2024-06-02
鄰近佐敦港鐵站, 行幾分鐘就到, 餐廳落地大玻璃透光感極高, 晚上仲可以望住落地大玻璃外車來車往, 餐廳裝修十分型格, 內有獨角獸霓虹燈裝飾,打卡一流,侍應有禮貌及十分好客, 重點性價比極高,值得推介.店員介紹呢個套餐, 叫門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將(個名真係好複習) ~HKD490.0(3選1) 多汁豬仔骨/脆炸美國魚柳/美國安格斯西冷(2選1) 香脆薯條/ 真茄汁意粉我地選了魚柳及薯條, 套餐仲包慢煮蒜香燒春雞半隻, 炸軟殼蟹一隻及多汁淫蝦 ,一見到淫蝦呢個名真係比佢笑死,. 當上菜時真係震撼我眼球, 超大盆及份量十足, 多汁淫蝦原來係龍蝦, 超大隻, 龍蝦肉結實爽口及彈牙, 龍蝦頭又多膏, 十分甘香. 龍蝦鉗超大隻, 恰如其名, 佢真係好多汁, 仲有海水味, 咸咸的, 另 廚師十分細心地剝碎鉗殼, 好等我可以輕易地拆開鉗殼, 龍蝦鉗啖啖肉, 超正, 脆炸美國魚柳, 超給大件, 外脆內軟, 魚柳鮮嫩肉滑, 十分惹味. 炸後嘅軟殼蟹甘香鬆脆,連殼帶膏連肉一啖過,口感豐腴獨特.燒春雞以慢煮方法煮成, 雞肉香嫩多汁,肉味豐富,肉汁帶甜,口感柔嫩一D都唔鞋, 好好味配埋香脆薯條,
(3選1) 多汁豬仔骨/脆炸美國魚柳/美國安格斯西冷
(2選1) 香脆薯條/ 真茄汁意粉
炸後嘅軟殼蟹甘香鬆脆,連殼帶膏連肉一啖過,口感豐腴獨特.
配埋香脆薯條, 真係好香脆的, 不會軟淋淋, 真係食到停唔到口
飲埋杯曲奇馬上瘋$47.0和菠蘿熱情果沙冰 $45.0, 為今晚畫上完美的句號.