2016-08-06
是日請左半晝,當然要食個悠閒午餐為咁珍貴的半日假掀起序幕enjoy 下先喇! 一夠鐘就衝去上環揾食先~~叫左兩份Set lunch, 有咸有甜再配埋飲品, 一次過滿足曬三個願望啊餐牌是英文,不過我唔記得曬d名,煩請睇返其他食家s upload的餐牌啦哈哈哈開動喇~ 先咸後甜煙三文魚/菠菜/半半熟蛋咸薄餅嘩蟹~ 唔知點解覺得呢個薄餅好華麗咁! 未食已經賞心悅目!刀叉功好麻麻的我擔心食得會好呢hea, 姐係一切皮餡同分開個種呢hea感! 好彩又無wor 嗯~ 個皮微脆微咸, 我諗左好耐究竟似咩口感 係似麵包芝士條側邊位個d脆芝士不過係原塊上! 焦糖雲尼拿雪糕伴甜薄餅切一塊皮,筆少少雪糕,一次過放入口。 有點冰火的感覺!! 焦糖醬甜甜, 雪糕甜甜,心都甜甜的~ Sweet朱古力醬雲尼拿雪糕甜薄餅很想要吧?我估雪糕應該係movenpick? 見到雲尼拿籽呀yumyumyummy今餐真係咸甜脆軟聚於一餐
開動喇~ 先咸後甜
煙三文魚/菠菜/半半熟蛋咸薄餅 嘩蟹~ 唔知點解覺得呢個薄餅好華麗咁! 未食已經賞心悅目!刀叉功好麻麻的我擔心食得會好呢hea, 姐係一切皮餡同分開個種呢hea感! 好彩又無wor 嗯~ 個皮微脆微咸, 我諗左好耐究竟似咩口感 係似麵包芝士條側邊位個d脆芝士不過係原塊上!
焦糖雲尼拿雪糕伴甜薄餅 切一塊皮,筆少少雪糕,一次過放入口。 有點冰火的感覺!! 焦糖醬甜甜, 雪糕甜甜,心都甜甜的~ Sweet
朱古力醬雲尼拿雪糕甜薄餅 很想要吧?
今餐真係咸甜脆軟聚於一餐