「KidsKiss Kingdom」是一間親子餐廳,內裡有個佔地幾千呎的遊樂場畀小朋友放電,至啱family day!員工很注重衛生,入場前除了雙手外,衣物亦會噴消毒劑。由於會經過遊樂場,入餐廳前要先除鞋,非常乾淨!餐廳主打西餐,食物款式很啱小朋友胃口!水牛芝士薄餅($88)芝士味濃,但略嫌份量少,大人可能不夠飽!卡邦尼意大利飯($82)真材實料,非常creamy!闘心果醬大蝦長通粉($102)大蝦爽口,多到好似唔使本,好味!早前結業的「覓茶活」,已跟「KidsKiss Kingdom」合作賣台茶。我當然要支持良心小店啦!加一後齊頭400元,價錢算合理!

餐廳主打西餐,食物款式很啱小朋友胃口!

水牛芝士薄餅

卡邦尼意大利飯($82)真材實料,非常creamy!
卡邦尼意大利飯

開心果醬大蝦長通粉

加一後齊頭400元,價錢算合理!

2020-07-05
水牛芝士薄餅
卡邦尼意大利飯
開心果醬大蝦長通粉
十分好,首次去她們餐廳有一種很親切的感覺,雖然我不是小朋友但餐廳实在很舒服,食物水準亦十分高,價格十分合理,唯一是地點較難找到,但其实也是一件好事,寧靜舒適,我相信我會再來這里,也期望下次可以一試晚餐!
题外话/补充资料: Uncle Ray 試食 #KidsKiss Kingdom親子主題餐廳 其實如果不是她們向我們左隣右里提供優惠,我真不知道她們的餐廳所在地點,更不知道她們原來是一間餐廳,甚至乎我到達門口亦懷疑自己是否去錯地方? 踏入問口前有一個很細心的姐姐(對於我來說是妹妹) 替我測量體温,消毒雙手,及提供消毒地毯,以致未進食我們已感到貼心細心,食得也安心。 餐廳環境簡潔,感覺乾淨清新,我坐在 VIP 房間面向我們居住的第一城,感覺倍感親切。服務員很快為我們送出餐牌,及介紹今日提供的午餐。我跟朋友友分別點了一個 Pork及一個 Beef,可惜餐飲沒有凍o茶,但換來是一些特的台式特飲。 午餐享用到一半的時候,餐廳的負責人靚女 Vivian 親自由辦公室跑到餐廳跟我打招呼及介紹餐廳的歷史,餐廳原來在石門已經有 2 年了,會員更多達八千,我剛剛也看過她們的 facebook 更有 17323 人在追蹤,我實在感到勞幸在她百忙之中也照顧我這樣一個小顧客。 環境 我先評價她們的環境,如果 10 分是滿分,我比9分吧,地方很寬鬆而且可遠望一城,地方簡潔乾淨,唯一是在門口看不到是餐廳,令我在進入時有一點猶豫,加上在餐廳外標榜是兒童兒童,而我已經是 25歲零 N 個月,進入時有一點尷尬,幸好進入餐廳后才發現我年紀不是最大的。 服務 10分,加上 Vivian 親自帶我認識餐廳,我再比一分 11 分。爆燈! 食物水準 細細聲講 PORT 好食過我們一城任何一間,至於牛扒我便沒有試過。加 $5 有一個湯,湯我們的 ASAP 黑松露會好飲一D,不過價格不同這樣比較有點不公平,而飲品我要了一杯橙汁,水準之上。有一點服務員很細心問你要少冰,多冰,還是一般,很細心體貼的服務。 至於價格,兩個人食 200多完,老實說午餐來說不算平,甚至比我們 ASAP 還要貴一點,但如果相約朋友聊天 high tea 或像我一樣早餐加午餐一起吃,其實也不算貴。加上食物份量絕對足料。 當然當我埋單時 Show 一 Show 我們會員咭立即有九折優惠,馬上心情靚晒。 2 個人不用 $200蚊,亦不用留下洗碗。 衛生 因為是做小朋友生意,她們的衛生可算是 優れた 非常好,各位不用擔心。因為疫情關係,我個人覺得衛生比任何一樣東西更重要,食得安心。
2020-06-29
用餐优惠
試食活動
  • PORK
雖然Kidskiss係一間親子餐廳,但係由於疫情關係,遊樂區已經暫停左,不過吾知依家開返未。我地見Kidskiss 本來一個餐都要二百蚊,但而家$5x 就有一個set,好抵食🤤 同埋地方好大,租金應該都唔平,大家住附近一定要多多支持~當然入鋪後仲有量體溫服務 & 提供搓手液 & 提供口罩袋 ,貼心😽 ❗️我地揀左傳統蕃茄薄餅,安格斯牛肉漢堡,香煎紐西蘭龍利魚柳。樣樣都吾錯,蕃茄pizza 份量唔算話好多,如果食量比較大既話可能會唔夠飽,加上Burger 塊牛都幾大塊又juicy,推薦大家trytry (食量大必選),加$5仲有個餐湯,,飲落都吾錯,計返埋$70就有哂餐湯、漢堡再加嘢飲,仲要地方又大又舒服。

我地揀左傳統蕃茄薄餅,安格斯牛肉漢堡,香煎紐西蘭龍利魚柳。

2020-05-22 1263 浏览
因為不是住新界, 以前都不知石門是甚麼地方, 總覺得是去郊遊的地方.  因為一次偶然的機會, 才發現原來石門就在沙田第一城旁邊! 加埋個石門港鐵站, 交通都方便.  講番正題,  我果晚人在石門,  一時餓鬼上身, 急急向美食達人的友人求救. 當佢介紹我去間親子餐廳, 我心諗無野呀? 一條友去親子餐廳?  唔係要BOOK場幾人成團果啲呀? 俾佢笑我大鄉里, 仲話一定要試埋餐廳的台灣飲品.  好, 去咪去, 我呢個友人一向無令我失望, 親子就親子, 無有怕 !間親子餐廳坐落在商場一角, 由於商場唔係大型果種, 好易去得到. 門面. 嘩, PLAYGROUP咁款, 好似同我唔係好夾. 但門口果位姐姐, 聲明一下唔係呀姐, 係真係會同小朋友玩果種姐姐, 好有禮貌又無壓迫感地介紹佢地間餐廳, 再加上餐牌上的食物都對胃口, 就入去喇. 親子餐廳有個好處, 就係地方寬敞, 相信係俾小朋友多一點空間活動吧. 但我覺得小朋友始終會被波波池吸引囉. 地方闊落, 我作為單身食客當然歡迎. 我點菜啦, 點了個紅菜頭羽衣甘藍沙律.  唔好意思太心急食. 個甜酸汁好醒胃!  羽衣甘藍夠新鮮.  仲有爆珠果吓型晒

間親子餐廳坐落在商場一角, 由於商場唔係大型果種, 好易去得到. 門面. 嘩, PLAYGROUP咁款, 好似同我唔係好夾. 但門口果位姐姐, 聲明一下唔係呀姐, 係真係會同小朋友玩果種姐姐, 好有禮貌又無壓迫感地介紹佢地間餐廳, 再加上餐牌上的食物都對胃口, 就入去喇. 親子餐廳有個好處, 就係地方寬敞, 相信係俾小朋友多一點空間活動吧. 但我覺得小朋友始終會被波波池吸引囉. 地方闊落, 我作為單身食客當然歡迎. 我點菜啦, 點了個紅菜頭羽衣甘藍沙律.  唔好意思太心急食. 個甜酸汁好醒胃!  羽衣甘藍夠新鮮.  仲有爆珠果吓型晒啦, 味道賣相攞滿分!
紅菜頭羽衣甘藍沙律

第二度, 我選了個"小食", 但係一D都唔少野, 就係蟹肉多士. 唔好輕看小食,  廚思的功架往往能在小食反映出來.  蟹肉酱的鮮甜味剛剛好, 嘩, 多士上面又有爆珠,  做咩呢? 睇埋就知咩事.
蟹肉多士

原因我發現呢間餐廳有個與別不同既水吧, 有門擋架, 有名架, 叫覓茶活.  台飲專門店呀. 唔怪得食物都帶點台式襯托.  我叫了杯芝雪白桃.  是不同台飲店中比較出色的, 芝士味突出, 但又不會蓋過果味, 仲要好大杯......
芝雪白桃
 呢間餐廳, 遲D去開沙田都會再來食啦!
2020-05-19
紅菜頭羽衣甘藍沙律
芝雪白桃
2020-05-21 926 浏览
知道呢度告急,專登約朋友兩大兩細去支持下。下午去到都無乜人,企咗五分鐘,cashier嗰位染髮短髮女士,明明見到我哋,我哋都好有禮貌打招呼話四位想食嘢,但係佢都係無視我哋。我哋等咗一陣間,忍唔住講我哋想食嘢。入面有另一位女職員行出行入都係無視我哋。其實做親子餐廳,呢啲態度真係要留意下,好趕客。不過算數,都一塲嚟到!再等多陣,終於位短頭髮職員肯帶我哋入去,態度仍然晦氣。😅原來入面無客㗎,我仲以為佢哋好忙小朋友叫兒童餐,正常,佢哋無話好食定唔好食,只係問幾時開返play area有得玩呀?我哋大人叫咗Norwegian submarine 同beef burger。Submarine個croissant 叫做OK,唔叫好食,smoked salmon係無魚味嘅三文魚。Beef burger真係唔叫好食,patty好乾又唔香肉味。咁樓上食burger 間burger shop就好食好多。 個地方其實唔大,樓底又唔高,好多玩具放出嚟其實都幾逼。本來諗住開返嚟呢度玩同攪聚會,但係經歷今日職員態度同食物質素,應該唔會尊登再嚟了。
知道呢度告急,專登約朋友兩大兩細去支持下。
再等多陣,終於位短頭髮職員肯帶我哋入去,態度仍然晦氣。😅

原來入面無客㗎,我仲以為佢哋好忙

2020-05-21
2020-05-04 578 浏览
雖然無小朋友,但去過呢間親子餐廳兩次。兩次俾我既感覺係侍應姐姐好有禮貌。食物方面兩個人晚餐200蚊左右落樓,但食物水準絕對唔馬虎! 聽講呢間餐廳好有心,連波波池入面既波都係由日本運來香港,成本高但高質。餐廳佔地很廣,顯然租唔會平得去邊。希望呢間有心黃店能夠撐得住🙏
雖然無小朋友,但去過呢間親子餐廳兩次。

希望呢間有心黃店能夠撐得住🙏
2020-04-16 621 浏览
由於沒有小孩的關係,開張了很久沒有賞試過的親子餐廳。因為疫情關係,關閉了遊樂設施的部份,變成了專做餐飲的食肆,因此本人才開始賞試今次已經是第三次光顧,頭兩次是享用單人專享的晚巿套餐,今次名正言順帶上侄女來到親子餐廳一行四人的緣故,點了一份2-3人餐,共有兩餐湯、一小食、一副主菜、一主菜、一甜品、兩飲品。飲品叫蘋果汁或橙汁是不用另外加錢,大慨是要滿足家長和小孩吧。跟餐再加一個副主菜有優惠,還能滿足四人。別以為親子餐廳只顧給室內遊樂場而忽視食物,此餐廳的菜式都達到中高檔食肆的水準本人推介的菜色期望食肆在疫情過後能恢復生意這段期間也歡迎大家外賣呢~

本人推介的菜色

千島海鮮薄餅

安格斯牛扒

肉桂蘋果多士

期望食肆在疫情過後能恢復生意

這段期間也歡迎大家外賣呢~
鴨胸沙律
波特菇黑松露意大利飯
2020-04-13
千島海鮮薄餅
安格斯牛扒
肉桂蘋果多士
波特菇黑松露意大利飯
2020-04-12 487 浏览
又有黃店告急喇😢雖然我都只係十幾歲 但係為咗我哋嘅經濟圈 厚厚哋面皮去親子餐廳都在所不辭🤘🏻嗌咗一個餐~因為係離食tea 所以要咗個鮮果脆脆比利時多士餅其實即係三層嘅厚pancake 間夾雜住一啲菠蘿粒 朱古力醬 忌廉同埋糖漿 pancake軟棉棉好好食 配咗啲脆片好有口感 再加埋醬同生果粒酸酸甜甜 勁好食🤤🤤用$20配咗個咖啡蛋糕 平時唔多鍾意咖啡味嘅嘢 但今次呢個配咗啲醬同糖霜真係好好食 本身諗住同人哋share一人一碟 結果好味到我兩碟食哂oops蘋果汁不過不失 類似酒店自助餐嗰啲最抵讚係服務💛本身應該係因為小朋友玩滑梯嗰啲 堂食先有加一 但係侍應姐姐ss好好人! 問佢幾次嘢都仲係笑住咁答冇嫌我煩 又提我哋嘢食未到唔好除口罩 臨走又講聲多謝支持 擺個士兵敬禮嘅pose 一定同小朋友相處得好好 另一個姐姐都問我啲嘢好唔好食 又多謝我哋 絕對會再離😻😻
鮮果脆脆比利時多士餅
是日精選蛋糕
蘋果汁不過不失 類似酒店自助餐嗰啲
2020-04-12
鮮果脆脆比利時多士餅
是日精選蛋糕
見有咁多人講到咁差 又有人講到咁好決定親身去試下今日一早去等佢開門10:52我去到門口遇著我估計係老闆娘 我問佢開幾點 佢話12:00 我話 好 一陣返嚟見佢好開心咁講 多謝支持 忍唔住話咗比佢聽 我叫佢多謝幫你出post 嗰位啦唔係我都唔知有呢間餐廳 我一直都以為係遊樂場嚟12:00我地勁準時去到 佢地staff都好多人 我相信今時今日仲養住咁多staff場地又大佢地應該真係比較難捱得住 主題係比小朋友玩樂但因為疫情要暫時關閉遊玩設施對佢地生意影響應該好大正題服務好 食物質素好 環境舒服入餐廳前探熱+消毒雙手價錢抵!我地一行3人 叫咗set 真係好抵食 +$10仲有花茶飲睇相 花茶非常足料!啱晒唔想飲太甜又想養生嘅女士男朋友叫咗 雞髀薯條 配嘅燒汁 微辣 好啱男朋友胃口Pizza係餅底 唔會太硬 唔會太乾 啱啱好脆身😘朋友叫risotto 佢都覺得好啱香港人口味會keep住幫襯!(Sorry我地等緊整車 見個場唔full 所以坐耐咗希望冇阻到老闆)
見有咁多人講到咁差 又有人講到咁好

入餐廳前探熱+消毒雙手
價錢抵!
我地一行3人
叫咗set 真係好抵食 +$10仲有花茶飲
睇相 花茶非常足料!
啱晒唔想飲太甜又想養生嘅女士
男朋友叫咗 雞髀薯條
配嘅燒汁 微辣 好啱男朋友胃口

Pizza係餅底 唔會太硬 唔會太乾 啱啱好脆身😘
朋友叫risotto 佢都覺得好啱香港人口味

會keep住幫襯!

(Sorry我地等緊整車
見個場唔full 所以坐耐咗
希望冇阻到老闆)
花茶非常足料
肉丸
店員貼心提供芝士粉
Risotto
2020-01-09 466 浏览
Taking them to somewhere that can use up their energy. This place was highly recommended by my daughter's teacher from N class. The food does taste good here (as compared to similar places) and even though it's a small place, it's everything that kids love playing. I really appreciate that this kids meal set doesn't have anything deep fried as most restaurants serve deep fried food to attract kids.1拖2去放電。呢間係個女當年N班老師推介,一直無機會嚟。比起類似餐廳,佢啲嘢係幾好食,同埋地方細細都算多嘢玩。最欣賞佢呢set兒童餐無炸物,好多地方都有炸物吸引小朋友,但其實好無益。#fulltim

#fulltimemom #全職媽媽
2019-10-28 1204 浏览
是日阿女朋友仔生日派對,幾個家庭一齊嚟咗石門呢間親子餐廳。今次係第二次黎呢間餐廳。黎得呢度其實係玩多過食嘅,不過食物嚟講呢度真係唔失禮。賣相上絕對吸引眼球,兒童餐130蚊左右,唔計有得玩其實都幾貴,望住班細路好開心嘅樣算打個和~細路掛住玩通常食唔曬,就大人執手尾,我食時已經凍曬,我覺得本身係好食嘅,但凍曬口感就....其他野食襯熱食就好味嘅當天有萬聖節活動,場面好熱鬧,開party呢個場的確係唔錯嘅,一大一細大約300蚊,都可接受嘅。

2019-10-27 846 浏览
自從有左朱豬 去得最多嘅就系親子餐廳 但系好多親子餐廳嘅食物質素都系差左小小 kisskids kingdom我見過好多家長帶小朋友去 裝修好靚 不過嘢食就好小見到有家長分享今次朋友囡囡生日 我地就去試下第一感覺系呢到真系好靚好色彩鮮艷親子餐廳嘅價錢都一樣 中上至偏貴瑞士雞翼 margarita 🍕 龍蝦湯炸魚薯條香芒蟹肉沙律 🥗 但系佢呢到嘅擺碟同味道真系有質素 佢唔平 份量都唔多 不過擺碟真系有心思 💓 其實食嘅時間真系唔多 小朋友個心又喺外面 網上booking做埋會員可以free cutcake fee 又慳咗$100🤪🤪🤪為咗朱豬會繼續探索更多親子餐廳
自從有左朱豬 去得最多嘅就系親子餐廳
今次朋友囡囡生日 我地就去試下
第一感覺系呢到真系好靚好色彩鮮艷
親子餐廳嘅價錢都一樣 中上至偏貴

瑞士雞翼 margarita 🍕 龍蝦湯炸魚薯條
香芒蟹肉沙律 🥗
為咗朱豬會繼續探索更多親子餐廳
2019-09-24 1222 浏览
同朋友2大2小平日晏就去玩,帶左個蛋糕去切!原本要$100切餅費,但職員話只要登記做會員就可以免此費用!因為已經開左學既關係,場內大概得5,6枱客人!小朋友玩得好開心,唔怕太多人比人撞或者爭玩具情況出現!波波池有日光照射,影相一流!彩色繩網較細小看要靠媽媽先上到去喇😂sir滑梯有兩條,1條直落波波池,另一條係旋轉滑梯,sir落黎個速度都幾快!食物方面兒童餐較為的骰,大食既小朋友未必夠飽😂切蛋糕個陣職員問我地要唔要播生日歌!好貼心!雖然地點有小小遠,但會再黎!最後埋單$59x!

食物方面兒童餐較為的骰,大食既小朋友未必夠飽😂

切蛋糕個陣職員問我地要唔要播生日歌!好貼心!
雖然地點有小小遠,但會再黎!

最後埋單$59x!

2019-09-02 1176 浏览
上網做了功課,知道這間親子環境很大,不單只有食物提供,還有大型的波波池及其他玩具供不同年齡的小朋友玩,剛巧女兒1歲生日,便預約了上周五去了這間親子餐廳,當日我預約了3:00pm, 但我趕唔切到,職員仍幫我延遲時間到3:30pm, 接待職員人好好,我還擔心食物質素一般,但食物竟然好好味,還有波波池很大,波波的顏色好溫和,還有瀡滑梯供大人小朋友一同遊玩,唯一一般的地方是價錢偏貴,平均三個人加一小朋友,埋單要$700幾左右~
,我還擔心食物質素一般,但食物竟然好好味
  • 安格斯牛肉漢堡
2019-08-12 1619 浏览
已經第二次來到, 一次跟同事, 今次帶老公來今次食左先玩, 要經過遊樂場先入到餐廳, 所以餐廳要除鞋事隔半年再來,近地鐵真方便。岩晒我推車族。 上次阿女只係留戀波波波池同美食 今次玩到個彩色繩網同透明旋轉梯,快到手踭都刮損,撞落阿囡度。 唔再怕大balloon, 仲伸手拍佢,真係大個女喇。 仲有賽車同買送俾錢,要嘟俾錢 好認真,仲有認識到好多蔬菜水果。Lego唔夠兩秒就走左..絕對唔啱小朋友食..間唔中一次無所謂喇 阿女食左1)飛機兒童餐,賣相相當漂亮,有隻心型蛋...都有西蘭花🥦吃下,煙肉火腿薯餅腸仔,每樣試少少 我地食左1)雞翼上的黑松露好厚,老公話臭到食唔到,最後我食黑松露佢食雞翼,2)漢堡包 原來係焗豬扒飯,有兩塊扒,可能太厚 有點硬3)龍蝦配湯...可惜個蟹鉗無工具食唔到 好浪費 食左咁多油物 炸物 4)最後黎個大蝦雜果杯,爽歪歪!
已經第二次來到, 一次跟同事, 今次帶老公來
今次食左先玩, 要經過遊樂場先入到餐廳, 所以餐廳要除鞋
事隔半年再來,近地鐵真方便。岩晒我推車族。
上次阿女只係留戀波波波池同美食
唔再怕大balloon, 仲伸手拍佢,真係大個女喇。
Lego唔夠兩秒就走左..
絕對唔啱小朋友食..間唔中一次無所謂喇
阿女食左
我地食左
2)漢堡包 原來係焗豬扒飯,有兩塊扒,可能太厚 有點硬
3)龍蝦配湯...可惜個蟹鉗無工具食唔到 好浪費
食左咁多油物 炸物
4)最後黎個大蝦雜果杯,爽歪歪!
兒童餐
飛機身童餐