種吐司  手機先食,presentation 十分精美!這個dish既精粹是那片自家製的酸種吐司, 粉團酵焗時間精準,包身非常有彈性,麵包的蜂巢發酵得好,入口實在而煙韌;sour cream 除了提味外更添了濕潤的口感,刁草與煙三文魚這對好拍檔,微酸香草味既開胃又減魚油膩,新鮮的煙三文魚份量也不少呀!🔮慢煮椒麻雞腿扒配藜麥飯・溫泉蛋  慢煮雞腿超級嫩滑,椒麻醃料入味,麻辣味微辣帶甜又有鹹香,味道很有層次,藜麥飯本已用椒麻汁攪拌過,輕輕篤破溫泉蛋黃,再混合一起,惹味又有口感,一個令我印象好深刻嘅藜麥飯呀!推介! 🔮香蕉熱香餅  配

🔮西西檸檬咖啡

🔮刁草煙三文魚酸忌廉酸種吐司

🔮慢煮椒麻雞腿扒配藜麥飯・溫泉蛋

🔮香蕉熱香餅  配 Maple syrup
Pancake鬆軟有蛋香,每層都有三至四片厚切的新鮮香蕉,加埋有成隻蕉呀!賣相也很打卡able呀!

🔮精品伯爵紅茶
甘香獨特,先泡幾分鐘,茶味更出,飲完還可再添熱水泡多!

🔮Coffee Latte
個人很喜歡這個咖啡豆,回甘帶微甜,咖啡味香濃,入口順滑,咖啡師還給我一個美美的愛心拉花💛

來開深井,唔一定要食燒鵝,這家cafe也是此區的一個推介呀!

👍Barista 的哥哥和店面的侍應姐姐都很有禮貌,好nice !
Coffee Latte
西西檸檬咖啡
精品伯爵紅茶
2022-12-03
Coffee Latte
西西檸檬咖啡
精品伯爵紅茶
2022-12-21 49 浏览
🔹️July Coffee & Co.🔹️今日來到深井,臨近汀九橋和青馬大橋,能從唔同角度飽覽其景致,又可以坐係碼頭或沙灘聽海浪聲🌊🌊🌊 有時候真係想遠離煩囂,找個偏遠寧靜既地方,好好過一個休閒既下午,找到間純白設計既咖啡店,離開時還可以欣賞美麗既日落🌅🎉🎉🎉女巫湯意麵🎉🎉🎉店家特意為這個聖誕節烹製左一道湯意麵,「女巫湯意麵」這個名字好特別,係吉普賽既女士為愛人表達心意既一道菜式,想留住一個人既心就要留住佢個胃,滿滿愛意及幸福之意女巫湯意麵湯底都好用心,用牛骨髓、紅酒、甜菜頭等多種既材料熬製,湯底特別清甜,配以兩種意粉、蘑菇、牛肉進食,沒太多調味卻清新好吃🍝松葉蟹肉明太子意大利麵麵條有一點彈性又唔會煮得太軟,明太子醬既鹹鮮味包裹著每條麵條,啖啖滿足😋拌著松葉蟹肉食真係好正☕️飲品🫖秘密花園成份有茶葉、牡丹、玫瑰及茉莉,茶葉清淡茶香及濃郁花香,清甜回甘🍹鮮果青烏龍綠茶仲可以+$10有口感甜蜜既奶蓋
🔹️July Coffee & Co.🔹️

🎉🎉🎉女巫湯意麵🎉🎉🎉

🍝松葉蟹肉明太子意大利麵

☕️飲品
🫖秘密花園

🍹鮮果青烏龍綠茶
仲可以+$10有口感甜蜜既奶蓋
2022-12-21 49 浏览
I’ve been here before but it’s my first time trying their morning set, I ordered a mini breakfasts set with ham, corn and sour dough toast. I will definitely come again
住屯門咁耐,搭車就成日經過,但一直都未去過深井,星期六本來諗住揸車🚘去歎個 brunch,點知發現搭車仲方便,喺屋企樓下搭九巴 53號🚌,一落車就到!深井近海邊🌊,雖然冬天去真係有啲凍⛄️,但店內都唔會好凍,有8人大枱、2人枱、咖啡吧台同灰色水泥牆身吧台,無論一個人去定一班人去都坐得舒服。😁簡約嘅裝修,又睇到咖啡師沖咖啡,好休閑慢活,非常寫意!餐廳無menu,📱用 QR Code 落單,每道數都寫咗有咩材料,啱晒我呢啲唔鍾意同人講嘢嘅人!心諗明明係 12月,但唔知點解 menu 會叫個餐做「7月早餐套餐」😳原來佢係用店舖個名命名!其實佢就係 All Day Breakfast,有西班牙黑豚火腿片、牛油粟米、沙律菜、黑松露炒蛋同芝士薯餅。唔算好豐富,不過擺盤都幾靚,啲巴馬火腿捲到一朵朵玫瑰花咁🌹,黑松露炒蛋好滑🍳,而最鍾意就係芝士薯餅,一塊塊薯仔同埋🧀芝士夾埋一個餅,鹹鹹哋幾有口感!慢煮椒麻雞腿🍗肉質好鮮嫩,有少少辣,好香口!而藜麥飯好特別,椒麻籽麻而不辣,夾雜香甜嘅蕃薯🍠撈埋流心的溫泉蛋一齊食😍愈食愈上癮!抺茶嘅拉花幾靚,比較濃,有少少苦,回甘味比較淡,整睇都幾滑!😎椰汁咖啡好有特色,厚

7月早餐套餐

澤田園抺茶鮮奶

椰汁咖啡

椰汁咖啡好有特色,厚厚嘅奶蓋帶有淡淡椰汁味,清新又唔膩,下層咖啡偏酸☕️,兩者嘅味道好夾好有層次!👍🏻
冬季限定咖啡特調 - 吉普賽女皇

呢杯我無飲,不過見職員沖得好有心機好特別,每一個沖調步驟所需的時間、溫度、份量都計算過📝,配料仲有暖身嘅薑同椒麻籽等,連埋糖漬梨,應該好啱冬天飲,下次要試下!
2022-12-17
$130 (早餐)
7月早餐套餐
澤田園抺茶鮮奶
椰汁咖啡
1K
今次介紹在屯門附近的深井Cafe,雖然來這邊大多是吃燒鵝,但最近都多了不同的咖啡店進駐,吃完又可以行海邊🌊,吹海風💨,看日落🌞,只是可惜當日天氣惡劣🌧️。📍位置:在52X、53巴士的深井站後方,一下車就到了,非常方便。🏠環境:落地玻璃門,門口角落擺設一棵聖誕樹🌲,左邊是一張八人的大枱,後方是二人枱,右邊是咖啡吧台和灰色水泥牆身吧台,我們當然坐在咖啡吧台,一邊享受咖啡的香味,一邊享用午餐,非常寫意。🤵🏻服務:留意女職員在泡咖啡時,每一個沖調步驟所需的時間、溫度、份量都計算過📝,能感受到那份用心,而且非常友善好客。🍽️午市:沒有套餐,用QR CODE點餐。🍴慢煮椒麻雞腿🍗排配藜麥飯、溫泉蛋🥚 $108🍗雞腿已切塊,肉質很鮮嫩,椒麻籽味道濃,但一點也不辣,底下是藜麥飯,內有非常香甜的蕃薯🍠泥,每一口都好有層次,還有一隻流心的溫泉蛋,😍飽肚又惹味,😉推介給喜歡健康菜式的你們。🍴刁草煙三文魚🐟酸忌廉酸種吐司🍞 $58這是朋友點叫,試吃了酸種吐司,口感類似法包🥖,煙韌帶點結實,烘得脆身可口。加上厚切鮮味煙三文魚🐟,是真有煙燻味,再配上一點爽脆沙律菜🥬和醃豆,口感豐富,又不油膩,清新健康。白色紅乾果蛋糕

右邊是咖啡吧台和灰色水泥牆身吧台,

🍽️午市:沒有套餐,用QR CODE點餐。

🍴慢煮椒麻雞腿🍗排配藜麥飯、溫泉蛋🥚 $108

🍴刁草煙三文魚🐟酸忌廉酸種吐司🍞 $58

白色紅乾果蛋糕🍰 $39
😍外型打卡一流,白色的奶油用上紅乾果、藍莓和食用花作裝飾,值得一讚是蛋糕夠濕潤😋,中間是一層奶油,重疊了三層,口感豐富,莓果帶點酸,中和奶油的膩,價錢不貴,必吃推介👍🏻。

☕西西里檸檬咖啡 $45
我就喜歡朋友這杯帶點檸檬酸的咖啡,一點也不苦澀,是一杯不錯的Coffee Tonic。

☕薑母泡沫咖啡 $38
不知道為什麼我喝起來有一陣中藥味😂,但朋友說沒有,只是有薑味,可能是椒麻跟薑撞在一起的效果🥹,不過咖啡的確是很濃郁。
2022-12-15
  • 西西里檸檬咖啡
  • 慢煮椒麻雞腿🍗排配藜麥飯、溫泉蛋
2022-12-16 40 浏览
放假多數鍾意留晌屋企休息,上星期見天氣咁好,心血來潮出去嘆個靚早餐,去咗深井July Coffee 飲咖啡鬆一鬆。原來餐廳係九點開門,我哋未夠九點已經去到,在玻璃窗見到店員正在沖咖啡試味,十分細心,等咗一陣就夠鐘入去,餐廳簡潔乾淨,坐位不算很多,最特別係有個開放式窗戶方便客人外賣咖啡,點餐使用電子化手機下單,連付款都可以在手機進行很方便,客人食完就可以離開,不用浪費人手埋單,挺不錯!七月早餐All day breakfast 有巴馬火腿、炒蛋、沙律、粟米、乳酪、酸種麵包,酸種麵包烘過香脆滋味,早餐有杯乳酪特別醒胃,配上新鮮士多啤梨和藍莓,好滿足蟹肉明太子意粉蟹肉份量夠多,意粉軟硬度適中,明太子混合意粉掛汁度高,美味合心意Dirty底部凍奶加上熱咖啡,上枱影完相要即刻飲先嘆到冷熱交加的特別口感Flat White咖啡與鮮奶的比例剛剛好,堅果味的咖啡係我的心水,小小拉花可愛又窩心

七月早餐

蟹肉明太子意粉

Dirty

Flat White
  • All Day Breakfast
去深井除咗可以食燒鵝 原來喺深井村呢度仲有一間好文青嘅ℂ𝕒𝕗𝕖 💛 𝕁𝕦𝕝𝕪 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 & ℂ𝕠.白色嘅外牆配上落地大玻璃 坐喺到嘆杯咖啡都特別寫意🤍慢煮椒麻雞腿排配藜麥飯、溫泉蛋 $108慢煮椒麻雞腿排肉質鮮嫩 椒麻味啱啱好溫泉蛋拌藜麥飯 加埋入面有蕃薯泥 甜甜地每咬一啖都好有層次感 仲好飽肚🤭松葉蟹肉明太子意粉🦀$86松葉蟹肉份量都算多 意粉軟硬適中 意粉沾上香濃嘅明太子醬再拌勻松葉蟹肉既鮮甜真係好好味 食到停唔到口😋𝓕𝓵𝓪𝓽 𝓦𝓱𝓲𝓽𝓮☕️ $41鮮奶味會比較豐富 配上咖啡 口感順滑 仲有個靚靚嘅拉花 真係打卡一流📸𝓙𝓒 𝓢𝓲𝓷𝓰𝓷𝓪𝓽𝓾𝓻𝓮 𝓢𝓲𝓬𝓲𝓵𝔂 🍋☕️ $45清新既西西里檸檬咖啡 酸酸甜甜 咖啡天然既酸度同檸檬既酸甜完美咁結合係一齊 飲起嚟特別清爽💛💛 July Coffee & Co. @julycoffeeco 📍深井深井村92號地舖#julycoffee #julycoffeeco #屯門黃店 #黃店 #黄色經濟圈 #屯門 #屯門美食 #黃店推介 #深井黃店 #相機食先 #良心小店 #食好西 #文青cafe #打卡 #早餐 #午餐 #hkig #Tuenmu
去深井除咗可以食燒鵝 原來喺深井村呢度

清新既西西里檸檬咖啡 酸酸甜甜
咖啡天然既酸度同檸檬既酸甜
完美咁結合係一齊 飲起嚟特別清爽💛

📍深井深井村92號地舖

#julycoffee #julycoffeeco #屯門黃店 #黃店 #黄色經濟圈 #屯門 #屯門美食 #黃店推介 #深井黃店 #相機食先 #良心小店 #食好西 #文青cafe #打卡 #早餐 #午餐 #hkig #Tuenmun #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #blogger #coffee
2022-11-27 27 浏览
個牛角包世一!超好食!!!!!!!又香又脆 會為左佢返黎食呢間野!!!抹茶鮮奶都好好飲 好濃 但唔會好苦😝☺️其他野食正常發揮👍🏽都唔錯一落巴士行兩步就到 地理位置都方便!
個牛角包世一!超好食!!!!!!!
又香又脆 會為左佢返黎食呢間野!!!
抹茶鮮奶都好好飲 好濃 但唔會好苦😝☺️
其他野食正常發揮👍🏽都唔錯
一落巴士行兩步就到 地理位置都方便!

• 牛角包
  • 抹茶鮮奶
深井|𝒥𝓊𝓁𝓎 𝒞𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 𝒞𝑜. 🫶🏻不是打卡𝒞𝒶𝒻𝑒 但!!!會想再嚟💙回頭率高 實而不華門口嘅右手邊係沖咖啡嘅位置,有位男店員注意到我站在門口等位,示意我埋去。即刻幫我向其他店員問有冇兩人位,十分細心、觀察入微🥰👍🏻👍🏻🍫朱古力奶 $36- 拉花與Menu中的不同,更加靚🥰第一次嚟,唔知係咪每次都會有唔同嘅拉花❤️期待下一次嘅光顧~- 朱古力奶好滑,泡泡綿密😎🦀松葉蟹肉明太子意粉 $86- 醬汁沉咗係底,比圖片望落去幾更加足,明太子都落得好大方💕- 真·蟹肉,4條左右😋🍟薯條 $38- 薯條就唔推介啦😗- 雖然好熱、新鮮炸起,但唔脆、淋淋地…- 用咗孜然粉調味,份量都幾多嘅~冰鮮奶咖啡 $44- 好熟悉嘅味道~- 好似我平時攞雀巢即溶咖啡搵熱水開完,再加牛奶嘅感覺🤣🤣🤣🔺有加一服務費整體而言▪️味道 4 / 5▪️環境 3 / 5▪️抵食 4 / 5📍深井深井村92號地舖
會想再嚟💙回頭率高 實而不華

🍫朱古力奶 $36
- 朱古力奶好滑,泡泡綿密😎

🦀松葉蟹肉明太子意粉 $86
- 真·蟹肉,4條左右😋

🍟薯條 $38
- 薯條就唔推介啦😗
- 雖然好熱、新鮮炸起,但唔脆、淋淋地…
- 用咗孜然粉調味,份量都幾多嘅~

冰鮮奶咖啡 $44
- 好熟悉嘅味道~

🔺有加一服務費

2022-11-19
  • 松葉蟹肉明太子意粉
  • 朱古力奶
2022-11-24 211 浏览
見假日得閒就決定去深井行吓街🤎行行吓見到有間與眾不同嘅coffee shop,因為間間都係茶記,突然之間有間純白色嘅咖啡店☕️真係好特別🤩我咁鍾意飲咖啡,就梗係要入去試吓啦!💐秘密花園 $44呢個係有兩款茶葉沖製而成,分別有玫瑰同茉莉花茶🌹 飲落清香,帶有少少甘甜,好適合我呢啲腸胃唔好嘅人士飲用☺️暖暖地,好舒服!🥗七月早餐 $125其實佢就係All Day Breakfast,不過佢用店舖個名命名😳 份量好豐富,有煙三文魚、巴馬火腿、牛油粟米、黑松露炒蛋、酸種麵包及雜菜沙律😝 黑松露炒蛋好滑好有蛋味,煙三文魚同巴馬火腿就整到成朵玫瑰咁,好有心思☺️ 而牛油粟米🌽就係我最愛,又多牛油又甜😍值得一讚既係酸種麵包🥯冇我之前食嗰啲咁硬身,而且脆脆地幾可口👍🏻🍄日式野菇燒牛肉配藜麥飯 $155一上到枱,我哋都俾個份量嚇親🫣 入面有好大塊嘅燒牛肉🥩、薯蓉🥔同埋個藜麥飯,佢個菇係喺個薯蓉入面,食落啲薯蓉會特別有口感😋,特別清新,配埋佢嘅燒牛肉食,啱啱好,可以解滯👏🏻牛肉嘅熟度都啱啱好💛🥥椰汁咖啡 $45佢上面有一層椰汁香味嘅奶泡,下層就係偏酸嘅咖啡☕️,入口首先會有滑溜嘅口感,然後就會感覺到椰汁嘅香同咖啡

💐秘密花園 $44

🥗七月早餐 $125

🍄日式野菇燒牛肉配藜麥飯 $155

🥥椰汁咖啡 $45
佢上面有一層椰汁香味嘅奶泡,下層就係偏酸嘅咖啡☕️,入口首先會有滑溜嘅口感,然後就會感覺到椰汁嘅香同咖啡嘅香融合🥰,味道上都會中和左啱啱好!👍🏻

總括而言 (5個💓係最高)
好味指數 : 💓💓💓💓🤍
服務態度 : 💓💓💓💓🤍
環境打卡 : 💓💓💓💓🤍
回頭指數 : 💓💓💓💓🤍

📍July Coffee & Co.
🏢深井深井村92號地舖
🕗星期一至日 09:00 - 18:00

#深井美食 #深井必食 #西餐 #食好西 #美食
2022-11-22
2022-11-22 31 浏览
有日經過開深井 見到有間幾舒服嘅Cafe 係全白光猛嘅裝修🙂 一於入去試試佢😆蒜香辣蜆意粉 💰68意粉定價唔算太高 所以份量都唔算多 如果係男仔應該會唔夠飽 蜆肉細細粒食落又唔覺有鮮甜味 可能比蒜香🧄味蓋過左😝 但整體都唔算差 份量多少少就好啦😆明太子蟹肉溫泉蛋意粉 💰78呢個意粉份量好似多返少少🤏🏻 明太子都足夠掛喺意粉🍝 加上溫泉蛋蛋汁撈埋一齊食好滿足🥰呢間嘅意粉雖然唔算好有驚喜 但都要多啲支持本地小店😊 下次嚟會試埋咖啡☕️ 希望會有驚喜啦☺️

蒜香辣蜆意粉 💰68

明太子蟹肉溫泉蛋意粉 💰78